Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici cochete
Bine ati venit pe forumul Mamicilor cochete. Pentru a face parte din echipa noastra
va asteptam sa va inregistrati. O zi excelenta!
Mamici cochete
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Contact administrator
Adriana



Teodoraion Maria



Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte
» La o cafea intre prietene (5)
Retete preparate din vanat  EmptySam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA

» cum slabim?
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana

» Sarbatoritii lunii septembrie
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana

» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana

» Stirea zilei(3)
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana

» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana

» Soacra -soacra poama acra..(3)
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana

» HOROSCOP ZILNIC
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai

» Cuvinte din 3 litere!
Retete preparate din vanat  EmptyMier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA

CEAS

clock-desktop.com
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 16 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 16 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Prognoza meteo
Meteo Bucuresti
www.weatheradd.com Starea vremii in Timisoara
Weatheradd.com Prognoza meteo Brasov
Weatheradd.com
Parteneri
Retete preparate din vanat  2466r05Ady.Biju

Retete preparate din vanat  288ccj4maria-fotomaria.blogspot.com



Retete preparate din vanat  2quni4z hmshop.wordpress.com



Retete preparate din vanat  Wkpzltartizele.blogspot.com



Retete preparate din vanat  Eje7f6miriamknittedstuff.blogspot



Retete preparate din vanat  Kaqpztbratari magice



Retete preparate din vanat  69m8w9 Shop/candles



Retete preparate din vanat  25h2tfs art3lier.blogspot.com



Retete preparate din vanat  2z9hzjkcadouri-handmade.ro



Retete preparate din vanat  Fko6mqcarteacopiilor.ro



Imagine gazduita de servimg.comvicovia.ro



Retete preparate din vanat  2moa4jsbiosens.ro



Retete preparate din vanat  W8p5ip bijuterii-eoti.blogspot.com



Retete preparate din vanat  2ef53k2reginamaria.ro



Retete preparate din vanat  2eyclg9 organicbaby.ro



mastercostymastercosty.blogspot.com



Retete preparate din vanat  52cm4kmagazinuldebrazi.ro




Retete preparate din vanat

In jos

Retete preparate din vanat  Empty Retete preparate din vanat

Mesaj Scris de adriana Joi Noi 04, 2010 12:10 am

Lisita la tava cu sos picant

Ingrediente
1 lisita,
100 g untura,
100 g slanina proaspata,
200 g castraveti murati,
100 ml vin,
1 lingurita de mustar,
50 g bulion,
½ lingura faina,
100 g ceapa,
100 ml zeama de marinata sau otet,
sare, cimbru, foaie de dafin, piper

Mod de preparare
Lisita ca si rata salbatica, se tine 2-3 zile intr-un loc racoros, atarnata pentru fezandare.
Cand timpul este rece se poate tine si mai multe zile. Dupa fezandare, lisita se curata de pene; dar cum penele se smulg foarte greu, este mai bine sa se jupoaie de piele impreuna cu penele. Se scot apoi maruntaiele, dupa care carnea se pune la marinat.
Se scoate din marinata in momentul pregatirii mancarii, se sterge bine, se infasoara in felii de slanina taiata foarte subtire, se leaga cu o ata, se asaza intr-o cratita unsa cu untura si se introduce in cuptor. Dupa ce carnea s-a rumenit putin, se adauga legumele de la marinata sau altele (cateva felii de ceapa, morcovi si telina), cateva boabe de piper, cimbru, o foaie de dafin si putina apa. Se frige in continuare pana ce carnea este gata, apoi se scoate friptura in alt vas, iar legumele se presara cu faina si impreuna se prajesc inca 10 min, dupa care se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa, atat cat trebuie ca sosul sa fie potrivit. Se da in fiert si dupa 5-6 min se strecoara pasandu-se. In sosul strecurat se adauga castraveciorii curatati de coaja si tocati foarte marunt, carnea de lisita fripta si taiata in bucati, mustarul, piper pisat si se potriveste la gust de sare, otet sau se adauga zeama de la marinare si impreuna se mai fierb 20 min.

Pofta buna!!!!!
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete preparate din vanat  Empty Re: Retete preparate din vanat

Mesaj Scris de adriana Joi Noi 04, 2010 12:11 am

Marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat

In general, vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat si la marinat. In cazul in care avem vanat tanar, sau daca avem nevoie sa-l preparam in aceeasi zi in care a fost vanat, atunci in loc sa se puna carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapida).
Pentru 2-3 kg de carne de vanat, componentele pentru macerare sunt urmatoarele: 2-3 cepe, ½ telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, ½ lingurita de piper pisat, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de ienibahar, 1 ramura de cimbru, 100 ml vin negru sau rosu si sare
Pasarile salbatice mari, ca gasca, rata, cocorul, lisita se taie in patru fara sa se stearga sau sa se spele carnea. Carnea se sareaza, se pune intr-un vas, se adauga toate componentele, se amesteca, se acopera si se lasa la macerat 2-3 ore sau se tine la frigider 2-3 zile. Cand se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama care s-a format. Pentru friptura, carnea se impaneaza cu slanina si cu usturoi. Zeama de la macerat se strecoara si se adauga la mancare cand aceasta este aproape gata si impreuna se mai fierb 5-6 min.
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete preparate din vanat  Empty Re: Retete preparate din vanat

Mesaj Scris de adriana Joi Noi 04, 2010 12:14 am

Prepelite la tava

Ingrediente
3 prepelite,
50 g unt,
foi de vita,
3 felii de slanina,
1 pahar de vin sau supa de oase,
1 lingura de coniac, sare

Mod de preparare
Prepelitele se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins.
Se frig 20-25 min si intre timp, din cand in cand, se stropesc cu sosul din tava, care s-a lasat din ele. Cand sunt aproape gata se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase. Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos acesta nu are gust bun).

Pofta buna!!!!!
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete preparate din vanat  Empty Re: Retete preparate din vanat

Mesaj Scris de adriana Joi Noi 04, 2010 12:17 am

Prepelite umplute

Ingrediente
3 prepelite,
150 g pesmeti,
3 oua,
1 legatura de patrunjel verde,
50 g unt,
ficatei de prepelita,
piper, sare

Mod de preparare
De la prepelita se opreste numai ficatul care se introduce in umplutura pregatita astfel: se freaca galbenusurile cu unt, se adauga pesmetii sfaramati, ficateii tocati, patrunjelul verde taiat marunt, piper, sare si albusurile batute spuma, toate amestecate lejer.
Prepelitele umplute se pun intr-o tava unsa, se ung si ele pe deasupra si se introduc in cuptor. Se tin la fript cam 30-40 min. Daca cuptorul este mai incins se tin maximum 20 min.

Pofta buna
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete preparate din vanat  Empty Re: Retete preparate din vanat

Mesaj Scris de adriana Joi Noi 04, 2010 12:19 am

Pulpa de caprioara la tava

Ingrediente:

1 - 1 1/2 kg pulpa de caprioara,
100 g slanina,
2-3 linguri vin,
sare.

Pentru marinata:
un pahar de vin,
1 pahar de otet de vin,
o lingura untdelemn,
2 cepe un morcov,
1/2 telina,
2-3 fire cimbru,
2-3 foi de dafin,
sare, 10 boabe piper

Mod de preparare:

Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa daca inainte de a o pune la tava carnea a stat cateva ore in marinata. Se asaza in tava o bucata de pulpa impanata cu felioare de slanina. Se unge cu untdelemn si se adauga, la fript, cate o lingura-doua din zeama marinatei. Cand carnea este frageda si bine rumenita, se taie felii si se asaza pe farfurie. Sosului din tava i se mai adauga 2-3 linguri de vin, se fierbe impreuna

Pofta buna
adriana
adriana
Administrator
Administrator

Varsta : 45
Joburi/Distractii : as igiena si sanatate publica

https://mamicicochete.forumgratuit.ro/forum.htm

Sus In jos

Retete preparate din vanat  Empty Re: Retete preparate din vanat

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum