Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
pregatirea plantelor medicinale EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
pregatirea plantelor medicinale EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 14 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
pregatirea plantelor medicinale 2466r05Ady.Biju

pregatirea plantelor medicinale 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



pregatirea plantelor medicinale 2quni4z hmshop.wordpress.com



pregatirea plantelor medicinale Wkpzltartizele.blogspot.com



pregatirea plantelor medicinale Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



pregatirea plantelor medicinale Kaqpztbratari magice



pregatirea plantelor medicinale 69m8w9 Shop/candles



pregatirea plantelor medicinale 25h2tfs art3lier.blogspot.com



pregatirea plantelor medicinale 2z9hzjkcadouri-handmade.ro



pregatirea plantelor medicinale Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



pregatirea plantelor medicinale 2moa4jsbiosens.ro



pregatirea plantelor medicinale W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



pregatirea plantelor medicinale 2ef53k2reginamaria.ro



pregatirea plantelor medicinale 2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



pregatirea plantelor medicinale 52cm4kmagazinuldebrazi.ro




pregatirea plantelor medicinale

3 participanți

In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de mona_mami Vin Sept 25, 2009 11:07 pm

Cum usuci şi păstrezi plantele medicinale

Remediile naturale au efecte terapeutice doar atunci când plantele sunt recoltate, uscate şi păstrate corespunzător. Iată paşii corecţi pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile lor tămăduitoare.

Se recoltează şi toamna
Momentul în care culegem plantele pentru a le pune la uscat este deosebit de important. De exemplu, dacă de la o plantă vrem să uscăm florile, atunci recoltarea trebuie făcută la începutul perioadei de înflorire, pentru că întârzierea recoltării duce la scuturarea petalelor, care sunt bogate în substanţe active.

Astfel de plante sunt coada-şoricelului, gălbenelele şi muşeţelul. De asemenea, recoltarea rădăcinilor sau a bulbilor se face la începutul primăverii sau la sfârşitul toamnei. Ca regulă generală, plantele se recoltează fie dimineaţa, pe răcoare, fie după-amiaza, până la apusul soarelui.

Nu se spală

Plantele medicinale nu trebuie spălate înainte de a fi puse la uscat, ne sfătuiesc fitoterapeuţii. Pentru ca plantele să fie cât mai curate, este indicat să nu le culegem de pe marginea drumului, deoarece sunt pline de praf şi de noxele eliberate de maşini.

Cele mai bune locuri pentru recoltarea plantelor sunt poieniţele, munţii, dealurile şi propria grădină.

Înainte de a le pune la uscat, trebuie să ne asigurăm că încăperea în care vor sta este una răcoroasă.

În ceea ce priveşte florile şi frunzele, acestea se usucă de obicei la umbră, în spaţii bine aerisite. Rădăcinile şi scoarţa necesită uscare în camere mai călduroase, însă temperatura din aceste încăperi nu trebuie să depăşească 35 de grade Celsius. În schimb, seminţele plantelor se usucă cel mai bine la soare.

De asemenea, nu este indicat să aşezăm plantele direct pe masă, ci să punem sub ele o bucată de tifon sau hârtie netipărită. Obligatoriu, le vom aşeza în straturi subţiri, iar din când în când le vom amesteca, pentru a se usca foarte bine pe toate părţile.

Fereşte-le de căldură!

După uscare, care poate dura până la trei săptămâni, plantele se pot păstra în pungi de hârtie sau în cutii de carton, pentru a fi ferite de lumină.

În caz contrar, îşi pierd calităţile.Nu este indicat să le ţinem în pungi de plastic sau în cutii de tablă. Asta deoarece, în cazul plantelor care conţin uleiuri volatile, cum este, de exemplu, levănţica, plasticul absoarbe o mare parte din arome şi, astfel, scade eficienţa tratamentelor.

O alternativă la metodele de păstrare sunt borcanele colorate, care feresc plantele de lumină. Recipientele în care se păstrează plantele trebuie ferite de căldura excesivă. Doar în acest mod, plantele îşi vor păstra savoarea, culoarea şi mirosul.

Mirodeniile pot fi obţinute şi în casă

Multe dintre plantele aromate cu ajutorul cărora dăm gust mâncării pot fi uscate şi acasă. Aceste plante nu necesită condiţii speciale de recoltare. Pătrunjelul, mărarul, cimbrul şi leuşteanul sunt doar câteva dintre plantele pe care le putem usca acasă.

Procesul de uscare este similar cu cel al plantelor medicinale. Excepţie face doar cimbrul. Fiind sub formă de crenguţe, acestea se leagă într-un bucheţel şi se atârnă la uscat în cămară.

Bine de ştiut

Nu recolta plantele în pungi de plastic, deoarece plasticul se încinge şi, din cauza căldurii, substanţele de bază se inactivează.

Nu cumpăra plante medicinale din pieţe, deoarece este posibil să nu fi fost respectate condiţiile de recoltare.

Nu păstra plantele uscate mai mult de un an, deoarece îşi pierd proprietăţile tămăduitoare. Specialiştii recomandă să recoltăm şi să uscăm plante în fiecare an

Nu usca plantele medicinale pe hartie de ziar, din cauza ca aceasta este toxica. Poti alege foi de caiet sau de coala alba de hartie.
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty Re: pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de mona_mami Lun Oct 12, 2009 6:29 am

Plantele medicinale in stomatologie

Ierburile si plantele medicinale se aplicau in scopuri medicinale inca din antichitate. Din miturile si legendele vechi pina la noi au ajuns informatii despre aceea, ca plantele medicinale se intrebuintau pentru pregatirea infuziilor si decocturilor. Printre adeptii folosirii ierburilor la tratarea bolnavilor, a fost si parintele medicinii Hipocrat (460-370 i.e.n.). anume el a argumentat din punct de vedere stiintific folosirea in scopuri medicinale a mai bine de 230 de specii de plante.

Sporirea interesului fata de folosirea plantelor in medicina, mai ales in ultimii ani, este o consecinta a cresterii numarului de cazuri secundare si de alergie in urma intrebuintarii substantelor medicinale sintetice (antibioticelor, preparatelor hormonale). In favoarea ierburilor medicinale mai este si faptul, ca ele contin un sir de microelemente, vitamine, uleiuri eterice si substante biogenice folositoare.

O intrebuintare larga o au plantele medicinale in stomatologie, ele fiind folosite pentru tratarea multor boli ale mucoasei (stomatitelor, gingivitelor, candidamicozelor, eritemei exsudative) si mai ales pentru introducerea locala a preparatelor cu ajutorul aplicatiilor, cit si in aerozol, in solutii pentru gargare si irigari bucale. Efectul terapeutic se obtine datorita contactului direct al preparatelor cu microorganismele virulente - fapt, ce ridica capacitatea regeneratoare a organismului si permite de a dirija procesele metabolice, care au loc in tesuturile cavitatii bucale. Lucrul acesta se poate obtine gratie proprietatii mucoase a cavitatii bucale de a absorbi activ substantele medicinale. Se folosesc cu succes clatirile si aplicatiile cu tincturi din coaja de stejar, muguri de mesteacan, plante de pojarnita inflorita, din frunze de salvie, flori de musetel, fructe de alun, frunze de nuc, flori de levantica, iarba-cu-cinci-degete, flori de galbenele. Efectul pozitiv, conditionat de procesul de deshidratare a celulelor tesuturilor, duce la micsorarea hemoragiilor, la indesirea tesuturilor si micsorarea proceselor inflamative. Ca surse antiseptice se intrebuinteaza in stomatologie calanhoia, frunzele de nuc, salvia medicinala, eucaliptul si patlagina.
Lichidul obtinut din frunze uscate de patlagina se aplica sub forma de oblojeli, el avind totodata si insusiri de cicatrizant si hemostatic.

Pentru micsorarea vadita a proceselor inflamatorii se folosesc remedii pregatire din anin, mesteacan, pojarnita, calendula, flori de tei, flori si frunze de podbal, salvie, maces si eucalipt.

Infuzia de calendula favorizeaza cicatrizarea ranilor, arsurilor, ulceratiilor.Ca substante deodorante ale cavitatii bucale se foloseste Arnica, coaja de stejar si de salcie, frunzele de patlagina si de urzica, florile de coada-soarecelui si de musetel (romanita) se folosesc in stomatologie datorita actiunilor lor hemostaticetinctura din zmeura, menta, pelin, pin si eucalipt..

Este bine cunoscut efectul terapeutic al multor plante medicinale asupra diferitor boli stomatologice. Extractele de pojarnita, musetel, urzica, coada-soarecelui opresc procesele inflamatorii. In caz de gingivita si paradontita, hormolizeaza procesele metabolice, actioneaza ca un analgezic, accelereaza regeneratia mucoasei gingiilor, micsoreaza puroierea.

In tratamentul gingivitei formelor inflamative ale paradontitei si stomatitei cronice, aftoase e binevenit sucul de calahoe, care poseda o actiune atiseptica, calmanta, vindecatoare. O actiune antiinflamativa, hemostatica, dezoratorie si regeneratorie o are cocteilul din arnica, calendula, eucalipt si ulei de piersic.

Pentru tratarea ulcerelor trofice ale mucoasei cavitatii bucale, stomatitelor ulcero-necrotice aftoase, alergice, traumatice se foloseste ceaiul verde, care poseda si o actiune tonica asupra intregului organism. Pentru tratarea ulceratiilor greu vindecabile ale mucoasei cavitatii bucale, care pot fi un semnal al patologiei generale, se folosesc cu succes uleiurile de maces si catina, care sint in stare de a grabi stimularea proceselor de epitelizare a mucoasei


http://www.moldova-suverana.md/index.php?subaction=showcomments&id=1180444999&archive=1180526308&start_from=&ucat=9&
mona_mami
mona_mami
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty Re: pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de adriana Lun Dec 06, 2010 7:06 pm

eu mai usuc tei si menta acasa, le folosesc pentru ceaiuri,
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty Re: pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de Maria Lun Dec 06, 2010 8:55 pm

si eu fac ceai de menta zilnic,copii isi pun la gradi si la scoala,nici nu stiu daca este bun folosit timp indelungat :pentrutine:
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty Re: pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de adriana Mar Dec 07, 2010 12:39 am

maria si nu se constipa de la atata ceai de menta?
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty Re: pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de Maria Mar Dec 07, 2010 8:44 pm

nu,nu ai nici o problema,stiam si eu ca are acest efect dar nu au nimic pregatirea plantelor medicinale 869129
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty Re: pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de adriana Vin Dec 31, 2010 10:23 pm

probabil ca sa obisnuit organismul .... eu lui gabi ii dau mai mult ceai de musetel in amestec cu alte plante .... noi avem o mare problema cu constipatia
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

pregatirea plantelor medicinale Empty Re: pregatirea plantelor medicinale

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum