Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Contact administrator
AdrianaTeodoraion MariaConectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Dum Ian 12, 2014 1:19 pm Scris de adriana

» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
In total sunt 4 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 4 Vizitatori :: 1 Motor de cautare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Image and video hosting by TinyPicAdy.Biju

Image and video hosting by TinyPicmaria-fotomaria.blogspot.comImage and video hosting by TinyPic hmshop.wordpress.comImage and video hosting by TinyPicartizele.blogspot.comImage and video hosting by TinyPicmiriamknittedstuff.blogspotImage and video hosting by TinyPicbratari magiceImage and video hosting by TinyPic Shop/candlesImage and video hosting by TinyPic art3lier.blogspot.comImage and video hosting by TinyPiccadouri-handmade.roImage and video hosting by TinyPiccarteacopiilor.roImagine gazduita de servimg.comvicovia.roImage and video hosting by TinyPicbiosens.roImage and video hosting by TinyPic bijuterii-eoti.blogspot.comImage and video hosting by TinyPicreginamaria.roImage and video hosting by TinyPic organicbaby.romastercostymastercosty.blogspot.comImage and video hosting by TinyPicmagazinuldebrazi.ro
Dumnezeu chiar te iubeste !

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Mar Noi 24, 2009 6:29 pm

idem irina....nu m-am falit niciodata cu vreo religie..nu am sppus niciodata ca o religie e mai buna si alta nu...nici macar nu m-am falit ca sunt crestina..de fiecare data am incercat sa va arat ce scrie in Biblie ...nu am scris nimic fara sa va aduc citate din Biblie si tot am fost inteleasa gresit....dar nu-i nimic...o sa scriu mai putin pe aceasta tema..eu mi-am facut datoria cu toata dragostea pentru fiecare dintre voi
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de elena la data de Mar Noi 24, 2009 6:32 pm

eu sunt crestin-ortodox, nu accept nici o alta religie...
cine te-a suparat Teo? :pupicei:
avatar
elena
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Mar Noi 24, 2009 6:44 pm

sunt eu suparata pe viata zilele astea asa ca orice ma streseaza..de aia am zis ca mai bine nu intru pe forum... :lacrimi:
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de david la data de Mar Noi 24, 2009 8:58 pm

teodora, lasa mami ca va fi bine, nu-ti pierde credinta te rog ai grija de fete si de tine, :pupicei:
avatar
david
Mamica incepator
Mamica incepator

Varsta : 37
Joburi/Distractii : familia mea, gastronomia

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Mar Dec 01, 2009 3:32 am

DE CE SUFERĂ CEI NEVINOVAŢI?

Dan îl întâlnise pe Jack prima dată la gustările de după studiul biblic. În doar câteva minute a aflat trei lucruri despre Jack: că este medic, că-i place să mănânce şi că-L urăşte pe Dumnezeu.
"Ce părere ai de discuţiile despre Biblie?" îl întrebă Dan.
"Super," mormăi Jack, mestecând cu poftă. "Dar aş vrea să-ţi spun ceva. Dacă există un Dumnezeu, n-aş vrea să am nimic de-a face cu El."
"Chiar aşa! Cum de spui asta?"
,,Pentru că a creat o lume plină de suferinţă. Oamenii în jurul meu suferă de boli de care nu sunt vinovaţi.Văd copii născuţi cu malformaţii şi alţii care sunt neglijaţi până se îmbolnăvesc şi mor. Dacă Dumnezeu este atot­puternic, bun şi iubitor, de ce a creat lumea în felul acesta? De ce nu intervine?"
,Ei bine," spuse Dan, "să vorbim în primul rând despre ceea ce este evident. Cea mai mare parte a suferinţei, dacă du toată, este cauzată de oameni. Unii şi-o provoacă singuri, alţii o provoacă asupra altora - nefiind deci ur­marea unui act divin."
,,Desigur," aprobă Jack, deşi ochii lui arătau că nu-i plăcuse răspunsul lui Dan. "Oamenii produc suferinţă! Dar asta nu este decât o parte a ei. Ce spui despre copiii născuţi cu defecte? Dar despre dezastrele naturale? Dar despre ... "
"Stai puţin", îl întrerupse Dan. "Să luăm lucrurile unul câte unul."
,,De acord," spuse Jack. "Să începem cu asta - de ce nu înlătură Dumnezeu toată suferinţa chiar acum?"
,,Dacă ar face-o," răspunse Dan, "ar trebui să înlăture şi cauza suferinţei. Întrucât noi oamenii cauzăm cu toţii suferinţa, într-un fel sau altul, ar trebui să fim şterşi de pe faţa pământului."

Oaspeţii începură să se strângă în jurul lor, blocând drumul spre masa cu gustări. Dan şi Jack s-au deplasat lângă masa cu băuturi, continuându-şi discuţia.

,,De ce nu ne-a creat în aşa fel încât să nu mai pro­vocăm suferinţa?" întrebă Jack, umplându-şi paharul cu oranjadă. Apoi îi făcu un semn cu polonicul lui Dan întrebându-l din priviri dacă vrea şi el. Acesta îşi feri paharul, în semn că nu vrea şi continuă:
"Vrei să spui de ce nu ne-a făcut ca pe nişte roboţi sau ca pe nişte computere? Pentru a ne împiedica să cauzăm suferinţa, Dumnezeu ar trebui să ne suprime capacitatea de a alege. Atunci am fi doar o maşină pro­gramată de Dumnezeu."
"Şi ce-ar fi rău în asta?" întrebă Jack.
,,Dacă nu poţi alege, nu eşti capabil să iubeşti. Nu poţi avea o relaţie de dragoste cu cineva dacă acel cineva nu are voinţa liberă de a iubi. Un computer nu poate iubi pentru că nu are voinţă liberă. EI poate fi programat să tipărească expresia "te iubesc", dar asta nu înseamnă dragoste. Dragostea înseamnă alegere."
Dan a luat un şerveţel de hârie şi a făcut pe el urmă­torul desen:

DRAGOSTE <=> ALEGERE

va continua..alina sau oricare dintre voi daca sunteti interesate continui ca mai e de relatat
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de david la data de Mar Dec 01, 2009 7:25 pm

teo, eu una sunt interesata, astept continuarea...... :pupicei:
avatar
david
Mamica incepator
Mamica incepator

Varsta : 37
Joburi/Distractii : familia mea, gastronomia

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Mier Dec 02, 2009 1:19 am

,,Dar," insistă Jack, "ce spui despre suferinţa natu­rală? Dumnezeu ar putea cel puţin să înlăture lucruri ca moartea, boala şi catastrofele."
"Biblia spune că aceste lucruri există din cauză că tot Universul este blestemat. Dumnezeu l-a creat perfect - ca o Grădină a Edenului. Dar când Adam n-a ascultat, a antrenat omenirea pe drumul suferinţei. Dacă ai ales să mergi pe un astfel de drum, trebuie să suporţi sufe­rinţele inerente. Bolile şi dezastrele naturale sunt o re­flectare a alegerii spirituale a omului, care a decis să meargă pe alt drum decât acela al lui Dumnezeu."
,,De ce Dumnezeu nu i-a dat lui Adam un loc unde putea trăi separat?" continuă Jack. ,,De ce a făcut ca în­tregul pământ să fie un loc al suferinţei?"
,,Ei bine," răspunse Dan, "Biblia spune: 'Lucrurile as­cunse sunt ale Domnului, Dumnezeului nostru, iar lucru;: riIe descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele legii acesteia' (Deu­teronom 29:29). Aşa că nu pot să spun de ce Dumnezeu a făcut aşa cum a făcut, dar îţi pot spune de ce este corect ce a făcut Dumnezeu."
,,De acord. Dă-i drumul!"

Persoanele care circulau pe lângă mesele cu gustări şi băuturi îi împinseseră spre marginea camerei. Dan în­cepu să vorbească, sorbind, din când în când, din paharul cu oranjadă.

"Orice alegere trebuie să aibă un rezultat. Dacă rezul­tatul unei alegeri nu este diferit de rezultatul altei alegeri, înseamnă că respectiva alegere a fost nesemnificativă. Atunci când ajungi la o bifurcaţie, ai posibilitatea de a alege un drum sau altul. Alegerea ta este importantă doar dacă există un drum în direcţia aleasă. Nu pot alege să merg la policlinică cu metroul, dacă nu există metrou spre policlinică. Pe de altă parte, dacă există metrou spre policlinică şi dacă m-am hotărât să-I iau, atunci voi su­porta condiţiile de călătorie care sunt în metrou.
Adam a ales calea neascultării şi 'morţii', cale plină de tot felul de suferinţe pe care le vedem astăzi. După ce au mers o vreme pe această cale, Adam şi Eva au avut copii, care s-au născut, evident, tot pe calea sufe­rinţei. Aceştia au avut la rândul lor copii, ş.a.m.d. până când am apărut şi eu şi tu pe această cale.
Pentru ca alegerea făcută de Adam să fi fost impor­tantă, trebuia ca rezultatul ei, un univers în suferinţă, să fie real. Dacă nu ar exista suferinţă pe calea neascultării aleasă de Adam, ar rezulta că el nu a făcut o alegere importantă. Alegerea şi rezultatele ei sunt inseparabile."
Dan a mai făcut un desen pe alt şerveţel,:

ALEGERE <=> REZULTATE

Primul desen era pe un alt şerveţel, care se afla în buzunarul lui Dan. El îl scoase acum şi-l alătură celui de al doilea, obţinând următorul desen:

DRAGOSTE <=> ALEGERE <=> REZULTATE

va urma..........
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de david la data de Joi Dec 10, 2009 9:29 pm

asteptam urmarea, multumim teo :pupicei:
avatar
david
Mamica incepator
Mamica incepator

Varsta : 37
Joburi/Distractii : familia mea, gastronomia

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de muraru raluca la data de Joi Dec 10, 2009 10:55 pm

bravo teo,mai departe?
avatar
muraru raluca
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 41

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de panky(Laura) la data de Joi Dec 10, 2009 11:42 pm

FOARTE FRUMOS TEO ......asteptam urmarea :pupicei:
avatar
panky(Laura)
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Joi Dec 10, 2009 11:47 pm

Primul desen era pe un alt şerveţel, care se afla în buzunarul lui Dan. El îl scoase acum şi-l alătură celui de al doilea, obţinând următorul desen:

DRAGOSTE <=> ALEGERE <=> REZULTATE

,,Ei bine, Jack," continuă el, ,,noi am tras deja concluzia că dragostea şi alegerea sunt inseparabile. Şi întrucât alegerea are ca urmare anumite rezultate, putem spune că dragostea şi rezultatele sunt de asemenea insepa­rabile. Dacă Dumnezeu este iubitor, El i-a dat lui Adam posibilitatea de a alege să-L iubească pe El sau nu. Asta înseamnă că rezultatele alegerii sale îl reprezintă."
"Dar de să fie atât de severe aceste rezultate?" întrebă Jack.
"Cu cât dragostea este mai mare, cu atât alegerea este mai importantă şi cu atât mai mari sunt rezultatele," continuă Dan. "Uitându-ne în istorie, la miile de ani de suferinţă, vedem cât de mari au fost consecinţele alegerii lui Adam, mai ales în contrast cu Grădina Edenului. Ne dăm seama că alegerea lui a fost foarte importantă şi deci şi puterea de a iubi, pe care ne-a dat-o Dumnezeu."
Când s-au uitat în jur, Dan şi Jack au constatat că majoritatea oaspeţilor plecaseră. S-au hotărât să întrerupă discuţia şi să lase gazdele să meargă la culcare. La studiul biblic următor, Jack a întârziat; avusese o urgenţă la spital, dar a sosit după studiu, pentru a mai sta de vorbă şi pentru a mânca.
,,M-am gândit la ceea ce am discutat," începu Jack, în timp ce-şi umplea farfuria cu chifteluţe, felii de caş­caval, şniţele şi salată, "şi am nişte întrebări. De ce nu a înlăturat Dumnezeu consecinţele păcatului adamic? în acest fel nu am suferi noi de pe urma lui."
,,Dar," răspunse Dan, "dacă Dumnezeu ar fi înlăturat consecinţele primului păcat, El ar fi trebuit să le înlăture şi pe cele ale celui de-al doilea păcat, şi aşa mai departe până la mine şi la tine, ceea ce ar însemna că nu ar exista rezultate. Fără rezultate n-ar fi posibile nici alegerea şi nici dragostea. Dar, pe de altă parte, dacă Dumnezeu ar lăsa de fiecare dată să se manifeste consecinţele alegerii, atunci ar fi normal să acceptăm prezenţa suferinţei."
"Bine," insistă Jack, "dar de ce ne-a mai creat? Vreau să spun că eu nu am cerut să apar pe scenă, şi iată-mă în mijlocul unei lumi pline de suferinţă."
,,Desigur, Dumnezeu putea să nu Se deranjeze a crea o fiinţă aşa cum este omul. Putea să Se declare satisfăcut cu lucrurile care nu pot alege. Dar asta însemna să Se declare satisfăcut cu lipsa dragostei în creaţia Sa. Dacă doreşte prezenţa dragostei în creaţie, trebuie să permită
prezenţa alegerii, ceea ce implică posibilitatea respingerii, precum şi rezultatele ei."
"Nu ar putea Dumnezeu să facă toate lucrurile perfecte, iar Universul un loc fără suferinţă?"
"Păi ... "
"Stai! Lasă-mă să ghicesc," îl întrerupse Jaelc, "căutând să-şi răspundă singur la întrebare. Dacă ne-ar fi creat perfecţi, fără posibilitatea de a obiecta, am fi fost nişte roboţi desăvârşiţi, fără posibilitatea de alegere. În con­secinţă, nu am fi fost capabili de dragoste. Aşa este?"
"Exact !"
,,0 clipă," continuă Jack, "deoarece ne-am născut pe această cale imperfectă a suferinţei, de ce nu ne-a dat Dumnezeu posibilitatea alegerii perfecţiunii? Dacă cineva doreşte să aleagă perfecţiunea, să o poată face şi să părăsească această cale a suferinţei."
,,Este o idee excelentă," exclamă Dan. "Eu cred că
Dumnezeu este perfect de acord cu ea."
"Crezi? Cum aşa?"
,,Deoarece El a făcut deja lucrul acesta!" "A făcut?"
"Da. Dumnezeu-Fiul a venit pe planeta noastră, în omul Isus Hristos, şi Aa dat un exemplu de perfecţiune. Toţi cei ce-L doresc, Il pot invita în viaţa lor ca Dum­nezeul şi Mântuitorul lor. Rezultatul acestei alegeri este că El ne va călăuzi prin această lume blestemată şi plină de suferinţă spre o eternitate fără suferinţă."
"Te referi la cer?" întrebă Jack.
,,Da. Dumnezeu i-a spus lui Adam, că dacă el alege să nu se supună, rezultatul va fi moartea. Uitându-ne înapoi, la mii de ani de istorie, vedem că 'moartea' a în­semnat multă suferinţă. Acum, Dumnezeu ne spune să ne supunem Lui şi să alegem viaţa, ca să trăim (Deu­teronom 30: 19). Această viaţă include şi etemitatea, unde 'El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut' (Apocalipsa 21:4)."

VA URMA...NU VREAU SA VA PLICTISESC DE ACEEA AM PUS CATE PUTIN....E FOARTE FRUMOS...E DINTR-O CARTE LA SFARSIT VA DAU SI NUMELE CARTII
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de panky(Laura) la data de Joi Dec 10, 2009 11:49 pm

NU NE PLICTISESTI......DAR NE TI PE JAR.......CUM SE NUMESTE CARTEA?
avatar
panky(Laura)
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Joi Dec 10, 2009 11:57 pm

E mai bine sa cititi pe rand..maine va dau finalul s titlul cartii :pupicei:
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de panky(Laura) la data de Vin Dec 11, 2009 12:17 am

ok teo......multumim!...abia astept :pupicei:
avatar
panky(Laura)
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de elena la data de Vin Dec 11, 2009 12:19 am

si eu astept finalul :pupicei:
avatar
elena
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Vin Dec 11, 2009 1:40 am

gata fetele..nu vreau sa va tin pe jar important e ca voi sa cititi cu atentie si sa retineti ceva


DE CE EXISTĂ SUFERINŢĂ?

Este timpul să facem un rezumat. Jack a pus o seamă de întrebări esenţiale despre suferinţă. Le recapitulăm mai jos, împreună cu răspunsurile primite.

1. De ce este lumea plină de suferinţă?
Există multe cauze ale suferinţei, dar cauza majoră este omul însuşi. Oamenii sunt sursa principală a sufe­rinţei pe care o vedem. În America, rata divorţurilor con­tinuă să urce, creşte şi rata sinuciderilor şi a crimelor. Toate acestea sunt generatoare de suferinţă şi sunt rezul­tatul alegerii omului.

2. De ce nu înlătură Dumnezeu suferinţa chiar acum?
Ca să înlăture toată suferinta, El ar trebui să înlăture cauzele suferinţei. Întrucât tod oamenii provoacă sufe­rinţă, ar trebui să ne înlăture pe toţi.

3. De ce nu-i face Dumnezeu pe oameni incapabili de a provoca suferinţa?
Pentru a face asta, ar trebui să-i facă pe oameni inca­pabili să aleagă. Dar dragostea necesită alegere. Lipsa capacităţii de a alege face imposibilă existenţa unei relaţii de dragoste între om şi Dumnezeu sau între oameni. Un soţ, o soţie sau un prieten, te pot iubi doar dacă au liber­tatea de a nu te iubi. Dacă cealaltă persoană nu poate alege să nu te iubească, dragostea reală este imposibilă.

4. De ce permite Dumnezeu suferinţe ca bolile şi dezastrele naturale?
Natura a fost creată ca un loc lipsit de suferinţă - o Grădină a Edenului. A fost însă degradată până la starea ei actuală (Romani 8:20-22) pentru a corespunde stării perverti te în care a ajuns omul ca urmare a păcatului. Nu Dumnezeu ne produce suferinţa. El ne-a creat cu posibilitatea de a-L respinge, iar consecinţele care în­soţesc respingerea Lui includ pervertirea naturii.5. De ce a făcut Dumnezeu ca rezultatele alegerii lui Adam să fie atât de sever pedepsite?
Fără rezultate, alegerea este lipsită de importanţă.
Să presupunem eli eu îţi ofer la alegere, una dintre ciocolatele Hershey sau Nestles. Dacă, fie că o mănânci pe una, fie că o mănânci pe cealaltă, rezultatul este acelaşi, alegerea nu este importantă.
Să presupunem acum că îţi ofer la alegere o ciocolată de lapte şi un Ciocolax. Acum, alegerea este semni­ficativă, deoarece rezultatele ei sunt foarte diferite.
Dacă Dumnezeu îi dă omului posibilitatea de a-L primi sau a-L respinge, El va face ca rezultatele alegerii să fie reale şi diferite.

6. De ce suferim noi din cauza păcatelor lui Adam?
Ca să nu suferim din cauza păcatelor lui Adam, ar trebui ca Dumnezeu să înlăture consecinţele acelui păcat. Dacă Dumnezeu ar fi înlăturat rezultatele păcatului lui Adam, atunci El ar fi trebuit să facă acest lucru pentru păcatele oricui, inclusiv pentru ale mele şi ale tale, ca să împiedice suferinţa să mai apară. În acest fel, Dumnezeu ar fi înlăturat rezultatele tuturor păcatelor, dar dacă nu sunt rezultate, nu este alegere, deci nici dragoste.

7. De fapt, de ce ne-a creat Dumnezeu?
Noi nu putem spune de ce a făcut Dumnezeu ceea ce a făcut, dar putem spune că ceea ce a făcut El este corect: Deoarece Dumnezeu este binele final, tot ce face El, pentru a Se revela pe Sine, este un lucru bun. (Singurul motiv pentru care omul nu trebuie să-şi dezvăluie sinele este răutatea lui). Un aspect al bunătăţii lui Dumnezeu este faptul că El este iubitor. Aşa cum am arătat mai sus, dra­gostea necesită alegere. Dacă Dumnezeu este bun, pentru a-Şi arăta dragostea Sa în creaţie, trebuia să creeze pe cineva cu posibilitatea de alegere. Fără existenţa omului, nu ar exista relaţii de dragoste în creaţia lui Dumnezeu.

8. De ce nu ne creează Dumnezeu pe toţi perfecţi într-un univers?
Răspunsul la această întrebare este similar cu răspun­sul la întrebarea precedentă. Dacă Dumnezeu ne-ar fi creat perfecţi, fără posibilitatea de a alege perfecţiunea, am fi nişte roboţi fără posibilitatea de a iub,i.
Asta ne conduce la ultima întrebare:

9. De ce nu ne creează Dumnezeu cu posibilitatea de a alege ieşirea din această suferinţă acum?
Răspunsul este că Dumnezeu face acest lucru.
Evanghelia ne spune că Dumnezeu ne invită să-L primim pe Isus Hristos. Rezultatul acestei alegeri va fi o eter­nitate lipsită de suferinţă, infinit superioară durerii tem­porare în care ne aflăm acum.
PERSPECTIVA CREDINCIOSULUI
Am dat două cauze principale ale suferinţei: durerile pe care oamenii şi le provoacă unii altora şi natura damnată în care trăim. În plus, există şi alte motive pentru suferinţa creştinilor. Un creştin poate suferi pentru că se află sub disciplinarea lui Dumnezeu. Suferim şi din cauza păcatelor noastre. De asemenea, suferim pentru că aparţinem lui Hristos şi nu lumii. Puterea păcatului este cunoscută nu de cel care trăieşte în păcat, ci de cel care încearcă să trăiască în neprihănire. Un proverb spune: ,,De crezi că este un fleac să fii smerit, caută să fii smerit doar o săptămână."
Dacă mergi cu o plută pe râu în jos, nu simţi puterea curentului. Dar dacă sari în apă şi încerci să înoţi contra curentului, doar atunci îţi dai seama de puterea lui. A înota contra curentului înseamnă suferinţă. Tot aşa, un creştin care trăieşte pentru Dumnezeu într-un sistem lumesc, suferă pentru că sistemul îl împinge într-o di­recţie opusă lui Dumnezeu.
Toate aceste cauze ale suferinţei creştinului sunt irelevante pentru un necreştin. Realitatea este că viaţa conţine elemente de suferinţă indiferent pe ce cale te afli. Aceste elemente sunt parte integrantă din calea respectivă. În acest capitol, ne-am ocupat de motivele suferinţei din viaţa unui necredincios.

CE S-A ÎNTÂMPLAT CU JACK?
Jack şi Dan s-au mai întâlnit de câteva ori. Într-o noapte, după o discuţie care s-a prelungit până la ora unu, Jack şi-a dat seama că are nevoie de Isus Hristos. El s-a rugat împreună cu Dan şi L-a primit pe Isus ca Dumnezeul şi Mântuitorul său.

materialul SCRIS l-am preluat din cartea lui David A. DeWitt, "Exista Dumnezeu? Raspunsuri pentru cei bataiosi". nu vreau sa fac reclama dar poate chiar va intereseaza. :pupicei:
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de acesta_masculin la data de Lun Ian 04, 2010 6:46 pm

extrem d einteresanta discutia pe aceste teme religioase, nu e deloc plictisitoare, iart tilcul acestei povesti e extraordinar !
avatar
acesta_masculin
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : citit si privit la filme

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Lun Ian 04, 2010 6:51 pm

ma bucur ca iti place...e unul din putinele forumuri unde se discuta dee Dumnezeu cu bun simt si are loc toata lumea
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de acesta_masculin la data de Lun Ian 04, 2010 6:52 pm

exact inc aun motiv pentru care ma aflu aci ! decenta suboectelor si a discutiilor nu te poate face decit sa fii prieten cu acest forum si cu cei/cele care posteaza aici si care l-au pus pe picioare si il mentin in continuare. Felicitari din partea mea pentru acest lucru !
avatar
acesta_masculin
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : citit si privit la filme

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Joi Oct 21, 2010 5:16 pm

aduc din nou in discutie cest subiect....sperand ca veti citi cele de mai sus!
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de acesta_masculin la data de Vin Oct 22, 2010 11:10 pm

Dumnezeu ne iubeste pe toti, doar noi oamenii fara sa ne cunoastem adesea ne urim si ne facem de tot risul nesuportindu-ne aproapele. E cazul subsemnatului in cadrul acestui forum!
avatar
acesta_masculin
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : citit si privit la filme

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de sandy la data de Sam Oct 23, 2010 1:24 am

ooo...dar cum nu va era dor de eel!!!!.?????

sau mai dor de mine???...glumesc el desi nu a mai scris a fost nelipsit de pe aici!!
avatar
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 33
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de teodoraion la data de Sam Oct 23, 2010 1:57 am

cred ca tu nu ai inteles cristi ca acest forum e un forum de mamici..daca te incadrezi in aceasta categ noi te primim cu drag..nu te dispretuim ,nici nu te uram doar ca nu suntem compatibili..nu poti fi prieten cu toata lumea....oricat ai vrea..
avatar
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 35
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de adriana la data de Dum Oct 24, 2010 2:20 pm

noi am vrut sa te cunoastem , sa te intelegem dar nu ne-ai dat foarte multe detalii, atunci a intervenit suspiciunea ..... intrebarea tuturor a fost ce cauta un barbat pe un forum pentru mamici si copii? .....
bine ai revenit sandi, ne-a fost dor de tine

_________________
OFERTA SPECIALA
13 lei setul * colier si cercei*


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Regulamentul forumului....cititi si respectati
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 39
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

http://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de sandy la data de Dum Oct 24, 2010 2:40 pm

multumesc Adriana....si Cristi nu e cazul sa crezi ca te uraste cineva.....pur si simplu nu intelegem de ce tii mortis sa fii aici..pe un forum de mamici!1..dar daca tu te simti bine cu noi...eu zic sa lasam de la noi si sa conversam ca intre femei si cu tine!!!...nu????
avatar
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 33
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik

Sus In jos

default Re: Dumnezeu chiar te iubeste !

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum