Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Retete fara carne .......retete de post EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Retete fara carne .......retete de post EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 72 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 72 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Retete fara carne .......retete de post 2466r05Ady.Biju

Retete fara carne .......retete de post 288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



Retete fara carne .......retete de post 2quni4z hmshop.wordpress.com



Retete fara carne .......retete de post Wkpzltartizele.blogspot.com



Retete fara carne .......retete de post Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



Retete fara carne .......retete de post Kaqpztbratari magice



Retete fara carne .......retete de post 69m8w9 Shop/candles



Retete fara carne .......retete de post 25h2tfs art3lier.blogspot.com



Retete fara carne .......retete de post 2z9hzjkcadouri-handmade.ro



Retete fara carne .......retete de post Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



Retete fara carne .......retete de post 2moa4jsbiosens.ro



Retete fara carne .......retete de post W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



Retete fara carne .......retete de post 2ef53k2reginamaria.ro



Retete fara carne .......retete de post 2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



Retete fara carne .......retete de post 52cm4kmagazinuldebrazi.ro




Retete fara carne .......retete de post

+5
muraru raluca
elena
paul_A
teodoraion
STEF30IASI
9 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Joi Feb 11, 2010 12:56 am

Pastai

Ingrediente :
-pastai
-ceapa
-putin ulei pentru calit ( undit )
-sare , piper , delikat
-bulion

Mod de preparare :
Eu am avut pastaile puse la concgelator .
Ele in prealabil au fost curatate , spalate si oparite si apoi puse la congelator .
Acum le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete si am facut mancarea .
Am curatat cateva cepe , le-am tocat si si le-am calit in putin ulei .
Am adaugat pastaile , putina sare , piper si delikat si le-am lasat sa fiarba .
La urma am adaugat putin bulion si am mai lasat putin pe foc.


OPTIONAL :
Am pregatit si mujdei de usturoi cu smantana .


POFTA MARE SI BUNA !!!!!STEFANIA . Retete fara carne .......retete de post 693395

Retete fara carne .......retete de post 184945 Retete fara carne .......retete de post 184945 Retete fara carne .......retete de post 184945 Retete fara carne .......retete de post 184945 Retete fara carne .......retete de post 184945 Retete fara carne .......retete de post 184945


Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Dum Iun 20, 2010 10:27 pm, editata de 1 ori
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de teodoraion Joi Feb 11, 2010 1:17 am

imi place mult ..mananc si eu de obicei..
azi am facut fasole boabe frecata cu ulei si cu ceapa imi place mult..
teodoraion
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de paul_A Joi Feb 11, 2010 1:21 am

noua ne plac mai mult icrele de fasole Retete fara carne .......retete de post 257143
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de teodoraion Joi Feb 11, 2010 1:25 am

pai florin..cred ca e acelasi lucru...tu cum faci icre de fasole? Retete fara carne .......retete de post 693395
teodoraion
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de paul_A Joi Feb 11, 2010 1:26 am

adica cu ceapa si cu gris, cu ulei si cu ceapa cred ca este fasolea batuta...sau asa stiu noi Retete fara carne .......retete de post 693395
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de elena Joi Feb 11, 2010 1:27 am

super topicul asta...astept retete...o sa intru des sa ma inspir, a inceput postul...
elena
elena
Mamica cocheta
Mamica cocheta


Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de teodoraion Joi Feb 11, 2010 1:33 am

paul_A a scris:adica cu ceapa si cu gris, cu ulei si cu ceapa cred ca este fasolea batuta...sau asa stiu noi Retete fara carne .......retete de post 693395

in afara de gris restul pun..si pun putin piper si zeama de lamaie sau otet...tocmai am facut azi
teodoraion
teodoraion
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de muraru raluca Joi Feb 11, 2010 1:39 am

****Supa crema de legume cu crutoane

Ingrediente: morcov, radacina de patrunjel si telina, cartofi, ceapa, varza verde si conopida, daca este.

Mod de preparare=Zarzavaturile se curata, se spala si se fierb bine in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine se scurg, se paseaza cu mixerul. Legumele pasate foarte bine se pun in zeama in care au fiert, se adauga uleiul, verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Se serveste cu crutoane.
Crutoanele sunt niste felii de paine care se ung cu margarina si se taie cubulete mici, dupa care se pun intr-o tava unsa cu margarina si se dau la cuptor pana se rumenesc.

****Ciuperci ŕ la grec

Ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, vin, lamaie, verdeata, sare si piper.

Mod de preparare=Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati mari. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei incins, se adauga ciupercile, vinul si se lasa la fiert.
Cand s-au inmuiat ciupercile se adauga zeama de lamaie, verdeata tocata marunt si se mai fierbe foarte putin. Se pune sare si piper, dupa gust.
Prajitura cu miere si nuci
Ingrediente: bicarbonat, miere de albine, faina, ulei, drojdie, sare, dulceata, nuci, zahar, margarina.
Mod de preparare
Mierea amestecata cu bicarbonatul se pun intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste. Se toarna peste faina si se adauga uleiul, drojdia inmuiata si sarea. Se framanta si se lasa o jumatate de ora. Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi care se ung cu dulceata de care aveti si se presoara cu nuci si zahar. Fiecare foaie se ruleaza, nu prea strans, si se asaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se taie felii groase din acea rulada si se dau la cuptor.
muraru raluca
muraru raluca
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 48

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de muraru raluca Joi Feb 11, 2010 1:46 am

****Ciorba de zarzavaturi

Ingrediente: cartofi, ceapa, morcov, telina, patrunjel (radacini), ardei, bors acru, pasta de tomate, patrunjel verde si sare.

Mod de preparare=Se taie ceapa cubulete/ pestisor si, impreuna cu morcovul, radacinile de telina si patrunjel, se pune la fiert intr-un vas cu un sfert de apa din cantitatea totala. Apoi se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert, apoi spre final se adauga uleiul, sarea dupa gust, pasta de tomate si bors acru. Pasta de tomate se mai poate amesteca cu uleiul incins intr-o tigaie si apoi se toarna aceasta compozitie peste ciorba preparata. La sfarsit se adauga leustean taiat si patrunjel.

****Sarmalute in frunza de stevie
Ingrediente: ceapa, ulei, orez, morcov, radacina de telina si patrunjel, frunze de patrunjel, bulion, sare, piper, bors acru si frunze de stevie.
Mod de preparare=Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, morcovul ras, radacinile de telina si patrunjel. Se toaca patrunjelul verde si se amesteca in compozitie. Se adauga sare si piper dupa gust.
In umplutura se pot pune ciupercute taiate, soia granule etc. Frunzele de stevie se oparesc, apoi se umplu cu compozitia obtinuta. Sarmalele se pun intr-o cratita unsa cu ulei, se adauga sosul obtinut din bulion si bors acru, apoi se fierb la cuptor.

****Salata de fructe
Ingrediente: portocale, banane, mere, kiwi, grapefruit (in functie de gusturi), zahar vanilat

Mod de preparare=Fructele se curata, se taie cuburi si se amesteca. Dupa preferinta, se adauga zahar vanilat.
muraru raluca
muraru raluca
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 48

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de paul_A Joi Feb 11, 2010 1:52 am

teodoraion a scris:
paul_A a scris:adica cu ceapa si cu gris, cu ulei si cu ceapa cred ca este fasolea batuta...sau asa stiu noi Retete fara carne .......retete de post 693395

in afara de gris restul pun..si pun putin piper si zeama de lamaie sau otet...tocmai am facut azi

da exact asa fac si eu icrele Retete fara carne .......retete de post 693395
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de muraru raluca Joi Feb 11, 2010 1:56 am

*****Bors de hribi cu cartofi

Ingrediente: hribi congelati sau uscati, ceapa, morcov, cartofi, radacina de telina, patrunjel verde, bors acru si ulei.

Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si impreuna cu morcovul, telina radacina (date prin razatoare) se pun la fiert impreuna si cu hribii taiati fidelute sau cubulete. Apoi se adauga cartofii taiati cuburi, sarea si piperul, dupa gust. Cand toate sunt fierte, se adauga borsul acru dupa gust. Uleiul se incinge si se adauga putin bulion, apoi se pune in ciorba. Se adauga verdeata: patrunjel, leustean.

****Stufat de mazare

Mazarea si ciupercile se spala cu apa calduta. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar ardeii si rosiile se taie felii. Se amesteca totul, se pune ulei, sare, piper, apa si se lasa la cuptor pana scade. La sfarsit se adauga verdeata taiata marunt.

*****Prajitura cu morcov
Se rade morcovul prin razatoarea mica, se freaca apoi cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si se lasa la racit. Se adauga faina, bicarbonatul, se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. O jumatate de aluat se intinde in tava (tava este unsa cu margarina
si tapetata cu faina) peste care se asaza un strat de gem de prune sau oricare alt soi, dupa care se acopera cu cea de a doua jumatate de aluat si se pune la cuptor.

POFTA BUNA :pupicei: :pupicei: :pupicei:
muraru raluca
muraru raluca
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 48

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Joi Feb 11, 2010 5:12 am

foarte interesante retetele ..... Retete fara carne .......retete de post 693395 Retete fara carne .......retete de post 693395 Retete fara carne .......retete de post 693395
Retete fara carne .......retete de post 693395 Retete fara carne .......retete de post 693395 Retete fara carne .......retete de post 693395 Retete fara carne .......retete de post 693395 Retete fara carne .......retete de post 693395 Retete fara carne .......retete de post 693395
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de muraru raluca Vin Feb 19, 2010 9:54 pm

Icre de post

Timp de preparare:

30 min

Ingrediente:
4 cesti suc de rosii, 1 ceasca gris, 1/2 lamiie, 1/2 ceasca ulei, sare sau vegeta dupa gust

Mod de preparare: Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se ingroasa (sa nu prinda cocoloase). Se pune vasul la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu uleiul (de preferinta cu mixerul). Dupa ulei se pune zeama de lamiie ce ii da o culoare rozie.
Se serveste pe piine
muraru raluca
muraru raluca
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 48

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de paul_A Sam Feb 20, 2010 3:41 am

eu fac icre de post cu fasole...chiar azi am facut, mi-au iesit foarte bune Retete fara carne .......retete de post 870859 m-a laudat si sotul Retete fara carne .......retete de post 166824 Retete fara carne .......retete de post 512988
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de flo09 Mier Feb 24, 2010 3:52 pm

eu am facut sarmale de post
2-3cepe
3-4 morcovi
orez
bulion
stafide
gris
se toaca ceapa si se caleste in ulei.morcovi se da pe razatoarea mica si se pune peste ceapa se adauga orezul,bulionul,stafidele,vegeta , se lasa sa se caleasca un pic piper si 2-3 linguri de gris ca sa se lege se lasa sa se reaceasca un pic si se umple foile de varza cu compazitia este o bunatate
flo09
flo09
Mamica rafinata
Mamica rafinata


Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de muraru raluca Mier Feb 24, 2010 4:42 pm

si eu fac sarmalute ...o geniala idee flo Retete fara carne .......retete de post 693395

sarmale de post cu ciuperci
Ingrediente:
2 cepe, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ceasca de orez, 1/2kg ciuperci (ghebe),
1 lingurita gris, sare, piper, ulei, 100 ml suc de rosii sau sos de rosii, varza pentru impachetat sarmalutele, (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).

Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr/o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate). Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute. Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau socul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.
muraru raluca
muraru raluca
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 48

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de paul_A Vin Feb 26, 2010 9:57 pm

noua nu prea ne plac sarmalele de post...mai bine improvizez altceva
paul_A
paul_A
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de madalina Vin Mar 12, 2010 4:56 pm

muraru raluca a scris:Icre de post

Timp de preparare:

30 min

Ingrediente:
4 cesti suc de rosii, 1 ceasca gris, 1/2 lamiie, 1/2 ceasca ulei, sare sau vegeta dupa gust

Mod de preparare: Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se ingroasa (sa nu prinda cocoloase). Se pune vasul la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu uleiul (de preferinta cu mixerul). Dupa ulei se pune zeama de lamiie ce ii da o culoare rozie.
Se serveste pe piine
foarte bune aceste icre,le fac in fiecare post Retete fara carne .......retete de post 693395
madalina
madalina
Mamica eleganta
Mamica eleganta

Varsta : 45

http://in-casuta-cu-povesti.hitforum.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 13, 2010 8:15 pm

Supa de rosii

Ingrediente:
1 ceasca cu orez, 1 l. suc de rosii, 2 linguri de ulei,1 morcov (optional), sare, piper (dupa gust), 1 lingurita de zahar (dupa gust),1 legatura de patrunjel

Mod de preparare:
Orezul se fierbe impreuna cu morcovul intr-un l. de apa timp de 20 de minute.
Se adauga sucul de rosii, uleiul, sarea, piperul, zaharul.
Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se presara cu patrunjel tocat marunt si se serveste.


Supa-crema de rosii

Ingrediente:
1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion), 2 dovlecei taiati rondele subtiri (optional), 4 cartofi, 1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici), 3 catei de usturoi, 1/2 cana cu ulei, 1 lingurita de zahar, sare, piper, 2 foi de dafin

Mod de preparare:
Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, se adauga dovleceii si apoi rosiile decojite taiate in sferturi si cartofii taiati cubulete.
Se lasa sa fiarba 10 minute.
Se adauga 1,5 l. apa, piperul, sarea, zaharul, usturoiul taiat marunt si foile de dafin.
Se acopera oala si se lasa sa fiarba cca. 40 de minute
Se scot foile de dafin iar apoi zarzavaturile, care se paseaza si se adauga inapoi in supa.
Se adauga patrunjel tocat fin si se serveste cu crutoane.



Supa de cartofi

Ingrediente:
1 kg. cartofi, 200 g. ceapa, 100 gr. morcovi (optional), 50 ml. ulei, 1 foaie dafin, 1 legatura patrunjel, boia, sare, piper

Mod de preparare:
Ceapa, morcovii si cartofii se curata.
Ceapa si morcovii se taie marunt si se inabusa impreuna cu 1 lingurita de boia intr-o cratita cu ulei si putina apa pana se inmoaie, dupa care se adauga cartofii taiati cubulete, apa si sare.
Supa este gata cand cartofii sunt fierti.
Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt si (optional) piper pisat presarat deasupra.
Se poate adauga si otet dupa preferinte.


Supa-crema de ciuperci

Ingrediente:
500 g. ciuperci, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina, 1 pastarnac, 1 lingura de faina, 1 legatura de patrunjel, 100 g. margarina, sare, piper

Mod de preparare:
Zarzavaturile se curata, se spala, se dau pe razatoare si impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la fiert in 2 l. de apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se strecoara.
Ciupercile se curata, se taie felii subtiri si se pun la calit in margarina incinsa.
Se presara faina si se adauga o cana din zeama in care au fiert zarzavaturile.
Cand ciupercile sunt fierte, se paseaza si se trec prin sita impreuna cu zarzavaturile fierte.
Piureul obtinut se subtiaza cu zeama de la fiert, se adauga cateva felii de ciuperci si se mai
lasa sa fiarba.
La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt.



Supa-crema de fasole

Ingrediente:
500 g. fasole boabe, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei, sare, piper, crutoane

Mod de preparare:
Fasolea se spala, se fierbe in apa calda cu sare, se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune din nou la fiert in apa calda.
Aceasta operatie se repeta de 3-4 ori.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ceapa si morcovul taiate marunt si se fierbe foarte bine.
Dupa ce s-au fiert toate, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se subtiaza cu zeama
in care au fiert.
Se pun inapoi la fiert, se adauga uleiul, se potriveste de sare si piper iar la sfarsit se presara verdeata tocata marunt.
Se serveste cu crutoane.


Supa-crema de porumb

Ingrediente:
1 conserva porumb boabe, 1 ceapa, ulei, zeama de lamaie, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in ulei.
Se adauga 1/2 l. apa si porumbul.
Se fierb impreuna 20 de minute, apoi se paseaza compozitia.
Se pune din nou la fiert, se adauga 2 linguri de boabe de porumb, sare, piper si zeama de lamaie.
La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste fierbinte.
Se poate adauga ardei iute tocat marunt (dupa gust).



Supa-crema de praz

Ingrediente:
1/2 kg. praz, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei, sare, piper, crutoane

Mod de preparare:
Ceapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt .
Se fierb bine in 2 l. de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se amesteca cu zeama.
Se pun din nou la fiert, se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt .
Se serveste cu crutoane.
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 13, 2010 8:27 pm

Supa de ceapa

Ingrediente:
3 cepe, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 pastarnac, 3 linguri de ulei, 1 lingura de faina, sare, crutoane

Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie solzi, se caleste in ulei si se adauga putin cate putin faina, amestecandu-se continuu.
Zarzavaturile se curata, se dau pe razatoare si se fierb intr-un litru de apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert, se strecoara iar zeama obtinuta se pune peste ceapa calita.
Se lasa la fiert pana se inmoaie bine ceapa si se potriveste de sare.
Se serveste cu crutoane.


Supa de gulii

Ingrediente:
4 gulii, 2 linguri de ulei, 1 lingura de faina, 2 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, sare, piper

Mod de preparare:
Guliile se curata, se taie cubulete si se calesc in ulei incins.
Se adauga 2 l. de apa si se lasa la fiert.
Faina se rumeneste in ulei incins, se stinge cu 1 cana de apa si se adauga usturoiul pisat.
Cand guliile sunt fierte se adauga rantasul.
La sfarsit se potriveste de sare si piper si se presara patrunjelul tocat marunt.


Supa de spanac

Ingrediente:
750 g. frunze de spanac, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 6 linguri de ulei, sare, piper

Mod de preparare:
Se spala spanacul si se pune la fiert in 1/2 l. apa cu sare timp de 3 minute.
Se strecoara si se taie marunt.
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei.
Se adauga spanacul si se caleste putin, se adauga zeama in care a fiert spanacul, sarea, piperul si se lasa pe foc mic inca 10 minute.


Supa de conopida

Ingrediente:
1 conopida potrivita, 3 cartofi (optional), 3 linguri margarina(sau ulei), 2 linguri faina, 1 legatura patrunjel tocat marunt, sare, piper

Mod de preparare:
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele grase.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert impreuna cu conopida pentru cca. 25 de minute.
Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul.
Se topeste margarina intr-o craticioara, se adauga faina amestecandu-se continuu pana capata o culoare aurie.
Se adauga putin din supa fierbinte, treptat ca sa nu se faca gogoloase.
Se adauga apoi acest amestec in oala mare cu supa.
Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se adauga patrunjelul tocat.
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 13, 2010 8:30 pm

Papricas de cartofi

Ingrediente:
1 kg. cartofi, 1 ceapa, sare, boia dulce , 2 catei usturoi

Mod de preparare:
Se curata ceapa si cartofii.
Se spala si se pun la calit intr-o lingura de ulei.
Se pun 4 boabe de piper, o lingurita de boia dulce, sare si apa cat cuprinde.
In timpul fierberii se adauga 1 lingurita vegeta.
Spre sfarsit se poate pune patrunjel tocat, sau urzici curatate (doar o mana).
Se presara usturoiul pisat.
Se tine acoperit, dupa fierbere, inca 10 minute.
Se serveste cu salata verde sau muraturi.


Ciorba de loboda

Ingrediente:
2 legaturi de loboda, 1 morcov, 1 legatura ceapa verde, o legatura untisor, 1 legaturi stevie, 6 boabe piper, 1 lingura rasa vegeta, marar, 1/2 kg. bors sau zeama de varza murata (din butoiul personal de varza murata).

Mod de preparare:
Se curata toate verdeturile de cozile mai groase, se spala, la fel si morcovul.
Se taie in fasii mari apoi se calesc intr-o lingura de ulei.
Se toarna 1-1/2 l apa, piper, vegeta si se fierbe la foc potrivit.
Spre sfarsit se toarna borsul sau zeama de varza si se mai da un clocot, doua.
Se serveste cu paine prajita.


Mancare de praz cu cartofi si masline

Ingrediente:
3 fire praz, o ceapa mijlocie, 2 cartofi mijlocii, boia dulce , 100g masline, o lingura de ulei, sare, 5 boabe de piper, o lingurita vegeta sau delikat, apa cat cuprinde

Mod de preparare:
Se curata prazul, ceapa si se taie rondele.
Se inmoaie intr-o lingura de ulei la foc potrivit.
Se pun apoi cartofii curatati si spalati, taiati cubulete, se sareaza putin, se adauga vegeta - o lingurita sau dupa gust, boia dulce (daca se poate de Cluj ,de la piata - da culoare splendida mancarii), 5 boabe de piper.
Se toarna apa cat cuprinde mancarea, se pun maslinele in cratita si se fierbe compozitia 20-25 minute.
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 13, 2010 8:32 pm

Gulii umplute cu ciuperci

Ingrediente:
6 gulii, 1/2 kg. de ciuperci (ghebe daca este posibil), 2 linguri de orez, 1 ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper macinat

Mod de preparare:
Guliile se curata de coaja si li se scobeste miezul.
Ciupercile se toaca marunt si se innabusa in ulei, impreuna cu ceapa tocata.
Cand sunt aproape gata, se adauga orezul bine spalat si 1 pahar cu apa, lasandu-se la foc mic pana scade zeama.
Se sareaza, pipereaza, se adauga patrunjelul verde tocat.
Se umple guliile cu amestecul obtinut si se pun la fiert intr-o cratita cu ulei si 1 pahar cu apa.
Se dau la cuptor si se lasa pana cand se rumenesc.


Sarmale de post

Ingrediente:
3 cani de orez, 2 cepe mari, un pumn de stafide, 1/2 mar ras (optional), foi de varza murata, bulion, patlagele rosii, zeama de varza, untdelemn, sare, piper macinat, maghiran

Mod de preparare:
Intr-o tigaie se rumeneste ceapa taiata marunt.
Peste ceapa se adauga orezul.
Se lasa pe foc pana devine auriu.
Se adauga stafidele si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar dupa gust.
Cu acest amestec se umplu frunzele de varza.
Aveti grija sa nu umpleti prea tare foile de varza deoarece orezul se umfla la fierbere si le poate rupe.
Intr-o cratita se aseaza un strat de varza acra, taiata fideluta, apoi se pun sarmalele, apoi iar se asterne un strat de varza taiata si tot asa.
Se adauga putina zeama de varza si untdelemn, astfel incat sarmalele sa fie destul de grase.
Pe deasupra, fie se toarna bulion, fie se pun patlagele rosii taiate sub forma unor rondele foarte subtiri.
Sarmalele se pun la fiert la foc foarte mic, lasandu-le pana cand se fierbe orezul.
La sfarsit se pot baga si la cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 13, 2010 8:35 pm

Pilaf de urzici

Ingrediente:
1 kg. urzici, 1 pumn de orez, 1 ceapa mare, cateva linguri cu ulei, sare, piper macinat, 1 lingura de bulion

Mod de preparare:
Urzicile se curata si se spala foarte bine.
Se pun la fiert in apa sarat si clocotita, lasandu-le sa fiarba 2 minute, dupa care se strecoara. Zeama in care au fiert urzicile se pastreaza.
Ceapa se toaca si se rumeneste in ulei, cand aceasta este gata, se adauga si orezul, care se lasa si el sa se rumeneasca.
Se stinge cu putina apa din aceea in care au fiert urzicile.
Se lasa apoi la foc mic, pana scade destul.
Atunci se adauga si urzicile si se mai lasa 10 minute la foc mic.


Mancare de spanac

Ingrediente :
1 kg. spanac, 1 ceapa mare, 2-3 catei usturoi, 1 pumn de orez, ulei, zeama de la 1 lamaie, sare, piper macinat

Mod de preparare:
Spanacul se curata, apoi se spala bine.
Se opareste in doua ape.
Ceapa se taie marunt si se pune la rumenit in putin ulei.
Cand ceapa s-a rumenit se adauga spanacul oparit si orezul.
Se amesteca si se adauga un pic de apa, atat cat sa acopere spanacul.
Se lasa la foc mic, pana cand orezul este fiert.
Daca e nevoie se mai adauga apa pe parcurs.
Spre final se adauga si cateii de usturoi taiati marunt.
Se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Se serveste rece.
Tot in acest fel se poate pregati si mancarea de stevie.
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 13, 2010 8:37 pm

Macaroane cu masline

Ingrediente:
1 ceasca masline negre, 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca ulei, 1 ardei verde, 1/2 kg rosii decojite si taiate felii subtiri sau rosii in bulion, sare, piper, 1/2 kg macaroane, verdeata

Mod de preparare:
Se scot samburii maslinelor, se pun in apa rece, se fierb 5 minute si se strecoara.
Se caleste ceapa in ulei pana se rumeneste.
Se adauga apoi ardeiul si rosiile.
Sosul se fierbe aproximativ 15 minute.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Catre sfarsit se adauga si maslinele fara samburi.
Macaroanele se fierb in apa cu sare, se strecoara, se rastoarna pe platou si se garnisesc cu sosul de masline.
Se servesc fierbinti.
Cantitatile sunt pentru 5 persoane.


Macaroane cu ciuperci

Ingrediente:
1/2 kg. ciuperci, 1/2 ceasca ulei, 2 capatani usturoi pisat, 1 ceapa tocata marunt, 1 lingura cu faina, 2 linguri cu margarina, 100 g. mazare, patrunjel verde, 1/2 kg. macaroane

Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se taie felii si se pun intr-o cratita cu uleiul, usturoiul, si patrunjelul.
Se fierb pana scad bine.
Se adauga mazarea, se sareaza si se tin acoperite inca 30 minute pe foc mic.
Separat se fierb macaroanele si se strecoara.
Se aseaza pe platou, se toarna deasupra margarina topita si sosul de ciuperci.
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de STEF30IASI Sam Mar 13, 2010 8:40 pm

Chiftelute din ciuperci

Ingrediente:
1/2 kg ciuperci (din conserva), 1 ceapa potrivita tocata foarte marunt sau rasa pe razatoarea mica, 4 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare, piper, cimbru, 1 legatura de patrunjel si 1 legatura de marar tocate fin, ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Se taie ciupercile marunt.
Intr-un castron se amesteca cu toate celelalte ingrediente pana se obtine o compozitie omogena. Se iau din compozitie cu lingurita "mingiute" si se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu cartofi fierti sau prajiti.
Se garnisesc cu verdeata tocata marunt.


Orez cu ciuperci

Ingrediente:
1/2 kg. orez, 1/4 kg. ciuperci, 1 ceasca de ulei, 4 cepe, 1 capatana de usturoi, 1 ardei verde, cimbru, sare, piper, 2 foi de dafin, 1 legatura de marar

Mod de preparare:
Ceapa si ardeiul, taiate solzi, se calesc in ulei.
Se adauga orezul bine spalat si se caleste cam 2 minute.
Se adauga apa (la 1 ceasca cu orez - 3 cesti cu apa).
Se pun imediat si ciupercile spalate si taiate feliute, usturoiul tocat marunt, sarea,piperul si foile de dafin.
Se amesteca sa nu se lipeasca.
La sfarsit se presara marar verde tocat marunt.


Mancare de mazare cu cartofi

Ingrediente:
1 1/2 kg mazare curatata, 1 1/2 ceasca ulei, 1 legatura de ceapa verde, 2 cepe taiate marunt, 5 cartofi, 1 morcov, 4-5 rosii, 1 legatura de marar verde, sare, piper

Mod de preparare :
Ceapa si morcovul taiate felii subtiri se calesc in ulei.
Se adauga mazarea si se pune apa.
Daca se foloseste mazare proaspata se adauga atata apa cat sa o acopere, daca se foloseste mazare din conserva se pune mai putina apa, pentru ca se fierbe mai repede.
Cartofii curatati si taiati in doua se adauga la aproximativ 10-15 minute dupa mazare.
Cand s-au fiert se adauga sucul de rosii, sarea si piperul iar cand mancarea este gata se adauga mararul tocata marunt.
avatar
STEF30IASI
Mamica cocheta
Mamica cocheta

Varsta : 46

Sus In jos

Retete fara carne .......retete de post Empty Re: Retete fara carne .......retete de post

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum