Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 173 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 173 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze
+52
raruta
Raluca30
crina_oc
mofturaki
scumpetea
radumihaela36
tit.ioana
emidiaconu
flori
Crina
roxana ,mamica finuta
micka27
bebelusha18
brigitta
anka9mai
mary24
madalina
blondyna
Rody
sandy
panky(Laura)
florares
marccora
muraru raluca
flo09
adriana
ari05
macoveianca
amalia-carmen
barizoana
alinapopa1969
anays
paula_mami
mona_mami
nestian
dani23ela
Liliana
elena
Maria
popescumelinda
alidascalu
roxanik
buburuza
pupkiss
deriana
narcy
paul_A
STEF30IASI
celina74
teodoraion
geodeny
GABITA
56 participanți
Pagina 28 din 42
Pagina 28 din 42 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 35 ... 42
Re: Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze
teodoraion a scris:hai maria !!serios ma enervezi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reteta la amandine ne-ai dat-o?
cum sa nu ne-o dea, am facut de vreo 3 ori amandine dupa retata ei
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
adu-o tu mai aproape Florina ..(reteta)
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
Maria a scris:AMANDINE
BLAT:11 oua
o cana si jumatate cu zahar
o cana si jumatate cu faina
9 linguri ulei
esenta vanilie
3 linguri de cacao
un praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri(3 galbenusuri se pastreaza pentru crema),se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul pana se topeste tot,se pun apoi galbenusurile amestecate bine cu cele 9 linguri de ulei.Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina si se da la copt.
Crema:1/2 litru lapte,3 galbenusuri,3 linguri faina ,3 linguri amidon alimentar,8 linguri zahar,3 linguri cacao,un pachet unt.
Se pune zaharul,amidonul,faina,galbenusurile si cacaua intr-o craticioara se amesteca bine si se pune treptat laptele apoi se da la fiert la foc mic amestecandu-se incontinu pana se ingroasa.
Se lasa la racit si dupa ce sa racit se adauga peste untul bine amestecat inainte.
Blatul odata racit se taie in 3 sectiuni pe orizontala.Tava in care sa copt blatul se acopera cu folie alimentara si se pune prima sectiune a blatului si se siropeaza foarte bine cu sirop de zahar ars.Crema de unt se imparte in doua si se pune jumatate,apoi se pune inca o parte de blat se siropeaza din nou se pune crema ramasa apoi se pune ultima parte din blat si ea bine insiropata.Se infoliaza bine prajitura si se da cateva ore la frigider sa se raceasca.Se scoate de la frigider si se portioneaza prajitura in bucati(ies cam 28 de bucati destul de mari,depinde de tava).
Apoi fiecare bucata se glazureaza,depinde ce glazura vrei ,eu de obicei cumpar un borcan de serbet pe care il topesc la aburii si iese foarte lucioasa.
sper ca nu am uitat ceva,daca nu intelegi ceva intreaba,este o prajitura care cere ceva timp de pregatire dar este super,important este sa insiropezi bine blatul caci atunci este super...
am inghitit in sec in timp ce tastam aici
paul_A- Mamica cocheta
ECLERE
300 ml ulei
600 ml apa
600g faina
putina sare
12 oua(+ - )
indiferent de cantitatea de ulei pe care o puneti apa si faina se dubleaza
deci se pune uleiul apa si sarea la fiert, cind da in clocot(nu inainte si nici sa fiarba mult ca iar nu-i bine)
se pune faina toata odata se amesteca pina se incorporeaza bine si se continua amestecatul pina compozitia incepe sa se prinda de fundul cratitei(este foarte important si nu va speriati nu se arde)
se da jos de pe foc se lasa la racit nu de tot (atit cit sa puteti tine mina in aluat sa nu friga)
se pun ouale la inceput cite 2 apoi spre sfirsit cite unul
compozitia nu trebuie sa fie tare pt. ca atunci ramin crude in mijloc dar nici moale atunci se lasa
bagati paleta in compozitie si trebuie sa curga incet inapoi
tava se unge cu o pensula inmuiata in ulei si scuturata bine (nu mult ulei doar urme puti putin de tot altfel
aluneca compozitia cind formam eclerul
turnam cu acest sprit care jumatate este rotund jumatate are dinti(deasupra)
partea rotunda ajuta sa se formeze frumos talpa dedesupt
formam eclerele(vreo 10 cm)(incercati sa nu va tremure mina si sa nu fie o parte mai subtire alta mai groasa)
le bagam imediat la cuptorul incins dinainte la foc mare(al meu 250 max.)la inceput si cind incepe sa se rumeneasca la foc mijlociu(deci nu mic-diferenta mare de temp. le plosteste)
cind se usuca bine le scoatem
daca respectati reteta si procedeul este imposibil sa nu iasa sau sa se lase cind le scoateti din cuptor
coaja de ecler inauntru trebuie sa fie goala fara miez
300 ml ulei
600 ml apa
600g faina
putina sare
12 oua(+ - )
indiferent de cantitatea de ulei pe care o puneti apa si faina se dubleaza
deci se pune uleiul apa si sarea la fiert, cind da in clocot(nu inainte si nici sa fiarba mult ca iar nu-i bine)
se pune faina toata odata se amesteca pina se incorporeaza bine si se continua amestecatul pina compozitia incepe sa se prinda de fundul cratitei(este foarte important si nu va speriati nu se arde)
se da jos de pe foc se lasa la racit nu de tot (atit cit sa puteti tine mina in aluat sa nu friga)
se pun ouale la inceput cite 2 apoi spre sfirsit cite unul
compozitia nu trebuie sa fie tare pt. ca atunci ramin crude in mijloc dar nici moale atunci se lasa
bagati paleta in compozitie si trebuie sa curga incet inapoi
tava se unge cu o pensula inmuiata in ulei si scuturata bine (nu mult ulei doar urme puti putin de tot altfel
aluneca compozitia cind formam eclerul
turnam cu acest sprit care jumatate este rotund jumatate are dinti(deasupra)
partea rotunda ajuta sa se formeze frumos talpa dedesupt
formam eclerele(vreo 10 cm)(incercati sa nu va tremure mina si sa nu fie o parte mai subtire alta mai groasa)
le bagam imediat la cuptorul incins dinainte la foc mare(al meu 250 max.)la inceput si cind incepe sa se rumeneasca la foc mijlociu(deci nu mic-diferenta mare de temp. le plosteste)
cind se usuca bine le scoatem
daca respectati reteta si procedeul este imposibil sa nu iasa sau sa se lase cind le scoateti din cuptor
coaja de ecler inauntru trebuie sa fie goala fara miez
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
delicioase Anka !.. eu mai am probleme la prepararea lor ... nu-mi ies asa frumoase
vai Anka ce bine arata,trebuie sa recunosc ca nu am facut doar odata ,dar acum mi-ai facut pofta,sigur am sa incerc si reteta ta
cred ca cum am facut odata mi-au iesit destul de bine,dar poate am avut norocul incepatorului
cred ca cum am facut odata mi-au iesit destul de bine,dar poate am avut norocul incepatorului
Maria- Administrator
off, nici nu mai vreau sa vad topicul acesta, mereu imi faceti pofta de dulciuri ....arata super bine eclerele anka
vin maria ... arata delicios !
nu vreau sa ma laud dar cine mananca din ele imi spune ca le aduce aminte de amandinele din cofetarie :tort:
Maria- Administrator
am inteles ca ai pus pe undeva reteta ... poti s-o aduci in pagina asta ?.... trebuie neaparat s-o incerc...sper ca nu prea costisitoare
Maria a scris:AMANDINE
BLAT:11 oua
o cana si jumatate cu zahar
o cana si jumatate cu faina
9 linguri ulei
esenta vanilie
3 linguri de cacao
un praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri(3 galbenusuri se pastreaza pentru crema),se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul pana se topeste tot,se pun apoi galbenusurile amestecate bine cu cele 9 linguri de ulei.Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina si se da la copt.
Crema:1/2 litru lapte,3 galbenusuri,3 linguri faina ,3 linguri amidon alimentar,8 linguri zahar,3 linguri cacao,un pachet unt.
Se pune zaharul,amidonul,faina,galbenusurile si cacaua intr-o craticioara se amesteca bine si se pune treptat laptele apoi se da la fiert la foc mic amestecandu-se incontinu pana se ingroasa.
Se lasa la racit si dupa ce sa racit se adauga peste untul bine amestecat inainte.
Blatul odata racit se taie in 3 sectiuni pe orizontala.Tava in care sa copt blatul se acopera cu folie alimentara si se pune prima sectiune a blatului si se siropeaza foarte bine cu sirop de zahar ars.Crema de unt se imparte in doua si se pune jumatate,apoi se pune inca o parte de blat se siropeaza din nou se pune crema ramasa apoi se pune ultima parte din blat si ea bine insiropata.Se infoliaza bine prajitura si se da cateva ore la frigider sa se raceasca.Se scoate de la frigider si se portioneaza prajitura in bucati(ies cam 28 de bucati destul de mari,depinde de tava).
Apoi fiecare bucata se glazureaza,depinde ce glazura vrei ,eu de obicei cumpar un borcan de serbet pe care il topesc la aburii si iese foarte lucioasa.
sper ca nu am uitat ceva,daca nu intelegi ceva intreaba,este o prajitura care cere ceva timp de pregatire dar este super,important este sa insiropezi bine blatul caci atunci este super...
am inghitit in sec in timp ce tastam aici
Maria- Administrator
celina,aveai tu o reteta de clatite americane...poti sa o mai postezi?
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Multumesc Maria ... nu pare greu de facut ...sigur o s-o fac si eu
mai sunt si chioara , acum am vazut ca a adus si Florina reteta ta mai aproape , asa cum am cerut
mai sunt si chioara , acum am vazut ca a adus si Florina reteta ta mai aproape , asa cum am cerut
si eu la fel ca tine am vazut doar eclerele Ankai,nicidecum reteta si cat am cautat-o caci nu stiam la ce pagina este si ea era aici pe pagina
Maria- Administrator
Da amalia
2 oua ,
o cutie de iaurt mare (400 gr)
o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
3 linguri de ulei
2 pliculete zahar vanilat
faina cat sa se faca ca o smantana mai groasa .....nu trebuie sa mesteci prea insistent in aluat...
ungi tigaia cu ulei si pui ..ori cu lingura si ies mai mici... ori cu polonicul ... le lasi pana se rumenesc la foc nu prea mare
ca sa vezi daac e buna consistenta aluatului ... pui cu lingura in tigaie ... nu trebuie sa se intinda prea mult ...o pozi intinde tu un pic ca sa-i dai o forma
eu le mai fac si cu lapte , daca nu am iaurt in momentul pregatirii
poti adauga si fructe in compozitie sau visini din dulceata... daca nu le ungi cu gem in momentul cand le servesti
2 oua ,
o cutie de iaurt mare (400 gr)
o lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
3 linguri de ulei
2 pliculete zahar vanilat
faina cat sa se faca ca o smantana mai groasa .....nu trebuie sa mesteci prea insistent in aluat...
ungi tigaia cu ulei si pui ..ori cu lingura si ies mai mici... ori cu polonicul ... le lasi pana se rumenesc la foc nu prea mare
ca sa vezi daac e buna consistenta aluatului ... pui cu lingura in tigaie ... nu trebuie sa se intinda prea mult ...o pozi intinde tu un pic ca sa-i dai o forma
eu le mai fac si cu lapte , daca nu am iaurt in momentul pregatirii
poti adauga si fructe in compozitie sau visini din dulceata... daca nu le ungi cu gem in momentul cand le servesti
Maria , amandinele arata super
roxana ,mamica finuta- Mamica de cariera
- Joburi/Distractii : calatorile
multumesc!o sa fac!
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
hmmm ce pofta mi-ati facut! o sa fac si eu saptamana aceasta amandine
elena- Mamica cocheta
am scos si eu reteta de clatite lucica, voi face si eu ......
unde`s amandinele Lucica?
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
chiar asa, unde sunt???
paul_A- Mamica cocheta
Maria a scris:au iesit amandinele Lucica?
da maria ! sunt delicioase !
Pagina 28 din 42 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 35 ... 42
Subiecte similare
» Delicatese mamici cochete!!!!! - retete si poze(2)-topic interzis ptr Sandy.
» Poze cu mamici cochete
» Concurs-recomanda forumul Mamici cochete!!!
» Prietene - mamici cochete
» Dulciuri...Mamici cochete!!!!!
» Poze cu mamici cochete
» Concurs-recomanda forumul Mamici cochete!!!
» Prietene - mamici cochete
» Dulciuri...Mamici cochete!!!!!
Pagina 28 din 42
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA