Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 104 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 104 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Plante in apartament
+47
Elena23
narcy
Gianina
lilia
raruta
Raluca30
scumpetea
mofturaki
swe
roxana ,mamica finuta
radumihaela36
anka9mai
alyna
micka27
madalina
carmendana
mary24
sarbu mariana
sandy
ari05
flo09
cecilia_7625
muraru raluca
theodora
florares
panky(Laura)
aniela72
sorina.popia
monicardragan
teodoraion
mona_mami
nestian
claudia_mami
pupkiss
monica_2008
deriana
popescumelinda
celina74
adrianarenata
alinapopa1969
paul_A
Maria
anuta22
ioanamanuela76
STEF30IASI
elena
adriana
51 participanți
Pagina 17 din 44
Pagina 17 din 44 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 30 ... 44
Re: Plante in apartament
pai am una... face niste flori asa de frumoase... k niste cale, dar mici... am primit-o acum 3 ani de la nasa mea... o data mi-a facut atunci flori... si de atunci... nimic :lacrimi:
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
pai e la lumina... are chiar f multa lumina... si apa ... nu pot sa zic ca o ud f des... eu ma gandesc ca poate ceva nu i-o fi placut... a ramas neudata... si s-a cam uscat :lacrimiL am crezut ca va muri, dar am vazut ca si-a revenit... frunzele sunt ok, verzi, dar nu mai face flori
ari05- Mamica cocheta
Ingrijirea violetelor de Parma
Afla mai multe despre:
Violetele de Parma, Saintpaulia, Violetele Africane, flori, ingrijirea florilor, flori de ghiveci
Violetele de Parma (Saintpaulia sau Violetele Africane) sunt plante de apartament delicate si foarte indragite, deorece pot inflori pe tot parcursul anului. Pentru aceasta, insa, trebuie sa le acordati atentie si rabdare. Contrar opiniei general impartasite ca sunt plante pretentioase, violetele pot fi crescute foarte usor. Trebuie numai sa le cunosteti. In primul rand retineti ca sunt mari iubitoare de lumina, insa nu trebuie expuse direct in bataia soarelui. Daca se intampla sa nu infloreasca, cel mai adesea este din cauza ca nu au suficienta lumina. In acest caz mutati-le in apropierea unei surse cu lumina artificiala: o lampa, o veioza sau intr-o camera cu lumina indirecta. Un al doilea aspect de retinut: violetele trebuie udate periodic, cu apa necalcaroasa (apa de ploaie, apa fiarta si racita), care trebuie sa aiba o temperatura constanta. Nu udati planta in partea de sus a ghiveciului, ci numai in cea de jos, in acest fel ea isi va lua cantitatea de apa necesara. Nu stropiti frunzele pentru ca sunt foarte sensibile si vor putrezi, iar planta se va pierde. Verificati nivelul apei o data la 2-3 saptamani.
Majoritatea celor care detin violete sustin ca este foarte important sa folositi feritilizatori pentru a ajuta planta sa infloreasca. Acest lucru nu este insa absolut necesar. Mult mai important este sa le oferiti conditii optime de temperatura, umiditate si lumina. Ingrasamantul de flori (solutie) nu le face bine, pentru ca le arde si nu se mai dezvolta normal (fac flori mai rar iar frunzele cresc mici si chircite), iar in ceea ce priveste ingrasamantul se poate pune putin la radacina, dar nu exagerat de mult.
Violetele nu agreeaza temperaturile extreme. Temperatura poate varia de la 17 gr.C pana la 24 gr.C, aceasta fiind temperatura optima de crestere si tolerata a plantei, cu o umiditate de 80%. Incercati sa evitati fluctuatiile de umiditate.
Pentru o inflorire reusita, violeta de Parma trebuie tunsa. Daca vor fi prea multe frunze, mijlocul plantei nu va avea aer suficient si nu vor aparea boboci.
Inmultirea se poate realiza atat pe cale vegetativa, prin despartirea tufelor si butasi de frunze, cat si prin seminte. Butasii de frunze pot fi inradacinati si in pahare cu pamant. Prinderea lor si formarea de plante noi dureaza circa 2,5 - 3 luni. Despartirea plantelor mari se realizeaza astfel: se scoate planta din ghiveci si se separa fiecare rozeta de frunze, care se planteaza apoi, individual, in ghivece mici. Este bine ca aceasta inmultire sa se faca primavara si toamna, inaintea perioadelor de inflorire maxima.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
laura citeste ca si eu am una si infloreste acuma ii da bobocii ,dar nu o ud des ,odata la 5 zile
Afla mai multe despre:
Violetele de Parma, Saintpaulia, Violetele Africane, flori, ingrijirea florilor, flori de ghiveci
Violetele de Parma (Saintpaulia sau Violetele Africane) sunt plante de apartament delicate si foarte indragite, deorece pot inflori pe tot parcursul anului. Pentru aceasta, insa, trebuie sa le acordati atentie si rabdare. Contrar opiniei general impartasite ca sunt plante pretentioase, violetele pot fi crescute foarte usor. Trebuie numai sa le cunosteti. In primul rand retineti ca sunt mari iubitoare de lumina, insa nu trebuie expuse direct in bataia soarelui. Daca se intampla sa nu infloreasca, cel mai adesea este din cauza ca nu au suficienta lumina. In acest caz mutati-le in apropierea unei surse cu lumina artificiala: o lampa, o veioza sau intr-o camera cu lumina indirecta. Un al doilea aspect de retinut: violetele trebuie udate periodic, cu apa necalcaroasa (apa de ploaie, apa fiarta si racita), care trebuie sa aiba o temperatura constanta. Nu udati planta in partea de sus a ghiveciului, ci numai in cea de jos, in acest fel ea isi va lua cantitatea de apa necesara. Nu stropiti frunzele pentru ca sunt foarte sensibile si vor putrezi, iar planta se va pierde. Verificati nivelul apei o data la 2-3 saptamani.
Majoritatea celor care detin violete sustin ca este foarte important sa folositi feritilizatori pentru a ajuta planta sa infloreasca. Acest lucru nu este insa absolut necesar. Mult mai important este sa le oferiti conditii optime de temperatura, umiditate si lumina. Ingrasamantul de flori (solutie) nu le face bine, pentru ca le arde si nu se mai dezvolta normal (fac flori mai rar iar frunzele cresc mici si chircite), iar in ceea ce priveste ingrasamantul se poate pune putin la radacina, dar nu exagerat de mult.
Violetele nu agreeaza temperaturile extreme. Temperatura poate varia de la 17 gr.C pana la 24 gr.C, aceasta fiind temperatura optima de crestere si tolerata a plantei, cu o umiditate de 80%. Incercati sa evitati fluctuatiile de umiditate.
Pentru o inflorire reusita, violeta de Parma trebuie tunsa. Daca vor fi prea multe frunze, mijlocul plantei nu va avea aer suficient si nu vor aparea boboci.
Inmultirea se poate realiza atat pe cale vegetativa, prin despartirea tufelor si butasi de frunze, cat si prin seminte. Butasii de frunze pot fi inradacinati si in pahare cu pamant. Prinderea lor si formarea de plante noi dureaza circa 2,5 - 3 luni. Despartirea plantelor mari se realizeaza astfel: se scoate planta din ghiveci si se separa fiecare rozeta de frunze, care se planteaza apoi, individual, in ghivece mici. Este bine ca aceasta inmultire sa se faca primavara si toamna, inaintea perioadelor de inflorire maxima.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
laura citeste ca si eu am una si infloreste acuma ii da bobocii ,dar nu o ud des ,odata la 5 zile
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
si mie imi plac, dar sunt cam pretentioase
acum am un trandafiras in ghiveci, luat de sot de 14 febroarie si vad ca incepe sa i se usuce frunzele...
acum am un trandafiras in ghiveci, luat de sot de 14 febroarie si vad ca incepe sa i se usuce frunzele...
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
SUNT FOARTE FRUMOASE
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
am avut si eu paula un trandafiras ,dar a durat doua luni si nu a mai ramas decat cotoarele si sa uscatpaul_A a scris:si mie imi plac, dar sunt cam pretentioase
dar nu stii de ce oare?
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
am si eu un trandafir si am patit la fei in toamna i-au cazut toate frunzele dar nu sa uscat, dupa un timp a aruncat frunzulite noi :3paul_A a scris:dar nu stii de ce oare?
acum e destul de frumos :3
Maria- Administrator
nu stiu laura ...si mia parut rau dupa el ca mi la luat sotu de ziua mea :timi: :timi: :timi: cand am aruncat trandafirasul avea la fundul vasului o multime de bobite albe ...am crezut ca de la alea
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
paul_A a scris:si mie imi plac, dar sunt cam pretentioase
mie mi se par ca toate florile sunt pretentioase :lim: de aceea prefer ficusi si altele de genul
ari05- Mamica cocheta
Am avut si eu un trandafir in ghiveci si dupa catva timp a inceput sa se usuce. solutia mea a fost sa il pun in pamant, in grdina (sunt norocoasa ca am asa ceva) si de 3 ani, imi infloreste in fiecare vara. Chiar daca florile lui sunt micute, e o surpriza placuta pentru ca nu ma asteptam sa treaca de prima iarna.
buna solutie,ai avantajul de a sta la curte
sandy- Mamica cocheta
wau Maria cat este de frumos...toate sunt superbe....sa te bucuri de ele
la fel ca si dana eu am pus anul trecut in gradina din fata blocului....sper ca a rezistat gerului si ierni geroase care a fost anul acesta
la fel ca si dana eu am pus anul trecut in gradina din fata blocului....sper ca a rezistat gerului si ierni geroase care a fost anul acesta
si eu am crezut caci il pierd in toamna,au ramas doar cateva crengi fara frunze,si l-am lasat peste iarna pe balcon,unde nu este frig dar nici foarte cald si vad caci isi revine
Maria- Administrator
Foarte frumoase Maria!! Am si eu doua culori de calanchoe, dar acum sunt numai frunze, sper ca o sa infloreasca cand le dau afara, in casa nici o sansa...
elena- Mamica cocheta
eu numai am doar culoarea asta,am avut rosie,alba,galbena si am ramas doar cu orangeelena a scris:Foarte frumoase Maria!! Am si eu doua culori de calanchoe, dar acum sunt numai frunze, sper ca o sa infloreasca cand le dau afara, in casa nici o sansa...
Maria- Administrator
va felicit fetelor,care aveti si ingrijiti flori...
sandy- Mamica cocheta
Pagina 17 din 44 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 30 ... 44
Subiecte similare
» Plante in apartament(2)
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
Pagina 17 din 44
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA