Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 16 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 16 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete din bucataria araba
+3
madalina
sandy
adriana
7 participanți
Pagina 1 din 1
Retete din bucataria araba
Falafel
Ingrediente:
250 g mazăre
5 cepe tinere
un căţel de usturoi
1 lingură de coriandru tocat mărunt
1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
½ linguriţă de chimen
¼ linguriţă de bicarbonat de sodiu
piper, sare
ulei pentru prăjit
Modul de preparare:
Mazărea clătită se lasă la muiat peste noapte. Se scot din apă pieliţele care s-au separat prin înmuiere. Se strecoară, se usucă şi se freacă până capătă consistenţa unui pireu uscat.
Pătrunjelul tocat şi coriandrul se amestecă cu mazărea. Usturoiul şi capetele verzi ale cepei se toacă şi apoi se adaugă la restul compoziţiei, împreună cu chimionul, bicarbonatul, sarea şi piperul. Compoziţia se frământă bine, apoi se lasă 2 ore în frigider.
Cu măinile umezite, se formează bulete de aluat, nu mai mari decât o minge de golf, apoi se turtesc.
În cratita se pune mult ulei (aproximativ 3 cm).
Falafelul se prăjeşte pe uleiul încins până capătă o tentă maro închisă. Se usucă şi se serveşte pe un platou.
Pofta buna!!!!
Ingrediente:
250 g mazăre
5 cepe tinere
un căţel de usturoi
1 lingură de coriandru tocat mărunt
1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
½ linguriţă de chimen
¼ linguriţă de bicarbonat de sodiu
piper, sare
ulei pentru prăjit
Modul de preparare:
Mazărea clătită se lasă la muiat peste noapte. Se scot din apă pieliţele care s-au separat prin înmuiere. Se strecoară, se usucă şi se freacă până capătă consistenţa unui pireu uscat.
Pătrunjelul tocat şi coriandrul se amestecă cu mazărea. Usturoiul şi capetele verzi ale cepei se toacă şi apoi se adaugă la restul compoziţiei, împreună cu chimionul, bicarbonatul, sarea şi piperul. Compoziţia se frământă bine, apoi se lasă 2 ore în frigider.
Cu măinile umezite, se formează bulete de aluat, nu mai mari decât o minge de golf, apoi se turtesc.
În cratita se pune mult ulei (aproximativ 3 cm).
Falafelul se prăjeşte pe uleiul încins până capătă o tentă maro închisă. Se usucă şi se serveşte pe un platou.
Pofta buna!!!!
Ultima editare efectuata de catre adriana in Vin Mar 26, 2010 6:53 pm, editata de 1 ori
Re: Retete din bucataria araba
Fatteh cu pui
Ingrediente:
piept de pui bucatele,
paine arabeasca (lipie),
tahina (ulei de susan),
500 gr. iaurt, usturoi (praf),
boia de ardei iute,
condimente pt. pui,
lamaie, 2-3 linguri ulei de masline.
Mod de preparare
Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry).
Painea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Sosul se pregateste astfel: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan), cu praf de usturoi si lamaie dupa gust. Se aseaza painea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se asaza sosul.
Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline cateva secunde si apoi se toarna peste compozitia de pe platou.
Pofta buna!!!!
Ingrediente:
piept de pui bucatele,
paine arabeasca (lipie),
tahina (ulei de susan),
500 gr. iaurt, usturoi (praf),
boia de ardei iute,
condimente pt. pui,
lamaie, 2-3 linguri ulei de masline.
Mod de preparare
Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry).
Painea se rupe bucatele mici si se prajeste foarte putin in ulei. Sosul se pregateste astfel: se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan), cu praf de usturoi si lamaie dupa gust. Se aseaza painea prajita pe un platou, peste ea se pune puiul si peste pui se asaza sosul.
Se prajesc 2 linguri de boia de ardei in uleiul de masline cateva secunde si apoi se toarna peste compozitia de pe platou.
Pofta buna!!!!
Re: Retete din bucataria araba
ciorba arabeasca
Ingrediente:
2-3 cepe,
2 linguri de ulei,
1 kg. rosii,
2-3 ardei taiati felii,
sare si piper,
1 kg. de carne de berbec
Mod de preparare:
Se calesc cepele, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de pielite si taiate in doua, ardei taiati felii, sare si piper.
Cand s-au muiat, se adauga 2-3 l de apa clocotita si 1 kg. de carne de berbec.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand e carnea frageda, se scoate, se taie cuburi, se pune in castron, deasupra se toarna supa si se adauga taieteii fierti deoparte.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!!!!!!
Ingrediente:
2-3 cepe,
2 linguri de ulei,
1 kg. rosii,
2-3 ardei taiati felii,
sare si piper,
1 kg. de carne de berbec
Mod de preparare:
Se calesc cepele, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de pielite si taiate in doua, ardei taiati felii, sare si piper.
Cand s-au muiat, se adauga 2-3 l de apa clocotita si 1 kg. de carne de berbec.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand e carnea frageda, se scoate, se taie cuburi, se pune in castron, deasupra se toarna supa si se adauga taieteii fierti deoparte.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!!!!!!
Re: Retete din bucataria araba
interesante retete,eu nu am facut niciodata,dar am sa incerc
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria araba
Supa crema de linte
Ingrediente:
- 300 g linte rosie, speciala pentru supe (decojita)
- 1 ceapa mare
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingurita de chimen turcesc
- Delikat, Vegeta, Maggi (de legume) sau numai sare
- 1 lamaie
- 2 l apa
Mod de preparare:
Lintea se curata si se spala.
In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, chimenul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la foc puternic. Cand continutul fierbe (oala "fluiera"), se face focul mic (sub oala) si se lasa cca. 25 minute.
Dupa 25 minute, supa se face crema cu blenderul, apoi se potriveste de sare.
Se serveste fierbinte, cu rondele de lamaie deasupra si crutoane langa.
Crutoanele se pun linga supa deoarece se inmoaie repede. Fiecare persoana isi pune in farfurie crutoane, iar peste ele, supa-crema. Se mai poate pune si zeama de lamaie.
Pofta buna!!!!
Ingrediente:
- 300 g linte rosie, speciala pentru supe (decojita)
- 1 ceapa mare
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingurita de chimen turcesc
- Delikat, Vegeta, Maggi (de legume) sau numai sare
- 1 lamaie
- 2 l apa
Mod de preparare:
Lintea se curata si se spala.
In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, chimenul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la foc puternic. Cand continutul fierbe (oala "fluiera"), se face focul mic (sub oala) si se lasa cca. 25 minute.
Dupa 25 minute, supa se face crema cu blenderul, apoi se potriveste de sare.
Se serveste fierbinte, cu rondele de lamaie deasupra si crutoane langa.
Crutoanele se pun linga supa deoarece se inmoaie repede. Fiecare persoana isi pune in farfurie crutoane, iar peste ele, supa-crema. Se mai poate pune si zeama de lamaie.
Pofta buna!!!!
Re: Retete din bucataria araba
sandy_bell a scris:interesante retete,eu nu am facut niciodata,dar am sa incerc
nici eu nu am facut sandy...singurul cucru care l-am facut a fost shaorma.....imi iese super buna.....!!!!!!
Re: Retete din bucataria araba
Shaorma
Ingrediente:
1 piept de pui,
3-4 cartofi,
2-3 castraveti murati,
1 gogosar murat,
varza dulce alba si rosie
paine libaneza,
maioneza, smantana sau iaurt, ketchup dulce,
2-3 catei mari de usturoi,
cimbru, piper, sare.
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc.
Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins.
Sosul:
se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie).
Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri.
Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l 5 minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici.
Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut.
Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati. Se ruleaza ca pe o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece.
Pofta buna!!!!
Ingrediente:
1 piept de pui,
3-4 cartofi,
2-3 castraveti murati,
1 gogosar murat,
varza dulce alba si rosie
paine libaneza,
maioneza, smantana sau iaurt, ketchup dulce,
2-3 catei mari de usturoi,
cimbru, piper, sare.
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc.
Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins.
Sosul:
se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie).
Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri.
Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l 5 minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici.
Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut.
Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati. Se ruleaza ca pe o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece.
Pofta buna!!!!
Ultima editare efectuata de catre adriana in Vin Apr 23, 2010 11:37 am, editata de 1 ori
Re: Retete din bucataria araba
Multumim Adriana pentru retete ......ne mai d-ai cate o idee
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: Retete din bucataria araba
interesante retete ,dar la noi nu se prea mananca ,nu am facut nimic din ele
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria araba
da,si eu fac shaorma,si e delicioasa,eu sunt moarta dupa shoarma
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria araba
foarte interesannte retetele si foarte usor de facut ........
cred , ca sunt si gustoase , dupa indrediente ...
shaorma imi place la nebunie .....as manca toata ziua .....
cred , ca sunt si gustoase , dupa indrediente ...
shaorma imi place la nebunie .....as manca toata ziua .....
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete din bucataria araba
adriana a scris:Shaorma
Ingrediente:
1 piept de pui,
3-4 cartofi,
2-3 castraveti murati,
1 gogosar murat,
paine libaneza,
maioneza, smantana sau iaurt, ketchup dulce,
2-3 catei mari de usturoi,
cimbru, piper, sare.
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc.
Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins.
Sosul:
se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie).
Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri.
Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l 5 minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici.
Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut.
Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati. Se ruleaza ca pe o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece.
Pofta buna!!!!
ador shaorma sigur o voi incerca
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria araba
panky(Laura) a scris:Multumim Adriana pentru retete ......ne mai d-ai cate o idee
pai sa sti ca asta este si ideea laura....mereu suntem in pana de ideei...numai ciorbe, ciorbe, pilaf, chiftele, cartofi.... ma-m gandit sa diversificam putin....eu zic ca nu sunt chiar greu de facut si daca nu avem un condiment anume improvizam noi
shaorma eu fac mereu....se face super repede si ies asa de multe ...tot sa papi....v-o recomand cu incredere...iese exact ca la shaormerie
Re: Retete din bucataria araba
o sa fac si eu asa cum ai scris..cred ca e foarte buna
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria araba
numai ca la noi se gasesc cam greu lipii (paine libaneza) sau cum se numeste acel aluat in care se pune compozitia ...
dar cred ca am vazut la carrefour, asa ca sigur voi incerca WE asta sa fac dk gasesc
dar cred ca am vazut la carrefour, asa ca sigur voi incerca WE asta sa fac dk gasesc
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria araba
cu siguranta vei gasi laura....se gaseste in supermarcket
eu sosul il fac din usturoi pisat si un borcanel de iaurt.....daca vrei poti cumpara pasta de usturoi......este super bun...maioneza nu prea pun....si imi placecu mult keceap iute
eu sosul il fac din usturoi pisat si un borcanel de iaurt.....daca vrei poti cumpara pasta de usturoi......este super bun...maioneza nu prea pun....si imi placecu mult keceap iute
Subiecte similare
» Retete din bucataria nemteasca
» Retete din bucataria chinezeasca
» Retete din bucataria ungureasca
» Retete fara carne .......retete de post
» Maria - retete
» Retete din bucataria chinezeasca
» Retete din bucataria ungureasca
» Retete fara carne .......retete de post
» Maria - retete
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA