Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 12 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 12 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
de deochiul
+11
florentina26luca
lilia
STEF30IASI
adriana
paul_A
claudia_mami
mona_mami
pupkiss
narcy
elena
teodoraion
15 participanți
Mamici cochete :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
de deochiul
lamuriti-ma..exista?cum se explica??cum iti poti deochia ppropriul copil provocandu-i rau??
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: de deochiul
Da Teo, deochiul exista, iti poți deochea si propriul copil. Si biserica recunoaste deochiul, e si rugaciunee pentru asa ceva, pe care preotul o citeste copiilor...cumnatul meu este preot, de asta stiu...
Eu ma deochi f dess.O sa va intrebati cum imi dau seama??pai incep sa ma simt rau, ma ia cu ameteli, mi se intetoseaza privirea, etc...eu am leac singura, adica imi spun de 3 ori tatal nostru normal, apoi cand ajung la finalul rugaciunii unde trebuie sa spui ”și ne izbaveste de cel rau..” spui ”si izbaveste pe....(numele persoanei deocheate)de cel rau amin !
Mai asteptam si alte pareri :pupicei: :pupicei:
Eu ma deochi f dess.O sa va intrebati cum imi dau seama??pai incep sa ma simt rau, ma ia cu ameteli, mi se intetoseaza privirea, etc...eu am leac singura, adica imi spun de 3 ori tatal nostru normal, apoi cand ajung la finalul rugaciunii unde trebuie sa spui ”și ne izbaveste de cel rau..” spui ”si izbaveste pe....(numele persoanei deocheate)de cel rau amin !
Mai asteptam si alte pareri :pupicei: :pupicei:
elena- Mamica cocheta
eu tot cu rugaciunea tatal nostru scap de asa ceva
narcy- Mamica eleganta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : INGINER
dar de ddescantecele acelea cu blesteme ce parere aveti??am auzit unele..numai cu prostii....
exista multe persoane care stiu sa faca asa cv..sincer nu stiu , si nici nu as vrea sa stiu si nici nu as face asa cv.... m-as gandi mai intai ca este un Dumnezeu deasupra mea care are grija de toti si pana la urma vor fi pedepsiti.
pupkiss- Mamica rafinata
- Varsta : 33
Cum sa va feriti de deochi
Asa cum am spus, pentru a feri pe cineva de deochi, calea cea mai simpla este sa-l scuipi de trei ori zicind" Ptiu, ptiu, ptiu, sa nu-i fie de deochi".
Copii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, caci se pot deochea singuri.
Tot asa, ca sa fie feriti de deochi, copilul nou nascut trebuie cantarit inainte de ai face prima baie. Atentie, insa, nu trebuie sa spuneti nimanui cat este greutatea indicata de cantar si nici sa lasati pe cineva sa priveasca la cantar.
Usturoiul este cel mai bun aparator de deochi, prins de o panglicuta ori o ata rosie si atarnat la gat, ori la caciulita copilului.
Tot la cei mici sau la animale se mai poate lega la incheietura o panglica rosie, simpla, caci uitatura rea se aduna asupra acestei culori atragatoare si copilul sau animalul este ferit de vatamare.
Se mai poate face pe fruntea copilului un semn cu cenusa de vatra, cu praful de pe talpa amestecat cu putin scuipat, ori cu funinginea de la horn. Dar acest semn, e facut in miflocul fruntii, fie la incheietura sprincenelor, il poate face doar mama copilului.
Aurul este iarasi un bun aparator contra deochiului, orice obiect de aur purtat la gat, la ureche ori la mana putind atrage energia rea din privirea vatamatoare.
Un talisman de mare efect impotriva deochiului, chiar daca este mai greu de realizat, este cel facut din 2, 4, sau 6 coarne de radasca uscate si prinse fie direct la gat, pe un snurulet, fie puse intr-un saculet de pinza.
Asa cum am spus, pentru a feri pe cineva de deochi, calea cea mai simpla este sa-l scuipi de trei ori zicind" Ptiu, ptiu, ptiu, sa nu-i fie de deochi".
Copii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, caci se pot deochea singuri.
Tot asa, ca sa fie feriti de deochi, copilul nou nascut trebuie cantarit inainte de ai face prima baie. Atentie, insa, nu trebuie sa spuneti nimanui cat este greutatea indicata de cantar si nici sa lasati pe cineva sa priveasca la cantar.
Usturoiul este cel mai bun aparator de deochi, prins de o panglicuta ori o ata rosie si atarnat la gat, ori la caciulita copilului.
Tot la cei mici sau la animale se mai poate lega la incheietura o panglica rosie, simpla, caci uitatura rea se aduna asupra acestei culori atragatoare si copilul sau animalul este ferit de vatamare.
Se mai poate face pe fruntea copilului un semn cu cenusa de vatra, cu praful de pe talpa amestecat cu putin scuipat, ori cu funinginea de la horn. Dar acest semn, e facut in miflocul fruntii, fie la incheietura sprincenelor, il poate face doar mama copilului.
Aurul este iarasi un bun aparator contra deochiului, orice obiect de aur purtat la gat, la ureche ori la mana putind atrage energia rea din privirea vatamatoare.
Un talisman de mare efect impotriva deochiului, chiar daca este mai greu de realizat, este cel facut din 2, 4, sau 6 coarne de radasca uscate si prinse fie direct la gat, pe un snurulet, fie puse intr-un saculet de pinza.
pupkiss- Mamica rafinata
fetita mea cica a fost deocheata ca eau esit 9 furunguli mari si durerosi ,si am urmat o groaza de tratamente si aproape ajunsesem cu ea la cutit ,ansa sant persoane care deoache si nici nu spun ptiu ,ptiu sau ca deoache ..........
claudia_mami- Mamica rafinata
pupkiss a scris:Cum sa va feriti de deochi
hai mai iustina sa fim seriosi astea sunt leacuri babesti...eu nu cred in asa ceva..cum sa te pazeasca aurul???
nici eu nu scred in asa ceva, de deocheat ma deochi imediat si imi vine rau, dar imi zic Tatal Nostru cand vad ca mi se face rau si in ceva timp incepe sa-mi treaca
chestia cu coasnele de radasca cred ca sunt leacuri babesti si nu cred in asa ceva, si sincer cine ar purta asa ceva la el?
chestia cu coasnele de radasca cred ca sunt leacuri babesti si nu cred in asa ceva, si sincer cine ar purta asa ceva la el?
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
totusi suntem in 2009!!!
e prea de tot...
e prea de tot...
si eu ma deochi foarte des...una doua ma ia cu rau, dureri de cap stari de voma, calduri....o sun imediat pe mama si ii spun sami zica tatal nostru si mai are ea o descantatura....si imediat imi trece
gabita a fost si el deochiat cand era mai mic si era aproape sami moara copilul dar nu mi-am dat seama ca este deochiat, noroc cu cumnatul meu care auzind ca plange si ca imi varsa si este foarte rau ia zis el tatal nostru, asa mi sa linistit copilul dupa vreo 2 ore....a fost deochiat de o tiganca care sa mirat de el cat de mare si frumos sa facut
gabita a fost si el deochiat cand era mai mic si era aproape sami moara copilul dar nu mi-am dat seama ca este deochiat, noroc cu cumnatul meu care auzind ca plange si ca imi varsa si este foarte rau ia zis el tatal nostru, asa mi sa linistit copilul dupa vreo 2 ore....a fost deochiat de o tiganca care sa mirat de el cat de mare si frumos sa facut
sa stiti ca nu sunt doar vorbe si chiar exista , eu cel putin cred ,dar incerc sa nu le dau importanta... asa le eviti mai usor
pupkiss- Mamica rafinata
Deochiul este o uitatura , ori o vorba care vatama, om, copil, ori animal, si este cel mai des fara voia celui ce deoache. Deocheatul se poate face fara rautate, din placerea de a te mira sau de a lauda peste masura, fara nici un gind de a aduce vreun neajuns.
Unele persoane au aceasta insusire de cind s-au nascut iar altele au capatat-o de-a lungul vietii, din cauza anumitor imprejurari. Acestea se pot deochea si ele singure atunci cind se arata peste masura de fericite de ele insele. Cel ce are aceasta patima de a deochea simte atunci cind deoache pe cineva, caci il dor ochii, il ustura ori simte ca o arsura in ochi ori in fata. Cei ce se stiu ca deoache, trebuie sa scuipe de trei ori asupra persoanei de care se mira ori sa lase un semn, o scama de la haina, ceva, ca sa platessca aceasta magie fara voie.
Asa cum am spus,, cel mai adesea copiii, fetele frumoase, bolnavii, femeile care alapteaza (de aceea nu se lasa sa intre in casa om strain, dupa ce femeia a nascut) precum si mirele si mireasa in ziua nuntii si imediat dupa aceea. Deochiul poate atinge si animalele din casa si chiar si plantele.
Deochiul are semne sigure si, daca nu le cunosti ori de multe ori nu le iei in seama, boala de deocheat poate fi lunga si uneori chiar foarte grava. Primul semn este iscarea din senin de mari dureri de cap si cascatul incontinuu, desi persoanei respective nu-i este pic de somn. Copiii se aprind la fata, le tiuie urechile si au calduri mari, iar adultii sunt apucati de varsaturi sau le curge sange din nas. Animalele tremura din cap pina la picioare, n-au chef si nici vlaga, tanjesc si zac fara motiv.
Cea mai cunoscuta si cea mai eficace metoda, este dupa parerea mea „Tatal nostru”, rugaciune spusa de trei ori de catre o persoana in varsta, credincioasa, incarcata cu energii pozitive. In timpul rugaciunii, persoana care spune de deochi casca, semn cum ca victima chiar este deochiata. Cascatul presupune o eliberare de energie si o forma de stimulare a centrilor energetici, lucru bun de altfel.
Multi spun ca daca crezi in deochi, atunci cazi victima acestuia, daca nu, nu. Este o parere destul de simplista, avand in vedere ca sunt atatia oameni care nu cred si cu toate acestea au semnalat dureri de cap neobisnuite, stari de greata si cascaturi desi nu simteau oboseala. Acum cine stie, poate faptul ca noi credem, atrage dupa sine energii negative si invoca stari de disconfort. Greu de crezut, dar posibil.
De retinut este insa faptul ca, desi se incearca sa se dea mai multe explicatii acestui fenomen, deochiul a ramas inca un mister nedescifrat. Chiar daca nu credeti, mai bine nu experimentati deochiul, si daca, doamne fereste vi se intampla, rostiti macar o data in gand „Tatal Nostru”. Sa nu va fie de deochi!
:doctor: :doctor: :doctor:
Unele persoane au aceasta insusire de cind s-au nascut iar altele au capatat-o de-a lungul vietii, din cauza anumitor imprejurari. Acestea se pot deochea si ele singure atunci cind se arata peste masura de fericite de ele insele. Cel ce are aceasta patima de a deochea simte atunci cind deoache pe cineva, caci il dor ochii, il ustura ori simte ca o arsura in ochi ori in fata. Cei ce se stiu ca deoache, trebuie sa scuipe de trei ori asupra persoanei de care se mira ori sa lase un semn, o scama de la haina, ceva, ca sa platessca aceasta magie fara voie.
Asa cum am spus,, cel mai adesea copiii, fetele frumoase, bolnavii, femeile care alapteaza (de aceea nu se lasa sa intre in casa om strain, dupa ce femeia a nascut) precum si mirele si mireasa in ziua nuntii si imediat dupa aceea. Deochiul poate atinge si animalele din casa si chiar si plantele.
Deochiul are semne sigure si, daca nu le cunosti ori de multe ori nu le iei in seama, boala de deocheat poate fi lunga si uneori chiar foarte grava. Primul semn este iscarea din senin de mari dureri de cap si cascatul incontinuu, desi persoanei respective nu-i este pic de somn. Copiii se aprind la fata, le tiuie urechile si au calduri mari, iar adultii sunt apucati de varsaturi sau le curge sange din nas. Animalele tremura din cap pina la picioare, n-au chef si nici vlaga, tanjesc si zac fara motiv.
Cea mai cunoscuta si cea mai eficace metoda, este dupa parerea mea „Tatal nostru”, rugaciune spusa de trei ori de catre o persoana in varsta, credincioasa, incarcata cu energii pozitive. In timpul rugaciunii, persoana care spune de deochi casca, semn cum ca victima chiar este deochiata. Cascatul presupune o eliberare de energie si o forma de stimulare a centrilor energetici, lucru bun de altfel.
Multi spun ca daca crezi in deochi, atunci cazi victima acestuia, daca nu, nu. Este o parere destul de simplista, avand in vedere ca sunt atatia oameni care nu cred si cu toate acestea au semnalat dureri de cap neobisnuite, stari de greata si cascaturi desi nu simteau oboseala. Acum cine stie, poate faptul ca noi credem, atrage dupa sine energii negative si invoca stari de disconfort. Greu de crezut, dar posibil.
De retinut este insa faptul ca, desi se incearca sa se dea mai multe explicatii acestui fenomen, deochiul a ramas inca un mister nedescifrat. Chiar daca nu credeti, mai bine nu experimentati deochiul, si daca, doamne fereste vi se intampla, rostiti macar o data in gand „Tatal Nostru”. Sa nu va fie de deochi!
:doctor: :doctor: :doctor:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
eu in continuare ma deochii si gabi la fel ..... nepotica mea a adormit deochiata si sa trezit in miezul noptii varsand de mama focului si plangand in hohote, noroc ca era mama la ea si i-a zis tatal nostru ( mama are leac) apoi sa linistit copilul .... eu ii zic tatal nostru lui gabita ori de cate ori mergem la cineva in vizita pentru ca stiu sigur ca mi-l deoache ! ...... eu cred in deochi!
si eu cred in asa ceva...sora bunicii mele a murit din cauza deochiului. bunica mea a avut o sora geamana care a murit cand era micuta....
narcy- Mamica eleganta
imi pare rau narcy .... am auzit si eu destul de des ca se poate muri din deochi .... sa ne fereasca dumnezeu de asa ceva!
eu tot rugaciunea Tatal Nostru o zic cand sunt deochiata. sora mea se deoche foarte repede. se spune ca cei care sunt intorsi de la tzatza deoche.
narcy- Mamica eleganta
Emilia a fost deochiata de o femeie batrana mi-a plans foarte mult nu vreia nimic i-am zis tatal nostru am dat-o cu mir si incet incet s-a linistit.
lilia- Mamica rafinata
e foarte periculos...e bine sa facem ca adriana sa le zicem inainte de a se simti ei rau...asa nu-si mai face efectul
narcy- Mamica eleganta
Deochiul exista si este o lucrare draceasca,care vatama omul.Cel mai bun si recomandat leac este rugaciunea Tatal Nostru restul(ata rosie la mana.aur,usturoi,etc)sunt doar de la babe citire.In cel mai rau caz se apeleaza la preot pentru citirea unei rugaciuni speciale.
Eu mai folosesc tamaie,mir si candela cand "simt" ca e ceva in neregula .
Eu mai folosesc tamaie,mir si candela cand "simt" ca e ceva in neregula .
florentina26luca- Mamica incepator
Uitati ce am gasit eu
Puteti sa va descantati singuri sau sa cereti ajutorul cuiva.
- se ia un pahar de apa si daca aveti carbuni incinsi se pun cativa carbuni in apa respectiva. Daca nu aveti carbuni incinsi atunci luati 3 sau 5 sau 7 chibrite (sa fie fara sot) pe care le aprindeti rand pe rand. Lasati batul sa arda aproape pana la capat si apoi il lasati sa se stinga in paharul cu apa. Betele de chibrite trebuie aprinse deasupra paharului cu apa si cat timp ard faceti semnul Crucii cu ele. Faceti asta cu fiecare chibrit in parte. Daca se lasa la fund carbunii atunci sunteti deochiati. Daca betele arse stau pe veritical va deochiat un barbat iar daca sunt pe orizontala va deochiat o femeie.
- apoi luati un cutit si cu lama cutitului faceti semnul Sfintei Cruci in paharul cu apa si carbuni de 3 ori. In timp ce faceti semnul Crucii spuneti” In numele Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh. Amin” si spuneti de 3 ori “Tatal Nostru”.
- apoi beti 3 inghitituri din apa respectiva.
- apoi va inmuiati degetul in paharul cu apa si va faceti semnul Crucii pe frunte, obraji, barbie, piept, maini si picioare, coltul de la pat si tocul de la usa.
- apoi aruncati putina apa la radacina unei flori sau afara pe iarba (asta daca aveti posibilitatea) sau o lasati in pahar pana va reveniti.
- daca va face cineva descantecul sa va “scuipe” (la mod simbolic) si sa zica ” ptiu, ptiu, ptiu sa nu te deochi” de 3 ori.
- apoi stai cateva minute intinsi pe pat si cu siguranta ca o sa va reveniti.
Puteti sa va descantati singuri sau sa cereti ajutorul cuiva.
- se ia un pahar de apa si daca aveti carbuni incinsi se pun cativa carbuni in apa respectiva. Daca nu aveti carbuni incinsi atunci luati 3 sau 5 sau 7 chibrite (sa fie fara sot) pe care le aprindeti rand pe rand. Lasati batul sa arda aproape pana la capat si apoi il lasati sa se stinga in paharul cu apa. Betele de chibrite trebuie aprinse deasupra paharului cu apa si cat timp ard faceti semnul Crucii cu ele. Faceti asta cu fiecare chibrit in parte. Daca se lasa la fund carbunii atunci sunteti deochiati. Daca betele arse stau pe veritical va deochiat un barbat iar daca sunt pe orizontala va deochiat o femeie.
- apoi luati un cutit si cu lama cutitului faceti semnul Sfintei Cruci in paharul cu apa si carbuni de 3 ori. In timp ce faceti semnul Crucii spuneti” In numele Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh. Amin” si spuneti de 3 ori “Tatal Nostru”.
- apoi beti 3 inghitituri din apa respectiva.
- apoi va inmuiati degetul in paharul cu apa si va faceti semnul Crucii pe frunte, obraji, barbie, piept, maini si picioare, coltul de la pat si tocul de la usa.
- apoi aruncati putina apa la radacina unei flori sau afara pe iarba (asta daca aveti posibilitatea) sau o lasati in pahar pana va reveniti.
- daca va face cineva descantecul sa va “scuipe” (la mod simbolic) si sa zica ” ptiu, ptiu, ptiu sa nu te deochi” de 3 ori.
- apoi stai cateva minute intinsi pe pat si cu siguranta ca o sa va reveniti.
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
eu cred in deochi....se zice ca de nu crezi nu se prind de tine...
anka9mai- Mamica cocheta
Raluca ce-ai gasit e un descantec care inseamna vraja.Nu se face asa ceva!
florentina26luca- Mamica incepator
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Mamici cochete :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA