Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 19 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 19 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Bauturi/ cocktail-uri
+6
monica_2008
mona_mami
dani23ela
STEF30IASI
geodeny
GABITA
10 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Bauturi/ cocktail-uri
Sirop de menta
Ingrediente:
frunze de menta proaspata
zahar
apa
Am cules atatea frunze de menta, cat sa incapa intr-o oala de un litru, fara sa le inghesui. Le-am acoperit cu apa si le-am fiert aproximativ jumatate de ora. A rezultat o infuzie de menta foarte concentrata. Am mai lasat-o sa stea sub capac vre-o 15 minute cat timp am facut altceva, apoi am strecurat-o. In zeama rezultata, am adaugat vre-o jumatate de kilogram de zahar si am puts totul pe foc mic, amestecand din cand in cand. Am mai fiert siropul pana a inceput sa se lege. Cu cat il fierbeti mai mult, sau adaugati mai mult zahar, el se va ingrosa mai mult.
Siropul de menta se poate folosi la inghetate, creme, bauturi racoritoare, cocktail-uri, etc. este foarte gustos si racoritor.
Ingrediente:
frunze de menta proaspata
zahar
apa
Am cules atatea frunze de menta, cat sa incapa intr-o oala de un litru, fara sa le inghesui. Le-am acoperit cu apa si le-am fiert aproximativ jumatate de ora. A rezultat o infuzie de menta foarte concentrata. Am mai lasat-o sa stea sub capac vre-o 15 minute cat timp am facut altceva, apoi am strecurat-o. In zeama rezultata, am adaugat vre-o jumatate de kilogram de zahar si am puts totul pe foc mic, amestecand din cand in cand. Am mai fiert siropul pana a inceput sa se lege. Cu cat il fierbeti mai mult, sau adaugati mai mult zahar, el se va ingrosa mai mult.
Siropul de menta se poate folosi la inghetate, creme, bauturi racoritoare, cocktail-uri, etc. este foarte gustos si racoritor.
Maria- Administrator
Re: Bauturi/ cocktail-uri
Suc de soc sau socata
Ingrediente:
4 flori de soc de marime medie
300 g zahar
cateva felii de lamaie
3 litri de apa
Mai aveti nevoie si de un borcan de muraturi de 3 litri. Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea drumului. Buchetelele de flori sunt mici si ramificate si aduna foarte usor praful si noxele autoturismelor. Florile se spala in apa rece, intr-o strecuratoare, pentru ca va garantez eu ca vor fi pline de entitati cu multe picioare. Le place si lor mirosul si polenul din belsug.
Puneti florile intr-un borcan. Adaugati zahar. Daca credeti ca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati zahar. Optional puteti pune si cateva felii de lamaie dar nu este obligatoriu. Adaugati apa, acoperiti cu un tifon si lasati-l la soare 2-3 zile. Daca e foarte cald afara si soarele este puternic, sucul poate fi gata si in doua zile. Daca il lasati prea mult sucul va incepe sa fermenteze. Daca arata ca in fotografie, inseamna ca il puteti gusta.
Daca este gata, parfumat si dulce, il puteti strecura si transfera in sticle care se pastreaza in frigider. (asta e o reteta cu foarte multi „daca“ :P)
Sa nu credeti cumva ca daca adaugati mai multe flori de soc sucul va iesi mai bun! Nici vorba! Va spun eu din proprie experienta ca va iesi atat de concentrat incat nu se va putea bea!
Pofta buna!
Ingrediente:
4 flori de soc de marime medie
300 g zahar
cateva felii de lamaie
3 litri de apa
Mai aveti nevoie si de un borcan de muraturi de 3 litri. Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea drumului. Buchetelele de flori sunt mici si ramificate si aduna foarte usor praful si noxele autoturismelor. Florile se spala in apa rece, intr-o strecuratoare, pentru ca va garantez eu ca vor fi pline de entitati cu multe picioare. Le place si lor mirosul si polenul din belsug.
Puneti florile intr-un borcan. Adaugati zahar. Daca credeti ca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati zahar. Optional puteti pune si cateva felii de lamaie dar nu este obligatoriu. Adaugati apa, acoperiti cu un tifon si lasati-l la soare 2-3 zile. Daca e foarte cald afara si soarele este puternic, sucul poate fi gata si in doua zile. Daca il lasati prea mult sucul va incepe sa fermenteze. Daca arata ca in fotografie, inseamna ca il puteti gusta.
Daca este gata, parfumat si dulce, il puteti strecura si transfera in sticle care se pastreaza in frigider. (asta e o reteta cu foarte multi „daca“ :P)
Sa nu credeti cumva ca daca adaugati mai multe flori de soc sucul va iesi mai bun! Nici vorba! Va spun eu din proprie experienta ca va iesi atat de concentrat incat nu se va putea bea!
Pofta buna!
Maria- Administrator
Re: Bauturi/ cocktail-uri
nu,eu azi am facut din menta de gradina ,care este mentolata si a iesit super bun
Maria- Administrator
Re: Bauturi/ cocktail-uri
Eu nu am menta de gradina ... poate mergem la soacra-mea in week-end, daca se simte bine ... oricum sper sa fie bine! S-ar putea sa aiba ... Ma tenteaza siropul!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Bauturi/ cocktail-uri
Cred Maria ... am deja apa in gura ... mie imi place mult menta! :trosu:
mona_mami- Mamica cocheta
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA