Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
apiterapia EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
apiterapia EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 16 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 16 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
apiterapia 2466r05Ady.Biju

apiterapia 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



apiterapia 2quni4z hmshop.wordpress.com



apiterapia Wkpzltartizele.blogspot.com



apiterapia Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



apiterapia Kaqpztbratari magice



apiterapia 69m8w9 Shop/candles



apiterapia 25h2tfs art3lier.blogspot.com



apiterapia 2z9hzjkcadouri-handmade.ro



apiterapia Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



apiterapia 2moa4jsbiosens.ro



apiterapia W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



apiterapia 2ef53k2reginamaria.ro



apiterapia 2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



apiterapia 52cm4kmagazinuldebrazi.ro




apiterapia

3 participanți

In jos

apiterapia Empty apiterapia

Mesaj Scris de mona_mami Dum Sept 13, 2009 7:27 am

APITERAPIA SAU TERAPIA PE CALEA MIERII SI A PRODUSELOR DE STUP
Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintelor omului. Practica traditională a apiterapiei datează din vremurile imemoriale ale istoriei umane. Primele comunităti mai dense de oameni au apărut pe valea Indului, cam prin jurul anului 3000 I.H.
In cea mai veche carte din India, RIG-VEDA, scrisă intre anii 3000-2000 I.H., atat mierea cat si albinele sunt amintite de mai multe ori. Trecand la o altă antică civilizatie, la cea egipteană, incă din timpul primei dinastii, anul 3200 I.H., albina reprezenta simbolul regelui. Civilizatia elenă a evoluat si ea in spiritul credintei că mierea reprezintă un aliment, dar si un remediu de prim rang. Ea este mentionată in Iliada si Odiseea, de mai multe ori.
Apiterapia este terapia traditională care foloseste mierea, polenul, ceara, lăptisorul de matcă, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sănătătii corpului omenesc.
Astfel, mierea de salcam obisnuită este calmantă; cea de castan decongestionează ficatul si prostata, favorizand circulatia sanguină; mierea de măr este tonică si antidiareică; cea de tei este calmantă si sedativă; cea de păpădie este depurativă si uso laxativă; mierea de rapită este indicată in tratamentul local al ulcerelor varicoase; mierea de mure este tonică si antidiareică; cea de salcam galben japonez este antihemoragică, micsorand timpul de coagulare si reglează menstruatia, influentează de asemenea functiile digestive; mierea de cimbrisor este antiseptică, pectorală si afrodisiacă.

Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de ouă, cu 5,675 l lapte si cu aproximativ 40 de portocale. Mierea este un aliment delicios si foarte util sănătătii. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte băuturi, sub formă de tartine. Cu ajutorul mierii se pot prepara prăjituri perfect tolerabile, care, după opinia nutritionistilor, pot inlocui prăjiturile obisnuite, care sunt in general stimulatoare ale aciditătii.

Produse apicole
Dacă in trecut, milenii de-a randul, mierea a fost folosită ca atare in terapeutică, astăzi stau la dispozitie in afara acesteia si alte produse apicole. Acestea pot fi impărtite in două categorii:

1. Produse apicole naturale, directe

mierea
ceara
propolisul
polenul
lăptisorul de matcă
veninul de albine

2. Produse apicole indirecte naturale sau produse derivate.

hidromelul
otetul de miere
turtele si prăjiturile din miere
cremele de ceară
preparatele cosmetice pe bază de produse apicole
diversele sortimente vitalizante alcătuite pe bază de produse apicole.

In domeniul sănătătii un rol deosebit il ocupă combinatiile de miere, polen si lăptisor de matcă, dozate corespunzător. Se folosesc pentru ocrotirea mamei si copilului, a sănătătii adultului, in convalescente, avitaminoze, diverse afectiuni ale tubului digestiv si a ficatului, in afectiuni ale căilor respiratorii, nevroze, astenii, senilitate.
Gama produselor apiterapice cu afectiuni medicamentoase si nutritive, fabricate la noi este foarte largă, cuprinzand drajeuri de lăptisor de matcă, comprimate de lăptisor de matcă sau granule de lăptisor de matcă cu miere si calciu, omogenizat in miere.

La noi in tară se fabrică si un larg sortiment de produse cosmetice si de ingrijire igienică cum ar fi: cremele de fată cu lăptisor de matcă, cu propolis, cu miere, lotiuni nutritive, demachiante, apă de gură si altele. In medicină se foloseste un spray cu propolis pentru tratarea afectiunilor dermatologice, a escarelor, rănilor care nu se mai inchid si care apar pe părtile dorsale ale bolnavilor care stau mult timp in pat.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

apiterapia Empty Re: apiterapia

Mesaj Scris de STEF30IASI Dum Sept 13, 2009 7:42 pm

Cu ajutorul mierii se pot prepara prajituri perfect tolerabile, care, dupa opinia nutritionistilor, pot inlocui prajiturile obisnuite, care sunt in general stimulatoare ale aciditatii. Apiterapia utilizeaza mierea si produsele stupului, in cazul persoaneor care nu sunt alergice la urmatoarele categorii de produse naturale: mierea, propolis, laptisor de matca, venin de albine, ceara de albine, polen si pastura.

Efecte benefice ale mierii de albine :
-actiune antiacneica
-actiune antibacteriana
-actiune digestiva
-actiune laxativa
-actiune cardioprotectoare
-asedativa
-actiune hepatoprotectoare
-actiune de stimulare a cresterii staturo-ponderale a copilului (actiune de facilitare a fixarii calciului si magneziului)

Polenul : este un excelent supliment nutritiv iar utilizarea sa da rezultate foarte bune in: oboseala cronica, fragilitate vasculara, acnee, scaderea imunitatii, tulburari renale, boli de prostata, ulcere, menopauza. El poate fi utilizat si in desensibilizarea persoanelor alergice.

Propolisul : este cunoscut din antichitate, are o lunga istorie ca agent curativ in: raceli, dureri de gat, boli de piele, arsuri, ulcere, hemoroizi, afectiuni ale gingiilor. El a demonstrat o puternica actiune antibacteriana si antifungica, cicatrizanta, antioxidanta. Forma de prezentare este diferita, de la tinctura, tablete, capsule pana la amestec cu alte plante sau siropuri sau spray.

Laptisorul de matca : este o sursa naturala de substante nutritive esentiale, de care organismul are nevoie pentru a-si mentine starea de sanatate. El este si unica sursa naturala de acetilcolina pura necesara transmiterii influxului nervos. Introdus in formule de suplimente nutritive, laptisorul de matca contribuie la intarirea sistemului imunitar, a rezistentei organismului la efectele secundare nocive ale chimioterapiei. Este util in: oboseala, afectiuni ale parului si pielii, ale sistemului osteo-articular, tulburari hormonale, astm bronsic, impotenta, colesterol crescut, tulburari de memorie, depresii, boli hepatice, diabet, convalescenta.

Veninul de albine :
Are actiune antiinflamatoare, imunoastimulatoare, activatoare a circulatiei sangvine. Este recunoscut pentru efectele sale benefice in bolile somatice. Principalul mecanism de actiune este de stimulare a secretiei endogene de cortizon. Cea mai cunoscuta forma de prezentare este sub forma de unguent.

Ceara de albine :
Este un ingredient folosit in produsele farmaceutice si in cosmetice. Proprietatile emoliente si regenerative sunt cunoscute din Antichitate. Un compus important este vitamina A.


:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

apiterapia Empty Re: apiterapia

Mesaj Scris de mona_mami Sam Sept 26, 2009 1:30 am

Mierea-super aliment si medicament
Am aflat secretul frumusetii si prospetimii actritelor Uma Thurman si Drew Barrymore: mierea! Multe din produsele folosite de cele doua frumoase au la baza mierea si extractul din laptisor de matca. Ce-ar fi sa incercam retetele lor?

1 De ce este la mare pret mierea pentru pielea ta? Pentru ca are un important efect antibacterian si antifungic (anti-ciuperci) si uite-asa ne poate ajuta in lupta impotriva tenului iritat, punctelor negre si cosurilor.
Ca si cum ai pune antibiotic pe ele. In plus, accelereaza vindecarea lor, fara cicatrici. Lucrul acesta se intampla pentru ca, n-ai sa crezi, mierea contine peroxid de hidrogen (mai pe intelesul nostru, dezinfectantul cunoscut sub numele de apa oxigenata), substante care deshidrateaza "tintit" microorganismele si astfel le omoara, precum si compusi care fac ca pielea sa devina nesuportat de acida si "toxica" pentru inmultirea bacteriilor.

2 Demachiant cu miere? Gata, se face! Amesteca un sfert de ceasca de miere cu o lingura de sapun lichid hidratant si o jumatate de ceasca umpluta cu glicerina (de la farmacie). Preparatul obtinut se pastreaza intr-un recipient din plastic sau sticla, bine inchis. In fiecare dimineata pui pe un buretel o cantitate mica din acest demachiant si speli toata fata, fara sa "raschetezi". Dupa numai o saptamana ai sa observi ca tenul este mult mai luminos, iar punctele negre nu mai au tendinta sa "treaca" in tabara cosurilor.

3 Drew Barrymore are o reteta speciala numai pentru baie: o crema-spuma ce catifeleaza, hidrateaza si face pielea matasoasa. Ai nevoie de o jumatate de pahar de 100 ml cu ulei de migdale (sau ulei de masline), o ceasca de miere, o jumatate de ceasca de sapun lichid hidratant si o lingurita de extract uleios de vanilie (din magazinele cu produse de aromoterapie). Le amesteci pe rand si pastrezi "secretul" placut parfumat intr-un recipient golit si clatit de la un sampon mai vechi. Valabil si pentru seri speciale...

4 Un tonic natural si proaspat pentru obrazul dumneavoastra, domnisoara? Uma Thurman te indeamna sa ti-l prepari singura. Lasa lenea, mergi la piata si alege cei mai frumosi castraveti, spala-i bine si... odihneste-te!
Curata doi-trei din ei de coaja, taie-i in felii subtiri si paseaza-i, apoi stoarce-i bine printr-un tifon curat pus in doua straturi.
Sucul obtinut se amesteca incetul cu incetul cu trei lingurite de miere. Inainte de folosire se agita recipientul, iar aplicarea nu difera cu nimic de aceea a unei lotiuni tonice din comert. Doar ca se lasa pe fata timp de 3-4 minute, inclusiv pe gat si decolteu, dimineata si seara.
Ce a ramas se poate pastra la frigider si utiliza timp de 6-7 zile.

5 Nu-ti plac pastilele si te obliga mama sa iei periodic "gloantele" cu vitamine, calciu si fier? Poti sa scapi cu o cura de miere: doua lingurite pe zi dimineata (in loc de ness) iti aduc o multime de minerale esentiale (potasiu, fosfor, calciu, fier, sulf, mangan, cobalt, cupru, siliciu), enzime, fitohormoni, vitaminele P, PP, E, C si complexul de vitamine B (mai ales in mierea cu polen).
Si toate in stare foarte buna pentru ca mierea contine si niste substante speciale care o conserva bine mersi timp indelungat, fara sa fie similare... conservantilor de care ai invatat sa te feresti.

6 Dusman declarat al bunei dispozitii, constipatia poate fi rezolvata cu aceleasi doua lingurite luate dimineata la prima ora, urmate de un ceai sau o cana cu apa. Sau cu mese de seara formate din cereale cu miere, bine "pitrocite" in iaurt sau lapte.
Merg foarte bine si in suc proaspat de fructe. Ca sa-ti fie mai usor sa bei cei doi litri de apa obligatorii, prepara o citronada din apa plata, mult suc de lamaie si mierea in cantitate ceva mai mica decat daca ai fi indulcit-o cu zahar.

7 Bogata in zaharuri in proportie de 75% din greutatea sa, mierea este un energizant
foarte bine tolerat de organismul tau si mult mai eficient decat zaharul (sau ciocolata, bomboanele, bauturile carbogazoase dulci), de care difera esential - este una din glucidele "simple", sanatoase, care se digera rapid si fara nici un fel de probleme.
Sunt foarte rare persoanele alergice la miere si atunci, de fapt, reactioneaza la "scaparile" de polen din compozitia sa. Doua-trei lingurite cu miere inghitite inainte cu o jumatate de ora de antrenamentul de fitness iti asigura un supliment energizant pentru o ora si jumatate de efort.
Poate si pentru ca il simtim instinctiv ca pe un energizant, majoritatea dintre noi prefera consumul de miere dimineata, la micul dejun. In plus se pare ca "panseaza" stomacul foarte bine si reduce cheful de dulciuri pentru o jumatate de zi.

8 Daca vrei un antibiotic natural mai puternic decat mierea (si tot atat de ieftin), adauga in trusa de prim ajutor si propolisul. O taietura proaspata, sau un cos pe care l-ai sacait pot fi dezinfectate si tratate cu cateva picaturi din solutia hidroalcoolica de propolis, pe care o gasesti gata preparata in magazinele apicole (sau sub forma de spray).
Oops, ustura un pic! Tot de cateva picaturi ai nevoie sa pui peste o basicuta sparta, provocata de frecarea de un pantof mai stramt.
Si nu in ultimul rand, o raceala care te lasa fara glas poate fi tratata cu gargara bunicii: ceai de musetel sau tei caldut in care se pun 3-5 picaturi de propolis. Singura problema a propolisului este aceea ca pateaza, asa ca aplica-l pe piele cu ajutorul betisoarelor pentru curatat urechile daca nu vrei sa te colorezi galben-maro pe degete si pe zona din jurul leziunilor.

9 Laptisorul de matca (sau Royal Jelly, de la englezi citire) este delicatesa servita ca hrana de baza a puiutilor de albina.
Este atat de pretios si important incat japonezii nu s-au lasat, l-au intors pe toate partile si s-au convins ca are efecte antitumorale, regenerante si revitalizante.
Si l-au pigulit atent in laborator pana au gasit si proteina antibacteriana pe care au denumit-o royalisina, "ucigas" eficient al multor bacterii.
Un motiv in plus sa te "apropii" de magazinele cu produse apicole si sa faci o cumparatura de fiole cu laptisor de matca. Care sunt foarte bune pentru aplicare sub forma de masti, mai ales pe tenurile acneice.
Atentie, este necesara testarea cu cateva picaturi puse pe piele la plica cotului, pentru ca s-ar putea sa fii alergica.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

apiterapia Empty Re: apiterapia

Mesaj Scris de adriana Lun Dec 06, 2010 7:09 pm

cu miere ii indulcesc ceaiul lui gabita
dar citind aceste articole m-am hotarat sa iau si eu in fiecare dimineata macar o lingurita de miere pe stomacul gol !
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

apiterapia Empty Re: apiterapia

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum