Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 141 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 141 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
varza si efectele ei
5 participanți
Pagina 1 din 1
varza si efectele ei
Virtutile terapeutice ale verzei - acest aliment atit de comun pentru noi - sint cunoscute inca din antichitate, ea fiind considerata la un moment dat un adevarat panaceu. Calitatile sale sint de necontestat, astfel ca varza poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli, ea fiind o adevarata farmacie naturala. Ea este bogata in special in provitamina A, vitaminele C si E si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor.
Din pacate insa, multi o acuza de provocarea unor tulburari digestive. Sa nu uitam insa ca, in cele mai multe cazuri, tulburarile respective pot aparea in urma consumului verzei impreuna cu carnea (sarmale sau varza calita). In schimb insa, nimeni nu se poate plinge ca ar fi avut probleme dupa ce a mincat o salata de varza proaspata. Interes nutritional si dietetic
Varza este o leguma foarte putin calorica, ea avind in jur de 25 de calorii (100 kjouli) la 100 de grame de produs. Glucidele, care furnizeaza o parte din calorii, sint constituite in primul rind din pentosan, glucide partial asimilabile. In afara de asta, ele mai contin zaharoza, glucoza si fructoza. Protidele, care completeaza aportul energetic, sint prezente si ele la un nivel ridicat. Bogatia vitaminica a verzei trebuie insa subliniata, ea figurind printre legumele cu cel mai mare continut de vitamina C (cele mai bogate sint foile aflate la exterior). Prin fierbere insa se pierde cam 30-40 la suta din continutul de vitamina C.
Varza este de asemenea foarte bogata in vitamina E: 2-7 mg la 100 g, ceea ce constituie un adevarat record pentru o leguma, 200 de grame de varza consumate zilnic acoperind necesarul zilnic de vitamina E. 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina A Provitamina A (sau carorenul, care se transforma in vitamina A in organism) este si ea foarte bine reprezentata, astfel ca o portie de 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina A. Vitaminele din grupa B sint si ele foarte bine reprezentate: B1, B2, B3, B5, B6, B9, adica toate cele care constituie grupa anticanceroasa.
Efect benefic in preventia cancerului de colon
Cercetarile efectuate in ultimii 20 de ani au confirmat faptul ca un consum regulat de varza are efect benefic in preventia cancerului de colon in special, a celui de stomac, dar si de plamini, esofag si rect (cercetari realizate la Universitatea din Minnesota si J. Hopkins din SUA, in Grecia, Israel, Japonia, Norvegia). Cercetarile au relevat deci ca persoanele care consuma legume din familia crucifere, varza in special, sint mult mai putin expuse ca celelalte cancerului de colon (studii efectuate de Institutul National American al Cancerului).
Mare continut in minerale
Continutul in minerale este si el foarte bine reprezentat: calciu, magneziu, fier, la fel si cel in oligoelemente: iod, cupru, mangan, sulf. Fibrele alimentare sint abundente, fiind compuse in majoritate din celuloza si hemiceluloza, ceea ce explica si anumite intolerante intestinale. Modul de preparare a verzei poate inlatura insa aceste efecte. Fibrele alimentare sint capabile sa stimuleze intestinul si sa previna constipatia. O portie de 200 de grame de varza asigura peste 20 la suta din cantitatea de fibre necesara zilnic (30-37 g).
Proprietati terapeutice
Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant si este preferabil sa se manince in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.
Caracteristici:
Prezinta proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor
Poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante
Favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule
Are actiune anticancerigena: specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. In acelasi timp, sulful si hitidina pe care le contine varza diminueaza tumorile, asigurind eliberarea toxinelor
Este aperitiva si antidepresiva. Romanii, de exemplu, erau incredintati ca varza vindeca melancolia. Fiind foarte bogata in vitamine si saruri minerale, varza asigura elementele indispensabile sezonului rece
Alte proprietati: antidiareica, antiscorbutica, antiseptica, depurativa
Contine un pricipiu hipoglicemiant, care face sa fie recomandata in regimul pentru diabetici
Indicatii terapeutice generale Gratie continutului sau bogat in vitamine, saruri minerale si clorofila, varza restabileste flora intestinala si contribuie la cresterea numarului de hematii (in special varza alba). De aceea varza este recomandata in:
Astenii
Imbatrinire prematura
Demineralizari
Indicatii particulare:
Sfera cardiovasculara si sanguina: ulcere varicoase, anemie simpla
Sfera respiratorie: afectiuni bronho-pulmonare, TBC
Sfera digestiva: ulcer gastric si duodenal, colita ulceroasa
Sfera genito-urinara: fenomene congestive spasmodice si inflamatorii
Sfera ORL: angina, laringita, sinuzita
Inflamatii si infectii intestinale: ciroza ascitica
Sfera dermatologica: infectii cutanate (abcese, panaritii, furuncule, antrax) si complicatiile acestora, contuzii si rani
Sfera neuro-psihica: nevroza
Sfere diverse: insolatii, stari congestive cerebrale, nevralgii, diabet
Extern, varza se foloseste sub forma de cataplasme in entorse, nevralgii faciale, guta, abcese, furuncule, afectiuni ale gambelor (varice, flebita, arterita) si multe altele. (O cataplasma foarte utila in diverse stari congestive - hepatice de exemplu - sau dureri de origini diverse - lumbago - se prepara din 4 foi de varza, 2 cepe rase, 4 pumni de tarite si apa, cit sa le acopere. Dupa ce s-a evaporat apa, se aplica cataplasma pe zona dureroasa si se mentine timp de 2-3 ore sau toata noaptea, daca se aplica seara, la culcare).
Compozitie medie pentru 100 g
Compusi g
Glucide 2,8
Protide 2,8
Apa 88,0
Fibre alimentare 3,4
Minerale mg
Potasiu 293,000
Fosfor 40,000
Calciu 53,000
Magneziu 21,000
Sulf 70,000
Sodiu 20,000
Clor 40,000
Fier 0,500
Cupru 0,040
Zinc 0,300
Mangan 0,180
Vitamine mg
Vitamina C 80,000
Provitamina A (caroten) 3,000
Vitamina B1 0,100
Vitamina B2 0,200
Vitamina B3 (PP) 0,300
Vitamina B5 0,210
Vitamina B6 0,160
Vitamina B9 (acid folic) 0,100
Vitamina E 1,700
Aport energetic Kcal
Remedii naturiste. Varza alba
Varza alba este un remediu naturist uimitor. Virtutile terapeutice ale verzei albe sunt cunoscute inca din antichitate, ea fiind considerata o adevarata "farmacie naturala". Calitatile sale sunt de necontestat, astfel ca varza alba poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli.
Ea este bogata in special in provitamina A, vitaminele B, C si E, saruri minerale precum calciu, sulf, fosfor, potasiu, magneziu, cuprusi in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor.
Sucul de varza alba este folosit in cazul gastritelor cronice, insotite de obicei de aciditate scazuta, al ulcerului stomacal si duodenal, al bolilor de ficat si splina, al obezitatii.
In cazul persoanelor cu diabet este recomandat se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si inca o jumatate la pranz. Acest remediu are un efect de stabilizare a valorilor glicemiei atunci cand este prea mare sau prea scazuta.
Are actiune anticancerigena; specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. In acelasi timp, sulful si hitidina pe care le contine varza diminueaza tumorile, asigurind eliberarea toxinelor.
In urma unor cercetari, facut acum ceva timp s-a descoperit varza alba existenta unei vitamine: Vitamina U, supranumita si "factorul antiulceros". Rezultatul tratamentului impotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de cele mai multe ori de-a dreptul spectaculos.
Alte boli care pot fi prevenite sau tratate cu sucul de varza alba sunt: ulcerul gastric, gastrita, rahitism, oligurie, paraziti intestinali, ulcer duodenal, colita, boala lui Chron, boli articulare, bronsite, afectiuni pulmonare, seboree.
Din pacate insa, multi o acuza de provocarea unor tulburari digestive. Sa nu uitam insa ca, in cele mai multe cazuri, tulburarile respective pot aparea in urma consumului verzei impreuna cu carnea (sarmale sau varza calita). In schimb insa, nimeni nu se poate plinge ca ar fi avut probleme dupa ce a mincat o salata de varza proaspata. Interes nutritional si dietetic
Varza este o leguma foarte putin calorica, ea avind in jur de 25 de calorii (100 kjouli) la 100 de grame de produs. Glucidele, care furnizeaza o parte din calorii, sint constituite in primul rind din pentosan, glucide partial asimilabile. In afara de asta, ele mai contin zaharoza, glucoza si fructoza. Protidele, care completeaza aportul energetic, sint prezente si ele la un nivel ridicat. Bogatia vitaminica a verzei trebuie insa subliniata, ea figurind printre legumele cu cel mai mare continut de vitamina C (cele mai bogate sint foile aflate la exterior). Prin fierbere insa se pierde cam 30-40 la suta din continutul de vitamina C.
Varza este de asemenea foarte bogata in vitamina E: 2-7 mg la 100 g, ceea ce constituie un adevarat record pentru o leguma, 200 de grame de varza consumate zilnic acoperind necesarul zilnic de vitamina E. 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina A Provitamina A (sau carorenul, care se transforma in vitamina A in organism) este si ea foarte bine reprezentata, astfel ca o portie de 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina A. Vitaminele din grupa B sint si ele foarte bine reprezentate: B1, B2, B3, B5, B6, B9, adica toate cele care constituie grupa anticanceroasa.
Efect benefic in preventia cancerului de colon
Cercetarile efectuate in ultimii 20 de ani au confirmat faptul ca un consum regulat de varza are efect benefic in preventia cancerului de colon in special, a celui de stomac, dar si de plamini, esofag si rect (cercetari realizate la Universitatea din Minnesota si J. Hopkins din SUA, in Grecia, Israel, Japonia, Norvegia). Cercetarile au relevat deci ca persoanele care consuma legume din familia crucifere, varza in special, sint mult mai putin expuse ca celelalte cancerului de colon (studii efectuate de Institutul National American al Cancerului).
Mare continut in minerale
Continutul in minerale este si el foarte bine reprezentat: calciu, magneziu, fier, la fel si cel in oligoelemente: iod, cupru, mangan, sulf. Fibrele alimentare sint abundente, fiind compuse in majoritate din celuloza si hemiceluloza, ceea ce explica si anumite intolerante intestinale. Modul de preparare a verzei poate inlatura insa aceste efecte. Fibrele alimentare sint capabile sa stimuleze intestinul si sa previna constipatia. O portie de 200 de grame de varza asigura peste 20 la suta din cantitatea de fibre necesara zilnic (30-37 g).
Proprietati terapeutice
Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant si este preferabil sa se manince in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.
Caracteristici:
Prezinta proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor
Poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante
Favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbtia oxigenului in celule
Are actiune anticancerigena: specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. In acelasi timp, sulful si hitidina pe care le contine varza diminueaza tumorile, asigurind eliberarea toxinelor
Este aperitiva si antidepresiva. Romanii, de exemplu, erau incredintati ca varza vindeca melancolia. Fiind foarte bogata in vitamine si saruri minerale, varza asigura elementele indispensabile sezonului rece
Alte proprietati: antidiareica, antiscorbutica, antiseptica, depurativa
Contine un pricipiu hipoglicemiant, care face sa fie recomandata in regimul pentru diabetici
Indicatii terapeutice generale Gratie continutului sau bogat in vitamine, saruri minerale si clorofila, varza restabileste flora intestinala si contribuie la cresterea numarului de hematii (in special varza alba). De aceea varza este recomandata in:
Astenii
Imbatrinire prematura
Demineralizari
Indicatii particulare:
Sfera cardiovasculara si sanguina: ulcere varicoase, anemie simpla
Sfera respiratorie: afectiuni bronho-pulmonare, TBC
Sfera digestiva: ulcer gastric si duodenal, colita ulceroasa
Sfera genito-urinara: fenomene congestive spasmodice si inflamatorii
Sfera ORL: angina, laringita, sinuzita
Inflamatii si infectii intestinale: ciroza ascitica
Sfera dermatologica: infectii cutanate (abcese, panaritii, furuncule, antrax) si complicatiile acestora, contuzii si rani
Sfera neuro-psihica: nevroza
Sfere diverse: insolatii, stari congestive cerebrale, nevralgii, diabet
Extern, varza se foloseste sub forma de cataplasme in entorse, nevralgii faciale, guta, abcese, furuncule, afectiuni ale gambelor (varice, flebita, arterita) si multe altele. (O cataplasma foarte utila in diverse stari congestive - hepatice de exemplu - sau dureri de origini diverse - lumbago - se prepara din 4 foi de varza, 2 cepe rase, 4 pumni de tarite si apa, cit sa le acopere. Dupa ce s-a evaporat apa, se aplica cataplasma pe zona dureroasa si se mentine timp de 2-3 ore sau toata noaptea, daca se aplica seara, la culcare).
Compozitie medie pentru 100 g
Compusi g
Glucide 2,8
Protide 2,8
Apa 88,0
Fibre alimentare 3,4
Minerale mg
Potasiu 293,000
Fosfor 40,000
Calciu 53,000
Magneziu 21,000
Sulf 70,000
Sodiu 20,000
Clor 40,000
Fier 0,500
Cupru 0,040
Zinc 0,300
Mangan 0,180
Vitamine mg
Vitamina C 80,000
Provitamina A (caroten) 3,000
Vitamina B1 0,100
Vitamina B2 0,200
Vitamina B3 (PP) 0,300
Vitamina B5 0,210
Vitamina B6 0,160
Vitamina B9 (acid folic) 0,100
Vitamina E 1,700
Aport energetic Kcal
Remedii naturiste. Varza alba
Varza alba este un remediu naturist uimitor. Virtutile terapeutice ale verzei albe sunt cunoscute inca din antichitate, ea fiind considerata o adevarata "farmacie naturala". Calitatile sale sunt de necontestat, astfel ca varza alba poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli.
Ea este bogata in special in provitamina A, vitaminele B, C si E, saruri minerale precum calciu, sulf, fosfor, potasiu, magneziu, cuprusi in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor.
Sucul de varza alba este folosit in cazul gastritelor cronice, insotite de obicei de aciditate scazuta, al ulcerului stomacal si duodenal, al bolilor de ficat si splina, al obezitatii.
In cazul persoanelor cu diabet este recomandat se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si inca o jumatate la pranz. Acest remediu are un efect de stabilizare a valorilor glicemiei atunci cand este prea mare sau prea scazuta.
Are actiune anticancerigena; specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. In acelasi timp, sulful si hitidina pe care le contine varza diminueaza tumorile, asigurind eliberarea toxinelor.
In urma unor cercetari, facut acum ceva timp s-a descoperit varza alba existenta unei vitamine: Vitamina U, supranumita si "factorul antiulceros". Rezultatul tratamentului impotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de cele mai multe ori de-a dreptul spectaculos.
Alte boli care pot fi prevenite sau tratate cu sucul de varza alba sunt: ulcerul gastric, gastrita, rahitism, oligurie, paraziti intestinali, ulcer duodenal, colita, boala lui Chron, boli articulare, bronsite, afectiuni pulmonare, seboree.
mona_mami- Mamica cocheta
Re: varza si efectele ei
mie imi place mult varza as manca asa goala...
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: varza si efectele ei
Varza e recomandata cand mama vrea sa intarce copilul ...laptele se retrage daca se pun pe sani foi de varza si apoi se infasoara sanul.
deriana- Mamica eleganta
- Varsta : 45
Re: varza si efectele ei
am folosit si eu la bia parca ca mi se umflase pieptul rau..
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: varza si efectele ei
noi nu prea ageeam varza...doar cate o salata mai rar , altfel nu nu omoram dupa ea
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: varza si efectele ei
Varza are un continut bogat de fier, mangan si cupru.
Rivalizeaza chiar si cu antibioticele deoarece contine o anumita substanta bactericida ce reduce multi germeni.
Si varza acra are un excelent efect asupra sanatatii. Prin fermentii pe care ii contine, aceasta contribuie la digestia celulozei si a grasimilor.
De asemenea, varza reprezinta un reechilibrant deosebit, ajutand la buna functionare generala a organismului si la prelungirea tineretii.
Prin continutul sau de vitamina A, varza ajuta la hranirea tesuturilor, amanand aparitia primelor semne ale imbatranirii.
Datorita aportului de vitamina B, varza favorizeaza mentinerea echilibrului nervos, inlesneste absorbtia oxigenului in celule si metabolismul glucidelor si intareste respiratia celulara.
Continutul de sulf din frunze le atribuie acestora o actiune dezinfectanta si tonifianta in afectiunile bronhopulmonare, in cazul eczemelor si a seboreei, protejand pielea. Clorofila fixeaza calciul in organism, stimuleaza producerea hemoglobinei si combate anemiile.
Pe langa vitamina A si sulf, varza mai contine si vitamina E, B, vitamina PP, magneziu, potasiu, calciu, fier, cupru, fosfor, este o sursa de acid folic .
De aceea medicii recomanda consumul de varza femeilor insarcinate.
Deoarece varza are un continut scazut de lipide, multe dintre dietele de slabit se bazeaza pe consumul acestei legume.
Efectul antioxidant si valoarea nutritiva a acestei legume nu pot fi trecute cu vederea.
E indicat sa consumi saptamanal macar doua portii de varza. Totusi, nu e cazul sa treci in cealalta extrema si sa mananci in fiecare zi varza, deoarece excesul iti poate impiedica organismul sa asimileze iodul.
Varza murata e considerata aproape o minune.
Ea contine micro-organisme benefice florei intestinale si este de foarte multe ori laudata.
Varza cruda te poate scapa de constipatie fiindca ea curata organismul in zona stomacului, a intestinelor si ajuta sistemul digestiv.
Dintr-o varza de marime medie se pot prepara circa patru portii.
La 100 de grame de varza avem putine calorii (25) si aproximativ 50 mg de vitamina C, 385 mg beta-caroten, 75 mg acid folic, 52 mg de calciu, 270 mg de potasiu .
Varza rosie s-a dovedit ca are o valoare nutritiva chiar mai mare decat cea verde. Are mai multi antioxidanti si o cantitate de vitamina C de cel putin cinci ori mai mare. Componentele regasite in varza rosie se pare ca au un efect pozitiv asupra reducerii riscului de cancer la san gratie efectului pe care il au asupra estrogenului.
Daca varza iti ofera un aport insemnat de vitamine la interior, ei bine si la exterior te poate ajuta. Ea este cicatrizanta si ajuta la dezinfectarea ranilor. Poate fi utila daca ai inflamatii, arsuri, intepaturi de insecte, infectii (furuncule), entorse, dureri de muschi, migrene etc. Dai varza printr-o razatoare si pui la rana.
Varza rosie s-a dovedit ca are o valoare nutritiva chiar mai mare decat cea verde. Are mai multi antioxidanti si o cantitate de vitamina C de cel putin cinci ori mai mare.
Componentele regasite in varza rosie se pare ca au un efect pozitiv asupra reducerii riscului de cancer la san gratie efectului pe care il au asupra estrogenului.
Daca varza iti ofera un aport insemnat de vitamine la interior, ei bine si la exterior te poate ajuta.
Ea este cicatrizanta si ajuta la dezinfectarea ranilor
Poate fi utila daca ai inflamatii, arsuri, intepaturi de insecte, infectii (furuncule), entorse, dureri de muschi, migrene etc.
Dai varza printr-o razatoare si pui la rana.
:doctor: :doctor: :doctor:
Rivalizeaza chiar si cu antibioticele deoarece contine o anumita substanta bactericida ce reduce multi germeni.
Si varza acra are un excelent efect asupra sanatatii. Prin fermentii pe care ii contine, aceasta contribuie la digestia celulozei si a grasimilor.
De asemenea, varza reprezinta un reechilibrant deosebit, ajutand la buna functionare generala a organismului si la prelungirea tineretii.
Prin continutul sau de vitamina A, varza ajuta la hranirea tesuturilor, amanand aparitia primelor semne ale imbatranirii.
Datorita aportului de vitamina B, varza favorizeaza mentinerea echilibrului nervos, inlesneste absorbtia oxigenului in celule si metabolismul glucidelor si intareste respiratia celulara.
Continutul de sulf din frunze le atribuie acestora o actiune dezinfectanta si tonifianta in afectiunile bronhopulmonare, in cazul eczemelor si a seboreei, protejand pielea. Clorofila fixeaza calciul in organism, stimuleaza producerea hemoglobinei si combate anemiile.
Pe langa vitamina A si sulf, varza mai contine si vitamina E, B, vitamina PP, magneziu, potasiu, calciu, fier, cupru, fosfor, este o sursa de acid folic .
De aceea medicii recomanda consumul de varza femeilor insarcinate.
Deoarece varza are un continut scazut de lipide, multe dintre dietele de slabit se bazeaza pe consumul acestei legume.
Efectul antioxidant si valoarea nutritiva a acestei legume nu pot fi trecute cu vederea.
E indicat sa consumi saptamanal macar doua portii de varza. Totusi, nu e cazul sa treci in cealalta extrema si sa mananci in fiecare zi varza, deoarece excesul iti poate impiedica organismul sa asimileze iodul.
Varza murata e considerata aproape o minune.
Ea contine micro-organisme benefice florei intestinale si este de foarte multe ori laudata.
Varza cruda te poate scapa de constipatie fiindca ea curata organismul in zona stomacului, a intestinelor si ajuta sistemul digestiv.
Dintr-o varza de marime medie se pot prepara circa patru portii.
La 100 de grame de varza avem putine calorii (25) si aproximativ 50 mg de vitamina C, 385 mg beta-caroten, 75 mg acid folic, 52 mg de calciu, 270 mg de potasiu .
Varza rosie s-a dovedit ca are o valoare nutritiva chiar mai mare decat cea verde. Are mai multi antioxidanti si o cantitate de vitamina C de cel putin cinci ori mai mare. Componentele regasite in varza rosie se pare ca au un efect pozitiv asupra reducerii riscului de cancer la san gratie efectului pe care il au asupra estrogenului.
Daca varza iti ofera un aport insemnat de vitamine la interior, ei bine si la exterior te poate ajuta. Ea este cicatrizanta si ajuta la dezinfectarea ranilor. Poate fi utila daca ai inflamatii, arsuri, intepaturi de insecte, infectii (furuncule), entorse, dureri de muschi, migrene etc. Dai varza printr-o razatoare si pui la rana.
Varza rosie s-a dovedit ca are o valoare nutritiva chiar mai mare decat cea verde. Are mai multi antioxidanti si o cantitate de vitamina C de cel putin cinci ori mai mare.
Componentele regasite in varza rosie se pare ca au un efect pozitiv asupra reducerii riscului de cancer la san gratie efectului pe care il au asupra estrogenului.
Daca varza iti ofera un aport insemnat de vitamine la interior, ei bine si la exterior te poate ajuta.
Ea este cicatrizanta si ajuta la dezinfectarea ranilor
Poate fi utila daca ai inflamatii, arsuri, intepaturi de insecte, infectii (furuncule), entorse, dureri de muschi, migrene etc.
Dai varza printr-o razatoare si pui la rana.
:doctor: :doctor: :doctor:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: varza si efectele ei
am folosit-o si pentru panaritiu sau vesnica si cunoscuta supa de varza pentru curele de slabire!
mona_mami- Mamica cocheta
Subiecte similare
» Varza- sursa de vitamina C
» bicarbonatul de sodiu si efectele lui
» Dieta cu supa de varza
» Efectele abuzului asupra copilului
» bicarbonatul de sodiu si efectele lui
» Dieta cu supa de varza
» Efectele abuzului asupra copilului
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA