Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 126 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 126 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Bagaje pentru maternitate
+8
paul_A
Maria
panky(Laura)
muraru raluca
adriana
ari05
mona_mami
teodoraion
12 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Bagaje pentru maternitate
ce trebuie neaparat sa iei cand nasti
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Bagaje pentru maternitate
bagajul meu a avut urmatorul continut:
- obiecte de toaleta (sapun, periuta de dinti, pasta de dinti, prosop ... bla, bla );
- slapi pentru baie, un capotel (eu l-am avut, dar nu l-am purtat. era cald);
- vesela, tacamuri, pahar
- doua-trei camasi de noapte cu deschizatura in fata - pentru alaptat. sau pijama cu pantalon, asta depinde cum va fi nasterea. in ambele cazuri e indicata deschizatura in fata pentru alaptat;
- cosmetice - un ruf, o crema - doar o mamica trebuie sa fie frumoasa la vizita doctorului, nu-i asa!
- hainute pentru bebe (body, scutece - din bumbac - chiar mi-au fost de folos -, pampers bebe, pantalonasi cu ciorapel, paturica, caciulita). acestea depinde de anotimpul cand are loc nasterea si daca spitalul la care are loc nasterea iti permite sa duci hainite pentru bebe. eu le-am avut dar mamele nu au avut voie (cica) sa-i imbrace pe bebe cu hainele aduse de acasa. ghemotocii erau infasati cu "pledurile" lor. in shcimb la spitalul unde a nascut sora-mea acest lucru a fost permis. ciudat, dar asta e ... fara comentarii;
- un lucru important pentru mama este vata si tampoanele;
- si pentru cele ce nasc cu cezariana (eu am avut de doua ori aceasta operatie) trebuie un pai.
nu e gluma, chiar mi-a fost de mare folos. dupa operatie, nu trebuie ridicat capul de pe perna o perioada de timp (te scuteste de durerile de cap dupa operatie) si te ajuta cand ti se va permite sa bei lichide. e foarte util.
si restul, oricum ai pofte de multe sa mai aduca si tata. el ce rol sa aibe, decat sa tot vina dupa listuta
eu am stat foarte mult prin spital cu sarcina a doua, cu problemele pe care le-am avut. a trecut, insa si suntem sanatoase toate fetele.
daca am uitat ceva, poate imi voi mai aminti pe parcurs, si voi face completari.
o zi buna mamici si viitoare mamici!!!!!
- obiecte de toaleta (sapun, periuta de dinti, pasta de dinti, prosop ... bla, bla );
- slapi pentru baie, un capotel (eu l-am avut, dar nu l-am purtat. era cald);
- vesela, tacamuri, pahar
- doua-trei camasi de noapte cu deschizatura in fata - pentru alaptat. sau pijama cu pantalon, asta depinde cum va fi nasterea. in ambele cazuri e indicata deschizatura in fata pentru alaptat;
- cosmetice - un ruf, o crema - doar o mamica trebuie sa fie frumoasa la vizita doctorului, nu-i asa!
- hainute pentru bebe (body, scutece - din bumbac - chiar mi-au fost de folos -, pampers bebe, pantalonasi cu ciorapel, paturica, caciulita). acestea depinde de anotimpul cand are loc nasterea si daca spitalul la care are loc nasterea iti permite sa duci hainite pentru bebe. eu le-am avut dar mamele nu au avut voie (cica) sa-i imbrace pe bebe cu hainele aduse de acasa. ghemotocii erau infasati cu "pledurile" lor. in shcimb la spitalul unde a nascut sora-mea acest lucru a fost permis. ciudat, dar asta e ... fara comentarii;
- un lucru important pentru mama este vata si tampoanele;
- si pentru cele ce nasc cu cezariana (eu am avut de doua ori aceasta operatie) trebuie un pai.
nu e gluma, chiar mi-a fost de mare folos. dupa operatie, nu trebuie ridicat capul de pe perna o perioada de timp (te scuteste de durerile de cap dupa operatie) si te ajuta cand ti se va permite sa bei lichide. e foarte util.
si restul, oricum ai pofte de multe sa mai aduca si tata. el ce rol sa aibe, decat sa tot vina dupa listuta
eu am stat foarte mult prin spital cu sarcina a doua, cu problemele pe care le-am avut. a trecut, insa si suntem sanatoase toate fetele.
daca am uitat ceva, poate imi voi mai aminti pe parcurs, si voi face completari.
o zi buna mamici si viitoare mamici!!!!!
mona_mami- Mamica cocheta
eu am avut ditamai bagajul ... parca ma mutam undeva dar de foarte multe nu am avut nevoie...
de exemplu de camasi... preferam sa stau cu cele de la maternitate, ca facusem furia laptelui, oricat ma "mulgeam" tot imi curgea laptele si faceam varza 2 camasi pe zi...
eu am avut nevoie doar de :
-periuta si pasta de dinti
-prosoape
-vesela+tacamuri+ PAI (exact mona, aveam nevoie sa beau lichide)
-vata muuuuuuulta
-hainute pt bebe, si scutece
- o perna mare, ca cele de acolo erau vai mama lor, si eu aveam nevoie ca dk ajungeam culcata culcata... imi trebuia mn jumate de ora sa ma ridic... asta cand am fost mutata de la terapie intensiva, ca nu mai aveam pat cu telecomanda, care se ridica
cam atat... cred ca nu am uitat nimic...
ah, hainutele cu care l-am scos pe bebe din spital, le-a adus al meu in ziua respectiva
de exemplu de camasi... preferam sa stau cu cele de la maternitate, ca facusem furia laptelui, oricat ma "mulgeam" tot imi curgea laptele si faceam varza 2 camasi pe zi...
eu am avut nevoie doar de :
-periuta si pasta de dinti
-prosoape
-vesela+tacamuri+ PAI (exact mona, aveam nevoie sa beau lichide)
-vata muuuuuuulta
-hainute pt bebe, si scutece
- o perna mare, ca cele de acolo erau vai mama lor, si eu aveam nevoie ca dk ajungeam culcata culcata... imi trebuia mn jumate de ora sa ma ridic... asta cand am fost mutata de la terapie intensiva, ca nu mai aveam pat cu telecomanda, care se ridica
cam atat... cred ca nu am uitat nimic...
ah, hainutele cu care l-am scos pe bebe din spital, le-a adus al meu in ziua respectiva
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Ce trebuie sa iei in bagaj pentru tine:
Portofelul
Telefon mobil/cartela telefonica
Ceas
Carte/radio cu casti
Aparat foto
Periuta si pasta de dinti
Sapun
Deodorant
Prosoape
Pieptene
Servetele umede, uscate
Crema de fata
Crema de corp
Strugurel de buze
Agrafe/elastic de par
2 pachete de vata
Tampoane
Papuci
Ciorapi, sosete
3 camasi de noapte
Chiloti
Hainele pentru drumul la spital
Halat calduros
Sutiene de alaptat
Tampoane de sani
Crema pentru sani
Pompa de muls
Apa plata/sucuri neacidulate
Pahare si farfurii de unica folosinta
Pe langa acestea, daca gravida doreste si cu permisiunea medicilor si a personalului din maternitate, viitoarea mamica isi poate lua cu ea o minge de travaliu.
Pentru bebelus trebuie (desi au si in maternitate de obicei), mai multe scutece de panza sau impermeabile gen Pampers de dimensiune newborn (nou-nascuti). In primele zile nou-nascutii pot avea nevoie sa fie schimbati si de zece ori pe zi.
Asadar in bagajul de maternitate pentru bebe trebuie sa
Scutece
Pudra
Ulei de corp
Servetele umede
Crema pentru funduletul bebelusului pe baza de zinc impotriva eritemului fesier
Sampon "fara lacrimi" pentru bebelusi
2 prosoape
Biberon
Tetine
Suzeta
Cutie cu lapte praf
O cutie cu ceai contra colicilor abdominale
Hainute din bumbac: body, caciulita, bluzite, pantaloni, sosete, manusi sa nu se zgarie, salopeta si botosei
Haine pentru iesirea din maternitate
Cosulet sau landou pentru plecarea din spital
In functie de anotimp este bine sa revizuim geanta gravidei si sa mai inlocuim hainele dupa temperatura medie si dupa dimensiunile la care ajunge gravida. De asemenea, alimentele si lichidele din bagaj trebuie sa fie proaspete.
Portofelul
Telefon mobil/cartela telefonica
Ceas
Carte/radio cu casti
Aparat foto
Periuta si pasta de dinti
Sapun
Deodorant
Prosoape
Pieptene
Servetele umede, uscate
Crema de fata
Crema de corp
Strugurel de buze
Agrafe/elastic de par
2 pachete de vata
Tampoane
Papuci
Ciorapi, sosete
3 camasi de noapte
Chiloti
Hainele pentru drumul la spital
Halat calduros
Sutiene de alaptat
Tampoane de sani
Crema pentru sani
Pompa de muls
Apa plata/sucuri neacidulate
Pahare si farfurii de unica folosinta
Pe langa acestea, daca gravida doreste si cu permisiunea medicilor si a personalului din maternitate, viitoarea mamica isi poate lua cu ea o minge de travaliu.
Pentru bebelus trebuie (desi au si in maternitate de obicei), mai multe scutece de panza sau impermeabile gen Pampers de dimensiune newborn (nou-nascuti). In primele zile nou-nascutii pot avea nevoie sa fie schimbati si de zece ori pe zi.
Asadar in bagajul de maternitate pentru bebe trebuie sa
Scutece
Pudra
Ulei de corp
Servetele umede
Crema pentru funduletul bebelusului pe baza de zinc impotriva eritemului fesier
Sampon "fara lacrimi" pentru bebelusi
2 prosoape
Biberon
Tetine
Suzeta
Cutie cu lapte praf
O cutie cu ceai contra colicilor abdominale
Hainute din bumbac: body, caciulita, bluzite, pantaloni, sosete, manusi sa nu se zgarie, salopeta si botosei
Haine pentru iesirea din maternitate
Cosulet sau landou pentru plecarea din spital
In functie de anotimp este bine sa revizuim geanta gravidei si sa mai inlocuim hainele dupa temperatura medie si dupa dimensiunile la care ajunge gravida. De asemenea, alimentele si lichidele din bagaj trebuie sa fie proaspete.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
mamaaaaaa gand stiu ca am mai citit pe aici si cumpar si parca nu se mai termina ....tot mai trebuie cate ceva
:pupmare: :pupmare: :pupmare:
debia astept sa descarc caruta.....off si suntem la mijloc....pana la noua luni .....mai este o gramada :zambet larg:
:pupmare: :pupmare: :pupmare:
debia astept sa descarc caruta.....off si suntem la mijloc....pana la noua luni .....mai este o gramada :zambet larg:
asa raluca..........pregatestete........timpul trece foarte repede
panky(Laura)- Mamica cocheta
:carut: :carut: :carut:
trece timpul ... si imediat vine kinder-ul ..... oa, oa, oa!!! ... ce dulce va fi! :itiofer:
trece timpul ... si imediat vine kinder-ul ..... oa, oa, oa!!! ... ce dulce va fi! :itiofer:
hainute nu am cumparat inca dar asteptam poate luna care vine o sa se vada ce e sigur.......dar pt mine cate una alta tot cumpar.....si tot trebuie....multumesc fetelor ca va ganditi la mine
care e DPN-ul Raluca?
acuma reciteam ce trebuie pt bagajul pt maternitate eu cred ca nu am avut nevoie nici de un sfert din lucruri ... camasile de noapte le-am trimis acasa, ca am preferat sa stau in camasile lor, ca schimbam 2pe zi , asa le murdaream ... iar pt bebe trebuiau doar hainute si pampers ... in rest nici nu se punea probl sa duc suzeta, biberoane... de spalat nu va zic cum se spalau copilasii... ii luau vacile alea intr-o mana, ii bagau sub robinet , ii intorceau de 2-3 ori si erau spalati ce sapun ? ce sampon ? mda.... si cand ii schimbau scutecul credeti ca se mai deranjau sa-l faca cu cre ma? mai greu :bataie:
acuma reciteam ce trebuie pt bagajul pt maternitate eu cred ca nu am avut nevoie nici de un sfert din lucruri ... camasile de noapte le-am trimis acasa, ca am preferat sa stau in camasile lor, ca schimbam 2pe zi , asa le murdaream ... iar pt bebe trebuiau doar hainute si pampers ... in rest nici nu se punea probl sa duc suzeta, biberoane... de spalat nu va zic cum se spalau copilasii... ii luau vacile alea intr-o mana, ii bagau sub robinet , ii intorceau de 2-3 ori si erau spalati ce sapun ? ce sampon ? mda.... si cand ii schimbau scutecul credeti ca se mai deranjau sa-l faca cu cre ma? mai greu :bataie:
ari05- Mamica cocheta
dar ce bagaj iti faci Raluca,iti trebuie vreo doua geamantane
eu am pus doar strictul necesar,crema ,sampoane biberoane nu am dus
in plus venea sotul de 2 ori pe zi si aducea ce lipsea
eu am pus doar strictul necesar,crema ,sampoane biberoane nu am dus
in plus venea sotul de 2 ori pe zi si aducea ce lipsea
Maria- Administrator
si la mine era prezent, nu doar sotul ... dar venea sa duca din bagaje ca doar si eu m-am dus sa nasc cu ditamai geamantanul, de parca mergeam in concediu, nu alta mi-am pus si eu cam tot ce era in lista, dar cand am vazut ca de fapt nu am nevoie de prea multe.... la a doua nastere stiu exact ce sa imi duc :pupicei:
ari05- Mamica cocheta
imi pun doar strictul necesar...ca doar n-oi fi nebuna sa ma duc cu dulapul ii pregatesc sotului sa nu stea sa caute :zambet larg: si sa imi dea tel sa ma intrebe de o suta de ori unde am pus .ii pun in sacose si el o sa vina ....ca doar nu sunt magar sa car eu tot.....cum a stiut sa dea cu tacul :carut: acum sa legene si ....nu stiu cum o sa fie ...o sa va zic atunci ,ca daca nu e asa cum cred eu ca o sa fie e vai si amar de fundu lui
ari05_Laura a scris:care e DPN-ul Raluca?
pai la la noi tot asa se proceda, Ari, dar norocul nostru a foat ca eu am stat la rezerva cu fetita si daca bagam ceva la buzunar cand venea sa-i faca baie...o spala foarte atent si cu mare grija, in rest de schimbat si de dat cu crema ma ocupam eu, ca doar eram tot timpul langa ea :luna:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
lasa raluca ca va fi bine :pupicei:
da paul_A , la rezerva era altceva... eu nu am vvrut la rezerva, adik nu am vrut sa fie copilul cu mine in camera, pt ca nu eram in stare sa ma ocup de el, eu m-am simtit fff rau dupa cezariana... asa ca am ales sa stea copilul la sectia de copii, si eu mergeam la alaptat din 3 in 3 ore ... desi de multe ori mergeam sa-l privesc doar, ca nu puteam sa-l trezesc nicicum sa-i dau sa pape
da paul_A , la rezerva era altceva... eu nu am vvrut la rezerva, adik nu am vrut sa fie copilul cu mine in camera, pt ca nu eram in stare sa ma ocup de el, eu m-am simtit fff rau dupa cezariana... asa ca am ales sa stea copilul la sectia de copii, si eu mergeam la alaptat din 3 in 3 ore ... desi de multe ori mergeam sa-l privesc doar, ca nu puteam sa-l trezesc nicicum sa-i dau sa pape
ari05- Mamica cocheta
20 sapt.laura....mai am o gramada :pupicei:
da ...se apropie cu pasi repezi ...nici nu stiu cand trece timpul
ari05_Laura a scris:lasa raluca ca va fi bine :pupicei:
asa este Ari...la rezerva e bine pt bb , dar e mai greu pentru noi mamicile...eu nu am dormit deloc cat am sta in maternitate...a foat foarte greu,am venita acasa terminata de oboseala
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
asa e raluca... la mine au trecut repede ultimele luni ... bine, si abia asteptam sa nasc, fiind si primul copil ... :zambet larg:
da, stiam asta paul_A, tocmai de aceea am optat asa... poate dk nu ma simteam rau dupa ceza alegeam s ieu rezerva... dar asa.... eu nu eram in stare sa ma ridic singura din pat, asa ma durea operatia :lacrimi:
da, stiam asta paul_A, tocmai de aceea am optat asa... poate dk nu ma simteam rau dupa ceza alegeam s ieu rezerva... dar asa.... eu nu eram in stare sa ma ridic singura din pat, asa ma durea operatia :lacrimi:
ari05- Mamica cocheta
doamne cand imi aduc aminte de cezariana ....cand stiu cat de dureroasa e :lacrimi: si trebuie sa impingi bani ca sa se uite la tine in reanimare la cucoane :nervi: ca alt fel stai si te uiti....
mai... sincer... cat am stat la reanimare, 4 zile (in loc de 2 ) nu am dat bani ... adik am dat 200 ron anestezistului( inainte de cezariana ) care era sef de sectie si la reanimare, asa ca mi-a dat rezerva cea mai faina , si se ocupau relativ ok de mine... si de Darius s-au ocupat f bine... in schimb, cand m-au mutat pe salon... vaisamar !!! de fapt nu aveam treaba cu asistentele de pe sectia aia, ci cu cele de la sectia pt copii... moamaa ce scarbe erau !!!! :bataie: o hoashca m-a enervat rau de tot ca m-a repezit sa termin o data cu alaptatul , ca ce? stau acolo 10 ceasuri ? pai stai frate !!! ca stau cat vreau cu copilul meu !!! problema era ca nu trebuia eu sa vad cum vin ele cu laptele si il vara cu lingurita sau seringa la copilasi, chit ca le trebuia sau nu ... din ce se zvonea le dadeau pt ca in lapte bagau ceva (nu mai retin cum se numea) ca sa doarma... nu somnifere, dar ceva de genul ...
oricum, la noi asta e... tre sa le umpli buzunarele ca altfel ... :bataie: eu oricum nu le-am dat nimic ! sa-si faca treaba pt care sunt platite ! sotul le mai dadea, pana i-am zis sa inceteze, ca oricum la fel se comportau cu mine k le dai ca nu le dai ... asta din cauza ca am facut gura pe acolo
oricum, la noi asta e... tre sa le umpli buzunarele ca altfel ... :bataie: eu oricum nu le-am dat nimic ! sa-si faca treaba pt care sunt platite ! sotul le mai dadea, pana i-am zis sa inceteze, ca oricum la fel se comportau cu mine k le dai ca nu le dai ... asta din cauza ca am facut gura pe acolo
ari05- Mamica cocheta
da laura ....la noi copiii stau cu mamele in salon dupa reanimare...asa stiam de la nasa ,inainte trebuia sa mergi din 3 in 3 ore la alptat.....si era o prostie ca te duceai si ii gaseai pe toti dormind,mia zis o matusa care o aveam la noi-nascuti ca le dadea fenobarbital ca sa doarma ...pai ce ne mai trezeau degeaba...parca eram o turma de oi mergand spre acel raion
vai de mine ... si eu cat am tras cu niste tampite ... nu aveam lapte cu lavinia deloc, oricat am incercat ... iar cand am cerut lapte praf ... mama, ce scandal ... numai cu tipete primeam ... si pitica urla de foame ... imi tot spuneau sa-i dau ecai si sa ma mulg ... ce sa mulg daca nu curgea nimic ... ce nervi aveam ... facusem febra din cauza asta si mi-au dat o gramada de perfuzii ... pana le-am refuzat ca doar din cauza lor imi crestea temperatura ... :bataie: :bataie: :bataie:
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Ceea ce pentru tine e gunoi , pentru altii e o comoara
» Pentru sufletul tau si pentru vesnicia ta
» Lectura pentru bebeluşi vs lectura pentru copii mai mari
» Masti pentru par
» Memorii pentru cei dragi
» Pentru sufletul tau si pentru vesnicia ta
» Lectura pentru bebeluşi vs lectura pentru copii mai mari
» Masti pentru par
» Memorii pentru cei dragi
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA