Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 15 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 15 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Durerea de oase in timpul sarcinii
+5
panky(Laura)
criss
sandy
STEF30IASI
muraru raluca
9 participanți
Pagina 1 din 1
Durerea de oase in timpul sarcinii
Ca vorbim de durerea de oase...Pe linga durerea din articulatii si cea de spate,mie cel mai cumplit mi s-a parut a fi durerea surda pe care o simt intre picioare,de parca cineva mi-ar fi atirnat o piatra de moara de zona pelviana!
am inteles ca nu e periculos, doctorul mi-a zis ca nu trebuie sa ma ingrijorez,fiind vorba doar de ligamentele care se intind.
Durerea de spate in sarcina
Aproape trei sferturi dintre femeile însărcinate se plâng de dureri de spate. Dacă te numeri şi tu printre ele nu înseamnă că trebuie să aştepţi să naşti pentru a scăpa de această neplăcere.
Cauze:
Majoritatea durerilor de spate din timpul sarcinii sunt datorate schimbărilor ce au loc în corpul tău odată cu sarcina. Aceste schimbări includ câştigul în greutate din timpul sarcinii precum şi dispunerea acestei greutăţi mai ales în partea din faţă a corpului; de asemenea, în această perioadă au loc modificări hormonale care determină „înmuierea” ligamentelor din articulaţiile bazinului pentru a permite lărgirea acestuia în vederea naşterii. Ca urmare, vei resimţi durere de ambele părţi ale bazinului în partea din spate mai ales în timpul mersului, precum şi la urcarea şi coborârea scării.
Alte cauze ale durerii ce apare în zona lombară în timpul sarcinii pot fi: lombosciatica, infecţiile urinare sau chiar intrarea în travaliu. De aceea trebuie să ceri mereu sfatul medicului de familie care te va consulta şi care îţi poate recomanda şi o serie de alte investigaţii pentru a afla cauza exactă a acestor dureri. Chiar dacă va bănui o lombosciatică datorată unei hernii de disc, medicul nu-ţi va recomanda să faci radiografie în timpul sarcinii, deoarece poate determina malformaţii fetale grave. Cu toate că ai fi tentată să crezi că durerea tipică pentru lombosciatică (care iradiază la nivelul piciorului, uneori chiar până în călcâi, putându-te bloca într-o anumită poziţie) apare mai frecvent în sarcină, ei bine, nu este aşa. S-a observat că acestă durere apare la fel de frecvent şi la restul femeilor, nefiind agravate de sarcină.
Ce poţi face?
În cazul durerii de spate obişnuite din sarcină, precum şi a lombosciaticii, există o serie de recomandări pe care urmându-le îţi pot calma sau preveni durerea:
Ai mereu grijă să stai dreaptă, să nu te sprijini numai pe unul dintre picioare, ci pe amândouă în mod egal; atunci când ai de cărat o greutate, împarte-o în mod egal în ambele mâini;
Nu sta pe scaun picior peste picior;
Atunci când stai pe scaun îţi poţi pune o pernă sau un scăunel mic sub picioare pentru a evita curbarea exagerată a culoanei în partea de jos, care cauzează durerea;
Nu purta pantof cu toc înalt;
Atunci când dormi nu te aşeza pe spate (mai ales în ultimul trimestru de sarcină) şi în special nu cu genunchii întinşi. Aşază-te pe o parte, cu genunchii îndoiţi, o perniţă între picioare şi una sub abdomen; există şi perne de forma unui sul lung, speciale pentru această perioadă; odihneşte-te cât mai mult;
Evită ridicarea obiectelor grele sau a copiilor; atunci când ai de ridicat un singur obiect mai greu nu te apleca în jos, peste abdomen, îndoaie genunchii, ţine greutatea cât mai aproape de corp şi ridic-o mai mult sulicitând muşchii picioarelor decât ai spatelui;
Poţi aplica în zona lombară comprese calde (nu fierbinţi, căci pot declanşa travaliul) eventual cu sare grunjoasă încălzită; băile calde (dar nu în ultimul trimestru de sarcină), duşul cu apă caldă în regiunea lombară sau masajul musculaturii de o parte şi de alta a culoanei, pot şi ele să fie de ajutor;
Îţi poţi cumpăra o centură specială pentru perioada sarcinii;
Sfătuieşte-te cu medicul în legătură cu exerciţiile fizice sau sporturile (înotul este foarte bun pentru tonifierea musculaturii spatelui) şi eventualele proceduri de fizioterapie pe care le poţi efectua în timpul sarcinii, precum şi cu durata efectuării lor.
Evită să stai în picioare sau să conduci maşina mai mult de 30 min.; nu fă mişcări bruşte, mai ales de răsucire, aplecarea înainte, urcarea scărilor.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute combinând aceste proceduri în special exerciţiile fizice urmate de repaus la pat.
Nu lua nici un medicament (nici chiar pe bază de plante) pentru calmarea durerii şi nu-ţi pune nici un supozitor fără a te consulta în prealabil cu medicul.
am inteles ca nu e periculos, doctorul mi-a zis ca nu trebuie sa ma ingrijorez,fiind vorba doar de ligamentele care se intind.
Durerea de spate in sarcina
Aproape trei sferturi dintre femeile însărcinate se plâng de dureri de spate. Dacă te numeri şi tu printre ele nu înseamnă că trebuie să aştepţi să naşti pentru a scăpa de această neplăcere.
Cauze:
Majoritatea durerilor de spate din timpul sarcinii sunt datorate schimbărilor ce au loc în corpul tău odată cu sarcina. Aceste schimbări includ câştigul în greutate din timpul sarcinii precum şi dispunerea acestei greutăţi mai ales în partea din faţă a corpului; de asemenea, în această perioadă au loc modificări hormonale care determină „înmuierea” ligamentelor din articulaţiile bazinului pentru a permite lărgirea acestuia în vederea naşterii. Ca urmare, vei resimţi durere de ambele părţi ale bazinului în partea din spate mai ales în timpul mersului, precum şi la urcarea şi coborârea scării.
Alte cauze ale durerii ce apare în zona lombară în timpul sarcinii pot fi: lombosciatica, infecţiile urinare sau chiar intrarea în travaliu. De aceea trebuie să ceri mereu sfatul medicului de familie care te va consulta şi care îţi poate recomanda şi o serie de alte investigaţii pentru a afla cauza exactă a acestor dureri. Chiar dacă va bănui o lombosciatică datorată unei hernii de disc, medicul nu-ţi va recomanda să faci radiografie în timpul sarcinii, deoarece poate determina malformaţii fetale grave. Cu toate că ai fi tentată să crezi că durerea tipică pentru lombosciatică (care iradiază la nivelul piciorului, uneori chiar până în călcâi, putându-te bloca într-o anumită poziţie) apare mai frecvent în sarcină, ei bine, nu este aşa. S-a observat că acestă durere apare la fel de frecvent şi la restul femeilor, nefiind agravate de sarcină.
Ce poţi face?
În cazul durerii de spate obişnuite din sarcină, precum şi a lombosciaticii, există o serie de recomandări pe care urmându-le îţi pot calma sau preveni durerea:
Ai mereu grijă să stai dreaptă, să nu te sprijini numai pe unul dintre picioare, ci pe amândouă în mod egal; atunci când ai de cărat o greutate, împarte-o în mod egal în ambele mâini;
Nu sta pe scaun picior peste picior;
Atunci când stai pe scaun îţi poţi pune o pernă sau un scăunel mic sub picioare pentru a evita curbarea exagerată a culoanei în partea de jos, care cauzează durerea;
Nu purta pantof cu toc înalt;
Atunci când dormi nu te aşeza pe spate (mai ales în ultimul trimestru de sarcină) şi în special nu cu genunchii întinşi. Aşază-te pe o parte, cu genunchii îndoiţi, o perniţă între picioare şi una sub abdomen; există şi perne de forma unui sul lung, speciale pentru această perioadă; odihneşte-te cât mai mult;
Evită ridicarea obiectelor grele sau a copiilor; atunci când ai de ridicat un singur obiect mai greu nu te apleca în jos, peste abdomen, îndoaie genunchii, ţine greutatea cât mai aproape de corp şi ridic-o mai mult sulicitând muşchii picioarelor decât ai spatelui;
Poţi aplica în zona lombară comprese calde (nu fierbinţi, căci pot declanşa travaliul) eventual cu sare grunjoasă încălzită; băile calde (dar nu în ultimul trimestru de sarcină), duşul cu apă caldă în regiunea lombară sau masajul musculaturii de o parte şi de alta a culoanei, pot şi ele să fie de ajutor;
Îţi poţi cumpăra o centură specială pentru perioada sarcinii;
Sfătuieşte-te cu medicul în legătură cu exerciţiile fizice sau sporturile (înotul este foarte bun pentru tonifierea musculaturii spatelui) şi eventualele proceduri de fizioterapie pe care le poţi efectua în timpul sarcinii, precum şi cu durata efectuării lor.
Evită să stai în picioare sau să conduci maşina mai mult de 30 min.; nu fă mişcări bruşte, mai ales de răsucire, aplecarea înainte, urcarea scărilor.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute combinând aceste proceduri în special exerciţiile fizice urmate de repaus la pat.
Nu lua nici un medicament (nici chiar pe bază de plante) pentru calmarea durerii şi nu-ţi pune nici un supozitor fără a te consulta în prealabil cu medicul.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Durerea de oase in timpul sarcinii
nu am avut probleme de nici un fel ......toata sarcina .....
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
nici eu nu am avut probleme,,,multa sanatate raluca
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
UUfff norocoaselor,ce bine ca nu ati avut dureri,pe mine cel mai tare ma supara in zona pelviana ca atunci cand mergi pe bicicleta mai mult timp,ce mai de multe ori e o durere insuportbila de nici nu ma pot deplasa,am crezut ca spatele o sa ma deranjeze dar in schimb am avut alta supriza.Da mai avem putin si gata,cel putin asa sper!
criss- Mamica incepator
si eu am avut dureri.......solduriile ma durut groaznic........dormeam pe partii.......dupa nastere am facut fizioterapie........de atunci nu mai am probleme.
panky(Laura)- Mamica cocheta
si eu am panky la fel dureri de solduri de numai pot..........chiar este buna fizioterapia?
blondyna- Mamica incepator
- Joburi/Distractii : imi place sa citesc foarte mult
aveti grija fetelor,sarcina usoara
sandy- Mamica cocheta
blondyna a scris:si eu am panky la fel dureri de solduri de numai pot..........chiar este buna fizioterapia?
da, blondyna.........pe mine ma ajutat foarte mult fizioterapia.........aveam niste dureri groaznice.......nici nu ma puteam ridica din pat.......simteam ca ma taie cineva cu cutitul.........cu fizioterapie am scapat de dureri
multumesc panky.......daca si dupa nastere continua durerea.......am sa fac si eu :pupd:
cu placere blondyna..........sper sa nu mai ai dureri dupa nastere
multa sanatate blondyna....ai grija de tine, acum este perioada cea mai grea....sarcina usoara in continuare
criss a scris:UUfff norocoaselor,ce bine ca nu ati avut dureri,pe mine cel mai tare ma supara in zona pelviana ca atunci cand mergi pe bicicleta mai mult timp,ce mai de multe ori e o durere insuportbila de nici nu ma pot deplasa,am crezut ca spatele o sa ma deranjeze dar in schimb am avut alta supriza.Da mai avem putin si gata,cel putin asa sper!
Si eu am avut problema asta ..plus ca ma mai dureau si coastele foarte rau ... nu reuseam sa dorm de durere pt ca trebuia sa-mi schimb pozitia din 10 in 10 minute
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
adriana a scris:multa sanatate blondyna....ai grija de tine, acum este perioada cea mai grea....sarcina usoara in continuare
multumesc adriana............da,asa este.......acum este cel mai greu........mai am 2 saptamani si dau sacul jos
si eu de pe la 3 luni pana pe la6 am avut niste dureri de spate de nu puteam sta nici in picioare nici pe scaun doar intinsa in pat...de la 3 luni nu m-am mai dus la lucru ca stateam pe scaun si ma durea de imi venea sa mor,de multe ori nici mancare nu puteam face...a fost nasol....dar a trecut si acum ma simt excelent :zambet larg:
radumihaela36- Mamica eleganta
Joburi/Distractii : doar mamika
imi pare rau mihaela..a meritat totul....dupa ce rasplata ai primit..un ingeras
sandy- Mamica cocheta
da asa e a meritat si nu imi pare rau as repeta daca ar fi cazul
radumihaela36- Mamica eleganta
Joburi/Distractii : doar mamika
Subiecte similare
» Analize in timpul sarcinii
» Emotiile din timpul sarcinii
» Pozne in timpul sarcinii
» Somnul in timpul sarcinii
» Emotiile din timpul sarcinii
» Pozne in timpul sarcinii
» Somnul in timpul sarcinii
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA