Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 115 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 115 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Camera bebelusilor
+3
sandy
mona_mami
muraru raluca
7 participanți
Pagina 1 din 1
Camera bebelusilor
Camera bebelusilor
Nu există niciun motiv pentru care camera în care copilul îsi va petrece primii ani din viaţă să fie o improvizaţie.Camera copilului trebuie să fie un spaţiu care îl protejează, confortabil, un loc separat de restul casei, în care condiţiile de trai sunt diferite faţă de ale celorlalţi locatari. Copiii au nevoi specifice de liniste, luminozitate, căldură, în special în primii ani de viaţă.
Ambient
Dintre toate camerele casei, alege-o pentru nou-născut pe cea mai călduroasă si mai luminoasă, chiar dacă pentru asta trebuie să-ţi sacrifici propriul dormitor. Este foarte important ca soarele să ajungă în cameră, altfel dezvoltarea pruncului va fi afectată. Întocmai ca o plantă delicată, dacă este ţinut la umbră copilul va creste morocănos si n-ai să stii de ce.
Ambianţa camerei copilului trebuie să fie una calmă, odihnitoare, având în vedere că în primele luni bebelusii dorm foarte mult. Culorile pastelate sunt cele recomandabile pentru această cameră: roz pentru fetiţe si bleu pentru băieţi sunt cele două culori-etalon, întâlnite de la hăinuţele de spital sau de botez până la culoarea căruciorului, a pătuţului si aproape a tuturor accesoriilor.
În această cameră trebuie să se poată face întuneric în timpul zilei, pentru odihna de după-amiază, astfel că este bine să montezi transperante, storuri sau măcar draperii mai dense. Nu folosi însă snururi si cordoane la draperii, pentru că micuţii se pot strangula involuntar. De asemenea, nu folosi decoraţiuni care pot fi sparte în bucăţi mai mici, gen bibelouri sau jucării cu biluţe, monede etc. Este foarte periculos, în special când nu esti de faţă si micuţul rămâne singur să-si satisfacă propria curiozitate.
Ai mare grijă ca în cameră aerul să nu fie uscat. Chiar dacă este iarnă si vrei ca micuţului să-i fie cald, aerotermele, caloriferele si toate electronicele care dau căldură usucă, în acelasi timp, aerul. Este obligatoriu să folosesti umidificatoare, care se găsesc în farmacii, speciale pentru nou-născuţi. Medicul pediatru te poate ajuta să alegi un model. În cazul în care aerul din cameră este foarte uscat, mucoasa nazală, bucală si întreaga epidermă a copilului se usucă si devine dureroasă, apar usturimi si stare de indispoziţie, întocmai ca la adulţi.
De asemenea, evită să fumezi în camera sau în apropiere de camera copilului. Fumul de ţigară este extrem de iritant pentru ochii si mucoasele lor.
Pereţii
Încurajează creativitatea copilului tău desenând pereţii camerei sale cu personaje haioase din desene animate. Copiii apreciază instinctiv lucrurile încărcate de energie pozitivă. În primele luni, văzul nu este dezvoltat, ei percepând doar niste umbre, mai vagi sau mai pronunţate. Personajele din desene animate, Micy Mouse, Donald, dar în special pestii din Finding Nemo, scoici, corali sunt foarte drăguţe, desenate în culori vii si pot deveni prietenii copilului în timp, pe măsură ce le descoperă forma si culoarea. Copiilor le place foarte mult să se uite la culori contrastante, astfel că dacă desenezi un peste ai grijă să aibă dungi, sau pictează mai mulţi pesti de diferite culori, coralii să apară ca pete de culoare roz pe fondul apei albastre etc.
Dacă nu-ţi plac picturile poţi atârna de lustră sau chiar de pereţi steluţe, o lună si câţiva norisori, astfel ca aspectul camerei să fie acela de cer însetelat. Se găsesc si în varianta fosforescentă. Desigur, dacă nu atârni decât un carusel deasupra pătuţului nu împiedici cu nimic buna crestere si dezvoltare a copilului.
Cele de mai sus sunt sugestii si recomandări de la pediatri si părinţi din întreaga lume. Dar, desigur, contează si gusturile tale, nu e musai ca si casa voastră să arate ca grădiniţa, cresa sau secţia de neonatologie. De asemenea, contează dacă micuţul va sta singur în acea cameră sau o va împărţi cu unul sau mai mulţi fraţi mai mari.
Podeaua
Desi pare irelevant, ce pui pe jos în camera copiilor este foarte important. Trebuie evitate, pe cât posibil, covoarele miţoase, vechi, care acumulează praf. Podeaua trebuie să fie curăţată temeinic înainte de nasterea copilului si acoperită cu un covor sau o mochetă nouă. Ideal ar fi, măcar pentru această cameră, să folosesti un strat de burete sub covor, pentru ca podeaua să fie moale. Se stie că micuţii stau foarte mult pe jos atunci când se joacă si dusumelele din multe case sunt friguroase sau usile exterioare si interioare nu se închid bine si e curent. De asemenea, unii copii mai voiosi din fire s-ar putea să vrea să se dea singuri jos din pat, pe la un an, si să cadă, asa încât cu cât e mai moale terenul de aterizare, cu atât mai bine pentru sănătatea lui.
Ai grijă ca podeaua din camera copilului să fie în permanenţă curată, tocmai fiindcă micuţului îi place să stea pe jos. Nu intra încălţat cu pantofii de afară, nu lăsa musafirii să intre în camera lui, nu intra cu căruciorul de exterior în dormitor.
Lumina
Lumina din camera bebelusului trebuie să fie în cea mai mare parte naturală. Chiar dacă în primele luni va dormi mai mult si va avea nevoie de penumbră sau întuneric, camera trebuie să fie una luminoasă pentru următoarea perioadă. După ce copilul s-a trezit ridică transperantele, deschide obloanele si lasă lumina să intre în cameră, altfel se va obisnui să lenevească în pat după ce s-a trezit. Foarte mult din obiceiurile noastre actuale îsi au rădăcina în modul în care am fost crescuţi când eram mici. Surprinzător de multe chiar.
Patul
Am lăsat special la urmă cea mai importantă piesă de mobilier din camera copilului, cea de care depind bunul somn, odihna si refacerea lui. Pătuţurile nou-născuţilor nu trebuie asezate în dreptul geamului, al caloriferului sau al usii. Găseste cel mai ferit loc din cameră pentru amplasarea acestuia.
Nu contează foarte tare din ce material este făcut, lemn sau metal, pentru că micuţul nu va intra în contact cu acesta încă de la început. Dar contează finisajele, să nu fie părţi ascuţite, tăioase, cuie la vedere, vopseaua să fie de bună calitate si să nu fie sărită. Atenţie si la zăbrelele lateralelor, e important să nu fie foarte apropiate, si copilul să-si prindă piciorusele între ele, dar nici foarte rare, încât să-i încapă capul.
Cel puţin pentru primele luni de viaţă este bine să folosim apărătoare sau pernuţe pe care să le punem între copil si marginile pătuţului, pentru a evita rănirea lui. Copiii visează si se miscă în timpul somnului la fel ca toţi oamenii si s-ar putea lovi de lateralele contondente. Pătuţurile se vând si cu protecţie, care este detasabilă.
Oferta magazinelor de profil este foarte generoasă, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. Există si opţiunea second-hand, dar te sfătuiesc să folosesti obiecte doar de la copii cunoscuţi, eventual din familie. Dacă totusi ai achiziţionat pătuţul de la necunoscuţi, recondiţionează-l înainte de a-l folosi: răzuieste vopseaua veche, nivelează bine cu polizorul, revopseste si lăcuieste cu o vopsea nepoluantă.
Mult mai importantă este salteaua pe care va dormi copilul. Aceasta trebuie să fie dreaptă, mai tare, desi nu foarte rigidă, si să ţină coloana vertebrală dreaptă. Deasupra saltelei se asază lenjeria, care trebuie să fie moale si călduroasă. Salteaua trebuie curăţată si ea periodic, pentru că se acumulează praf, particule din aer si stratul superficial al pielii bebelusului, care se exfoliază.
Si în privinţa saltelei există nenumărate oferte, nu atât ca formă, care este aceeasi, dar ca si compoziţie, ca protecţie antialergică, elasticitate si multe alte criterii pe care nu le aflăm decât de la specialisti, în ziua în care apelăm la ei pentru îndrumare. Este bine ca de la calitatea saltelei să nu faci rabat, oricât de mult ar costa. De calităţile acesteia depinde foarte mult sănătatea copilului pe toată durata vieţii sale, iar unii dintre noi stim ce înseamnă o coloană strâmbă si durerile de spate. N-am vrea ca si micuţul tău să experimenteze toate acestea de la o vârstă asa fragedă, nu?
Lista obiectelor necesare unui nou-născut
O să fii surprins de câte lucruri e nevoie pentru camera copilului. Nu e vorba numai despre mobilier, ci de foarte multe alte lucruri, unele absolut necesare, cărora trebuie să te gândesti cum si unde le faci loc. Iată mai jos o listă care nu are pretenţia că este completă.
pătuţ cu laterale si protecţie laterală
saltea
balansoar în care îl adormi
cosuleţ pentru nou-născuţi sau leagăn în care îl ţii în timp ce faci treburi casnice
raft cu cărţi de îngrijire recomandate de pediatru
dulap cu hăinuţe, asternuturi, prosoape si pături
măsuţă de înfăsat si faţă de masă (cu sertare si accesorii)
recipient pentru scutece noi, pudră de talc, creme etc.
cosuri de rufe
premergător, necesar de la vârsta de câteva luni încolo
scaun înalt de servit masa
pleduri, pături, perne de izolat geamurile
umidificator, purificator si purificator de aer
monitor audio/video prin care auzi/vezi ce se petrece în camera copilului chiar dacă nu esti acolo
lampă
loc/ţarc de joacă sau un perimetru oarecare în care copilul se va juca în timpul zilei
detector de fum
cutie de si cu jucării
sursa: www.casesigradini.ro
Nu există niciun motiv pentru care camera în care copilul îsi va petrece primii ani din viaţă să fie o improvizaţie.Camera copilului trebuie să fie un spaţiu care îl protejează, confortabil, un loc separat de restul casei, în care condiţiile de trai sunt diferite faţă de ale celorlalţi locatari. Copiii au nevoi specifice de liniste, luminozitate, căldură, în special în primii ani de viaţă.
Ambient
Dintre toate camerele casei, alege-o pentru nou-născut pe cea mai călduroasă si mai luminoasă, chiar dacă pentru asta trebuie să-ţi sacrifici propriul dormitor. Este foarte important ca soarele să ajungă în cameră, altfel dezvoltarea pruncului va fi afectată. Întocmai ca o plantă delicată, dacă este ţinut la umbră copilul va creste morocănos si n-ai să stii de ce.
Ambianţa camerei copilului trebuie să fie una calmă, odihnitoare, având în vedere că în primele luni bebelusii dorm foarte mult. Culorile pastelate sunt cele recomandabile pentru această cameră: roz pentru fetiţe si bleu pentru băieţi sunt cele două culori-etalon, întâlnite de la hăinuţele de spital sau de botez până la culoarea căruciorului, a pătuţului si aproape a tuturor accesoriilor.
În această cameră trebuie să se poată face întuneric în timpul zilei, pentru odihna de după-amiază, astfel că este bine să montezi transperante, storuri sau măcar draperii mai dense. Nu folosi însă snururi si cordoane la draperii, pentru că micuţii se pot strangula involuntar. De asemenea, nu folosi decoraţiuni care pot fi sparte în bucăţi mai mici, gen bibelouri sau jucării cu biluţe, monede etc. Este foarte periculos, în special când nu esti de faţă si micuţul rămâne singur să-si satisfacă propria curiozitate.
Ai mare grijă ca în cameră aerul să nu fie uscat. Chiar dacă este iarnă si vrei ca micuţului să-i fie cald, aerotermele, caloriferele si toate electronicele care dau căldură usucă, în acelasi timp, aerul. Este obligatoriu să folosesti umidificatoare, care se găsesc în farmacii, speciale pentru nou-născuţi. Medicul pediatru te poate ajuta să alegi un model. În cazul în care aerul din cameră este foarte uscat, mucoasa nazală, bucală si întreaga epidermă a copilului se usucă si devine dureroasă, apar usturimi si stare de indispoziţie, întocmai ca la adulţi.
De asemenea, evită să fumezi în camera sau în apropiere de camera copilului. Fumul de ţigară este extrem de iritant pentru ochii si mucoasele lor.
Pereţii
Încurajează creativitatea copilului tău desenând pereţii camerei sale cu personaje haioase din desene animate. Copiii apreciază instinctiv lucrurile încărcate de energie pozitivă. În primele luni, văzul nu este dezvoltat, ei percepând doar niste umbre, mai vagi sau mai pronunţate. Personajele din desene animate, Micy Mouse, Donald, dar în special pestii din Finding Nemo, scoici, corali sunt foarte drăguţe, desenate în culori vii si pot deveni prietenii copilului în timp, pe măsură ce le descoperă forma si culoarea. Copiilor le place foarte mult să se uite la culori contrastante, astfel că dacă desenezi un peste ai grijă să aibă dungi, sau pictează mai mulţi pesti de diferite culori, coralii să apară ca pete de culoare roz pe fondul apei albastre etc.
Dacă nu-ţi plac picturile poţi atârna de lustră sau chiar de pereţi steluţe, o lună si câţiva norisori, astfel ca aspectul camerei să fie acela de cer însetelat. Se găsesc si în varianta fosforescentă. Desigur, dacă nu atârni decât un carusel deasupra pătuţului nu împiedici cu nimic buna crestere si dezvoltare a copilului.
Cele de mai sus sunt sugestii si recomandări de la pediatri si părinţi din întreaga lume. Dar, desigur, contează si gusturile tale, nu e musai ca si casa voastră să arate ca grădiniţa, cresa sau secţia de neonatologie. De asemenea, contează dacă micuţul va sta singur în acea cameră sau o va împărţi cu unul sau mai mulţi fraţi mai mari.
Podeaua
Desi pare irelevant, ce pui pe jos în camera copiilor este foarte important. Trebuie evitate, pe cât posibil, covoarele miţoase, vechi, care acumulează praf. Podeaua trebuie să fie curăţată temeinic înainte de nasterea copilului si acoperită cu un covor sau o mochetă nouă. Ideal ar fi, măcar pentru această cameră, să folosesti un strat de burete sub covor, pentru ca podeaua să fie moale. Se stie că micuţii stau foarte mult pe jos atunci când se joacă si dusumelele din multe case sunt friguroase sau usile exterioare si interioare nu se închid bine si e curent. De asemenea, unii copii mai voiosi din fire s-ar putea să vrea să se dea singuri jos din pat, pe la un an, si să cadă, asa încât cu cât e mai moale terenul de aterizare, cu atât mai bine pentru sănătatea lui.
Ai grijă ca podeaua din camera copilului să fie în permanenţă curată, tocmai fiindcă micuţului îi place să stea pe jos. Nu intra încălţat cu pantofii de afară, nu lăsa musafirii să intre în camera lui, nu intra cu căruciorul de exterior în dormitor.
Lumina
Lumina din camera bebelusului trebuie să fie în cea mai mare parte naturală. Chiar dacă în primele luni va dormi mai mult si va avea nevoie de penumbră sau întuneric, camera trebuie să fie una luminoasă pentru următoarea perioadă. După ce copilul s-a trezit ridică transperantele, deschide obloanele si lasă lumina să intre în cameră, altfel se va obisnui să lenevească în pat după ce s-a trezit. Foarte mult din obiceiurile noastre actuale îsi au rădăcina în modul în care am fost crescuţi când eram mici. Surprinzător de multe chiar.
Patul
Am lăsat special la urmă cea mai importantă piesă de mobilier din camera copilului, cea de care depind bunul somn, odihna si refacerea lui. Pătuţurile nou-născuţilor nu trebuie asezate în dreptul geamului, al caloriferului sau al usii. Găseste cel mai ferit loc din cameră pentru amplasarea acestuia.
Nu contează foarte tare din ce material este făcut, lemn sau metal, pentru că micuţul nu va intra în contact cu acesta încă de la început. Dar contează finisajele, să nu fie părţi ascuţite, tăioase, cuie la vedere, vopseaua să fie de bună calitate si să nu fie sărită. Atenţie si la zăbrelele lateralelor, e important să nu fie foarte apropiate, si copilul să-si prindă piciorusele între ele, dar nici foarte rare, încât să-i încapă capul.
Cel puţin pentru primele luni de viaţă este bine să folosim apărătoare sau pernuţe pe care să le punem între copil si marginile pătuţului, pentru a evita rănirea lui. Copiii visează si se miscă în timpul somnului la fel ca toţi oamenii si s-ar putea lovi de lateralele contondente. Pătuţurile se vând si cu protecţie, care este detasabilă.
Oferta magazinelor de profil este foarte generoasă, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele. Există si opţiunea second-hand, dar te sfătuiesc să folosesti obiecte doar de la copii cunoscuţi, eventual din familie. Dacă totusi ai achiziţionat pătuţul de la necunoscuţi, recondiţionează-l înainte de a-l folosi: răzuieste vopseaua veche, nivelează bine cu polizorul, revopseste si lăcuieste cu o vopsea nepoluantă.
Mult mai importantă este salteaua pe care va dormi copilul. Aceasta trebuie să fie dreaptă, mai tare, desi nu foarte rigidă, si să ţină coloana vertebrală dreaptă. Deasupra saltelei se asază lenjeria, care trebuie să fie moale si călduroasă. Salteaua trebuie curăţată si ea periodic, pentru că se acumulează praf, particule din aer si stratul superficial al pielii bebelusului, care se exfoliază.
Si în privinţa saltelei există nenumărate oferte, nu atât ca formă, care este aceeasi, dar ca si compoziţie, ca protecţie antialergică, elasticitate si multe alte criterii pe care nu le aflăm decât de la specialisti, în ziua în care apelăm la ei pentru îndrumare. Este bine ca de la calitatea saltelei să nu faci rabat, oricât de mult ar costa. De calităţile acesteia depinde foarte mult sănătatea copilului pe toată durata vieţii sale, iar unii dintre noi stim ce înseamnă o coloană strâmbă si durerile de spate. N-am vrea ca si micuţul tău să experimenteze toate acestea de la o vârstă asa fragedă, nu?
Lista obiectelor necesare unui nou-născut
O să fii surprins de câte lucruri e nevoie pentru camera copilului. Nu e vorba numai despre mobilier, ci de foarte multe alte lucruri, unele absolut necesare, cărora trebuie să te gândesti cum si unde le faci loc. Iată mai jos o listă care nu are pretenţia că este completă.
pătuţ cu laterale si protecţie laterală
saltea
balansoar în care îl adormi
cosuleţ pentru nou-născuţi sau leagăn în care îl ţii în timp ce faci treburi casnice
raft cu cărţi de îngrijire recomandate de pediatru
dulap cu hăinuţe, asternuturi, prosoape si pături
măsuţă de înfăsat si faţă de masă (cu sertare si accesorii)
recipient pentru scutece noi, pudră de talc, creme etc.
cosuri de rufe
premergător, necesar de la vârsta de câteva luni încolo
scaun înalt de servit masa
pleduri, pături, perne de izolat geamurile
umidificator, purificator si purificator de aer
monitor audio/video prin care auzi/vezi ce se petrece în camera copilului chiar dacă nu esti acolo
lampă
loc/ţarc de joacă sau un perimetru oarecare în care copilul se va juca în timpul zilei
detector de fum
cutie de si cu jucării
sursa: www.casesigradini.ro
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Camera bebelusilor
multumesc ....deja stiu ca eu nu mai ridic un pai de jos
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Camera bebelusilor
e bine sa-l inveti de mic in camera lui.dar si greu ptr mamica
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Camera bebelusilor
nici eu nu l-am tinut in camera lui cat a fost bb,de la 2 ani incet-incet s-a invatat
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Camera bebelusilor
asa repede l-ai pus in camera lui?
Alexia mai e putin si face si ea 2 ani, dar nu stiu daca va sta...
Alexia mai e putin si face si ea 2 ani, dar nu stiu daca va sta...
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Camera bebelusilor
da,si s-a obisnuit repede
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Camera bebelusilor
E bine sa stea de mici in camera lor, cand sunt marisori s-ar putea sa nu mai vrea...
elena- Mamica cocheta
Re: Camera bebelusilor
asa este Elena,acum cand mai doarme cu mine,cand sunt singura,zice,maine dorm la mine,dar apoi cand nu e tati,dorm cu tine ,iubita mea
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Camera bebelusilor
gabi stie ca dormitorul este camera lui ....dar trebuie neaparat cineva sa doarma cu el ....in rest sta acolo singur toata ziua .....
saptamana trecuta i-am lipit pe tavan niste stelute si dinozauri fosforescente , este foarte incantat seara la culcare cand vede luminitele
saptamana trecuta i-am lipit pe tavan niste stelute si dinozauri fosforescente , este foarte incantat seara la culcare cand vede luminitele
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA