Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 80 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 80 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Somnul in timpul sarcinii
+6
ari05
marccora
sandy
muraru raluca
Maria
STEF30IASI
10 participanți
Pagina 1 din 1
Somnul in timpul sarcinii
In primul trimestru de sarcina este posibil sa simti nevoia sa dormi mai mult decat de obicei.
Este normal sa te simti obosita in timp ce organismul tau “lucreaza” pentru a proteja noua viata ce incepe sa se dezvolte in tine.
In primul trimestru este momentul in care se formeaza placenta, iar organismul produce mai mult sange, bataile inimii fiind si ele mai intense.
Cele mai frecvente probleme ce pot perturba somnul:
- faptul ca bebelusul este in continua crestere duce la dificultati in a gasi o pozitie confortabila de somn.
Daca pozitia ta preferata de dormit este pe burta, ia-ti gandul de la aceasta in timpul sarcinii.
- nevoia frecventa de a urina. Rinichii lucreaza mai greu pentru a filtra cantitatea mai mare de sange din organism (cu 30-50% mai mare decat inainte de sarcina), acest lucru determinand nevoia de urinare mai des.
De asemenea, uterul care creste din ce in ce mai mult, pune mai multa presiune asupra vezicii rinare .
- respiratia mai lenta. La inceputul sarcinii, respiratia ta ar putea fi afectata de hormonii sarcinii. Este posibil sa ai senzatia ca trebuie sa “muncesti” mai mult pentru a respira.
- dureri de picioare si de spate. Acestea sunt cauzate in principal de surplusul de greutate pe care il cari. De asemenea, organismul produce un hormon numit relaxina, care pregateste corpul pentru nastere.
Insa acest hormon slabeste si ligamentele, acesta fiind inca un motiv al durerilor de picioare.
- constipatia si arsurile la stomac. In timpul sarcinii intregul sistem digestiv este incetinit si mancarea tinde sa ramana in stomac si in intestine mai mult, ceea ce poate cauza constipatie si arsuri la stomac.
Problemele cu somnul pot avea si alte cauze in afara de cele mai sus mentionate. Din marturiile mai multor femei insarcinate, visele devin mai intense, iar unele dintre ele chiar au cosmaruri.
Acest lucru se datoreaza stresului si grijlor legate de sanatatea bebelusului, de nastere, de abilitatile tale de parinte (daca vei fi un parinte bun sau nu).
Desi aceste nelinisti sunt normale in timpul sarcinii, te-ar putea tine treaza toata noaptea.
Gasirea unei pozitii bune de somn :
Medicii recomanda ca femeile insarcinate sa doarma pe o parte.
Daca aceasta aceasta nu se numara printre pozitiile tale preferate de somn, va trebui sa te bisnuiesti cu ea inca din primele luni de sarcina.
Aceasta pozitie are avantajul ca impiedica bebelusul sa-ti apese pe organele vitale: inima, ficat etc. Unii medici chiar recomanda sa se doarma pe partea stanga, pentru ca ficatul se afla in dreapta si astfel nu va fi presiune asupra lui.
Sfaturi pentru un somn bun:
-taie de pe lista ta de bauturi cofeina, asta insemnand atat cafea, cat si sucuri ce o contin, dar si ceaiuri ce o substituie.
-evita sa bei sau sa mananci mult inainte de culcare. Fa lucrul acesta cu cateva ore inainte.
-fa-ti o rutina din a te trezi si a merge la culcare la aceleasi ore in fiecare zi
-evita sa faci exercitii fizice inainte de culcare
-daca temerile legate de nastere si de abilitatile tale de parinte te tin treaza, inscrie-te la un curs de parenting pentru a afla mai multe .
Este normal sa te simti obosita in timp ce organismul tau “lucreaza” pentru a proteja noua viata ce incepe sa se dezvolte in tine.
In primul trimestru este momentul in care se formeaza placenta, iar organismul produce mai mult sange, bataile inimii fiind si ele mai intense.
Cele mai frecvente probleme ce pot perturba somnul:
- faptul ca bebelusul este in continua crestere duce la dificultati in a gasi o pozitie confortabila de somn.
Daca pozitia ta preferata de dormit este pe burta, ia-ti gandul de la aceasta in timpul sarcinii.
- nevoia frecventa de a urina. Rinichii lucreaza mai greu pentru a filtra cantitatea mai mare de sange din organism (cu 30-50% mai mare decat inainte de sarcina), acest lucru determinand nevoia de urinare mai des.
De asemenea, uterul care creste din ce in ce mai mult, pune mai multa presiune asupra vezicii rinare .
- respiratia mai lenta. La inceputul sarcinii, respiratia ta ar putea fi afectata de hormonii sarcinii. Este posibil sa ai senzatia ca trebuie sa “muncesti” mai mult pentru a respira.
- dureri de picioare si de spate. Acestea sunt cauzate in principal de surplusul de greutate pe care il cari. De asemenea, organismul produce un hormon numit relaxina, care pregateste corpul pentru nastere.
Insa acest hormon slabeste si ligamentele, acesta fiind inca un motiv al durerilor de picioare.
- constipatia si arsurile la stomac. In timpul sarcinii intregul sistem digestiv este incetinit si mancarea tinde sa ramana in stomac si in intestine mai mult, ceea ce poate cauza constipatie si arsuri la stomac.
Problemele cu somnul pot avea si alte cauze in afara de cele mai sus mentionate. Din marturiile mai multor femei insarcinate, visele devin mai intense, iar unele dintre ele chiar au cosmaruri.
Acest lucru se datoreaza stresului si grijlor legate de sanatatea bebelusului, de nastere, de abilitatile tale de parinte (daca vei fi un parinte bun sau nu).
Desi aceste nelinisti sunt normale in timpul sarcinii, te-ar putea tine treaza toata noaptea.
Gasirea unei pozitii bune de somn :
Medicii recomanda ca femeile insarcinate sa doarma pe o parte.
Daca aceasta aceasta nu se numara printre pozitiile tale preferate de somn, va trebui sa te bisnuiesti cu ea inca din primele luni de sarcina.
Aceasta pozitie are avantajul ca impiedica bebelusul sa-ti apese pe organele vitale: inima, ficat etc. Unii medici chiar recomanda sa se doarma pe partea stanga, pentru ca ficatul se afla in dreapta si astfel nu va fi presiune asupra lui.
Sfaturi pentru un somn bun:
-taie de pe lista ta de bauturi cofeina, asta insemnand atat cafea, cat si sucuri ce o contin, dar si ceaiuri ce o substituie.
-evita sa bei sau sa mananci mult inainte de culcare. Fa lucrul acesta cu cateva ore inainte.
-fa-ti o rutina din a te trezi si a merge la culcare la aceleasi ore in fiecare zi
-evita sa faci exercitii fizice inainte de culcare
-daca temerile legate de nastere si de abilitatile tale de parinte te tin treaza, inscrie-te la un curs de parenting pentru a afla mai multe .
Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Vin Iun 25, 2010 6:45 pm, editata de 2 ori
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Somnul in timpul sarcinii
multumesc steff eu chiar dormeam pe burta dar acum nu se mai poate cat despre respiratie nu stiam chiar azi mia zis nasa
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
ce as mai vrea sa dorm cat dormeam atunci...
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
eu in primul trimestru de sarcina eram foarte , foarte somnoroasa si foarte mancacioasa ....
da si eu.... pe tot parcursul sarcinii.....am luat27 de kg....mancam de toate si ceea ce nu mi placea....inainte si acum
sandy- Mamica cocheta
eu mancam , dar nu am luat in greutate foarte mult .....aveam in plus 10 kg pe toata perioada sarcinii .....
chiar ma certa doctorita credea ca nu mananc ....dar i-am zis ca mananc ,...doar nu am pus prea mult pe mine ...
orice mancam , ...nu aveam probleme ...de nici un fel .....
chiar ma certa doctorita credea ca nu mananc ....dar i-am zis ca mananc ,...doar nu am pus prea mult pe mine ...
orice mancam , ...nu aveam probleme ...de nici un fel .....
eu una nu prea am dormit cat am fost gravida...numai in primul trimestru...apoi imi baga Daria niste picioare...
marccora- Mamica eleganta
Joburi/Distractii : sa citesc ascult muzica .copilul
marccora a scris:eu una nu prea am dormit cat am fost gravida...numai in primul trimestru...apoi imi baga Daria niste picioare...
unii copilasi sunt mai agitati ,......
te pregatesti ...citeste ca acus imi iei urma
va multumesc
va multumesc
nu puteam deloc sa dorm cu toate ca imi era somn de imi cadea capul jos...ma trezeam dimineata la 5 si plecam la sevici si mai veneam seara la 6-7 , abia mai ma prindea 9, nici sa mananc nu mai eram in stare...iar din cauza ca imi era foarte somn si nu puteam sa dorm ma luatu dureri ingrozitoare de cap :lacrimi:
iar cand am intrat in prenatal si puteam sa dorm toata ziua, avem insomnii
iar cand am intrat in prenatal si puteam sa dorm toata ziua, avem insomnii
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
aoleu cuscra...ai lucrat si mult si apoi nici nu puteai....nasol...
sandy- Mamica cocheta
eu nu mai am cuvinte in primul trimestru am crezut ca inebunesc noroc de nasa ca mia zis sa ma duc la homeopat ...si de atunci am 3 saptamani de cand dorm bine :zambet larg: noaptea....ma mai trezesc ca trebuie sa ma duc la baie dar in rest ......sa vedem cat tine minunea :zambet larg: .....caci cand nu dormi esti toata ziua pusa pe harta :nervi: si e foarte naspa
Eu la inceputut in primu trimestru nu am avut probleme cu somnu mai mult cu setea ca nu puteam dormi o noapte fara sa beau doi litri de apa asa ca ma trezeam mai mult sa beau,abia acum am inceput sa am probleme cu somnu pt ca nu imi gasesc locul si ma dor oasele :lacrimi: de numa numa si in plus de cate ori da bebe ma trezesc asa ca noptea s-a scurtat considerabil pt mine noroc ca imi tine tv-ul de urat k altfel as avea nopti lungi.
criss- Mamica incepator
eu am avut noroc ca nu mi s`a dereglat somnul in timpul sarcinii./...
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
eu dormeam mult..de fapt si acum dorm
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
si eu dormeam destul...
sandy- Mamica cocheta
Subiecte similare
» Analize in timpul sarcinii
» Emotiile din timpul sarcinii
» Pozne in timpul sarcinii
» Cofeina , in timpul sarcinii
» Emotiile din timpul sarcinii
» Pozne in timpul sarcinii
» Cofeina , in timpul sarcinii
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA