Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 25 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 25 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
sucuri naturale
+2
STEF30IASI
mona_mami
6 participanți
Pagina 1 din 1
sucuri naturale
Sucurile naturale s-ar putea clasifica astfel:
sucuri din fructe
sucuri din legume
sucuri din plante medicinale
Sucurile de fructe si legume avand valoare energeticã redusã, pot înlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fãrã a diminua volumul mesei. Dacã 100 gr de paine oferã 230-250 calorii, aceeasi cantitate de pepeni galbeni sau rosii dau 30-40 calorii. Dacã 100 gr smantanã dau 200-300 calorii, aceeasi cantitate de mere, pere sau prune, furnizeazã 71-80 calorii.
In continuare sunt prezentate catevati proprietati ale sucurilor din fructe si legume:
Sucurile scad colesterolul din sange si din bilã, prevenind concentrarea si precipitarea lui în colecist, sub formã da calculi. In acelasi timp sucurile dezintegreazã acidul uric, prevenind pe aceastã cale formarea calculilor renali, pe bazã de urati.
In bolile renale, care evolueazã cu cresterea retentiei de apã, ca si în acelea cu retentie de substante azotate în sange (uree si acid uric), aceleasi sucuri prin actiunea lor diureticã împiedicã acest inconvenient.
Tot prin efectul diuretic al sucurilor de fructe si legume se influenteazã favorabil si evolutia insuficientei cardiace; totodatã vitaminele si zaharurile naturale continute de fructe si unele zarzavaturi tonificã muschiul inimii, crescandu-i astfel puterea de contractie.
Sucul de struguri poate acoperi 90-95% din necesitãtile de vitamina C ale organsimului.
Sucul de rosii este bogat în acid ascorbic, vitamina C, apoi în caroten, fier, potasiu. Acest suc stimuleazã secretiile digestive, motiv pentru care luat înainte de masã este aperitiv, ca si sucul de telinã. Sucul de rosii reprezintã o bãuturã reconfortantã, cu indicatii speciale în anemii si convalescentã.
Sucul de varzã albã reprezintã la randul sãu un bogat rezervor de vitamina C, de derivati sulfurosi cu marcatã activitate antimicrobianã, ca si de sãruri. Contine un principiu activ cu actiune antitiroidianã, ca si un factor cicatrizant în ceea ce priveste ulcerele gastroduodenale, factor indentificat de cercetãtori americani încã din 1956 si denumit de cãtre acestia vitamina U.
Sucul de morcovi impresioneazã prin cantitãtile mari de caroten, motiv pentru care se bucurã de mare trecere în toate bolile tributare lipsei sau insuficientei de vitamina A din organism.
Sucul de ridichi negre dã rezultate excelente în colecistitele si anginocolitele cronice, mai ale însotite de constipatie, exercitand efecte benefice asupra peristaltismului intestinal, ca si asupra musculaturii netede a canaliculelor biliare, usurand în felul acesta secretarea bilei.
Sucul de cartofi
Se obtine la fel ca si celelalte sucuri, prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spalati in prealabil. Este recomandat sa fie consumat atunci cand este foarte proaspat, altfel el oxidandu-se rapid si
pierzandu-si o parte din calitatile terapeutice. Constituie unul din cele mai blande remedii din gama pe care o vom prezenta acum, avand efecte calmante, antiacide si usor depurative. Ce il face atunci un medicament puternic? Studii recente au aratat ca sucul
foarte proaspat de cartof contine anumite substante inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si...
anticonceptionale. Sa vedem in continuare mai multe despre aplicatiile acestui remediu:
Obezitate - o jumatate de pahar de suc de cartofi baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa (indiferent cat de saraca din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte de inhibare a apetitului
alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce determina o accelerare a procesului de slabire.
Hepatita virala A, B, C - se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevarat extraordinare.
Constipatii usoare, reumatism - se bea jumatate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adauga si suc de morcov.
Scorbut - sucul de cartofi este in aceasta afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in timpul sezonului rece.
Cancerul gastric - se bea cate un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic, se dilueaza cu suc de morcov. Efecte si mai puternice
se obtin cu urmatoarea combinatie, care are o eficienta foarte mare si in cazul gastritei. Se face urmatorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile. In ciuda gustului destul de greu
de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de zile, are efecte exceptionale in aceasta categorie de afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte mult din aceasta combinatie, puteti injumatati cantitatea zilnica.
Sucul de sfecla rosie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera acest suc drept unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei.
Tuturor pacientilor slabiti, anemici sau care nu aveau pofta de mancare le prescria o cura cu acest suc, pe care il recomanda safie baut cu lingurita, pentru a avea efecte mai puternice.
Anemie, slabiciune generala a organismului - se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, in reprize, pe cat posibil inainte de masa cu minimum o jumatate de ora.
Gripa - se beau 1-2 pahare de suc de sfecla rosie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice si mareste rapid capacitatea de lupta a organismului impotriva infectiei.
Alergie - se bea pe stomacul gol cate un sfert de pahar de suc de sfecla rosie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cura dureaza 30 de zile si are o eficienta extraordinara in cazul alergiilor la polen si la praf.
O combinatie contra cancerului si leucemiei - se amesteca: 50 ml patrunjel + 100 ml sfecla + 400 ml morcov + 1 lingurita suc de lamaie. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile, in cure de minimum o luna.
Sucul de ceapa
Este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, cum ar fi cel de morcov. Poate fi considerat un adevarat panaceu in bolile respiratorii, in diabet, in infectiile urinare
si renale, precum si in anumite dereglari hormonale.
Este un puternic antiinfectios, elimina parazitii intestinali, stimuleaza in mod deosebit activitatea rinichilor.
Iata in continuare cateva dintre bolile in care este deosebit de eficient:
Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri de suc de ceapa se dizolva intr-un pahar de lapte. Se beau doua asemenea doze, dimineata si seara, pe stomacul gol. O cura dureaza minimum 10 zile. Preventiv, se administreaza copiilor expusi la infectia cu paraziti intestinali o doza la 3-4 zile.
Ascita - se bea zilnic jumatate de pahar de lapte, in care au fost dizolvate 3-4 lingurite de suc proaspat de ceapa.
Diabet - la o ora dupa masa, se beau 2 linguri de suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minimum trei saptamani, timp in care, in cazul pacientilor insulino-dependenti, glicemia va fi verificata regulat, pentru a se ajusta doza zilnica de insulina.
Astm, bronsita, tuse - se amesteca doua linguri de suc de ceapa cu patru linguri de miere. Se administreaza acest remediu pe parcursul unei zile.
Infectii renale si urinare(cistita) recidivante - intr-un pahar de suc de morcov se adauga 2 linguri de suc de ceapa si 6 linguri de suc de telina. Se beau 2-3 asemenea doze pe zi, in cure de minimum doua
saptamani.
Dereglari ale glandelor cortico-suprarenale - se bea sucul de mai sus (de la infectii renale): o doza pe zi, in cure de doua luni. O combinatie puternic detoxifianta: 40 ml ceapa + 100 ml telina + 50 ml ridiche (neagra sau rosie). Se iau din acest suc cate 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor si detoxifiant al
organismului, indicat pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune in general.
Sucul de ridichi negre si rosii
Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are - veti vedea - un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii. Efectele terapeutice compenseaza din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este
o adevarata matura pentru vezica biliara si pentru rinichi, pe care le curata rapid de calculi. Apoi, are un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit si ca detoxifiant in reumatism, in bolile
produse de intoxicarea lenta a organismului. In medicina manastireasca este la mare pret acest suc pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.
Reumatism - se dizolva un sfert de pahar de suc de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol doua asemenea doze pe zi: una dimineata si una seara. Cura dureaza minimum doua saptamani si se face mai ales la schimbarea de anotimp.
Bronsita cronica - intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici acest remediu dimineata.
Calculi biliari - se amesteca patru linguri de suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte de fiecare masa cu un sfert de ora. Tratamentul dureaza
trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul microlitiazei.
Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumatate de pahar) de suc de ridiche. Efecte mai puternice are urmatoarea combinatie: O combinatie pentru eliminarea calculilor renali:
400 ml morcov + 100 ml castraveti + 100 ml ridichi
(negre sau rosii) - rezulta 600 ml, care se beau, in cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minimum 21 de zile si este eficient indiferent de natura calculilor.
Sucul de varza
La fel ca si celelalte sucuri prezentate pana acum, este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate. Are prin excelenta efecte tonice, purificatoare,
antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni. Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul sau de stimulare si de normalizare a digestiei si, nu in
ultimul rand, prin actiunea sa anticancerigena. Iata cateva din recomandarile terapeutice ale sucului de varza:
Constipatie, prevenirea viermilor intestinali - se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar - un pahar de suc de varza. Pentru un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.
Cancer al tubului digestiv - se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie strict vegetariana si preponderent crudivora.
Cancer la gat - se aplica tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.
Diabet - se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei.
Adenom de prostata - se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului
urinar.
O combinatie pentru a slabi rapid: 200 ml varza + 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (cel de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), care
are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de10 zile.
sucuri din fructe
sucuri din legume
sucuri din plante medicinale
Sucurile de fructe si legume avand valoare energeticã redusã, pot înlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fãrã a diminua volumul mesei. Dacã 100 gr de paine oferã 230-250 calorii, aceeasi cantitate de pepeni galbeni sau rosii dau 30-40 calorii. Dacã 100 gr smantanã dau 200-300 calorii, aceeasi cantitate de mere, pere sau prune, furnizeazã 71-80 calorii.
In continuare sunt prezentate catevati proprietati ale sucurilor din fructe si legume:
Sucurile scad colesterolul din sange si din bilã, prevenind concentrarea si precipitarea lui în colecist, sub formã da calculi. In acelasi timp sucurile dezintegreazã acidul uric, prevenind pe aceastã cale formarea calculilor renali, pe bazã de urati.
In bolile renale, care evolueazã cu cresterea retentiei de apã, ca si în acelea cu retentie de substante azotate în sange (uree si acid uric), aceleasi sucuri prin actiunea lor diureticã împiedicã acest inconvenient.
Tot prin efectul diuretic al sucurilor de fructe si legume se influenteazã favorabil si evolutia insuficientei cardiace; totodatã vitaminele si zaharurile naturale continute de fructe si unele zarzavaturi tonificã muschiul inimii, crescandu-i astfel puterea de contractie.
Sucul de struguri poate acoperi 90-95% din necesitãtile de vitamina C ale organsimului.
Sucul de rosii este bogat în acid ascorbic, vitamina C, apoi în caroten, fier, potasiu. Acest suc stimuleazã secretiile digestive, motiv pentru care luat înainte de masã este aperitiv, ca si sucul de telinã. Sucul de rosii reprezintã o bãuturã reconfortantã, cu indicatii speciale în anemii si convalescentã.
Sucul de varzã albã reprezintã la randul sãu un bogat rezervor de vitamina C, de derivati sulfurosi cu marcatã activitate antimicrobianã, ca si de sãruri. Contine un principiu activ cu actiune antitiroidianã, ca si un factor cicatrizant în ceea ce priveste ulcerele gastroduodenale, factor indentificat de cercetãtori americani încã din 1956 si denumit de cãtre acestia vitamina U.
Sucul de morcovi impresioneazã prin cantitãtile mari de caroten, motiv pentru care se bucurã de mare trecere în toate bolile tributare lipsei sau insuficientei de vitamina A din organism.
Sucul de ridichi negre dã rezultate excelente în colecistitele si anginocolitele cronice, mai ale însotite de constipatie, exercitand efecte benefice asupra peristaltismului intestinal, ca si asupra musculaturii netede a canaliculelor biliare, usurand în felul acesta secretarea bilei.
Sucul de cartofi
Se obtine la fel ca si celelalte sucuri, prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spalati in prealabil. Este recomandat sa fie consumat atunci cand este foarte proaspat, altfel el oxidandu-se rapid si
pierzandu-si o parte din calitatile terapeutice. Constituie unul din cele mai blande remedii din gama pe care o vom prezenta acum, avand efecte calmante, antiacide si usor depurative. Ce il face atunci un medicament puternic? Studii recente au aratat ca sucul
foarte proaspat de cartof contine anumite substante inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si...
anticonceptionale. Sa vedem in continuare mai multe despre aplicatiile acestui remediu:
Obezitate - o jumatate de pahar de suc de cartofi baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa (indiferent cat de saraca din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte de inhibare a apetitului
alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce determina o accelerare a procesului de slabire.
Hepatita virala A, B, C - se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevarat extraordinare.
Constipatii usoare, reumatism - se bea jumatate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adauga si suc de morcov.
Scorbut - sucul de cartofi este in aceasta afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in timpul sezonului rece.
Cancerul gastric - se bea cate un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic, se dilueaza cu suc de morcov. Efecte si mai puternice
se obtin cu urmatoarea combinatie, care are o eficienta foarte mare si in cazul gastritei. Se face urmatorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile. In ciuda gustului destul de greu
de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de zile, are efecte exceptionale in aceasta categorie de afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte mult din aceasta combinatie, puteti injumatati cantitatea zilnica.
Sucul de sfecla rosie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera acest suc drept unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei.
Tuturor pacientilor slabiti, anemici sau care nu aveau pofta de mancare le prescria o cura cu acest suc, pe care il recomanda safie baut cu lingurita, pentru a avea efecte mai puternice.
Anemie, slabiciune generala a organismului - se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, in reprize, pe cat posibil inainte de masa cu minimum o jumatate de ora.
Gripa - se beau 1-2 pahare de suc de sfecla rosie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice si mareste rapid capacitatea de lupta a organismului impotriva infectiei.
Alergie - se bea pe stomacul gol cate un sfert de pahar de suc de sfecla rosie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cura dureaza 30 de zile si are o eficienta extraordinara in cazul alergiilor la polen si la praf.
O combinatie contra cancerului si leucemiei - se amesteca: 50 ml patrunjel + 100 ml sfecla + 400 ml morcov + 1 lingurita suc de lamaie. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile, in cure de minimum o luna.
Sucul de ceapa
Este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, cum ar fi cel de morcov. Poate fi considerat un adevarat panaceu in bolile respiratorii, in diabet, in infectiile urinare
si renale, precum si in anumite dereglari hormonale.
Este un puternic antiinfectios, elimina parazitii intestinali, stimuleaza in mod deosebit activitatea rinichilor.
Iata in continuare cateva dintre bolile in care este deosebit de eficient:
Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri de suc de ceapa se dizolva intr-un pahar de lapte. Se beau doua asemenea doze, dimineata si seara, pe stomacul gol. O cura dureaza minimum 10 zile. Preventiv, se administreaza copiilor expusi la infectia cu paraziti intestinali o doza la 3-4 zile.
Ascita - se bea zilnic jumatate de pahar de lapte, in care au fost dizolvate 3-4 lingurite de suc proaspat de ceapa.
Diabet - la o ora dupa masa, se beau 2 linguri de suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de morcov. Tratamentul se face vreme de minimum trei saptamani, timp in care, in cazul pacientilor insulino-dependenti, glicemia va fi verificata regulat, pentru a se ajusta doza zilnica de insulina.
Astm, bronsita, tuse - se amesteca doua linguri de suc de ceapa cu patru linguri de miere. Se administreaza acest remediu pe parcursul unei zile.
Infectii renale si urinare(cistita) recidivante - intr-un pahar de suc de morcov se adauga 2 linguri de suc de ceapa si 6 linguri de suc de telina. Se beau 2-3 asemenea doze pe zi, in cure de minimum doua
saptamani.
Dereglari ale glandelor cortico-suprarenale - se bea sucul de mai sus (de la infectii renale): o doza pe zi, in cure de doua luni. O combinatie puternic detoxifianta: 40 ml ceapa + 100 ml telina + 50 ml ridiche (neagra sau rosie). Se iau din acest suc cate 6 linguri, de 4-5 ori pe zi. Este un excelent drenor si detoxifiant al
organismului, indicat pentru tratarea acneei, psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului eritematos, bolilor imune in general.
Sucul de ridichi negre si rosii
Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are - veti vedea - un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii. Efectele terapeutice compenseaza din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este
o adevarata matura pentru vezica biliara si pentru rinichi, pe care le curata rapid de calculi. Apoi, are un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit si ca detoxifiant in reumatism, in bolile
produse de intoxicarea lenta a organismului. In medicina manastireasca este la mare pret acest suc pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.
Reumatism - se dizolva un sfert de pahar de suc de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol doua asemenea doze pe zi: una dimineata si una seara. Cura dureaza minimum doua saptamani si se face mai ales la schimbarea de anotimp.
Bronsita cronica - intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere si se amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici acest remediu dimineata.
Calculi biliari - se amesteca patru linguri de suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte de fiecare masa cu un sfert de ora. Tratamentul dureaza
trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul microlitiazei.
Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumatate de pahar) de suc de ridiche. Efecte mai puternice are urmatoarea combinatie: O combinatie pentru eliminarea calculilor renali:
400 ml morcov + 100 ml castraveti + 100 ml ridichi
(negre sau rosii) - rezulta 600 ml, care se beau, in cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minimum 21 de zile si este eficient indiferent de natura calculilor.
Sucul de varza
La fel ca si celelalte sucuri prezentate pana acum, este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate. Are prin excelenta efecte tonice, purificatoare,
antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni. Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul sau de stimulare si de normalizare a digestiei si, nu in
ultimul rand, prin actiunea sa anticancerigena. Iata cateva din recomandarile terapeutice ale sucului de varza:
Constipatie, prevenirea viermilor intestinali - se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar - un pahar de suc de varza. Pentru un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.
Cancer al tubului digestiv - se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie strict vegetariana si preponderent crudivora.
Cancer la gat - se aplica tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.
Diabet - se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei.
Adenom de prostata - se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului
urinar.
O combinatie pentru a slabi rapid: 200 ml varza + 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (cel de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), care
are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de10 zile.
mona_mami- Mamica cocheta
Re: sucuri naturale
Tot mai multa lume descopera ca fructele si legumele nu sunt doar comestibile.
Medicii adepti ai solutiei alternative spun ca nectarul este un tonic natural care ofera o digestie sigura si necostisitoare, sustine sistemul imunitar si imbunatateste procesul de eliminare a toxinelor.
Sucurile proaspete s-au dovedit a fi o arma impotriva bolilor, studiile arata ca sucurile pot sa grabeasca procesul de vindecare al infectiilor si al ulcerului.
Cand este folosit impreuna cu alte metode naturale precum plantele medicinale, homeopatie si terapie nutritionala, sucurile naturale pot sa dea cantitatea optima de nutrienti necesara pentru vindecarea sistemului imunitar.
Sucurile furnizeaza hrana optima fara prea multa energie consumata pe digestie si nu stati sase ore ca sa digerati ca in cazul mancarurilor bogate in proteine si grasimi, corpul are mai multa energie pentru intarirea imunitatii.
Sucurile ajuta la descoperirea sensibilitatilor legate de mancare, un factor major in problemele legate de sistemul imunitar ca artrita, astmul si sindromul oboselii cronice.
Prin introducerea graduala a mancarii solide multi pacienti au observat ca simptomele bolilor de care sufereau s-au inrautatit dupa ce au mancat anumite tipuri de mancare.
Majoritatea pacientilor nu realizeaza ca au sensibilitati legate de anumite tipuri de mancare pana cand incep sa faca cura de suc natural, vad imbunatatiri, se intorc la vechea dieta si se imbolnavesc din nou .
Pentru cei care nu pot sa tina curele cu sucuri, o alternativa este dieta de detoxifiere care are aceleasi calitati ca si sucurile naturale. Pentru cateva zile mancati fructe si legume nepreparate si suplimentati cu sucuri proaspete . Sucul de sfecla este folositor pentru stimularea activitatii ficatului.
Aceasta cura elimina toxinele din corp cauzate de mancarea proasta si de folosinta indelungata a antibioticelor.
O dieta bazata pe mancare nepreparata si bogata in sucuri de fructe este sanatoasa pentru toata lumea.
Dietele de curatare a organismului sunt extrem de folositoare in tratarea unor boli degenerative ca bolile de inima si artrita.
Sucurile nu sunt folosite doar pentru tratamentul bolilor, sunt sanatoase si sunt o forma ieftina de medicina preventiva. Studiile arata ca dietele bogate in fructe si legume scad riscul bolilor degenerative cronice, incluzand cancer, diabet si boli de inima.
Cu toate cercetarile, promovarile dietelor sanatoase, recomandarile medicilor de a manca mai multe fructe si legume, multi oameni inca nu au inteles importanta acestor mesaje. Un studiu a aratat ca doar un sfert din populatia globului mancanca doua, trei fructe sau legume pe zi. Cateva pahare de suc proaspat in fiecare zi sunt o crestere considerabila de nutrienti in mancarea zilnica.
Cercetatorii au identificat mai mult de 400 de caroteni, unul dintre cei mai cunoscuti de oameni este beta caroten, un nutritiv bogat in vitamina A.
Studiile arata ca beta carotenul are proprietati anti-cancerigene si poate sa anuleze conditiile de aparitie a cancerului cum ar fi leukoplakia, o crestere anormala de celule care duce la cancer de gura (sunt expuse persoanele care fumeaza). Studii suplimentare arata ca toti carotenii au proprietati anti-cancerigene.
Pentru beneficiu maxim beti sucurile imediat dupa ce le faceti, cel mai potrivit este pana intr-o jumatate de ora. Sucurile puse in frigider isi pierd valoarea nutritionala repede. Imediat ce fructele sau legumele sunt stoarse enzimele naturale din suc incep sa elimine ceilalti nutrienti. Pentru ca legumele contin mai multe enzime decat fructele, nutrientii lor se epuizeaza mai repede. O data ce sucul de legume incepe sa se ingroase tot ce mai ramane din el sunt apa, minerale si calorii.
:doctor: :doctor: :doctor:
Medicii adepti ai solutiei alternative spun ca nectarul este un tonic natural care ofera o digestie sigura si necostisitoare, sustine sistemul imunitar si imbunatateste procesul de eliminare a toxinelor.
Sucurile proaspete s-au dovedit a fi o arma impotriva bolilor, studiile arata ca sucurile pot sa grabeasca procesul de vindecare al infectiilor si al ulcerului.
Cand este folosit impreuna cu alte metode naturale precum plantele medicinale, homeopatie si terapie nutritionala, sucurile naturale pot sa dea cantitatea optima de nutrienti necesara pentru vindecarea sistemului imunitar.
Sucurile furnizeaza hrana optima fara prea multa energie consumata pe digestie si nu stati sase ore ca sa digerati ca in cazul mancarurilor bogate in proteine si grasimi, corpul are mai multa energie pentru intarirea imunitatii.
Sucurile ajuta la descoperirea sensibilitatilor legate de mancare, un factor major in problemele legate de sistemul imunitar ca artrita, astmul si sindromul oboselii cronice.
Prin introducerea graduala a mancarii solide multi pacienti au observat ca simptomele bolilor de care sufereau s-au inrautatit dupa ce au mancat anumite tipuri de mancare.
Majoritatea pacientilor nu realizeaza ca au sensibilitati legate de anumite tipuri de mancare pana cand incep sa faca cura de suc natural, vad imbunatatiri, se intorc la vechea dieta si se imbolnavesc din nou .
Pentru cei care nu pot sa tina curele cu sucuri, o alternativa este dieta de detoxifiere care are aceleasi calitati ca si sucurile naturale. Pentru cateva zile mancati fructe si legume nepreparate si suplimentati cu sucuri proaspete . Sucul de sfecla este folositor pentru stimularea activitatii ficatului.
Aceasta cura elimina toxinele din corp cauzate de mancarea proasta si de folosinta indelungata a antibioticelor.
O dieta bazata pe mancare nepreparata si bogata in sucuri de fructe este sanatoasa pentru toata lumea.
Dietele de curatare a organismului sunt extrem de folositoare in tratarea unor boli degenerative ca bolile de inima si artrita.
Sucurile nu sunt folosite doar pentru tratamentul bolilor, sunt sanatoase si sunt o forma ieftina de medicina preventiva. Studiile arata ca dietele bogate in fructe si legume scad riscul bolilor degenerative cronice, incluzand cancer, diabet si boli de inima.
Cu toate cercetarile, promovarile dietelor sanatoase, recomandarile medicilor de a manca mai multe fructe si legume, multi oameni inca nu au inteles importanta acestor mesaje. Un studiu a aratat ca doar un sfert din populatia globului mancanca doua, trei fructe sau legume pe zi. Cateva pahare de suc proaspat in fiecare zi sunt o crestere considerabila de nutrienti in mancarea zilnica.
Cercetatorii au identificat mai mult de 400 de caroteni, unul dintre cei mai cunoscuti de oameni este beta caroten, un nutritiv bogat in vitamina A.
Studiile arata ca beta carotenul are proprietati anti-cancerigene si poate sa anuleze conditiile de aparitie a cancerului cum ar fi leukoplakia, o crestere anormala de celule care duce la cancer de gura (sunt expuse persoanele care fumeaza). Studii suplimentare arata ca toti carotenii au proprietati anti-cancerigene.
Pentru beneficiu maxim beti sucurile imediat dupa ce le faceti, cel mai potrivit este pana intr-o jumatate de ora. Sucurile puse in frigider isi pierd valoarea nutritionala repede. Imediat ce fructele sau legumele sunt stoarse enzimele naturale din suc incep sa elimine ceilalti nutrienti. Pentru ca legumele contin mai multe enzime decat fructele, nutrientii lor se epuizeaza mai repede. O data ce sucul de legume incepe sa se ingroase tot ce mai ramane din el sunt apa, minerale si calorii.
:doctor: :doctor: :doctor:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: sucuri naturale
Sucuri de fructe
Suc de caise
Bogatia acestui fruct in vitamine si saruri minerale ne face sa intelegem interesul pentru consumul de suc in cazurile de astenii fizice si psihice, de anemie si in convalescente.
Suc de ananas
Fruct bogat deopotriva in vitamine, oligoelemente si saruri minerale, ananasul contine, in plus, un ferment digestiv foarte puternic. Sucul lui este indicat in cazurile de insuficiente digestive, de crestere, in convalescente. Diuretic, si cu proprietati detoxifiante.
Suc de coacaze negre
Celor care il prefera sucul le va aduce servicii prin proprietatile sale antireumatismale, antiartritice, antigutoase si datorita actiunii lui stimulante hepatice.
Suc de cirese
Este remineralizant, depurativ, antireumatismal si indicat arterioscleroticilor, pletoricilor, gutosilor, artriticilor. Energetic, este deopotriva un factor de prevenire a imbatrinirii prin actiunea lui regeneratoare si eliminatoare a deseurilor si a toxinelor.
Artriticii, obezii, constipatii vor lua, cu folos, sucul rezultat dintr-un kg de fructe pe zi.
Suc de lamiie
Ca si portocala, grepfrutul, morcovul, marul si strugurele, sucul de lamiie beneficiaza de o reputatie bine stabilita. Sucul de lamiie se consuma in caz de ulcer gastric, iar proprietatile lui depurative sanguine il recomanda consumului zilnic, pur sau amestecat cu alte sucuri.
Suc de fragi
Este vorba, in cazul acesta, de un suc remineralizant, antireumatismal si antigutos prin actiunea eliminatorie a acidului uric. Este folosit deopotriva in arterioscleroza, autointoxicatie, litiaze urinare. Poseda, pe linga acestea, proprietati bactericide vadite mai ales impotriva bacilului tifoidei, care tocmai se face prezent la noi in tara.
Suc de zmeura
Bautura catalogata printre cele mai placute, indicata pura sau diluata cu apa, in reumatisme, guta, dermatoze si in stari febrile. Amestecul de suc de zmeura si de suc de coacaze, foarte racoritor, diluat cu apa, constituie o bautura recomandata in febrele eruptive, in afectiunile febrile in genere, in inflamatiile urinare.
Suc de coacaze rosii
Suc aperitiv si digestiv, diuretic si depurativ. Actiunea lui se manifesta asupra circulatiei singelui (stari pletorice), asupra ficatului (insuficienta si congestie hepatica), asupra inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, asupra reumatismelor si gutei. Diluat cu apa este o excelenta bautura pentru cei cu stari febrile. (... F)
Suc de mandarine
Este revitalizant si, prin continutul sau in brom, se bucura de proprietati sedative.
Suc de dude
Diluat de apa este un racoritor si un laxativ. Se poate folosi in gargara contra anghinelor, aftelor si stomatitelor.
Suc de afine
Este indicat in mod special in tratamentul infectiilor intestinale: enterite, colite, diarei, dizenterii amibiene sau altele, putrefactii intestinale, colibaciloza. Are o actiune selectiva asupra unui anumit numar de agenti patogeni intestinali ca bacilul lui Eberth (tifoida), colibacili. Este, de altfel, un dizolvant al acidului uric. In sfirsit, stimuleaza vederea nocturna.
Suc de portocal
Bautura preferata de cei mai multi pentru proprietatile sale racoritoare si tonice. Este, de asemenea, un fluidifiant sanguin si un protector vascular. Pentru un efect mai puternic, se va folosi si coaja.
Suc de grepfrut
Aperitiv, digestiv, depurativ, grepfrutul este deopotriva un stimulent hepatic si un excelent drenor al veziculei biliare. Ca si sucul precedent, este un fluidifiant sanguin si un protector vascular.
Suc de persici
Diuretic si laxativ usor, sucul de piersica va fi deopotriva folositor dispepticilor. Sint preferabile de consumat fructele ca atare, bine coapte.
Suc de pere
Depurativ, diuretic, eliminator al acidului uric, sucul de pere este, de asemenea, remineralizant, indicat in anemii, surmenaj, tuberculoza. Astringent, lecuieste durerile.
Suc de mere
Sucul de mere se bucura, pe buna dreptate, de un foarte bun renume. Tonic muscular si al sistemului nervos, diuretic si antireumatismal, antigutos, antiseptic intestinal, depurativ este indicat intr-o sumedenie de afectiuni. Constipatii il pot folosi in cantitati mari.
Sucul poate fi, ca si sucul de morcovi, amestecat cu multe alte sucuri, pentru a le oferi savoarea lui.
Suc de prune
Stimulent nervos, energetic, sucul de prune este, de asemenea, diuretic, laxativ si dezintoxicant. Se recomanda reumaticilor, arterioscleroticilor si astenicilor in general.
Suc de struguri
Gratie calitatilor sale, a fost supranumit lapte vegetal. Valoarea lui calorica este importanta: peste 900 de calorii la 1 kg. Constituie un stimulent, un remineralizant, un puternic factor de dezintoxicare, indicat in cazul pletorelor, al artritismului, al reumatismului, al gutei, al litiazelor, al excesului de uree sanguina, al tulburarilor de hipertensiune, al enteritei si al congestiei hepatice.
O cura de 1.000-1.200 g de suc de struguri timp de citeva zile va folosi obezilor si surmenatilor.
Dupa gradul de intoxicare, cura va putea sa se extinda la 15 zile-trei saptamini, cu o medie de 1.200-1.400 g
Suc de caise
Bogatia acestui fruct in vitamine si saruri minerale ne face sa intelegem interesul pentru consumul de suc in cazurile de astenii fizice si psihice, de anemie si in convalescente.
Suc de ananas
Fruct bogat deopotriva in vitamine, oligoelemente si saruri minerale, ananasul contine, in plus, un ferment digestiv foarte puternic. Sucul lui este indicat in cazurile de insuficiente digestive, de crestere, in convalescente. Diuretic, si cu proprietati detoxifiante.
Suc de coacaze negre
Celor care il prefera sucul le va aduce servicii prin proprietatile sale antireumatismale, antiartritice, antigutoase si datorita actiunii lui stimulante hepatice.
Suc de cirese
Este remineralizant, depurativ, antireumatismal si indicat arterioscleroticilor, pletoricilor, gutosilor, artriticilor. Energetic, este deopotriva un factor de prevenire a imbatrinirii prin actiunea lui regeneratoare si eliminatoare a deseurilor si a toxinelor.
Artriticii, obezii, constipatii vor lua, cu folos, sucul rezultat dintr-un kg de fructe pe zi.
Suc de lamiie
Ca si portocala, grepfrutul, morcovul, marul si strugurele, sucul de lamiie beneficiaza de o reputatie bine stabilita. Sucul de lamiie se consuma in caz de ulcer gastric, iar proprietatile lui depurative sanguine il recomanda consumului zilnic, pur sau amestecat cu alte sucuri.
Suc de fragi
Este vorba, in cazul acesta, de un suc remineralizant, antireumatismal si antigutos prin actiunea eliminatorie a acidului uric. Este folosit deopotriva in arterioscleroza, autointoxicatie, litiaze urinare. Poseda, pe linga acestea, proprietati bactericide vadite mai ales impotriva bacilului tifoidei, care tocmai se face prezent la noi in tara.
Suc de zmeura
Bautura catalogata printre cele mai placute, indicata pura sau diluata cu apa, in reumatisme, guta, dermatoze si in stari febrile. Amestecul de suc de zmeura si de suc de coacaze, foarte racoritor, diluat cu apa, constituie o bautura recomandata in febrele eruptive, in afectiunile febrile in genere, in inflamatiile urinare.
Suc de coacaze rosii
Suc aperitiv si digestiv, diuretic si depurativ. Actiunea lui se manifesta asupra circulatiei singelui (stari pletorice), asupra ficatului (insuficienta si congestie hepatica), asupra inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, asupra reumatismelor si gutei. Diluat cu apa este o excelenta bautura pentru cei cu stari febrile. (... F)
Suc de mandarine
Este revitalizant si, prin continutul sau in brom, se bucura de proprietati sedative.
Suc de dude
Diluat de apa este un racoritor si un laxativ. Se poate folosi in gargara contra anghinelor, aftelor si stomatitelor.
Suc de afine
Este indicat in mod special in tratamentul infectiilor intestinale: enterite, colite, diarei, dizenterii amibiene sau altele, putrefactii intestinale, colibaciloza. Are o actiune selectiva asupra unui anumit numar de agenti patogeni intestinali ca bacilul lui Eberth (tifoida), colibacili. Este, de altfel, un dizolvant al acidului uric. In sfirsit, stimuleaza vederea nocturna.
Suc de portocal
Bautura preferata de cei mai multi pentru proprietatile sale racoritoare si tonice. Este, de asemenea, un fluidifiant sanguin si un protector vascular. Pentru un efect mai puternic, se va folosi si coaja.
Suc de grepfrut
Aperitiv, digestiv, depurativ, grepfrutul este deopotriva un stimulent hepatic si un excelent drenor al veziculei biliare. Ca si sucul precedent, este un fluidifiant sanguin si un protector vascular.
Suc de persici
Diuretic si laxativ usor, sucul de piersica va fi deopotriva folositor dispepticilor. Sint preferabile de consumat fructele ca atare, bine coapte.
Suc de pere
Depurativ, diuretic, eliminator al acidului uric, sucul de pere este, de asemenea, remineralizant, indicat in anemii, surmenaj, tuberculoza. Astringent, lecuieste durerile.
Suc de mere
Sucul de mere se bucura, pe buna dreptate, de un foarte bun renume. Tonic muscular si al sistemului nervos, diuretic si antireumatismal, antigutos, antiseptic intestinal, depurativ este indicat intr-o sumedenie de afectiuni. Constipatii il pot folosi in cantitati mari.
Sucul poate fi, ca si sucul de morcovi, amestecat cu multe alte sucuri, pentru a le oferi savoarea lui.
Suc de prune
Stimulent nervos, energetic, sucul de prune este, de asemenea, diuretic, laxativ si dezintoxicant. Se recomanda reumaticilor, arterioscleroticilor si astenicilor in general.
Suc de struguri
Gratie calitatilor sale, a fost supranumit lapte vegetal. Valoarea lui calorica este importanta: peste 900 de calorii la 1 kg. Constituie un stimulent, un remineralizant, un puternic factor de dezintoxicare, indicat in cazul pletorelor, al artritismului, al reumatismului, al gutei, al litiazelor, al excesului de uree sanguina, al tulburarilor de hipertensiune, al enteritei si al congestiei hepatice.
O cura de 1.000-1.200 g de suc de struguri timp de citeva zile va folosi obezilor si surmenatilor.
Dupa gradul de intoxicare, cura va putea sa se extinda la 15 zile-trei saptamini, cu o medie de 1.200-1.400 g
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: sucuri naturale
Daria mea a baut sucuri naturale cat a fost micuta acum nu-i mai plac.
cere sa-i fac , bea cateva gurite si gata
a descoperit chimicalele de la magazin si adio cele naturale facute in casa
cere sa-i fac , bea cateva gurite si gata
a descoperit chimicalele de la magazin si adio cele naturale facute in casa
deriana- Mamica eleganta
- Varsta : 45
Re: sucuri naturale
gabita a baut foarte mult suc natural din fructe si legume cat a fost mic ....acum nu ii mai place! .... traiasca TEDY
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA