Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 13 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 13 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Conserve/compoturi
+14
adriana
paula_mami
teodoraion
mona_mami
dani23ela
celina74
deriana
paul_A
alidascalu
STEF30IASI
raruta
pupkiss
geodeny
GABITA
18 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Conserve/compoturi
Compot de fructe
Ingrediente:
fructe de orice fel
zahar
apa
Mod de preparare:
Intr-un borcam de 800 ml se pun trei sferturi fructe, 3 linguri de zahar (chiar mai putin daca fructele sunt foarte dulci), si se umplu cu apa. Se lasa cam de doua degete liber borcanul sa aiba loc sa fiarba.
Se capseza si se sterilizeza in bain marie timp de 25 de minute. Spor la treaba!
Ingrediente:
fructe de orice fel
zahar
apa
Mod de preparare:
Intr-un borcam de 800 ml se pun trei sferturi fructe, 3 linguri de zahar (chiar mai putin daca fructele sunt foarte dulci), si se umplu cu apa. Se lasa cam de doua degete liber borcanul sa aiba loc sa fiarba.
Se capseza si se sterilizeza in bain marie timp de 25 de minute. Spor la treaba!
Re: Conserve/compoturi
COMPOT DE CAISE
Caise 750 g,apa 500ml.,zahar 160g,vanilie 1 pliculet , zeama de lamaie 5 ml.
Se pun la fiert apa,vanilia,si caisele fara samburi.Se fierb la foc domol , 5 minute , apoi se da la rece si se adauga zeama de lamaie .
Se poate da de la varsta de 7 luni , introdus progresiv.
Caise 750 g,apa 500ml.,zahar 160g,vanilie 1 pliculet , zeama de lamaie 5 ml.
Se pun la fiert apa,vanilia,si caisele fara samburi.Se fierb la foc domol , 5 minute , apoi se da la rece si se adauga zeama de lamaie .
Se poate da de la varsta de 7 luni , introdus progresiv.
geodeny- Mamica incepator
- Varsta : 51
Joburi/Distractii : printesa mea
Re: Conserve/compoturi
Compot de gutui
Ingrediente
1,5 l apa
1 kg gutui
400 gr zahar
4 gr sare de lamaie
Mod de preparare
Fructele se taie in 4 bucati, se inlatura portiunea cu seminte si se curata de coaja;
Pentru a se pastra mai mult timp, gutuiele se pun intr-un vas cu apa si sare de lamaie (4 gr/l);
Coaja se fierbe in apa timp de 25 de min si se toarna peste fructe, se lasa aproximativ 15 min, apoi se mai fierbe o data timp de 30 de min;
Dupa ce s-a racit siropul, se adauga zahar si sare de lamaie si se mai fierbe timp de 5 min;
Se pun fructele in borcan, se toarna acest sirop deasupra pana la umplere si se inchide ermetic.
Ingrediente
1,5 l apa
1 kg gutui
400 gr zahar
4 gr sare de lamaie
Mod de preparare
Fructele se taie in 4 bucati, se inlatura portiunea cu seminte si se curata de coaja;
Pentru a se pastra mai mult timp, gutuiele se pun intr-un vas cu apa si sare de lamaie (4 gr/l);
Coaja se fierbe in apa timp de 25 de min si se toarna peste fructe, se lasa aproximativ 15 min, apoi se mai fierbe o data timp de 30 de min;
Dupa ce s-a racit siropul, se adauga zahar si sare de lamaie si se mai fierbe timp de 5 min;
Se pun fructele in borcan, se toarna acest sirop deasupra pana la umplere si se inchide ermetic.
Vizitato- Vizitator
Re: Conserve/compoturi
am facut si noi compot de visine :
reteta e urmatoarea : se pun visine in borcane , cam 1/2 (depinde cat de multe vrei ) ,iar apoi se face din zahar si apa un sirop...... in functie de cat de dulce vrem noi sa fie .
se adauga peste visine , se inchid borcanele si pun la fierb intr-o cratita destul de larga, se punde un prosop pe fundul cratitei pt a nu se sparge borcanele.
practic se fierb borcanele pna vedem ca se inroseste apa si visinele crapa un pic ...
reteta e urmatoarea : se pun visine in borcane , cam 1/2 (depinde cat de multe vrei ) ,iar apoi se face din zahar si apa un sirop...... in functie de cat de dulce vrem noi sa fie .
se adauga peste visine , se inchid borcanele si pun la fierb intr-o cratita destul de larga, se punde un prosop pe fundul cratitei pt a nu se sparge borcanele.
practic se fierb borcanele pna vedem ca se inroseste apa si visinele crapa un pic ...
pupkiss- Mamica rafinata
- Varsta : 33
Re: Conserve/compoturi
Noi am facut compot de piersici.
Reteta este urmatoarea:
Intr-un borcan de 800 de g se pun piersicile spalate si taiate feliute in prealabil. La un borcan de 800 de g eu pun 4 linguri de zahar. Se sterilizeaza timp de 20 de minute si gaaaaaaaaaaataaaaaaaa!!!!
Reteta este urmatoarea:
Intr-un borcan de 800 de g se pun piersicile spalate si taiate feliute in prealabil. La un borcan de 800 de g eu pun 4 linguri de zahar. Se sterilizeaza timp de 20 de minute si gaaaaaaaaaaataaaaaaaa!!!!
raruta- Mamica eleganta
- Varsta : 43
Re: Conserve/compoturi
eu am pus fructele spalate si curatate de samburi la congelator....si cand am nevoie fac direct compotul......
mi-am pus de toate ....
:floare: :floare: :floare:
mi-am pus de toate ....
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Conserve/compoturi
Compot de pepene verde
Compotul de pepene este o bautura diuretica naturala. Compotul de pepene este foarte nutritiv si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Ingrediente1 Pepene verde
2 mere
100 gr visine
120 gr capsuni
100 gr zmeura
1 pahar zahar
3 linguri de vin alb
1 gr sare de lamai
Mod de preparare
Se curata merele de seminte si se taie felii;
Se pun in apa clocotita impreuna cu zaharul si se adauga sarea de lamaie;
Se iau imediat de pe foc si se lasa sa se raceasca;
Zmeura, capsunile si visinile se spala si se curata de impuritati;
Pepenele se taie in jumate, se scobeste miezul cu o lingura, se curata de seminte si se taie in cubulete;
Nu aruncati coaja de pepene, pentru a fi folosita ulterior la decor;
Se pun toate fructele intr-un vas de sticla sau emailat si se toarna siropul deasupra;
Se bea rece.
Compotul de pepene este o bautura diuretica naturala. Compotul de pepene este foarte nutritiv si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Ingrediente1 Pepene verde
2 mere
100 gr visine
120 gr capsuni
100 gr zmeura
1 pahar zahar
3 linguri de vin alb
1 gr sare de lamai
Mod de preparare
Se curata merele de seminte si se taie felii;
Se pun in apa clocotita impreuna cu zaharul si se adauga sarea de lamaie;
Se iau imediat de pe foc si se lasa sa se raceasca;
Zmeura, capsunile si visinile se spala si se curata de impuritati;
Pepenele se taie in jumate, se scobeste miezul cu o lingura, se curata de seminte si se taie in cubulete;
Nu aruncati coaja de pepene, pentru a fi folosita ulterior la decor;
Se pun toate fructele intr-un vas de sticla sau emailat si se toarna siropul deasupra;
Se bea rece.
alidascalu- Mamica rafinata
- Varsta : 43
Re: Conserve/compoturi
azi am bagat si eu cateva kg de castraveti la otet pt iarna, nai bag mai tarziu si cativa gogosari cu conopida si gata scap si de muraturi, noi nu prea ne omoram dupa ele , bag asa sa fie
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Conserve/compoturi
Spor la treaba , Paula!
La iarna vin la tine...
noi luam de la mama, nu pun ca nu ma pricep.
La iarna vin la tine...
noi luam de la mama, nu pun ca nu ma pricep.
deriana- Mamica eleganta
- Varsta : 45
Re: Conserve/compoturi
gogosari cu , conopida imi plac si mie ,...mult de tot...
:floare: :floare: :floare:
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Conserve/compoturi
pai veniti la mine la iarna fetelor la muraturi ca am destule pt toata lumea si oricum deriana e simplu de pus muraturi,nu e f greu...eu ca varza nu prea ma pricep cand trebuie bagata la murat dar baga soacra-mea
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Conserve/compoturi
gata paul-a venim.....mie imi plac mai mult catsravetii murati si din astia pun mai multi
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 49
Re: Conserve/compoturi
ok Celina va astept, sau eventual trimitem prin posta ca doar suntem abonate
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Conserve/compoturi
paul_A a scris:ok Celina va astept, sau eventual trimitem prin posta ca doar suntem abonate
fetelor , eu va trimit gogosari in sos si zacusca de vinete !!!!! :pupicei:
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Conserve/compoturi
ooo, deabia asteptam Stefy...iti trimit adresa
:inimioare:
:inimioare:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Conserve/compoturi
paul_A a scris:ooo, deabia asteptam Stefy...iti trimit adresa
:inimioare:
faceti lista fetelor , de adrese ....pana atunci fac si eu zacusca si gogosarii ...
:floare: :floare: :floare:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Conserve/compoturi
hai sa va dau o reteta care o folosesc la orice fel de mancare eu....eu ii zic
IUTE
se fierb si apoi se sterilizeaza 12 gogosari taitati marunt; 12 ardei capia taiati marunt; 12 ardei iuti taiati marunt; 1 telina mare data pe razatoare; 1/ 4 pahar cu zahar; 1/4 pahar cu otet .
e super usor de facut si da un gust f bune la orice macare
IUTE
se fierb si apoi se sterilizeaza 12 gogosari taitati marunt; 12 ardei capia taiati marunt; 12 ardei iuti taiati marunt; 1 telina mare data pe razatoare; 1/ 4 pahar cu zahar; 1/4 pahar cu otet .
e super usor de facut si da un gust f bune la orice macare
dani23ela- Mamica rafinata
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : familia si prietenii, gatitul, desenul...
Re: Conserve/compoturi
le-am facut fetelor compot de piersici. a iesit taaare bun!
am sterilizat borcanele (de 800 g sau 400 g).
am spalat piersicile, aproximativ 3 kilograme, si sa nu fie moi, putin mai tari. apoi, asa, intregi le-am pus intr-o oala sa dea un clocot, pentru a le decoji. dupa ce le-am decojit, le-am taiat bucatele, le-am pus in borcane, peste care am pus 3-4 lingurite de zahar la un borcan de 400 g. la cel de 800, cam 5-6 lingurite. depinde cat de dulce va place. am pus peste fructe zeama strecurata (cea in care au stat piersicile). in final am pus borcanele la duns.
a iesit tare bun, si micuta a mancat piersicutele. ii plac foarte mult.
pofta buna fetele!! :suculet:
am sterilizat borcanele (de 800 g sau 400 g).
am spalat piersicile, aproximativ 3 kilograme, si sa nu fie moi, putin mai tari. apoi, asa, intregi le-am pus intr-o oala sa dea un clocot, pentru a le decoji. dupa ce le-am decojit, le-am taiat bucatele, le-am pus in borcane, peste care am pus 3-4 lingurite de zahar la un borcan de 400 g. la cel de 800, cam 5-6 lingurite. depinde cat de dulce va place. am pus peste fructe zeama strecurata (cea in care au stat piersicile). in final am pus borcanele la duns.
a iesit tare bun, si micuta a mancat piersicutele. ii plac foarte mult.
pofta buna fetele!! :suculet:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Conserve/compoturi
super reteta...e bine daca tin si asa..eu le faceam intregi
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Conserve/compoturi
Compot de prune uscate
Compotul de prune uscate este foarte gustos si aromat. Compotul de prune uscate este recomandat atat in dietele de slabit, cat si in tratamentele pentru diferite boli. Este un bun remediu in reglarea metabolismului. Incercati aceasta bautura minunata pentru un metabolism mai sanatos!
Ingrediente
2,5 pahare de apa
200 gr de prune
1/2 pahar de zahar
Mod de preparare
Prunele se spala de 2-3 ori in apa calduta;
Se ia o cratita, se pune zaharul, se toarna apa clocotita deasupra si se amesteca;
Se adauga prunele si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 min.
Pofta buna!
Compotul de prune uscate este foarte gustos si aromat. Compotul de prune uscate este recomandat atat in dietele de slabit, cat si in tratamentele pentru diferite boli. Este un bun remediu in reglarea metabolismului. Incercati aceasta bautura minunata pentru un metabolism mai sanatos!
Ingrediente
2,5 pahare de apa
200 gr de prune
1/2 pahar de zahar
Mod de preparare
Prunele se spala de 2-3 ori in apa calduta;
Se ia o cratita, se pune zaharul, se toarna apa clocotita deasupra si se amesteca;
Se adauga prunele si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 min.
Pofta buna!
paula_mami- Mamica eleganta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : Fetita mea si forumul Mamici Cochete
Re: Conserve/compoturi
teo, eu nu pun piersicile intregi in compot, nici caisele.
sa nu aiba ceva .... musafiri
si, in general, pastrez acest timp de reteta, si la alte fructe. :pupicei:
sa nu aiba ceva .... musafiri
si, in general, pastrez acest timp de reteta, si la alte fructe. :pupicei:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Conserve/compoturi
adriana a scris:amalia te asteptam si pe tine cu pozici :pupicei:
Reteta zilei-Compoturi pentru iarna
diferite fructe(caise, prune,mere, pere, gutui, struguri, cirese, visine...)....se spala fructele, se taie pe jumatate, se pun in borcane de 800 de gr, puneti fructele cam 3 sferturi din borcan, 2 linguri de zahar si se completeaza cu apa. Se fierbe in baie de apa 15 minute din momentul cand apa a inceput sa fiarba in clocot
Fecioara cu pruncul 02
Icoana o reprezinta pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus. Icoana este realizata prin broderie cu ata de calitate superioara pe suport special de broderie.
Culori: 4...
Pret 14x18 : 39.90 lei
Pret 19x23 : 49.90 lei
http://www.ideidecadouri.biz/index.php?idei_de_cadouri-detalii=9&cadou=fecioara%20cu%20pruncul%2002
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Conserve/compoturi
Suc de corcoduse verzi - conservant folosit pentru a inacri diferite ciorbe si mancaruri.
Ingrediente: - corcoduse verzi 1 kg - apa
1. Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm desupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
2. Se scot corcodusele cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.
3. Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa).
4. Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
5. Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.
6. Se pastreaza in camara. Este ideal pentru a inacri ciorbe.
Ingrediente: - corcoduse verzi 1 kg - apa
1. Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm desupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
2. Se scot corcodusele cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.
3. Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa).
4. Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
5. Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.
6. Se pastreaza in camara. Este ideal pentru a inacri ciorbe.
Ultima editare efectuata de catre adriana in Mier Mai 19, 2010 12:44 am, editata de 1 ori
Re: Conserve/compoturi
super interesanta aceasta reteta
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Conserve/compoturi
interesanta reteta,cred ca este buna pentru a inacri cioarbele
Maria- Administrator
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA