Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 6 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 6 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 2466r05Ady.Biju

TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 2quni4z hmshop.wordpress.com



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII Wkpzltartizele.blogspot.com



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII Kaqpztbratari magice



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 69m8w9 Shop/candles



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 25h2tfs art3lier.blogspot.com



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 2z9hzjkcadouri-handmade.ro



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 2moa4jsbiosens.ro



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 2ef53k2reginamaria.ro



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII 52cm4kmagazinuldebrazi.ro




TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII

2 participanți

In jos

TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII Empty TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII

Mesaj Scris de STEF30IASI Dum Sept 13, 2009 10:35 pm

Clima actioneazã asupra organismului pe calea a trei factori principali: factorii meteorologici, factorii cosmici si factorii telurici.
Climatul de litoral, din cauza presiunii barometrice crescute, realizeazã conditii favorabile schimburilor gazoase apoi micsoreazã numãrul respiratiilor si favorizeazã combinarea hemoglobinei cu oxigenul si permite o irigare mai usoarã si mai abundentã a plãmânilor.
Climatul marin are un caracter stimulant, de întãrire a organismului.
Acestui climat îi sunt proprii elemente calmante: presiunea atmosfericã uniformã, variatii mici de temperaturã si umiditate aproape constantã.
De asemena are si elemente excitante cum ar fi: radiatia ultravioletã bogatã, vânturi frecvente concretizate în nelipsita brizã marinã, continut mai mare în clorurã de sodiu si iod.
Climatul marin actioneazã asupra organismului prin cresterea metabolismului, mãrirea apetitului, excitarea sistemului hematopoetic, mãrirea diurezei, stimularea sistemului nervos, tonificând organismul.
Cel mai mare filozof al antichitãtii, Platon, îngrijit într-un anumit moment al vietii sale de medici-magi egipteni, avea sã declare sententios: " marea spalã toate relele omului".
Talasoterapia reprezintã aplicarea în scopuri terapeutice a proprietãtilor apelor mãrii ca si a nãmolului si a algelor marine tãmãduitoare, asociate actiunii climatului maritim.

Talasoterapia are multe fatete sanogenetice, cum ar fi câteva:
-contrastul dintre temperatura aerului si cea a apei si care este atât de pregnant pe malul mãrii; acesta actioneazã benefic asupra circulatiei periferice si asupra respiratiei, precum si asupra cordului.
- Continua miscare a aerului reprezentatã prin brizã, cu aspectele de flux si reflux.
- Aeroterapia reprezentatã de respirarea unui aer de o puritate deosebitã, cum este cel de pe malul mãrii, care se aseamãnã cu cel întâlnit la munte.
- Masajul ritmic al valurilor de apã sãratã exercitat asupra pielii, ca si asupra elementelor contractile de la periferia organismului ca si asupra musculaturii striate de la acest nivel, elemente care pe aceastã cale sunt solicitate si puse în actiune, prin rezistenta ce trebuie sã o opunã valurilor.
- Aerosolii care sunt inspirati si bãile de nisip, sunt alte elemente caracteristice climatului marin.

Pielea, nefiind impermeabilã, microelemetele din mediul marin care o asalteazã în cadrul talasoterapiei, în special ionii de calciu, magneziu, potasiu, iod, au toate sansele sã pãtrundã în medii interioare ale organismului, mai ales când temperatura apei este caldã.
Datoritã acestor caracteristici a apãrut nevoia ca talasoterapia sã se poatã practica si în altã parte decât la mare (ocean) si în alt anotimp decât vara.
Astfel au apãrut si s-a rãspândit voga acestor centre de talasoterapie, mai bine zis de neotalasoterapie, centre în care apa de mare este introdusã în piscine special amenajate, în tot timpul anului, unde este în prealabil încãlzitã.

Pe calea bãilor de apã marinã, a gimnasticii efectuate în submersie marinã, a unor tehnici de hidromasaj, a unor bãi de alge, a unor cataplasme de alge ca si a unor alte variate proceduri terapeutice, se urmãreste readaptarea functionalã, în special a diverselor deficiente ale aparatului locomotor. Centre de acest gen au apãrut la Eforie si Mangalia.
Marea reprezintã un simbol dinamic al vietii, un loc al nasterilor, al transformãrilor si al renasterilor. Abordând anumite aspecte psihologice legate de cromatica marinã, trebuie recunoscut faptul cã marea ne îneacã pur si simplu retina în albastru, iar magnetismul marin, actioneazã asupra unora dintre noi cu alura unei veritabile forte gravitationale. Omul, imitând natura, coloreazã tot anturajul în care trãieste si, implicit, se coloreazã si pe sine, si în viata sa, se identificã cu culorile, iar culorile la rândul lor, se identificã cu viata.
La baza magnetismului, în virtutea cãruia unii dintre oameni se vor afla ori de câte ori li se oferã posibilitatea de a merge la mare, spre a se destinde si a se revigora, stã nu numai voluptatea îmbãierilor solare sau marine, apoi peisajul întru totul caracteristic al acestor meleaguri, ca si puritatea deosebitã a aerului, tot de pe aceste meleaguri, ci si aceastã pe cât de bogatã pe atât de necunoscutã dialecticã a albastrului.

În contextul omului sãnãtos, cura heliomarinã exercitã efecte dintre cele mai binefãcãtoare, dupã cum urmeazã:
- Contribuie la ridicarea tonusului psihic prin integrarea celui ce prezintã o atractie specialã pentru acest cadru natural de existentã si de sãnãtate reprezentat de mare si de climatul ce o caracterizeazã.
- Ajutã la cãlirea organismului ca si la revigorarea sa pe calea helioterapiei, a bãilor de mare, a talasoterapiei, a ameliorãrii respiratiei prin intermediul inspirãrii unui aer de o deosebitã puritate, a combaterii sedentarismului prin intermediul plimbãrilor, jocurilor ca si a alergãrilor pe malul mãrii etc.
- Influenteazã reechilibrarea organismului prin intermediul racordãrii acestuia la modurile primare de existentã, ca si prin dezinsertia temporarã a acestuia de mediul stresant si artificial de viatã reprezentat de mediul citadin.
- Are rol benefic, mai ales în cazul copiilor, în profilaxia a numeroase boli, care de regulã asalteazã aceastã categorie de vârstã.
- Contribuie la impulsionarea si stimularea cresterii somatice, mai precis la stimularea cresterii în înãltime a copiilor.

Aceeasi curã heliomarinã exercitã efecte dintre cele mai active pe linia amelionãrii sau chiar a vindecãrii diverselor boli, cum ar fi:
- Bolile respiratorii cronice (rinofaringite, rinosinuzite, bronsite cronice, astmul bronsic), pe care le influenteazã în bine mai ales pe calea inspirãrii aerosolilor marini, apoi pe calea fluidificãrii secretiilor bronsice ca si a atenuãrii sau suprimãrii spasmelor bronsice.
- În unele boli ale sângelui, în special în unele anemii, pe calea normalizãrii eritrocitelor, ca si pe calea stimulãrii cresterii hemoglobinei, pigmentul sanguin transportator al oxigenului.
Cazurile moderate de hipertensiune arterialã beneficiazã de serviciile curei heliomarine, pe calea atenuãrii debitului sistolic, adicã a volumului de sânge pe care îl pompeazã inima la fiecare contractie.
Beneficiazã de serviciile complexe ale curei heliomarine si ateroscleroza putin avansatã, pe calea normalizãrii lipidelor sanguine, lipide care în exces contribuie la formarea acestei rugini biologice, reprezentatã de aterom, substantã care depunându-se pe peretii arterelor, reduce implicit aportul sanguin si pe acela de oxigen, cu tot ce decurge pentru organism din aceastã realitate.
- Cura heliomarinã are indicatii majore în bolile reumatice inflamatorii cronice si mai ales în poliartrita cronicã evolutivã, ce afecteazã mai ales articulatiile mici ale mâinilor si picioarelor, ca si asa numita spondilitã anchilopoeticã, boalã ce se caracterizeazã prin anchilozarea coloanei vertebrale ca si prin incubarea ei progresivã.
- Beneficiazã de aceeasi curã tuberculoza extrapulmonarã si în special cea osteoarticularã, ganglionarã si peritonealã, favorizând cicatrizarea plãgilor si fistulelor, atât de frecvente în aceste varietãti de infestare tuberculoasã, favorizând de asemenea metabolismul calciului si stimulând sistemul neuroendocrin.
- O serie de boli ortopedice (întârzierile în consolidarea fracturilor, atrofiile musculare, redorile articulare, respectiv întepenirea lor), beneficiazã de cura heliomarinã si asta pe calea reglãrii metabolismului calciului si fosforului, ca si pe calea reglãrii sistemului neuroendocrin, de unde redobândirea puterii de contractie a muschilor si redobândirea mobilitãtii articulare.
- Cura heliomarinã influenteazã favorabil o serie de boli inflamatorii ginecologice cronice pe calea micsorãrii fenomenelor dureroase, pe calea decongestionãrii focarelor de inflamatie, ca si pe calea normalizãrii functiei hipofizare, de unde normalizarea secretiei interne a ovarelor.
- De aceeasi curã mai beneficiazã si o serie de boli de piele, ca pitiriazisul, psoriazisul si eczemele uscate, cura ducând la disparitia pruritului, la uscarea veziculelor si eliminarea placardelor, elemente ce caracterizeazã aceste boli.
- Beneficii majore ale curei se înregistreazã în cazul multor boli ale copiilor, în special la aceia suferind de rahitism, ca si în convalescentã dupã diferite boli infectioase.

Curei heliomarine îi sunt proprii si o serie de contraindicatii, mai importante fiind:
- tuberculoza în fazele ei evolutive.
- insuficienta cardiacã.
- hipertensiunea arterialã severã.
- insuficienta renalã ca si nefritele cronice.
- bolile sistemului nervos central ca si bolile psihice sau nevrozele.
- anumite boli endocrine, precum si hipertiroidismul


:doctor: :doctor: :doctor:
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII Empty Re: TALASOTERAPIA SAU MEDICINA MÃRII

Mesaj Scris de mona_mami Mar Sept 29, 2009 6:42 pm

marea e o adevarata oaza de sanatate. sa profitam din plin de ea!
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum