Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
argiloterapia EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
argiloterapia EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 14 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
argiloterapia 2466r05Ady.Biju

argiloterapia 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



argiloterapia 2quni4z hmshop.wordpress.com



argiloterapia Wkpzltartizele.blogspot.com



argiloterapia Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



argiloterapia Kaqpztbratari magice



argiloterapia 69m8w9 Shop/candles



argiloterapia 25h2tfs art3lier.blogspot.com



argiloterapia 2z9hzjkcadouri-handmade.ro



argiloterapia Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



argiloterapia 2moa4jsbiosens.ro



argiloterapia W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



argiloterapia 2ef53k2reginamaria.ro



argiloterapia 2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



argiloterapia 52cm4kmagazinuldebrazi.ro




argiloterapia

3 participanți

In jos

argiloterapia Empty argiloterapia

Mesaj Scris de mona_mami Dum Sept 13, 2009 7:31 am

Tratamente naturiste cu ajutorul argilei (argilo-terapia)
Utilizarea argilei, roua sedimentara alcatuita dintr-un amestec de silicati si din fragmente de cuart, mica etc., ca agent terapeutic, dateaza de foarte mult.
Papirusuri egiptene, scrieri tinand de medicina antica, elena, romana, ca si traditii orale existente la diferite colectivitati si triburi din Asia, Africa si America, atesta folosirea acestui produs natural in tratamentul diferitelor inflamatii interne, in infectii si arsuri ale pielii, in abcese, in diverse stari de rau ale tubului digestiv si chiar in sifilis. Acest pamant natural si viu, care este argila, s-a dovedit a fi un remediu pentru stavilirea dizenteriei care facea ravagii printre soldatii primului razboi mondial aflati in transee.

Argila este o componenta a mjoritatii solurilor. Pentru sanatate, prin compozitia sa, argila este remineralizanta, reechilibranta si antitoxica. Datorita acestor proprietati, s-a folosit ca mijloc de mentinere si remediu al sanatatii, din antichitate si pana in prezent. Actiunea sa bactericida consta in faptul ca argila absoarbe substantele toxice.

Se foloseste pentru uz intern, uz extern si ca deodorant.
Ca deodorant: se pune argila in frigider, ea suprima toate mirosurile urate (de exemplu, argila da usturoiului gust de pepene). Argila pulbere poate inlocui pudra de talc pentru copii. in asociere cu varza, lamaia, mierea de albine, drojdia de bere, actiunea de vindecare creste foarte mult.

a) Uz intern
Argila se prepara astfel: intr-un borcan se pune 1 l apa rece si 5-6 linguri de argila; cu o lingura de lemn se amesteca argila cu apa din 30 in 30 de minute. Dupa 4 ore se poate consuma apa de argila care este limpede, in cantitate de 2-3 lingurite, pe timpul unei zile, in mai multe reprize, pana se consuma 1 litru. Apa care ramane se poate consuma ziua urmatoare.

Este indicata pentru: eliminarea toxinelor din organism, reglarea glandelor endocrine, ulcer gastric si duodenal, afectiuni renale, hipertensiune arteriala, apendicita, calculi biliari si renali, viermi intestinali, dizenterie, colite, enterite, afectiuni ale sistemului nervos, epilepsie, oboseala, anemie, dermatoze, sinuzite, tuberculoza, unele cancere ale tractului digestiv sau de colon etc. in principiu cura dureaza 8 zile si se reia dupa o pauza de 8 zile, pana la vindecare. Este indicat a se folosi sub control medical.

b) Uz extern
Se foloseste sub forma de cataplasme astfel: se umezeste argila cu apa calduta sau cu infuzii de plante medicinale, pana rezulta o pasta mai groasa, din care se face o cataplasma care se fixeaza cu tifon pe corp (zona afectata) timp de 2-3 ore sau, dupa caz, toata noaptea. Daca apar senzatii neplacute, se indeparteaza cataplasma, dar se reia dupa cateva ore sau in zilele urmatoare. Este indicata pentru: abcese, laringita, bronsita, astm bronsic, furuncule, hemoroizi, congestie cerebrala, insolatie, arsuri, panaritiu, contuzii, otite, nevralgii, reumatism, afectiuni hepato-biliare, urinare, unele tumori, migrene, boala Basedow, pleurezii, plagi, artroze, adenom de prostata, negi, papiloame, blefaro-conjunctivite.

Cand afectiunea este profunda se foloseste concomitent si cura interna. in afectiuni ginecologice (leucoree, metrite, vaginite) aplicatiile locale cu argila dau rezultate excelente, la fel si spalarea sanilor cu apa de argila in care se adauga cateva picaturi de lamaie. Se mai pot folosi baile cu apa de argila. in vasul in care se face baia, se pune argila pana la un sfert din vas, apoi se pune apa calda, la temperatura normala pentru baie, adica la 370-380 C, pana aproape de umplerea vasului. Se amesteca apa cu argila. Acest amestec se poate folosi de mai multe ori, dar de fiecare data se va incalzi la temperatura normala pentru baie. Durata unei bai este de 15-20 minute. Aceste bai se fac de doua ori pe saptamana si sunt indicate pentru reumatismul mainilor sau picioarelor, contuziilor, durerilor musculare.

c) Masca
intr-un vas se pune o lingurita cu argila si se amesteca cu apa calduta pana devine o pasta fluida, care se intinde in strat subtire pe locul afectat si se mentine 20-30 minute, apoi se spala cu apa calduta. Se poate aplica de 2-3 ori pe saptamana. in acest mod se poate trata: acneea, eruptia de pe fata sau corp, cuperoza, ridurile.

Cura de lut

Este interna sau externa si se recomanda pentru:
accident vascular cerebral, anemie, arteroscleroza, blefaro-conjuctivita, cancer, candidoza, constipatie, diaree, disgravidie, dismenoree, eczeme, epidermofitie interdigitala, epilepsie, febra, hemoroizi, afectiuni hepatice, biliare, intestinale, litiaza biliara, metroanexite, parotidita (oreion), afectiuni ale prostatei, afectiuni renale etc.

Se prepara o doza din 100 ml. apa rece si 1 lingurita de argila, se lasa 3-4 ore sau de seara pana dimineata. Se administreaza o doza pe zi dimineata inainte de masa, se bea numai apa de deasupra sedimentelor. in perioada de tratament se recomanda a nu se consuma lapte sau derivatele acestuia, alcool, cafea, pepsi cola, ceai negru, regimul alimentar sa fie vegetarian, uleiul, zaharul, sarea se vor consuma in cantitati mici.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

argiloterapia Empty Re: argiloterapia

Mesaj Scris de STEF30IASI Dum Sept 13, 2009 7:32 pm

Argila este cunoscuta astazi ca panaceu universal si aproape fara contraindicatii, fiind folosita inca din antichitate cu rezultate exceptionale. Practicata si in tara noastra ca remediu traditional, aceasta terapie plaseaza argila la rangul de medicament al viitorului. Este foarte bogata in minerale naturale: calciu, fier, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu, potasiu etc.


Ca remediu extern, se utilizeaza in: tratarea ulcerelor varicoase, a plagilor, exemelor, degeraturilor, infectiilor dermatologice, entorse, contuzii, furunculoze, panaritiu, Zona Zoster, acnee, conjunctivita, arsuri, flebite, celulite si altele.

Ca remediu intern, este indicata in urmatoarele afectiuni: ulcer, gastrite, colite, enterocolite, parazitoze, hemoroizi, fisuri anale, hepatite, ciroze, insuficienta hepatica si biliara, nefrite, cistite, litiaze renale, prostata, anexite, astm, tuberculoza, bronsita traheica, otite, sinuzite, boli de nervi, paradontoze, micoze bucale, abcese dentare, pancreatita, insuficienta tiroidiana, afectiuni reumatice, intoxicatii, obezitate, diabet, boli ale inimii, tumori benigne si unele forme de cancer cum ar fi: cel al stomacului, colonului, rinichiului, vezicii urinare.

Sunt foarte putine contraindicatii in tratamentul cu argila, si anume: in cazuri de hernie, constipatie severa, tratament cu raze X. De asemenea, femeile aflate in perioada ciclului menstrual nu vor face aceasta terapie.

Cura interna se face in prima faza pe durata a trei saptamani, in fiecare zi bandu-se cate un pahar de apa argiloasa de 3 ori/zi, pe stomacul gol dimineata, si inaintea meselor de pranz si seara cu 1/2 ora.

Paharul cu apa de argila se prepara de seara pentru a doua zi, se pune o lingurita de argila intr-un pahar cu apa. Primele trei zile se bea doar apa fara a agita argila din pahar. Dupa aceea se consuma impreuna cu argila, amestecand cu o lingurita inainte de a consuma compozitia din pahar. Cura se continua timp de 6 luni, cate 10 zile/luna.

In timpul acestei cure nu se consuma grasimi animale si alcool.
In primele zile de tratament urina si scaunul pot prezenta modificari: miros urat, usoara constipatie sau diaree, urina tulbure si inchisa la culoare. Nu trebuie sa se intrerupa tratamentul, incep sa se elimine toxinele, purificandu-se astfel organismul.

Se pot face si spalaturi vaginale si clisme in doze de 3-4 linguri la 1 litru de apa, la temperatura corpului.
Folosind regulat cura cu argila veti scapa de riduri si obrazul se va catifela.
Eficienta mare pe care o are in majoritatea afectiunilor face din terapia cu argila un tratament naturist de exceptie.


:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

argiloterapia Empty Re: argiloterapia

Mesaj Scris de narcy Dum Sept 13, 2009 7:54 pm

Esti epuizata dupa o zi grea de munca? Ba mai mult, tenul tau pare obosit si nehidratat? Solutia este o masca pentru ten cu argila.

Femeilor cu ten normal sau uscat le este recomandata masca de argila cu ingrediente cu efect hidratant si nutritiv: sucuri de morcovi, telina, pepeni, piersici, lapte, ulei de masline, smantana, galbenus de ou sau miere.

Spala apoi cu apa calduta.


Poti pregati si o masca din argila, ulei de masline si galbenus de ou. Are proprietati hidratante deosebite. Vrei sa combati ridurile natural? O masca pe baza de argila si ceai de albastrele este ceea ce iti trebuie.


Trebuie sa stii ca dupa aplicarea unei masti cu argila, tenul ti s-ar putea inrosi. Aceasta se intampla pentru ca argila activeaza circulatia sanguina. Pentru a incetini acest efect trebuie sa combini argila cu lapte, pentru ca este hranitor, gras. Nu combina cu galbenus, pentru ca masca se usuca foarte repede si strange pielea.


Ai ten gras? Combina argila cu sucuri naturale astringente: cel de castraveti, de rosii, citrice sau struguri.


Argila cu miere si propolis este folosita cu eficienta pentru ingrijirea tenului gras, seboreic, pentru ca are capacitatea de a absorbi rapid excesul de sebum si de a reda stralucirea pieli.


Argila poate fi folosita si in combinatie cu frunze de papadie tinute al macerat si otet de mere. In aproximativ 100 de militri de otet de mere se adauga frunze de papadie. Lasa acest amestec la macerat in frigider timp de 5 zile. Apoi strecoara amestecul si adauga 30 de picaturi de tinctura de propolis. Aplica aceasta masca seara, nu inainte de a adauga si putina argila.


Daca vrei sa scapi de acnee, amesteca doua linguri de pudra de argila cu 150-200 ml de apa plata: o masca simplu de preparat si foarte eficienta!


O solutie excelenta pentru indepartarea punctelor negre si a celulelor moarte este masca de argila si extract de nuca. Are proprietati inflamatorii, hidratante, absoarbe grasimea in exces.


Argila iti revitalizeaza tenul! Profita de acest dar al naturii pentru a te incarca de sanatate!

Adelina Titire

Mastile cu argila au proprietati antiseptice, distrug bacteriile si curata tenul. Dupa aplicarea unei astfel de masti, pielea capata elasticitate si stralucire.


Amesteca argila cu suc de castravete, aplica un strat subtire pe fata si lasa masca sa actioneze timp de 20-30 minute.
narcy
narcy
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 41
Joburi/Distractii : INGINER

Sus In jos

argiloterapia Empty Re: argiloterapia

Mesaj Scris de mona_mami Mar Sept 29, 2009 11:34 pm

multe se poate face cu agila!
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

argiloterapia Empty Re: argiloterapia

Mesaj Scris de STEF30IASI Mier Sept 30, 2009 3:56 am

da , asa e , mona !!!!
:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

argiloterapia Empty Re: argiloterapia

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum