Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 56 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 56 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Plante in apartament
+47
Elena23
narcy
Gianina
lilia
raruta
Raluca30
scumpetea
mofturaki
swe
roxana ,mamica finuta
radumihaela36
anka9mai
alyna
micka27
madalina
carmendana
mary24
sarbu mariana
sandy
ari05
flo09
cecilia_7625
muraru raluca
theodora
florares
panky(Laura)
aniela72
sorina.popia
monicardragan
teodoraion
mona_mami
nestian
claudia_mami
pupkiss
monica_2008
deriana
popescumelinda
celina74
adrianarenata
alinapopa1969
paul_A
Maria
anuta22
ioanamanuela76
STEF30IASI
elena
adriana
51 participanți
Pagina 7 din 44
Pagina 7 din 44 • 1 ... 6, 7, 8 ... 25 ... 44
Re: Plante in apartament
mie imi place mult floarea asta si intotdeauna am in casa de Craciun si m-am gandit sa aflu mai multe despre ea... :pupicei:
Maria- Administrator
lafel si eu maria...in fiecare an am vrut sa prind floarea dar mereu mi sa uscat....anul asta este primul an cand imi rezista....
sigur ca da alina...chiar am pusi vre-o 4 lastari la prins, mai trebuie sa dau la cineva....cum face mustati iti trimit...pupici
am avut si eu un trandafir odata,daca l-ati vedea in ce hal a ajuns....
trebuie sa-i fac o poza sa vi-l arat..
Maria- Administrator
Maria, fa-i o poza sa-l vedem !Poate te ajutam, cu sfaturi, si-si va reveni!Maria a scris:
alinapopa1969- Mamica sexy
- Varsta : 55
Joburi/Distractii : goblenul, florile
acum si al meu i-a cazut toate frunzele, a ramas doar batul de el....acum cateva zile l-am scos afara si l-am plantat in fata blocului
alinapopa1969 a scris:Maria, fa-i o poza sa-l vedem !Poate te ajutam, cu sfaturi, si-si va reveni!Maria a scris:
uite cum arata inainte
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si asa arata acum
dar se pare ca asa e si la voi din cate zice Adriana
Maria- Administrator
Maria, dar trandafirul arata bine...isi reface si el coroana! vor veni si florile! :pupicei:
pai arata bine maria....asa este in perioada toamna iarna...se mai usuca din frunze si ii cad dar isi revine.....este foarte frumos....
poate ca isi revine ca era fara frunze si acum din cate se vede au inceput sa-i creasca deja frunze... :floricica roz:
oare ce temperaturi ii plac peste iarna?
voi cum il tineti?oare sa-l las pe balconul inchis unde nu ingheata sau sa-l duc in camera la caldura? :floricica roz:
mersi de sfaturi... :floare:
oare ce temperaturi ii plac peste iarna?
voi cum il tineti?oare sa-l las pe balconul inchis unde nu ingheata sau sa-l duc in camera la caldura? :floricica roz:
mersi de sfaturi... :floare:
Maria- Administrator
lasa-l unde a fost si pana acum!Daca l-ai avut pe balcon..lasa-l acolo! Sau invers! Daca ii schimbi locul acum ii vor cadea iar frunzele!
da a fost pe balcon,inseamna ca il las mai departe acolo...
Maria- Administrator
alinapopa1969 a scris:Adriana, superbi sunt amandoi! Din cel al mamei...mi-as dori si eu un lastar :zambet larg: cand se va putea...
iar cel rosu, pe care l-ai pus in fata blocului, acopera-l cu folie sa nu degere!Macar in primul an.
Dracaena marginata
Asa mare poate creste Dracena?...am si eu doua ghivece cu planta asta
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
da, asa de mare se face, si mie imi place foarte mult
as vrea si eu un pui Celina daca ai, am inteles ca al Adranei nu mai are deocamdata si am vazut ca a promis la cineva
ai tai au pui? :emotie:
:pupicei:
as vrea si eu un pui Celina daca ai, am inteles ca al Adranei nu mai are deocamdata si am vazut ca a promis la cineva
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
paul_A a scris:da, asa de mare se face, si mie imi place foarte mult
Paula pui nu am ...as putea doar sa rup varful uneia din ele ...dar cum ti-l trimit? prin posta?
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
adriana a scris:paula tu de care puiut vrei de trandafir sau de dracena...?
de Dracena, Adriana, imi place tare mult aceasta planta :pupicei:
Celina , prin posta as vrea daca s-ar putea , dar daca nu ai pui, lasa , sa nu se strice floarea :pupicei:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
11 Sfaturi pentru ficusul tau
Ficusul este o planta de interior intalnita in multe case. Speciile ei sunt variate, in tara noastra intalnindu-se cu precadere doua din aceste varietati: ficusul elastica si ficusul benjamina, denumit si ficusul plangator. Printre celelalte specii se numara si ficusul diversiflora, pandurata, pumila sau ficusul radicans.
Ficusul elastica are o singura tulpina, dreapta, cu frunze mari , rotunjite , verzi lucioase pe partea exerioara iar pe partea inferioara roscate .
Ficusul benjaminaprezinta frunze mici, ovale sau usor ondulate , cu varfuri ascutite de culoare verde luminos sau verde galbui.
Ambele tipuri de ficus pot ajunge la dimensiuni foarte mari, crescand repede.
Desi usor de ingrijit, trebuie sa tii cont de unele sfaturi pentru a le proteja de daunatori sau pentru a intelege mai bine ce le place si ce nu le place acestor plante:
1. Temperatura este foarte importanta atunci cand aveti in casa un ficus. Vara, temperatura nu trebuie sa depaseasca 20 grade Celsius, si iarna ideal ar fi ca ficusul sa stea intr-o camera cu aproximativ 15 grade Celsius. De asemenea, acestei plante nu ii plac schimbarile bruste de temperatura. De aceea este bine sa nu cumparati un ficus in anotimpul rece si sa il mutati din magazin in masina, din masina in casa, pentru ca acest lucru ii poate dauna.
2. Ficusul nu ar trebui miscat prea des nici in casa. Daca este totusi necesar, mutati planta incet.
3. Ficusul se replanteaza in general la fiecare doi ani, primavara. Aprilie ar fi cea mai indicata luna pentru acest lucru. Pamantul in care se va replanta sa fie cu humus, ingrasamant si frunze. De asemenea, si in timpul acestei proceduri este bine sa iti amintesti ca miscarile bruste trebuie evitate. In perioada de crestere foloseste ingrasamantul cu concentratie crescuta de azot.
4. Ghiveciul trebuie asezat pe suporturi cu pietris ud deoarece pamantul trebuie mentinut umed.
5. Nu uda planta prea mult. Asta ii poate fi fatal. Primavara si vara se accepta ca planta sa fie udata mai mult, dar acest lucru nu este valabil si pentru toamna-iarna.
6. Lumina este iar o problema, pentru ca trebuie sa observi conditiile casei tale. Astfel, nici in acest caz nu este buna prea multa lumina, dar este de recomandat ca iarna ficusul sa stea in camera cea mai luminoasa iar vara sa o feresti de soarele puternic.
7. Daca ficusul tau prezinta frunze lucioase acestea trebuie curatate periodic cu o carpa umeda.
8. Pastreaza distanta intre ficus si celelalte plante pe care le ai in casa. Ficusul cere spatiu si poate fi deranjat de celelalte plante din jur.
9. Ca mod de ingrjirie este bine ca la sfarsitul fiecarei ierni sa se inlocuiasca pamantul de la suprafata, iar primavara sa se taie un pic din tulpina si ramificatii.
10. Trebuie sa stii ca frunzele ficusului cad toate la un moment dat , dar acest lucru nu trebuie sa te sperie. Nu inseamna ca planta ta a murit ( desi la ficusul elastica si pandurata aceasta cadere a frunzelor este ireversibila). Conditiile de temperatura, udatul prea des, lumina sau alti daunatori pot afecta planta, dar tu trebuie sa o uzi in continuare moderat, iar ea isi va reveni.
11. Daca ficusul tau prezinta diversi daunatori cum ar fi paduchi sau paianjenul rosu, este bine sa rupi frunzele afectate si apoi sa le tamponezi pe celelalte cu solutii din apa si sapun sau cu insecticid.
Afla ce fel de ficus detii, desi modul de intretinere al acestei plante este in mare acelasi. Sfaturile de mai sus ar trebui respectate cu sfintenie, indiferent de specia ficusului tau.
Ficus elastica
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ficus benjamina
Ficusul este o planta de interior intalnita in multe case. Speciile ei sunt variate, in tara noastra intalnindu-se cu precadere doua din aceste varietati: ficusul elastica si ficusul benjamina, denumit si ficusul plangator. Printre celelalte specii se numara si ficusul diversiflora, pandurata, pumila sau ficusul radicans.
Ficusul elastica are o singura tulpina, dreapta, cu frunze mari , rotunjite , verzi lucioase pe partea exerioara iar pe partea inferioara roscate .
Ficusul benjaminaprezinta frunze mici, ovale sau usor ondulate , cu varfuri ascutite de culoare verde luminos sau verde galbui.
Ambele tipuri de ficus pot ajunge la dimensiuni foarte mari, crescand repede.
Desi usor de ingrijit, trebuie sa tii cont de unele sfaturi pentru a le proteja de daunatori sau pentru a intelege mai bine ce le place si ce nu le place acestor plante:
1. Temperatura este foarte importanta atunci cand aveti in casa un ficus. Vara, temperatura nu trebuie sa depaseasca 20 grade Celsius, si iarna ideal ar fi ca ficusul sa stea intr-o camera cu aproximativ 15 grade Celsius. De asemenea, acestei plante nu ii plac schimbarile bruste de temperatura. De aceea este bine sa nu cumparati un ficus in anotimpul rece si sa il mutati din magazin in masina, din masina in casa, pentru ca acest lucru ii poate dauna.
2. Ficusul nu ar trebui miscat prea des nici in casa. Daca este totusi necesar, mutati planta incet.
3. Ficusul se replanteaza in general la fiecare doi ani, primavara. Aprilie ar fi cea mai indicata luna pentru acest lucru. Pamantul in care se va replanta sa fie cu humus, ingrasamant si frunze. De asemenea, si in timpul acestei proceduri este bine sa iti amintesti ca miscarile bruste trebuie evitate. In perioada de crestere foloseste ingrasamantul cu concentratie crescuta de azot.
4. Ghiveciul trebuie asezat pe suporturi cu pietris ud deoarece pamantul trebuie mentinut umed.
5. Nu uda planta prea mult. Asta ii poate fi fatal. Primavara si vara se accepta ca planta sa fie udata mai mult, dar acest lucru nu este valabil si pentru toamna-iarna.
6. Lumina este iar o problema, pentru ca trebuie sa observi conditiile casei tale. Astfel, nici in acest caz nu este buna prea multa lumina, dar este de recomandat ca iarna ficusul sa stea in camera cea mai luminoasa iar vara sa o feresti de soarele puternic.
7. Daca ficusul tau prezinta frunze lucioase acestea trebuie curatate periodic cu o carpa umeda.
8. Pastreaza distanta intre ficus si celelalte plante pe care le ai in casa. Ficusul cere spatiu si poate fi deranjat de celelalte plante din jur.
9. Ca mod de ingrjirie este bine ca la sfarsitul fiecarei ierni sa se inlocuiasca pamantul de la suprafata, iar primavara sa se taie un pic din tulpina si ramificatii.
10. Trebuie sa stii ca frunzele ficusului cad toate la un moment dat , dar acest lucru nu trebuie sa te sperie. Nu inseamna ca planta ta a murit ( desi la ficusul elastica si pandurata aceasta cadere a frunzelor este ireversibila). Conditiile de temperatura, udatul prea des, lumina sau alti daunatori pot afecta planta, dar tu trebuie sa o uzi in continuare moderat, iar ea isi va reveni.
11. Daca ficusul tau prezinta diversi daunatori cum ar fi paduchi sau paianjenul rosu, este bine sa rupi frunzele afectate si apoi sa le tamponezi pe celelalte cu solutii din apa si sapun sau cu insecticid.
Afla ce fel de ficus detii, desi modul de intretinere al acestei plante este in mare acelasi. Sfaturile de mai sus ar trebui respectate cu sfintenie, indiferent de specia ficusului tau.
Ficus elastica
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ficus benjamina
Maria- Administrator
Ficus benjamina am si eu acum....abia astept sa creasca mare, l-am format atat de frumos, mi-e drag de el de nu mai pot
am si eu o dracena .. am luato de la o florarie cu numai 20 lei .. si e destul de mare !
Vizitato- Vizitator
simona a scris:am si eu o dracena .. am luato de la o florarie cu numai 20 lei .. si e destul de mare !
am si eu dracena,am luat-o cu 7,5 lei,era o reducere de 50% la flori caci se inchidea floraria :ghiveci cu flo :ghiveci cu flo
Maria- Administrator
Pagina 7 din 44 • 1 ... 6, 7, 8 ... 25 ... 44
Subiecte similare
» Plante in apartament(2)
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
» Schimb de plante intre mamicile cochete!
» alifii din plante medicinale
» Plante si frumoase si eficiente
» Plante si copaci pentru gradina
Pagina 7 din 44
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA