Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 78 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 78 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Slabeste calculand caloriile
+2
mona_mami
adriana
6 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Slabeste calculand caloriile
LISTA CALORII!!!PENTRU un regim sanatos
SUPRAPONDERALI - 1500-1700 calorii pe zi
OBEZITATE 1 - 1500 CALORII MAXIM
OBEZITATE GRAD 2 - 1400 CALORII PE ZI
OBEZITATE GRAD 3 - 1200 CALORII PE ZI
OBEZITATE MORBIDA - 1000 CALORII PE ZI CHIAR 800!!!
SUPRAPONDERALI - 1500-1700 calorii pe zi
OBEZITATE 1 - 1500 CALORII MAXIM
OBEZITATE GRAD 2 - 1400 CALORII PE ZI
OBEZITATE GRAD 3 - 1200 CALORII PE ZI
OBEZITATE MORBIDA - 1000 CALORII PE ZI CHIAR 800!!!
Re: Slabeste calculand caloriile
LEGUME
Vinete fierte 20
Sfecla 44
Morcovi cruzi 23
Morcovi fierti 19
Telina fiarta 14
Ciuperci crude 13
Varza alba cruda 24
Varza rosie cruda 20
Conopida cruda 13
Conopida fiarta 9
Castravete crud 13
Dovlecel fiert 12
Spanac fiert 30
Fasole alba fiarta 93
Fasole verde fiarta 7
Salata cruda 12
Porumb fiert 123
Ceapa 23
Mazare fiarta 52
Praz fiert 24
Ardei grasi 15
Cartofi fierti 76
Cartofi prajiti 264
Rosii crude 12
Vinete fierte 20
Sfecla 44
Morcovi cruzi 23
Morcovi fierti 19
Telina fiarta 14
Ciuperci crude 13
Varza alba cruda 24
Varza rosie cruda 20
Conopida cruda 13
Conopida fiarta 9
Castravete crud 13
Dovlecel fiert 12
Spanac fiert 30
Fasole alba fiarta 93
Fasole verde fiarta 7
Salata cruda 12
Porumb fiert 123
Ceapa 23
Mazare fiarta 52
Praz fiert 24
Ardei grasi 15
Cartofi fierti 76
Cartofi prajiti 264
Rosii crude 12
Re: Slabeste calculand caloriile
FRUCTE
Caise 25
Ananas proaspat 46
Ananas conserva 77
Banana 47
Cirese 41
Lamaie 15
Curmale 213 Lista de calorii.
Smochine 213
Capsuni 26
Struguri 60 aproximativ
Mandarine 23
Kiwi 37
Pepene galben 15
Masline 82
Potocale 26
Pepene verde 11
Grepfruit 11
Piersici 32
Mar 35
Pere 29
Prune 36
Caise 25
Ananas proaspat 46
Ananas conserva 77
Banana 47
Cirese 41
Lamaie 15
Curmale 213 Lista de calorii.
Smochine 213
Capsuni 26
Struguri 60 aproximativ
Mandarine 23
Kiwi 37
Pepene galben 15
Masline 82
Potocale 26
Pepene verde 11
Grepfruit 11
Piersici 32
Mar 35
Pere 29
Prune 36
Re: Slabeste calculand caloriile
CARNE
Miel - cotlet la gratar 355
Miel - pulpa fripta 266
Vita - muschi la gratar, fara grasime 168
Vita - muschi la gratar, cu grasime 218
Friptura vita cu grasime 284
Friptura vita fara grasime 192
Tocatura vita 229
Porc - cotlet cu grasime 332
Porc - cotlet fara grasime 226
Porc - friptura 286
Miel - cotlet la gratar 355
Miel - pulpa fripta 266
Vita - muschi la gratar, fara grasime 168
Vita - muschi la gratar, cu grasime 218
Friptura vita cu grasime 284
Friptura vita fara grasime 192
Tocatura vita 229
Porc - cotlet cu grasime 332
Porc - cotlet fara grasime 226
Porc - friptura 286
Re: Slabeste calculand caloriile
LACTATE
Branza alba de vaci 90
Schwaitzer 391
Camenbert 312
Parmezan 408
Lapte 65
Iaurt 75
Branza alba de vaci 90
Schwaitzer 391
Camenbert 312
Parmezan 408
Lapte 65
Iaurt 75
Re: Slabeste calculand caloriile
FAINOASE
Arpacas 348
Biscuiti 337
Cornuri, chifle 269
Faina de grâu 357
Faina de secarã 353
Faina de porumb 351
Fulgi de ovãz 382
Grâu 348
Gris 354
Mãlai 362
Orez 351
Orez decortificat 355
Pâine de grâu alba 282
Pâine graham 256
Pâine de grâu intermediara 255
Pâine de grâu neagra 245
Pâine secara 239
Paste fãinoase obisnuite 360
Paste fãinoase cu ou 366
Porumb 362
Arpacas 348
Biscuiti 337
Cornuri, chifle 269
Faina de grâu 357
Faina de secarã 353
Faina de porumb 351
Fulgi de ovãz 382
Grâu 348
Gris 354
Mãlai 362
Orez 351
Orez decortificat 355
Pâine de grâu alba 282
Pâine graham 256
Pâine de grâu intermediara 255
Pâine de grâu neagra 245
Pâine secara 239
Paste fãinoase obisnuite 360
Paste fãinoase cu ou 366
Porumb 362
Re: Slabeste calculand caloriile
Mezeluri si conserve din carne
Leberwurst 349
Parizer, cremurst 289
Pate de ficat 261
Carnati de casa 324
Carnati cabanos 374
Muschi tigãnesc 333
Salam italian, vânãtoresc 316
Salam rusesc, Poiana 402
Salam uscat, tip Sibiu 510
Salam de varã 579
Slãnina afumata 729
ªunca presata 330
Tobã de porc 299
Conserve din carne porc 327
Conserve din carne vitã 156
Carne de carne porc cu fasole boabe 158
Carne de carne porc cu mazãre 166
Carne de carne vitã cu fasole boabe 135
Leberwurst 349
Parizer, cremurst 289
Pate de ficat 261
Carnati de casa 324
Carnati cabanos 374
Muschi tigãnesc 333
Salam italian, vânãtoresc 316
Salam rusesc, Poiana 402
Salam uscat, tip Sibiu 510
Salam de varã 579
Slãnina afumata 729
ªunca presata 330
Tobã de porc 299
Conserve din carne porc 327
Conserve din carne vitã 156
Carne de carne porc cu fasole boabe 158
Carne de carne porc cu mazãre 166
Carne de carne vitã cu fasole boabe 135
Re: Slabeste calculand caloriile
Oua
Albus de ou de gãinã 57
Gãlbenus 364
Ou de gãina (50g) 85
Ou de ratã (60g) 104
Praf de ou 564
Albus de ou de gãinã 57
Gãlbenus 364
Ou de gãina (50g) 85
Ou de ratã (60g) 104
Praf de ou 564
Re: Slabeste calculand caloriile
Peste
Babuscã 113
Calcan 88
Conserva crap în sos tomat 125
Conserva stavrid in sos tomat 125
Conserva stiucã în sos tomat 123
Cod in sos tomat 85
Hering in sos tomat 170
File de macrou in sos tomat 164
Heringi in ulei 325
File de sardina in ulei 280
Crap 104
Crap sãrat 141
Hering de primãvarã slab 167
Hering de varã,toamna, iarna 245
Heringi gr. sãrati 254
Heringi sl. sãrati 135
Icre (crap) 130
Icre (stiucã) 125
Icre de Manciuria 255
Icre negre (caviar) 246
Macrou 183
Morun 115
Nisetru 238
Plãticã 78
Salãu 83
Scrumbii de Dunãre 299
Scrumbii de Dunãre sarate 274
Semigras(crap,pastrav,chefal plãtica ) 115
Slab (biban, salãu) 88
Somn panã 244
Stiucã 82
Stavrid 115
Stiucã sãratã 98
Babuscã 113
Calcan 88
Conserva crap în sos tomat 125
Conserva stavrid in sos tomat 125
Conserva stiucã în sos tomat 123
Cod in sos tomat 85
Hering in sos tomat 170
File de macrou in sos tomat 164
Heringi in ulei 325
File de sardina in ulei 280
Crap 104
Crap sãrat 141
Hering de primãvarã slab 167
Hering de varã,toamna, iarna 245
Heringi gr. sãrati 254
Heringi sl. sãrati 135
Icre (crap) 130
Icre (stiucã) 125
Icre de Manciuria 255
Icre negre (caviar) 246
Macrou 183
Morun 115
Nisetru 238
Plãticã 78
Salãu 83
Scrumbii de Dunãre 299
Scrumbii de Dunãre sarate 274
Semigras(crap,pastrav,chefal plãtica ) 115
Slab (biban, salãu) 88
Somn panã 244
Stiucã 82
Stavrid 115
Stiucã sãratã 98
Re: Slabeste calculand caloriile
Grasimi
Seu de ovine si bovine 927
Margarina 786
Ulei floarea soarelui 929
Ulei soia 928
Unt 806
Unt topit 903
Untura de gâscã 923
Untura de porc 928
Seu de ovine si bovine 927
Margarina 786
Ulei floarea soarelui 929
Ulei soia 928
Unt 806
Unt topit 903
Untura de gâscã 923
Untura de porc 928
Re: Slabeste calculand caloriile
Bauturi
Bere blonda 47
Bere neagra 47
Pepsi 40
Rom 312
Þuicã 250
Vin mediu 53
Wisky 400
Cafea fara zahar 0
Ceai fara zahar 0
Liquor 330
Bere blonda 47
Bere neagra 47
Pepsi 40
Rom 312
Þuicã 250
Vin mediu 53
Wisky 400
Cafea fara zahar 0
Ceai fara zahar 0
Liquor 330
Re: Slabeste calculand caloriile
Produse zaharoase
Amidon 340
Bomboane de ciocolata 574
Bomboane fondante 420
Branzoaice 427 (o portie de 200g)
Caramele cu lapte 398
Ciocolatã cu lapte 603
Ciocolatã cu vanilie 570
Ciocolatã menaj 536
Compot de cirese 65
Compot de mere 73
Compot de caise 60
Compot de prune 65
Compot de visine 65
Compot de struguri 80
Compot de gutui 70
Compot de pere 85
Compot de piersici 70
Dropsuri 405
Dulceatã 328
Ecler cu crema de vanilie 300 (un ecler de 140g)
Gem caise 302
Gem cãpsuni 304
Gem gutui 308
Gem piersici 308
Gem prune 300
Gem visine 399
Gem zmeurã 304
Glucoza 319
Halva din floarea soarelui 546
Halva din susan 554
Jeleu 314
Lactoza 407
Magiun de prune 245
Marmelada extra 292
Martipan 495
Miere de albine 340
Nectar de caise 73
Nuga 575
Peltea de gutui 300
Placinta cu brânza de vaci 260
Praline 450
Rahat 398
Salata de fructe 150
Savarina cu frisca 300 (cca 120g)
Sirop de fructe(viºine,zmeurã) 288
Spumã de albus cu fructe 244 (un ou)
Zahar 410
Amidon 340
Bomboane de ciocolata 574
Bomboane fondante 420
Branzoaice 427 (o portie de 200g)
Caramele cu lapte 398
Ciocolatã cu lapte 603
Ciocolatã cu vanilie 570
Ciocolatã menaj 536
Compot de cirese 65
Compot de mere 73
Compot de caise 60
Compot de prune 65
Compot de visine 65
Compot de struguri 80
Compot de gutui 70
Compot de pere 85
Compot de piersici 70
Dropsuri 405
Dulceatã 328
Ecler cu crema de vanilie 300 (un ecler de 140g)
Gem caise 302
Gem cãpsuni 304
Gem gutui 308
Gem piersici 308
Gem prune 300
Gem visine 399
Gem zmeurã 304
Glucoza 319
Halva din floarea soarelui 546
Halva din susan 554
Jeleu 314
Lactoza 407
Magiun de prune 245
Marmelada extra 292
Martipan 495
Miere de albine 340
Nectar de caise 73
Nuga 575
Peltea de gutui 300
Placinta cu brânza de vaci 260
Praline 450
Rahat 398
Salata de fructe 150
Savarina cu frisca 300 (cca 120g)
Sirop de fructe(viºine,zmeurã) 288
Spumã de albus cu fructe 244 (un ou)
Zahar 410
Re: Slabeste calculand caloriile
Mancaruri
Ardei umpluti cu carne 81
Bors de loboda 160
Bors de perisoare 220 (o portie)
Bors rusesc de legume 188 (o portie)
Bors rusesc de legume si smântâna cca 25g 245 (o portie)
Bulion 95
Carne fripta la gratar 144
Ciorba de burta 400 (o portie)
Ciorba de carofi 385 (o portie)
Ciorba de miel 380 (o portie)
Ciorba de oase porc 120
Ciorba de peste 220 (o portie)
Ciorba de potroace 220 (o portie)
Ciorba de stevie 163 (o portie)
Ciulama de ciuperci 356 (o portie)
Ciulama de pasare cu mãmãligutã 428 (o portie)
Cartofi prajiti 319 (100g)
Friptura de pasare cu piure cartofi si salata de sfecla 594 (o portie)
Hamburger si chifla 140
Mamaliga 70 (100g)
Mamaliga cu telemea de vaca si smântâna 348 (150g din care 50 g smântâna)
Mâncare de fasole verde cu carne de vita slaba 80
Mâncare de fasole verde cu pui 96,1
Mititei din carne slaba 196
Omleta dietetica 246 (2oua si unt)
Oua ochiuri 146 (un ou)
Peste rasol 80.4
Pilaf cu carne 515 (o portie)
Pilaf dietetic 320 (o portie)
Piure de cartofi 20.5
Piure de cartofi/unt/lapte 140
Rosii umplute cu salata de vinete 82 ( din care5g ulei /100g)
Pizza 250 (100g)
Salata de sfecla 79
Salata de spanac 87
Sos de rosii pentru mancaruri 58
Supa crema de legume 176 (o portie)
Supa de carne slaba 10 (o portie)
Supa de legume 9 (o portie)
Supa de morcovi 16
Supa de oase 70
Supa de pasare à la greque 80 (o portie)
Supa de pasare cu taitei 168 (o portie)
Supa de rosii 168 (o portie)
Supa de vaca 80
Supa de zarzavat cu fidea 132 (o portie)
Supa de zarzavat cu galusti de gris 211 (o portie)
Shaorma 238 (100g) - 1 shaorma are 500g
Snitel pui 205 (100g)
Sarmale 400 (100g)
Salata de beuf 170(100g)
Salata orientala 112,6 (100g)
Varza calita 90(100g)
Ardei umpluti cu carne 81
Bors de loboda 160
Bors de perisoare 220 (o portie)
Bors rusesc de legume 188 (o portie)
Bors rusesc de legume si smântâna cca 25g 245 (o portie)
Bulion 95
Carne fripta la gratar 144
Ciorba de burta 400 (o portie)
Ciorba de carofi 385 (o portie)
Ciorba de miel 380 (o portie)
Ciorba de oase porc 120
Ciorba de peste 220 (o portie)
Ciorba de potroace 220 (o portie)
Ciorba de stevie 163 (o portie)
Ciulama de ciuperci 356 (o portie)
Ciulama de pasare cu mãmãligutã 428 (o portie)
Cartofi prajiti 319 (100g)
Friptura de pasare cu piure cartofi si salata de sfecla 594 (o portie)
Hamburger si chifla 140
Mamaliga 70 (100g)
Mamaliga cu telemea de vaca si smântâna 348 (150g din care 50 g smântâna)
Mâncare de fasole verde cu carne de vita slaba 80
Mâncare de fasole verde cu pui 96,1
Mititei din carne slaba 196
Omleta dietetica 246 (2oua si unt)
Oua ochiuri 146 (un ou)
Peste rasol 80.4
Pilaf cu carne 515 (o portie)
Pilaf dietetic 320 (o portie)
Piure de cartofi 20.5
Piure de cartofi/unt/lapte 140
Rosii umplute cu salata de vinete 82 ( din care5g ulei /100g)
Pizza 250 (100g)
Salata de sfecla 79
Salata de spanac 87
Sos de rosii pentru mancaruri 58
Supa crema de legume 176 (o portie)
Supa de carne slaba 10 (o portie)
Supa de legume 9 (o portie)
Supa de morcovi 16
Supa de oase 70
Supa de pasare à la greque 80 (o portie)
Supa de pasare cu taitei 168 (o portie)
Supa de rosii 168 (o portie)
Supa de vaca 80
Supa de zarzavat cu fidea 132 (o portie)
Supa de zarzavat cu galusti de gris 211 (o portie)
Shaorma 238 (100g) - 1 shaorma are 500g
Snitel pui 205 (100g)
Sarmale 400 (100g)
Salata de beuf 170(100g)
Salata orientala 112,6 (100g)
Varza calita 90(100g)
Ultima editare efectuata de catre adriana in Sam Feb 13, 2010 1:30 pm, editata de 2 ori
Re: Slabeste calculand caloriile
fetele am trecut o parte din caloriile care le contine fiecare produs ....sper sa foloseasca celor care doresc sa incerce acest regim alimentar....eu sunt foarte multumita de el, mi se pare cel mai simplu....eu intr-o saptamana am slabit 2 kg.....dar am mancat sub 1300 de calori....
Re: Slabeste calculand caloriile
dar cum faci ADriana? iti cantaresti ce mananci intr-o zi? si aduni si calculezi sa nu depaseasca 1300 cal.. de ex?
bravo dk reusesti eu nu as putea,sincer... :lacrimi:
bravo dk reusesti eu nu as putea,sincer... :lacrimi:
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Slabeste calculand caloriile
da laura asa fac....ieri insa am depasit cu mult....am mancat vreo 2000 de calorii, am facut gogosi si am mancat vreo 6....cand m-am uitat cate calorii are una mi sa facut rau.....are 300-400 de calorii depinde de marime!
Re: Slabeste calculand caloriile
Te sperie grasimile? Invata cum sa ti le faci prietene!
In general grasimile sunt unul dintre subiectele tabu ale sexului frumos. Ne ferim de grasimi atunci cand dorim sa mancam „sanatos”, atunci cand observam cateva kilograme in plus pe talie sau atunci cand incepem un program sustinut de sport.
Adevarul este ca grasimile ne sperie pe toate. Dar este oare motivata aceasta teama? Raspunsul este nu! Indiferent de stilul de viata pe care il ai, medicii specialisti in nutritie recomanda ca 30% din energia oferita de alimentele pe care le consumi pe parcursul unei zile sa provina din grasimi. Tot ceea ce trebuie sa stii este cum sa faci diferenta intre grasimile bune si cele rele.
Ar trebui sa eviti pe cat posibil consumul de grasimi rele (saturate) care favorizeaza cresterea colesterolului rau din sange. Produsele alimentare care contin in principal acest tip de grasimi sunt carnea grasa, lactatele cu indice de grasime ridicat, produsele de patiserie sau biscuitii.
Cele mai cunoscute grasimi bune (nesaturate) sunt Omega 3 si Omega 6, cunoscute si sub denumirea de „grasimi esentiale”. Printre alimentele care contin grasimi bune sunt: uleiurile si produsele pe baza acestora, margarina de calitate, maioneza, fructele oleaginoase –semintele, alunele de padure, fisticul, sau pestele.
Si pentru ca vorbim despre temeri in ceea ce priveste alimentatia corecta, ne propunem sa facem lumina si in ceea ce priveste un alt subiect legat de grasimi: margarina.
Margarina este o sursa excelenta de grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6.
Azi, margarina nu mai este fabricata prin hidrogenare ci prin amestecarea diferitelor uleiuri vegetale cu apa. Consistenta cremoasa este data de grasimea de palmier sau de cocos, care este o grasime solida si care se amesteca cu alte uleiuri uleiurile vegetale – de masline, floarea soarelui, rapita sau in – dupa ce a fost in prealabil topita. Pentru a face posibila amestecarea uleiurilor cu apa se foloseste un emulsifiant: lecitina din soia sau din galbenusul de ou. Organizatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation) si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul de margarina ca sursa de grasimi bune datorita continutului sau de Omega 3 si Omega 6.
In general grasimile sunt unul dintre subiectele tabu ale sexului frumos. Ne ferim de grasimi atunci cand dorim sa mancam „sanatos”, atunci cand observam cateva kilograme in plus pe talie sau atunci cand incepem un program sustinut de sport.
Adevarul este ca grasimile ne sperie pe toate. Dar este oare motivata aceasta teama? Raspunsul este nu! Indiferent de stilul de viata pe care il ai, medicii specialisti in nutritie recomanda ca 30% din energia oferita de alimentele pe care le consumi pe parcursul unei zile sa provina din grasimi. Tot ceea ce trebuie sa stii este cum sa faci diferenta intre grasimile bune si cele rele.
Ar trebui sa eviti pe cat posibil consumul de grasimi rele (saturate) care favorizeaza cresterea colesterolului rau din sange. Produsele alimentare care contin in principal acest tip de grasimi sunt carnea grasa, lactatele cu indice de grasime ridicat, produsele de patiserie sau biscuitii.
Cele mai cunoscute grasimi bune (nesaturate) sunt Omega 3 si Omega 6, cunoscute si sub denumirea de „grasimi esentiale”. Printre alimentele care contin grasimi bune sunt: uleiurile si produsele pe baza acestora, margarina de calitate, maioneza, fructele oleaginoase –semintele, alunele de padure, fisticul, sau pestele.
Si pentru ca vorbim despre temeri in ceea ce priveste alimentatia corecta, ne propunem sa facem lumina si in ceea ce priveste un alt subiect legat de grasimi: margarina.
Margarina este o sursa excelenta de grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6.
Azi, margarina nu mai este fabricata prin hidrogenare ci prin amestecarea diferitelor uleiuri vegetale cu apa. Consistenta cremoasa este data de grasimea de palmier sau de cocos, care este o grasime solida si care se amesteca cu alte uleiuri uleiurile vegetale – de masline, floarea soarelui, rapita sau in – dupa ce a fost in prealabil topita. Pentru a face posibila amestecarea uleiurilor cu apa se foloseste un emulsifiant: lecitina din soia sau din galbenusul de ou. Organizatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation) si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul de margarina ca sursa de grasimi bune datorita continutului sau de Omega 3 si Omega 6.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Slabeste calculand caloriile
Carbohidrati
numiti si zaharuri, alimenteaza corpul cu sursa sa primara de combustibil – glucoza. Dar consumul unei cantitati prea mare de carbohidrati cu IG (indice glicemic) ridicat poate duce la un exces de glucoza, care contribuie la ingrasare.
Tipuri de carbohidrati:
Exista cateva tipuri de carbohidrati, care sunt clasificati in functie de complexitatea moleculelor lor zaharoase.
Carbohidratii care au in compunere moleculele simple de zahar se numesc monozaharide.
Dizaharidele, sau carbohidratii ce contin doua molecule de zahar combinate, includ sucroza si maltoza. Acesti carbohidrati tind sa aiba valori ridicate ale IG si sunt cunoscuti ca zaharuri simple.
Cantitatea de glucoza eliberata in sistemul circulator este determinata de indicele glicemic al carbohidratului. Orice zahar care nu este absorbit dupa 30 minute poate fi excretat, nemaifiind folosit de catre corp.
Amidonul cunoscut ca fiind un polizaharid, structura sa chimica fiind alcatuita din sute de molecule de glucoza si zahar combinate.
Se gaseste in paine, cereale ,linte, seminte si in majoritatea vegetalelor, fiind cunoscut si sub denumirea de carbohidrati complecsi. IG din amidon nu se refera doar la continutul sau de zahar, ci si pe continutul sau de fibre.
Cu cat amidonul este rafinat, citeste despre procesul de rafinare, IG lui creste deci fibrele sunt eliminate.
Fibrele alimentare reprezinta o substanta intalnita in special in plentele leguminoase, ex. boabele de fasole, fructele si cerealele integrale. desi nu au valoare calorica in sine, fibrele joaca un rol important pentru organism. Ele ajuta reziduurile, precum materiile fecalele, sa se miste prin tractul digestiv, prevenind astfel constipatia. Un alt rol important al lor este de a reduce absorbtia grasimilor in organism precum si a anumitor aditivi alimentari toxici, cum sunt colorantii alimentari.
Carbohidratii si slabitul
Ca sa pierdeti in greutate, trebuie sa excludeti carbohidratii cu un IG mai mare de 35 din majoritatea meselor. Ceea ce scoate din ecuatie: painea alba, orezul alb si cartofii, sucurile cu zahar si alte dulciuri, pentru a pastra reactia insulinei scazuta, pe cat posibil.
Pentru mentinerea greutatii puteti opta pentru o gama larga de carbohidrati, ce includ alimente cu IG de pana la 50.
In tabelul de mai jos va prezint cateva variante de carbohidrati rai respectiv carbohidrati buni clasificarea fiind facuta in functie de IG fiecarui aliment. IG>50 reprezinta carbohidrat bun, IG<50 se numeste carbohidrat rau.
carbohidrati
numiti si zaharuri, alimenteaza corpul cu sursa sa primara de combustibil – glucoza. Dar consumul unei cantitati prea mare de carbohidrati cu IG (indice glicemic) ridicat poate duce la un exces de glucoza, care contribuie la ingrasare.
Tipuri de carbohidrati:
Exista cateva tipuri de carbohidrati, care sunt clasificati in functie de complexitatea moleculelor lor zaharoase.
Carbohidratii care au in compunere moleculele simple de zahar se numesc monozaharide.
Dizaharidele, sau carbohidratii ce contin doua molecule de zahar combinate, includ sucroza si maltoza. Acesti carbohidrati tind sa aiba valori ridicate ale IG si sunt cunoscuti ca zaharuri simple.
Cantitatea de glucoza eliberata in sistemul circulator este determinata de indicele glicemic al carbohidratului. Orice zahar care nu este absorbit dupa 30 minute poate fi excretat, nemaifiind folosit de catre corp.
Amidonul cunoscut ca fiind un polizaharid, structura sa chimica fiind alcatuita din sute de molecule de glucoza si zahar combinate.
Se gaseste in paine, cereale ,linte, seminte si in majoritatea vegetalelor, fiind cunoscut si sub denumirea de carbohidrati complecsi. IG din amidon nu se refera doar la continutul sau de zahar, ci si pe continutul sau de fibre.
Cu cat amidonul este rafinat, citeste despre procesul de rafinare, IG lui creste deci fibrele sunt eliminate.
Fibrele alimentare reprezinta o substanta intalnita in special in plentele leguminoase, ex. boabele de fasole, fructele si cerealele integrale. desi nu au valoare calorica in sine, fibrele joaca un rol important pentru organism. Ele ajuta reziduurile, precum materiile fecalele, sa se miste prin tractul digestiv, prevenind astfel constipatia. Un alt rol important al lor este de a reduce absorbtia grasimilor in organism precum si a anumitor aditivi alimentari toxici, cum sunt colorantii alimentari.
Carbohidratii si slabitul
Ca sa pierdeti in greutate, trebuie sa excludeti carbohidratii cu un IG mai mare de 35 din majoritatea meselor. Ceea ce scoate din ecuatie: painea alba, orezul alb si cartofii, sucurile cu zahar si alte dulciuri, pentru a pastra reactia insulinei scazuta, pe cat posibil.
Pentru mentinerea greutatii puteti opta pentru o gama larga de carbohidrati, ce includ alimente cu IG de pana la 50.
In tabelul de mai jos va prezint cateva variante de carbohidrati rai respectiv carbohidrati buni clasificarea fiind facuta in functie de IG fiecarui aliment. IG>50 reprezinta carbohidrat bun, IG<50 se numeste carbohidrat rau.
carbohidrati
Re: Slabeste calculand caloriile
Carbohidratii se impart in trei mari categorii:
cei prosti (dulciuri rafinate: bomboane, prajituri, etc.)
cei de calitate, care sufera din cauza proastei reputatii a verilor lor (amidonul din produsele de panificatie, paste, etc.)
si fibrele (pectine, hemiceluloze - care nu se digera).
Toate alimentele ce ar trebui consumate pe parcursul unei zile au fost asezate intr-o piramida, pe diferite niveluri, in functie de cantitate. La baza, ocupand cel mai mult spatiu, au fost cazate cereale, pastele fainoase, produsele de panificatie (recomandate cele din faina integrala). Urmatorul nivel, spatios si el, este impartit frateste de "verzituri": fructe si legume. Aceste doua prime niveluri abunda in glucide de calitate. La "trei" stau produsele animale, carnea si lactatele importante, surse de proteine de calitate. La ultimul nivel, aflate in cantitatea cea mai mica, stau inghesuite dulciurile rafinate (inghetata, prajiturile, bomboanele) si grasimile nesanatoase (slanina, costita, unt, etc.).
cei prosti (dulciuri rafinate: bomboane, prajituri, etc.)
cei de calitate, care sufera din cauza proastei reputatii a verilor lor (amidonul din produsele de panificatie, paste, etc.)
si fibrele (pectine, hemiceluloze - care nu se digera).
Toate alimentele ce ar trebui consumate pe parcursul unei zile au fost asezate intr-o piramida, pe diferite niveluri, in functie de cantitate. La baza, ocupand cel mai mult spatiu, au fost cazate cereale, pastele fainoase, produsele de panificatie (recomandate cele din faina integrala). Urmatorul nivel, spatios si el, este impartit frateste de "verzituri": fructe si legume. Aceste doua prime niveluri abunda in glucide de calitate. La "trei" stau produsele animale, carnea si lactatele importante, surse de proteine de calitate. La ultimul nivel, aflate in cantitatea cea mai mica, stau inghesuite dulciurile rafinate (inghetata, prajiturile, bomboanele) si grasimile nesanatoase (slanina, costita, unt, etc.).
Re: Slabeste calculand caloriile
cum mai stai cu dieta...te-ai obisnuit???
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Slabeste calculand caloriile
PROTEINELE
Proteinele alimentare se impart in trei categorii
• Proteinele din ou, carne, lapte, peste. Ele conţin toţi aminoacizii esenţiali in proporţii optime pentru sinteza proteinelor organismului, menţin echilibrul proteic in organism;
• Proteinele din legume uscate, cereale. Acestea conţin toţi aminoacizii esenţiali, dar nu in proporţii suficiente pentru sinteza proteinelor din organismul uman;
• Gelatina din oase, tendoane, cartilagii, zeina din porumb. Din structura proteinelor porumbului lipsesc mai mulţi aminoacizi si cei prezenţi sunt in raporturi dezechilibrate si au valoare biologică scăzută. Aceasta poate fi mărită prin asocierea cu proteine de calitate superioară, cum ar fi mămăliga cu lapte sau brânză.
Alimente care conţin proteine complete
• ouă
• peste
• carne de găină
• carne de curcan
• carne de raţă
• carne de vită
• carne de oaie
• carne de porc
• brânză
• lapte
• iaurt
• soia
Alimente care conţin proteine incomplete
• cereale
• făină
• orez
• mălai
• spaghete
• pâine
• fasole
• broccoli
• certofi
• arahide
Cea mai mare vaoare proteică se găseste in lapte si ouă. Proteinele incomplete nu asigură un aport adecvat de aminoacizi. De exemplu, cerealele si legumele conţin cantităţi considerabile de proteine incomplete. Alte alimente bogate in proteine, cum sunt carnea de oaie, porc, raţă sau ouă, conţin cantităţi importante de lipide.
Sunt bogate in proteine carnea (20%), pestele (18%), ouăle (12,7%), brânza de vaci (18%), cascavalul (30%), soia (35%), fasolea (21%), nucile (18%), pâinea (8%), pastele făinoase (11%).
Proteinele alimentare se impart in trei categorii
• Proteinele din ou, carne, lapte, peste. Ele conţin toţi aminoacizii esenţiali in proporţii optime pentru sinteza proteinelor organismului, menţin echilibrul proteic in organism;
• Proteinele din legume uscate, cereale. Acestea conţin toţi aminoacizii esenţiali, dar nu in proporţii suficiente pentru sinteza proteinelor din organismul uman;
• Gelatina din oase, tendoane, cartilagii, zeina din porumb. Din structura proteinelor porumbului lipsesc mai mulţi aminoacizi si cei prezenţi sunt in raporturi dezechilibrate si au valoare biologică scăzută. Aceasta poate fi mărită prin asocierea cu proteine de calitate superioară, cum ar fi mămăliga cu lapte sau brânză.
Alimente care conţin proteine complete
• ouă
• peste
• carne de găină
• carne de curcan
• carne de raţă
• carne de vită
• carne de oaie
• carne de porc
• brânză
• lapte
• iaurt
• soia
Alimente care conţin proteine incomplete
• cereale
• făină
• orez
• mălai
• spaghete
• pâine
• fasole
• broccoli
• certofi
• arahide
Cea mai mare vaoare proteică se găseste in lapte si ouă. Proteinele incomplete nu asigură un aport adecvat de aminoacizi. De exemplu, cerealele si legumele conţin cantităţi considerabile de proteine incomplete. Alte alimente bogate in proteine, cum sunt carnea de oaie, porc, raţă sau ouă, conţin cantităţi importante de lipide.
Sunt bogate in proteine carnea (20%), pestele (18%), ouăle (12,7%), brânza de vaci (18%), cascavalul (30%), soia (35%), fasolea (21%), nucile (18%), pâinea (8%), pastele făinoase (11%).
Re: Slabeste calculand caloriile
sandy_bell a scris:cum mai stai cu dieta...te-ai obisnuit???
da sandy...imi este foarte usor....in aproape 3 saptamani am slabit 4 kg...este cel mai usor regim pe care l-am tinut vreodata.....dar am grija sa nu depasesc 1500 de calorii
Re: Slabeste calculand caloriile
bravo...tine-o tot asa si o sa ti faci un stil de viata sanatos...
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA