Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 61 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 61 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Pasca !!!!
+5
elena
paul_A
sandy
STEF30IASI
adriana
9 participanți
Pagina 1 din 1
Pasca !!!!
Pasca
Gospodinele coc, o singura data pe an, de Sfintele Pasti, pasca. Aceasta are o forma rotunda, pentru ca se crede ca scutecele lui Hristos au fost rotunde. Avand la mijloc o cruce, pasca este impodobita pe margini cu aluat impletit.
Gospodinele coc, o singura data pe an, de Sfintele Pasti, pasca. Aceasta are o forma rotunda, pentru ca se crede ca scutecele lui Hristos au fost rotunde. Avand la mijloc o cruce, pasca este impodobita pe margini cu aluat impletit.
Re: Pasca !!!!
Pasca cu smantana si stafide
Ingrediente:
Pentru aluat:1 kg. faina, 8 galbenusuri, o lingura drojdie de bere,
coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 grame zahar, 200 grame unt
Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja
de lamiie, 100 grame stafide, 300 grame zahar, sare
Mod de preparare:
Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la
dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca
un sul.
Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In
mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul.
Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac.
Din cantitatea respectiva
se realizeaza 3-4 bucati de pasca.
Umplutura se realizeaza combinind zaharul,
stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile
frecate separat cu smintina.
Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta.
Se
pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se
intoarce pe o farfurie.
[b]Pasca cu ciocolata
[/b]Ingrediente:
500 gr. aluat de cozonac, 4 oua, 1 pahar cu lapte dulce, 4 linguri cu unt, 2 linguri de cacao, 150 gr. zahar, 100 gr. ciocolata
Mod de preparare:
Se
freaca ouale cu zaharul pana cind amestecul devine precum o crema.
Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si
cacao.
Se amesteca totul pe foc mic pana cind compozitia se ingroasa.
Se adauga rom si vanilie, apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu
aburi.
Cand crema este suficient de groasa, se lasa sa se raceasca 10
minute si se adauga untul, amestecand incet.
Se imparte compozitia in
jumatate.
Se ung tavile cu unt. In fiecare tava se inconjoara cu o
coroana de aluat, se toarna jumatate din umplutura, se se unge aluatul
cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte.
Se lasa focul
mic 15 minute, apoi, la foc potrivit, inca o jumatate de ora.
Cind
aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata.
Ingrediente:
Pentru aluat:1 kg. faina, 8 galbenusuri, o lingura drojdie de bere,
coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 grame zahar, 200 grame unt
Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja
de lamiie, 100 grame stafide, 300 grame zahar, sare
Mod de preparare:
Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la
dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca
un sul.
Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In
mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul.
Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac.
Din cantitatea respectiva
se realizeaza 3-4 bucati de pasca.
Umplutura se realizeaza combinind zaharul,
stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile
frecate separat cu smintina.
Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta.
Se
pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se
intoarce pe o farfurie.
[b]Pasca cu ciocolata
[/b]Ingrediente:
500 gr. aluat de cozonac, 4 oua, 1 pahar cu lapte dulce, 4 linguri cu unt, 2 linguri de cacao, 150 gr. zahar, 100 gr. ciocolata
Mod de preparare:
Se
freaca ouale cu zaharul pana cind amestecul devine precum o crema.
Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga laptele cald si
cacao.
Se amesteca totul pe foc mic pana cind compozitia se ingroasa.
Se adauga rom si vanilie, apoi se pune ciocolata topita intr-un vas cu
aburi.
Cand crema este suficient de groasa, se lasa sa se raceasca 10
minute si se adauga untul, amestecand incet.
Se imparte compozitia in
jumatate.
Se ung tavile cu unt. In fiecare tava se inconjoara cu o
coroana de aluat, se toarna jumatate din umplutura, se se unge aluatul
cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte.
Se lasa focul
mic 15 minute, apoi, la foc potrivit, inca o jumatate de ora.
Cind
aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Pasca !!!!
Pasca cu branza
Ingrediente
Coca
500 kg faina
2 lingurite rase (7 g) drojdie „fast rise” sau 2,5 lingurite rase (8 g) drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
150 g zahar
coaja de la jumatate de lamaie
2 galbenusuri
2 albusuri
200 ml lapte rece
1/4 lingurita esenta de rom
1/2–1 lingurita esenta de vanilie
100–125 g margarina
Umplutura
500 g branza de vaci
3-4 oua
125 g zahar
100 g stafide
2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
coaja de la jumatate de lamaie
Mod de preparare
Coca
Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Din
2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune
foaia in forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din treimea ramasa se
impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care
poate avea 20-23 cm diametru.
Umplutura
Se lasa la crescut fara umplutura spre deosebire de cozonac. Inainte de
a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu faceti greseala s-o puneti la
crescut cu branza la mijloc. Zaharul se va topi si veti avea o pasca cu
sos :) si nefacuta.
Se rade coaja de la jumatate de lamaie, daca aveti puteti sa puneti si putina coaja de portocala. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor (preincalzit 350°F) aproximativ 45-55 minute.
Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma.
Ingrediente
Coca
500 kg faina
2 lingurite rase (7 g) drojdie „fast rise” sau 2,5 lingurite rase (8 g) drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
150 g zahar
coaja de la jumatate de lamaie
2 galbenusuri
2 albusuri
200 ml lapte rece
1/4 lingurita esenta de rom
1/2–1 lingurita esenta de vanilie
100–125 g margarina
Umplutura
500 g branza de vaci
3-4 oua
125 g zahar
100 g stafide
2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
coaja de la jumatate de lamaie
Mod de preparare
Coca
Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Din
2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune
foaia in forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din treimea ramasa se
impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care
poate avea 20-23 cm diametru.
Umplutura
Se lasa la crescut fara umplutura spre deosebire de cozonac. Inainte de
a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu faceti greseala s-o puneti la
crescut cu branza la mijloc. Zaharul se va topi si veti avea o pasca cu
sos :) si nefacuta.
Se rade coaja de la jumatate de lamaie, daca aveti puteti sa puneti si putina coaja de portocala. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor (preincalzit 350°F) aproximativ 45-55 minute.
Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Pasca !!!!
gust de fiecare data cand face mama mea,dar nu-s innebunita
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
mie imi place foarte mult pasca .....
iimmm e super buna ....mai ale daca e facuta de mine ....
iimmm e super buna ....mai ale daca e facuta de mine ....
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Pasca !!!!
cata modestie stef
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
fiecare are secretul ei...nici mie nu prea imi place, mai ales cand gasesc stafide... :timi:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Pasca !!!!
Si mie imi place mult pasca! De doi ani incoace fac, i-am prins gustul si incerc diverse retete..Asa este Stef..cand e facuta de mine e si mai gustoasa
elena- Mamica cocheta
Re: Pasca !!!!
din ce in ce mai modeste sunteti fetelor
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
ari05_Laura a scris:pai pasca nu e aia ce o da popa in biserica ?
nu ala e pastele
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
e seamana cuvintele
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
sa ai pofta
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
sa ai pofta Panky,faci pasca??
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
eu nu fac...nu-mi place
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Pasca !!!!
eu anul acesta voi face reteta aceasta ..... este super buna si se face foarte usor!
Ingrediente
8 oua
800gr branza
300 gr smantana
200gr zahar
4 linguri lapte praf
100 gr unt
100 gr faina
250 gr stafide
coaja de la o lamaie , vanilie , arome.
Mod de preparare
Se topeste untul . Ouale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga pe rand restul ingredientelor . Se pune in tava si se baga la cuptor circa 50 min . Incercati cu o scobitoare daca este facuta.
Pofta buna!
Ingrediente
8 oua
800gr branza
300 gr smantana
200gr zahar
4 linguri lapte praf
100 gr unt
100 gr faina
250 gr stafide
coaja de la o lamaie , vanilie , arome.
Mod de preparare
Se topeste untul . Ouale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga pe rand restul ingredientelor . Se pune in tava si se baga la cuptor circa 50 min . Incercati cu o scobitoare daca este facuta.
Pofta buna!
Re: Pasca !!!!
cred ca anul acesta voi face pasca cu ciocolata .... gabi va fi foarte incantat binenteles
Blatul de cacao
100 gr unt la temperatura camerei
1 ceasca zahar pudra
zahar vanilat , arome
2 linguri cacao
1 pahar cu faina
1 ou
2 pahare cu lapte
1 plic praf de copt
1/4 lingurita sare
Se pune untul si zaharul intr-un castron si se mixeaza bine pana se face o crema,
se adauga oul, faina , cacaoa, zaharul vanilat ,laptele si se mixeaza in contiuare.
cuptorul preincalzit la 180grade
3/4 din aceasta compozitie se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,
Se da la cuptor pana se intareste, aproximativ 10- 15 min.
Umplutura de branza
500 gr branza de vaci,
100 gr unt
1 pahar zahar pudra
4 oua
o lamaie
2 linguri de faina
zahar vanilat , arome, putina sare
Se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte.
Intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zaharul vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul, apoi se amesteca albusurile usor, de sus in jos.
Turnati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt, iar apoi rasturnati si cealalta compozitie de cacao(1/4) peste amstecul de branza si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe gratarul din mijloc al cuptorului.
Dupa 15-20 min puteti reduce temp la 170 gr. dupa 45 min daca bagati o scobitoare si mai iese doar un pic de compozitie , asta inseamna ca pasca este coapta.
Glazura - 3 linguri de apa, 4 linguri de zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura de unt.se fierb toate ingredientele si cand pasca este rece se toarna glazura
Sau
ciocolata 200 gr, cu 60 ml smantana dulce , se pun pe foc la bain-marie.
POFTA BUNA!
Blatul de cacao
100 gr unt la temperatura camerei
1 ceasca zahar pudra
zahar vanilat , arome
2 linguri cacao
1 pahar cu faina
1 ou
2 pahare cu lapte
1 plic praf de copt
1/4 lingurita sare
Se pune untul si zaharul intr-un castron si se mixeaza bine pana se face o crema,
se adauga oul, faina , cacaoa, zaharul vanilat ,laptele si se mixeaza in contiuare.
cuptorul preincalzit la 180grade
3/4 din aceasta compozitie se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,
Se da la cuptor pana se intareste, aproximativ 10- 15 min.
Umplutura de branza
500 gr branza de vaci,
100 gr unt
1 pahar zahar pudra
4 oua
o lamaie
2 linguri de faina
zahar vanilat , arome, putina sare
Se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte.
Intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zaharul vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul, apoi se amesteca albusurile usor, de sus in jos.
Turnati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt, iar apoi rasturnati si cealalta compozitie de cacao(1/4) peste amstecul de branza si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe gratarul din mijloc al cuptorului.
Dupa 15-20 min puteti reduce temp la 170 gr. dupa 45 min daca bagati o scobitoare si mai iese doar un pic de compozitie , asta inseamna ca pasca este coapta.
Glazura - 3 linguri de apa, 4 linguri de zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura de unt.se fierb toate ingredientele si cand pasca este rece se toarna glazura
Sau
ciocolata 200 gr, cu 60 ml smantana dulce , se pun pe foc la bain-marie.
POFTA BUNA!
Re: Pasca !!!!
multumim de reteta...
cecilia_7625- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Joburi/Distractii : plimarile prin parc cu familia
Re: Pasca !!!!
cu drag ceci sa sti ca si pasca de anul trecut a iesit foarte buna , in poza nu este stralucita dar la gust este minunata.
tu te-ai hotarat ce pasca faci?
tu te-ai hotarat ce pasca faci?
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA