Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 33 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 33 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Piersicile
4 participanți
Pagina 1 din 1
Piersicile
Piersica, intocmai ca si un vin vechi, bun si-a imbunatatit aroma si calitatea de-a lungul celor 4000 de ani de existenta, devenind mai gustoasa, mai aspectuasa si mai parfumata.
Istorie cu parfum de piersici
Piersicile au fost cultivate pentru prima data in China, in urma cu 4000 de ani si erau simbolul imortalitatii, in ciuda vietii scurte de 20 de ani, pe care o are piersicul.
In religia taoista chineza, piersica este considerata cel mai sacru fruct, chiar si astazi piersicile sunt oferite sarbatoritilor, la zilele de nastere, ca simbol al sperantei si longevitatii.
Altfel numele piersicii Prunus Persica provine de la numele tarii, Persia si inseamna pruna persana. De aici a fost preluata de romani, care le �au luat ca mere persane, si s-au raspandit in toata lumea, ca cele mai miraculoase fructe.
In Italia, in primul secol al erei noastre, in vremea lui Pliniu, piersicile erau cultivate in livezi.
Se pare ca Jean de la Qiuntinie si Robert d�Andilly au facut in secolul al XVII-lea, mult pentru ameliorarea calitatii celor 33 de varietati existente, prin cultivarea lor in spalier.
Antoine de la Futeriere a descris prin 1690, foarte multe din varietatile de piersici cunoscute:
# Piersica Bourdin mica si rosie;
# Piersica Magdaleine, rosie si foarte gustoasa;
# Piersica de Troye, cu parfum de mosc, mica si dulce;
# Piersica Alberge, galbena, cu gust excellent si sambure rosu-violet;
# Piersica de Corbeil, renumita pentru faptul ca isi schimba gustul in functie de pamantul in care este cultivate;
# Piersica Teton de Venus (sanul lui Venus) este cea mai apreciata dintre piersici.
In evul mediu piersicile sunt foarte appreciate, dar dupa secolul al XVII-lea lucrurile se schimba.
Mai raman cateva zone in care piersicile se cultiva in continuare, in spalier: Montreuil si Ecully. Din modificarile genetice ale piersicelor vor rezulta nectarinele.
Compozitie
# 86% apa;
# 10% glucide;
# 170 KJ aport energetic;
# vitamine: A, B1, B2, C, PP;
# saruri minerale;
# oligoelemente:calciu, potasiu, sodiu, cupru si magneziu.
Beneficii
# energizanta (11% fructoza);
# diuretica;
# usor laxativa;
Cura cu piersici este recomandata pentru:
# calculi biliari;
# diete de slabire pentru ca contine doar 52 kcal la 100 g.
Tipsuri
# Piersicile continua sa se coaca si dupa ce sunt culese si isi pastreaza aceeasi cantitate de zahar;
# Se pastreaza doar 48 de ore proaspete, la frigider se pastreaza 2 saptamani, deci recomandabil este sa fie consumata repede;
# Aroma piersicilor este maxima daca sunt consummate la temperature camerei;
# Daca nu vreti sa folositi coaja piersicilor, cel mai rapid mod de a scapa de coaja este sa le scufundati cateva minute in apa care fierbe si apoi in apa rece;
# Pentru a nu se inegri dup ace sunt taiate, se stropesc cu zeama de lamaie, portocale sau ananas;
# Nu au restrictii pot fi consummate de oricine.
In gastronomie
# Piersicile se pot folosi calde sau reci, in orice prajituri, tarte, salate, inghetate, lichioruri, cocktailuri, cupe de sampanie�
# De asemenea pot fi consummate proaspete, pot fi uscate sau pot fi conservate si consummate ca gemuri, dulceturi, compoturi, jeleuri�
# Utimele tendinte foarte rafinate folosesc piersicile ca aperitive, garnituri sau sosuri, mai ales langa si pentru fripturi savuroase.
Maria- Administrator
Re: Piersicile
deci azi ma innebunesti maria,,pe langa pepene,capsuni..piersicile sunt preferatele mele!
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Piersicile
dar si eu am intrat aici si tocmai preferatele mele nu aveau topic :fructe multe:
piersicile imi plac si mie,de cand aa aparut cele romanesti nu imi lipsesc din casa
piersicile imi plac si mie,de cand aa aparut cele romanesti nu imi lipsesc din casa
Maria- Administrator
Re: Piersicile
hmmm si mie imi plac , dar mai mult nectarinele k n-au par :spaldinti:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Piersicile
sa stii ca asa cum zici tu am mai auzit pe cineva ce zicea ca nu mananca piersici ca au par
mie imi plac toate :fructe multe: la fructe nu sunt pretentioasa
mie imi plac toate :fructe multe: la fructe nu sunt pretentioasa
Maria- Administrator
Re: Piersicile
Ca multe alte fructe pe care le savurezi cu placere astazi, piersicile provin din China, insa numele lor au la radacina cuvantul persica pentru ca s-a crezut o vreme ca aveau originea in Persia - Iranul de astazi.
Contin apa in proportie de 88% si au numai 43 de calorii la suta de grame de fruct.
CE CONTIN PIERSICILE
Fac parte din familia prunului, de aceea prezinta multe din calitatile acestor fructe. Sunt fructe dulci, contin cam 8% zahar, dar au si multe vitamine, cum ar fi vitamina A (aproximativ 2%), vitamina C (aproximativ 11%), fier si potasiu. Dar principala lor calitate este savoarea, gustul proaspat si dulce, care te vindeca de orice stare proasta in zilele caniculare. Persoanele care nu suporta puful si senzatia de dinti strepeziti, care poate aparea cand mananca piersici, au o alternativa: necta rinele, despre care multi afirma ca sunt o combinatie reusita intre prunele dulci si piersici. Asadar, nectarinele sunt o ruda apropiata a piersicii si se crede ca lipsa pufului de pe membrana se datoreaza unei gene recesive.
MOTIVE SA LE MANANCI
SUNT UN BUN REMEDIU impotriva anemiei, datorita cantitatii importante de fier pe care o contin.
SUNT INDICATE si impotriva constipatiei sau cand ai rinichii inflamati.
PENTRU CA AU SI POTASIU, piersicile sunt bune pentru reglarea tensiunii arteriale si buna functionare a sistemului nervos. Se mai spune ca piersicile au darul de a impiedica formarea tesuturilor maligne in organe.
TE HIDRATEAZA, pentru ca sunt foarte zemoase, iar daca le consumi frecvent, tenul tau va arata proaspat, ca o piersica, chiar daca ai uitat sa bei suficienta apa.
PIERSICILE IN COSMETICA
Aceste fructe sunt nelipsite in industria cosmetica, pentru ca au importante proprietati de hidratare a tenului si, in plus, miros frumos. Foloseste cu incredere orice crema cu piersica atunci cand iti simti pielea obosita. Si parfumierii le includ in ingredientele de baza, iar un parfum doar pe baza de piersica este recomandat in zilele toride de vara, pentru ca este foarte proaspat. Daca esti o adepta a tratamentelor naturale, poti sa iti prepari singura acasa o masca cu piersica zdrobita, iaurt, castravete si morcovi - iti va curata si revitaliza tenul, mai ales dupa o sesiune prelungita la plaja.
Contin apa in proportie de 88% si au numai 43 de calorii la suta de grame de fruct.
CE CONTIN PIERSICILE
Fac parte din familia prunului, de aceea prezinta multe din calitatile acestor fructe. Sunt fructe dulci, contin cam 8% zahar, dar au si multe vitamine, cum ar fi vitamina A (aproximativ 2%), vitamina C (aproximativ 11%), fier si potasiu. Dar principala lor calitate este savoarea, gustul proaspat si dulce, care te vindeca de orice stare proasta in zilele caniculare. Persoanele care nu suporta puful si senzatia de dinti strepeziti, care poate aparea cand mananca piersici, au o alternativa: necta rinele, despre care multi afirma ca sunt o combinatie reusita intre prunele dulci si piersici. Asadar, nectarinele sunt o ruda apropiata a piersicii si se crede ca lipsa pufului de pe membrana se datoreaza unei gene recesive.
MOTIVE SA LE MANANCI
SUNT UN BUN REMEDIU impotriva anemiei, datorita cantitatii importante de fier pe care o contin.
SUNT INDICATE si impotriva constipatiei sau cand ai rinichii inflamati.
PENTRU CA AU SI POTASIU, piersicile sunt bune pentru reglarea tensiunii arteriale si buna functionare a sistemului nervos. Se mai spune ca piersicile au darul de a impiedica formarea tesuturilor maligne in organe.
TE HIDRATEAZA, pentru ca sunt foarte zemoase, iar daca le consumi frecvent, tenul tau va arata proaspat, ca o piersica, chiar daca ai uitat sa bei suficienta apa.
PIERSICILE IN COSMETICA
Aceste fructe sunt nelipsite in industria cosmetica, pentru ca au importante proprietati de hidratare a tenului si, in plus, miros frumos. Foloseste cu incredere orice crema cu piersica atunci cand iti simti pielea obosita. Si parfumierii le includ in ingredientele de baza, iar un parfum doar pe baza de piersica este recomandat in zilele toride de vara, pentru ca este foarte proaspat. Daca esti o adepta a tratamentelor naturale, poti sa iti prepari singura acasa o masca cu piersica zdrobita, iaurt, castravete si morcovi - iti va curata si revitaliza tenul, mai ales dupa o sesiune prelungita la plaja.
Maria- Administrator
Re: Piersicile
si noua ne plac mult piersicile dar si nectarinele .... acum vara mancam foarte multe fructe
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA