Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 249 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 249 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
+14
crina_oc
adriana
mofturaki
mona_mami
Maria
roxana ,mamica finuta
sandy
teodoraion
roxanik
paul_A
celina74
muraru raluca
anka9mai
amalia-carmen
18 participanți
Pagina 8 din 11
Pagina 8 din 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Arata grozav fursecurile Maria !!!
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
sa stiti caci sunt si bune si spornice
Maria- Administrator
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
si noi facem fursecuri...
si azi voi incerca prajitura desteapta...
incerc sa vad cine ia premiile,nu?
sper sa le placa fetelor premiile si sa mai vina cu retete...nu mai e mult timp!
si azi voi incerca prajitura desteapta...
incerc sa vad cine ia premiile,nu?
sper sa le placa fetelor premiile si sa mai vina cu retete...nu mai e mult timp!
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
premiile sunt frumoase Amalia....
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Rulada porc mozaic
Ingrediente:muschiulet porc,mustar,cascaval,mazare,morcov,carne tocata,cabanos,condimente(sare,piper)
Pregatire:Se taie muschiuletul si se bate si se intinde mustarul si condimentele peste,se razuieste putin cascaval,carnea tocata se pune de-a lungul muschiuletului de asemenea si cabanosul .
Carnea tocata se amesteca cu mazare,morcov taiat cubulete,un ou si putina gelatina.
Se ruleaza strans si se pune in folie de aluminiu si se da la cuptor.
Ingrediente:muschiulet porc,mustar,cascaval,mazare,morcov,carne tocata,cabanos,condimente(sare,piper)
Pregatire:Se taie muschiuletul si se bate si se intinde mustarul si condimentele peste,se razuieste putin cascaval,carnea tocata se pune de-a lungul muschiuletului de asemenea si cabanosul .
Carnea tocata se amesteca cu mazare,morcov taiat cubulete,un ou si putina gelatina.
Se ruleaza strans si se pune in folie de aluminiu si se da la cuptor.
Maria- Administrator
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
aoleu Maria!!!!!!!! n-am mancat nimic pana acum si tare imi ploua in gura
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
M-am tot gandit daca sa va "zapacesc" cu retetele mele...nu vreau sa par exagerata.....recunosc ca nu sunt o gospodina f buna insa daca imi propun sa fac ceva o fac cu mare placere...si in special daca acea reteta e pentru un eveniment special...
Dupa ce am nascut-o pe Alessia am vrut sa sarbatorim fiecare lunitza intr-un mod special si i-am facut in fiecare luna cate un tort (asa de poza sa vada cum arata fix in ziua cand implinea lunile respective)...
Am sa postez retetele de torturi incercate de mine poate va inspirati pentru tortul de revelion
primul tort nu mai stiu dupa ce reteta l-am facut
asa ca incep cu cel ptr 2 luni :
Tort Alba – Neagra
Ingrediente:
1 blat cu cacao pentru tort
250g mascarpone
1kg branza dulce de vaca
4 pliculete de zahar vanilinat Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri de frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru preparat frisca
3 pliculete de gelatina Dr. Qetker
12 linguri zahar tos
4 esente rom Dr. Qetker
Mod de preparare:
Punem intr-un castron branza dulce de vaca si peste adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, branza mascarpone, coaja rasa de lamaie, esenta de rom – dupa care amestecam toate aceste ingrediente pana la omogenizare.
Intre timp, in alt bol punem laptele si praful de frisca si mixam, pana cand frisca se intareste
Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa, apoi, imediat o adaugam peste crema de branza si amestecam. Incorporam si frisca si dam totul la rece pentru 5 minute.
Dupa ce crema de branza a inceput sa se intareasca putin incepem sa umplem blatul de tort. Punem primul blat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, il insiropam, adaugam peste o parte din crema de branza, urmeaza cel de al doilea blat insiropat si din nou crema de branza. Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam si l-am decorat cu frisca ,bomboane bonibom si dam tortul la rece, pana a doua zi.
imi pare rau ca nu am si o sectiune din el...
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Ingrediente blat de mere:
- pentru 2 foi in 2 tavi (daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia)
- 150 gr zahar
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde (mie mi-au intrat cam 8 linguri mari+2 linguri de amidon)
Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine.
Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta!
Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina (si amidonul) si esenta de vanile sau un praf de scortisoara, cum vreti. (eu am pus scortisoara, clar! :P)
Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi (alegerea perfecta!) ...ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot "umeda" iese, mai lasati pana intr-o ora.
Ingrediente crema caramel:
- o cana cu zahar
- 500 ml apa
- 5 linguri pline cu faina
- jumatate pachet margarina
- cacao, esenta de rom
Se caramelizeaza zaharul.
Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.
Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte! Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!!!
Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine.
Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele...
Rezulta o crema minunata!
eu am pus cam multa cacao si a iesit cam amarui
trimit si mai revin, dupa ce culc fata...
Dupa ce am nascut-o pe Alessia am vrut sa sarbatorim fiecare lunitza intr-un mod special si i-am facut in fiecare luna cate un tort (asa de poza sa vada cum arata fix in ziua cand implinea lunile respective)...
Am sa postez retetele de torturi incercate de mine poate va inspirati pentru tortul de revelion
primul tort nu mai stiu dupa ce reteta l-am facut
asa ca incep cu cel ptr 2 luni :
Tort Alba – Neagra
Ingrediente:
1 blat cu cacao pentru tort
250g mascarpone
1kg branza dulce de vaca
4 pliculete de zahar vanilinat Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri de frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru preparat frisca
3 pliculete de gelatina Dr. Qetker
12 linguri zahar tos
4 esente rom Dr. Qetker
Mod de preparare:
Punem intr-un castron branza dulce de vaca si peste adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, branza mascarpone, coaja rasa de lamaie, esenta de rom – dupa care amestecam toate aceste ingrediente pana la omogenizare.
Intre timp, in alt bol punem laptele si praful de frisca si mixam, pana cand frisca se intareste
Gelatina o punem intr-un pahar, si o dizolvam la cald pe baie de aburi in 200ml apa, apoi, imediat o adaugam peste crema de branza si amestecam. Incorporam si frisca si dam totul la rece pentru 5 minute.
Dupa ce crema de branza a inceput sa se intareasca putin incepem sa umplem blatul de tort. Punem primul blat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, il insiropam, adaugam peste o parte din crema de branza, urmeaza cel de al doilea blat insiropat si din nou crema de branza. Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam si l-am decorat cu frisca ,bomboane bonibom si dam tortul la rece, pana a doua zi.
imi pare rau ca nu am si o sectiune din el...
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Ingrediente blat de mere:
- pentru 2 foi in 2 tavi (daca faceti intr-o tava, iese mai gros si-l puteti felia)
- 150 gr zahar
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 50-100 gr nuci macinate
- 4 mere rase
- praf de copt sau amoniac pentru crestere
- faina cat cuprinde (mie mi-au intrat cam 8 linguri mari+2 linguri de amidon)
Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca bine.
Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta!
Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata apoi uleiul, faina (si amidonul) si esenta de vanile sau un praf de scortisoara, cum vreti. (eu am pus scortisoara, clar! :P)
Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care ori il puneti la copt, pe rand, in 2 tavi (alegerea perfecta!) ...ori puneti la cuptor intreaga compozitie, urmand ca dupa ce e copt, sa-l feliati.
Se face testul cu scobitoarea, dupa aprox. 40 de minute si daca tot "umeda" iese, mai lasati pana intr-o ora.
Ingrediente crema caramel:
- o cana cu zahar
- 500 ml apa
- 5 linguri pline cu faina
- jumatate pachet margarina
- cacao, esenta de rom
Se caramelizeaza zaharul.
Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot.
Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte! Atentie mare la caramelul care poate sari si arde!!!
Se da, apoi, le foc mic si se amesteca bine.
Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele...
Rezulta o crema minunata!
eu am pus cam multa cacao si a iesit cam amarui
trimit si mai revin, dupa ce culc fata...
crina_oc- Mamica sexy
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
frumoase torturile tale Crina,si eu am o gramada de poze cu torturi,dar multe au fost postate si nu am revenit cu poze...
Maria- Administrator
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
SUPER TORTURILE, Crina...
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
mariaaaaaaaaaaa nu mai pot defoame... ce bine arata platoul ala!!!si fursecurile ale imi plac mult, eu le zic "ozeneuri "
amalia, super cadourile...ce este in surprize? sunt tare curioasa de felul meu
amalia, super cadourile...ce este in surprize? sunt tare curioasa de felul meu
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
crina arata super torturile ..... ce frumos sai faci cate un tort in fiecare lunita, eu una nu m-am gandit!
Gogosi
Ingrediente
600 gr faina
200ml lapte
4 oua
1 cubulet drojdie
4 linguri zahar
un praf de sare, arome
Mod de preparare
Se cerne faina...se face putin loc in mijloc si se pun ouale si drojdia.
Laptele se incalzeste cu zaharul, sarea si aromele apoi se pune peste faina. Se framanta putin si se lasa apoi la crescut 30 min.
Se intinde o coca grosuta de aproximatin 1 cm si cu un pahar se fac gogosile. Se mai lasa putin sa creasca si se pun in tigaie la prajit...in uleiul incins foarte bine.
Ca sa iasa cu gaura in mijloc gogosile se pun in cratita intoarse invers decat le-ati luat dupa masa.
Pofta buna!!!!
Gogosi
Ingrediente
600 gr faina
200ml lapte
4 oua
1 cubulet drojdie
4 linguri zahar
un praf de sare, arome
Mod de preparare
Se cerne faina...se face putin loc in mijloc si se pun ouale si drojdia.
Laptele se incalzeste cu zaharul, sarea si aromele apoi se pune peste faina. Se framanta putin si se lasa apoi la crescut 30 min.
Se intinde o coca grosuta de aproximatin 1 cm si cu un pahar se fac gogosile. Se mai lasa putin sa creasca si se pun in tigaie la prajit...in uleiul incins foarte bine.
Ca sa iasa cu gaura in mijloc gogosile se pun in cratita intoarse invers decat le-ati luat dupa masa.
Pofta buna!!!!
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Tort cu banane si crema de ciocolata
Ingrediente:
1 blat alb de tort
4 banane
2 plicuri praf de crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr. Qetker
8 linguri zahar tos
500 ml lapte rece pentru crema de ciocolata
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece pentru frisca
1/2l apa cu zahar pentru insiropat feliile de blat
Mod de preparare:
Intr-un castron punem 500 ml lapte, adaugam peste 2 plicuri praf creme de ciocolata si 8 linguri zahar tos dupa care mixam totul pana obtinem o crema omogena. Punem crema obtinuta la frigider pana incepem sa umplem tortul.
Intr-un castron punem 450ml lapte rece, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste frisca si o introducem si pe aceasta cateva minute la frigider.
Luam bananele, le decojim si le taiem rondele.
Pregatim intr-un castron apa cu zahar pentru insiropat.
Cand avem totul pregatit, incepem sa umplem feliile de blat.
Blatul meu a fost cumparat din comert asa ca a fost gata impartit in 3, in cazul in care preparati blatul in casa il taiati in trei nivele.
Luam prima parte a blatului o punem pe un platou si o insiropam, adaugam crema de ciocolata, o intindem uniform pe toata suprafata si peste crema punem un rand de banana.
Luam cel de al doilea blat il punem peste si din nou adaugam crema de ciocolata pe care o intindem uniform si adugam din nou un rand de rondele de banana.
In final, punem deasupra cea de a treia parte a blatului, adaugam peste crema de ciocolata, o repartizam uniform si peste acest strat de crema imbracam tortul in frisca, ornandu-l dupa preferinte.
Tort de capsuni si zmeura cu crema de ciocolata
Ingrediente:
Pentru blat:
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar tos
Pentru crema:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 pliculete zahar vanilinat dr. Qetker
180g zahar tos
2 ciocolate cu lapte Milka
Pentru umplut:
250g capsuni
250g zmeura
(eu am folosit din compot)
Pentru ornat:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte (pentru batut frisca)
cacao si nuca de cocos rosie
Mod de preparare:
Caspunile si zmeura o lasam la scurs.
Mai intai pregatim blatul de tort. Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi zaharul tos, lingura cu lingura si mixam pana se inglobeaza bine. Peste spuma obtinuta adaugam galbenusurile, amestecam pana se inglogeza si acestea si apoi punem faina, lingura cu lingura, amestecand incet cu spatula de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena
Tapetam cu faina o tava rotunda cu pereti detasabili, turnam compozitia obtinuta in ea si o dam la cuptor pentru 25-30 minute. Putem face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul este copt. Dupa ce blatul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a topii ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi.
Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie, amestecam din nou pana la inglobare.
Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor, dupa care adaugam compozitia preparata mai inainte – din galbenusuri, zahar si faina – si amestecam incontinu pana incepe compozitia sa se ingroase.
Cand crema a inceput sa se ingroase, turnam ciocolata topita peste si amestecam incontinu, pana se incorporeaza complet. Lasam crema obtinuta sa se raceasca doar dupa aceea umplem tortul.
Batem praful de frisca cu laptele, pana se intareste.
upa ce avem pregatit totul, incepem sa montam tortul.
Taiem blatul in trei foi. Luam o prima foaie, partea de jos a blatului, o punem pe un platou, o insiropam – in cazul meu, eu am insiropat-o cu apa cu zahar, puteti folosi orice alt sirop doriti, de la compoturi. Punem peste prima foaie de blat crema de ciocolata – crema trebuie sa o impartim in trei, pentru ca va fi pusa peste fiecare foaie de blat. Peste crema presaram cubulete de capsuni.
Urmeaza a doua foaie de blat, pe care o vom insiropa de asemenea, urmeaza stratul de crema de ciocolata si zmeura, pe care o presaram peste toata suprafata cremei
Urmeaza ultima foaie de tort, insiropam si punem un ultim strat de crema de ciocolata, de aceasta data insa nu prea gros.
Deasupra utimului strat de ciocolata intindem o pelicula subtire de frisca.Ornam dupa bunul gust.
Tort diplomat cu fructe si mascarpone
Ingrediente:
1 blat vanilie pandispan pentru tort
Pentru ornat:
5 kiwi pentru ornat
capsuni
2 linguri zahar
250ml apa
Pentru crema cu piersici:
400g piersici din compot
150g zahar pudra
150ml suc compot de piersici
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru crema cu capsuni:
700g capsuni
220g zahar pudra
250g mascarpone
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru insiropat blatul:
200ml apa
80g zahar pudra
Mod de preparare:
Prepararea cremei cu piersici.
Punem cei 300ml lapte intr-un bol, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste frisca.
In frisca rezultata adaugam zaharul pudra si mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Desfacem un borcan de compot de piersici. Fructel din compot le punem intr-o strecuratoare, iar sucul de compot scurs il pastram. Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem sucul de compot intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Punem piersicile taiate cubulete intr-un castron, adaugam gelatina dizolvata peste piersici, amestecam si lasam la racorit 2-3 minute, cat sa nu fie fierbinte.
Adaugam frisca batuta peste piersicile amestecate cu gelatina si cu o spatula amestecam compozitia de jos in susu, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider sin e apucam rapid de cea de a doua crema.
Crema de capsuni.
Punem intr-un castron 300ml lapte, adaugam praful de frisca, pliculetul de zahar vanilinat si incepem sa mixam, pana se intareste frisca.
Spalam capsunile, le indepartam coditele si taiem fiecare capsuna in 4.
Peste capsuni adaugam zaharul pudra si pisam totul cu blenderul vertical pana obtinem un sos lichid.
Punem 150ml apa intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Gelatina o turnam in sosul de capsuni si amestecam din nou cu blenderul.
In sosul de capsuni rezultata adaugam cele 250g Mascarpone si mixam din nou cu blenderul vertical, pana se incorporeaza complet.
In compozitia rezultata adaugam frisca batuta si cu o spatula amestecam compozitia de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider.
Pentru a insiropa blatul pregatim un sirop la rece din 200ml apa si 80g zahar pudra, pe care le amestecam pana se dizolva zaharul.
Asamblarea tortului.
Luam o tava rotunda de tort cu peretii detasabili, punem un nivel de blat in tava, il insiropam, dupa gust (dar nu prea mult, sa nu se papaleasca).
Peste primul blat turnam crema cu piersici (atentie, s-ar putea sa va mai ramana crema, asta depinde de marimea tavii in care asamblati tortul, tineti cont ca in tava trebuie sa mai incapa si stratul de crema de capsuni si inca un nivel de blat), intindem crema uniform pe toata suprafata blatului.
Peste crema cu piersici adaugam crema de capsuni (atentie, aveti grija sa turnati doar o parte din crema pentru ca va mai trebui sa adaugati si cel de al doilea blat), nivelati frumos cu o spatula daca este nevoie.
Peste stratul de crema de capsuni punem cel de al doilea blat, il ungem cu un strat din crema de capsuni ramasa.
In final, incepem sa ornam tortul cu fructe dupa plac si inspiratie.
Ingrediente:
1 blat alb de tort
4 banane
2 plicuri praf de crema pentru prajituri cu gust de ciocolata Dr. Qetker
8 linguri zahar tos
500 ml lapte rece pentru crema de ciocolata
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte rece pentru frisca
1/2l apa cu zahar pentru insiropat feliile de blat
Mod de preparare:
Intr-un castron punem 500 ml lapte, adaugam peste 2 plicuri praf creme de ciocolata si 8 linguri zahar tos dupa care mixam totul pana obtinem o crema omogena. Punem crema obtinuta la frigider pana incepem sa umplem tortul.
Intr-un castron punem 450ml lapte rece, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste frisca si o introducem si pe aceasta cateva minute la frigider.
Luam bananele, le decojim si le taiem rondele.
Pregatim intr-un castron apa cu zahar pentru insiropat.
Cand avem totul pregatit, incepem sa umplem feliile de blat.
Blatul meu a fost cumparat din comert asa ca a fost gata impartit in 3, in cazul in care preparati blatul in casa il taiati in trei nivele.
Luam prima parte a blatului o punem pe un platou si o insiropam, adaugam crema de ciocolata, o intindem uniform pe toata suprafata si peste crema punem un rand de banana.
Luam cel de al doilea blat il punem peste si din nou adaugam crema de ciocolata pe care o intindem uniform si adugam din nou un rand de rondele de banana.
In final, punem deasupra cea de a treia parte a blatului, adaugam peste crema de ciocolata, o repartizam uniform si peste acest strat de crema imbracam tortul in frisca, ornandu-l dupa preferinte.
Tort de capsuni si zmeura cu crema de ciocolata
Ingrediente:
Pentru blat:
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar tos
Pentru crema:
70g faina
500ml lapte
6 galbenusuri
3 pliculete zahar vanilinat dr. Qetker
180g zahar tos
2 ciocolate cu lapte Milka
Pentru umplut:
250g capsuni
250g zmeura
(eu am folosit din compot)
Pentru ornat:
3 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
450ml lapte (pentru batut frisca)
cacao si nuca de cocos rosie
Mod de preparare:
Caspunile si zmeura o lasam la scurs.
Mai intai pregatim blatul de tort. Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile le punem intr-un castron si le batem cu mixerul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi zaharul tos, lingura cu lingura si mixam pana se inglobeaza bine. Peste spuma obtinuta adaugam galbenusurile, amestecam pana se inglogeza si acestea si apoi punem faina, lingura cu lingura, amestecand incet cu spatula de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena
Tapetam cu faina o tava rotunda cu pereti detasabili, turnam compozitia obtinuta in ea si o dam la cuptor pentru 25-30 minute. Putem face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul este copt. Dupa ce blatul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a topii ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi.
Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie, amestecam din nou pana la inglobare.
Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor, dupa care adaugam compozitia preparata mai inainte – din galbenusuri, zahar si faina – si amestecam incontinu pana incepe compozitia sa se ingroase.
Cand crema a inceput sa se ingroase, turnam ciocolata topita peste si amestecam incontinu, pana se incorporeaza complet. Lasam crema obtinuta sa se raceasca doar dupa aceea umplem tortul.
Batem praful de frisca cu laptele, pana se intareste.
upa ce avem pregatit totul, incepem sa montam tortul.
Taiem blatul in trei foi. Luam o prima foaie, partea de jos a blatului, o punem pe un platou, o insiropam – in cazul meu, eu am insiropat-o cu apa cu zahar, puteti folosi orice alt sirop doriti, de la compoturi. Punem peste prima foaie de blat crema de ciocolata – crema trebuie sa o impartim in trei, pentru ca va fi pusa peste fiecare foaie de blat. Peste crema presaram cubulete de capsuni.
Urmeaza a doua foaie de blat, pe care o vom insiropa de asemenea, urmeaza stratul de crema de ciocolata si zmeura, pe care o presaram peste toata suprafata cremei
Urmeaza ultima foaie de tort, insiropam si punem un ultim strat de crema de ciocolata, de aceasta data insa nu prea gros.
Deasupra utimului strat de ciocolata intindem o pelicula subtire de frisca.Ornam dupa bunul gust.
Tort diplomat cu fructe si mascarpone
Ingrediente:
1 blat vanilie pandispan pentru tort
Pentru ornat:
5 kiwi pentru ornat
capsuni
2 linguri zahar
250ml apa
Pentru crema cu piersici:
400g piersici din compot
150g zahar pudra
150ml suc compot de piersici
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru crema cu capsuni:
700g capsuni
220g zahar pudra
250g mascarpone
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru insiropat blatul:
200ml apa
80g zahar pudra
Mod de preparare:
Prepararea cremei cu piersici.
Punem cei 300ml lapte intr-un bol, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste frisca.
In frisca rezultata adaugam zaharul pudra si mixam din nou pana se inglobeaza complet.
Desfacem un borcan de compot de piersici. Fructel din compot le punem intr-o strecuratoare, iar sucul de compot scurs il pastram. Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem sucul de compot intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Punem piersicile taiate cubulete intr-un castron, adaugam gelatina dizolvata peste piersici, amestecam si lasam la racorit 2-3 minute, cat sa nu fie fierbinte.
Adaugam frisca batuta peste piersicile amestecate cu gelatina si cu o spatula amestecam compozitia de jos in susu, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider sin e apucam rapid de cea de a doua crema.
Crema de capsuni.
Punem intr-un castron 300ml lapte, adaugam praful de frisca, pliculetul de zahar vanilinat si incepem sa mixam, pana se intareste frisca.
Spalam capsunile, le indepartam coditele si taiem fiecare capsuna in 4.
Peste capsuni adaugam zaharul pudra si pisam totul cu blenderul vertical pana obtinem un sos lichid.
Punem 150ml apa intr-un bol de portelan, adaugam cele 2 plicuri de gelatina, amestecam cu lingura si punem gelatina in cuptorul cu microunde, la dizolvat, pentru 1 minut. Dupa ce o scoatem, o amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Gelatina o turnam in sosul de capsuni si amestecam din nou cu blenderul.
In sosul de capsuni rezultata adaugam cele 250g Mascarpone si mixam din nou cu blenderul vertical, pana se incorporeaza complet.
In compozitia rezultata adaugam frisca batuta si cu o spatula amestecam compozitia de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complect, dupa care punem castronul cu aceasta crema in frigider.
Pentru a insiropa blatul pregatim un sirop la rece din 200ml apa si 80g zahar pudra, pe care le amestecam pana se dizolva zaharul.
Asamblarea tortului.
Luam o tava rotunda de tort cu peretii detasabili, punem un nivel de blat in tava, il insiropam, dupa gust (dar nu prea mult, sa nu se papaleasca).
Peste primul blat turnam crema cu piersici (atentie, s-ar putea sa va mai ramana crema, asta depinde de marimea tavii in care asamblati tortul, tineti cont ca in tava trebuie sa mai incapa si stratul de crema de capsuni si inca un nivel de blat), intindem crema uniform pe toata suprafata blatului.
Peste crema cu piersici adaugam crema de capsuni (atentie, aveti grija sa turnati doar o parte din crema pentru ca va mai trebui sa adaugati si cel de al doilea blat), nivelati frumos cu o spatula daca este nevoie.
Peste stratul de crema de capsuni punem cel de al doilea blat, il ungem cu un strat din crema de capsuni ramasa.
In final, incepem sa ornam tortul cu fructe dupa plac si inspiratie.
crina_oc- Mamica sexy
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
haideti fetele ca maine e ultima zi...
delicioase torturi!
am facut si eu prajitura desteapta...
delicioase torturi!
am facut si eu prajitura desteapta...
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Crina e super ideea cu torturile lunare! Si sunt delicioase, dupa cum arata!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Maria, jos palaria! Super! :christmas:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Tiramisu
Ingrediente:
2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
8 galbenusuri
750g mascarpone
500ml frisca Hulala
2 pliculete de zahar vanilinat
200g zahar pudra
4 fiole esenta de rom
1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
50ml lapte
5 lingurite ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lichida
1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Mod de preparare:
Din aceste ingrediente rezulta un tort tiramisu mare si foarte foarte gustos, numai bun pentru o masa de sarbatoare la care iau parte multi invitati. Eu pentru asamblat tortul am folosit o tava dreptunghiulara mare, cu dimensiunile de 23cm / 37cm.
Intr-un castron punem 8 galbenusuri, adaugam 200g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.
In compozitia obtinuta, adaugam cele 4 esente de rom, pliculetul de cappuccino si cei 50 ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.
Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.
Intr-un alt bol, punem 5 lingurite de nes, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingurita, pana se omogenizeaza.
Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator (incercati sa alegeti un castron mare pentru ca in acesta veti pregati crema si va rezulta o cantitate destul de mare), si mixam pana se transforma in crema.
Peste branzica Mascarpone mixata, adaugam compozitia cu galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.
Peste compozitia obtinuta, adaugam frisca si mixam din nou.
Peste ce a rezultat, adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.
Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu.
Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare).
Impartim crema obtinuta in trei parti, 2 parti egale si mai mari si o a treia parte, mai mica cu care vom unge tiramisu deasupra (aici fiecare imparte crema dupa ochi).
Luam o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 23cm / 37cm), asezam piscoturile rand pe rand in tava, astfel incat sa formam un strat de piscoturi fara spatii intre ele (eu pentru fiecare strat am folosit 31 de piscoturi si jumatate).
Peste primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema) si o intindem uniform folosindu-ne de o spatula sau de un cutit.
Urmeaza cel de al doilea strat de piscoturi inmuiat in cafea (tot 31 piscoturi si jumatate am folosit eu), urmeaza a doua parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema), pe care o intindem uniform.
Urmeaza cel de al treilea strat de piscoturi inmuiate in cafea (acesta fiind si ultimul strat), din nou crema (de aceasta data partea a treia de crema, cea mica) pe care o intindem uniform si o nivelam cu o spatula.
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Ingrediente:
1 blat vanilie (eu am folosit blat cumparat, avea 3 foi, am folosit doar doua dintre ele, puteti folosi si un blat pregatit in casa de voi)
1 plic praf de frisca (pentru ornat)
150ml lapte pentru frisca
Sucul de la compotul de piersici pentru insiropat blatul
50ml apa (pentru diluat sucul de compot)
Pentru crema cu piersici:
375g pulpa piersici din compot
3oua
300g zahar tos
200ml lapte
4 pliculete zahar vanilinat
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
Pentru mousse-ul de pepene galben:
1 pepene galben 1kg 200g a avut al meu (pentru ca tortul sa fie de vis, va recomand sa luati un pepene bine copt, dulce, aromat, nu unul cu gust de castravete :) , va spun asta pentru ca sunt patita)
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
175g zahar pudra
2 esente de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Crema cu piersici
Scoatem pulpa de piersica din borcan si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem albusurile intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Punem intr-un castron 150 ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste.
Punem galbenusurile intr-un castron de sticla, termorezistent, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana la omogenizare.
Peste galbenusurile cu zahar si vanilie apaugam laptele (200ml), mixam pana se omogenizeaza.
Apoi, punem castronul cu aceasta crema pe foc, pe baie de aburi si il lasam pana zaharul se topeste, atentie nu se fierbe si se amesteca in permanenta crema cu un tel.
Intre timp, punem pliculetele de gelatina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri cu zahar, amestecam cu bine cu telul pana se incorporeaza, pentru a nu ramane cocoloase de gelatina, apoi puneti bolul cu fundul in chiuveta si lasati apa rece sa curga pe langa bol, pentru a grabi procesul de racire.
Dar cand crema a ajuns la temperatura camerei, adaugati albusurile si amestecati cu telul usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugati apoi frisca batuta, amestecati din nou cu telul, usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam apoi cubuletele de pulpa de piersici si amestecam usor cu o spatula. Cema obtinuta o pastrati la frigider pana terminate sic ea de a doua crema. Va recomand sa va grabiti cu prepararea celei de a doua creme, pentru ca prima crema sa nu se intareasca prea tare si sa aveti probleme cand asamblati tortul.
Mousse de pepene galben
Punem intr-un castron 150ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste.
Taiem pepenele in doua, il curatam de coaja si seminte.
Taiem pulpa de pepene in cubulete.
Punem cubuletele de pepene intr-un bol si le pasam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure fin.
Adaugam in piureul de pepene 2 fiole esenta de lamaie, zaharul pudra si mixam cu blenderul din nou pana se omogenizeaza.
Intre timp, punem pliculetele de geletina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam piureul de pepene intr-un bol incapator, adaugam peste gelatina dizolvata si amestecam compozitia bine cu o spatula.
Lasam piureul de pepene la racit(in cazul in care s-a incalzit de la geltina dizolvata in microunde), iar cand ajunge la temperatura camerei adaugam in pireul de pepene, frisca batuta spuma si amestecam cu un tel de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complet.
Peste siropul din compot in care au stat piersicile, adaugam putina apa pentru al dilua si amestecam (acest proces este optional, puteti sa nu diluati siropul).
Dupa ce avem pregatite ambele crème, incepem sa incorporam tortul. Luam o tava rotunda cu diametrul de 28 cm si peretele detasabil, asezam in mijlocul tavii, o foaie de blat, insiropam cu cateva linguri din siropul de compot si turnam crema cu piersici peste primul blat, ATENTIE, turnati doar o parte din crema, atat cat sa va permita sa mai adaugati in aceeasi tava pe langa asta, inca un blat si o parte din crema de pepene.
Peste crema cu piersici, adaugati inca o foaie de blat, insiropam din nou blatu; cu cateva linguri de sirop de compot, apoi turnam o parte din mousse-ul de pepene, pana umplem tava. Astea fiind facute, nu ne ramane decat sa punem tortul in frigider si sa il lasam pana a doua zi.
Tort Fluturas
Ingrediente:
Pt blat:
5oua
5 linguri de apa =50ml
10 linguri pline cu varf faina =200g
10 linguri pline cu varf zahar=200g
Se separa ouale ,in albuse se pune apa si apoi se mixeaza bine pana albusul devine tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.
Se adauga galbenusele.
Se pune faina ,pe care eu intotdeauna o cern prin sita.
Cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Daca vreau blatul de cacao ,inlocuiesc doua linguri de faina cu cacao.
De asemenea ,se pot inlocui 3 lg faina cu praf de budinca vanilie ,caramel ,cacao ,capsuni)
Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic 20-25min.
Se verifica cu scobitoarea daca este copt.
Se lasa la racit.
Se taie in doua semicercuri.
Fiecare semicerc se taie un pic in partea dreapta(nu cea rotunda) astfel incat sa semene cu o jumatate de fluture.
Apoi fiecare jumatate se taie in 3 pt a fi umplut.
Crema: frisca rezultata din 1kg smantana si 200 g zahar.
Pentru ornat: frisca + colorant si creiane de decor Dr. Qetker
Ingrediente:
2 pachete mari Piscoturi Savoiardi (800g in total)
8 galbenusuri
750g mascarpone
500ml frisca Hulala
2 pliculete de zahar vanilinat
200g zahar pudra
4 fiole esenta de rom
1 pliculet de Cappuccino Classico La Festa (12,5g)
50ml lapte
5 lingurite ness
5 lingurite zahar pudra
5 lingurite frisca lichida
1 litru cafea preparata pentru inmuiat piscoturile
Mod de preparare:
Din aceste ingrediente rezulta un tort tiramisu mare si foarte foarte gustos, numai bun pentru o masa de sarbatoare la care iau parte multi invitati. Eu pentru asamblat tortul am folosit o tava dreptunghiulara mare, cu dimensiunile de 23cm / 37cm.
Intr-un castron punem 8 galbenusuri, adaugam 200g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.
In compozitia obtinuta, adaugam cele 4 esente de rom, pliculetul de cappuccino si cei 50 ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.
Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.
Intr-un alt bol, punem 5 lingurite de nes, 5 lingurite de zahar pudra si 5 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingurita, pana se omogenizeaza.
Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator (incercati sa alegeti un castron mare pentru ca in acesta veti pregati crema si va rezulta o cantitate destul de mare), si mixam pana se transforma in crema.
Peste branzica Mascarpone mixata, adaugam compozitia cu galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.
Peste compozitia obtinuta, adaugam frisca si mixam din nou.
Peste ce a rezultat, adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.
Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu.
Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare).
Impartim crema obtinuta in trei parti, 2 parti egale si mai mari si o a treia parte, mai mica cu care vom unge tiramisu deasupra (aici fiecare imparte crema dupa ochi).
Luam o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 23cm / 37cm), asezam piscoturile rand pe rand in tava, astfel incat sa formam un strat de piscoturi fara spatii intre ele (eu pentru fiecare strat am folosit 31 de piscoturi si jumatate).
Peste primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema) si o intindem uniform folosindu-ne de o spatula sau de un cutit.
Urmeaza cel de al doilea strat de piscoturi inmuiat in cafea (tot 31 piscoturi si jumatate am folosit eu), urmeaza a doua parte mai mare de crema (din cele 2 parti mari, dupa cum am impartit crema), pe care o intindem uniform.
Urmeaza cel de al treilea strat de piscoturi inmuiate in cafea (acesta fiind si ultimul strat), din nou crema (de aceasta data partea a treia de crema, cea mica) pe care o intindem uniform si o nivelam cu o spatula.
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Ingrediente:
1 blat vanilie (eu am folosit blat cumparat, avea 3 foi, am folosit doar doua dintre ele, puteti folosi si un blat pregatit in casa de voi)
1 plic praf de frisca (pentru ornat)
150ml lapte pentru frisca
Sucul de la compotul de piersici pentru insiropat blatul
50ml apa (pentru diluat sucul de compot)
Pentru crema cu piersici:
375g pulpa piersici din compot
3oua
300g zahar tos
200ml lapte
4 pliculete zahar vanilinat
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
Pentru mousse-ul de pepene galben:
1 pepene galben 1kg 200g a avut al meu (pentru ca tortul sa fie de vis, va recomand sa luati un pepene bine copt, dulce, aromat, nu unul cu gust de castravete :) , va spun asta pentru ca sunt patita)
3 pliculete gelatina Dr. Qetker
200ml apa pentru dizolvat gelatina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte pentru frisca
175g zahar pudra
2 esente de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Crema cu piersici
Scoatem pulpa de piersica din borcan si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce piersicile s-au scurs, le taiem cubulete.
Punem albusurile intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
Punem intr-un castron 150 ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam pana se intareste.
Punem galbenusurile intr-un castron de sticla, termorezistent, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos si mixam pana la omogenizare.
Peste galbenusurile cu zahar si vanilie apaugam laptele (200ml), mixam pana se omogenizeaza.
Apoi, punem castronul cu aceasta crema pe foc, pe baie de aburi si il lasam pana zaharul se topeste, atentie nu se fierbe si se amesteca in permanenta crema cu un tel.
Intre timp, punem pliculetele de gelatina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri cu zahar, amestecam cu bine cu telul pana se incorporeaza, pentru a nu ramane cocoloase de gelatina, apoi puneti bolul cu fundul in chiuveta si lasati apa rece sa curga pe langa bol, pentru a grabi procesul de racire.
Dar cand crema a ajuns la temperatura camerei, adaugati albusurile si amestecati cu telul usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugati apoi frisca batuta, amestecati din nou cu telul, usor, de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam apoi cubuletele de pulpa de piersici si amestecam usor cu o spatula. Cema obtinuta o pastrati la frigider pana terminate sic ea de a doua crema. Va recomand sa va grabiti cu prepararea celei de a doua creme, pentru ca prima crema sa nu se intareasca prea tare si sa aveti probleme cand asamblati tortul.
Mousse de pepene galben
Punem intr-un castron 150ml lapte, adaugam praful de frisca si mixam, pana se intareste.
Taiem pepenele in doua, il curatam de coaja si seminte.
Taiem pulpa de pepene in cubulete.
Punem cubuletele de pepene intr-un bol si le pasam cu blenderul, pana se transforma intr-un piure fin.
Adaugam in piureul de pepene 2 fiole esenta de lamaie, zaharul pudra si mixam cu blenderul din nou pana se omogenizeaza.
Intre timp, punem pliculetele de geletina intr-un bol, adaugam peste 200ml apa, amestecam cu o lingura si punem gelatina la topit in cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut, scoatem apoi bolul si amestecam sa omogenizam bine.
Turnam piureul de pepene intr-un bol incapator, adaugam peste gelatina dizolvata si amestecam compozitia bine cu o spatula.
Lasam piureul de pepene la racit(in cazul in care s-a incalzit de la geltina dizolvata in microunde), iar cand ajunge la temperatura camerei adaugam in pireul de pepene, frisca batuta spuma si amestecam cu un tel de jos in sus, usor, pana se inglobeaza complet.
Peste siropul din compot in care au stat piersicile, adaugam putina apa pentru al dilua si amestecam (acest proces este optional, puteti sa nu diluati siropul).
Dupa ce avem pregatite ambele crème, incepem sa incorporam tortul. Luam o tava rotunda cu diametrul de 28 cm si peretele detasabil, asezam in mijlocul tavii, o foaie de blat, insiropam cu cateva linguri din siropul de compot si turnam crema cu piersici peste primul blat, ATENTIE, turnati doar o parte din crema, atat cat sa va permita sa mai adaugati in aceeasi tava pe langa asta, inca un blat si o parte din crema de pepene.
Peste crema cu piersici, adaugati inca o foaie de blat, insiropam din nou blatu; cu cateva linguri de sirop de compot, apoi turnam o parte din mousse-ul de pepene, pana umplem tava. Astea fiind facute, nu ne ramane decat sa punem tortul in frigider si sa il lasam pana a doua zi.
Tort Fluturas
Ingrediente:
Pt blat:
5oua
5 linguri de apa =50ml
10 linguri pline cu varf faina =200g
10 linguri pline cu varf zahar=200g
Se separa ouale ,in albuse se pune apa si apoi se mixeaza bine pana albusul devine tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.
Se adauga galbenusele.
Se pune faina ,pe care eu intotdeauna o cern prin sita.
Cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Daca vreau blatul de cacao ,inlocuiesc doua linguri de faina cu cacao.
De asemenea ,se pot inlocui 3 lg faina cu praf de budinca vanilie ,caramel ,cacao ,capsuni)
Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic 20-25min.
Se verifica cu scobitoarea daca este copt.
Se lasa la racit.
Se taie in doua semicercuri.
Fiecare semicerc se taie un pic in partea dreapta(nu cea rotunda) astfel incat sa semene cu o jumatate de fluture.
Apoi fiecare jumatate se taie in 3 pt a fi umplut.
Crema: frisca rezultata din 1kg smantana si 200 g zahar.
Pentru ornat: frisca + colorant si creiane de decor Dr. Qetker
crina_oc- Mamica sexy
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Maria..arata super tortul!
E greu de facut?..,mi-am propus sa fac unul ptr finuta mea care pe 23 dec implineste 3 anisori....
E greu de facut?..,mi-am propus sa fac unul ptr finuta mea care pe 23 dec implineste 3 anisori....
crina_oc- Mamica sexy
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Vai, Crina ... ce rabdare poti sa ai cu torturile! Tare bine atara! :poinsetia:
Amalia, cum a iesit "desteapta"? ... ma tenteaza si pe mine ...! :christmas:
Amalia, cum a iesit "desteapta"? ... ma tenteaza si pe mine ...! :christmas:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
nu este asa greu de facut,daca ai rabdare..
eu aveam nevoie de un tort mai mare si dupa cum se vede am urcat papusa pe un podium
eu am facut tort diplomat si l-am pus in diferite forme ce am considerat eu ca pot sa fac din ele rochita papusii...
dupa cum ti-am spus si eu eram atunci la inceput,daca as mai face acum unul as avea alte idei,mai ales in ceea ce priveste decoratiunile :creangabrad:
eu aveam nevoie de un tort mai mare si dupa cum se vede am urcat papusa pe un podium
eu am facut tort diplomat si l-am pus in diferite forme ce am considerat eu ca pot sa fac din ele rochita papusii...
dupa cum ti-am spus si eu eram atunci la inceput,daca as mai face acum unul as avea alte idei,mai ales in ceea ce priveste decoratiunile :creangabrad:
Maria- Administrator
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
utimele doua
Tort cu fructe de padure si crema de sampanie
Ingrediente:
1 blat de tort de vanilie cu trei niveluri
Pentru crema:
2 galbenusuri
2 albusuri
Coaja rasa de la 1 lamaie
Sucul stors de la 1 lamaie
400ml frisca lichida Hulala
125ml sampanie
2 pliculete de gelatina
50g zahar tos
8 linguri dulceata extra de zmeura, data prin sita
Mod de preparare:
Spalam si curatam de codite toate fructele pe care vrem sa le folosim ca decor, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Luam o lamaie potrivita, o spalam, dam coaja pe o razatoare si stoarcem sucul intr-un bol.
Deasupra unui bol, intr-o strecuratoare mai mica, punem rand pe rand 8 linguri de dulceata de zmeura si incepem sa o pisam pana ce obtinem un jeleu fin, samburii ce raman in strecuratoare ii aruncam. Acest jeleu obtinut, il punem in cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute sa se incalzeasca, astfel va deveni mai lichid si vom unge blatul mai usor, in momentul asamblarii tortului.
Punem 400ml frisca lichida intr-un bol si incepem sa mixam pana se intareste. Intr-un alt bol, punem 2 albusuri, pe care le batem spuma cu mixerul
Luam un bol, incapator, cat mai mare, puinem in el cele 2 galbenusuri si 50g zahar tos si mixam pana obtinem o spuma albicioasa. Peste aceasta spuma adaugam sampania, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si mixam pana la omogenizare.
Dizolvam 2 pliculete de gelatina intr-un bol in care am pus 8 linguri de apa si punem pentru 1 minut bolul cu gelatina in cuptorul cu microunde.
Gelatina dizolvata o adaugam in compozitia cu galbenusuri si amestecam cu o spatula.
In aceeasi compozitie adaugam frisca si apoi omogenizam din nou cu o spatula amestecand usor de jos in sus.
Apoi urmeaza sa adaugam in aceeasi compozitie si albusurile batute spuma, amestecand din nou cu o spatula, pana la omogenizare, tot de jos in sus.
Dupa ce am obtinut crema incepem sa asamblam tortul.
Luam o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm si peretii detasabili. Punem primul nivel de blat in tava si cu o pensula intindem jeleul de zmeura pe toata suprafata.
Peste stratul de jeleu, urmeaza cel de al doilea nivel al blatutui de tort, peste care punem toata crema de sampanie obtinuta si nivelam frumos cu o spatula.
Peste crema de sampanie punem ultimul nivel de blat, apasam putin cu mana, punem o folie de celofan pe suprafata tortului si peste puteti pune un fund de lemn, sau ceva mai greut pentru a se fixa bine tortul. Tortul il vom pune in frigider pana a doua zi.
A doua zi scoatem tortul din frigider, indepartam folia de la suprafata, inlaturam cadranul tavii (atentie sa nu crapati tortul, cand inlaturati cadranul, ar fi de preferat sa trageti inainte de a scoate cadranul cu un cutit de jur imprejurul tortului, pentru a se desprinde usor).
Dupa ce ati scos tortul din tava, si l-ati pus pe un platou, incepeti sa-l imbracati in frisca de jur imprejur si deasupra.
Tort panacota cu struguri
Ingrediente:
2l smantana dulce
7oo g zahar pudra
4 pliculete zahar vanilinat
5 plicuri gelatina
250ml apa
1 pachet piscoturi (40 piscoturi)
1kg jumatate struguri albi fara samburi
Mod de preparare:
Spalam strugurii si ii dam jos de pe ciorchine.
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem la un capat pentru a avea o stabilitate mai mare. Celelalte piscoturi care ne raman le taiem si pe ele in bucatele de 2 cm, o parte din ele le vom pune pe fundul tavii iar alta parte in straturi in interiorul tortului.
Intr-un castronel punem 250 ml apa si adaugam pliculetele de gelatina pentru a se inmuia.
Intr-o cratita punem intreaga cantitate de smantana dulce, adaugam zaharul pudra si pliculetele de zahar vanilinat si amestecam pana se topeste zaharul si da in clocot. Cand a dat in clocot o tragem intr-o parte, adaugam gelatina dizolvata si amestecam repede si incontinu pana se incorporeaza bine. (atentie, gelatina trebuie sa fie lichida in momentul adaugarii sa nu se fi intarit intre timp, daca s-a intarit adaugati inca putina apa pentru a o fluidiza)
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili si ounem de jur imprejurul ei piscoturi in picioare.Adaugam pe fundul tavii bucatele de piscoturi.Peste piscoturi turnam - atat cat sa acopere putin piscoturile de pe fundul tavii – o parte din crema panacota ce am pregatit-o in prealabil. ATENTIE, odata ce incepem sa umplem tortul trebuie sa ne miscam foarte repede pentru ca piscoturile de pe margine incep sa se inmoaie de la crema si s-ar putea sa se rupa spre interior.Peste adaugam un strat de struguri.
Din nou vom punem un strat de piscoturi.
Turnam iarasi crema, urmand struguri si iar piscoturi… si tot asa.
Continuam tot asa, alternand straturile pana umplem tortul. ATENTIE, tortul se umple pana in marginea de sus a tavii, nu pana in varful piscoturilor.
Lasam tortul la frigider 12 ore, de pe o zi pe alta.
Tort cu fructe de padure si crema de sampanie
Ingrediente:
1 blat de tort de vanilie cu trei niveluri
Pentru crema:
2 galbenusuri
2 albusuri
Coaja rasa de la 1 lamaie
Sucul stors de la 1 lamaie
400ml frisca lichida Hulala
125ml sampanie
2 pliculete de gelatina
50g zahar tos
8 linguri dulceata extra de zmeura, data prin sita
Mod de preparare:
Spalam si curatam de codite toate fructele pe care vrem sa le folosim ca decor, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Luam o lamaie potrivita, o spalam, dam coaja pe o razatoare si stoarcem sucul intr-un bol.
Deasupra unui bol, intr-o strecuratoare mai mica, punem rand pe rand 8 linguri de dulceata de zmeura si incepem sa o pisam pana ce obtinem un jeleu fin, samburii ce raman in strecuratoare ii aruncam. Acest jeleu obtinut, il punem in cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute sa se incalzeasca, astfel va deveni mai lichid si vom unge blatul mai usor, in momentul asamblarii tortului.
Punem 400ml frisca lichida intr-un bol si incepem sa mixam pana se intareste. Intr-un alt bol, punem 2 albusuri, pe care le batem spuma cu mixerul
Luam un bol, incapator, cat mai mare, puinem in el cele 2 galbenusuri si 50g zahar tos si mixam pana obtinem o spuma albicioasa. Peste aceasta spuma adaugam sampania, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si mixam pana la omogenizare.
Dizolvam 2 pliculete de gelatina intr-un bol in care am pus 8 linguri de apa si punem pentru 1 minut bolul cu gelatina in cuptorul cu microunde.
Gelatina dizolvata o adaugam in compozitia cu galbenusuri si amestecam cu o spatula.
In aceeasi compozitie adaugam frisca si apoi omogenizam din nou cu o spatula amestecand usor de jos in sus.
Apoi urmeaza sa adaugam in aceeasi compozitie si albusurile batute spuma, amestecand din nou cu o spatula, pana la omogenizare, tot de jos in sus.
Dupa ce am obtinut crema incepem sa asamblam tortul.
Luam o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm si peretii detasabili. Punem primul nivel de blat in tava si cu o pensula intindem jeleul de zmeura pe toata suprafata.
Peste stratul de jeleu, urmeaza cel de al doilea nivel al blatutui de tort, peste care punem toata crema de sampanie obtinuta si nivelam frumos cu o spatula.
Peste crema de sampanie punem ultimul nivel de blat, apasam putin cu mana, punem o folie de celofan pe suprafata tortului si peste puteti pune un fund de lemn, sau ceva mai greut pentru a se fixa bine tortul. Tortul il vom pune in frigider pana a doua zi.
A doua zi scoatem tortul din frigider, indepartam folia de la suprafata, inlaturam cadranul tavii (atentie sa nu crapati tortul, cand inlaturati cadranul, ar fi de preferat sa trageti inainte de a scoate cadranul cu un cutit de jur imprejurul tortului, pentru a se desprinde usor).
Dupa ce ati scos tortul din tava, si l-ati pus pe un platou, incepeti sa-l imbracati in frisca de jur imprejur si deasupra.
Tort panacota cu struguri
Ingrediente:
2l smantana dulce
7oo g zahar pudra
4 pliculete zahar vanilinat
5 plicuri gelatina
250ml apa
1 pachet piscoturi (40 piscoturi)
1kg jumatate struguri albi fara samburi
Mod de preparare:
Spalam strugurii si ii dam jos de pe ciorchine.
Piscoturile pe care le vom pune de jur imprejurul tavii, le taiem la un capat pentru a avea o stabilitate mai mare. Celelalte piscoturi care ne raman le taiem si pe ele in bucatele de 2 cm, o parte din ele le vom pune pe fundul tavii iar alta parte in straturi in interiorul tortului.
Intr-un castronel punem 250 ml apa si adaugam pliculetele de gelatina pentru a se inmuia.
Intr-o cratita punem intreaga cantitate de smantana dulce, adaugam zaharul pudra si pliculetele de zahar vanilinat si amestecam pana se topeste zaharul si da in clocot. Cand a dat in clocot o tragem intr-o parte, adaugam gelatina dizolvata si amestecam repede si incontinu pana se incorporeaza bine. (atentie, gelatina trebuie sa fie lichida in momentul adaugarii sa nu se fi intarit intre timp, daca s-a intarit adaugati inca putina apa pentru a o fluidiza)
Luam o tava rotunda cu peretii detasabili si ounem de jur imprejurul ei piscoturi in picioare.Adaugam pe fundul tavii bucatele de piscoturi.Peste piscoturi turnam - atat cat sa acopere putin piscoturile de pe fundul tavii – o parte din crema panacota ce am pregatit-o in prealabil. ATENTIE, odata ce incepem sa umplem tortul trebuie sa ne miscam foarte repede pentru ca piscoturile de pe margine incep sa se inmoaie de la crema si s-ar putea sa se rupa spre interior.Peste adaugam un strat de struguri.
Din nou vom punem un strat de piscoturi.
Turnam iarasi crema, urmand struguri si iar piscoturi… si tot asa.
Continuam tot asa, alternand straturile pana umplem tortul. ATENTIE, tortul se umple pana in marginea de sus a tavii, nu pana in varful piscoturilor.
Lasam tortul la frigider 12 ore, de pe o zi pe alta.
crina_oc- Mamica sexy
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
,,Vita cu sos de vin,,.ingrediente:1 kg pulpa de vita,2 pahare vin alb,5 linguri ulei de masline,1 cutie rosii decojite,sare,cimbru,boia dulce.Carnea de vita se spala,se unge cu ulei se inteapa cu cutitul si se aseaza in tava .Se baga la cuptor 15 minute dupa care se toarna o ceasca de apa si una de vin .Apoi se paseaza cutia de rosii decojite cu paharul de vin ramas cu sare,cimbru,boia de ardei si se toarna acest sos peste carne si se lasa pana se inmoaie carnea.Friptura se lasa sa se raceasca si se taie felii
cecilia_7625- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Joburi/Distractii : plimarile prin parc cu familia
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
Crina, ai facut niste torturi fantastice! :christmas:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
mona a iesit,dar vorba adrianei,cum a iesit asa s-a dus...ieri mi-au venit nepotii in vizita si s-a ales platoul gol de ea!
azi trebuie sa fac ceva repede pe cand vine medaliatul...ca doar merita,nu? sau poate mai bine ma "imbrac" in folie pe post de ciocolata,ca tot ii place...
azi trebuie sa fac ceva repede pe cand vine medaliatul...ca doar merita,nu? sau poate mai bine ma "imbrac" in folie pe post de ciocolata,ca tot ii place...
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Pagina 8 din 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Subiecte similare
» Voteaza - amalia-carmen
» Mesaje si urari de sarbatori!!!!
» Concurs - Sf. Sarbatori de Paste
» Linkurile lui amalia-carmen
» Raluca va invita la concurs!
» Mesaje si urari de sarbatori!!!!
» Concurs - Sf. Sarbatori de Paste
» Linkurile lui amalia-carmen
» Raluca va invita la concurs!
Pagina 8 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA