Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 8 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 8 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete din bucataria chinezeasca
5 participanți
Pagina 1 din 1
Retete din bucataria chinezeasca
Mancare chinezeasca de pui cu ciuperci
Ingrediente
1 pui
1 cana orez
1 ceapa mijlocie
200 g ciuperci
2 ardei grasi
2 linguri ulei
2 linguri vin
sos de soia,
condimente chinezesti
Modul de preparare a retetei:
Orezul se fierbe separat ca pentru orice mancare chinezeasca: se fierbe apa cu sare, cand clocoteste se adauga orezul spalat, se lasa sa fiarba pana cand orezul este fiert si bine scazut. Daca nu folosim orez chinezesc fierbem orezul in apa 5 minute apoi schimbam apa (strecuram orezul si inlocuim apa cu apa clocotita, sarata) pentru ca boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
Pieptul de pui se taie fasii subtiri. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi restul de pui, ardeiul si ciupercile taiate felioare apoi fasiile de piept, vinul si sosul de soia, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit.
Este important sa punem suficienta grasime pentru a se forma sosul caracteristic acestei retete chinezesti.
Se condimenteaza cu condimente chinezesti si se stinge focul.
Pe un platou se aranjeaza orezul si deasupra acestuia mancarea chinezeasca de pui cu ciuperci. Se serveste imediat, fierbinte, stropita cu sos de soia.
Pofta buna!!!!
Ingrediente
1 pui
1 cana orez
1 ceapa mijlocie
200 g ciuperci
2 ardei grasi
2 linguri ulei
2 linguri vin
sos de soia,
condimente chinezesti
Modul de preparare a retetei:
Orezul se fierbe separat ca pentru orice mancare chinezeasca: se fierbe apa cu sare, cand clocoteste se adauga orezul spalat, se lasa sa fiarba pana cand orezul este fiert si bine scazut. Daca nu folosim orez chinezesc fierbem orezul in apa 5 minute apoi schimbam apa (strecuram orezul si inlocuim apa cu apa clocotita, sarata) pentru ca boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
Pieptul de pui se taie fasii subtiri. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi restul de pui, ardeiul si ciupercile taiate felioare apoi fasiile de piept, vinul si sosul de soia, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit.
Este important sa punem suficienta grasime pentru a se forma sosul caracteristic acestei retete chinezesti.
Se condimenteaza cu condimente chinezesti si se stinge focul.
Pe un platou se aranjeaza orezul si deasupra acestuia mancarea chinezeasca de pui cu ciuperci. Se serveste imediat, fierbinte, stropita cu sos de soia.
Pofta buna!!!!
Re: Retete din bucataria chinezeasca
asta da.....imi place......chiar mi-ai facut pofta adriana.......dar sunt la dieta :rosh:
panky(Laura)- Mamica cocheta
Re: Retete din bucataria chinezeasca
Pui Shanghai
Ingrediente
500 g piept pui dezosat
3 oua
1 legatura ceapa verde
200 g faina
200 ml ulei pentru prajit
30 g mustar
20 ml sos de soia
10 ml vin alb
sare, piper, pesmet
optional: susan sau ulei de susan
Modul de preparare
se taie pieptul de pui bucati subtiri, de 1 cm latime. Ouale se sparg intr-un castron si se bat cu sosul de soia, mustar, vin alb, frunzele de ceapa verde tocate cat mai fin, sare si piper. Daca nu avem ceapa verde putem prepara puiul Shanghai cu marar verde tocat marunt.
La compozitie se pune faina pana cand are consistenta potrivita pentru a sta lipita pe bucatile de pui.
Bucatile de pui se dau prin pesmet sau faina apoi se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Puiul Shanghai este gata cand bucatile au culoarea aurile.
Se scoat bucatile de pui din tigaie si se pun pe un servete de hartie sa se scurga de ulei.
Optional, puiul Shanghai se poate presara cu susan prajit sau se stropeste cu ulei de susan.
Puiul Shanghai se serveste cu diferite sosuri specifice bucatariei chinezesti, ca aperitiv sau felul intai.
Pofta buna!!!
Ingrediente
500 g piept pui dezosat
3 oua
1 legatura ceapa verde
200 g faina
200 ml ulei pentru prajit
30 g mustar
20 ml sos de soia
10 ml vin alb
sare, piper, pesmet
optional: susan sau ulei de susan
Modul de preparare
se taie pieptul de pui bucati subtiri, de 1 cm latime. Ouale se sparg intr-un castron si se bat cu sosul de soia, mustar, vin alb, frunzele de ceapa verde tocate cat mai fin, sare si piper. Daca nu avem ceapa verde putem prepara puiul Shanghai cu marar verde tocat marunt.
La compozitie se pune faina pana cand are consistenta potrivita pentru a sta lipita pe bucatile de pui.
Bucatile de pui se dau prin pesmet sau faina apoi se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Puiul Shanghai este gata cand bucatile au culoarea aurile.
Se scoat bucatile de pui din tigaie si se pun pe un servete de hartie sa se scurga de ulei.
Optional, puiul Shanghai se poate presara cu susan prajit sau se stropeste cu ulei de susan.
Puiul Shanghai se serveste cu diferite sosuri specifice bucatariei chinezesti, ca aperitiv sau felul intai.
Pofta buna!!!
Re: Retete din bucataria chinezeasca
Supa chinezeasca de porc cu porumb
Ingrediente
1 conserva porumb boabe (aprox. 400g)
700 ml supa
200 g carne porc, taiata fasii fine
2 oua batute
10 g amidon
1 lingurita ulei susan
2 linguri vin de orez
sare, piper
Modul de preparare
Se amesteca porumbul in supa (se poate folosi supa obtinuta din apa si concentrat) si se da un clocot.
Amidonul se dizolva in 3-4 linguri de supa (racita) si se adauga apoi la supa care fierbe.
Se fierbe supa inca 2 minute, timp in care amidonul ii va da consistenta caracteristica supei chinezesti.
Se adauga carnea de porc, uleiul, vinul de orez si ouale batute, amestecand repede in supa.
Se stinge focul, se condimenteaza si se serveste fierbinte.
Pofta buna!!!!
Ingrediente
1 conserva porumb boabe (aprox. 400g)
700 ml supa
200 g carne porc, taiata fasii fine
2 oua batute
10 g amidon
1 lingurita ulei susan
2 linguri vin de orez
sare, piper
Modul de preparare
Se amesteca porumbul in supa (se poate folosi supa obtinuta din apa si concentrat) si se da un clocot.
Amidonul se dizolva in 3-4 linguri de supa (racita) si se adauga apoi la supa care fierbe.
Se fierbe supa inca 2 minute, timp in care amidonul ii va da consistenta caracteristica supei chinezesti.
Se adauga carnea de porc, uleiul, vinul de orez si ouale batute, amestecand repede in supa.
Se stinge focul, se condimenteaza si se serveste fierbinte.
Pofta buna!!!!
Re: Retete din bucataria chinezeasca
Mancare chinezeasca de peste
Ingrediente
1 kg file peste
1 ceapa
15 g ghimbir
100 ml sos soia
10 g zahar
1 lingura ulei
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ienibahar
1 varf lingurita scortisoara
Modul de preparare
Fileurile de peste se curata si se taie fasii. Se prepara un sos din ceapa tocata, amestecata cu ghimbirul ras, condimentele, sosul de soia, ulei si zahar. Se acopera vasul si se da la rece cateva ore.
Se lasa pestele sa se marineze in sosul condimentat, apoi se frige repede pe ambele parti.
Pofta buna!!!!!
Ingrediente
1 kg file peste
1 ceapa
15 g ghimbir
100 ml sos soia
10 g zahar
1 lingura ulei
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ienibahar
1 varf lingurita scortisoara
Modul de preparare
Fileurile de peste se curata si se taie fasii. Se prepara un sos din ceapa tocata, amestecata cu ghimbirul ras, condimentele, sosul de soia, ulei si zahar. Se acopera vasul si se da la rece cateva ore.
Se lasa pestele sa se marineze in sosul condimentat, apoi se frige repede pe ambele parti.
Pofta buna!!!!!
Re: Retete din bucataria chinezeasca
wow ce bune ar fi ...
sincer n-am incercat niciodata nimic din bucataria chinezeasca...
sincer n-am incercat niciodata nimic din bucataria chinezeasca...
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Retete din bucataria chinezeasca
nici eu nu am incercat,dar cred ca-s bune
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria chinezeasca
URZICI CHINEZESTI
Ingrediente
* sare 1 praf
* ulei de măsline 2 linguri
* leg. ceapă verde
* usturoi verde 2 buc
* căţei de usturoi 3 buc
* urzici 200g
* pătrunjel verde 2 fire tocate marunt
Mod de preparare
Se alege inima frageda de la urzici proaspete (cam 200g). Se piseaza bine, bine cu pisalogul de usturoi.
Separat se piseaza 3 catei de usturoi +2 fire de usturoi verde+2 fire ceapa verde, patrunjel.
Se amesteca toate si se freaca cu 2 linguri ulei de masline, un praf de sare
Ingrediente
* sare 1 praf
* ulei de măsline 2 linguri
* leg. ceapă verde
* usturoi verde 2 buc
* căţei de usturoi 3 buc
* urzici 200g
* pătrunjel verde 2 fire tocate marunt
Mod de preparare
Se alege inima frageda de la urzici proaspete (cam 200g). Se piseaza bine, bine cu pisalogul de usturoi.
Separat se piseaza 3 catei de usturoi +2 fire de usturoi verde+2 fire ceapa verde, patrunjel.
Se amesteca toate si se freaca cu 2 linguri ulei de masline, un praf de sare
Maria- Administrator
Re: Retete din bucataria chinezeasca
maria dar nu se fierbe?....se mananca asa crude?.....nu stiu ce gust or avea fie ele si bine pisate....
Re: Retete din bucataria chinezeasca
mie de fel nu-mi plac urzicile,doar de la o prietena mancam,preparate de dansa,dar le fiebea,si apoi le calea
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 39
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
Re: Retete din bucataria chinezeasca
wau...mie imi plac sandy....dar nu imi place sa le curat si sa le spal
Subiecte similare
» Retete din bucataria ungureasca
» Retete din bucataria nemteasca
» Retete din bucataria araba
» Retete fara carne .......retete de post
» Scumpetea -retete
» Retete din bucataria nemteasca
» Retete din bucataria araba
» Retete fara carne .......retete de post
» Scumpetea -retete
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA