Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Retete din bucataria nemteasca EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Retete din bucataria nemteasca EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 14 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Retete din bucataria nemteasca 2466r05Ady.Biju

Retete din bucataria nemteasca 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



Retete din bucataria nemteasca 2quni4z hmshop.wordpress.com



Retete din bucataria nemteasca Wkpzltartizele.blogspot.com



Retete din bucataria nemteasca Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



Retete din bucataria nemteasca Kaqpztbratari magice



Retete din bucataria nemteasca 69m8w9 Shop/candles



Retete din bucataria nemteasca 25h2tfs art3lier.blogspot.com



Retete din bucataria nemteasca 2z9hzjkcadouri-handmade.ro



Retete din bucataria nemteasca Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



Retete din bucataria nemteasca 2moa4jsbiosens.ro



Retete din bucataria nemteasca W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



Retete din bucataria nemteasca 2ef53k2reginamaria.ro



Retete din bucataria nemteasca 2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



Retete din bucataria nemteasca 52cm4kmagazinuldebrazi.ro




Retete din bucataria nemteasca

5 participanți

In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de Maria Dum Mar 21, 2010 4:58 pm

Va astept aici cu retete nemtesti de orice fel Retete din bucataria nemteasca 693395
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de Maria Vin Mar 26, 2010 8:23 pm

Bucataria germana sau nemteasca variaza foarte mult de la regiune la regiune. In sud, Bavaria si Suebia au multe feluri de mancare in comun intre ele si cu vecinele lor, Elvetia si Austria. In vest, se simt influentele franceze, in est cele est-europene, iar pe coastele de nord cele scandinave.

Introducere

Bucataria germana variaza foarte mult de la regiune la regiune. In sud, Bavaria si Suebia au multe feluri de mancare in comun intre ele si cu vecinele lor, Elvetia si Austria. In vest, se simt influentele franceze, in est cele est-europene, iar pe coastele de nord cele scandinave.

Mesele zilei

Micul dejun (Frühstück) este compus de obicei din paine prajita sau simpla, sau chifle (Brötchen sau Semmeln) cu gem, marmelada sau miere, oua si cafea pentru adulti, cacao cu lapte pentru copii. Se consuma si mezeluri (ca sunca si salamul) si branzeturi pe paine. O varietate populara de ingredient pentru sandwichuri este Leberwurst (carnat de ficat). Muesli si cerealele (fulgii de porumb) sunt de asemenea foarte populare.

Masa principala traditionala a zilei este pranzul (Mittagessen), care se serveste in jur de ora 12.

Cina (Abendessen sau Abendbrot) este o masa mai putin imbelsugata, consistand uneori doar din cateva sandwichuri.

Aceste obiceiuri s-au schimbat insa in prezent datorita orelor de lucru, nefiind neobisnuit pentru multi germani sa ia masa principala seara.

Painea

In ceea ce priveste painea, bucataria germana se aseamana mai mult cu bucataria estica decat cu cea din Europa de Vest. Exista cel putin 300 de feluri diferite de paine, de la painea alba la painea gri (Graubrot) si painea "neagra" de secara (Schwarzbrot). Cele mai multe varietati de paine se fac atat cu faina de grau cat si de secara (Mischbrot, paine mixta) si deseori cu seminte de in, de floarea soarelui si de dovleac.

Painea neagra din Westfalia, Pumpernickel, nu se coace la cuptor ci se prepara la aburi si are un gust dulceag unic.

Chiflele, numite Brötchen, Semmel sau Weckle/Weckli in functie de regiune, se servesc taiate in doua si unse cu unt, margarina sau maioneza. Intre cele doua felii sau pe fiecare felie se pune apoi branza, carne sau peste.

Painea se consuma de obicei la micul dejun si sub forma de sandwichuri seara, nu ca acompaniament la masa principala.

Importanta painii (Brot) in bucataria germana este ilustrata de cuvinte cum ar fi Abendbrot (cina - painea de seara) si Brotzeit (gustare - pauza de paine).

Carnea

Principalele tipuri de carne consumate in Germania sunt carnea de porc, vita si pasare, carnea de porc fiind de departe cea mai populara. Dintre pasari, puiul este cel mai frecvent folosit, dar nici rata, gasca sau curcanul nu sunt neglijate. Vanatul, in special iepurele, mistretul si caprioara se gasesc cu usurinta de bucatari si bucatarese.

Carnea de miel si de capra nu sunt foarte populare. Carnea de cal este considerata drept o specialitate in unele regiuni, dar in general consumarea ei nu este agreata din considerente morale.

Carnea se prepara de obicei fripta in oala. Se poate prepara si in tigaie dar in special in zonele sub influenta culinara franceza.

In Germania, carnea se mananca foarte frecvent sub forma de carnati, de aceea exista peste 1500 de feluri diferite din acest tip de mancare.

Weißwurst (carnat alb) este o varietate traditionala bavareza preparata din carne de vitel tocata foarte fin si sunca proaspata de porc. Se condimenteaza de obicei cu patrunjel, lamaie, ceapa, nucsoara si ghimbir. Amestecul se pune in mate curate si proaspete de porc si separata in carnati individuali subtiri. Se consuma fierti cu mustar dulce.

Leberkäse este o mancare traditionala asemanatoare cu placinta de carne din sudul Germaniei, Austria si unele regiuni din Elvetia. Este facuta din carne sarata de vita, sunca si ceapa, tocate foarte fin, si coapte ca painea, pana are o crusta crocanta maro.

Pestele

In meniurile germane cel mai frecvent peste de apa dulce este pastravul, alaturi de crap, stiuca si biban, de obicei preparati la gratar.

Pestele era in trecut consumat in special in regiunile nordice de coasta, cu exceptia scrumbiei murate care se gasea peste tot. Insa in ziua de azi, germanii din intreaga tara mananca multi pesti marini, cum ar fi scrumbia proaspata (de asemenea sub forma de rulou de scrumbie murata rollmops), sardinele, tonul, macroul si somonul.

Ca un amanunt interesant, inainte de revolutia industriala care a cauzat poluarea raurilor, somonul era atat de comun in Rin, Elba si Oder, incat servitorii se plangeau cand aveau somon la masa prea des.

Alte tipuri de fructe de mare nu sunt foarte intalnite, cu exceptia midiilor si a crevetilor din Marea de Nord, care sunt foarte scumpi in comparatie cu crevetii importati.

Legumele

Legumele se consuma de obicei in tocane, mancaruri, garnituri sau supe. Se folosesc la gatit morcovi, ridichi, spanac, mazare, fasole, diverse tipuri de varza, ceapa prajita (nu se foloseste in bucataria bavareza).

Sparanghelul, in special cel alb, este foarte iubit de nemti drept fel principal sau garnitura. Unele restaurante au meniuri intregi numai cu sparanghel.

Garnituri

Taieteii sunt de obicei mai grosi decat pastele italiene, si de multe ori sunt preparati cu galbenus de ou. In special in sudul Germaniei, taieteii Spätzle contin foarte mult galbenus.

In ultimii ani insa, pastele in stil italian au inlocuit acesti taitei traditionali, si chiar Spätzle au inceput sa se pregateasca cu faina din grau dur si fara galbenus.

Pe langa taitei, germanilor le mai plac cartofii si galustele (Klöße sau Knödel facute din cartofi piure sau rasi, sau paine uscata, cu lapte si galbenus de ou). Cartofii au inceput sa fie folositi in bucataria germana la sfarsitul secolului XVIII, devenind foarte populari, dar in ultima vreme au pierdut teren in fata taiteilor si a orezului. Metoda de preparare cea mai frecventa este fierberea in apa sarata, urmata de piure si prajirea in ulei.

Bauturi

Berea se consuma pe tot teritoriul Germaniei, multe berarii locale producandu-si varietatea lor. Cel mai popular tip de bere este Pils, iar in sud (in special in Bavaria) se prefera Lagerul (berea de grau).

Unele regiuni au tipuri speciale de bere locala, cum ar fi berea neagra Altbier, in partea de jos a Rinului, berea Kölsch in Cologne, care este o bere slaba si este fabricata dupa un procedeu mai traditional decat Pils. La Berlin, se serveste o bere foarte slaba numita Berliner Weiße, deseori amestecata cu siropuri de fructe.

Berea mai poate fi amestecata si cu alte bauturi, cum ar fi Pils cu limonada, cunoscut drept Alsterwasser sau Radler.

Vinul se produce in special in zonele Rinului superior si mijlociu si a afluentilor sai. Nordul este mult prea rece pentru a sustine vita de vie.

Cele mai cunoscute varietati de vin sunt Riesling si Silvaner. Vinul alb este mai popular decat cel rosu si rosé, ca si vinul dulce fata de cel sec.

Cafeaua se serveste la micul dejun si dupa-amiaza cu o prajitura.

Ceaiul este preferat in special in nord-vest. Locuitorii Friziei de est beau ceaiul cu frisca si caramele Kluntje.

Apfelsaftschorle este suc de mere amestecat cu apa minerala.

Spezi este o bautura racoritoare preparata din cola si limonada. In Germania de sud si in Austria, numele de Spezi se foloseste pentru amestecuri din cola si fanta (sau o alta bautura de portocale). In alte regiuni (Emsland), Spezi este un amestec de cola si schnapps.

Germanii sunt unici printre vecinii lor, deoarece prefera apa minerala tare celei slabe si plate.

Condimente

Mustarul german este foarte iute si se consuma cu carnati. In sud, exista o varietate de mustar dulce, care se serveste cu specialitatile bavareze Weißwurst si Leberkäse.

Usturoiul n-a fost utilizat frecvent mult vreme in bucataria germana din cauza mirosului, dar popularitatea lui a crescut datorita influentelor franceze, italiene si turcesti.

In general, cu exceptia mustarului pentru carnati, felurile de mancare nemtesti sunt rareori iuti si condimentate. Cele mai folosite plante sunt patrunjelul, cimbrul, hreanul, dafinul si arpagicul, cele mai folosite condimente sunt piperul alb in cantitati mici, boabele de ienupar si chimenul. Alte condimente si plante cum ar fi oregano, busuiocul, salvia si ardeii iuti chilli au devenit mai populare in ultima vreme.

Deserturi

Germania are foarte multe tipuri de prajituri si tarte, de obicei cu fructe proaspete cum ar fi merele, prunele, capsunile si ciresele. Prajitura cu branza este foarte mult iubita si se prepara de obicei cu branza nemteasca moale din lapte batut smantanit.

Gogosile sunt de obicei bile de aluat dulce cu gem sau alte umpluturi si se numesc Berliner Pfannkuchen sau Krapfen in functie de regiune. Sunt coapte in grasime si umplutura se injecteaza dupa preparare. Se pot pudra cu zahar sau se poate pune glazura.

Unul din deserturile populare din nordul Germaniei este Rote Grütze, jeleu de fructe rosii din coacaze rosii, zmeura, si uneori capsuni sau cirese. Se serveste cu smantana, dar si cu sos de vanilie, lapte sau frisca. Variatiile lui Rote Grütze sunt Rhababergrütze (jeleu de rubarba) and Grüne Grütze (jeleu de agrise).

Alte deserturi sunt serbetul si inghetata, in special cea italiana.
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de madalina Vin Mar 26, 2010 8:26 pm

Multumim Maria pentru aceste sfaturi sau idei(nu stiu cum sa le numesc)sunt foarte interesante,chiar nu stiam Retete din bucataria nemteasca 693395
madalina
madalina
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 44

http://in-casuta-cu-povesti.hitforum.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de Maria Vin Mar 26, 2010 8:28 pm

madalina a scris:Multumim Maria pentru aceste sfaturi sau idei(nu stiu cum sa le numesc)sunt foarte interesante,chiar nu stiam Retete din bucataria nemteasca 693395
am facut o mica introducere in bucataria germana,acum o sa venim si cu retete Retete din bucataria nemteasca 693395
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de Maria Vin Mar 26, 2010 8:49 pm

Salzkipferl (cornulete cu sare)


coca:
750g faina, 1 lungura zahar,40g drojdie
0,4l lapte caldut, 1 lingurita sare, 0,1l ulei
sau 150g unt

pentru uns:lapte condensat
pentru presarat: sare si chimen
pentru uns tava:unt

Faina se pune intr-un bol, in mijloc se face o adancitura
in care se pune zaharul, drojdia si laptele. Apoi se acopera si
se lasa 15 min la dospit. Dupa aceea se adauga laptele si sarea. Se amesteca
cu o lingura de lemn pana se obtine o coca omogena. Uleiul sau
untul se framanta, se adauga la coca dupa care se acopera compozitia si
se lasa 30 min sa creasca. Apoi coca se imparte in bucati de marimea
unui ou, se presara faina peste ele si se intind pana la formarea
unor ovale de 15 cm lungime. Acestea se ruleaza in forma cornuletelor
si se aseaza in tava unsa lasandu-se inca 20 min pentru a creste. Dupa ce
se ung cu laptele condensat si se presara sarea si chimenul pe ele,
se baga la cuptorul preincalzit(200°) timp de 30 min.

Cornuletele se pot face si cu umplutura de sunca sau carne tocata.

pentru umplutura de sunca:
200g sunca taiata marunt, 1 ou,
2 linguri smantana, 1 lungurita mustar se amesteca si se adauga
sare si piper dupa gust.

pentru umplutura de carne tocata:
se calesc 1 ceapa si 250g carne tocata.
se adauga 1 catel de usturoi, 1 ou, 1 lingurita boia,2 linguri smantana,
100g branza data pe razatoare. Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust.
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de Maria Vin Mar 26, 2010 8:56 pm

Rulade din carne de vita
Nu ati incercat inca bucataria nemteasca? Noi va recomandam o reteta de rulade din carne de vita, un clasic al bucatariei nemtesti. Este o reteta usor de facut dar cu un gust delicios. Daca urmati dieta Montignac, aceasta reteta este delicioasa si conforma.

Ingrediente necesare:

* 1 legatura ceapa verde
* 4 castraveti murati conformi
* 4 bucati de carne de vita (pulpa de vita)
* sare, piper
* 3-4 lingurite mustar conform
* 8 felii subtiri de bacon
* cimbrisor
* 1 morcov
* 1 patrunjel radacina
* 1 bucata telina radacina
* 50 g kaiser
* ulei sau grasime de rata
* 400 ml vin rosu sec
* 400 ml supa conforma (de vita)
* 1 ramurica rozmarin
* 2 foi de dafin
* 100 g smantana grasa

Mod de preparare:
Ceapa verde se curata si se taie in bucati lungi de 4-5 cm. Castravetii murati se taie si ei in "dungi".
Carnea se intinde, se sareaza, pipereaza si se unge cu mustar pe-o parte. Se pun cate doua felii de bacon peste mustar, se presara cu o parte din cimbrisor, apoi se pun perpendicular bucatile de ceapa verde si castravete murat. Se ruleaza cu atentie si se fixeaza cu ace speciale pentru rulouri, cu scobitori sau cu ata de bucatarie.
Se da drumul la cuptor (200°C).
Legumele de supa se taie mic, kaiserul la fel. Se incinge uleiul sau untura la foc mare si se preajesc in ea ruladele pe toate partile. Se scot ruladele, se pune kaiserul si legumele de supa la prajit. Cand acestea sunt prajite se pun ruladele inapoi si se stinge totul cu vinul si supa. Se adauga rozmarinul, dafinul si restul de cimbrisor. Se reduce focul, se acopera tigaia sau oala cu capac si se lasa cam o ora si jumatate la fiert.
Cand sunt gata se scot ruladele din sos (se pun undeva la cald), sosul ori se strecoara, ori se paseaza si se mai lasa putin la foc mai mare la redus. Se potriveste sosul de sare si piper, se adauga smantana. Ruladele se pun iar in sos, sa se incalzeasca bine si se servesc imediat.

Ruladele se pot servi cu garnitura de fasole verde.
Maria
Maria
Administrator
Administrator


Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de sandy Vin Mar 26, 2010 9:05 pm

cred ca e tare bun...
sandy
sandy
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik

Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de adriana Lun Sept 20, 2010 6:41 pm

Cartofi Harz

Ingrediente

300 g de leber
750 g de cartofi
4 linguri de untura sau 8 de ulei
1 ceapa
4-5 oua
sare
boia dulce
4 rosii
patrunjel

Modul de preparare a retetei:
Se face un piure de cartofi in care se amesteca leberul, ceapa tocata fin, sarea, boiaua dulce. Intr-o tigaie cu untura topita se asaza aceasta compozitie in care se fac cu lingura 4-5 adancituri. In aceste adancituri se vor sparge ouale. Se pune tigaia in cuptorul incins. Cand albusul s-a coagulat, se aranjeaza intre oua cateva felii de rosii. Tigaia se mai lasa in cuptor pentru cateva minute, apoi se presara patrunjel tocat si se serveste imediat.

Pofta buna!
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de teodoraion Vin Oct 22, 2010 3:50 pm

de stiut!!!!
teodoraion
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 41
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

Retete din bucataria nemteasca Empty Re: Retete din bucataria nemteasca

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum