Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 219 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 219 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Plante in apartament
+47
Elena23
narcy
Gianina
lilia
raruta
Raluca30
scumpetea
mofturaki
swe
roxana ,mamica finuta
radumihaela36
anka9mai
alyna
micka27
madalina
carmendana
mary24
sarbu mariana
sandy
ari05
flo09
cecilia_7625
muraru raluca
theodora
florares
panky(Laura)
aniela72
sorina.popia
monicardragan
teodoraion
mona_mami
nestian
claudia_mami
pupkiss
monica_2008
deriana
popescumelinda
celina74
adrianarenata
alinapopa1969
paul_A
Maria
anuta22
ioanamanuela76
STEF30IASI
elena
adriana
51 participanți
Pagina 28 din 44
Pagina 28 din 44 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 36 ... 44
Re: Plante in apartament
celina74 a scris:superbe florile fetelor !
Vin si eu sa va arat cat au crescut puiutii de floare dati de Adriana...
Adriana as vrea sa stiu daca prima floare ( poza 1 ) infloreste.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si aici Dracena ...i-am rupt varful si l-am trimis Florinei si acum arata asa ...s-a facut mai frumoasa
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
sunt foarte frumoasa Celina...mai ales dracena ce mare si frumoasa e...
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Multumesc fetelor ...si mie imi plac mult ,sa vad cum rezista in concediu ,o sa le mai ude mama din cand in cand.
Adriana nu stiu sa-i fac coroana la ficus
Adriana nu stiu sa-i fac coroana la ficus
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
lucica ii tai din crengutele de pe tulpina, cele subtirele din coroana de sus si incerci sa il rotunjesti
an curand ami vor anflori cei doi trandafiri unu primit de la stefania si unu de la matusa mea abi au iarasii bobocei .
claudia_mami- Mamica rafinata
- Varsta : 42
acusi, acusi am sa ma laud si eu cu floricica primita de la Adriana
anka9mai- Mamica cocheta
Sporul Casei [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sporul Casei este una dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament. Sporul casei este una dintre cele mai comune plante in casele romanilor, nu atat pentru denumirea sa si superstitia conform careia aduce noroc, cat pentru lipsa de pretentii a acestei plante. Denumirea latina a plantei este Impatiens si reuneste un numar de sute de specii diferite – diferite culori, marimi si structuri. Numele de "Impatiens" sugereaza probabil nerabdarea de a creste si a inflori a plantei.
Plantarea Sporului Casei
Plantarea Sporului Casei trebuie sa aiba loc la inceputul primaverii. Se foloseste o tava plina cu pamant pentru seminte de Sporul Casei si se acopera semintele cu un strat subtire de pamant. Se tine apoi tava cu pamantul si semintele intr-un loc cald si intunecat. Cand apar primele vlastare se va duce tava la lumina, dar se va feri de lumina directa a soarelui. Cand noile plante cresc suficient sunt transplantate in ghivece. Trebuie avut in vedere sa se foloseasca ghivece mari, intrucat planta se poate dezvolta foarte repede.
Ingrijirea Sporului Casei
Sporul Casei nu necesita o ingrjire foarte atenta, dupa cum am spus deja mai sus. Cu toate acestea, este necesar a se lua in calcul cativa factori pentru o ingrijire corespunzatoare a plantei.
Pamantul in care trebuie pastrat Sporul Casei este bine sa fie amestescat cu turba si sa fie bine fertilizat. Nu le merge bine daca este folosit nisip impreuna cu pamant la cultivarea lor. Sporul Casei prefera lumina indirecta – este bine sa fie pastrate intr-un loc aerisit (desi rezista bine si la temperaturi ridicate, cel mai bine se simt pana in 20o C) si nu departe de lumina soarelui.
Nu trebuie udate din belsug in nici un caz. Ideea este ca pamantul lor sa fie in permanenta mentinut umed. Atata timp cat pamantul lor este umed mereu, este suficient. In timpul verii este bine sa adaugati ingrasaminte lichide in apa cu care udati planta, intrucat vara nu este chiar o perioada propice pentru ea.
Inmultirea pentru Sporul Casei
Este bine ca inmultirea sa aiba loc in timpul verii in perioada iunie-septembrie. Se taie butasi lungi de 10 cm din ramurile laterale si se aseaza fiecare butas intr-un paharel cu apa. In maxim o saptamana se vor forma radacinile butasului. Se planteaza apoi butasii cu radacini in ghivece care contin amestec de pamant fertil si nisip. Se mentine pamantul ud si se tin la umbra si racoare. Se taie varfurile periodic o data ce incep sa creasca.
Sporul Casei este una dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament. Sporul casei este una dintre cele mai comune plante in casele romanilor, nu atat pentru denumirea sa si superstitia conform careia aduce noroc, cat pentru lipsa de pretentii a acestei plante. Denumirea latina a plantei este Impatiens si reuneste un numar de sute de specii diferite – diferite culori, marimi si structuri. Numele de "Impatiens" sugereaza probabil nerabdarea de a creste si a inflori a plantei.
Plantarea Sporului Casei
Plantarea Sporului Casei trebuie sa aiba loc la inceputul primaverii. Se foloseste o tava plina cu pamant pentru seminte de Sporul Casei si se acopera semintele cu un strat subtire de pamant. Se tine apoi tava cu pamantul si semintele intr-un loc cald si intunecat. Cand apar primele vlastare se va duce tava la lumina, dar se va feri de lumina directa a soarelui. Cand noile plante cresc suficient sunt transplantate in ghivece. Trebuie avut in vedere sa se foloseasca ghivece mari, intrucat planta se poate dezvolta foarte repede.
Ingrijirea Sporului Casei
Sporul Casei nu necesita o ingrjire foarte atenta, dupa cum am spus deja mai sus. Cu toate acestea, este necesar a se lua in calcul cativa factori pentru o ingrijire corespunzatoare a plantei.
Pamantul in care trebuie pastrat Sporul Casei este bine sa fie amestescat cu turba si sa fie bine fertilizat. Nu le merge bine daca este folosit nisip impreuna cu pamant la cultivarea lor. Sporul Casei prefera lumina indirecta – este bine sa fie pastrate intr-un loc aerisit (desi rezista bine si la temperaturi ridicate, cel mai bine se simt pana in 20o C) si nu departe de lumina soarelui.
Nu trebuie udate din belsug in nici un caz. Ideea este ca pamantul lor sa fie in permanenta mentinut umed. Atata timp cat pamantul lor este umed mereu, este suficient. In timpul verii este bine sa adaugati ingrasaminte lichide in apa cu care udati planta, intrucat vara nu este chiar o perioada propice pentru ea.
Inmultirea pentru Sporul Casei
Este bine ca inmultirea sa aiba loc in timpul verii in perioada iunie-septembrie. Se taie butasi lungi de 10 cm din ramurile laterale si se aseaza fiecare butas intr-un paharel cu apa. In maxim o saptamana se vor forma radacinile butasului. Se planteaza apoi butasii cu radacini in ghivece care contin amestec de pamant fertil si nisip. Se mentine pamantul ud si se tin la umbra si racoare. Se taie varfurile periodic o data ce incep sa creasca.
aceasta floare se prezinta sub multe culori ,daca nu le ancurc sper .stie care va ?
claudia_mami- Mamica rafinata
da claudia.... sunt mai multe culori, eu am un puiut alb.... si are 2 bobocei, sper sa ii tina..... voi reveni cu poze
Kalanchoe
Kalanchoe este o planta suculenta, decorativa cu frunze carnoase si flori colorate in rosu, oranj galben si mov, asezate in buchetele.
Inflorirea este continua, durand 6-7 luni. Pentru ca Kalanchoe sa infloreasca din nou se taie florile uscate si se aseaza planta pentru o saptamana intr–un loc umbros, udand-o foarte putin sau deloc, iar apoi mutandu-se din nou la lumina si reluandu-se treptat udarea.
Kalanchoe Kalanchoe se dezvolta si infloreste la temperaturi de minim 15 grade C., iar vara necesita locuri mai umbrite.
Pentru a obtine o ramificatie bogata primavara se indeparteaza varfurilor tulpinii si ale lastarilor principali.
Pamantul, mai de graba uscat (udari rare), trebuie sa fie format dintr-un amestec de turba, pamant de flori si nisip.
La Kalanchoe, inmultirea se face fie prin seminte, fie prin butasi obtinuti din varful plantelor (care sa contina 4-5 frunze) sau chiar prin butasi de frunze, care dupa plantare se uda regulat. Dupa ce apar frunzulite si tulpini noi solul se fertilizeaza.
Transplantarea in alt vas se face la 2-3 ani, cand radacinile plantei umplu ghiveciul, si se are in vedere ca marimea ghiveciului, sa fie de diametrul coroanei plantei.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Kalanchoe este o planta suculenta, decorativa cu frunze carnoase si flori colorate in rosu, oranj galben si mov, asezate in buchetele.
Inflorirea este continua, durand 6-7 luni. Pentru ca Kalanchoe sa infloreasca din nou se taie florile uscate si se aseaza planta pentru o saptamana intr–un loc umbros, udand-o foarte putin sau deloc, iar apoi mutandu-se din nou la lumina si reluandu-se treptat udarea.
Kalanchoe Kalanchoe se dezvolta si infloreste la temperaturi de minim 15 grade C., iar vara necesita locuri mai umbrite.
Pentru a obtine o ramificatie bogata primavara se indeparteaza varfurilor tulpinii si ale lastarilor principali.
Pamantul, mai de graba uscat (udari rare), trebuie sa fie format dintr-un amestec de turba, pamant de flori si nisip.
La Kalanchoe, inmultirea se face fie prin seminte, fie prin butasi obtinuti din varful plantelor (care sa contina 4-5 frunze) sau chiar prin butasi de frunze, care dupa plantare se uda regulat. Dupa ce apar frunzulite si tulpini noi solul se fertilizeaza.
Transplantarea in alt vas se face la 2-3 ani, cand radacinile plantei umplu ghiveciul, si se are in vedere ca marimea ghiveciului, sa fie de diametrul coroanei plantei.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Maria- Administrator
multu de info...anul trecut am avut si eu galbene
swe- Mamica eleganta
- Varsta : 49
Sunt foarte frumoase! Are si soacra-mea una mare, rosie! :ghiveci cu flo
mona_mami- Mamica cocheta
Pagina 28 din 44 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 36 ... 44
Subiecte similare
» Plante in apartament(2)
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
Pagina 28 din 44
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA