Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 133 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 133 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Dulciuri...Mamici cochete!!!!!
+20
panky(Laura)
roxana ,mamica finuta
elena
madalina
muraru raluca
marccora
Rody
STEF30IASI
sandy
paul_A
buburuza
ari05
narcy
macoveianca
amalia-carmen
mona_mami
teodoraion
Maria
adriana
alinapopa1969
24 participanți
Pagina 2 din 6
Pagina 2 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Dulciuri...Mamici cochete!!!!!
va mai dau si eu o reteta dar sigur stiti toate sa il faceti.e cel mai siplu tort
blat:5 oua
5 lg ulei
1 cana zahar
o cana faina
praf copt
mirodenii
eu mai fac si la ochi adica 6 oua daca vreau sa fac mai multe foi)
1 kg smantana pt frisca
optional nuca macinata sau cacao
5 lg ulei
1 cana zahar
o cana faina
praf copt
mirodenii
1 kg smantana pt frisca
buburuza- Mamica rafinata
- Varsta : 44
si mie imi place tortul acesta Buburuza, de obicei cand il fac pentru noi il fac pe asta sau mai am o reteta cu 3 oua
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
o fi simplu pentru tine...si alte mamici...pentru mine...scrie, te rog, si "modul de lucru" ...buburuza a scris:va mai dau si eu o reteta dar sigur stiti toate sa il faceti.e cel mai siplu tort
5 lg ulei
1 cana zahar
o cana faina
praf copt
mirodenii
1 kg smantana pt frisca
alinapopa1969- Mamica sexy
- Varsta : 55
Joburi/Distractii : goblenul, florile
daca stii sa faci chec faci si blatu asta iar frisca e usor de facut cu mixerul.
cu dulciurile...nu stau prea bn,imi plac f.mult sa le mananc, nu am rabdare sa le fac,,,,in plus 2surori ne-a rasfatat de mici facand niste prajituri gustoase si cu un design de ziceai ca-s de la cofetarie...teo se pricepe...si cea mai mik surioara care este si finuta mea...cat despre nume as spune"delicatesele mamicilor cochete" :
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
mai incolo ,ca fetele se pastreaza pentru bunatatile de craciun.
apropos fetelor care-mi dati o reteta buna pt ciocolata de casa.eu am una insa nu stiu care este secretul ca nu mi se intareste .....(ciocolata)
:zambet larg:
apropos fetelor care-mi dati o reteta buna pt ciocolata de casa.eu am una insa nu stiu care este secretul ca nu mi se intareste .....(ciocolata)
am eu o reteta de ciocolata de casa incercata de mine de zeci de ori :pupicei: o sa ti-o pun mai dupa masa caci calculatorul asta imi face feste...buburuza a scris:mai incolo ,ca fetele se pastreaza pentru bunatatile de craciun.
Maria- Administrator
multumesc mult!astept ..vreau sa fac ciocolata de casa de craciun
Ciocolata de casa
Din1\2 kg.de zahar si 150 ml.apa ,fierbandu-le obtineti un sirop gros.Lasati sa se raceasca.
Cerneti 500 gr.lapte praf si 100 gr.cacaua si amestecati-le bine intr-un vas.Luati un pachet de unt scos mai devreme de la frigider si il amestecati bine apoi il amestecati cu laptele praf si cacaua si amestecati bine pana se omogenizeaza foarte bine.
La urma adaugati putin cate putin siropul si obtineti o crema consistenta,puteti sa puneti si esente ,eu pun esenta de rom.
Turnati aceasta crema intr-o tava in care ati pus folie de aluminiu unsa cu foarte putin ulei.
Reusita acestei retete depinde de cat se fierbe siropul.
:lumanari: :lumanari: :lumanari:
Din1\2 kg.de zahar si 150 ml.apa ,fierbandu-le obtineti un sirop gros.Lasati sa se raceasca.
Cerneti 500 gr.lapte praf si 100 gr.cacaua si amestecati-le bine intr-un vas.Luati un pachet de unt scos mai devreme de la frigider si il amestecati bine apoi il amestecati cu laptele praf si cacaua si amestecati bine pana se omogenizeaza foarte bine.
La urma adaugati putin cate putin siropul si obtineti o crema consistenta,puteti sa puneti si esente ,eu pun esenta de rom.
Turnati aceasta crema intr-o tava in care ati pus folie de aluminiu unsa cu foarte putin ulei.
Maria- Administrator
Maria a scris:Ciocolata de casa
adica ciocolata se intareste daca fieb siropul mai mult.am si eu reteta asta insa nu stiu unde gresesc ca nu se intareste suficient
da in asta consta si poate din cauza asta nu se intareste ciocolata ta,trebuie fiert destul de mult siropul,eu dupa ce am facut de cateva ori deja stiam cam cat ar trebui sa ramana...sa fie ciocolata buna...
:bradut verde c :bradut verde c :bradut verde c
:bradut verde c :bradut verde c :bradut verde c
Maria- Administrator
multumim Maria, mi-am notat-o si eu :pupicei:
paul_A- Mamica cocheta
va pot da si eu niste retete de "turte esuate" !Dar pe 27 cand e ziua fetei promit sa incerc si eu ceva din retetele voastre !Poate va arata a prajitura macar si nu a biscuite ars zdrobit
marccora- Mamica eleganta
- Varsta : 46
Joburi/Distractii : sa citesc ascult muzica .copilul
atunci o sa facem un topic cu catastrofe culinare...marccora a scris:va pot da si eu niste retete de "turte esuate" !Dar pe 27 cand e ziua fetei promit sa incerc si eu ceva din retetele voastre !Poate va arata a prajitura macar si nu a biscuite ars zdrobit
Maria- Administrator
prajitura la tava
Ingrediente
• 2 conserve de caise (850 ml fiecare)
• 1 lamaie
• 250 g unt moale
• 175 g zahar
• 1 varf de sare
• 5 oua
• 375 g faina
• 1 pachet praf de copt
• 5 linguri de lapte
• 2 linguri de zahar pudra pentru presarat
Preparare:
1. Scurgeti caisele intr-o strecuratoare, colectati sucul intr-un castron si puneti-l deoparte. Spalati lamaia cu apa fierbinte, uscati-o apoi cu un servet de bucatarie si radeti-i coaja. Incingeti cuptorul la 180ºC.
2. Pentru aluat, amestecati intr-un castron untul, zaharul, precum si 1 varf de sare si bateti cu mixerul pana cand totul devine un aluat omogen. Incorporati ouale unul cate unul, apoi adaugati coaja rasa de lamaie. Amestecati faina cu praful de copt si, impreuna cu laptele, incorporati in aluat. Intindeti jumatate din cantitatea de aluat intr-o tava unsa in prealabil cu grasime sau tapetata cu hartie pentru copt, asezati caisele cu partea taiata in jos si presati-le usor in aluat. Dupa aceea, intindeti si restul aluatului.
3. Coaceti prajitura cu fructe cca. 45 de minute. Scoateti-o apoi din cuptor si insiropati-o cu sucul colectat mai inainte pe care l-ati pus deoparte. Lasati prajitura sa se racoreasca pe un fund de bucatarie, apoi presarati-o cu zahar pudra si taiati-o bucati, mai mici sau mai mari, patrate sau romburi, dupa cum doriti.
Pofta buna!
Ingrediente
• 2 conserve de caise (850 ml fiecare)
• 1 lamaie
• 250 g unt moale
• 175 g zahar
• 1 varf de sare
• 5 oua
• 375 g faina
• 1 pachet praf de copt
• 5 linguri de lapte
• 2 linguri de zahar pudra pentru presarat
Preparare:
1. Scurgeti caisele intr-o strecuratoare, colectati sucul intr-un castron si puneti-l deoparte. Spalati lamaia cu apa fierbinte, uscati-o apoi cu un servet de bucatarie si radeti-i coaja. Incingeti cuptorul la 180ºC.
2. Pentru aluat, amestecati intr-un castron untul, zaharul, precum si 1 varf de sare si bateti cu mixerul pana cand totul devine un aluat omogen. Incorporati ouale unul cate unul, apoi adaugati coaja rasa de lamaie. Amestecati faina cu praful de copt si, impreuna cu laptele, incorporati in aluat. Intindeti jumatate din cantitatea de aluat intr-o tava unsa in prealabil cu grasime sau tapetata cu hartie pentru copt, asezati caisele cu partea taiata in jos si presati-le usor in aluat. Dupa aceea, intindeti si restul aluatului.
3. Coaceti prajitura cu fructe cca. 45 de minute. Scoateti-o apoi din cuptor si insiropati-o cu sucul colectat mai inainte pe care l-ati pus deoparte. Lasati prajitura sa se racoreasca pe un fund de bucatarie, apoi presarati-o cu zahar pudra si taiati-o bucati, mai mici sau mai mari, patrate sau romburi, dupa cum doriti.
Pofta buna!
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Maria a scris:atunci o sa facem un topic cu catastrofe culinare...marccora a scris:va pot da si eu niste retete de "turte esuate" !Dar pe 27 cand e ziua fetei promit sa incerc si eu ceva din retetele voastre !Poate va arata a prajitura macar si nu a biscuite ars zdrobit
ar fi tare...am si eu cateva experiente
paul_A- Mamica cocheta
ce credeti caci eu nu am ultima este de la sarbatorile de iarna
Maria- Administrator
Prajitura cu fructe( pere)
Ingrediente-
- 5 oua
- 7 linguri ulei
-400gr faina,
-400gr zahar,
- 1 pliculet praf de copt, zahar vanilat
-fructe
Amestecati intr-un castron zaharul, ouale si uleiul bateti cu mixerul pana cand totul devine un aluat omogen, apoi amestecati faina cu praful de copt si incorporati in aluat. Intindeti cantitatea de aluat intr-o tava cu hartie pentru copt, bagati in cuptorul preincalzit si lasati 10 minute....apoi adaugati si fructele si bagati iar la cuptor tinand-o 30-35 min. .Pe deasupra tapetati zahar pudra!
Pofta buna!!!!!
Ingrediente-
- 5 oua
- 7 linguri ulei
-400gr faina,
-400gr zahar,
- 1 pliculet praf de copt, zahar vanilat
-fructe
Amestecati intr-un castron zaharul, ouale si uleiul bateti cu mixerul pana cand totul devine un aluat omogen, apoi amestecati faina cu praful de copt si incorporati in aluat. Intindeti cantitatea de aluat intr-o tava cu hartie pentru copt, bagati in cuptorul preincalzit si lasati 10 minute....apoi adaugati si fructele si bagati iar la cuptor tinand-o 30-35 min. .Pe deasupra tapetati zahar pudra!
Pofta buna!!!!!
Pagina 2 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Subiecte similare
» Concurs-recomanda forumul Mamici cochete!!!
» Concursuri Mamici cochete
» Prietene - mamici cochete
» Poze cu mamici cochete
» La multi ani MAMICI COCHETE!!!
» Concursuri Mamici cochete
» Prietene - mamici cochete
» Poze cu mamici cochete
» La multi ani MAMICI COCHETE!!!
Pagina 2 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA