Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 76 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 76 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete cu ocazia Sfantului Valentin
+3
panky(Laura)
mona_mami
STEF30IASI
7 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
stefy el este cu curatenia si dulciurile iar eu cu gatitul , cusutul si calcatul
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
adriana a scris:stefy el este cu curatenia si dulciurile iar eu cu gatitul , cusutul si calcatul
perfect , .....atunci sa mai caut niste retete de prajituri si sa le pun pe aici ...
cand e in pana de inspiratie sa arunce un ochi la noi in forum ........
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
nu ar strica.....o sa il pun sa va scrie si el o prajitura, este foarte buna si rapida....din biscuiti se face si iese o tava din aceea de la cuptor!!!
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
nu vreti sa il lasati pe emil saracu deloc ....chiar vrei adry sa curga apele de pe el
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
*****Tort Sacher
Ingrediente:
Pentru blat: 150 de grame de ciocolata amaruie (65-70 % cacao), 150 de grame de unt, 100 g zahar pudra si 100 de grame de zahar tos, un baton de vanilie, 6 oua mari, 150 de grame de faina, 300 de grame de dulceata de caise (obligatoriu). .
Pentru glazura: 200 de grame de zahar, 125 ml de apa, 200 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
- Rupe tableta de ciocolata de 150 de grame in bucatele, si pune-o intr-un vas la bain-marie sa se topeasca incet.
- Pune untul moale, adauga zaharul pudra, si semintele din batonul de vanilie. Amesteca cu mixerul, si adauga, pe rand, alternativ, ciocolata topita si cate un galbenusi de ou, pana se termina si ouale si ciocolata.
- Bate albusurile spuma impreuna cu zaharul tos, pana ce acesta se topeste complet, iar albusul devine foarte tare si dens.
- Amesteca jumatate din albusurile spuma in crema de ciocolata, adauga faina cernuta, apoi restul de albus. Amesteca incet cu o spatula pentru ca aluatul sa ramana pufos si aerat.
- Pune pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm hartie de copt, toarna compozitia si neveleaz-o cu o spatula.
- Incinge bine cuptorul si pune tortul. In primele 15 minute lasa usa de la cuptor deschisa, dupa care inchide usa cuptorului si mai lasa-l inca 30-40 de minute.
- Rastoarna blatul pe un fund de lemn, scoate hartia si lasa-l sa se raceasca de tot. Taie-l in doua pe orizontala.
- Pune dulceata de caise la bain-marie. Cand s-a incalzit, rastoarna dulceata intr-un blender, pune o lingura de coniac si omogenizeaza bine.
- Cand se monteaza tortul, se unge toata suprafata lui cu dulceata. Daca dulceata este calduta este mai bine.
Prepara glazura:
- Pune zaharul cu apa la foc. Dupa ce incepe sa clocoteasca, mai lasa-l 4 minute. Da deoparte siropul obtinut si topeste ciocolata in banin-marie. Apoi adauga incet ciocolata topita in siropul de zahar fierbinte, amestecand cu un tel para. Amesteca incet ca sa nu intre aer in glazura, pana rezulta o glazura groasa si neteda.
- Toarna glazura pe mijlocul tortului si intinde repede pe suprafata si pe margini. Se pune tortul pe un platou si se lasa sa se intareasca glazura. Orneaza cat de simplu se poate.
- Lasa tortul sa se raceasca la temperatura camerei si serveste-l abia dupa 24 de ore de la preparare. Se pastreaza in frigider doar dupa ce a fost inceput.
******Jeleu de vin rosu cu crema de vanilie
Ingrediente:
Pentru jeleu: 750 ml de vin rosu (de preferat Merlot), o lingurita de scortisoara macinata, o lingurita de cuisoare, 100 ml de suc si pulpa de portocale, o frunza de dafin, 250 de grame de zahar pudra, 8 foi de gelatina.
Pentru crema de vanilie: 150 ml de smantana, o pastaie de vanilie (neaparat), doua linguri de zahar pudra.
Mod de preparare:
- Pune vinul, scortisoara, cuisoarele, sucul si pulpa de portocala, dar si frunza dafin intr-un vas si incalzeste usor pana cand mai are putin si da in fiert.
- Ia vasul de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca natural fara sa fortezi racirea, la temperetura bucatariei, timp de 15-20 de minute, pentru a scoate toata aroma din mirodenii.
- Pune foile de gelatina in apa rece timp de cinci minute, pana devin moi. Strecoara vinul intr-un alt vas.
- Incalzeste vinul strecutat pana incepe sa fiarba, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva. Scoate foile de gelatina din apa rece si strange-le usor pentru a indeparta excesul de apa. Pune-le in vasul cu vin si amesteca pana se dizolva complet.
- Imparte compozita in 6-8 pahare sau cupe de sampanie, dupa gustul tau. Lasa jeleul sa se raceasca la temperatura camerei si abia apoi pune-l in frigider timp de minim trei ore.
- Crema de vanile se prepara amestecand semintele din batonul de vanilie cu smantana si zaharul pudra. Imparte amestecul peste jeleu si presara deasupra pudra de scortisoara.
Sfat : Poti face o versiune fara alcool a acestui desert, folosind in loc de vin suc natural de fructe – visine sau mere.
Ingrediente:
Pentru blat: 150 de grame de ciocolata amaruie (65-70 % cacao), 150 de grame de unt, 100 g zahar pudra si 100 de grame de zahar tos, un baton de vanilie, 6 oua mari, 150 de grame de faina, 300 de grame de dulceata de caise (obligatoriu). .
Pentru glazura: 200 de grame de zahar, 125 ml de apa, 200 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
- Rupe tableta de ciocolata de 150 de grame in bucatele, si pune-o intr-un vas la bain-marie sa se topeasca incet.
- Pune untul moale, adauga zaharul pudra, si semintele din batonul de vanilie. Amesteca cu mixerul, si adauga, pe rand, alternativ, ciocolata topita si cate un galbenusi de ou, pana se termina si ouale si ciocolata.
- Bate albusurile spuma impreuna cu zaharul tos, pana ce acesta se topeste complet, iar albusul devine foarte tare si dens.
- Amesteca jumatate din albusurile spuma in crema de ciocolata, adauga faina cernuta, apoi restul de albus. Amesteca incet cu o spatula pentru ca aluatul sa ramana pufos si aerat.
- Pune pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm hartie de copt, toarna compozitia si neveleaz-o cu o spatula.
- Incinge bine cuptorul si pune tortul. In primele 15 minute lasa usa de la cuptor deschisa, dupa care inchide usa cuptorului si mai lasa-l inca 30-40 de minute.
- Rastoarna blatul pe un fund de lemn, scoate hartia si lasa-l sa se raceasca de tot. Taie-l in doua pe orizontala.
- Pune dulceata de caise la bain-marie. Cand s-a incalzit, rastoarna dulceata intr-un blender, pune o lingura de coniac si omogenizeaza bine.
- Cand se monteaza tortul, se unge toata suprafata lui cu dulceata. Daca dulceata este calduta este mai bine.
Prepara glazura:
- Pune zaharul cu apa la foc. Dupa ce incepe sa clocoteasca, mai lasa-l 4 minute. Da deoparte siropul obtinut si topeste ciocolata in banin-marie. Apoi adauga incet ciocolata topita in siropul de zahar fierbinte, amestecand cu un tel para. Amesteca incet ca sa nu intre aer in glazura, pana rezulta o glazura groasa si neteda.
- Toarna glazura pe mijlocul tortului si intinde repede pe suprafata si pe margini. Se pune tortul pe un platou si se lasa sa se intareasca glazura. Orneaza cat de simplu se poate.
- Lasa tortul sa se raceasca la temperatura camerei si serveste-l abia dupa 24 de ore de la preparare. Se pastreaza in frigider doar dupa ce a fost inceput.
******Jeleu de vin rosu cu crema de vanilie
Ingrediente:
Pentru jeleu: 750 ml de vin rosu (de preferat Merlot), o lingurita de scortisoara macinata, o lingurita de cuisoare, 100 ml de suc si pulpa de portocale, o frunza de dafin, 250 de grame de zahar pudra, 8 foi de gelatina.
Pentru crema de vanilie: 150 ml de smantana, o pastaie de vanilie (neaparat), doua linguri de zahar pudra.
Mod de preparare:
- Pune vinul, scortisoara, cuisoarele, sucul si pulpa de portocala, dar si frunza dafin intr-un vas si incalzeste usor pana cand mai are putin si da in fiert.
- Ia vasul de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca natural fara sa fortezi racirea, la temperetura bucatariei, timp de 15-20 de minute, pentru a scoate toata aroma din mirodenii.
- Pune foile de gelatina in apa rece timp de cinci minute, pana devin moi. Strecoara vinul intr-un alt vas.
- Incalzeste vinul strecutat pana incepe sa fiarba, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva. Scoate foile de gelatina din apa rece si strange-le usor pentru a indeparta excesul de apa. Pune-le in vasul cu vin si amesteca pana se dizolva complet.
- Imparte compozita in 6-8 pahare sau cupe de sampanie, dupa gustul tau. Lasa jeleul sa se raceasca la temperatura camerei si abia apoi pune-l in frigider timp de minim trei ore.
- Crema de vanile se prepara amestecand semintele din batonul de vanilie cu smantana si zaharul pudra. Imparte amestecul peste jeleu si presara deasupra pudra de scortisoara.
Sfat : Poti face o versiune fara alcool a acestui desert, folosind in loc de vin suc natural de fructe – visine sau mere.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
la noi drept surpriza a venit gazul numai 450 ron....na mai fa ceva sa se multumeasca doar cu o prajitura de la cofetarie
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
delicioase de numa' numa '...... :pupicei:
pupkiss- Mamica rafinata
- Varsta : 33
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
pupkiss a scris:delicioase de numa' numa '...... :pupicei:
pai incearca si tu o reteta pentru iubitul tau ......
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
eu o sa fac doar o salata de fructe..sa fie ceva usor..
elena- Mamica cocheta
Re: Retete cu ocazia Sfantului Valentin
eu am facut o prajitura cu fructe.....cu pere din compot mai exact, a iesit foarte buna!!!!
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Retete fara carne .......retete de post
» 10 Februarie - pomenirea sfântului mucenic Haralambie
» 9Noiembrie---Ziua Sfantului Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer
» 29 August--Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatoru
» La Multi Ani Rares Valentin ! (baietel raruta)
» 10 Februarie - pomenirea sfântului mucenic Haralambie
» 9Noiembrie---Ziua Sfantului Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer
» 29 August--Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatoru
» La Multi Ani Rares Valentin ! (baietel raruta)
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA