Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Contact administrator
AdrianaTeodoraion MariaConectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Dum Ian 12, 2014 1:19 pm Scris de adriana

» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
In total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori :: 1 Motor de cautare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Image and video hosting by TinyPicAdy.Biju

Image and video hosting by TinyPicmaria-fotomaria.blogspot.comImage and video hosting by TinyPic hmshop.wordpress.comImage and video hosting by TinyPicartizele.blogspot.comImage and video hosting by TinyPicmiriamknittedstuff.blogspotImage and video hosting by TinyPicbratari magiceImage and video hosting by TinyPic Shop/candlesImage and video hosting by TinyPic art3lier.blogspot.comImage and video hosting by TinyPiccadouri-handmade.roImage and video hosting by TinyPiccarteacopiilor.roImagine gazduita de servimg.comvicovia.roImage and video hosting by TinyPicbiosens.roImage and video hosting by TinyPic bijuterii-eoti.blogspot.comImage and video hosting by TinyPicreginamaria.roImage and video hosting by TinyPic organicbaby.romastercostymastercosty.blogspot.comImage and video hosting by TinyPicmagazinuldebrazi.ro
Alocatia de stat (alocatia complementara)

In jos

default Alocatia de stat (alocatia complementara)

Mesaj Scris de adriana la data de Sam Ian 15, 2011 12:51 am

Statul acordă o singură alocaţie pentru susţinerea familiei


Printr-o ordonanţă de Guvern se instituie alocaţia pentru susţinerea familiei ca formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse ce au în creştere şi îngrijire copiii până la vârsta de 18 ani. „Legea 277/2010 înlocuieşte ceea ce prevedea mai demult Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2003 privind alocaţia familială complementară şi alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală. Această lege nouă înlocuieşte cele două prestaţii într-una singură, sub denumirea de alocaţia pentru susţinerea familiei”, a declarat Dorin Tinca, şef Serviciu Prestaţii Sociale din cadrul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Mureş.

Cuantumul lunar al alocaţiei, între 30 şi 200 lei

- Pentru familia formată din soţ, soţie şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora, care locuiesc împreună, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei, cuantumul lunar al alocaţiei este de 30 lei pentru familia cu un copil, 60 lei pentru familia cu doi copii, 90 lei pentru familia cu trei copii şi 120 lei pentru familia cu patru copii şi mai mulţi.

- Pentru familia al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 201 lei şi 370 lei, cuantumul alocaţiei este de 25 lei pentru familia cu un copil, 50 lei pentru familia cu 2 copii, 75 lei pentru familia cu trei copii şi 100 lei pentru familia cu patru copii şi mai mulţi.

- Pentru familia formată din persoana singură şi copiii (monoparentală) aflaţi în întreţinerea acesteia şi care locuiesc împreună, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei, cuantumul lunar al alocaţiei este 50 lei pentru familia cu un copil, 100 lei pentru familia cu doi copii, 150 lei pentru familia cu trei copii şi 200 lei pentru familia cu patru copii şi mai mulţi.

- Pentru familia monoparentală al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează între 201 lei şi 370 lei, cuantumul alocaţiei este de 45 lei pentru familia cu un copil, 90 lei pentru familia cu doi copii, 135 lei pentru familia cu trei copii şi 180 lei pentru familia cu patru copii şi mai mulţi.

Acordarea alocatiei familiale complementare si a celei de sustinere a familiilor monoparentale va fi conditionata de frecventa scolara a copiilor.

Potrivit Legii 277/2010, care a fost publicata in Monitorul Oficial pe 30 decembrie, familiile care au in intretinere copii de virsta scolara beneficiaza de alocatie in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant si nu inregistreaza absente nejustificate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea notei la purtare la 8.

Familiile beneficiare ar putea pierde acest ajutor financiar
in conditiile in care copiii de virsta scolara pe care ii au in grija ar inregistra mai mult de 20 de absente nemotivate.

_________________
OFERTA SPECIALA
13 lei setul * colier si cercei*


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Regulamentul forumului....cititi si respectati
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 40
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

http://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

default Re: Alocatia de stat (alocatia complementara)

Mesaj Scris de Maria la data de Sam Ian 15, 2011 1:04 am

Mersi Adriana de informatii
avatar
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

default Re: Alocatia de stat (alocatia complementara)

Mesaj Scris de narcy la data de Dum Mar 20, 2011 5:19 am

Alocatia de Stat pentru Copii si Indemnizatia de NastereAutor: Daniel Chirila - Asistent Social

CINE BENEFICIAZA:
Copiii care urmeaza una dintre formele de invatamant prevazute de lege beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani.
Copiii incadrati in gradul I sau II de invaliditate, precum si copiii cu handicap beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani.
Tinerii in varsta de peste 18 ani beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la terminarea cursurilor invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii.
Tinerii in virsta de peste 18 ani, care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.
CINE BENEFICIAZA DE ACEST DREPT?
Titular al dreptului de alocatie de stat pentru copii este copilul.
CÂT?
Incepand de la 01.01.2005, cuantumul lunar al alocatiei de stat pentru copii este de 225.000 lei si se indexeaza in conditiile legii.

CINE NU ARE ACEST DREPT?
Alocatia de stat pentru copii nu se plateste in lunile in care copiii titulari ai dreptului se aflain institutii de ocrotire ori asistenta sociala care le asigura intretinerea completa din partea statului. mai mult de 15 zile

UNDE SE DEPUN ACTELE?

la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, unde au domiciliul sau resedinta, dupa caz, reprezentantii legali, pentru copiii prevazuti la PCT. 1.
la unitatile scolare unde sunt inscrisi copiii prevazuti la PCT. 2
la inspectoratele teritoriale de stat pentru persoanele cu handicap, pentru copiii prevazuti la PCT. 3
Cererile se aproba, dupa caz, de catre directorul directiei generale judetene de munca si protectie sociala, directorul sau comandantul unitatii scolare ori inspectorul-sef al inspectoratului teritorial de stat pentru persoanele cu handicap; dupa aprobare, documentele care atesta dreptul la incasarea alocatiei de stat pentru copii se transmit titlurilor prin institutiile abilitate.
CUM SE FACE PLATA?
Plata alocatiei de stat pentru copiii intre 0-7 ani se face prin mandat postal, la adresa de domiciliu al parintilor, de catre Directia Generala de Munca, Solidaritate sociala si Familie. Pentru cei scolarizati se face prin unitatile de invatamant. Plata alocatiei de stat pentru copiii cu handicap se face prin oficiile postale.

ALOCATIA FAMILIALA COMPLEMENTARA
Beneficiaza de alocatia familiala complementara, familiile formate din sot, sotie si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna. Alocatia familiala complementara se acorda lunar familiilor, daca aceastea realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 1,5 milioane lei.

Beneficiaza de alocatie de sustinere familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta, denumite familii monoparentale. Alocatiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. Alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere sunt forme de sprijin cu destinatie speciala acordate din bugetul de stat si nu se iau in considerare la stabilirea altor drepturi si obligatii si se supun executarii silite in conditiile dispoziiilor privind executarea silita a creantelor bugetare, numai pentru recuperarea sumelor platite necuvenit cu acest titlu.
Plata drepturilor pentru alocatia familiala complementara sau alocatia de sustinere se asigura de catre directiile pentru dialog, familie si solidaritate sociala judetene.
Fondurile pentru plata alocatiei familiale complementare si a alocatiei de sustinere, precum si pentru cheltuielile cu transmiterea drepturilor se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Indemnizatia de nastere
Beneficiari: indemnizatia de nastere se acorda, la cerere, o singura data, pentru fiecare dintre primii patru copii nou nascuti vii (prin nou nascut viu se intelege copilul pana la sase luni) Incepand cu 01. 01. 2005 cuantumul indemnizatiei este de 1860 000 lei. Cuantumul se indexeaza periodic de catre guvern.Acte necesare:

cerere tip (care se ridica de la serviciul de stare civila si tot acolo se depune);
cartea de identitate (buletin) a mamei, copie si original;
certificatul de nastere al ultimului nascut, copie si original;
certificatul de nastere al altui copil, copie si original;
dosar.
Banii se pot ridica de la Consiliul local pe baza actului de identitate.Indemnizatia (alocatia) de nastere pentru copil nou nascut. Indemnizatia de nastere se acorda mamelor, in termen de 6 luni de la nasterea copilului. Poate beneficia de aceasta indemnizatie pana la a patra nastere, inclusiv.
Acte necesare pentru intocmirea dosarului de indemnizatie de nastere pentru copil nou nascut:

cerere tip
certificat de nastere al copilului in original si copie;
buletin (carte) de identitate pentru ambii parinti in original si copie
certificat de nastere pentru ceilalti copii ai familiei (original si copie);
certificat de casatorie a parintilor copilului (original si copie);
pentru copiii care s-au nascut in alta localitate decat cea de domiciliu a mamei trebuie prezentata o adeverinta eliberata de Primaria localitatii pe raza careia s-a nascut copilul din care sa rezulte ca nu a depus dosar pentru acordarea alocatiei de stat si alocatiei pentru copil nou-nascut;
dosar incopciat
Dosarul se depune la Primarie - Directia / Serviciul de asistenta sociala.
Copiii in varsta de peste 7 ani care nu urmeaza, potrivit regulamentelor scolare, invatamantul general obligatoriu nu beneficiaza de plata alocatiei de stat pentru copii, cu exceptia celor care nu sunt scolarizati din motive de sanatate, dovedite prin certificat medical.
Copiii in varsta de pana la 16 ani beneficiaza de alocatie acordata de stat.
avatar
narcy
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : INGINER

Sus In jos

default Re: Alocatia de stat (alocatia complementara)

Mesaj Scris de sandy la data de Dum Mar 20, 2011 3:14 pm

multumim Narcy/..
avatar
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 34
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik

Sus In jos

default Re: Alocatia de stat (alocatia complementara)

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum