Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 149 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 149 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Carnea de porc : beneficii si riscuri
+3
alinapopa1969
mona_mami
STEF30IASI
7 participanți
Pagina 1 din 1
Carnea de porc : beneficii si riscuri
Carnea de porc a devenit in ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare.
Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa specialistii avertizeaza ca aceasta optiune culinara solicita precautii speciale: carnea de porc poate dauna starii de sanatate sau poate provoca chiar deces.
Beneficiile nutritive
Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine.
Reprezinta de asemenea o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina .
Proteine
Carnea de porc este o sursa minunata de proteine.
O portie de carne de 100 de grame ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Grasimi
- continutul de grasimi al carnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc); carnea "cea mai slaba" are un continut de 6g grasime per 100g de carne
- carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate
- carnea de porc contine Acidul linoleic conjugat, considerat de catre experti ca fiind un bun aliat al organismului impotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare
Sfaturi utile in prepararea carnii:
- inainte de gatire, se recomanda indepartarea partilor cu grasime de pe bucata de carne
- se recomanda metodele dietetice de preparare a carnii, cum ar fi rotisorul, gratarul, prajirea fara ulei, fierberea
- carnea de porc trebuie consumata in portii rezonabile; portia recomandata este de 100 de grame
Fier
-carnea de porc este o sursa buna de fier pentru organism si este recomandat a fi introdusa in dieta, cu masura, in cazul anemiei feriprive (prin carenta de fier)
-o portie de 100 de grame de carne de porc ofera 15% din necesarul zilnic de fier
Zinc
- prin consumarea a 100 de grame de carne de porc se asigura 30% din necesarul zilnic de zinc
- conform studiilor, persoanele care exclud din dieta carnea, de orice tip, se confrunta cu deficienta de zinc
- fierul, zincul si vitamina D continute de carnea rosie sunt absorbite mai eficient de catre organism, spre deosebire de alte alimente care le contin
Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie, avand efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale.
Prin continutul de antioxidanti esentiali, carnea de porc asigura o mai buna imunitate a organismului.
Riscurile asupra sanatatii
Negatita, carnea de porc poate fi purtatoare de paraziti sau boli latente.
Servita dupa indepartarea partilor pline de grasime si gatita fara a fi prajita in ulei, carnea de porc are un continut scazut de grasimi; in sens opus, consumarea partilor pline de grasime reprezinta un factor de risc pentru nivelul de colesterol ca urmare a continutului bogat de grasimi saturate.
Carnea de porc si infectia cu trichineloza
Porcii au reputatia de animale murdare, fiind predispusi la infectii cauzate de paraziti - trichinela.
Trichinela este un vierme minuscul ce traieste in muschiul porcului si care poate provoca - la om, prin consumarea de carne de porc - o boala parazitara denumita Trichineloza - principalul risc al consumului de carne de porc.
Semne si simptome:
Majoritatea infectiilor cu trichineloza sunt asimptomatice si nu prezinta complicatii; in schimb, infectiile grave pot reprezenta un pericol pentru sanatate.
Principalele simptome sunt:
- diaree, greata, dispnee - in primele zile de la infectare
- dureri abdominale
- dureri de cap, febra, tuse, lacrimare, dureri musculare - in momentul in care viermii migreaza in organism
Cele mai grave complicatii sunt reprezentate de patrunderea viermilor in sistemul nervos central, unde, desi nu pot supravietui, pot provoca deficite neurologice importante (ex: ataxia) sau chiar deces.
Pentru prevenirea infectarii cu trichineloza se recomanda gatirea carnii de porc la o temperatura de 76 grade Celsius (170 grade Fahrenheit); de asemenea, s-a dovedit ca prin congelarea carnii timp de de cel putin 20 de zile, poate fi ucis parazitul.
Teniaza
Porcul este purtator al unui numar variat de paraziti intestinali dintre care cei mai comuni sunt Taenia solium, o specie de viermi plati; prin servirea de carne nepreparata sau insuficient preparata termic, acesti paraziti se pot transfera si la om, provocand o boala parazitara denumita Teniaza.
Principalele simptome ale acestei boli sunt:
- dureri abdominale difuze (localizate in special in epigastru)
- lipsa apetitului alimentar si scaderea in greutate
- migrena persistenta
- greata, varsaturi
In cazuri grave, teniaza poate provoca ocluzie intestinala - cand tenia este foarte lunga, crize convulsive - cand larvele migreaza in creier si multe alte complicatii si probleme de sanatate.
Infestarea cu Taenia solium poate fi prevenita prin testarea sanitara a carnii si pregatirea termica inainte de consumare.
:doctor: :doctor: :doctor: :doctor: :doctor: :doctor:
Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa specialistii avertizeaza ca aceasta optiune culinara solicita precautii speciale: carnea de porc poate dauna starii de sanatate sau poate provoca chiar deces.
Beneficiile nutritive
Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine.
Reprezinta de asemenea o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina .
Proteine
Carnea de porc este o sursa minunata de proteine.
O portie de carne de 100 de grame ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Grasimi
- continutul de grasimi al carnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc); carnea "cea mai slaba" are un continut de 6g grasime per 100g de carne
- carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate
- carnea de porc contine Acidul linoleic conjugat, considerat de catre experti ca fiind un bun aliat al organismului impotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare
Sfaturi utile in prepararea carnii:
- inainte de gatire, se recomanda indepartarea partilor cu grasime de pe bucata de carne
- se recomanda metodele dietetice de preparare a carnii, cum ar fi rotisorul, gratarul, prajirea fara ulei, fierberea
- carnea de porc trebuie consumata in portii rezonabile; portia recomandata este de 100 de grame
Fier
-carnea de porc este o sursa buna de fier pentru organism si este recomandat a fi introdusa in dieta, cu masura, in cazul anemiei feriprive (prin carenta de fier)
-o portie de 100 de grame de carne de porc ofera 15% din necesarul zilnic de fier
Zinc
- prin consumarea a 100 de grame de carne de porc se asigura 30% din necesarul zilnic de zinc
- conform studiilor, persoanele care exclud din dieta carnea, de orice tip, se confrunta cu deficienta de zinc
- fierul, zincul si vitamina D continute de carnea rosie sunt absorbite mai eficient de catre organism, spre deosebire de alte alimente care le contin
Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie, avand efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale.
Prin continutul de antioxidanti esentiali, carnea de porc asigura o mai buna imunitate a organismului.
Riscurile asupra sanatatii
Negatita, carnea de porc poate fi purtatoare de paraziti sau boli latente.
Servita dupa indepartarea partilor pline de grasime si gatita fara a fi prajita in ulei, carnea de porc are un continut scazut de grasimi; in sens opus, consumarea partilor pline de grasime reprezinta un factor de risc pentru nivelul de colesterol ca urmare a continutului bogat de grasimi saturate.
Carnea de porc si infectia cu trichineloza
Porcii au reputatia de animale murdare, fiind predispusi la infectii cauzate de paraziti - trichinela.
Trichinela este un vierme minuscul ce traieste in muschiul porcului si care poate provoca - la om, prin consumarea de carne de porc - o boala parazitara denumita Trichineloza - principalul risc al consumului de carne de porc.
Semne si simptome:
Majoritatea infectiilor cu trichineloza sunt asimptomatice si nu prezinta complicatii; in schimb, infectiile grave pot reprezenta un pericol pentru sanatate.
Principalele simptome sunt:
- diaree, greata, dispnee - in primele zile de la infectare
- dureri abdominale
- dureri de cap, febra, tuse, lacrimare, dureri musculare - in momentul in care viermii migreaza in organism
Cele mai grave complicatii sunt reprezentate de patrunderea viermilor in sistemul nervos central, unde, desi nu pot supravietui, pot provoca deficite neurologice importante (ex: ataxia) sau chiar deces.
Pentru prevenirea infectarii cu trichineloza se recomanda gatirea carnii de porc la o temperatura de 76 grade Celsius (170 grade Fahrenheit); de asemenea, s-a dovedit ca prin congelarea carnii timp de de cel putin 20 de zile, poate fi ucis parazitul.
Teniaza
Porcul este purtator al unui numar variat de paraziti intestinali dintre care cei mai comuni sunt Taenia solium, o specie de viermi plati; prin servirea de carne nepreparata sau insuficient preparata termic, acesti paraziti se pot transfera si la om, provocand o boala parazitara denumita Teniaza.
Principalele simptome ale acestei boli sunt:
- dureri abdominale difuze (localizate in special in epigastru)
- lipsa apetitului alimentar si scaderea in greutate
- migrena persistenta
- greata, varsaturi
In cazuri grave, teniaza poate provoca ocluzie intestinala - cand tenia este foarte lunga, crize convulsive - cand larvele migreaza in creier si multe alte complicatii si probleme de sanatate.
Infestarea cu Taenia solium poate fi prevenita prin testarea sanitara a carnii si pregatirea termica inainte de consumare.
:doctor: :doctor: :doctor: :doctor: :doctor: :doctor:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
multumim stefi! nu ma omor cu carnea de porc ... nici de pui ... prefer legumele si pestele!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
pentru mine cea mai buna leguma...e porcul!
alinapopa1969- Mamica sexy
- Varsta : 55
Joburi/Distractii : goblenul, florile
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
si la mine la fel,prefer carnea de porc :pupmare:
Maria- Administrator
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
si noi mancam foarte multa carne de porc, o fi ea grea dar este cea mai buna
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
azi am in meniu carne de porc,este atat de buna
Maria- Administrator
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
yamyyyy!!! si mie imi place,nici ofriptura nu e buna ca si costita de purcel pe gratar!!!!!!!!!!!
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
fetele imi faceti pofta de gratar de purcel .... dar carnea trebuie sa fie neaparat slaba, nu-mi place pic de grasime pe ea
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
mie imi place alternata cu grasime!!!!!!!!!
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
si mie imi place sa o savurez pe cea cu ceva grasime pea ea...k tot nu se pune nimic pe noi Teo, nu-i asa?
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Carnea de porc : beneficii si riscuri
asa-i fina!
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Subiecte similare
» Retete din carne de porc
» Banana-Beneficii nutritive si sursa de vitamina A, B si B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, si chiar fier si zinc.
» Banana-Beneficii nutritive si sursa de vitamina A, B si B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, si chiar fier si zinc.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA