Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 31 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 31 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Plante in apartament
+47
Elena23
narcy
Gianina
lilia
raruta
Raluca30
scumpetea
mofturaki
swe
roxana ,mamica finuta
radumihaela36
anka9mai
alyna
micka27
madalina
carmendana
mary24
sarbu mariana
sandy
ari05
flo09
cecilia_7625
muraru raluca
theodora
florares
panky(Laura)
aniela72
sorina.popia
monicardragan
teodoraion
mona_mami
nestian
claudia_mami
pupkiss
monica_2008
deriana
popescumelinda
celina74
adrianarenata
alinapopa1969
paul_A
Maria
anuta22
ioanamanuela76
STEF30IASI
elena
adriana
51 participanți
Pagina 23 din 44
Pagina 23 din 44 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 44
Re: Plante in apartament
ascultati-o ca stie...
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
te cred teo....eu nu prea le tin minte denumirile, in special daca sunt cuvinte intortochiate
m-am dus sa ma documentez
Anthurium - floarea flamingo
Este o planta perena cu crestere in forma de tufa, de 70-80 cm inaltime, originara din padurile Columbiei (climat ecuatorial). Anthurium andreanum, decorativ prin flori, este specia din care au derivat toate varietatile existente in cultura. Se foloseste atat ca planta de ghiveci, cat si ca floare taiata, in aranjamente florale.
Frunzele sunt lucioase, cordiforme, cu petiol lung. Ca si in cazul altor specii ale familiei Araceae, din care face parte, Anthurium are caracteristice florile mici, carnoase, dispuse strans in spic cu aspect de deget, colorat alb, galbui sau rosu (spadice). Aceasta inflorescenta e protejata de o spata (frunza modificata), colorata in rosu, alb, roz. Aceasta spata seamana cu o petala si e foarte decorativa.
Este o planta iubitoare de caldura. Are nevoie obligatoriu in aer si sol de 25 grade Celsius. Nu suporta soarele direct, desi are nevoie de lumina. Traind in umbra copacilor, necesita lumina indirecta sau filtrata.
Vara are nevoie de aerisirea incaperii, fara formarea curentilor de aer, si de o mare umiditate atmosferica (pulverizare permanenta cu apa). Apa de udat trebuie sa fie la temperatura camerei. Pamantul se mentine umed, dar nu in exces. Are nevoie de sol acid, poros, hranitor (un amestec de turba rosie fibroasa, pamant de frunze, mranita si nisip).
Transplantarea se face la sfarsitul verii-toamna, cand se poate realiza si despartirea tufelor pentru inmultire. Pentru mentinerea umiditatii, baza tulpinii, radacinile care ies la suprafata se pot inveli cu muschi de turba (Sphagnum).
Daca planta se simte bine infloreste incontinuu. In timp ce o floare este pe trecute, apare alta. Hrana din sol se poate suplimenta in perioada primavara-vara cu solutii nutritive pentru plante cu flori sau pentru plante acidofile, administrate de 2 ori pe luna.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Anthurium - floarea flamingo
Este o planta perena cu crestere in forma de tufa, de 70-80 cm inaltime, originara din padurile Columbiei (climat ecuatorial). Anthurium andreanum, decorativ prin flori, este specia din care au derivat toate varietatile existente in cultura. Se foloseste atat ca planta de ghiveci, cat si ca floare taiata, in aranjamente florale.
Frunzele sunt lucioase, cordiforme, cu petiol lung. Ca si in cazul altor specii ale familiei Araceae, din care face parte, Anthurium are caracteristice florile mici, carnoase, dispuse strans in spic cu aspect de deget, colorat alb, galbui sau rosu (spadice). Aceasta inflorescenta e protejata de o spata (frunza modificata), colorata in rosu, alb, roz. Aceasta spata seamana cu o petala si e foarte decorativa.
Este o planta iubitoare de caldura. Are nevoie obligatoriu in aer si sol de 25 grade Celsius. Nu suporta soarele direct, desi are nevoie de lumina. Traind in umbra copacilor, necesita lumina indirecta sau filtrata.
Vara are nevoie de aerisirea incaperii, fara formarea curentilor de aer, si de o mare umiditate atmosferica (pulverizare permanenta cu apa). Apa de udat trebuie sa fie la temperatura camerei. Pamantul se mentine umed, dar nu in exces. Are nevoie de sol acid, poros, hranitor (un amestec de turba rosie fibroasa, pamant de frunze, mranita si nisip).
Transplantarea se face la sfarsitul verii-toamna, cand se poate realiza si despartirea tufelor pentru inmultire. Pentru mentinerea umiditatii, baza tulpinii, radacinile care ies la suprafata se pot inveli cu muschi de turba (Sphagnum).
Daca planta se simte bine infloreste incontinuu. In timp ce o floare este pe trecute, apare alta. Hrana din sol se poate suplimenta in perioada primavara-vara cu solutii nutritive pentru plante cu flori sau pentru plante acidofile, administrate de 2 ori pe luna.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Maria- Administrator
a inflorit si floricica mea :lets party: :3
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
e foarte frumoasa prima...begonii nu-mi mai cumpar niciodata ca am avut f multe, mereu am cumparat si niciodata nu au rezistat
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
eu nu am multe flori,nici nu prea am fost vreodatainebunita dupa ele,acum am inceput sa le indragesc
sandy- Mamica cocheta
teodoraion- Mamica cocheta
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
da,mi-am adus aminte caci am cumparat flamingo la educatoare la 8 martie
Maria- Administrator
este superba maria.... si a mea a inflorit acum vreo 2-3 saptamani acum nu mai are nici o floare
intr-adevar superba..
sandy- Mamica cocheta
eu am scos-o in seara asta pe a mea...era a mare, a desfacut-o in 2 ghivece, poate va inflori :trosu:
paul_A- Mamica cocheta
waw...dar ce cactus este acesta Maria asa mare? nu am mai vazut
este superb
este superb
paul_A- Mamica cocheta
nu este chiar asa mare,poate asa pare,dar atunci cand infloreste face o multime de flori :itiofer:
Maria- Administrator
am si eu, cu aceeasi flore, dar e mic...adica e doar unul singur si-mi face cate 2-3 flori
paul_A- Mamica cocheta
super floricelele Maria! am si eu o violeta inflorita, alba
elena- Mamica cocheta
sunt super florile tale maria!! si cactusul o frumusete!
teodoraion- Mamica cocheta
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Frumoase flori! Adriana draga am probleme cu florile si in special cele de la tine! Le-am scos de pe terasa, ca asa trebuia ca urmare a constructiilor si le-am pus pe aceleasi rafturi, dar afara! Le-au cam cazut frunzele, si doar in varf au o frunzulita mica-mica! Oare isi revin??
Iar muscatile mele au facut o gramada de purici, n-au avut niciodata daca au stat in casa!
Iar muscatile mele au facut o gramada de purici, n-au avut niciodata daca au stat in casa!
mona_mami- Mamica cocheta
Pagina 23 din 44 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 33 ... 44
Subiecte similare
» Plante in apartament(2)
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
Pagina 23 din 44
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA