Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
vorbele urate.....injuriile
+4
elena
mona_mami
paul_A
teodoraion
8 participanți
Mamici cochete :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
vorbele urate.....injuriile
nu stiu cate din voi avweti obiceiul sa injurati sau sa dracuiti..insa vreau sa va spun cate ceva despre asta:
Matei 15:10 Isus a chemat mulţimea la Sine, şi a zis: "Ascultaţi, şi înţelegeţi:
Matei 15:11 Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om."
Matei 15:17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece, şi apoi este aruncat afară în hazna?
Matei 15:18 Dar, ce iese din gură, vine din inimă, şi aceea spurcă pe om.
Matei 15:19 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele. Matei 15:17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece, şi apoi este aruncat afară în hazna?
Matei 15:19 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.
Iacov 1:26 Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşeală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.
Iacov 3:5 Tot aşa şi limba, este un mic mădular, şi se făleşte cu lucruri mari. Iată, un foc mic ce pădure mare aprinde!
Iacov 3:6 Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre, care întinează tot trupul şi aprinde roata vieţii, când este aprinsă de focul gheenei.
Iacov 3:8 dar limba nici un om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău, care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte.
1 Petru 3:10 "Căci cine iubeşte viaţa, şi vrea să vadă zile bune, să-şi înfrâneze limba de la rău, şi buzele de la cuvinte înşelătoare.
1 Ioan 3:18 Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.
am au
Matei 15:10 Isus a chemat mulţimea la Sine, şi a zis: "Ascultaţi, şi înţelegeţi:
Matei 15:11 Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om."
Matei 15:17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece, şi apoi este aruncat afară în hazna?
Matei 15:19 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele. Matei 15:17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece, şi apoi este aruncat afară în hazna?
Matei 15:19 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.
Iacov 1:26 Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşeală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.
Iacov 3:5 Tot aşa şi limba, este un mic mădular, şi se făleşte cu lucruri mari. Iată, un foc mic ce pădure mare aprinde!
Iacov 3:6 Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre, care întinează tot trupul şi aprinde roata vieţii, când este aprinsă de focul gheenei.
Iacov 3:8 dar limba nici un om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău, care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte.
1 Petru 3:10 "Căci cine iubeşte viaţa, şi vrea să vadă zile bune, să-şi înfrâneze limba de la rău, şi buzele de la cuvinte înşelătoare.
1 Ioan 3:18 Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.
am au
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: vorbele urate.....injuriile
la noi in casa nu se dracuie...nici macar taty nu zice niciodata asta
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
la noi mai ales socra-miu si daca i-am explicat ca nu e bine gaseste scuza ca el nu poate sa se lase ca asa e obisnuit....oricum e un pacat sa vorbesti asa si sa pomenesti numele celui rau la fiecare vorba
in familia mea (adica la parintii mei) injuraturile nu aveau ce cauta. in actuala mea familie (sotul si copii) la fel. mai incerca sa faca acest lucru sotul, la vola, ca orice sofer, dar i-am interzis. cum? simplu: orice injuratura sa fie platita cu 50 de lei.
ei, si sa vedeti fetelor ce de banuti am facut!!!
pana s-a lecuit!
ei, si sa vedeti fetelor ce de banuti am facut!!!
pana s-a lecuit!
mona_mami- Mamica cocheta
buna metoda mona
dar sunt si fete si mamici care isi dracuie copii sau folosesc cuvantul la fiecare fraza.....fetele incercati sa nu-l mai folositi..nici dracu,nici naiba..nimic
dar sunt si fete si mamici care isi dracuie copii sau folosesc cuvantul la fiecare fraza.....fetele incercati sa nu-l mai folositi..nici dracu,nici naiba..nimic
acasa,cand eram copii nu am avut parte de injuraturi, certuri,betii..nici acum nu folosim cuvinte urate, sotul meu nu injura, nu se imbata,nu fumeaza...mi se pare un pacat sau un lucru foarte urat...Spun asta pentru ca am vazut in mai multe familii ceva normal sa injure, sa ii imite copilul mic, mai tragic mi s-a parut ca se amuzau copios atunci cand cel mic repeta dupa ei, asa stalcit cum puteau..era o mandrie pe ei sa-l auda....mie nu mi se pare deloc amuzant acest lucru....
elena- Mamica cocheta
exact elena...rad si il pun sa spuna la altii pe strada si mai si zic ceva de genul:e destept foc fir-ar al dracu!!
in momentul in care iti dai propriul copil lui dracu faci un mare pacat si nimanui nu ar trebui sa ii spui vorba asta..mie mi se pare aiurea sa si spun cuvintele astea ...doar ca exemple...
stiati ca pacatele copiilor pana la sapte ani i le ia cei ce le provoaca?daca faci un copil sa pacatuiasca astfel vei fi pedepsit scrie clar in biblie:
Matei 18:6 Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară, şi să fie înecat în adâncul mării.
Matei 18:7 Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!
in momentul in care iti dai propriul copil lui dracu faci un mare pacat si nimanui nu ar trebui sa ii spui vorba asta..mie mi se pare aiurea sa si spun cuvintele astea ...doar ca exemple...
stiati ca pacatele copiilor pana la sapte ani i le ia cei ce le provoaca?daca faci un copil sa pacatuiasca astfel vei fi pedepsit scrie clar in biblie:
Matei 18:6 Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară, şi să fie înecat în adâncul mării.
Matei 18:7 Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!
doamne, teo da' cate mai stii!!! ma bucur pentru tine. avem si noi de la cine invata! :pupicei:
e un domeniu care ma preocupa 24 din 24 ore pe zi...desi pacatuiesc zilnic incerc sa aflu cat mai multe despre ceea ce esste pacat si sa nu mai fac..cand aveam 17 ani..injuram des si acum imi dau seama cat greseam si acum mai gresesc in vorba caci e greu sa nu te enervezi
da, e tare greu sa nu te enervezi, doar ca trebuie avuta mare grija ce vorbim cand sunt copiii langa noi!
asa este mona pentru ca in momentul in care le spui ii fata lor ...si ei le vor spune..in mometul in care i le spui lor i le imprimi in minte si vor crede toata viata ca sunt asa cum spune mama sau tata(prosti sau cine stie cum)si de fiecare data folosim un couvant care nu e spre slava lui Dumnezeu Il blasfemiem pe El...nu trebuiesc folosite cuvinte ca naiba,dracu,si in nici intr-un caz injuraturi.
e un verset in Biblie pe care eu il ocoleam
matei 5
22Dar Eu vă spun că ori şi cine se mînie pe fratele său, va cădea supt pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: ,Prostule!` va cădea supt pedeapsa Soborului; iar oricine -i va zice: ,Nebunule`, va cădea supt pedeapsa focului gheenei.
eu folosesc foarte des cuvantul NEBUN...in sensul de zapacit..am intrebat ieri pe un om care studiaza mult Biblia si mi-a zis ca indiferent in ce sens il folosesc sa-l elimin din vocabular...
despre juraminte iata ce scrie in Biblie:
matei 5
33Aţi mai auzit iarăş că s'a zis celor din vechime: ,,Să nu juri strîmb; ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale.`` 34Dar Eu vă spun: Să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al lui Dumnezeu; 35nici pe pămînt, pentru că este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentrucă este cetatea marelui Împărat. 36Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru. 37Felul vostru de vorbire să fie: ,,Da, da; nu, nu``; ce trece peste aceste cuvinte, vine dela cel rău.
e un verset in Biblie pe care eu il ocoleam
matei 5
22Dar Eu vă spun că ori şi cine se mînie pe fratele său, va cădea supt pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: ,Prostule!` va cădea supt pedeapsa Soborului; iar oricine -i va zice: ,Nebunule`, va cădea supt pedeapsa focului gheenei.
eu folosesc foarte des cuvantul NEBUN...in sensul de zapacit..am intrebat ieri pe un om care studiaza mult Biblia si mi-a zis ca indiferent in ce sens il folosesc sa-l elimin din vocabular...
despre juraminte iata ce scrie in Biblie:
matei 5
33Aţi mai auzit iarăş că s'a zis celor din vechime: ,,Să nu juri strîmb; ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale.`` 34Dar Eu vă spun: Să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al lui Dumnezeu; 35nici pe pămînt, pentru că este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentrucă este cetatea marelui Împărat. 36Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru. 37Felul vostru de vorbire să fie: ,,Da, da; nu, nu``; ce trece peste aceste cuvinte, vine dela cel rău.
tu sa injuri , Teo, ??? nu prea imi vine sa cred
eu recunosc ca mai zic din cand in cand , "nebun" iar cand ma enervez foarte rau pe cineva mai zic si "prost"
de jurat stiu de cand eram mica ca nu e voie sa juri...de la mamaia mea stiu asta cu toate ca nu stiam de ce, stiam doar ca nu e bine :pupaceli:
eu recunosc ca mai zic din cand in cand , "nebun" iar cand ma enervez foarte rau pe cineva mai zic si "prost"
de jurat stiu de cand eram mica ca nu e voie sa juri...de la mamaia mea stiu asta cu toate ca nu stiam de ce, stiam doar ca nu e bine :pupaceli:
paul_A- Mamica cocheta
da paul-a..chiar eu..vorbeam foarte urat...ma credeam importanta daca vorbeam urat si atrageam privirile normal..eram o pustoaica rebela..mergeam la discoteca...
eu voi face tot posibilul sa evit si cuvintele nebun si prost.....mai ales nebun ca pe asta il folosesc....mai ales ca stiu ca e pacat..
eu voi face tot posibilul sa evit si cuvintele nebun si prost.....mai ales nebun ca pe asta il folosesc....mai ales ca stiu ca e pacat..
pai cu asta ma mai "racoream" si eu, ca de certat nu-mi place sa ma cert si mai inttru in casa si mai bomban si eu....sa ma eliberez
paul_A- Mamica cocheta
da..dar atunci cand te racoresti asa....ii faci voia celui rau....si asta nu e bine...e mai bine sa nu spui nimik..aici vin iar cu un verset din biblie:
Romani 12:17 Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine, înaintea tuturor oamenilor.
Romani 12:18 Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.
Romani 12:19 Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul.
Romani 12:20 Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui."
Romani 12:21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.
Romani 12:17 Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine, înaintea tuturor oamenilor.
Romani 12:18 Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.
Romani 12:19 Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul.
Romani 12:20 Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui."
Romani 12:21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.
cat am fost copil si acum tata injura ..... o injura pe mama injura pe toata lumea , eu nu am suportat deloc lucrul acesta
mi-e nu-mi place sa vorbesc urat si nici emil nu o face ....mai incearca el sa zica cate ceva cand conduce dar il reped imediat .... nu suport injuraturile sau alte cuvinte urate
mi-e nu-mi place sa vorbesc urat si nici emil nu o face ....mai incearca el sa zica cate ceva cand conduce dar il reped imediat .... nu suport injuraturile sau alte cuvinte urate
ehehe..cuscra ai tu un cuvant parca pe care ar trebui sa il dai la o parte cu tigarile o gata...
ala care il preamareste pe cel rau........ala cu cornite? au mi se pare mie?
de tigari nu mai zic nimik!
de tigari nu mai zic nimik!
Nu-mi place ca cineva sa injure de Biserica Cruce sau Dumnezeu e un mare pacat ,mai bine sa mearga sa se roage lui Dumnezeu
lilia- Mamica rafinata
nici mie nu-mi place...in nici un fel
narcy- Mamica eleganta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : INGINER
nu cuscra , nu il folosesc pe n..... sau d...... doar sa fiu prea nervoasa si sa zic* la naiba *..... dar cu d .....chiar nu zic! ....iar acum sunt foarte nervoasa pentru ca am ceva ore de cand nu am fumat si ma apuca crizele
aaa...mi-am adus aminte..Ari folosea cuvantul.....dar ma bucur ca n-ai bani de tigari!!uraaaaaaaaaaaaaaaa
***** te bucuri de raul meu! **** chiar si acum nu folosesc cuvinte urate desi sunt nervoasa binenteles ....aseara era cat pe ce sa ma cert cu emil dar i-am spus sa plece din bucatarie si sa ma lase in pace pentru ca altfel cine stie ce ii spuneam !
rele din astea sa vina peste toata omenirea sa dea faliment astia cu tigari!(astia chiar ca o iau ca pe un blestem acum)
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Mamici cochete :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA