Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana

Teodoraion Maria

Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 230 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 230 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 2466r05Ady.Biju

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 2quni4z hmshop.wordpress.com

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Wkpzltartizele.blogspot.com

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Kaqpztbratari magice

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 69m8w9 Shop/candles

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 25h2tfs art3lier.blogspot.com

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 2z9hzjkcadouri-handmade.ro

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Fko6mqcarteacopiilor.ro

Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 2moa4jsbiosens.ro

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 2ef53k2reginamaria.ro

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 2eyclg9 organicbaby.ro

mastercostymastercosty.blogspot.com

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 52cm4kmagazinuldebrazi.ro

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze

+52
raruta
Raluca30
crina_oc
mofturaki
scumpetea
radumihaela36
tit.ioana
emidiaconu
flori
Crina
roxana ,mamica finuta
micka27
bebelusha18
brigitta
anka9mai
mary24
madalina
blondyna
Rody
sandy
panky(Laura)
florares
marccora
muraru raluca
flo09
adriana
ari05
macoveianca
amalia-carmen
barizoana
alinapopa1969
anays
paula_mami
mona_mami
nestian
dani23ela
Liliana
elena
Maria
popescumelinda
alidascalu
roxanik
buburuza
pupkiss
deriana
narcy
paul_A
STEF30IASI
celina74
teodoraion
geodeny
GABITA
56 participanți

Pagina 13 din 42 Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 27 ... 42  Urmatorul

In jos

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Empty Re: Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze

Mesaj Scris de Maria Lun Mar 15, 2010 3:38 am

mary24 a scris:
sandy_bell a scris:am fost la o prietena,si cuscra si sormi au mancat-o :aj:
sandy nu mai fi trista uite ati ofer eu praji si pt toate fetele cine doreste

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 1 Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 693395
mai este sau am venit pe gata? Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 693395
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Empty Re: Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze

Mesaj Scris de teodoraion Lun Mar 15, 2010 3:58 am

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 9955 tu ai mancat amandina fara noi :rosh:
teodoraion
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Lun Mar 15, 2010 4:04 am

lesinata e sormi,,mananca tot Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Lun Mar 15, 2010 4:15 am

teodoraion a scris:Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 9955 tu ai mancat amandina fara noi :rosh:

sandy_bell a scris:lesinata e sormi,,mananca tot Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610

vroiam doar sa gust vreo 4-5 feliute
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 377534
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Lun Mar 15, 2010 4:17 am

din 9..tu vroiai,4-5????? Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Lun Mar 15, 2010 4:18 am

sandy_bell a scris:din 9..tu vroiai,4-5????? Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610
altfel crezi ca le simteam gustul Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Lun Mar 15, 2010 4:22 am

nu te condamn,,eu le-as fi mancat pe toate :pupd: si cred ca mai ii ceream Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 199844
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mier Mar 24, 2010 12:55 am

Dobos cu crema caramel

Ingrediente:

pt 6 foi:
1 ou,
100 ml lapte cald,
100 gr. margarina,
2 linguri miere,
100 gr. zahar,
500 gr. faina,
1 lingurita amoniac stins cu otet (suc de lamaie).

pt. crema caramel:
1 cana zahar,
1 ou,
1 cana lapte,
3 linguri faina,
150 gr. margarina.

pt glazura:
100 gr. zahar pudra,
1 lingura lapte sau apa,
2 linguri cacao pline,
50 gr. margarina.
Preparare:

Pt. Foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. Se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4.

Atentie foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite. In cuptorul incins cca 10 min dureaza.

Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste pana cad nu mai are cristale.

Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit amestecand pt omogenizare.
Se formeaza un terci mai gros care se da la racit.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa.
Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.

Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina) amestecantu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa apoi se incopporeaza si margarina.

Operatiunea dureaza cca 5 min.

Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata.

In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.
Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile.

Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de teodoraion Mier Mar 24, 2010 12:57 am

sandy_bell a scris:lesinata e sormi,,mananca tot Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610

multumesc de compliment Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610

maria ma omori cu retetele tale :paste:
teodoraion
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mier Mar 24, 2010 12:58 am

eu acum caut o reteta de dobos buna si am gasit cateva si v-am adus si voua sa faceti de Paste Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 693395
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Mier Mar 24, 2010 1:15 am

teodoraion a scris:

multumesc de compliment Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610

maria ma omori cu retetele tale :paste:

cu placere Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610

Maria a scris:eu acum caut o reteta de dobos buna si am gasit cateva si v-am adus si voua sa faceti de Paste Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 693395

multumim dar mai bine ne dadeai o felie
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 693395
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mier Mar 24, 2010 1:17 am

la Pasti o sa va aduc o farfurioara virtuala cu prajituri de tot felul Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 693395
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Mier Mar 24, 2010 1:30 am

multumim Maria,asa tii tu la silueta noastra... Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 377534
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mier Mar 24, 2010 3:11 am

sandy_bell a scris:multumim Maria,asa tii tu la silueta noastra... Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 377534
si asa vroiai sa pui cateva kg Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 199844 daca nu ma gandesc la a mea silueta cum sa ma gandesc la a voastra Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 377534
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Mier Mar 24, 2010 3:32 am

Maria a scris:
sandy_bell a scris:multumim Maria,asa tii tu la silueta noastra... Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 377534
si asa vroiai sa pui cateva kg Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 199844 daca nu ma gandesc la a mea silueta cum sa ma gandesc la a voastra Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 377534

Da ,Maria ,asa este,mai vreau sa ma ingras vreo 2 kg,dar dupa ospatul din seara asta,nu-mi va fi greu Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mier Mar 24, 2010 10:54 pm

PRAJITURA Kinder Pingui

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU BLAT:

* 4 oua mari sau 5 oua mici
* 100 g faina
* 100 g zahar
* 2 linguri gris
* 2 linguri miere
* 1 plic ( 50 g) cacao
* 1 zahar vanilinat
* 1 plic praf de copt
* 100 ml ulei
* 100 ml lapte
* un praf de sare

INGREDIENTE PENTRU CREMA:

* 400 ml frisca lichida
* 1 intaritor de frisca
* 150 ml lapte condensat
* 2 linguri miere
* 1 lingura esenta vanilie

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA:

* 100 g ciocolata cu lapte
* 50 g unt
* 1 lingura ulei

INGREDIENTE PENTRU TOPPING:

* 3 linguri mari crema nougat de alune
* 50 g unt

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase.
Treptat se adauga faina in ploaie . Se adauga si praful de copt ( este bine sa il stingeti cu putin otet, adica sa turnati 2 stropi de otet direct pe praf pana face spume; nu ii va modifica gustul, stati fara grija).
Adaugati treptat laptele, uleiul si mierea, apoi pe urma si pudra de cacao.

Separat se bat spuma albusuriel cu sarea.

Cele doua compozitii se amesteca usor , cu o spatula (eu o prefer pe cea de silicon, nu as inlocui-o cu nimic in lume) si nu cu mixerul.

Din acest amestec se vor coace doua foi, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Frisca lichida se bate pana cand devine tare, se adauga intaritorul, urmeaza mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.

GLAZURA: Ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga untul si uleiul si se amesteca bine pentru a realiza o glazura fina si lucioasa.

PENTRU TOPPING:crema se topeste pe foc mic si se adauga untul.Se amesteca pana la omogenizare, apoi se pune la racit.
ASAMBLAREA:

Se ia o foaie, se adauga o jumatate din cantitaea de crema, se intinde uniform.

Peste aceasta se intinde toppingul racit .
Se baga la frigider pentru vreo 10 minute sa se intareasca toppingul, apoi se adauga cea de-a doua foaie, care se apasa pentru a adera bine de crema.

Peste aceasta se intinde glazura calda.

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 471x3181253523356721566

Am incercat si eu prajitura aceasta ,este delicioasa :prajcap: am renuntat doar la ,laptele condensat.
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de STEF30IASI Vin Mar 26, 2010 12:52 am

celina74 a scris:gata le-am facut ...CLATITE AMERICANE (asa le zic eu ..se mai numesc si altfel )

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 DSCN0444

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 DSCN0445

compozitie
2 oua
2 iarturi mici
4 linguri de zahar
esenta de vanilie ,zahar vanilat
2-3 linguri de ulei
o lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
2 pahare faina

se bat albusele spuma ,se adauga galbenusurile ,uleiul ,iaurtul ,praful
decopt, bicarbonatul ,esenta ...la sfarsit se pune faina ,dar nu se
omogenizeaza foarte bine ..se lasa sa mai ramana cateva cocoloase (spun
ei ca asta e secretul )..se mai lasa 10 minute
se unge tigaia cu
un pic de ulei (tigai tegflonata) si se pun cu lingura sau polonicul
,depinde cat de mari vreti sa fie
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Vin Mar 26, 2010 3:14 am

STEF30IASI a scris:
celina74 a scris:gata le-am facut ...CLATITE AMERICANE (asa le zic eu ..se mai numesc si altfel )

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 DSCN0444

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 DSCN0445

compozitie
2 oua
2 iarturi mici
4 linguri de zahar
esenta de vanilie ,zahar vanilat
2-3 linguri de ulei
o lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
2 pahare faina

se bat albusele spuma ,se adauga galbenusurile ,uleiul ,iaurtul ,praful
decopt, bicarbonatul ,esenta ...la sfarsit se pune faina ,dar nu se
omogenizeaza foarte bine ..se lasa sa mai ramana cateva cocoloase (spun
ei ca asta e secretul )..se mai lasa 10 minute
se unge tigaia cu
un pic de ulei (tigai tegflonata) si se pun cu lingura sau polonicul
,depinde cat de mari vreti sa fie

yami ce bun pare..o sa incerc si eu Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 693395
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de paul_A Vin Mar 26, 2010 3:15 am

mai mult imi plac cele romanesti :ou:
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Mesaj Scris de sandy Vin Mar 26, 2010 3:52 am

mie imi plac toate..dar sa mi l faca altcineva si eu doar sa mananc Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 611610

fac si eu...dar ma satur cu 2-3...ptr ca miros atatea..
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 27, 2010 4:34 am

scumpetea a scris:Am si eu poza cu tortul pe care l-am facut de ziua lui Edi
Tort de zahar ars: Blat: 8 oua se freaca cu 8 linguri de zahar pana devin spuma (albusurile se bat bine, apoi se incorporeaza galbenusurile). Se adauga 8 linguri de faina si un pic de praf de copt stins cu lamaie. Crema:8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si se toarna 1 l de lapte. Se tapeteaza tava cu zahar (300g) , se caramelizeaza pe aragaz. 1 kg de mere se curata, se taie felii, se aseaza peste zaharul caramelizat. Se toarna crema si apoi blatul. Se da la foc 30 de minute (10 minute la foc mare, 20 de minute la foc potrivit). Cuptorul se incalzeste in prealabil. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se rastoarna. se orneaza cu frisca si fructe.

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 DSC01443

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 DSC01440

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 DSC01444

Imi place foarte mult si acest tablou (care este oferit si ca premiu)
http://www.ideidecadouri.biz/index.php?idei_de_cadouri-detalii=65&cadou=automobil
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 27, 2010 4:35 am

paul_A a scris:vin si eu cu reteta mea de cozonac
Ingrediente

1 kg faina
300 grame zahar
200 grame unt
8 linguri ulei
50 grame drojdie
1/2 litru lapte
1 lingurita rasa sare
5 oua
cat de multa nuca macinata
mirodenii (coaja rasa de lamaie, esenta rom, zahar vanilat)

Mod de preparare

Aluatul
Amestecam 200 ml lapte fierbinte cu 250 g faina si se toarna peste toata faina;

Se amesteca cu o lingura de lemn apoi se framanta putin cu mana pentru a nu se forma cocoloase;

Apoi se face maiaua: drojdia cu o lingurita rasa de zahar si putin lapte caldut se lasa la crescut;

Dupa ce a crescut se toarna peste faina;

Galbenusurile de la cele 5 oua se amesteca cu zaharul si cu laptele ramas plus sarea si uleiul. Atentie: uleiul se toarna putin cate putin ca la maioneza;

Se framanta bine cu mana si atunci cand s-au incorporat (fara cocoloase), se toarna untul topit (caldut) si mirodeniile si se mai framanta pentru inca 15 minute;

Umplutura
Albusurile de la cele 5 oua, batute spuma cu o cana de zahar (dupa gust), in care se toarna nuca data prin masina de tocat.
eu mai pun si stafide in coca si rahat in umplutura sa fie mai bogat

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 24z9oat

iar de pe sait mi-a placut acest tablou
http://www.ideidecadouri.biz/index.php?idei_de_cadouri-detalii=18&cadou=eiffel%2001
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 27, 2010 4:36 am

paul_A a scris:mai vin si eu azi cu o reteta:
POALE-N BRAU

INGREDIENTE:
1kg faina
2 oua
drjdie cat o nuca
100 gr zahar
sare, un plic zahar vanilat
300 ml lapte
UMPLUTURA

3 oua , 500 gr branza telemea,zahar, coaja rasa de la o lamaie

Se amesteca drojdia cu o ceasca de lapte si putina faina , iar acest aluat se lasa putin la crescut
cand e gata se amesteca cu restul de faina, si se incorporeaza toate ingredientele.
Se lasa la crescut o ora dupa care se intinde o foaie si se taie patratele.
se pune umplutura facuta din oua, zahar si branza + coaja de lamaie
Se unge cu ou si se da la cuptor circa 35-40 min.

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Imagine1539
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Imagine1541
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Imagine1540
iar de pe sait imi place foarte mult
http://www.ideidecadouri.biz/index.php?idei_de_cadouri-detalii=9&cadou=fecioara%20cu%20pruncul%2002
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 27, 2010 4:38 am

ioanasimona_pop a scris:3714 mesaje

super concursul, venim si noi, adica eu si preparatele mele, una dintre ele.

Tort cu fructe si crema de vanilie
Tortul l-am pregatit la aniversarea a 40 de ani de casatorie a parintilor mei. Datorita faptului ca era foarte cald afara, m-am gandit la ceva ma racoros pentru acea perioada (luna august), dar si gustos pe deasupra. Si am improvizat dupa o reteta de tarta pe care o mai facusem, si e si foarte rapid de facut, chiar daca par multe petale-blaturi. merge usor cu mixerul orice blat. si importanta a fost alegerea modelului de tort de catre adela. si dorinta ei ... s-a implinit.

Blat: pentru fiecare petala am folosit 4 oua, 4 linguri de zahar, 7 linguri de faina, putin praf de copt stins in zeama de lamaie, 1 lingura de ulei si 1 plic de zahar vanilat. Le-am facut toate separat pentru ca sa-mi rezulte aceeasi forma, chiar daca mi s-a parut la inceput o treaba migaloasa, pe urma .... obisnuinta.
Se bat bine albusurile pana se face o spuma groasa, la care se agauga pe rand zaharul si plicul de zahar vanilat. Pe urma alternand se pun restul ingredientelor.
Compozitia rezultata se pune intr-un castronas uns cu unt si tapetat cu faina (cam de 1,5 litri). Apoi se da la cuptor, circa 30 de minute, in prealabil incalzit cuptorul.
Castronasele fiind mai mici la cuptorul meu de aragaz au incaput patru. iar celalalt, pe urma.
Dupa ce s-au copt, le scoatem usor din craticioare, lasam sa se raceasca, pe urma se taie putin partile laterale pentru a da o forma de petale, putin varf trebuie.
Fiecare blat se taie in jumatate, se insiropeaza putin cu suc fanta de portocale, apoi se pune crema.
La crema am folosit 3 pachetele de crema de vanilie de dr.oetker, facuta dupa instructiunile de pe ambalaj.
se asambleaza floricica si se orneaza cu fructe de sezon: kiwi pentru partile laterale, iar deasupra struguri, piersici si mar, toate taiate feliute. peste fructe am turnat gelatina transparenta, cred ca vreo 2 pliculete ajung. eu am facut mai multa si .... am aruncat plusul.
ce sa mai zic, se pune la frigider inainte de servire si ... pofta buna.

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Pict2352Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 W640

Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 Pict2384s
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze - Pagina 13 W640

iconita aceasta imi place mult.
http://www.ideidecadouri.biz/index.php?idei_de_cadouri-detalii=8&cadou=fecioara%20cu%20pruncul%2003
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de panky(Laura) Sam Mar 27, 2010 4:42 am

wauuuu ce bine arata............
panky(Laura)
panky(Laura)
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 13 din 42 Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 27 ... 42  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum