Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana

Teodoraion Maria

Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Plante in apartament - Pagina 8 EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Plante in apartament - Pagina 8 EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 21 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 21 Vizitatori :: 2 Motoare de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Plante in apartament - Pagina 8 2466r05Ady.Biju

Plante in apartament - Pagina 8 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com

Plante in apartament - Pagina 8 2quni4z hmshop.wordpress.com

Plante in apartament - Pagina 8 Wkpzltartizele.blogspot.com

Plante in apartament - Pagina 8 Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot

Plante in apartament - Pagina 8 Kaqpztbratari magice

Plante in apartament - Pagina 8 69m8w9 Shop/candles

Plante in apartament - Pagina 8 25h2tfs art3lier.blogspot.com

Plante in apartament - Pagina 8 2z9hzjkcadouri-handmade.ro

Plante in apartament - Pagina 8 Fko6mqcarteacopiilor.ro

Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro

Plante in apartament - Pagina 8 2moa4jsbiosens.ro

Plante in apartament - Pagina 8 W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com

Plante in apartament - Pagina 8 2ef53k2reginamaria.ro

Plante in apartament - Pagina 8 2eyclg9 organicbaby.ro

mastercostymastercosty.blogspot.com

Plante in apartament - Pagina 8 52cm4kmagazinuldebrazi.ro

Plante in apartament

+47
Elena23
narcy
Gianina
lilia
raruta
Raluca30
scumpetea
mofturaki
swe
roxana ,mamica finuta
radumihaela36
anka9mai
alyna
micka27
madalina
carmendana
mary24
sarbu mariana
sandy
ari05
flo09
cecilia_7625
muraru raluca
theodora
florares
panky(Laura)
aniela72
sorina.popia
monicardragan
teodoraion
mona_mami
nestian
claudia_mami
pupkiss
monica_2008
deriana
popescumelinda
celina74
adrianarenata
alinapopa1969
paul_A
Maria
anuta22
ioanamanuela76
STEF30IASI
elena
adriana
51 participanți

Pagina 8 din 44 Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 26 ... 44  Urmatorul

In jos

Plante in apartament - Pagina 8 Empty Re: Plante in apartament

Mesaj Scris de adriana Mier Noi 11, 2009 4:54 am

super tare.....am si eu dracena si chiar trebuie sai schimb ghiveciul pentru ca a crescut si nu prea mai are pamant
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 46
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

Mesaj Scris de adriana Mier Noi 11, 2009 4:57 am

sa va mai arat cateva din plantele mele....asta nu stiu cum se numeste....am rupt un altoi mic de pe strada, mi-a placut foarte mult....deocamdata nu i-a dat nici o frunzulita noua dar nici nu sa uscat
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
o panseluta
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de elena Mier Noi 11, 2009 11:43 pm

frumoase florile voastre...
am si eu o craciunita mica, de anul trecut, nu i-am schimbat ghivecelul, are boboci acum, mi-e tare drag de ea...o sa-i fac poze cand infloreste sa va arat..
elena
elena
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mier Noi 11, 2009 11:47 pm

elena a scris:frumoase florile voastre...
am si eu o craciunita mica, de anul trecut, nu i-am schimbat ghivecelul, are boboci acum, mi-e tare drag de ea...o sa-i fac poze cand infloreste sa va arat..
aveam si eu una dar am pierdut-o,dar intotdeauna inflorea la Pasti :floricica rosi :floricica rosi :floricica rosi
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de paul_A Joi Noi 12, 2009 10:23 pm

da' toate aveti aceasta floare (dracena)?
si mie imi place foarte mult...sper sa mai ajung pe la vreun supermarket sa fac si eu rost de una, imi place tare mult :pupicei:

craciunita mea tot de Paste infloreste Plante in apartament - Pagina 8 377534
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Mesaj Scris de adriana Vin Noi 13, 2009 4:25 am

nu este scumpa de loc paul-a....chiar nu am idee cum se prinde....puiuti a mea nu a facut, doar sa inaltat de cand o am
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de paul_A Vin Noi 13, 2009 8:43 pm

astept sa ies undeva sa gasesc...aici in nici un caz nu am de unde sa iau... :pupicei:
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de florares Lun Noi 16, 2009 8:26 pm

vin si eu cu florile mele ...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
florares
florares
Mamica rafinata
Mamica rafinata

Varsta : 49

Sus In jos

Mesaj Scris de paul_A Mier Noi 18, 2009 9:21 pm

sunt super pozele tale Florares... :pupicei:

zilele trecute mi-a inflorit si mie crinul rosu , cand descarc pozele il pun aici :pupicei:
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de alinapopa1969 Mier Noi 18, 2009 9:33 pm

foarte frumoase si ingrijite florile tale,Florares... si ID-ul tau spune multe! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
alinapopa1969
alinapopa1969
Mamica sexy
Mamica sexy

Varsta : 55
Joburi/Distractii : goblenul, florile

Sus In jos

Mesaj Scris de paul_A Vin Noi 20, 2009 12:23 am

cred ca ia priit calei mele tuica pe care i-am pus-o , pentru ca acum vad ca infloreste Plante in apartament - Pagina 8 377534
Plante in apartament - Pagina 8 364497 o sa le pun si la celelalte :3 incantare
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de alinapopa1969 Vin Noi 20, 2009 11:40 am

paul_A a scris:cred ca ia priit calei mele tuica pe care i-am pus-o , pentru ca acum vad ca infloreste Plante in apartament - Pagina 8 377534
Plante in apartament - Pagina 8 364497 o sa le pun si la celelalte :3 incantare
super tare! te asteptam cu poze! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
alinapopa1969
alinapopa1969
Mamica sexy
Mamica sexy

Sus In jos

Mesaj Scris de paul_A Vin Noi 20, 2009 7:02 pm

o sa vin cand se va deschide bobocul :mos craciun si
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de adriana Vin Noi 20, 2009 9:20 pm

foarte frumoase plantele tale flori...imi plac tare mult in special cea din a 6-sea poza...o planta din aceea imi doresc si eu
paul-a ma bucur ca i-a priit calei si nu ai pierdut-o....i-ai mai schimbat pamantul pana la urma?
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de panky(Laura) Vin Noi 20, 2009 9:24 pm

multumesc adriana pt flori.....foarte incantata a fost fetita mea......cum a intrat in casa le-a pus in apa......sa nu moara de sete.....ea a zis ca le pune pamant......ca ea are grija de ele.
panky(Laura)
panky(Laura)
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Sus In jos

Mesaj Scris de adriana Vin Noi 20, 2009 9:33 pm

pai cand le puneti in pamant asteptam sa vedem pozele...sunt curioasa daca se vor prinde
si am auzit ca si tu ai foarte multe plante....vrem sa le vedem si noi....sau ai pus poze deja?.....la cat sunt de ametita nu-mi mai aduc aminte
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de florares Sam Noi 21, 2009 5:25 am

astea sunt o parte din ele ...o sa va pun si ultimele achiziti ..
florares
florares
Mamica rafinata
Mamica rafinata

Varsta : 49

Sus In jos

Mesaj Scris de alinapopa1969 Sam Noi 21, 2009 1:48 pm

adriana a scris:foarte frumoase plantele tale flori...imi plac tare mult in special cea din a 6-sea poza...o planta din aceea imi doresc si eu
planta se numeste Croton.Sursa:http://www.incasa.ro/Croton_4026_815_1.html

Descriere Intr-un cuvant, crotonul este "impresionant". Este un arbust cu frunze carnoase, cu un
model
care le face sa para a fi pene colorate. La inceput frunzele de croton sunt verzi, dar pe parcurs isi schimba
culoarea in galben, portocaliu sau rosu; la aceeasi planta exista mai multe culori, lucru care face din croton o planta unica. Crotonul a inceput sa fie cultivat ca planta de interior de putin timp. Initial, frunzele sale erau folosite in aranjamente florale.
Exista multe varietati din aceasta specie, diferentele dintre ele fiind in principal lungimea frunzei, daca sunt plate sau inguste, sau chiar ondulate.

Ingrijire si cultivare
Crotonul nu e usor de ingrijit, el necesita experienta si cunostinte.
Conditiile de baza pentru dezvoltare sunt multa lumina,temperatura
potrivita, udare adecvata si multa umiditate atmosferica. In primul rand, orice croton are nevoie de multa lumina pentru a-si pastra culorile intense, desi varietatile mai noi se dezvolta bine si in conditii de lumina mai slaba. Oricum, lumina din plin si temperaturi
moderate sunt factorii care asigura colorile vii ale frunzelor si cresterea rapida a plantei in general. Cu alte cuvinte, cu cat primeste mai multa lumina, cu atat frunzele vor avea culori mai aprinse. Pe perioada de iarna puteti lasa planta sa stea direct
in lumina soarelui,atunci cand e cazul. Vara crotonul trebuie sa primeasca numai lumina filtrata.

Crotonul nu suporta bine temperaturile prea ridicate sau prea mici - temperatura ideala este in jur de 20 grade Celsius.Evitati deci fluctuatiile de temperatura si tineti ghivecele cu croton departe de curentii de aer - altfel frunzele vor cadea. In general, daca temperatura este prea scazuta, planta va pierde foarte repede toate frunzele.
Daca vedeti ca frunzele din partea de jos a plantei cad, au culori palide sau pete maronii, atunci inseamna ca trebuie sa cresteti gradul de umiditate din camera. In acest caz,stropiti frunzele cu apa zilnic;mai puteti folosi un umidificator sau metoda ce tava cu pietricele si apa (o tava mai mare cu apa si un strat de pietricele
pe care asezati ghivecele.De obicei, in timpul verii, desi este lumina mai mult decat suficienta, temperaturile crescute duc la modificarea culorii frunzelor - ele devin mai pastelate. Pentru a evita acest pericol, mutati ghiveciul in cel mai racoros loc din casa si reduceti tratarea plantei cu substante fertilizatoare (prea mult
ingrasamant are acelasi efect asupra crotonului ca si temperaturile crescute).
Iarna crotonul creste mai incet pentru ca planta intra in perioada de repaus, dar culorile frunzelor vor ramane la fel de vii,daca lumina este adecvata.

Crotonul trebuie tratat cu fertilizator lichid odata la cateva luni, incepand din primavara si pana toamna - dar nu iarna.
Compostul trebuie sa fie usor, cu mult muschi si drenaj foarte bun. Trebuie neaparat sa adaugati si perlita in amestec pentru a se mentine umiditatea, deoarece crotonul au nevoie de multa apa - se usuca imediat daca pamantul se usuca (isi revine daca il udati iar in timp util). Udati regulat si din abundenta; nu uitati sa goliti tavita ghiveciului de apa adunata pentru ca sa nu putrezeasca radacinile. Petele maronii de pe frunze sunt de asemenea semn ca pamantul din ghiveci este prea umed.Crotonul trebuie plantat intr-un ghiveci nu foarte mare si trebuie transplantat numai cand radacinile au consumat absolut tot compostul. Cel mai bun moment de transplantarea
este primavara, cand se mai incalzeste vremea.Pentru a avea o planta cu mai multe ramificatii si pentru a-i controla forma, ciupiti varfurile ramurilor.
De asemenea, efectuati taieri de cate ori credeti ca e necesar si nu aruncati partile taiate pentru ca crotonul se inmulteste foarte usor prin butasi. O singura frunza poate prinde radacini daca o tineti in apa (mai intai lasati-o pana nu mai curge nici un pic de seva) si o puteti planta imediat dupa aceea. Nu uitati, atunci cand taiati crotonul, ca seva alba este toxica si poate pata materialele textile sau poate provoca iritatii ale pielii

Boli si daunatori
Desi crotonul este foarte rezistent la boli si daunatori, uneori poate si afectat de purici si rareori de coleoptere. In cazul puricilor,curatati frunzele bine, mai ales pe partea inferioara, cu un burete si apa calduta; dupa aceasta stropiti-le cu un amestec de apa calduta, 2-3picaturi de detergent de vase si spirt, sau cumparati o solutie
speciala de la magazin. Substantele chimice din produsele pentru flori sunt prea toxice pentru a fi folosite la plantele de interior, asa ca se recomanda ca folosirea lor sa fie evitata iarna, cand camerele nu se pot aerisi la fel de bine ca vara. Nu uitati ca plantele sanatoase sunt mai putin sensibile la atacul insectelor. Cel mai bun mod de a preveni astfel se infectii este sa curatati frunzele (pe ambele parti) cat mai des.

In afara de aspectul colorat, crotonul este si o incercare pentru toti cei care iubesc plantele de apartament si vor sa le vadasanatoase si frumoase.
alinapopa1969
alinapopa1969
Mamica sexy
Mamica sexy

Sus In jos

Mesaj Scris de adriana Dum Noi 22, 2009 2:46 pm

multumesc alina pentru informati...o parte din plantele mele a inceput sa faca in pamant niste puricei albi micuti....am intrebat pe la florari dar nu au nimic....nu stiu cu ce sa le dau
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de alinapopa1969 Dum Noi 22, 2009 3:25 pm

cred ca le uzi prea mult! Incearca cu scum de tigare sau infige niste bete de chibrit in pamant, cu catranul in pamant! Puricii sunt colembole si apar in conditii de umiditate mare.Lasa pamantul sa se usuce intre doua udari.
alinapopa1969
alinapopa1969
Mamica sexy
Mamica sexy

Sus In jos

Mesaj Scris de adriana Dum Noi 22, 2009 3:50 pm

multumesc alina....voi incerca cu bete de chibrit.....acum iarna le ud cam o data pe saptamana
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de alinapopa1969 Dum Noi 22, 2009 4:14 pm

o violeta inflorita! cam trecute florile...dar sper sa va placa!
alinapopa1969
alinapopa1969
Mamica sexy
Mamica sexy

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mar Noi 24, 2009 3:00 am

alinapopa1969 a scris:o violeta inflorita! cam trecute florile...dar sper sa va placa!

super violeta ta si imi place nuanta,am si eu 6 violete albe si 2 mov dar cele mov sunt inca mici nu au inflorit inca. :buchet:
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de Maria Mar Noi 24, 2009 3:02 am

Plante care iubesc iarna
O serie de plante rezistă fără probleme la temperaturile scăzute de afară. Puse într-un balcon neacoperit, acestea te pot răsfăţa cu frumuseţea şi eleganţa lor.
Odată cu înrăutăţirea vremii, este indicat să aduci în casă plantele care au fost ţinute în spaţii neacoperite. Astfel poţi transforma balconul închis într-o mică grădină plină cu flori nepretenţioase, care preferă lumina şi nu suferă la temperaturi mai scăzute decât cele din restul căminului. Iată câteva dintre cele mai „nefriguroase” plante.

Muşcata, o plantă nepretenţioasă

Una dintre cele mai populare flori de la noi din ţară, muşcata este cultivată cu precădere pentru a împodobi balcoanele când este frig afară. Varietatea de culori şi forme dau un farmec aparte spaţiului pe care-l ocupă. Muşcata înfloreşte tot timpul anului şi trebuie amplasată în spaţii protejate, dar fără încălzire. Ea are nevoie de temperaturi scăzute şi nu trebuie să fie udată des, ci în funcţie de cât de repede se usucă solul. Este indicat să aduci în casă o plantă sănătoasă, cu frunze verzi, fără urme de îngălbenire sau de boală.

Cerceluşul preferă umezeala

Fuchsia sau cerceluşul se distinge prin frumuseţea şi eleganţa desăvârşită a florilor, graţia lăstarilor şi formatul stufos. Aerul prea cald şi uscat determină căderea frunzelor, aşa că spaţiul potrivit să-l aşezi este un balcon neîncălzit, dar acoperit, sau o cameră luminoasă, însă cu temperaturi scăzute. Dacă ţi se pare că au crescut inestetic, după trecerea florilor, le poţi modela aspectul prin tundere. Ai grijă să nu tai prea mult din plantă, deoarece există riscul ca aceasta să se veştejească.

Trandafirii tânjesc după lumină

Ca şi în cazul cerceluşului, trandafirii preferă răcoarea, umiditatea ridicată şi tânjeşc după multă lumină. Iarna, aerul din balcon, dacă este închis, devine uscat, aşa că poţi aşeza nişte vase cu apă între ghivece sau le poţi pune pe acestea într-o tavă cu apă, pe un strat de pietricele. De asemenea, după ce i-ai adus în casă, verifică dacă rădăcinele sunt grupate la baza ghiveciului, scoţând planta uşor din el. Dacă nu sunt aşezate bine, schimbă trandafirii într-un ghiveci mai mare, chiar dacă au înflorit deja, pentru că e posibil să se usuce din lipsă de spaţiu. După un timp, poţi adăuga şi fertilizant.
Maria
Maria
Administrator
Administrator

Sus In jos

Mesaj Scris de theodora Mar Noi 24, 2009 3:35 am

craciunita mea are bobocei :mos craciun si
theodora
theodora
Mamica eleganta
Mamica eleganta