Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 179 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 179 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Plante in apartament
+47
Elena23
narcy
Gianina
lilia
raruta
Raluca30
scumpetea
mofturaki
swe
roxana ,mamica finuta
radumihaela36
anka9mai
alyna
micka27
madalina
carmendana
mary24
sarbu mariana
sandy
ari05
flo09
cecilia_7625
muraru raluca
theodora
florares
panky(Laura)
aniela72
sorina.popia
monicardragan
teodoraion
mona_mami
nestian
claudia_mami
pupkiss
monica_2008
deriana
popescumelinda
celina74
adrianarenata
alinapopa1969
paul_A
Maria
anuta22
ioanamanuela76
STEF30IASI
elena
adriana
51 participanți
Pagina 19 din 44
Pagina 19 din 44 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 31 ... 44
Re: Plante in apartament
ai dreptata ca nu este greu si mai si satisfactia de multumire cand vezi ca da cate o frunzulita sau infloreste,stii ca ai participat si tu cu ceva la cresterea eiadriana a scris:haideti fetele ca nu este greu sa le ingrijiti
eu ma bucur(ca un copil mic cand primeste ceva)cand vad am putut sa fac ceva si ca-i merge bine,si ma intristez foarte tare cand se intampla sa pierd vreo floare
asa sunt si eu madalina exact ca un copil ,mia murit o violeta si atat ce rau mia parut ...... :timi:
claudia_mami- Mamica rafinata
- Varsta : 42
adriana a scris:haideti fetele ca nu este greu sa le ingrijiti
nu cred ca e greu,dar la mine mor... de aceea am renuntat sa mai ma atasez de ele
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
si eu mai pierd iarna, dar si pe care le salvez le scot din iarna ca vei de ele :timi:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
eu am balcon mare si vara imi pun in jardiniere muscate curgatoare care imi plac tare mult :itiofer:
Maria- Administrator
sunt superbe Maria cand infloresc :floare albastr
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
asa este cand infloresc sunt superpaul_A a scris:sunt superbe Maria cand infloresc :floare albastr
Maria- Administrator
si mie imi plac foarte mult muscatele,cred ca sunt singurele plante care nu sunt pretentioase
Fuchsia, cercelusul fermecat
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Asa cum ii spune si numele popular, Cercelus, Fuchsia are flori in forma de cercei atarnatori.
Culoarea acestor flori a dat si numele unei culori, o combinatie de violet si roz, care, intamplator, este culoarea dominanta a acestui an in moda.
Cercelusul poate fi cultivat ca planta atarnatoare, taratoare sau chiar ca bonsai, in functie de preferinte. Poate ajunge si la 3 metri inaltime, daca este lasata. Frunzele sunt mici, ovale si ascutite la varfuri, de culoare verde inchis.
Cum o ingrijim
Fuchsia este o planta relativ pretentioasa, care are nevoie de temperatura constanta (aproximativ 20 grade C) si umiditate mare tot timpul anului. Iarna Fuchsia intra in repaus si isi pierde frunzele. In februarie plantele trebuie mutate in alte vase, mai mari, si li se schimba si pamantul. In luna urmatoare, martie, se taie varfurile tuturor lastarilor, eliminand pana la 2/3 din lungimea lor, dand astfel o forma.
Odata ce ati asezat planta intr-un loc, de preferinta in dreptul unei ferestre de la care primeste multa lumina, fara insa a fi in bataia directa a soarelui, este bine sa nu fie mutata din loc, pentru ca riscam sa piarda bobocii.
Asa cum ii spune si numele popular, Cercelus, Fuchsia are flori in forma de cercei atarnatori.
Culoarea acestor flori a dat si numele unei culori, o combinatie de violet si roz, care, intamplator, este culoarea dominanta a acestui an in moda.
Cercelusul poate fi cultivat ca planta atarnatoare, taratoare sau chiar ca bonsai, in functie de preferinte. Poate ajunge si la 3 metri inaltime, daca este lasata. Frunzele sunt mici, ovale si ascutite la varfuri, de culoare verde inchis.
Cum o ingrijim
Fuchsia este o planta relativ pretentioasa, care are nevoie de temperatura constanta (aproximativ 20 grade C) si umiditate mare tot timpul anului. Iarna Fuchsia intra in repaus si isi pierde frunzele. In februarie plantele trebuie mutate in alte vase, mai mari, si li se schimba si pamantul. In luna urmatoare, martie, se taie varfurile tuturor lastarilor, eliminand pana la 2/3 din lungimea lor, dand astfel o forma.
Odata ce ati asezat planta intr-un loc, de preferinta in dreptul unei ferestre de la care primeste multa lumina, fara insa a fi in bataia directa a soarelui, este bine sa nu fie mutata din loc, pentru ca riscam sa piarda bobocii.
Maria- Administrator
si eu trebuie sa ma ocup de cercelus,eu am pus ghiveciul intr-o camera sus pe dulap,nu am cum sa-l pun pe pervaz la geam ca la mine este tot timpul soare
Am si eu un cercelus superb , in timpul iernii a facut musita si i-au cazut frunzele...o parte s-a uscat.Acum a infrunzit frumos dar de la jumatatea tulpinii in jos...nu ma indur sa il tund, ar insemna sa ii tai ce este verde,,,vad cum se comporta pana il scot afara...sper sa nu il pierd ..
elena- Mamica cocheta
pai de ce nu rupi un lastar doi si sai pui in apa sa faca mustati?
chiar daca il pierzi pe acela poate se prind ceilalti
chiar daca il pierzi pe acela poate se prind ceilalti
si a meu a patit la fel,dar eu i-am taiat varfurile,astept sa vad daca mai lastareste acum
anul trecut mi-a facut asa flori frumoase :buchet:
mi-ar parea rau sa-l pierd
anul trecut mi-a facut asa flori frumoase :buchet:
mi-ar parea rau sa-l pierd
Maria- Administrator
SFATURI
Pentru îngrijirea petuniilor curgătoare
Specialiştii spun că petuniile sunt unele dintre cele mai frumoase plante anuale care înfloresc în ghivece, în diferite vase sau în coşuleţe atârnate. Ele pot depăşi de zece ori volumul celor tradiţionale, tijele acestor flori putând atinge şi 10 metri lungime. Înflorirea este abundentă şi aproape că nu necesită întreţinere, florile noi acoperindu-le pe cele ofilite.
- Atunci când achiziţionaţi petunii trebuie să aveţi grijă ca acestea să aibă un colorit viu, acesta reprezentând o garanţie că planta este sănătoasă.
- Alegeţi plante cu o tulpină groasă şi cu frunze de un verde închis.
- Plantele cu flori duble, dacă sunt cumpărate în păhărele, au adesea doar un singur rând de petale sau florile sunt mai mici, dar vor atinge dimensiunile caracteristice odată ce vor avea suficient spaţiu.
- Înainte de a pleca în concediu, tăiaţi petuniile la jumătate, udaţi-le abundent şi fertilizaţi-le pentru a fi întâmpinaţi la întoarcerea din concediu de o plantă stufoasă, cu mulţi boboci.
Petuniile cu flori duble sunt cele mai puţin potrivite pentru ghivece suspendate, din cauză că sunt cele mai înalte din această specie.
Pentru îngrijirea petuniilor curgătoare
Specialiştii spun că petuniile sunt unele dintre cele mai frumoase plante anuale care înfloresc în ghivece, în diferite vase sau în coşuleţe atârnate. Ele pot depăşi de zece ori volumul celor tradiţionale, tijele acestor flori putând atinge şi 10 metri lungime. Înflorirea este abundentă şi aproape că nu necesită întreţinere, florile noi acoperindu-le pe cele ofilite.
- Atunci când achiziţionaţi petunii trebuie să aveţi grijă ca acestea să aibă un colorit viu, acesta reprezentând o garanţie că planta este sănătoasă.
- Alegeţi plante cu o tulpină groasă şi cu frunze de un verde închis.
- Plantele cu flori duble, dacă sunt cumpărate în păhărele, au adesea doar un singur rând de petale sau florile sunt mai mici, dar vor atinge dimensiunile caracteristice odată ce vor avea suficient spaţiu.
- Înainte de a pleca în concediu, tăiaţi petuniile la jumătate, udaţi-le abundent şi fertilizaţi-le pentru a fi întâmpinaţi la întoarcerea din concediu de o plantă stufoasă, cu mulţi boboci.
Petuniile cu flori duble sunt cele mai puţin potrivite pentru ghivece suspendate, din cauză că sunt cele mai înalte din această specie.
Maria- Administrator
sunt foarte frumoase,bune si sfaturile,multumim Maria
sandy- Mamica cocheta
si eu i-am dat una cadou finei mele
sandy- Mamica cocheta
e deosebita
sandy- Mamica cocheta
mai am inca una elena..........atat am reusit sa salvez de pitic.......nu am balcon........si nu am unde sa le pun
panky(Laura)- Mamica cocheta
sunt deosebite
sandy- Mamica cocheta
Pagina 19 din 44 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 31 ... 44
Subiecte similare
» Plante in apartament(2)
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
Pagina 19 din 44
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA