Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 49 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 49 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete cu ocazia Sfantului Valentin
+3
panky(Laura)
mona_mami
STEF30IASI
7 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Retete cu ocazia Sfantului Valentin
Smochine cu branza
Ingrediente :
smochine proaspete
1 1/2 lingurita ulei de masline
1/2 de cana de branza gorgonzola
1/3 cana miere
Mod de preparare :
Se spala bine smochinele si se elimina coditele.
Se cufunda fiecare smochina in uleiul de masline, apoi se face o taietura destul de adanca, cu o lungime de circa 1 cm in partea de sus a fructului, apoi inca una perpendicular pe prima, astfel incat sa obtinem un X
Se umple fiecare smochina cu cate o lingurita de gorgonzola si apoi se pun in cuptorul incins pentru 10 minute, pana se rumenesc
Se asterne pe farfurii un strat de miere peste care vor domni ispititoare smochinele si se orneaza cu frunze de rozmarin si gorgonzola.
Pofta mare si buna !!!!!!!!!!Stefania
Ingrediente :
smochine proaspete
1 1/2 lingurita ulei de masline
1/2 de cana de branza gorgonzola
1/3 cana miere
Mod de preparare :
Se spala bine smochinele si se elimina coditele.
Se cufunda fiecare smochina in uleiul de masline, apoi se face o taietura destul de adanca, cu o lungime de circa 1 cm in partea de sus a fructului, apoi inca una perpendicular pe prima, astfel incat sa obtinem un X
Se umple fiecare smochina cu cate o lingurita de gorgonzola si apoi se pun in cuptorul incins pentru 10 minute, pana se rumenesc
Se asterne pe farfurii un strat de miere peste care vor domni ispititoare smochinele si se orneaza cu frunze de rozmarin si gorgonzola.
Pofta mare si buna !!!!!!!!!!Stefania
Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Joi Ian 28, 2010 6:39 pm, editata de 1 ori
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
esti plina de imaginatie, stefi draga! :pupmare:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
Inimioare
Ingrediente :
Blat: 4 oua, 2 lingura zahar, 4 linguri faina, 50 g margarina pentru prajituri, 2 linguri lichior de visine
Crema:
200 g branza de vaca
200 ml frisca
3 linguri zahar (de preferat zahar pudra)
100 ml sirop de visine
2 plicuri cu gelatina
Ornat:
Visine din compot
1 plic gelatina rosie
zahar granulat
Blatul se face din albusurile batute spuma cu zaharul care se adauga in ploaie, la care se adauga lichiorul de visine, galbenusurile unul cate unul amestecandu-se continuu, margarina topita, iar la sfarsit se inglobeaza faina.
Se ia o tava, se unge cu putina margarina, se pune o foaie speciala pentru copt si se adauga compozitia intanzandu-se uniform.
Se tine la cuptor in jur de 10 min.
Pentru crema trebuie sa aveti grija sa puneti gelatina la inmuiat din timp.
Se tine cam 10 min.
Siropul de visine se incalzeste pe foc, se adauga gelatina si se mai tine 1 min. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga zaharul, branza si frisca.
Puteti adauga in crema si cateva visine din compot dar taiati-le inainte in sferturi.
Crema se adauga peste blatul racit, se pun pe deasupra visine intregi, iar peste prajitura se toarna gelatina rosie preparata asa cum scrie pe plic.
Prajitura trebuie lasata la rece cateva ore.
Dupa ce s-a intarit taiati cu ajutorul formelor inimioare mai mari si mai mici.
Pe lateral le dati prin zahar granulat.
Cel mai bine este sa le serviti pe farfurioare imprimate cu inimioare.
Pofta mare si buna !!!!Stefania
Pilaf afrodisiac
Ingrediente :
1 1/2 cescuta cu orez
2 cepe mari
3 morcovi
1 pastarnac
3 radacini de patrunjel
10 ardei grasi
3 rosii
1⁄2 cescuta cu miez de nuca
3 linguri cu ulei
sare si piper dupa gust
Legumele se taie marunt, folosim doar doi ardei grasi, restul raman pentru umplut sau se dau pe razatoare si se calesc in ulei .
Cand s-au inmuiat suficient, se adauga orezul si 3 cesti cu apa fierbinte.
Se potriveste de sare si piper, se adauga miezul de nuca taiat in bucatele mici, apoi se introduce vasul in cuptor, la foc mic, pana cand orezul se umfla suficient .
Intre timp, se taie capacele, se curata de seminte si se spala 8 ardei grasi.
Dupa ce s-au scurs bine de apa, se umplu cu pilaful si se orneaza cu patrunjel verde.
Pofta mare si buna !!!!!!Stefania
Flancuri cu fructe
Ingrediente si cantitati:
Pentru aluat: 150 g. faina, 100 g. unt, 1 lingurita rasa zahar, 1 lingurita de apa rece, 1 ou, un varf de cutit de sare.
Pentru umplutura: portocale, caise sau piersici, daca aveti pe undeva, ori jeleu de fructe.
Mod de preparare:
Se cerne faina pe planseta, se face loc la mijloc si se pune untul la inmuiat putin prin frecare cu o lingura de lemn, apoi, treptat, celelalte elemente.
Se framanta bine un aluat, 15-20 de minute, dupa care se impatureste de trei ori. Se lasa la rece 1-2 ore, apoi se intinde o foaie groasa de 1-1,5 cm.
Se taie in bucati dreptunghiulare lungi de 7-8 cm si late de 3,5-4 cm.
Se asaza pe o tava si se coc la foc intai puternic iar cand incepe sa se coloreze pe deasupra, la foc mai domol. Se scot din tava pe planseta, iar dupa ce s-au racit, se unesc doua cate doua, asezand la mijloc jumatati de portocale oparite intr-un sirop gros, vanilat. Pe deasupra se prepara cu zahar pudra vanilat.
Aceasta prajitura se mai poate pregati si cu alte fructe.
Dupa ce flancurile s-au copt, se ung pe deasupra cu un strat de jeleu de fructe peste care se pun cate doua-trei felii de portocala sau o piersica, desfacuta in doua si curatata de pielita, peste care se mai adauga putin jeleu.
Peste jeleu se prepara un sirop din 150 g. zahar si 150 ml. suc de fructe.
Cand este bine legat, se adauga 1-2 foi de gelatina, inmuiata in apa calduta.
Pofta mare si buna !!!!!Stefania
Spuma de ciocolata cu migdale
Ingrediente si cantitati pentru opt persoane:
3/4 cana lapte
4 oua mari
1/4 cana zahar granulat
170-200 g ciocolata de menaj semidulce
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de migdale
3 linguri migdale taiate marunt
Intr-un vas sau o cratita de dimensiuni medii, amesteca laptele, ouale si zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena.
Lasa vasul pe foc mic, amestecand in permanenta, pana cand compozitia este suficient de groasa incat sa se tina bine pe o lingura din inox cu o pelicula fina.
In acest moment, este cazul sa indepartezi vasul de pe foc.
Adauga bucatile de ciocolata de menaj si esentele aromate.
Amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Toarna compozitia rezultata in 8 boluri sau cupe de inghetata.
Presara totul cu migdale taiate marunt.
Lasa cupele la frigider cateva ore sau peste noapte.
Pofta buna si mare !!!!Stefania
Ingrediente :
Blat: 4 oua, 2 lingura zahar, 4 linguri faina, 50 g margarina pentru prajituri, 2 linguri lichior de visine
Crema:
200 g branza de vaca
200 ml frisca
3 linguri zahar (de preferat zahar pudra)
100 ml sirop de visine
2 plicuri cu gelatina
Ornat:
Visine din compot
1 plic gelatina rosie
zahar granulat
Blatul se face din albusurile batute spuma cu zaharul care se adauga in ploaie, la care se adauga lichiorul de visine, galbenusurile unul cate unul amestecandu-se continuu, margarina topita, iar la sfarsit se inglobeaza faina.
Se ia o tava, se unge cu putina margarina, se pune o foaie speciala pentru copt si se adauga compozitia intanzandu-se uniform.
Se tine la cuptor in jur de 10 min.
Pentru crema trebuie sa aveti grija sa puneti gelatina la inmuiat din timp.
Se tine cam 10 min.
Siropul de visine se incalzeste pe foc, se adauga gelatina si se mai tine 1 min. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga zaharul, branza si frisca.
Puteti adauga in crema si cateva visine din compot dar taiati-le inainte in sferturi.
Crema se adauga peste blatul racit, se pun pe deasupra visine intregi, iar peste prajitura se toarna gelatina rosie preparata asa cum scrie pe plic.
Prajitura trebuie lasata la rece cateva ore.
Dupa ce s-a intarit taiati cu ajutorul formelor inimioare mai mari si mai mici.
Pe lateral le dati prin zahar granulat.
Cel mai bine este sa le serviti pe farfurioare imprimate cu inimioare.
Pofta mare si buna !!!!Stefania
Pilaf afrodisiac
Ingrediente :
1 1/2 cescuta cu orez
2 cepe mari
3 morcovi
1 pastarnac
3 radacini de patrunjel
10 ardei grasi
3 rosii
1⁄2 cescuta cu miez de nuca
3 linguri cu ulei
sare si piper dupa gust
Legumele se taie marunt, folosim doar doi ardei grasi, restul raman pentru umplut sau se dau pe razatoare si se calesc in ulei .
Cand s-au inmuiat suficient, se adauga orezul si 3 cesti cu apa fierbinte.
Se potriveste de sare si piper, se adauga miezul de nuca taiat in bucatele mici, apoi se introduce vasul in cuptor, la foc mic, pana cand orezul se umfla suficient .
Intre timp, se taie capacele, se curata de seminte si se spala 8 ardei grasi.
Dupa ce s-au scurs bine de apa, se umplu cu pilaful si se orneaza cu patrunjel verde.
Pofta mare si buna !!!!!!Stefania
Flancuri cu fructe
Ingrediente si cantitati:
Pentru aluat: 150 g. faina, 100 g. unt, 1 lingurita rasa zahar, 1 lingurita de apa rece, 1 ou, un varf de cutit de sare.
Pentru umplutura: portocale, caise sau piersici, daca aveti pe undeva, ori jeleu de fructe.
Mod de preparare:
Se cerne faina pe planseta, se face loc la mijloc si se pune untul la inmuiat putin prin frecare cu o lingura de lemn, apoi, treptat, celelalte elemente.
Se framanta bine un aluat, 15-20 de minute, dupa care se impatureste de trei ori. Se lasa la rece 1-2 ore, apoi se intinde o foaie groasa de 1-1,5 cm.
Se taie in bucati dreptunghiulare lungi de 7-8 cm si late de 3,5-4 cm.
Se asaza pe o tava si se coc la foc intai puternic iar cand incepe sa se coloreze pe deasupra, la foc mai domol. Se scot din tava pe planseta, iar dupa ce s-au racit, se unesc doua cate doua, asezand la mijloc jumatati de portocale oparite intr-un sirop gros, vanilat. Pe deasupra se prepara cu zahar pudra vanilat.
Aceasta prajitura se mai poate pregati si cu alte fructe.
Dupa ce flancurile s-au copt, se ung pe deasupra cu un strat de jeleu de fructe peste care se pun cate doua-trei felii de portocala sau o piersica, desfacuta in doua si curatata de pielita, peste care se mai adauga putin jeleu.
Peste jeleu se prepara un sirop din 150 g. zahar si 150 ml. suc de fructe.
Cand este bine legat, se adauga 1-2 foi de gelatina, inmuiata in apa calduta.
Pofta mare si buna !!!!!Stefania
Spuma de ciocolata cu migdale
Ingrediente si cantitati pentru opt persoane:
3/4 cana lapte
4 oua mari
1/4 cana zahar granulat
170-200 g ciocolata de menaj semidulce
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de migdale
3 linguri migdale taiate marunt
Intr-un vas sau o cratita de dimensiuni medii, amesteca laptele, ouale si zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena.
Lasa vasul pe foc mic, amestecand in permanenta, pana cand compozitia este suficient de groasa incat sa se tina bine pe o lingura din inox cu o pelicula fina.
In acest moment, este cazul sa indepartezi vasul de pe foc.
Adauga bucatile de ciocolata de menaj si esentele aromate.
Amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Toarna compozitia rezultata in 8 boluri sau cupe de inghetata.
Presara totul cu migdale taiate marunt.
Lasa cupele la frigider cateva ore sau peste noapte.
Pofta buna si mare !!!!Stefania
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
hmmm......ne faci pofta stef.........ne pui la treaba :pupicei:
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
cred ca inimioarele leas face si eu....nu mi se pare foarte complicat!
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
Tort de biscuiti de Sfantul Valentine
Ingrediente:
12 biscuiti simpli (eu am folosit Petit Beurre)
1 pahar vin alb
nuca si nuca de cocos macinata
crema de ciocolata aprox 300g (de genul Finetti sau eventual facuta in casa)
Mod de preparare:
Punem cutia de crema de ciocolata intr-un vas cu apa calda ca sa se inmoaie si sa o putem intinde cu usurinta.
Inmuiem biscuitii in vin unul cate unul cam 5 sec pe fiecare parte si incepem sa construim inimioara.
Asezam primii trei biscuiti dupa cum se vede in imagine, ungem cu crema de ciocolata si presaram nuca macinata.
Continuam cu urmatorul strat de biscuiti inmuiati in vin, ciocolata si de data aceasta presaram cu nuca de cocos din belsug ca sa se simta gustul.
Mai adaugam inca 2 straturi de biscuiti, crema si alternativ nuca si nuca de cocos.
La sfarsit inbracam tortuletul de jur imprejur cu crema de ciocolata cat mai uniform posibil si ornam cu nuca de cocos sau dupa imaginatia fiecaruia.
Lasam la frigider 2-3 ore inainte de a servi ca sa se inmoaie bine biscuitii.
Pofta mare si buna !!!!!!!Stefania
Ingrediente:
12 biscuiti simpli (eu am folosit Petit Beurre)
1 pahar vin alb
nuca si nuca de cocos macinata
crema de ciocolata aprox 300g (de genul Finetti sau eventual facuta in casa)
Mod de preparare:
Punem cutia de crema de ciocolata intr-un vas cu apa calda ca sa se inmoaie si sa o putem intinde cu usurinta.
Inmuiem biscuitii in vin unul cate unul cam 5 sec pe fiecare parte si incepem sa construim inimioara.
Asezam primii trei biscuiti dupa cum se vede in imagine, ungem cu crema de ciocolata si presaram nuca macinata.
Continuam cu urmatorul strat de biscuiti inmuiati in vin, ciocolata si de data aceasta presaram cu nuca de cocos din belsug ca sa se simta gustul.
Mai adaugam inca 2 straturi de biscuiti, crema si alternativ nuca si nuca de cocos.
La sfarsit inbracam tortuletul de jur imprejur cu crema de ciocolata cat mai uniform posibil si ornam cu nuca de cocos sau dupa imaginatia fiecaruia.
Lasam la frigider 2-3 ore inainte de a servi ca sa se inmoaie bine biscuitii.
Pofta mare si buna !!!!!!!Stefania
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
waw stefff nici ca mai pot imi lasa gura apa
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
fetelor!!! aveti grija de kinder-boy!!!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
Reteta de Valentine's day: Salata de fructe
Ingrediente:
-banane
-mere
-struguri
-portocale
-mandarine
-ananas
-pere
-coniac
-frisca
-topping de caramel/ capsune/ ciocolata
Mod de preparare:
Se curata fructele si se taie cubulete.
Se pun intr-un bol, se adauga coniac, apoi se orneaza cu frisca si topping.
Este un desert usor de facut si foarte gustos!
Ingrediente:
-banane
-mere
-struguri
-portocale
-mandarine
-ananas
-pere
-coniac
-frisca
-topping de caramel/ capsune/ ciocolata
Mod de preparare:
Se curata fructele si se taie cubulete.
Se pun intr-un bol, se adauga coniac, apoi se orneaza cu frisca si topping.
Este un desert usor de facut si foarte gustos!
Pofta mare si buna !!!!! Stefania
Ingrediente:
-banane
-mere
-struguri
-portocale
-mandarine
-ananas
-pere
-coniac
-frisca
-topping de caramel/ capsune/ ciocolata
Mod de preparare:
Se curata fructele si se taie cubulete.
Se pun intr-un bol, se adauga coniac, apoi se orneaza cu frisca si topping.
Este un desert usor de facut si foarte gustos!
Ingrediente:
-banane
-mere
-struguri
-portocale
-mandarine
-ananas
-pere
-coniac
-frisca
-topping de caramel/ capsune/ ciocolata
Mod de preparare:
Se curata fructele si se taie cubulete.
Se pun intr-un bol, se adauga coniac, apoi se orneaza cu frisca si topping.
Este un desert usor de facut si foarte gustos!
Pofta mare si buna !!!!! Stefania
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
da steff :pupicei: multumesc dar mi se pare ca ajung doar mirosurile la mine
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
Tort cu capsuni si iaurt
Ingrediente:
Pt blat:
-2 oua
-2 linguri apa fierbinte
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-7 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
-Batem ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt.
-Turnam compozitia intr-o forma intr-o forma rotunda de tort.
-Si o dam la cuptor, la temp de 180 grade Celsius, pt 25 de minute.
-Dupa ce se coace, se lasa la racit.
Pentru crema avem nevoie de:
-400 g iaurt de capsuni
-200 ml frisca lichida ( care vine batuta)
-2 pliculete gelatina dr. oetker granule
Mai avem nevoie de 500 g capsuni si 2 plicuri de gelatina gele rosu, astea sunt pt décor.
-Punem iaurtul pe foc sa se incalzeasca nu sa fiarba, bagam gelatina diziolvata in prealabil 10 min in apa rece si amestecam pana se dizolva gelatina in iaurt.
-Compozitia nu trebuie sa fiarba ci se tine pe foc pana se dizolva gelatina.
-Lasati un pic sa se raceasca, putin de tot iar dupa aceea amestecam cu frisca batuta. Dam crema pt 30 de minute la rece sau pana se incheaga
-Intre timp taiem cubulete capsunile.
Asamblare:
-Pe blatul racit intindem crema
-Adaugam capsunile taiate cubulete
-Am pregatit glazura, cum scria pe plic, eu am pus in loc de apa suc de portocale.
-Si o turnam peste capsuni
-Si gata de bagat la rece pentru 2 ore.
Pofta mare si buna!!!!! Stefania
Ingrediente:
Pt blat:
-2 oua
-2 linguri apa fierbinte
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-7 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
-Batem ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt.
-Turnam compozitia intr-o forma intr-o forma rotunda de tort.
-Si o dam la cuptor, la temp de 180 grade Celsius, pt 25 de minute.
-Dupa ce se coace, se lasa la racit.
Pentru crema avem nevoie de:
-400 g iaurt de capsuni
-200 ml frisca lichida ( care vine batuta)
-2 pliculete gelatina dr. oetker granule
Mai avem nevoie de 500 g capsuni si 2 plicuri de gelatina gele rosu, astea sunt pt décor.
-Punem iaurtul pe foc sa se incalzeasca nu sa fiarba, bagam gelatina diziolvata in prealabil 10 min in apa rece si amestecam pana se dizolva gelatina in iaurt.
-Compozitia nu trebuie sa fiarba ci se tine pe foc pana se dizolva gelatina.
-Lasati un pic sa se raceasca, putin de tot iar dupa aceea amestecam cu frisca batuta. Dam crema pt 30 de minute la rece sau pana se incheaga
-Intre timp taiem cubulete capsunile.
Asamblare:
-Pe blatul racit intindem crema
-Adaugam capsunile taiate cubulete
-Am pregatit glazura, cum scria pe plic, eu am pus in loc de apa suc de portocale.
-Si o turnam peste capsuni
-Si gata de bagat la rece pentru 2 ore.
Pofta mare si buna!!!!! Stefania
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
Tort de Sfantul Valentin
Blat:
3 albusuri se bat pana se intaresc, apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra, cele trei galbenusuri, apoi 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt.
Se da la copt in cuptorul preincalzit 15-20 minute la foc moderat.
Se raceste sis e aseaza in forma de tort cu inel (eu n-am avut forma de inima, asa ca am folosit rotunda)
Crema:
-se inmoaie 10 g gelatina 10 minute in apa rece.
Se storc 2 lamai si peste sucul lamilor se pun 80 g de zahar pudra(zahar pudra nu zahar macinat).
Se pun impreuna pe foc pana se incalzeste compozitia.
Peste se pune gelatina inmuiata sa se dizolve.
Compozitia de gelatina dizolvata se pune peste 200 g branza de vaci dulce si se amesteca.
Separat se bate 400 ml frisca lichida (este bine ca frisca sa fie batuta din timp).
Toate se amesteca pana se omogenizeaza.
In frisca eu am pus si 7 picaturi de esenta de zmeura si a iesit mai rozzzz si cu aroma de zmeura.
Aceasta compozitie de gelatina, branza si frisca se toarna in forma de tort peste blat.
Se da totul la rece pana se prepara jeleul rosu.
Se dizolva 2 pachete de "tort gelee" rosu dar nu se pune cantitatea exacta de sirop sau suc care scrie pe plic ci jumate, deci nu 500 ml ci 250 ml.
Se lasa la racit sa nu fie prea calda si apoi se toarna peste crema peste tort.
Se da iarasi la rece.
Obligatoriu trebuie sa stea 3 ore la frigider.
Dar eu am lasat-o de pe o zi pe alta...si e mai bine asa.
Deasupra se poate orna dupa preferinte.
Pofta mare si buna !!!!!!!!!!!Stefania
Blat:
3 albusuri se bat pana se intaresc, apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra, cele trei galbenusuri, apoi 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt.
Se da la copt in cuptorul preincalzit 15-20 minute la foc moderat.
Se raceste sis e aseaza in forma de tort cu inel (eu n-am avut forma de inima, asa ca am folosit rotunda)
Crema:
-se inmoaie 10 g gelatina 10 minute in apa rece.
Se storc 2 lamai si peste sucul lamilor se pun 80 g de zahar pudra(zahar pudra nu zahar macinat).
Se pun impreuna pe foc pana se incalzeste compozitia.
Peste se pune gelatina inmuiata sa se dizolve.
Compozitia de gelatina dizolvata se pune peste 200 g branza de vaci dulce si se amesteca.
Separat se bate 400 ml frisca lichida (este bine ca frisca sa fie batuta din timp).
Toate se amesteca pana se omogenizeaza.
In frisca eu am pus si 7 picaturi de esenta de zmeura si a iesit mai rozzzz si cu aroma de zmeura.
Aceasta compozitie de gelatina, branza si frisca se toarna in forma de tort peste blat.
Se da totul la rece pana se prepara jeleul rosu.
Se dizolva 2 pachete de "tort gelee" rosu dar nu se pune cantitatea exacta de sirop sau suc care scrie pe plic ci jumate, deci nu 500 ml ci 250 ml.
Se lasa la racit sa nu fie prea calda si apoi se toarna peste crema peste tort.
Se da iarasi la rece.
Obligatoriu trebuie sa stea 3 ore la frigider.
Dar eu am lasat-o de pe o zi pe alta...si e mai bine asa.
Deasupra se poate orna dupa preferinte.
Pofta mare si buna !!!!!!!!!!!Stefania
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
STEF30IASI a scris:Reteta de Valentine's day: Salata de fructe
Ingrediente:
-banane
-mere
-struguri
-portocale
-mandarine
-ananas
-pere
-coniac
-frisca
-topping de caramel/ capsune/ ciocolata
Mod de preparare:
Se curata fructele si se taie cubulete.
Se pun intr-un bol, se adauga coniac, apoi se orneaza cu frisca si topping.
Este un desert usor de facut si foarte gustos!
Ingrediente:
-banane
-mere
-struguri
-portocale
-mandarine
-ananas
-pere
-coniac
-frisca
-topping de caramel/ capsune/ ciocolata
Mod de preparare:
Se curata fructele si se taie cubulete.
Se pun intr-un bol, se adauga coniac, apoi se orneaza cu frisca si topping.
Este un desert usor de facut si foarte gustos!
Pofta mare si buna !!!!! Stefania
ce ar merge stef acum o salata de fructe........incep sa-mi imi pun un semn de intrebare.........oare ce o fi cu poftele astea?.......nu o fi
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
laura ......!!!!!! ce faci!!!!! ..... ai grija .... jumatatea ta nu e acasa!!!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
pai ioana a fost...........a plecat pe 17 ianuarie.........si timp a fost suficient............mai ales ca dupa o luna jumate de pauza........nu ar fi exclus........
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
doamne fereste ioana..........asta mi-ar mai trebui
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
nu mai rad ... ca poate se ia de la tine ... am mai luat-o odata ..... voi fi serioasa
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
pai ai grija ioana...........sti tu.......cine rade la urmaaaaa....
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
pai tocmai m-am oprit ... merg sa-mi culc micuta!!
:pupmare:
:pupmare:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
STEFY tu vrei sa fac diabet cu atatea dulciuri????... nici nu stiu ce reteta sa fac, sunt atat de multe ca nu ma pot hotara!
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
adriana a scris:STEFY tu vrei sa fac diabet cu atatea dulciuri????... nici nu stiu ce reteta sa fac, sunt atat de multe ca nu ma pot hotara!
vai , adriana , dar nu e nevoie sa le faci pe toate o data ....
fa cate una ,......in fiecare saptamna ,......ca sa il zapacesti de tot pe emil al tau .........
si sa nu mai poata spune ceva ........
spor la gatit ......si la bucatarie si dupa ce ati mancat .........
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
stefy ar vrea el sa ii fac eu prajituri saptamanal sau macar lunar....dar nu prea vede....isi face singur ca in baza mea.....ar muri de pofta....aseara pe la 19 vroia gogosi, gabi vroia clatite....si ce crezi ziceau sa le fac eu.....binenteles ca nu am vrut sa fac, nu imi place....si pana la urma sa apucat emil sa faca clatite....le-a terminat pe la ora 21....cred ca a facut 100
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
foarte bine , sa faca si el sa te ajute la orice in casa , ...inclusiv la mancare si chiar prajituri !!!!!!!!
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Retete fara carne .......retete de post
» 10 Februarie - pomenirea sfântului mucenic Haralambie
» 9Noiembrie---Ziua Sfantului Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer
» 29 August--Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatoru
» La Multi Ani Rares Valentin ! (baietel raruta)
» 10 Februarie - pomenirea sfântului mucenic Haralambie
» 9Noiembrie---Ziua Sfantului Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer
» 29 August--Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatoru
» La Multi Ani Rares Valentin ! (baietel raruta)
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA