Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 14 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Conserve/compoturi
+14
adriana
paula_mami
teodoraion
mona_mami
dani23ela
celina74
deriana
paul_A
alidascalu
STEF30IASI
raruta
pupkiss
geodeny
GABITA
18 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Conserve/compoturi
si eu fac, il folosesc iarna la acrit ciorbeleadriana a scris:Suc de corcoduse verzi - conservant folosit pentru a inacri diferite ciorbe si mancaruri.
Ingrediente: - corcoduse verzi 1 kg - apa
1. Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm desupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
2. Se scot corcodusele cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.
3. Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa).
4. Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
5. Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.
6. Se pastreaza in camara. Este ideal pentru a inacri ciorbe.
elena- Mamica cocheta
Re: Conserve/compoturi
eu nu folosesc dar la cat de acre sunt corcodusele verzi,ma gandesc caci e foarte bun
imi lasa gura apa cand ma gandesc numai la ele
imi lasa gura apa cand ma gandesc numai la ele
Maria- Administrator
Re: Conserve/compoturi
da fetele este super bun ca si inlocuitor de bors.....acum am facut si mi-au iesit vreo 8 sticlute.... mie imi place foarte mult cum acreste si este mult mai sanatos decat ce cumparam din comert......asta daca nu facem bors
Re: Conserve/compoturi
iese bun....si mama mai facea..dar eu sunt tot cu borsul
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Conserve/compoturi
la mine nimik nu se compara cu borsul fc de bunik din partea sotului,care e un om deosebit..nici un alt bos,dar stiu ca si acritura asta de corcodusi e gustoasa..
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Conserve/compoturi
si mie imi place borsul, dar nu ma pricep sa-l pregatesc...
elena- Mamica cocheta
Re: Conserve/compoturi
mama mea face...ai incercat vreodata sau nu ai reteta?
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Conserve/compoturi
eu aduc bors de la tara de la soacra mea si imi ajunge mai mult,il tin la frigider :pupd:
Maria- Administrator
Re: Conserve/compoturi
Bors facut acasa
8 linguri tarata de grau
8 linguri de malai
3 linguri otet
un cubulet drojdie
1 felie de paine(neagra) prajita
1 borcan de 3 litri
se pune tarata de grau si malaiul in borcan
se pune apa calduta(nu fiarta) cat cuprinde
se pun cele trei linguri de otet si felia de paine prajita
se pun si 2 - 3 fire de leustean verde
deasupra borcanului se pune o farfurie
se lasa 3 zile ; se scoate , se strecoara si
se pune la sticla apoi se pune la frigider
ATENTIE
apa se coloreaza de la painea prajita in primele ore
apoi se limpezeste
8 linguri tarata de grau
8 linguri de malai
3 linguri otet
un cubulet drojdie
1 felie de paine(neagra) prajita
1 borcan de 3 litri
se pune tarata de grau si malaiul in borcan
se pune apa calduta(nu fiarta) cat cuprinde
se pun cele trei linguri de otet si felia de paine prajita
se pun si 2 - 3 fire de leustean verde
deasupra borcanului se pune o farfurie
se lasa 3 zile ; se scoate , se strecoara si
se pune la sticla apoi se pune la frigider
ATENTIE
apa se coloreaza de la painea prajita in primele ore
apoi se limpezeste
Re: Conserve/compoturi
o sa mai incerc si eu sa fac bors....
Adriana, tu faci bulion de zarzare verzi?eu fac toamna, cand sunt coapte..iese galben la culoare..
Adriana, tu faci bulion de zarzare verzi?eu fac toamna, cand sunt coapte..iese galben la culoare..
elena- Mamica cocheta
Re: Conserve/compoturi
Frunze de vita la saramura pentru sarmalute
Frunze de vie.... se culeg in aceasta perioada deoarece sunt fragede
Sare grunjoasa
Marat
Frunzele nespalate se pun una deasupra celeilalte.....gen evantai.....apoi se pune sare grunjoasa peste ele. Se ruleaza si se pune in borcan. Puneti aproximativ 15 foi de vita.
Se face saramura....la 1 l apa 1 lingura de varf sare.
Cand ati umplut borcanul cu frunze de vita se pune deasupra marar si se toarna saramura.
Se tine pana a 2 a zi cu o farfurioara deasupra deoarece frunzele se vor mai lasa si atunci mai adaugati altele....pana umpleti din nou borcanul. Apoi puneti capacul si il tineti in camara.
Frunze de vie.... se culeg in aceasta perioada deoarece sunt fragede
Sare grunjoasa
Marat
Frunzele nespalate se pun una deasupra celeilalte.....gen evantai.....apoi se pune sare grunjoasa peste ele. Se ruleaza si se pune in borcan. Puneti aproximativ 15 foi de vita.
Se face saramura....la 1 l apa 1 lingura de varf sare.
Cand ati umplut borcanul cu frunze de vita se pune deasupra marar si se toarna saramura.
Se tine pana a 2 a zi cu o farfurioara deasupra deoarece frunzele se vor mai lasa si atunci mai adaugati altele....pana umpleti din nou borcanul. Apoi puneti capacul si il tineti in camara.
Re: Conserve/compoturi
elena a scris:o sa mai incerc si eu sa fac bors....
Adriana, tu faci bulion de zarzare verzi?eu fac toamna, cand sunt coapte..iese galben la culoare..
pai elena asta nu este bulion.....este suc concentrat acru pentru inacrirea ciorbelor.....
cum adica bulion?....nu am mai auzit.....la ce se foloseste si cum se face?
Re: Conserve/compoturi
Beneficiile fructelor de sezon
Nicio masă fără fructe! Acesta ar trebui să fie dictonul tău în această perioadă, când se coc primele fructe ale verii. Află care sunt beneficiile acestora şi cum să le prepari ca să le păstrezi cât mai mulţi nutrienţi.
Zmeura scade pofta de mâncare
Bogată în vitamine, dar şi în fosfor, mangan, potasiu şi zinc, zmeura ajută în tratarea bolilor digestive şi ale sistemului respirator. Zmeura, care se coace la sfârşitul lunii iunie, este unul dintre cele mai eficiente fructe împotriva obezităţii. Câte 200 grame, timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, scad pofta de mâncare.
Prăjitură de zmeură
Ingrediente: 3 ouă, 2 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, 300 grame de brânză de vaci, 400 grame de zmeură, un plic de zahăr vanilat.
Preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile şi făina şi torni compoziţia în tavă, după ce ai uns-o cu unt. Laşi la cuptor 20 de minute. În acest timp, amesteci brânza cu 300 de grame de zmeură şi cu zahărul vanilat, până rezultă o cremă. După ce s-a răcit blatul, întinzi crema şi decorezi prăjitura cu zmeura rămasă.
Vişinele ţin depresiile departe
Conţin multă apă, acid folic şi săruri minerale. Sucul de vişine este de ajutor diabeticilor, care ar trebui să urmeze o cură de trei săptămâni. Previn apariţia depresiilor şi a migrenelor, datorită flavonoizilor (substanţe antioxidante), şi sunt aliate în lupta cu kilogramele în exces.
Tartă cu vişine
Ingrediente: 4 ouă, 100 g zahăr, un plic de zahăr vanilat, 400 ml de lapte, 800 grame de vişine, o cană de făină, coaja de la o lămâie.
Preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, iar într-un alt vas amesteci gălbenuşurile, laptele, făina şi coaja de lămâie. Amesteci cele două compoziţii, iar aluatul obţinut îl dai la cuptor şi pui vişinele deasupra. După 20 de minute, va fi gata o tartă sănătoasă!
Scapi de infecţiile urinare cu coacăze roşii
Consumate zilnic, câte 50 de grame, după masă, timp de o lună, coacăzele stimulează digestia, fiind bogate în potasiu. Câte 300 de grame, înainte de masă, previn apariţia infecţiilor urinare, fiind bogate în tanin. Sucul de coacăze este eficient în hepatită cronică, hipertensiune arterială şi în dischinezie biliară.
Sirop de coacăze
Ingrediente: 1 kilogram de coacăze roşii, o lingură de zeamă de lămâie, o jumătate de kilogram de zahăr.
Preparare: Striveşti fructele cu o lingură, după care le treci printr‑un tifon şi le pui la fiert cu zahărul aproximativ 40 de minute. La sfârşit adaugi zeama de lămâie.
Elimini toxinele cu căpşuni
Datorită vitaminei K, căpşunile sunt indicate în insuficienţă hepatică şi în afecţiuni ale bilei. O cură de două săptămâni, câte 200-300 de grame pe zi, este recomandată în reumatism, gută sau litiază renală, datorită vitaminelor, fierului şi a calciului. O cură de 14 zile, în care vei mânca 250 de grame de căpşuni, va elimina toxinele din organism.
Salată de căpşuni
Ingrediente: 200 de grame de căpşuni, o lămâie, trei linguri de miere, două mere, o pară.
Preparare: Speli fructele şi le tai în cubuleţe mici. Apoi le amesteci cu mierea de albine şi cu zeama de lămâie. Pui compoziţia într-un bol, pe care îl laşi la frigider timp de 30 de minute. Salata este delicioasă şi sănătoasă şi o poţi servi şi cu iaurt.
Cireşele te menţin tânăr
Vedete ale lunii iunie, cireşele sunt o adevărată oază de sănătate, fiind bogate în calciu, magneziu, fier şi în vitaminele A şi B. Profită din plin şi mănâncă cel puţin 500 de grame, în fiecare zi. Îţi vor întări metabolismul şi vor încetini procesul de îmbătrânire. Previn apariţia unui atac de cord cu până la 30%. O cană cu suc de cireşe, la micul dejun, scade nivelul colesterolului.
Compot de cireşe
Ingrediente: 500 g cireşe, 250 de grame de zahăr, 800 ml de apă, un plic de zahăr vanilat.
Preparare: Apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert, până se face un sirop. Speli bine cireşele şi le adaugi în sirop. Laşi la fiert zece minute şi compotul este gata!
Nicio masă fără fructe! Acesta ar trebui să fie dictonul tău în această perioadă, când se coc primele fructe ale verii. Află care sunt beneficiile acestora şi cum să le prepari ca să le păstrezi cât mai mulţi nutrienţi.
Zmeura scade pofta de mâncare
Bogată în vitamine, dar şi în fosfor, mangan, potasiu şi zinc, zmeura ajută în tratarea bolilor digestive şi ale sistemului respirator. Zmeura, care se coace la sfârşitul lunii iunie, este unul dintre cele mai eficiente fructe împotriva obezităţii. Câte 200 grame, timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, scad pofta de mâncare.
Prăjitură de zmeură
Ingrediente: 3 ouă, 2 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, 300 grame de brânză de vaci, 400 grame de zmeură, un plic de zahăr vanilat.
Preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile şi făina şi torni compoziţia în tavă, după ce ai uns-o cu unt. Laşi la cuptor 20 de minute. În acest timp, amesteci brânza cu 300 de grame de zmeură şi cu zahărul vanilat, până rezultă o cremă. După ce s-a răcit blatul, întinzi crema şi decorezi prăjitura cu zmeura rămasă.
Vişinele ţin depresiile departe
Conţin multă apă, acid folic şi săruri minerale. Sucul de vişine este de ajutor diabeticilor, care ar trebui să urmeze o cură de trei săptămâni. Previn apariţia depresiilor şi a migrenelor, datorită flavonoizilor (substanţe antioxidante), şi sunt aliate în lupta cu kilogramele în exces.
Tartă cu vişine
Ingrediente: 4 ouă, 100 g zahăr, un plic de zahăr vanilat, 400 ml de lapte, 800 grame de vişine, o cană de făină, coaja de la o lămâie.
Preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, iar într-un alt vas amesteci gălbenuşurile, laptele, făina şi coaja de lămâie. Amesteci cele două compoziţii, iar aluatul obţinut îl dai la cuptor şi pui vişinele deasupra. După 20 de minute, va fi gata o tartă sănătoasă!
Scapi de infecţiile urinare cu coacăze roşii
Consumate zilnic, câte 50 de grame, după masă, timp de o lună, coacăzele stimulează digestia, fiind bogate în potasiu. Câte 300 de grame, înainte de masă, previn apariţia infecţiilor urinare, fiind bogate în tanin. Sucul de coacăze este eficient în hepatită cronică, hipertensiune arterială şi în dischinezie biliară.
Sirop de coacăze
Ingrediente: 1 kilogram de coacăze roşii, o lingură de zeamă de lămâie, o jumătate de kilogram de zahăr.
Preparare: Striveşti fructele cu o lingură, după care le treci printr‑un tifon şi le pui la fiert cu zahărul aproximativ 40 de minute. La sfârşit adaugi zeama de lămâie.
Elimini toxinele cu căpşuni
Datorită vitaminei K, căpşunile sunt indicate în insuficienţă hepatică şi în afecţiuni ale bilei. O cură de două săptămâni, câte 200-300 de grame pe zi, este recomandată în reumatism, gută sau litiază renală, datorită vitaminelor, fierului şi a calciului. O cură de 14 zile, în care vei mânca 250 de grame de căpşuni, va elimina toxinele din organism.
Salată de căpşuni
Ingrediente: 200 de grame de căpşuni, o lămâie, trei linguri de miere, două mere, o pară.
Preparare: Speli fructele şi le tai în cubuleţe mici. Apoi le amesteci cu mierea de albine şi cu zeama de lămâie. Pui compoziţia într-un bol, pe care îl laşi la frigider timp de 30 de minute. Salata este delicioasă şi sănătoasă şi o poţi servi şi cu iaurt.
Cireşele te menţin tânăr
Vedete ale lunii iunie, cireşele sunt o adevărată oază de sănătate, fiind bogate în calciu, magneziu, fier şi în vitaminele A şi B. Profită din plin şi mănâncă cel puţin 500 de grame, în fiecare zi. Îţi vor întări metabolismul şi vor încetini procesul de îmbătrânire. Previn apariţia unui atac de cord cu până la 30%. O cană cu suc de cireşe, la micul dejun, scade nivelul colesterolului.
Compot de cireşe
Ingrediente: 500 g cireşe, 250 de grame de zahăr, 800 ml de apă, un plic de zahăr vanilat.
Preparare: Apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert, până se face un sirop. Speli bine cireşele şi le adaugi în sirop. Laşi la fiert zece minute şi compotul este gata!
Maria- Administrator
Re: Conserve/compoturi
sunt foarte bune toate...noi am fost acum pe seara prin gradina si am gasit fragi si capsuni...i-am facut alexiei cu putina miere
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Conserve/compoturi
eii acelasi lucru este..dar noi asa ii spunem si il facem numai din cele coapte..pentru acrit, normalladriana a scris:elena a scris:o sa mai incerc si eu sa fac bors....
Adriana, tu faci bulion de zarzare verzi?eu fac toamna, cand sunt coapte..iese galben la culoare..
pai elena asta nu este bulion.....este suc concentrat acru pentru inacrirea ciorbelor.....
cum adica bulion?....nu am mai auzit.....la ce se foloseste si cum se face?
elena- Mamica cocheta
Re: Conserve/compoturi
am inteles, acum depinde de fiecare zona a tari.
am facut si eu saptamana trecuta 4 borcanele de gem de capsuni
am facut si eu saptamana trecuta 4 borcanele de gem de capsuni
Re: Conserve/compoturi
fetele ati inceput sa puneti muraturi pentru iarna? .... eu am pus castravetii, am facut cateva sticle de compot de prune si mere si cam atat ...... mai am de pus gogosarii
Re: Conserve/compoturi
Tocana de legume pentru iarna
1,5 kg morcov
1,5 kg ceapa
1,5 kg gogosari
1,5 kg rosii
500 ml ulei
400 gr orez
1 legatura ,marar,patrunjel,sare (2 foi de dafin )
Se toarne uleiul in vas ,morcovul dat prin razatoarea mare,dupa ce se inmoaie putin se adauga rosiile si gogosarii taiati cubulete.
Cand toate acestea s-au inmuiat bine se adauga orezul care in prealabil a fost fiert.
In momentul ,in care,uleiul se ridica deasupra tocana este gata.Se mesteca continuu deoarece in momentul in care s-a adaugat orezul ,compozitia se lipeste.Se adauga verdeata apoi se pune in borcane de fierbinte apoi se sterilizeaza 1|2 ore.
POFTA BUNA
1,5 kg morcov
1,5 kg ceapa
1,5 kg gogosari
1,5 kg rosii
500 ml ulei
400 gr orez
1 legatura ,marar,patrunjel,sare (2 foi de dafin )
Se toarne uleiul in vas ,morcovul dat prin razatoarea mare,dupa ce se inmoaie putin se adauga rosiile si gogosarii taiati cubulete.
Cand toate acestea s-au inmuiat bine se adauga orezul care in prealabil a fost fiert.
In momentul ,in care,uleiul se ridica deasupra tocana este gata.Se mesteca continuu deoarece in momentul in care s-a adaugat orezul ,compozitia se lipeste.Se adauga verdeata apoi se pune in borcane de fierbinte apoi se sterilizeaza 1|2 ore.
POFTA BUNA
Ultima editare efectuata de catre adriana in Dum Sept 19, 2010 1:11 pm, editata de 1 ori
Re: Conserve/compoturi
Tocana de legume
Ingrediente:
- 2 kg ardei kapia rosii
- 2 kg rosii
- 5 cepe potrivite
- 5 morcovi maricei
- 350 ml ulei
-250 g orez
-3 catei de usturoi
-frunze de patrunjel si telina...cate o legatura din fiecare
-sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate.
Lasam cca 5 minute apoi adaugam si ardeiul tocat marunt...amestecam si punem si rosiile date prin masina de tocat
Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
Intre timp dam in cateva clocote orezul , apoi il clatim cu apa rece.
Cand legumele au fiert adaugam orezul , lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului , adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil , apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel , turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
POFTA BUNA !!!!
Ingrediente:
- 2 kg ardei kapia rosii
- 2 kg rosii
- 5 cepe potrivite
- 5 morcovi maricei
- 350 ml ulei
-250 g orez
-3 catei de usturoi
-frunze de patrunjel si telina...cate o legatura din fiecare
-sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate.
Lasam cca 5 minute apoi adaugam si ardeiul tocat marunt...amestecam si punem si rosiile date prin masina de tocat
Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
Intre timp dam in cateva clocote orezul , apoi il clatim cu apa rece.
Cand legumele au fiert adaugam orezul , lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului , adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil , apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel , turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
POFTA BUNA !!!!
Re: Conserve/compoturi
eu am facut prima reteta ... doar ca i-am pus la sfarsit si cativa catei de usturoi .... a iesit delicioasa
Re: Conserve/compoturi
arata bine!
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Conserve/compoturi
si eu am facut tocana de legume numai ca am facut din gogosari
tit.ioana- Mamica sexy
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : Contabila
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA