Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 85 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 85 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Mamicile intreaba: Recoltare de celule stem pt bebe?
4 participanți
Mamici cochete :: Concursuri, Sponsori si Colaboratori :: Colaboratori-viitori sponsori. :: reginamaria.ro-celulestem
Pagina 1 din 1
Mamicile intreaba: Recoltare de celule stem pt bebe?
Dragi mamici, numele meu este Maria si sunt reprezentanta pentru banca de celule stem Regina Maria.
Pentru ca am vazut deseori informatii eronate, trunchiate, superficiale si incomplete pe internet, am zis sa ofer mai multe informatii mamicilor care se gandesc sa faca o astfel de recoltare de celule stem din sangele cordonului ombilical la nastere si tot ce inseamna asta (loc, laborator, stocare, preturi, etc..).
Ca atare: va astept cu intrebari si sa impartasim impreuna parerile despre acest subiect.
Pentru ca am vazut deseori informatii eronate, trunchiate, superficiale si incomplete pe internet, am zis sa ofer mai multe informatii mamicilor care se gandesc sa faca o astfel de recoltare de celule stem din sangele cordonului ombilical la nastere si tot ce inseamna asta (loc, laborator, stocare, preturi, etc..).
Ca atare: va astept cu intrebari si sa impartasim impreuna parerile despre acest subiect.
Re: Mamicile intreaba: Recoltare de celule stem pt bebe?
ne bucuram ptr interesul tau,si asteptam ca mamicile sa formuleze intrebari.
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
multumium mult maria pentru acest topic deschis, este interesant si bine de stiut cand si cum se pot face aceste recoltari , la ce foloseste copilului , adultului , este foarte adevarat ca multe mamici nu stiu acest lucru.
Eu de exemplu nu am recoltat la nastere celule stem pentru gabita .... intrebarea mea ar fi cand i-as mai putea recolta ..... am auzit ca sar putea recolta de la dintisori cand ii cresc cei definitivi ..... as vrea sa stiu insa mai concret ! Multumesc mult!
Eu de exemplu nu am recoltat la nastere celule stem pentru gabita .... intrebarea mea ar fi cand i-as mai putea recolta ..... am auzit ca sar putea recolta de la dintisori cand ii cresc cei definitivi ..... as vrea sa stiu insa mai concret ! Multumesc mult!
Draga Adriana, multumim pentru invitatie, in primul rand.
In al doilea rand as dori sa mentionez faptul ca sangele cordonului ombilical este cel mai bogat in celule stem, astfel, cel mai potrivit moment este la nastere sa se faca recoltarea.
Au inceput sa apara totusi multe banci care promit marea si sarea insa ATENTIE mamici! Recoltarea de celule stem din dintisori nu este legala la noi in tara iar bancile care fac astfel de recoltari nu au acreditare si nici aprobare. Ar fi pacat sa dati banutii pe astfel de procedee si apoi sa aflati ca nu le puteti folosi in caz de nevoie.
Tocmai de aceea este bine sa ne informam inainte sa ne decidem cu cine semnam, cat platim si ce primim in schimb.
In al doilea rand as dori sa mentionez faptul ca sangele cordonului ombilical este cel mai bogat in celule stem, astfel, cel mai potrivit moment este la nastere sa se faca recoltarea.
Au inceput sa apara totusi multe banci care promit marea si sarea insa ATENTIE mamici! Recoltarea de celule stem din dintisori nu este legala la noi in tara iar bancile care fac astfel de recoltari nu au acreditare si nici aprobare. Ar fi pacat sa dati banutii pe astfel de procedee si apoi sa aflati ca nu le puteti folosi in caz de nevoie.
Tocmai de aceea este bine sa ne informam inainte sa ne decidem cu cine semnam, cat platim si ce primim in schimb.
multumesc mult maria pentru raspuns , este foarte adevarat ca eu am vorbit cu o mamica care este maritata cu un turc si mi-a spus ca ea in turcia ii va recolta copilului celule stem din dintisori
Mie imi pare foarte rau ca nu i-am recoltat celule stem la nastere lui gabita , am nascut prin cezariana si putea foarte bine sa imi recolteze , insa medicul nu ma intrebat iar eu nu mi-am dat seama sa le spun!
Mie imi pare foarte rau ca nu i-am recoltat celule stem la nastere lui gabita , am nascut prin cezariana si putea foarte bine sa imi recolteze , insa medicul nu ma intrebat iar eu nu mi-am dat seama sa le spun!
adriana a scris:multumesc mult maria pentru raspuns , este foarte adevarat ca eu am vorbit cu o mamica care este maritata cu un turc si mi-a spus ca ea in turcia ii va recolta copilului celule stem din dintisori
Cu placere, draga mea adriana. Sa stii ca nu ai nicio vina pentru asta.. acest procedeu nu a fost foarte mediatizat pana de curand iar mamicile nu aveau de unde sa se informeze cu privire la el. Daca, cine stie, te hotarasi sa mai faci un bebe in viitor si recoltezi celule stem pt el, sa stii ca sunt compatibile si cu gabitza si apoi in anumite procente si cu tine, sotul tau, parintii tai si asa mai departe.
Prin urmare, putem sa spunem ca este o investitie in sanatatea intregii familii insa a celui mic in special.
am inteles maria ....multumesc mult pentru raspuns , insa eu nu voi mai face nici un copil ..... insa este foarte important pentru mamicile care vor naste de acum inainte ca pot sa recolteze celule stem pentru familie si copilasul lor!
asa este pacat ca nu am stiut la vremea respectica!!..de fapt,nu se punea accent pe asta...cred ca se stia mai mult la nivel medical!
sandy- Mamica cocheta
eu la Larisa am stiut dar nu am avut bani..asa e!la urmatorul
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
apropo de bani , ce ne poti spune maria , care sunt taxele , cat costa ?
adriana a scris:apropo de bani , ce ne poti spune maria , care sunt taxele , cat costa ?
Ideea este ca avem mai multe modalitati de plata astfel incat mamicile sa nu se simta impovarate material daca isi doresc intr-adevar sa recolteze.
Astfel avem:
Pentru parintii interesati, exista cateva situatii in care acordam si un discount semnificativ:
a) parintii cu gemeni sau tripleti beneficiaza de o reducere de 50% din costul pe care il platesc pentru primul, pentru cel de-al doilea si/sau al treilea copil.
b) parintii ce au stocat deja celule stem la Banca Centrala de Celule Stem, Regina Maria beneficiaza de un discount de 420 lei pentru stocarea celulelor stem ale urmatorului copil
c) mamele care nasc la Maternitatea Regina Maria si Euroclinic beneficiaza de o oferta speciala
d) abonatii Retelei Regina Maria beneficiaza de o oferta speciala;
http://reginamaria.ro/celulestem/intrebarifrecvente/-a-/118-care-este-costul-pentru-izolarea-procesare-i-depozitarea-celulelor-stem
In principiu va pot schita faptul ca plata integrala in termen de 7 zile de la nastere – 4.900 lei inclusiv TVA sau
- Plata in doua transe dupa cum urmeaza:
* 4.000 lei (T.V.A inclus) in termen de 7 zile de la nastere
* 900 lei (T.V.A inclus in termen de 30 zile de la nastere
Dar daca cineva este interesat de acest demers, cel mai bine este sa discute direct cu cineva de la call-center-ul pe care l-am pus la dispozitie (021 9611) si sa i se dea o oferta personalizata.
Ce parere aveti?
Va pup si astept fedd-back-ul vostru, fetelor.
tinand cont ca poate salva viata oricarui membru al familiei nu e mult...si dac ane gandim bine...si in momentul in care afli ca esti insarcinata pui banuti deoparte se poate plati..dar daca ai de unde pune.....e fff greu in Ro sa dai 5000 de lei mai ales dupa ce nasti.....trebuie pus in balanta insa totul;..
nu mi se pare mult ,acum depinde si unde lucrezi si ce mod de viata avem , oferta cu plata integrala in termen de 7 zile de la nastere – 4.900 lei inclusiv TVA este foarte rezonabila .... Eu sunt de parere ca merita!!!!!!
merita cu siguranta...off dar daca nu ai!?????????
sandy- Mamica cocheta
Desi este greu sa faci o astfel de investitie in acest procedeu, mamicile trebuie sa se gandeasca ca este un moment unic in care pot face aceasta prelevare de celule stem: la nastere. Daca il ratam pe acesta.. mai greu apoi.
De aceea punem la bataie planuri si sisteme de plata rezonabile a.i. sa nu fie o impovarare materiala exagerata.
De asemenea, din experienta va spun si cu siguranta sunteti constiente de asta: dam o groaza de bani pe multe lucruri inutile in momentul in care suntem insarcinate (eu una asa am facut: carucioare, hainute de nu stiu cate feluri, pernute, jucarele si te miri ce altceva). Si banii se duc. Este o investitie, dar este in ceva ce poate salva efectiv viata micutului sau a cuiva din familie.
Va las cu un link despre cum este laboratorul nostru si ce se intampla inauntru: https://www.youtube.com/watch?v=j7_4mL-ijuA si inca unul despre motive pentru care este bine sa recoltam aceste celule la nastere: http://reginamaria.ro/celulestem/2008-04-23-10-25-31/2008-04-23-10-27-26
De aceea punem la bataie planuri si sisteme de plata rezonabile a.i. sa nu fie o impovarare materiala exagerata.
De asemenea, din experienta va spun si cu siguranta sunteti constiente de asta: dam o groaza de bani pe multe lucruri inutile in momentul in care suntem insarcinate (eu una asa am facut: carucioare, hainute de nu stiu cate feluri, pernute, jucarele si te miri ce altceva). Si banii se duc. Este o investitie, dar este in ceva ce poate salva efectiv viata micutului sau a cuiva din familie.
Va las cu un link despre cum este laboratorul nostru si ce se intampla inauntru: https://www.youtube.com/watch?v=j7_4mL-ijuA si inca unul despre motive pentru care este bine sa recoltam aceste celule la nastere: http://reginamaria.ro/celulestem/2008-04-23-10-25-31/2008-04-23-10-27-26
o intrebare....am o colega insarcinata si m-a intrebt: daca am o problema si se poate rezolva cu ajutorul celulelor stem pe care deja le-am depozitat...aceste procedee se pot face in Romania? tratarea cu celule stem?
teodoraion a scris:o intrebare....am o colega insarcinata si m-a intrebt: daca am o problema si se poate rezolva cu ajutorul celulelor stem pe care deja le-am depozitat...aceste procedee se pot face in Romania? tratarea cu celule stem?
Buna Teodora. Foarte buna intrebarea ta deoarece multe mamici se gandesc unde pot folosi aceste celule stem la nevoie. Tratamentele si transplanturile se pot face si in afara tarii dar unele dintre ele si in tara. Depinde mult de afectiunea in cauza.
Uite un lik referitor la transplanturile care se pot face in tara:
http://old.cotidianul.ro/romania_a_sarbatorit_cel_de_al_100_lea_transplant_de_celule_stem-45924.html
Si inca unul la eventualitate in care ele trebuiesc facut in strainatate, statul poate sa deconteze chetuielile. Uite link si eventual formular ce ar tb. completat:
http://www.reginamaria.ro/celulestem/blog/2010/10/04/cat-da-statul-pe-tratamentul-bolnavilor-romani-in-strainatate/
Sper sa iti fie de folos. Te pup si multa sanatate!
Multe mamici am vazut ca se intreaba care este diferenţa intre o banca de celule stem privată şi una de stat?
O banca publică este de obicei o organizaţie non-profit care primeste donaţii de sânge şi este folosit de alţi oameni. Daca parinţii doneaza celulele stem ale bebeluşului şi in viitor au nevoie de un transplant, vor primi un transplant care va fi compatibil cu cel care primeşte, dar nu va fi transplantul pe care ei l-au donat.
In cazul băncilor private, celulele stem stocate, sunt valabile atunci cand familia are nevoie de ele,permiţand primitorului să inceapă tratamentul, fară a mai pierde timp cautand un donator compatibil. Cam 70% din pacienţii care au nevoie de transplant de maduva osoasă nu găsesc grefă compatibilă. Băncile de celule stem din cordonul ombilical au imbunataţit găsirea unui donator compatibil pentru copil sau alţi membrii ai familiei.
Aflati mai multe aici: http://reginamaria.ro/celulestem/intrebarifrecvente/2008-05-13-07-55-07/97-2008-05-13-08-01-08
O banca publică este de obicei o organizaţie non-profit care primeste donaţii de sânge şi este folosit de alţi oameni. Daca parinţii doneaza celulele stem ale bebeluşului şi in viitor au nevoie de un transplant, vor primi un transplant care va fi compatibil cu cel care primeşte, dar nu va fi transplantul pe care ei l-au donat.
In cazul băncilor private, celulele stem stocate, sunt valabile atunci cand familia are nevoie de ele,permiţand primitorului să inceapă tratamentul, fară a mai pierde timp cautand un donator compatibil. Cam 70% din pacienţii care au nevoie de transplant de maduva osoasă nu găsesc grefă compatibilă. Băncile de celule stem din cordonul ombilical au imbunataţit găsirea unui donator compatibil pentru copil sau alţi membrii ai familiei.
Aflati mai multe aici: http://reginamaria.ro/celulestem/intrebarifrecvente/2008-05-13-07-55-07/97-2008-05-13-08-01-08
Subiecte similare
» Nou! Credit pentru recoltare de celule stem
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» Intreaba medicul generalist!
» Utilizatorii intreaba.....moderatorii raspund
» Copilul intreaba...parintele raspunde...
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» Intreaba medicul generalist!
» Utilizatorii intreaba.....moderatorii raspund
» Copilul intreaba...parintele raspunde...
Mamici cochete :: Concursuri, Sponsori si Colaboratori :: Colaboratori-viitori sponsori. :: reginamaria.ro-celulestem
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA