Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 72 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 72 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete fara carne .......retete de post
+5
muraru raluca
elena
paul_A
teodoraion
STEF30IASI
9 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Retete fara carne .......retete de post
Pastai
Ingrediente :
-pastai
-ceapa
-putin ulei pentru calit ( undit )
-sare , piper , delikat
-bulion
Mod de preparare :
Eu am avut pastaile puse la concgelator .
Ele in prealabil au fost curatate , spalate si oparite si apoi puse la congelator .
Acum le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete si am facut mancarea .
Am curatat cateva cepe , le-am tocat si si le-am calit in putin ulei .
Am adaugat pastaile , putina sare , piper si delikat si le-am lasat sa fiarba .
La urma am adaugat putin bulion si am mai lasat putin pe foc.
OPTIONAL :
Am pregatit si mujdei de usturoi cu smantana .
POFTA MARE SI BUNA !!!!!STEFANIA .
Ingrediente :
-pastai
-ceapa
-putin ulei pentru calit ( undit )
-sare , piper , delikat
-bulion
Mod de preparare :
Eu am avut pastaile puse la concgelator .
Ele in prealabil au fost curatate , spalate si oparite si apoi puse la congelator .
Acum le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete si am facut mancarea .
Am curatat cateva cepe , le-am tocat si si le-am calit in putin ulei .
Am adaugat pastaile , putina sare , piper si delikat si le-am lasat sa fiarba .
La urma am adaugat putin bulion si am mai lasat putin pe foc.
OPTIONAL :
Am pregatit si mujdei de usturoi cu smantana .
POFTA MARE SI BUNA !!!!!STEFANIA .
Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Dum Iun 20, 2010 10:27 pm, editata de 1 ori
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
imi place mult ..mananc si eu de obicei..
azi am facut fasole boabe frecata cu ulei si cu ceapa imi place mult..
azi am facut fasole boabe frecata cu ulei si cu ceapa imi place mult..
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Retete fara carne .......retete de post
noua ne plac mai mult icrele de fasole
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Retete fara carne .......retete de post
pai florin..cred ca e acelasi lucru...tu cum faci icre de fasole?
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Retete fara carne .......retete de post
adica cu ceapa si cu gris, cu ulei si cu ceapa cred ca este fasolea batuta...sau asa stiu noi
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Retete fara carne .......retete de post
super topicul asta...astept retete...o sa intru des sa ma inspir, a inceput postul...
elena- Mamica cocheta
Re: Retete fara carne .......retete de post
paul_A a scris:adica cu ceapa si cu gris, cu ulei si cu ceapa cred ca este fasolea batuta...sau asa stiu noi
in afara de gris restul pun..si pun putin piper si zeama de lamaie sau otet...tocmai am facut azi
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Retete fara carne .......retete de post
****Supa crema de legume cu crutoane
Ingrediente: morcov, radacina de patrunjel si telina, cartofi, ceapa, varza verde si conopida, daca este.
Mod de preparare=Zarzavaturile se curata, se spala si se fierb bine in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine se scurg, se paseaza cu mixerul. Legumele pasate foarte bine se pun in zeama in care au fiert, se adauga uleiul, verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Se serveste cu crutoane.
Crutoanele sunt niste felii de paine care se ung cu margarina si se taie cubulete mici, dupa care se pun intr-o tava unsa cu margarina si se dau la cuptor pana se rumenesc.
****Ciuperci ŕ la grec
Ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, vin, lamaie, verdeata, sare si piper.
Mod de preparare=Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati mari. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei incins, se adauga ciupercile, vinul si se lasa la fiert.
Cand s-au inmuiat ciupercile se adauga zeama de lamaie, verdeata tocata marunt si se mai fierbe foarte putin. Se pune sare si piper, dupa gust.
Prajitura cu miere si nuci
Ingrediente: bicarbonat, miere de albine, faina, ulei, drojdie, sare, dulceata, nuci, zahar, margarina.
Mod de preparare
Mierea amestecata cu bicarbonatul se pun intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste. Se toarna peste faina si se adauga uleiul, drojdia inmuiata si sarea. Se framanta si se lasa o jumatate de ora. Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi care se ung cu dulceata de care aveti si se presoara cu nuci si zahar. Fiecare foaie se ruleaza, nu prea strans, si se asaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se taie felii groase din acea rulada si se dau la cuptor.
Ingrediente: morcov, radacina de patrunjel si telina, cartofi, ceapa, varza verde si conopida, daca este.
Mod de preparare=Zarzavaturile se curata, se spala si se fierb bine in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine se scurg, se paseaza cu mixerul. Legumele pasate foarte bine se pun in zeama in care au fiert, se adauga uleiul, verdeata tocata marunt si se potriveste de sare si piper. Se serveste cu crutoane.
Crutoanele sunt niste felii de paine care se ung cu margarina si se taie cubulete mici, dupa care se pun intr-o tava unsa cu margarina si se dau la cuptor pana se rumenesc.
****Ciuperci ŕ la grec
Ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, vin, lamaie, verdeata, sare si piper.
Mod de preparare=Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati mari. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei incins, se adauga ciupercile, vinul si se lasa la fiert.
Cand s-au inmuiat ciupercile se adauga zeama de lamaie, verdeata tocata marunt si se mai fierbe foarte putin. Se pune sare si piper, dupa gust.
Prajitura cu miere si nuci
Ingrediente: bicarbonat, miere de albine, faina, ulei, drojdie, sare, dulceata, nuci, zahar, margarina.
Mod de preparare
Mierea amestecata cu bicarbonatul se pun intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste. Se toarna peste faina si se adauga uleiul, drojdia inmuiata si sarea. Se framanta si se lasa o jumatate de ora. Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi care se ung cu dulceata de care aveti si se presoara cu nuci si zahar. Fiecare foaie se ruleaza, nu prea strans, si se asaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se taie felii groase din acea rulada si se dau la cuptor.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete fara carne .......retete de post
****Ciorba de zarzavaturi
Ingrediente: cartofi, ceapa, morcov, telina, patrunjel (radacini), ardei, bors acru, pasta de tomate, patrunjel verde si sare.
Mod de preparare=Se taie ceapa cubulete/ pestisor si, impreuna cu morcovul, radacinile de telina si patrunjel, se pune la fiert intr-un vas cu un sfert de apa din cantitatea totala. Apoi se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert, apoi spre final se adauga uleiul, sarea dupa gust, pasta de tomate si bors acru. Pasta de tomate se mai poate amesteca cu uleiul incins intr-o tigaie si apoi se toarna aceasta compozitie peste ciorba preparata. La sfarsit se adauga leustean taiat si patrunjel.
****Sarmalute in frunza de stevie
Ingrediente: ceapa, ulei, orez, morcov, radacina de telina si patrunjel, frunze de patrunjel, bulion, sare, piper, bors acru si frunze de stevie.
Mod de preparare=Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, morcovul ras, radacinile de telina si patrunjel. Se toaca patrunjelul verde si se amesteca in compozitie. Se adauga sare si piper dupa gust.
In umplutura se pot pune ciupercute taiate, soia granule etc. Frunzele de stevie se oparesc, apoi se umplu cu compozitia obtinuta. Sarmalele se pun intr-o cratita unsa cu ulei, se adauga sosul obtinut din bulion si bors acru, apoi se fierb la cuptor.
****Salata de fructe
Ingrediente: portocale, banane, mere, kiwi, grapefruit (in functie de gusturi), zahar vanilat
Mod de preparare=Fructele se curata, se taie cuburi si se amesteca. Dupa preferinta, se adauga zahar vanilat.
Ingrediente: cartofi, ceapa, morcov, telina, patrunjel (radacini), ardei, bors acru, pasta de tomate, patrunjel verde si sare.
Mod de preparare=Se taie ceapa cubulete/ pestisor si, impreuna cu morcovul, radacinile de telina si patrunjel, se pune la fiert intr-un vas cu un sfert de apa din cantitatea totala. Apoi se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert, apoi spre final se adauga uleiul, sarea dupa gust, pasta de tomate si bors acru. Pasta de tomate se mai poate amesteca cu uleiul incins intr-o tigaie si apoi se toarna aceasta compozitie peste ciorba preparata. La sfarsit se adauga leustean taiat si patrunjel.
****Sarmalute in frunza de stevie
Ingrediente: ceapa, ulei, orez, morcov, radacina de telina si patrunjel, frunze de patrunjel, bulion, sare, piper, bors acru si frunze de stevie.
Mod de preparare=Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, morcovul ras, radacinile de telina si patrunjel. Se toaca patrunjelul verde si se amesteca in compozitie. Se adauga sare si piper dupa gust.
In umplutura se pot pune ciupercute taiate, soia granule etc. Frunzele de stevie se oparesc, apoi se umplu cu compozitia obtinuta. Sarmalele se pun intr-o cratita unsa cu ulei, se adauga sosul obtinut din bulion si bors acru, apoi se fierb la cuptor.
****Salata de fructe
Ingrediente: portocale, banane, mere, kiwi, grapefruit (in functie de gusturi), zahar vanilat
Mod de preparare=Fructele se curata, se taie cuburi si se amesteca. Dupa preferinta, se adauga zahar vanilat.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete fara carne .......retete de post
teodoraion a scris:paul_A a scris:adica cu ceapa si cu gris, cu ulei si cu ceapa cred ca este fasolea batuta...sau asa stiu noi
in afara de gris restul pun..si pun putin piper si zeama de lamaie sau otet...tocmai am facut azi
da exact asa fac si eu icrele
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Retete fara carne .......retete de post
*****Bors de hribi cu cartofi
Ingrediente: hribi congelati sau uscati, ceapa, morcov, cartofi, radacina de telina, patrunjel verde, bors acru si ulei.
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si impreuna cu morcovul, telina radacina (date prin razatoare) se pun la fiert impreuna si cu hribii taiati fidelute sau cubulete. Apoi se adauga cartofii taiati cuburi, sarea si piperul, dupa gust. Cand toate sunt fierte, se adauga borsul acru dupa gust. Uleiul se incinge si se adauga putin bulion, apoi se pune in ciorba. Se adauga verdeata: patrunjel, leustean.
****Stufat de mazare
Mazarea si ciupercile se spala cu apa calduta. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar ardeii si rosiile se taie felii. Se amesteca totul, se pune ulei, sare, piper, apa si se lasa la cuptor pana scade. La sfarsit se adauga verdeata taiata marunt.
*****Prajitura cu morcov
Se rade morcovul prin razatoarea mica, se freaca apoi cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si se lasa la racit. Se adauga faina, bicarbonatul, se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. O jumatate de aluat se intinde in tava (tava este unsa cu margarina
si tapetata cu faina) peste care se asaza un strat de gem de prune sau oricare alt soi, dupa care se acopera cu cea de a doua jumatate de aluat si se pune la cuptor.
POFTA BUNA :pupicei: :pupicei: :pupicei:
Ingrediente: hribi congelati sau uscati, ceapa, morcov, cartofi, radacina de telina, patrunjel verde, bors acru si ulei.
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si impreuna cu morcovul, telina radacina (date prin razatoare) se pun la fiert impreuna si cu hribii taiati fidelute sau cubulete. Apoi se adauga cartofii taiati cuburi, sarea si piperul, dupa gust. Cand toate sunt fierte, se adauga borsul acru dupa gust. Uleiul se incinge si se adauga putin bulion, apoi se pune in ciorba. Se adauga verdeata: patrunjel, leustean.
****Stufat de mazare
Mazarea si ciupercile se spala cu apa calduta. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar ardeii si rosiile se taie felii. Se amesteca totul, se pune ulei, sare, piper, apa si se lasa la cuptor pana scade. La sfarsit se adauga verdeata taiata marunt.
*****Prajitura cu morcov
Se rade morcovul prin razatoarea mica, se freaca apoi cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si se lasa la racit. Se adauga faina, bicarbonatul, se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. O jumatate de aluat se intinde in tava (tava este unsa cu margarina
si tapetata cu faina) peste care se asaza un strat de gem de prune sau oricare alt soi, dupa care se acopera cu cea de a doua jumatate de aluat si se pune la cuptor.
POFTA BUNA :pupicei: :pupicei: :pupicei:
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete fara carne .......retete de post
foarte interesante retetele .....
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Icre de post
Timp de preparare:
30 min
Ingrediente:
4 cesti suc de rosii, 1 ceasca gris, 1/2 lamiie, 1/2 ceasca ulei, sare sau vegeta dupa gust
Mod de preparare: Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se ingroasa (sa nu prinda cocoloase). Se pune vasul la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu uleiul (de preferinta cu mixerul). Dupa ulei se pune zeama de lamiie ce ii da o culoare rozie.
Se serveste pe piine
Timp de preparare:
30 min
Ingrediente:
4 cesti suc de rosii, 1 ceasca gris, 1/2 lamiie, 1/2 ceasca ulei, sare sau vegeta dupa gust
Mod de preparare: Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se ingroasa (sa nu prinda cocoloase). Se pune vasul la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu uleiul (de preferinta cu mixerul). Dupa ulei se pune zeama de lamiie ce ii da o culoare rozie.
Se serveste pe piine
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete fara carne .......retete de post
eu fac icre de post cu fasole...chiar azi am facut, mi-au iesit foarte bune m-a laudat si sotul
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Retete fara carne .......retete de post
eu am facut sarmale de post
2-3cepe
3-4 morcovi
orez
bulion
stafide
gris
se toaca ceapa si se caleste in ulei.morcovi se da pe razatoarea mica si se pune peste ceapa se adauga orezul,bulionul,stafidele,vegeta , se lasa sa se caleasca un pic piper si 2-3 linguri de gris ca sa se lege se lasa sa se reaceasca un pic si se umple foile de varza cu compazitia este o bunatate
2-3cepe
3-4 morcovi
orez
bulion
stafide
gris
se toaca ceapa si se caleste in ulei.morcovi se da pe razatoarea mica si se pune peste ceapa se adauga orezul,bulionul,stafidele,vegeta , se lasa sa se caleasca un pic piper si 2-3 linguri de gris ca sa se lege se lasa sa se reaceasca un pic si se umple foile de varza cu compazitia este o bunatate
flo09- Mamica rafinata
Re: Retete fara carne .......retete de post
si eu fac sarmalute ...o geniala idee flo
sarmale de post cu ciuperci
Ingrediente:
2 cepe, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ceasca de orez, 1/2kg ciuperci (ghebe),
1 lingurita gris, sare, piper, ulei, 100 ml suc de rosii sau sos de rosii, varza pentru impachetat sarmalutele, (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).
Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr/o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate). Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute. Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau socul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.
sarmale de post cu ciuperci
Ingrediente:
2 cepe, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ceasca de orez, 1/2kg ciuperci (ghebe),
1 lingurita gris, sare, piper, ulei, 100 ml suc de rosii sau sos de rosii, varza pentru impachetat sarmalutele, (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).
Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr/o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate). Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute. Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau socul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Retete fara carne .......retete de post
noua nu prea ne plac sarmalele de post...mai bine improvizez altceva
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Retete fara carne .......retete de post
foarte bune aceste icre,le fac in fiecare postmuraru raluca a scris:Icre de post
Timp de preparare:
30 min
Ingrediente:
4 cesti suc de rosii, 1 ceasca gris, 1/2 lamiie, 1/2 ceasca ulei, sare sau vegeta dupa gust
Mod de preparare: Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se ingroasa (sa nu prinda cocoloase). Se pune vasul la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu uleiul (de preferinta cu mixerul). Dupa ulei se pune zeama de lamiie ce ii da o culoare rozie.
Se serveste pe piine
Re: Retete fara carne .......retete de post
Supa de rosii
Ingrediente:
1 ceasca cu orez, 1 l. suc de rosii, 2 linguri de ulei,1 morcov (optional), sare, piper (dupa gust), 1 lingurita de zahar (dupa gust),1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Orezul se fierbe impreuna cu morcovul intr-un l. de apa timp de 20 de minute.
Se adauga sucul de rosii, uleiul, sarea, piperul, zaharul.
Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se presara cu patrunjel tocat marunt si se serveste.
Supa-crema de rosii
Ingrediente:
1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion), 2 dovlecei taiati rondele subtiri (optional), 4 cartofi, 1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici), 3 catei de usturoi, 1/2 cana cu ulei, 1 lingurita de zahar, sare, piper, 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, se adauga dovleceii si apoi rosiile decojite taiate in sferturi si cartofii taiati cubulete.
Se lasa sa fiarba 10 minute.
Se adauga 1,5 l. apa, piperul, sarea, zaharul, usturoiul taiat marunt si foile de dafin.
Se acopera oala si se lasa sa fiarba cca. 40 de minute
Se scot foile de dafin iar apoi zarzavaturile, care se paseaza si se adauga inapoi in supa.
Se adauga patrunjel tocat fin si se serveste cu crutoane.
Supa de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 200 g. ceapa, 100 gr. morcovi (optional), 50 ml. ulei, 1 foaie dafin, 1 legatura patrunjel, boia, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii si cartofii se curata.
Ceapa si morcovii se taie marunt si se inabusa impreuna cu 1 lingurita de boia intr-o cratita cu ulei si putina apa pana se inmoaie, dupa care se adauga cartofii taiati cubulete, apa si sare.
Supa este gata cand cartofii sunt fierti.
Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt si (optional) piper pisat presarat deasupra.
Se poate adauga si otet dupa preferinte.
Supa-crema de ciuperci
Ingrediente:
500 g. ciuperci, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina, 1 pastarnac, 1 lingura de faina, 1 legatura de patrunjel, 100 g. margarina, sare, piper
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curata, se spala, se dau pe razatoare si impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la fiert in 2 l. de apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se strecoara.
Ciupercile se curata, se taie felii subtiri si se pun la calit in margarina incinsa.
Se presara faina si se adauga o cana din zeama in care au fiert zarzavaturile.
Cand ciupercile sunt fierte, se paseaza si se trec prin sita impreuna cu zarzavaturile fierte.
Piureul obtinut se subtiaza cu zeama de la fiert, se adauga cateva felii de ciuperci si se mai
lasa sa fiarba.
La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt.
Supa-crema de fasole
Ingrediente:
500 g. fasole boabe, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei, sare, piper, crutoane
Mod de preparare:
Fasolea se spala, se fierbe in apa calda cu sare, se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune din nou la fiert in apa calda.
Aceasta operatie se repeta de 3-4 ori.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ceapa si morcovul taiate marunt si se fierbe foarte bine.
Dupa ce s-au fiert toate, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se subtiaza cu zeama
in care au fiert.
Se pun inapoi la fiert, se adauga uleiul, se potriveste de sare si piper iar la sfarsit se presara verdeata tocata marunt.
Se serveste cu crutoane.
Supa-crema de porumb
Ingrediente:
1 conserva porumb boabe, 1 ceapa, ulei, zeama de lamaie, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in ulei.
Se adauga 1/2 l. apa si porumbul.
Se fierb impreuna 20 de minute, apoi se paseaza compozitia.
Se pune din nou la fiert, se adauga 2 linguri de boabe de porumb, sare, piper si zeama de lamaie.
La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste fierbinte.
Se poate adauga ardei iute tocat marunt (dupa gust).
Supa-crema de praz
Ingrediente:
1/2 kg. praz, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei, sare, piper, crutoane
Mod de preparare:
Ceapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt .
Se fierb bine in 2 l. de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se amesteca cu zeama.
Se pun din nou la fiert, se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt .
Se serveste cu crutoane.
Ingrediente:
1 ceasca cu orez, 1 l. suc de rosii, 2 linguri de ulei,1 morcov (optional), sare, piper (dupa gust), 1 lingurita de zahar (dupa gust),1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Orezul se fierbe impreuna cu morcovul intr-un l. de apa timp de 20 de minute.
Se adauga sucul de rosii, uleiul, sarea, piperul, zaharul.
Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se presara cu patrunjel tocat marunt si se serveste.
Supa-crema de rosii
Ingrediente:
1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion), 2 dovlecei taiati rondele subtiri (optional), 4 cartofi, 1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici), 3 catei de usturoi, 1/2 cana cu ulei, 1 lingurita de zahar, sare, piper, 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, se adauga dovleceii si apoi rosiile decojite taiate in sferturi si cartofii taiati cubulete.
Se lasa sa fiarba 10 minute.
Se adauga 1,5 l. apa, piperul, sarea, zaharul, usturoiul taiat marunt si foile de dafin.
Se acopera oala si se lasa sa fiarba cca. 40 de minute
Se scot foile de dafin iar apoi zarzavaturile, care se paseaza si se adauga inapoi in supa.
Se adauga patrunjel tocat fin si se serveste cu crutoane.
Supa de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 200 g. ceapa, 100 gr. morcovi (optional), 50 ml. ulei, 1 foaie dafin, 1 legatura patrunjel, boia, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii si cartofii se curata.
Ceapa si morcovii se taie marunt si se inabusa impreuna cu 1 lingurita de boia intr-o cratita cu ulei si putina apa pana se inmoaie, dupa care se adauga cartofii taiati cubulete, apa si sare.
Supa este gata cand cartofii sunt fierti.
Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt si (optional) piper pisat presarat deasupra.
Se poate adauga si otet dupa preferinte.
Supa-crema de ciuperci
Ingrediente:
500 g. ciuperci, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina, 1 pastarnac, 1 lingura de faina, 1 legatura de patrunjel, 100 g. margarina, sare, piper
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curata, se spala, se dau pe razatoare si impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la fiert in 2 l. de apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se strecoara.
Ciupercile se curata, se taie felii subtiri si se pun la calit in margarina incinsa.
Se presara faina si se adauga o cana din zeama in care au fiert zarzavaturile.
Cand ciupercile sunt fierte, se paseaza si se trec prin sita impreuna cu zarzavaturile fierte.
Piureul obtinut se subtiaza cu zeama de la fiert, se adauga cateva felii de ciuperci si se mai
lasa sa fiarba.
La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt.
Supa-crema de fasole
Ingrediente:
500 g. fasole boabe, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei, sare, piper, crutoane
Mod de preparare:
Fasolea se spala, se fierbe in apa calda cu sare, se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune din nou la fiert in apa calda.
Aceasta operatie se repeta de 3-4 ori.
Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ceapa si morcovul taiate marunt si se fierbe foarte bine.
Dupa ce s-au fiert toate, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se subtiaza cu zeama
in care au fiert.
Se pun inapoi la fiert, se adauga uleiul, se potriveste de sare si piper iar la sfarsit se presara verdeata tocata marunt.
Se serveste cu crutoane.
Supa-crema de porumb
Ingrediente:
1 conserva porumb boabe, 1 ceapa, ulei, zeama de lamaie, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in ulei.
Se adauga 1/2 l. apa si porumbul.
Se fierb impreuna 20 de minute, apoi se paseaza compozitia.
Se pune din nou la fiert, se adauga 2 linguri de boabe de porumb, sare, piper si zeama de lamaie.
La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste fierbinte.
Se poate adauga ardei iute tocat marunt (dupa gust).
Supa-crema de praz
Ingrediente:
1/2 kg. praz, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei, sare, piper, crutoane
Mod de preparare:
Ceapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt .
Se fierb bine in 2 l. de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se amesteca cu zeama.
Se pun din nou la fiert, se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt .
Se serveste cu crutoane.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Supa de ceapa
Ingrediente:
3 cepe, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 pastarnac, 3 linguri de ulei, 1 lingura de faina, sare, crutoane
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie solzi, se caleste in ulei si se adauga putin cate putin faina, amestecandu-se continuu.
Zarzavaturile se curata, se dau pe razatoare si se fierb intr-un litru de apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert, se strecoara iar zeama obtinuta se pune peste ceapa calita.
Se lasa la fiert pana se inmoaie bine ceapa si se potriveste de sare.
Se serveste cu crutoane.
Supa de gulii
Ingrediente:
4 gulii, 2 linguri de ulei, 1 lingura de faina, 2 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Guliile se curata, se taie cubulete si se calesc in ulei incins.
Se adauga 2 l. de apa si se lasa la fiert.
Faina se rumeneste in ulei incins, se stinge cu 1 cana de apa si se adauga usturoiul pisat.
Cand guliile sunt fierte se adauga rantasul.
La sfarsit se potriveste de sare si piper si se presara patrunjelul tocat marunt.
Supa de spanac
Ingrediente:
750 g. frunze de spanac, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 6 linguri de ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Se spala spanacul si se pune la fiert in 1/2 l. apa cu sare timp de 3 minute.
Se strecoara si se taie marunt.
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei.
Se adauga spanacul si se caleste putin, se adauga zeama in care a fiert spanacul, sarea, piperul si se lasa pe foc mic inca 10 minute.
Supa de conopida
Ingrediente:
1 conopida potrivita, 3 cartofi (optional), 3 linguri margarina(sau ulei), 2 linguri faina, 1 legatura patrunjel tocat marunt, sare, piper
Mod de preparare:
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele grase.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert impreuna cu conopida pentru cca. 25 de minute.
Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul.
Se topeste margarina intr-o craticioara, se adauga faina amestecandu-se continuu pana capata o culoare aurie.
Se adauga putin din supa fierbinte, treptat ca sa nu se faca gogoloase.
Se adauga apoi acest amestec in oala mare cu supa.
Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se adauga patrunjelul tocat.
Ingrediente:
3 cepe, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 pastarnac, 3 linguri de ulei, 1 lingura de faina, sare, crutoane
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se taie solzi, se caleste in ulei si se adauga putin cate putin faina, amestecandu-se continuu.
Zarzavaturile se curata, se dau pe razatoare si se fierb intr-un litru de apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert, se strecoara iar zeama obtinuta se pune peste ceapa calita.
Se lasa la fiert pana se inmoaie bine ceapa si se potriveste de sare.
Se serveste cu crutoane.
Supa de gulii
Ingrediente:
4 gulii, 2 linguri de ulei, 1 lingura de faina, 2 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Guliile se curata, se taie cubulete si se calesc in ulei incins.
Se adauga 2 l. de apa si se lasa la fiert.
Faina se rumeneste in ulei incins, se stinge cu 1 cana de apa si se adauga usturoiul pisat.
Cand guliile sunt fierte se adauga rantasul.
La sfarsit se potriveste de sare si piper si se presara patrunjelul tocat marunt.
Supa de spanac
Ingrediente:
750 g. frunze de spanac, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 6 linguri de ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Se spala spanacul si se pune la fiert in 1/2 l. apa cu sare timp de 3 minute.
Se strecoara si se taie marunt.
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei.
Se adauga spanacul si se caleste putin, se adauga zeama in care a fiert spanacul, sarea, piperul si se lasa pe foc mic inca 10 minute.
Supa de conopida
Ingrediente:
1 conopida potrivita, 3 cartofi (optional), 3 linguri margarina(sau ulei), 2 linguri faina, 1 legatura patrunjel tocat marunt, sare, piper
Mod de preparare:
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele grase.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert impreuna cu conopida pentru cca. 25 de minute.
Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul.
Se topeste margarina intr-o craticioara, se adauga faina amestecandu-se continuu pana capata o culoare aurie.
Se adauga putin din supa fierbinte, treptat ca sa nu se faca gogoloase.
Se adauga apoi acest amestec in oala mare cu supa.
Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se adauga patrunjelul tocat.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Papricas de cartofi
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 1 ceapa, sare, boia dulce , 2 catei usturoi
Mod de preparare:
Se curata ceapa si cartofii.
Se spala si se pun la calit intr-o lingura de ulei.
Se pun 4 boabe de piper, o lingurita de boia dulce, sare si apa cat cuprinde.
In timpul fierberii se adauga 1 lingurita vegeta.
Spre sfarsit se poate pune patrunjel tocat, sau urzici curatate (doar o mana).
Se presara usturoiul pisat.
Se tine acoperit, dupa fierbere, inca 10 minute.
Se serveste cu salata verde sau muraturi.
Ciorba de loboda
Ingrediente:
2 legaturi de loboda, 1 morcov, 1 legatura ceapa verde, o legatura untisor, 1 legaturi stevie, 6 boabe piper, 1 lingura rasa vegeta, marar, 1/2 kg. bors sau zeama de varza murata (din butoiul personal de varza murata).
Mod de preparare:
Se curata toate verdeturile de cozile mai groase, se spala, la fel si morcovul.
Se taie in fasii mari apoi se calesc intr-o lingura de ulei.
Se toarna 1-1/2 l apa, piper, vegeta si se fierbe la foc potrivit.
Spre sfarsit se toarna borsul sau zeama de varza si se mai da un clocot, doua.
Se serveste cu paine prajita.
Mancare de praz cu cartofi si masline
Ingrediente:
3 fire praz, o ceapa mijlocie, 2 cartofi mijlocii, boia dulce , 100g masline, o lingura de ulei, sare, 5 boabe de piper, o lingurita vegeta sau delikat, apa cat cuprinde
Mod de preparare:
Se curata prazul, ceapa si se taie rondele.
Se inmoaie intr-o lingura de ulei la foc potrivit.
Se pun apoi cartofii curatati si spalati, taiati cubulete, se sareaza putin, se adauga vegeta - o lingurita sau dupa gust, boia dulce (daca se poate de Cluj ,de la piata - da culoare splendida mancarii), 5 boabe de piper.
Se toarna apa cat cuprinde mancarea, se pun maslinele in cratita si se fierbe compozitia 20-25 minute.
Ingrediente:
1 kg. cartofi, 1 ceapa, sare, boia dulce , 2 catei usturoi
Mod de preparare:
Se curata ceapa si cartofii.
Se spala si se pun la calit intr-o lingura de ulei.
Se pun 4 boabe de piper, o lingurita de boia dulce, sare si apa cat cuprinde.
In timpul fierberii se adauga 1 lingurita vegeta.
Spre sfarsit se poate pune patrunjel tocat, sau urzici curatate (doar o mana).
Se presara usturoiul pisat.
Se tine acoperit, dupa fierbere, inca 10 minute.
Se serveste cu salata verde sau muraturi.
Ciorba de loboda
Ingrediente:
2 legaturi de loboda, 1 morcov, 1 legatura ceapa verde, o legatura untisor, 1 legaturi stevie, 6 boabe piper, 1 lingura rasa vegeta, marar, 1/2 kg. bors sau zeama de varza murata (din butoiul personal de varza murata).
Mod de preparare:
Se curata toate verdeturile de cozile mai groase, se spala, la fel si morcovul.
Se taie in fasii mari apoi se calesc intr-o lingura de ulei.
Se toarna 1-1/2 l apa, piper, vegeta si se fierbe la foc potrivit.
Spre sfarsit se toarna borsul sau zeama de varza si se mai da un clocot, doua.
Se serveste cu paine prajita.
Mancare de praz cu cartofi si masline
Ingrediente:
3 fire praz, o ceapa mijlocie, 2 cartofi mijlocii, boia dulce , 100g masline, o lingura de ulei, sare, 5 boabe de piper, o lingurita vegeta sau delikat, apa cat cuprinde
Mod de preparare:
Se curata prazul, ceapa si se taie rondele.
Se inmoaie intr-o lingura de ulei la foc potrivit.
Se pun apoi cartofii curatati si spalati, taiati cubulete, se sareaza putin, se adauga vegeta - o lingurita sau dupa gust, boia dulce (daca se poate de Cluj ,de la piata - da culoare splendida mancarii), 5 boabe de piper.
Se toarna apa cat cuprinde mancarea, se pun maslinele in cratita si se fierbe compozitia 20-25 minute.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Gulii umplute cu ciuperci
Ingrediente:
6 gulii, 1/2 kg. de ciuperci (ghebe daca este posibil), 2 linguri de orez, 1 ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper macinat
Mod de preparare:
Guliile se curata de coaja si li se scobeste miezul.
Ciupercile se toaca marunt si se innabusa in ulei, impreuna cu ceapa tocata.
Cand sunt aproape gata, se adauga orezul bine spalat si 1 pahar cu apa, lasandu-se la foc mic pana scade zeama.
Se sareaza, pipereaza, se adauga patrunjelul verde tocat.
Se umple guliile cu amestecul obtinut si se pun la fiert intr-o cratita cu ulei si 1 pahar cu apa.
Se dau la cuptor si se lasa pana cand se rumenesc.
Sarmale de post
Ingrediente:
3 cani de orez, 2 cepe mari, un pumn de stafide, 1/2 mar ras (optional), foi de varza murata, bulion, patlagele rosii, zeama de varza, untdelemn, sare, piper macinat, maghiran
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se rumeneste ceapa taiata marunt.
Peste ceapa se adauga orezul.
Se lasa pe foc pana devine auriu.
Se adauga stafidele si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar dupa gust.
Cu acest amestec se umplu frunzele de varza.
Aveti grija sa nu umpleti prea tare foile de varza deoarece orezul se umfla la fierbere si le poate rupe.
Intr-o cratita se aseaza un strat de varza acra, taiata fideluta, apoi se pun sarmalele, apoi iar se asterne un strat de varza taiata si tot asa.
Se adauga putina zeama de varza si untdelemn, astfel incat sarmalele sa fie destul de grase.
Pe deasupra, fie se toarna bulion, fie se pun patlagele rosii taiate sub forma unor rondele foarte subtiri.
Sarmalele se pun la fiert la foc foarte mic, lasandu-le pana cand se fierbe orezul.
La sfarsit se pot baga si la cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.
Ingrediente:
6 gulii, 1/2 kg. de ciuperci (ghebe daca este posibil), 2 linguri de orez, 1 ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper macinat
Mod de preparare:
Guliile se curata de coaja si li se scobeste miezul.
Ciupercile se toaca marunt si se innabusa in ulei, impreuna cu ceapa tocata.
Cand sunt aproape gata, se adauga orezul bine spalat si 1 pahar cu apa, lasandu-se la foc mic pana scade zeama.
Se sareaza, pipereaza, se adauga patrunjelul verde tocat.
Se umple guliile cu amestecul obtinut si se pun la fiert intr-o cratita cu ulei si 1 pahar cu apa.
Se dau la cuptor si se lasa pana cand se rumenesc.
Sarmale de post
Ingrediente:
3 cani de orez, 2 cepe mari, un pumn de stafide, 1/2 mar ras (optional), foi de varza murata, bulion, patlagele rosii, zeama de varza, untdelemn, sare, piper macinat, maghiran
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se rumeneste ceapa taiata marunt.
Peste ceapa se adauga orezul.
Se lasa pe foc pana devine auriu.
Se adauga stafidele si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar dupa gust.
Cu acest amestec se umplu frunzele de varza.
Aveti grija sa nu umpleti prea tare foile de varza deoarece orezul se umfla la fierbere si le poate rupe.
Intr-o cratita se aseaza un strat de varza acra, taiata fideluta, apoi se pun sarmalele, apoi iar se asterne un strat de varza taiata si tot asa.
Se adauga putina zeama de varza si untdelemn, astfel incat sarmalele sa fie destul de grase.
Pe deasupra, fie se toarna bulion, fie se pun patlagele rosii taiate sub forma unor rondele foarte subtiri.
Sarmalele se pun la fiert la foc foarte mic, lasandu-le pana cand se fierbe orezul.
La sfarsit se pot baga si la cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Pilaf de urzici
Ingrediente:
1 kg. urzici, 1 pumn de orez, 1 ceapa mare, cateva linguri cu ulei, sare, piper macinat, 1 lingura de bulion
Mod de preparare:
Urzicile se curata si se spala foarte bine.
Se pun la fiert in apa sarat si clocotita, lasandu-le sa fiarba 2 minute, dupa care se strecoara. Zeama in care au fiert urzicile se pastreaza.
Ceapa se toaca si se rumeneste in ulei, cand aceasta este gata, se adauga si orezul, care se lasa si el sa se rumeneasca.
Se stinge cu putina apa din aceea in care au fiert urzicile.
Se lasa apoi la foc mic, pana scade destul.
Atunci se adauga si urzicile si se mai lasa 10 minute la foc mic.
Mancare de spanac
Ingrediente :
1 kg. spanac, 1 ceapa mare, 2-3 catei usturoi, 1 pumn de orez, ulei, zeama de la 1 lamaie, sare, piper macinat
Mod de preparare:
Spanacul se curata, apoi se spala bine.
Se opareste in doua ape.
Ceapa se taie marunt si se pune la rumenit in putin ulei.
Cand ceapa s-a rumenit se adauga spanacul oparit si orezul.
Se amesteca si se adauga un pic de apa, atat cat sa acopere spanacul.
Se lasa la foc mic, pana cand orezul este fiert.
Daca e nevoie se mai adauga apa pe parcurs.
Spre final se adauga si cateii de usturoi taiati marunt.
Se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Se serveste rece.
Tot in acest fel se poate pregati si mancarea de stevie.
Ingrediente:
1 kg. urzici, 1 pumn de orez, 1 ceapa mare, cateva linguri cu ulei, sare, piper macinat, 1 lingura de bulion
Mod de preparare:
Urzicile se curata si se spala foarte bine.
Se pun la fiert in apa sarat si clocotita, lasandu-le sa fiarba 2 minute, dupa care se strecoara. Zeama in care au fiert urzicile se pastreaza.
Ceapa se toaca si se rumeneste in ulei, cand aceasta este gata, se adauga si orezul, care se lasa si el sa se rumeneasca.
Se stinge cu putina apa din aceea in care au fiert urzicile.
Se lasa apoi la foc mic, pana scade destul.
Atunci se adauga si urzicile si se mai lasa 10 minute la foc mic.
Mancare de spanac
Ingrediente :
1 kg. spanac, 1 ceapa mare, 2-3 catei usturoi, 1 pumn de orez, ulei, zeama de la 1 lamaie, sare, piper macinat
Mod de preparare:
Spanacul se curata, apoi se spala bine.
Se opareste in doua ape.
Ceapa se taie marunt si se pune la rumenit in putin ulei.
Cand ceapa s-a rumenit se adauga spanacul oparit si orezul.
Se amesteca si se adauga un pic de apa, atat cat sa acopere spanacul.
Se lasa la foc mic, pana cand orezul este fiert.
Daca e nevoie se mai adauga apa pe parcurs.
Spre final se adauga si cateii de usturoi taiati marunt.
Se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Se serveste rece.
Tot in acest fel se poate pregati si mancarea de stevie.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Macaroane cu masline
Ingrediente:
1 ceasca masline negre, 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca ulei, 1 ardei verde, 1/2 kg rosii decojite si taiate felii subtiri sau rosii in bulion, sare, piper, 1/2 kg macaroane, verdeata
Mod de preparare:
Se scot samburii maslinelor, se pun in apa rece, se fierb 5 minute si se strecoara.
Se caleste ceapa in ulei pana se rumeneste.
Se adauga apoi ardeiul si rosiile.
Sosul se fierbe aproximativ 15 minute.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Catre sfarsit se adauga si maslinele fara samburi.
Macaroanele se fierb in apa cu sare, se strecoara, se rastoarna pe platou si se garnisesc cu sosul de masline.
Se servesc fierbinti.
Cantitatile sunt pentru 5 persoane.
Macaroane cu ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. ciuperci, 1/2 ceasca ulei, 2 capatani usturoi pisat, 1 ceapa tocata marunt, 1 lingura cu faina, 2 linguri cu margarina, 100 g. mazare, patrunjel verde, 1/2 kg. macaroane
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se taie felii si se pun intr-o cratita cu uleiul, usturoiul, si patrunjelul.
Se fierb pana scad bine.
Se adauga mazarea, se sareaza si se tin acoperite inca 30 minute pe foc mic.
Separat se fierb macaroanele si se strecoara.
Se aseaza pe platou, se toarna deasupra margarina topita si sosul de ciuperci.
Ingrediente:
1 ceasca masline negre, 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca ulei, 1 ardei verde, 1/2 kg rosii decojite si taiate felii subtiri sau rosii in bulion, sare, piper, 1/2 kg macaroane, verdeata
Mod de preparare:
Se scot samburii maslinelor, se pun in apa rece, se fierb 5 minute si se strecoara.
Se caleste ceapa in ulei pana se rumeneste.
Se adauga apoi ardeiul si rosiile.
Sosul se fierbe aproximativ 15 minute.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Catre sfarsit se adauga si maslinele fara samburi.
Macaroanele se fierb in apa cu sare, se strecoara, se rastoarna pe platou si se garnisesc cu sosul de masline.
Se servesc fierbinti.
Cantitatile sunt pentru 5 persoane.
Macaroane cu ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. ciuperci, 1/2 ceasca ulei, 2 capatani usturoi pisat, 1 ceapa tocata marunt, 1 lingura cu faina, 2 linguri cu margarina, 100 g. mazare, patrunjel verde, 1/2 kg. macaroane
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se taie felii si se pun intr-o cratita cu uleiul, usturoiul, si patrunjelul.
Se fierb pana scad bine.
Se adauga mazarea, se sareaza si se tin acoperite inca 30 minute pe foc mic.
Separat se fierb macaroanele si se strecoara.
Se aseaza pe platou, se toarna deasupra margarina topita si sosul de ciuperci.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Retete fara carne .......retete de post
Chiftelute din ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci (din conserva), 1 ceapa potrivita tocata foarte marunt sau rasa pe razatoarea mica, 4 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare, piper, cimbru, 1 legatura de patrunjel si 1 legatura de marar tocate fin, ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se taie ciupercile marunt.
Intr-un castron se amesteca cu toate celelalte ingrediente pana se obtine o compozitie omogena. Se iau din compozitie cu lingurita "mingiute" si se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu cartofi fierti sau prajiti.
Se garnisesc cu verdeata tocata marunt.
Orez cu ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. orez, 1/4 kg. ciuperci, 1 ceasca de ulei, 4 cepe, 1 capatana de usturoi, 1 ardei verde, cimbru, sare, piper, 2 foi de dafin, 1 legatura de marar
Mod de preparare:
Ceapa si ardeiul, taiate solzi, se calesc in ulei.
Se adauga orezul bine spalat si se caleste cam 2 minute.
Se adauga apa (la 1 ceasca cu orez - 3 cesti cu apa).
Se pun imediat si ciupercile spalate si taiate feliute, usturoiul tocat marunt, sarea,piperul si foile de dafin.
Se amesteca sa nu se lipeasca.
La sfarsit se presara marar verde tocat marunt.
Mancare de mazare cu cartofi
Ingrediente:
1 1/2 kg mazare curatata, 1 1/2 ceasca ulei, 1 legatura de ceapa verde, 2 cepe taiate marunt, 5 cartofi, 1 morcov, 4-5 rosii, 1 legatura de marar verde, sare, piper
Mod de preparare :
Ceapa si morcovul taiate felii subtiri se calesc in ulei.
Se adauga mazarea si se pune apa.
Daca se foloseste mazare proaspata se adauga atata apa cat sa o acopere, daca se foloseste mazare din conserva se pune mai putina apa, pentru ca se fierbe mai repede.
Cartofii curatati si taiati in doua se adauga la aproximativ 10-15 minute dupa mazare.
Cand s-au fiert se adauga sucul de rosii, sarea si piperul iar cand mancarea este gata se adauga mararul tocata marunt.
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci (din conserva), 1 ceapa potrivita tocata foarte marunt sau rasa pe razatoarea mica, 4 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare, piper, cimbru, 1 legatura de patrunjel si 1 legatura de marar tocate fin, ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se taie ciupercile marunt.
Intr-un castron se amesteca cu toate celelalte ingrediente pana se obtine o compozitie omogena. Se iau din compozitie cu lingurita "mingiute" si se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu cartofi fierti sau prajiti.
Se garnisesc cu verdeata tocata marunt.
Orez cu ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg. orez, 1/4 kg. ciuperci, 1 ceasca de ulei, 4 cepe, 1 capatana de usturoi, 1 ardei verde, cimbru, sare, piper, 2 foi de dafin, 1 legatura de marar
Mod de preparare:
Ceapa si ardeiul, taiate solzi, se calesc in ulei.
Se adauga orezul bine spalat si se caleste cam 2 minute.
Se adauga apa (la 1 ceasca cu orez - 3 cesti cu apa).
Se pun imediat si ciupercile spalate si taiate feliute, usturoiul tocat marunt, sarea,piperul si foile de dafin.
Se amesteca sa nu se lipeasca.
La sfarsit se presara marar verde tocat marunt.
Mancare de mazare cu cartofi
Ingrediente:
1 1/2 kg mazare curatata, 1 1/2 ceasca ulei, 1 legatura de ceapa verde, 2 cepe taiate marunt, 5 cartofi, 1 morcov, 4-5 rosii, 1 legatura de marar verde, sare, piper
Mod de preparare :
Ceapa si morcovul taiate felii subtiri se calesc in ulei.
Se adauga mazarea si se pune apa.
Daca se foloseste mazare proaspata se adauga atata apa cat sa o acopere, daca se foloseste mazare din conserva se pune mai putina apa, pentru ca se fierbe mai repede.
Cartofii curatati si taiati in doua se adauga la aproximativ 10-15 minute dupa mazare.
Cand s-au fiert se adauga sucul de rosii, sarea si piperul iar cand mancarea este gata se adauga mararul tocata marunt.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Retete cu carne de pui
» Retete din carne de miel
» Retete din carne de porc
» Retete cu carne de iepure
» Retete din carne de vita
» Retete din carne de miel
» Retete din carne de porc
» Retete cu carne de iepure
» Retete din carne de vita
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA