Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 16 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 16 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete preparate din vanat
Pagina 1 din 1
Retete preparate din vanat
Lisita la tava cu sos picant
Ingrediente
1 lisita,
100 g untura,
100 g slanina proaspata,
200 g castraveti murati,
100 ml vin,
1 lingurita de mustar,
50 g bulion,
½ lingura faina,
100 g ceapa,
100 ml zeama de marinata sau otet,
sare, cimbru, foaie de dafin, piper
Mod de preparare
Lisita ca si rata salbatica, se tine 2-3 zile intr-un loc racoros, atarnata pentru fezandare.
Cand timpul este rece se poate tine si mai multe zile. Dupa fezandare, lisita se curata de pene; dar cum penele se smulg foarte greu, este mai bine sa se jupoaie de piele impreuna cu penele. Se scot apoi maruntaiele, dupa care carnea se pune la marinat.
Se scoate din marinata in momentul pregatirii mancarii, se sterge bine, se infasoara in felii de slanina taiata foarte subtire, se leaga cu o ata, se asaza intr-o cratita unsa cu untura si se introduce in cuptor. Dupa ce carnea s-a rumenit putin, se adauga legumele de la marinata sau altele (cateva felii de ceapa, morcovi si telina), cateva boabe de piper, cimbru, o foaie de dafin si putina apa. Se frige in continuare pana ce carnea este gata, apoi se scoate friptura in alt vas, iar legumele se presara cu faina si impreuna se prajesc inca 10 min, dupa care se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa, atat cat trebuie ca sosul sa fie potrivit. Se da in fiert si dupa 5-6 min se strecoara pasandu-se. In sosul strecurat se adauga castraveciorii curatati de coaja si tocati foarte marunt, carnea de lisita fripta si taiata in bucati, mustarul, piper pisat si se potriveste la gust de sare, otet sau se adauga zeama de la marinare si impreuna se mai fierb 20 min.
Pofta buna!!!!!
Ingrediente
1 lisita,
100 g untura,
100 g slanina proaspata,
200 g castraveti murati,
100 ml vin,
1 lingurita de mustar,
50 g bulion,
½ lingura faina,
100 g ceapa,
100 ml zeama de marinata sau otet,
sare, cimbru, foaie de dafin, piper
Mod de preparare
Lisita ca si rata salbatica, se tine 2-3 zile intr-un loc racoros, atarnata pentru fezandare.
Cand timpul este rece se poate tine si mai multe zile. Dupa fezandare, lisita se curata de pene; dar cum penele se smulg foarte greu, este mai bine sa se jupoaie de piele impreuna cu penele. Se scot apoi maruntaiele, dupa care carnea se pune la marinat.
Se scoate din marinata in momentul pregatirii mancarii, se sterge bine, se infasoara in felii de slanina taiata foarte subtire, se leaga cu o ata, se asaza intr-o cratita unsa cu untura si se introduce in cuptor. Dupa ce carnea s-a rumenit putin, se adauga legumele de la marinata sau altele (cateva felii de ceapa, morcovi si telina), cateva boabe de piper, cimbru, o foaie de dafin si putina apa. Se frige in continuare pana ce carnea este gata, apoi se scoate friptura in alt vas, iar legumele se presara cu faina si impreuna se prajesc inca 10 min, dupa care se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa, atat cat trebuie ca sosul sa fie potrivit. Se da in fiert si dupa 5-6 min se strecoara pasandu-se. In sosul strecurat se adauga castraveciorii curatati de coaja si tocati foarte marunt, carnea de lisita fripta si taiata in bucati, mustarul, piper pisat si se potriveste la gust de sare, otet sau se adauga zeama de la marinare si impreuna se mai fierb 20 min.
Pofta buna!!!!!
Re: Retete preparate din vanat
Marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat
In general, vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat si la marinat. In cazul in care avem vanat tanar, sau daca avem nevoie sa-l preparam in aceeasi zi in care a fost vanat, atunci in loc sa se puna carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapida).
Pentru 2-3 kg de carne de vanat, componentele pentru macerare sunt urmatoarele: 2-3 cepe, ½ telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, ½ lingurita de piper pisat, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de ienibahar, 1 ramura de cimbru, 100 ml vin negru sau rosu si sare
Pasarile salbatice mari, ca gasca, rata, cocorul, lisita se taie in patru fara sa se stearga sau sa se spele carnea. Carnea se sareaza, se pune intr-un vas, se adauga toate componentele, se amesteca, se acopera si se lasa la macerat 2-3 ore sau se tine la frigider 2-3 zile. Cand se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama care s-a format. Pentru friptura, carnea se impaneaza cu slanina si cu usturoi. Zeama de la macerat se strecoara si se adauga la mancare cand aceasta este aproape gata si impreuna se mai fierb 5-6 min.
In general, vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat si la marinat. In cazul in care avem vanat tanar, sau daca avem nevoie sa-l preparam in aceeasi zi in care a fost vanat, atunci in loc sa se puna carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapida).
Pentru 2-3 kg de carne de vanat, componentele pentru macerare sunt urmatoarele: 2-3 cepe, ½ telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, ½ lingurita de piper pisat, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de ienibahar, 1 ramura de cimbru, 100 ml vin negru sau rosu si sare
Pasarile salbatice mari, ca gasca, rata, cocorul, lisita se taie in patru fara sa se stearga sau sa se spele carnea. Carnea se sareaza, se pune intr-un vas, se adauga toate componentele, se amesteca, se acopera si se lasa la macerat 2-3 ore sau se tine la frigider 2-3 zile. Cand se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama care s-a format. Pentru friptura, carnea se impaneaza cu slanina si cu usturoi. Zeama de la macerat se strecoara si se adauga la mancare cand aceasta este aproape gata si impreuna se mai fierb 5-6 min.
Re: Retete preparate din vanat
Prepelite la tava
Ingrediente
3 prepelite,
50 g unt,
foi de vita,
3 felii de slanina,
1 pahar de vin sau supa de oase,
1 lingura de coniac, sare
Mod de preparare
Prepelitele se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins.
Se frig 20-25 min si intre timp, din cand in cand, se stropesc cu sosul din tava, care s-a lasat din ele. Cand sunt aproape gata se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase. Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos acesta nu are gust bun).
Pofta buna!!!!!
Ingrediente
3 prepelite,
50 g unt,
foi de vita,
3 felii de slanina,
1 pahar de vin sau supa de oase,
1 lingura de coniac, sare
Mod de preparare
Prepelitele se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins.
Se frig 20-25 min si intre timp, din cand in cand, se stropesc cu sosul din tava, care s-a lasat din ele. Cand sunt aproape gata se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase. Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos acesta nu are gust bun).
Pofta buna!!!!!
Re: Retete preparate din vanat
Prepelite umplute
Ingrediente
3 prepelite,
150 g pesmeti,
3 oua,
1 legatura de patrunjel verde,
50 g unt,
ficatei de prepelita,
piper, sare
Mod de preparare
De la prepelita se opreste numai ficatul care se introduce in umplutura pregatita astfel: se freaca galbenusurile cu unt, se adauga pesmetii sfaramati, ficateii tocati, patrunjelul verde taiat marunt, piper, sare si albusurile batute spuma, toate amestecate lejer.
Prepelitele umplute se pun intr-o tava unsa, se ung si ele pe deasupra si se introduc in cuptor. Se tin la fript cam 30-40 min. Daca cuptorul este mai incins se tin maximum 20 min.
Pofta buna
Ingrediente
3 prepelite,
150 g pesmeti,
3 oua,
1 legatura de patrunjel verde,
50 g unt,
ficatei de prepelita,
piper, sare
Mod de preparare
De la prepelita se opreste numai ficatul care se introduce in umplutura pregatita astfel: se freaca galbenusurile cu unt, se adauga pesmetii sfaramati, ficateii tocati, patrunjelul verde taiat marunt, piper, sare si albusurile batute spuma, toate amestecate lejer.
Prepelitele umplute se pun intr-o tava unsa, se ung si ele pe deasupra si se introduc in cuptor. Se tin la fript cam 30-40 min. Daca cuptorul este mai incins se tin maximum 20 min.
Pofta buna
Re: Retete preparate din vanat
Pulpa de caprioara la tava
Ingrediente:
1 - 1 1/2 kg pulpa de caprioara,
100 g slanina,
2-3 linguri vin,
sare.
Pentru marinata:
un pahar de vin,
1 pahar de otet de vin,
o lingura untdelemn,
2 cepe un morcov,
1/2 telina,
2-3 fire cimbru,
2-3 foi de dafin,
sare, 10 boabe piper
Mod de preparare:
Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa daca inainte de a o pune la tava carnea a stat cateva ore in marinata. Se asaza in tava o bucata de pulpa impanata cu felioare de slanina. Se unge cu untdelemn si se adauga, la fript, cate o lingura-doua din zeama marinatei. Cand carnea este frageda si bine rumenita, se taie felii si se asaza pe farfurie. Sosului din tava i se mai adauga 2-3 linguri de vin, se fierbe impreuna
Pofta buna
Ingrediente:
1 - 1 1/2 kg pulpa de caprioara,
100 g slanina,
2-3 linguri vin,
sare.
Pentru marinata:
un pahar de vin,
1 pahar de otet de vin,
o lingura untdelemn,
2 cepe un morcov,
1/2 telina,
2-3 fire cimbru,
2-3 foi de dafin,
sare, 10 boabe piper
Mod de preparare:
Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa daca inainte de a o pune la tava carnea a stat cateva ore in marinata. Se asaza in tava o bucata de pulpa impanata cu felioare de slanina. Se unge cu untdelemn si se adauga, la fript, cate o lingura-doua din zeama marinatei. Cand carnea este frageda si bine rumenita, se taie felii si se asaza pe farfurie. Sosului din tava i se mai adauga 2-3 linguri de vin, se fierbe impreuna
Pofta buna
Subiecte similare
» Retete fara carne .......retete de post
» retete Sandy!!!
» Retete cu peste
» Retete Raluca30
» Retete cu ciuperci
» retete Sandy!!!
» Retete cu peste
» Retete Raluca30
» Retete cu ciuperci
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA