Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 19 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 19 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete din bucataria ungureasca
5 participanți
Pagina 1 din 1
Re: Retete din bucataria ungureasca
da,si eu vreau sa invat,ca nu stiu nici una
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria ungureasca
eu stiu caci fac niste prajituri tare bune,o astept si pe brigitta dar si pe madalina,dar si pe celalalte fete cu retete
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria ungureasca
gulas-ul lor e super bun... parca asa se numeste sau bograci ... dk am scris bine o sa "fur" eu reteta cand am ocazia, si o sa o postez... e delicios
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria ungureasca
mi-ai facut pofta
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria ungureasca
stiu si eu reteta,facem si noi acasa si iese bun
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria ungureasca
ari05_Laura a scris:si eu mi-am facut singura aseara
pai scrie si cum se face ca mor de-a binelea
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria ungureasca
o asteptam pe maria cu reteta
eu nu o stiu ... ca nu am participat niciodata la preparare ... eu imi faceam de lucru cu altele...
eu nu o stiu ... ca nu am participat niciodata la preparare ... eu imi faceam de lucru cu altele...
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria ungureasca
Gulaş cu cârnăciori
Ingrediente
* suc de roşii 100ml
* boia de ardei dulce 1 lingură
* ceapă verde 1 legătură
* ardei gras 1
* ardei iute 1
* bacon 50g
* ulei 2 linguri
* cârnăciori 400g
* cartofi 500g
* sare
* piper
Mod de preparare
Tăiaţi cârnăciorii în rondele. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei. Adăugaţi cârnăciorii, boiaua, ardeiul gras şi iute, tăiat mărunt, şi căliţi totul la foc mic, 15-20 de minute. Puneţi apoi sucul de roșii şi 500ml apă fierbinte. Adăugaţi şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 50-60 de minute.
Zice caci asa se face,eu folosesc o reteta adecvata,fara ardei ,nu pun nici suc de rosii,dupa gusturi
eu o astept pe Brigitta cu retete aici
Ingrediente
* suc de roşii 100ml
* boia de ardei dulce 1 lingură
* ceapă verde 1 legătură
* ardei gras 1
* ardei iute 1
* bacon 50g
* ulei 2 linguri
* cârnăciori 400g
* cartofi 500g
* sare
* piper
Mod de preparare
Tăiaţi cârnăciorii în rondele. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei. Adăugaţi cârnăciorii, boiaua, ardeiul gras şi iute, tăiat mărunt, şi căliţi totul la foc mic, 15-20 de minute. Puneţi apoi sucul de roșii şi 500ml apă fierbinte. Adăugaţi şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 50-60 de minute.
Zice caci asa se face,eu folosesc o reteta adecvata,fara ardei ,nu pun nici suc de rosii,dupa gusturi
eu o astept pe Brigitta cu retete aici
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria ungureasca
delicos gulasul, nu am mancat niciodata, dar vreau sa incerc retetele voastre unguresti, gasim si pe net, dar eu le vreau de la voi, asa cum le faceti cu manuta voastra
elena- Mamica cocheta
Re: Retete din bucataria ungureasca
eu sincer nu le fac... adik nu facem acasa... daor cand iesim la iarba verde, sau mergem la padure, facem la ceaun... si atunci se ocupa barbatii in general, ca noi femeile stam cu burta la soare
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria ungureasca
Ce binee ari! Inseamna ca barbatii sunt gospodinii??bine asa...
elena- Mamica cocheta
Re: Retete din bucataria ungureasca
pai nu ???? destul facem noi acasa... macar duminica, sau in WE, cand iesim la iarba verde, sa mai puna si ei osul la treaba...
oricum le place ... sa-i vezi cum stau toti in jurul ceaunului si barfesc... mai rau k muierile mai baga cate ceva in gulas.... mai barfesc... mai invart in gulas...
cred ca si de aiai iese asa bun
oricum le place ... sa-i vezi cum stau toti in jurul ceaunului si barfesc... mai rau k muierile mai baga cate ceva in gulas.... mai barfesc... mai invart in gulas...
cred ca si de aiai iese asa bun
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria ungureasca
dar mie ??? poate duminica, o sa pap ceva gulas dk face careva ... dk nu, dupa pasti sigur vom merge la iarba verde... si atunci o sa fur reteta
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria ungureasca
PRAJITURA UNGUREASCA
Pentru aluat iti trebuie:
* 300 g faina
* 100 g unt
* 100 g zahar
* 1 ou intreg
* 1 lingura cacao
* 1 lingurita de bicarbonat nestins
* 1 cana cu smantana.
Pentru foaia de piscot iti trebuie:
* 4 oua
* 10 linguri zahar
* 10 linguri apa
* 125 g faina.
Pentru crema iti trebuie:
* 400 ml lapte
* 100 g faina
* 180 g zahar
* 1 pachet unt
* zeama de la 1 lamaie.
Pregatesti aluatul asa:
1. Amesteci ingredientele, faci un aluat si intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii (unsa cu unt si tapetata cu faina).
Pregatesti foaia de piscot asa:
1. Freci galbenusurile foarte bine cu zaharul si incorporezi apoi cele 10 linguri de apa.
2. Adaugi faina si cele 4 albusuri, batute spuma tare.
3. Torni apoi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coci la foc potrivit.
Pregatesti crema asa:
1. Din lapte, zahar si faina faci un aluat, ca de clatite, pe care iI pui la fiert pe baie de aburi.
2. Cand s-a ingrosat ca o smantana, lasi sa se raceasca putin si adaugi apoi untul si zeama de lamaie.
3. Asamblezi prajitura asa:
4. Intr-o tava pui o foaie maro, un strat de crema, foaia de piscot, iar un strat de crema si acoperi cu cealalta foaie maro.
5. Deasupra prajiturii pui ceva greu si lasi pana a doua zi.
6. Pudrezi cu zahar farin si tai prajitura dupa preferinta.
Pentru aluat iti trebuie:
* 300 g faina
* 100 g unt
* 100 g zahar
* 1 ou intreg
* 1 lingura cacao
* 1 lingurita de bicarbonat nestins
* 1 cana cu smantana.
Pentru foaia de piscot iti trebuie:
* 4 oua
* 10 linguri zahar
* 10 linguri apa
* 125 g faina.
Pentru crema iti trebuie:
* 400 ml lapte
* 100 g faina
* 180 g zahar
* 1 pachet unt
* zeama de la 1 lamaie.
Pregatesti aluatul asa:
1. Amesteci ingredientele, faci un aluat si intinzi 2 foi pe care le coci pe fundul tavii (unsa cu unt si tapetata cu faina).
Pregatesti foaia de piscot asa:
1. Freci galbenusurile foarte bine cu zaharul si incorporezi apoi cele 10 linguri de apa.
2. Adaugi faina si cele 4 albusuri, batute spuma tare.
3. Torni apoi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coci la foc potrivit.
Pregatesti crema asa:
1. Din lapte, zahar si faina faci un aluat, ca de clatite, pe care iI pui la fiert pe baie de aburi.
2. Cand s-a ingrosat ca o smantana, lasi sa se raceasca putin si adaugi apoi untul si zeama de lamaie.
3. Asamblezi prajitura asa:
4. Intr-o tava pui o foaie maro, un strat de crema, foaia de piscot, iar un strat de crema si acoperi cu cealalta foaie maro.
5. Deasupra prajiturii pui ceva greu si lasi pana a doua zi.
6. Pudrezi cu zahar farin si tai prajitura dupa preferinta.
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria ungureasca
Vargabeles
Ingrediente
1 pachet taietei lati cu ou, 2 oua, 2 linguri de faina, 150g zahar pudra, 150g branza de vaci, 100g telemea, 1 plic zahar vanilat, stafide, sare.
Mod de preparare
Se fierb taieteii in apa cu sare si ulei, al dente.Se amesteca branza cu oul, zaharul, faina, mirodeniile si stafidele( puteti sa le lasati cateva ore in rom).
Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de taietei, peste care se toarna 3/4 din compozitie si al doilea strat de taietei.
Se da la cuptor, la foc mic 15 minute, apoi se pune restul de umplutura si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste.
Ingrediente
1 pachet taietei lati cu ou, 2 oua, 2 linguri de faina, 150g zahar pudra, 150g branza de vaci, 100g telemea, 1 plic zahar vanilat, stafide, sare.
Mod de preparare
Se fierb taieteii in apa cu sare si ulei, al dente.Se amesteca branza cu oul, zaharul, faina, mirodeniile si stafidele( puteti sa le lasati cateva ore in rom).
Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de taietei, peste care se toarna 3/4 din compozitie si al doilea strat de taietei.
Se da la cuptor, la foc mic 15 minute, apoi se pune restul de umplutura si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste.
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria ungureasca
Cartofi taranesti
Ingrediente:
* 3-4 cartofi mijlocii
* slanina
* sare
* piper
* boia de ardei
* 4-5 catei usturoi
* ulei
* smantana
Mod de preparare
Cartofii spalati si curatati se taie in doua (pe lung) si se scoate miezul.
Se pun intr-o tava unsa, se sareaza, se pipereaza si se presara cu putina boia de ardei si in fiecare scobitura se pune cate o bucatica de slanina si o parte din miezul de cartofi taiati bucatele. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor 20-30 de minute.
Intre timp, se zdrobeste usturoiul, se pune sare dupa gust si se amesteca cu cateva linguri de ulei pana iese o pasta ca maioneza, adaugindu-se smantana dupa gust. Se toarna apoi peste cartofii calzi.
Ingrediente:
* 3-4 cartofi mijlocii
* slanina
* sare
* piper
* boia de ardei
* 4-5 catei usturoi
* ulei
* smantana
Mod de preparare
Cartofii spalati si curatati se taie in doua (pe lung) si se scoate miezul.
Se pun intr-o tava unsa, se sareaza, se pipereaza si se presara cu putina boia de ardei si in fiecare scobitura se pune cate o bucatica de slanina si o parte din miezul de cartofi taiati bucatele. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor 20-30 de minute.
Intre timp, se zdrobeste usturoiul, se pune sare dupa gust si se amesteca cu cateva linguri de ulei pana iese o pasta ca maioneza, adaugindu-se smantana dupa gust. Se toarna apoi peste cartofii calzi.
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria ungureasca
* Timp de preparare
2 ore si 30 de minute
Ingrediente
* 1 rasol de vaca
* zarzavat de supa
* sare
* piper boabe
* 1 ceasca de ulei
* 1 lingurita boia de ardei
* 1 ceasca de smantana
* 1/2 lamaie
Mod de Preparare
Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe o ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat, o lingura de sare, piper boabe si putina coaja de lamaie. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia vasul de pe foc si se scoate carnea. Bucatile de carne se rumenesc in ulei fierbinte si se pun pe un platou. In uleiul in care s-a rumenit carnea se adauga o lingurita de boia de ardei iute, o ceasca mare de smantana si zeama de la o jumatate de lamaie. Sosul se ingroasa pe foc mic, apoi se rastoarna peste carne si se serveste imediat. Din zeama de carne se pregateste supa cu taitei. In supa se adauga zarzavatul fiert.
Se serveste mancarea calda cu verdeata tocata pe deasupra..
se face si la noi
2 ore si 30 de minute
Ingrediente
* 1 rasol de vaca
* zarzavat de supa
* sare
* piper boabe
* 1 ceasca de ulei
* 1 lingurita boia de ardei
* 1 ceasca de smantana
* 1/2 lamaie
Mod de Preparare
Se curata rasolul de oasele mici care raman cand se sparge osul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe o ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat, o lingura de sare, piper boabe si putina coaja de lamaie. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia vasul de pe foc si se scoate carnea. Bucatile de carne se rumenesc in ulei fierbinte si se pun pe un platou. In uleiul in care s-a rumenit carnea se adauga o lingurita de boia de ardei iute, o ceasca mare de smantana si zeama de la o jumatate de lamaie. Sosul se ingroasa pe foc mic, apoi se rastoarna peste carne si se serveste imediat. Din zeama de carne se pregateste supa cu taitei. In supa se adauga zarzavatul fiert.
Se serveste mancarea calda cu verdeata tocata pe deasupra..
se face si la noi
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria ungureasca
Zserbo cu miere
1 ou
150 g zahar praf
60 g unt,
500 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri miere
un pic de lapte
Crema:
500 ml lapte
250 g zahar praf
250 g margarina
1 plic zahar vanilat
2 linguri pline de gris
Untul, ouale, mierea si zaharul se amesteca pe aburi, dupa care se pune faina cu bicarbonatul. Se adauga cca. 50 ml lapte, ca sa se obtina o coca mai moale.
Se lasa sa se �odihneasca� 20-30 minute, dupa care se coc 4 foi pe fundul tavii (30x30 cm) unse si tapetate cu faina...
Pentru crema: Se fierbe grisul in lapte si dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat cu zaharul. Crema se pune pe prima foaie, se pune urmatoarea foaie care va fi uns doar cu gem de caise, se pune peste urmatoarea foaie, pe care punem iarasi crema si in final punem si ultima foaie. Se lasa pina a doua zi. Se unge cu un strat subtire de gem si se pune glazura (100 g cioco + 2-3 linguri ulei). Se taie dupa ce se raceste.
este o prajitura asemanatoare cu cea pe care o cunoastem noi sub numele de albinita
1 ou
150 g zahar praf
60 g unt,
500 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri miere
un pic de lapte
Crema:
500 ml lapte
250 g zahar praf
250 g margarina
1 plic zahar vanilat
2 linguri pline de gris
Untul, ouale, mierea si zaharul se amesteca pe aburi, dupa care se pune faina cu bicarbonatul. Se adauga cca. 50 ml lapte, ca sa se obtina o coca mai moale.
Se lasa sa se �odihneasca� 20-30 minute, dupa care se coc 4 foi pe fundul tavii (30x30 cm) unse si tapetate cu faina...
Pentru crema: Se fierbe grisul in lapte si dupa ce se raceste se amesteca cu untul frecat cu zaharul. Crema se pune pe prima foaie, se pune urmatoarea foaie care va fi uns doar cu gem de caise, se pune peste urmatoarea foaie, pe care punem iarasi crema si in final punem si ultima foaie. Se lasa pina a doua zi. Se unge cu un strat subtire de gem si se pune glazura (100 g cioco + 2-3 linguri ulei). Se taie dupa ce se raceste.
este o prajitura asemanatoare cu cea pe care o cunoastem noi sub numele de albinita
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria ungureasca
Cartofi unguresti
Ingrediente
4 cartofi mari,
2 cepe mari,
1 foaie de dafin,
sare, ulei, piper, boia iute de ardei, boia dulce de ardei,
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie felii nu foarte groase, se spala, si se pun la fiert.
Ceapa se taie dar nu foarte marunt, preferabil subire, dar cu felii lungi, se marunteste foaia de dafin.
Cartofii se fierb, testand cu o furculita, pentru ca sa nu se faca foarte moi.
Se scurge apa din vasul cu cartofi si se amesteca cu foaia de dafin maruntita.
Intr-o tigaie, se prajeste in ulei de masline ceapa, dar nu foarte mult, sa nu ajunga sa se inegreasca si se toarna peste cartofi.
Apoi cu o furculita se amesteca cartofii cu ceapa dar sa nu se faca piure, bucatile de cartofi sa ramana cat de cat maricele.
Toata aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca, astfel incat toti cartofii sa fi atins macar odata fundul incins al vasului. Se adauga sare, piper si alte condimente.
Pofta buna!!!!!
Ingrediente
4 cartofi mari,
2 cepe mari,
1 foaie de dafin,
sare, ulei, piper, boia iute de ardei, boia dulce de ardei,
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie felii nu foarte groase, se spala, si se pun la fiert.
Ceapa se taie dar nu foarte marunt, preferabil subire, dar cu felii lungi, se marunteste foaia de dafin.
Cartofii se fierb, testand cu o furculita, pentru ca sa nu se faca foarte moi.
Se scurge apa din vasul cu cartofi si se amesteca cu foaia de dafin maruntita.
Intr-o tigaie, se prajeste in ulei de masline ceapa, dar nu foarte mult, sa nu ajunga sa se inegreasca si se toarna peste cartofi.
Apoi cu o furculita se amesteca cartofii cu ceapa dar sa nu se faca piure, bucatile de cartofi sa ramana cat de cat maricele.
Toata aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca, astfel incat toti cartofii sa fi atins macar odata fundul incins al vasului. Se adauga sare, piper si alte condimente.
Pofta buna!!!!!
Re: Retete din bucataria ungureasca
eu la aceasta reteta de cartofi unguresti pun si costita, kaizer sau pastrama, ....si o calesc cu ceapa....ii da gust mai bun
vi recomand.....ii puteti servi ca si garnitura la friptura
vi recomand.....ii puteti servi ca si garnitura la friptura
Subiecte similare
» Retete din bucataria nemteasca
» Retete din bucataria chinezeasca
» Retete din bucataria araba
» Retete fara carne .......retete de post
» ioanasimona_pop -retete
» Retete din bucataria chinezeasca
» Retete din bucataria araba
» Retete fara carne .......retete de post
» ioanasimona_pop -retete
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA