Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Otita  EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Otita  EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 17 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 17 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Otita  2466r05Ady.Biju

Otita  288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



Otita  2quni4z hmshop.wordpress.com



Otita  Wkpzltartizele.blogspot.com



Otita  Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



Otita  Kaqpztbratari magice



Otita  69m8w9 Shop/candles



Otita  25h2tfs art3lier.blogspot.com



Otita  2z9hzjkcadouri-handmade.ro



Otita  Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



Otita  2moa4jsbiosens.ro



Otita  W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



Otita  2ef53k2reginamaria.ro



Otita  2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



Otita  52cm4kmagazinuldebrazi.ro




Otita

3 participanți

In jos

Important Otita

Mesaj Scris de STEF30IASI Joi Aug 27, 2009 6:31 am

Cel mai frecvent e vorba de otita medie acuta (supurata) si otita medie cu exudat, dar si de otita externa. Majoritatea pacientilor cu aceste probleme au varste cuprinse intre sase luni si trei ani. Jumatate dintre copii sunt in varsta de pana la un an cand trec printr-un asemenea episod , 80% dintre copiii de trei ani au avut deja cel putin un episod.
Prezenta inflamatiei de orice cauza la nivelul urechii medii este numita generic otita medie. Aspectul timpanului evaluat prin metode specifice (otoscopie), eventuala acumulare de fluid (serozitate, puroi), durata si evolutia clinica a afectiunii sunt cateva dintre criteriile dupa care se stabileste un diagnostic.

Otita externa :

Reprezinta inflamatia conductului auditiv extern si este in 90% din cazuri tratata cu succes prin masuri de baza. Uneori, insa, poate duce la complicatii serioase la o persoana cu deficite imunologice sau diabet, dar aceasta situatie se intalneste la adult.
Afectiunea este favorizata de umiditatea excesiva in conductul auditiv extern prin macerarea tegumentelor, vehicularea prin fluid a bacteriilor, pierderea rolului protector al cerumenului, inflamatia cronica.

Afectiunile pielii - cum sunt dermatita seboreica, dermatita de contact, neurodermatitele, eczema - perturba capacitatea de aparare locala prin afectarea productiei de cerumen, prin inflamatia tegumentului ce favorizeaza secundar infectia.

Traumatismele locale produse de corpi straini favorizeaza si ele otita externa. Infectia bacteriana in otita externa este data cel mai frecvent de specii de Pseudomonas, Proteus, Streptococ, Stafilococ, Klebsiella. Mai rar, infectia este cauzata de fungi - specii de Candida sau Aspergillus. Sunt mai des afectati copiii intre 7 si 12 ani, cu incidenta egala pentru cele doua sexe. Practicarea inotului sau scufundarilor, cu umiditate locala prelungita si cu vehicularea in conduct a apei contaminate este de multe ori cauza evidenta a acestei afectiuni.

Diagnosticarea se stabileste pe baza datelor legate de evolutie si dupa examenul clinic. Efectuarea de culturi din exudat poate orienta tratamentul, daca este vorba de o infectie cu fungi. Daca pacientul are( STEF30IASI)----PRIMUL CUVANT : ARE semne de toxicitate, febra si/sau de implicare osoasa - mastoidita - se impun analize suplimentare sau chiar efectuarea unei tomografii pentru vizualizarea structurilor osoase si cerebrale din jur.

O cauza frecventa :curatarea excesiva a urechilor cu betisoare poate duce la traumatisme locale si la pierderea stratului protector de cerumen, favorizand astfel infectia.

Un alt inconvenient al folosirii lor inadecvate este impingerea cerumenului catre membrana timpanica. Apare senzatia de ureche infundata, scaderea auzului, jena locala chiar cu perceperea unui zgomot (tinitus). In incercarea de a rezolva acasa aceasta situatie folosind obiecte ascutite, poti leza conductul sau timpanul, asa ca mai bine este sa ceri ajutorul medicului.

Tratamentul :
Se aplica local antibiotice: cel mai frecvent aminoglicozidele (ex. Gentamicina) in asociere cu un al doilea antibiotic (Neomicina, Polimixina B) si o componenta cortizonica (Hidrocortizon). Pot aparea reactii locale la contactul cu antibioticele, iar aminoglicozidele sunt ototoxice si contraindicate in cazul prezentei perforatiei timpanice.

Daca vizualizarea timpanului e dificila prin edemul din peretii conductului auditiv, se va opta pentru antibiotice din grupul fluorochinolonelor (Ciprofloxacin, Ofloxacin).



Otita medie :

Aceasta se clasifica in otita medie acuta supurata, recurenta, seroasa sau cu exudat.

Otita medie acuta supurata este caracterizata de urmatoarele semne clinice: durere intensa a urechii (otalgie), agitatie, febra, senzatie de greata, varsaturi, scaderea auzului, perceperea unor zgomote la nivelul urechii sau senzatia de infundare prin acumulare de puroi la nivelul urechii medii. La examinare, timpanul este rosu intens, opac, bombat sau chiar perforat cu puroi.

Otita medie recurenta defineste situatia in care apar trei episoade de otita medie cu exudat in sase luni sau patru episoade in ultimele 12 luni. Importanta recunoasterii acestor situatii este generata de riscul de hipoacuzie de diferite grade. Aceasta complicatie ameninta invatarea limbajului. Educatia si dezvoltarea copilului vor fi implicit afectate.

O situatie frecvent intalnita este congestia izolata a timpanului in timpul rinofaringitelor acute: otita medie congestiva.
Cel mai frecvent vinovate de otita medie sunt bacteriile: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis si alti germeni, in procente mai mici.

Otita medie seroasa sau otita medie cu exudat apare fie la un copil aparent sanatos anterior, fie urmeaza o otita medie acuta supurata. In urechea medie se acumuleaza o serozitate in general sterila sau cu o incarcare microbiana mica. Simptomele sunt minore sau chiar absente. La examinare, timpanul apare translucid, uneori chiar "tractionat" catre urechea interna prin presiunea negativa data de obstructia comunicarii dintre ureche si faringe.

Diagnostic :
O mama va remarca faptul ca copilul este mai agitat, ca are febra, ca se alimenteaza mai prost sau ca a aparut o secretie la nivelul urechii (otoree). La copiii mai mari se pot remarca tulburari de mers, scaderea auzului. Se mai pot asocia varsaturile si diareea.

De asemenea, parintii trebuie sa-si aminteasca daca au mai fost episoade asemanatoare in antecedente si despre tratamentele efectuate anterior. De multe ori, copilul a avut recent un episod de infectie a cailor aeriene superioare. In afara examenului clinic general, este esentiala examinarea timpanului cu ajutorul otoscopului. Aspectul acestuia constituie un argument important pentru a stabili cu ce forma de otita se confrunta micul pacient.

O alta investigatie specifica este timpanometria (estimarea presiunii din urechea medie). Uneori evolutia clinica si aspectul timpanului la otoscopie nu sunt foarte concludente pentru stabilirea diagnosticului. Timpanometria orienteaza diagnosticul si previne un exces de diagnosticare a otitei medii, pentru ca o stare febrila insotita de congestia timpanului poate fi supraevaluata. Un alt rol important il are urmarirea evolutiei unei otite medii acute: exudatul poate sa persiste chiar in lipsa simptomelor si chiar daca s-a urmat un tratament corect.

Timpanocenteza: punctionarea si aspirarea fluidului aflat dincolo de membrana timpanica este atat o metoda de diagnostic, cat si un mijloc terapeutic.

Tratamentul otitei medii :
-Vindecare de la sine. In circa 30% din cazuri se apreciaza ca vindecarea otitei medii supurate se produce de la sine, fara tratament antibiotic, de multe ori prin perforarea spontana a timpanului. Totusi, aceasta alternativa nu este de ales, pentru ca riscul complicatiilor este mare.
-Tratamentul cu antibiotice. Clasic, antibioticul de prima intentie este amoxicilina, dar, tinand cont de spectrul de microbi implicati in etiologie, se folosesc tot mai frecvent cefalosporine. Se mai pot utiliza macrolide (Eritromicina, Claritromicina) sau combinatia trimetroprim+sulfametoxazol (Biseptol).
Medicul specialist va stabili pentru fiecare copil, in functie de varsta si greutate, doza corecta. Durata tratamentului este de 10 -14 zile. Copilul va fi reevaluat la doua - trei zile de la inceperea tratamentului, mai ales daca simptomele persista. Daca nu se constata ameliorarea asteptata dupa tratament, se poate efectua timpanocenteza si obtinerea de culturi din aspirat, cu modificarea tratamentului.
-Incizia timpanului cu drenarea secretiilor din urechea medie este o solutie mai buna decat timpanocenteza.


:doctor: :doctor: :doctor:

:floare: :floare: :floare:


Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Mier Iun 23, 2010 8:34 pm, editata de 1 ori
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Otita

Mesaj Scris de mona_mami Mar Sept 29, 2009 11:57 pm

of, adela a facut in primavara, dupa raceli frecvente!
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Important Re: Otita

Mesaj Scris de STEF30IASI Mier Sept 30, 2009 4:03 am

da mona , se intampla , dupa multe episoade de raceala sau gripa ...
:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Important Re: Otita

Mesaj Scris de sandy Mier Mar 17, 2010 4:38 am

daca se descopera repede cu o solutie auriculara,recomandata de medic trece
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik

Sus In jos

Important Re: Otita

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum