Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 63 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 63 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Raluca va invita la concurs!
+13
roxana ,mamica finuta
swe
DaNuTzA
crina_oc
paul_A
amalia-carmen
Maria
mofturaki
anka9mai
cecilia_7625
adriana
sandy
Raluca30
17 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Raluca va invita la concurs!
M-am gandit sa organizez si eu un concurs,sper sa va placa.
Tema concursului:PREGATIREA SI SEMNIFICATIA PASTELUI
Perioada concursului:27 martie-30aprilie
Premiile vor fi surpriza
Va invit sa aratati 3-4 poze cand pregatiti bunatatile ptr paste si sa raspundeti la 4 intrebari.
1.Ce semnifica Pastele?
2.Ce reprezinta ouale rosi?
3.ce se face cu lumanarea aprinsa din noaptea invierii?
4.La cate zile de la inviere este inaltarea?
Sper sa va placa
Tema concursului:PREGATIREA SI SEMNIFICATIA PASTELUI
Perioada concursului:27 martie-30aprilie
Premiile vor fi surpriza
Va invit sa aratati 3-4 poze cand pregatiti bunatatile ptr paste si sa raspundeti la 4 intrebari.
1.Ce semnifica Pastele?
Sper sa va placa
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
Re: Raluca va invita la concurs!
superrrr.....multumim Ralu!!..
sandy- Mamica cocheta
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
foarte frumos concursul , imi place tema si intrebarile ..... multumim mult raluca
multumim de concurs
cecilia_7625- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Joburi/Distractii : plimarile prin parc cu familia
Va astept cu drag!
foarte fain concurs.....multumim raluca
trebuie sa aparem si noi in poze? pozele trebuie sa fie recente?? daca e asa venim cu poze dupa 22 aprilie
trebuie sa aparem si noi in poze? pozele trebuie sa fie recente?? daca e asa venim cu poze dupa 22 aprilie
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Anka as prefera sa va vad si pe voi macar intr-o poza.nu trebuie sa fie neaparat de anul asta,dar sa pregatiti preparate ptr Paste
super concurs, Ralu!!
mofturaki- Mamica sexy
- Varsta : 49
Joburi/Distractii : www.isc.ro http://my.oriflame.ro/310365
1.Ce semnifica Pastele?
Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Farmecul este dat atat de semnificatia religioasa cat si de traditii: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale de paste - cozonac, pasca, miel, slujba de sambata seara cu luarea luminii.
Ouale simbolizeaza mormintul lui Iisus Hristos, care s-a deschis la invierea sa din morti. De aceea, cind sparg ouale prin ciocnire, dar si cind se saluta crestinii isi spun: "Hristos a inviat! Adevarat a inviat!". Culoarea rosie a oualelor simbolizeaza singele lui Iisus care s-a scurs pe cruce pentru mintuirea lumii.
In noaptea de Inviere fiecare credincios poarta in mina o lumanare, pe care o va aprinde din lumina adusa de preot de pe masa Sfintului Altar, credinciosii sunt chemati sa ia lumina, prin rostirea cuvintelor: "Veniti de luati lumina !" si se raspandeste pana la ultimul om . Aceasta lumanare este simbolul Invierii, al biruintei vietii asupra mortii si a luminii lui Hristos asupra intunericului pacatului.
La 40 de zile de la inviere, Iisus Hristos s-a inaltat la Cer de pe Muntele Maslinilor, in prezenta apostolilor.
Oua rosii
Drob
Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Farmecul este dat atat de semnificatia religioasa cat si de traditii: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale de paste - cozonac, pasca, miel, slujba de sambata seara cu luarea luminii.
Ouale simbolizeaza mormintul lui Iisus Hristos, care s-a deschis la invierea sa din morti. De aceea, cind sparg ouale prin ciocnire, dar si cind se saluta crestinii isi spun: "Hristos a inviat! Adevarat a inviat!". Culoarea rosie a oualelor simbolizeaza singele lui Iisus care s-a scurs pe cruce pentru mintuirea lumii.
In noaptea de Inviere fiecare credincios poarta in mina o lumanare, pe care o va aprinde din lumina adusa de preot de pe masa Sfintului Altar, credinciosii sunt chemati sa ia lumina, prin rostirea cuvintelor: "Veniti de luati lumina !" si se raspandeste pana la ultimul om . Aceasta lumanare este simbolul Invierii, al biruintei vietii asupra mortii si a luminii lui Hristos asupra intunericului pacatului.
La 40 de zile de la inviere, Iisus Hristos s-a inaltat la Cer de pe Muntele Maslinilor, in prezenta apostolilor.
Oua rosii
Drob
foarte frumoase pozele tale Adriana
anka9mai- Mamica cocheta
multumesc mult anka , binenteles voi veni si cu poze de anul acesta !
Foarte frumoase pozele,te mai astept si cu poze de anul asta
Pastele este o sarbatoare care treptat- treptat isi pierde valoare, traditia si obiceiurile...in fiecare an, in preajma sarbatorilor de Paste, lumea incepe sa faca curatenie prin casa, sa arunce lucrurile inutile...si asteapta primavara ca pe un semn de purificare. Cand eram la Cluj, asteptam ziua de Pasti, deoarece atunci veneau barbatii la stropit femeile in general. le stropeau cu parfum, cu spray cu ce aveau iar noi le ofeream in schimb oua, praji si o tuiculita! Ei au si o poezie pe care o spun atunci cand stropesc femeile :
" Eu sunt micul gradinar ,
Cu sticluta-n buzunar
Am auzit c-aveti o floare
Care vrea sa creasca mare!
E voie s-o udam? "
si incepeau barbatii sa te ude cu parfum pe unde apucau, din cap pana in picoare.. iar dupa o zi din asta incarcata, plina de barbati veniti la stropit, puteai precum o drogerie ..
si acum am cautat pe internet celelalte intrebari ca nu ma mai lasa maimutele mele sa scriu, sa gandesc ...
Simbolul ouălor roşii este strâns legat de Patimile lui Iisus. Legenda spune că Sfânta Maria venind să-şi vadă Fiul răstignit, avea la ea un coş plin cu ouă, pe care le-a lăsat chiar lângă cruce când a început să-L plângă. Se spune că sângele acestuia a înroşit ouăle, iar de atunci s-a păstrat obiceiul vopsirii de ouă roşii de Paşte.
Ce se face cu lumanarea aprinsa din noaptea invierii?
Lumânarea de Paste are puteri miraculoase conform traditiei. Se spune ca daca reusesti sa ajungi cu lumânarea aprinsa pâna acasa ti se va îndeplini tot ce îti vei pune în gând. Când ajungi acasa nu uita sa te închini când treci pragul si sa stingi lumânarea de grinda desenând cu fum semnul crucii. Apoi sa pastrezi lumânarea si sa o aprinzi în situatii dificile sau când este furtuna afara pentru a readuce linistea si pacea.
Inaltarea Domnului cade totdeauna in Joia saptamanii a sasea dupa Pasti, adica la 40 de zile dupa Inviere. Inaltarea Domnului este una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, despre care amintesc Constitutiile Apostolice. In Biserica Ortodoxa Romana, sarbatoarea Inaltarii Domnului este si ziua...
alte poze nu mai am, dar am sa vin negresit anul asta cu mai multe poze...sper!
" Eu sunt micul gradinar ,
Cu sticluta-n buzunar
Am auzit c-aveti o floare
Care vrea sa creasca mare!
E voie s-o udam? "
si incepeau barbatii sa te ude cu parfum pe unde apucau, din cap pana in picoare.. iar dupa o zi din asta incarcata, plina de barbati veniti la stropit, puteai precum o drogerie ..
si acum am cautat pe internet celelalte intrebari ca nu ma mai lasa maimutele mele sa scriu, sa gandesc ...
Simbolul ouălor roşii este strâns legat de Patimile lui Iisus. Legenda spune că Sfânta Maria venind să-şi vadă Fiul răstignit, avea la ea un coş plin cu ouă, pe care le-a lăsat chiar lângă cruce când a început să-L plângă. Se spune că sângele acestuia a înroşit ouăle, iar de atunci s-a păstrat obiceiul vopsirii de ouă roşii de Paşte.
Ce se face cu lumanarea aprinsa din noaptea invierii?
Lumânarea de Paste are puteri miraculoase conform traditiei. Se spune ca daca reusesti sa ajungi cu lumânarea aprinsa pâna acasa ti se va îndeplini tot ce îti vei pune în gând. Când ajungi acasa nu uita sa te închini când treci pragul si sa stingi lumânarea de grinda desenând cu fum semnul crucii. Apoi sa pastrezi lumânarea si sa o aprinzi în situatii dificile sau când este furtuna afara pentru a readuce linistea si pacea.
Inaltarea Domnului cade totdeauna in Joia saptamanii a sasea dupa Pasti, adica la 40 de zile dupa Inviere. Inaltarea Domnului este una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, despre care amintesc Constitutiile Apostolice. In Biserica Ortodoxa Romana, sarbatoarea Inaltarii Domnului este si ziua...
alte poze nu mai am, dar am sa vin negresit anul asta cu mai multe poze...sper!
mofturaki- Mamica sexy
Ce scumpe sunt
felicitari pentru concurs Raluca,super tema concursului
Maria- Administrator
Te astept si pe tine cu drag
foarte frumoasa descrierea ioana si pozica este superba, mai asteptam si alte poze
vaii Ioana ce poza super....cum musca fetita din dreapta de ou...numele nu am nici o sansa sa`l tin minte sunt prea identice...
anka9mai- Mamica cocheta
multumesc fetelor, adriana drobul tau arata bestial... de gabita sa nu mai vb..am inteles ca deja e dat, asa ca nu ma bag peste alta, dar tare mult mai imi place gabita...tare as mai manca si eu drob, eu nu stiu sa fac..asa ca mananc daca capat de la vecina... si sigur capat ca face in fiecare an!..
anka, irina e cea care musca din ou...
anka, irina e cea care musca din ou...
mofturaki- Mamica sexy
felicitari raluca ptr concurs...mi-ai luat-o inainte,dar nu ma supar!
ioana,chiar ca o drogherie mirosim dupa "udat"...iar poza e superba!
Adriana,esti o gospodina desavarsita!
promit solemn sa particip si eu...astept doar sa mi se dezmorteasca neuronii de la atatea medicamente...
ioana,chiar ca o drogherie mirosim dupa "udat"...iar poza e superba!
Adriana,esti o gospodina desavarsita!
promit solemn sa particip si eu...astept doar sa mi se dezmorteasca neuronii de la atatea medicamente...
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
ioana vezi ca o incurci cu teo ..... este geloasa !!!!! dar poate nu citeste mesajul tau!!!!! multumesc mult draguta si tu ai 2 fetite minunate , sa fiti sanatosi si fericiti sa sti ca drobul se face foarte usor , cred ca am si pus reteta anul trecut , eu il fac din organe de porc pentru ca nu-mi place mielul
multumesc amalia , te asteptam cu poze , sunt sigura ca vor fi superbe , asa cum ne-ai obisnuit!!!!!
poti da drumu si tu la un concurs daca doresti!
multumesc amalia , te asteptam cu poze , sunt sigura ca vor fi superbe , asa cum ne-ai obisnuit!!!!!
poti da drumu si tu la un concurs daca doresti!
Pastele ptr mine reprezinta,momentul suprem dintre Dumnezeu si Om,cand Dumnezeu si-a dat singurul Lui fiu ,ptr noi..
Ma gandesc deseori,cat de mult ne poate iubi Dumnezeu,cat de multe face ptr noi,fara a astepta nimik in schimb,asta inseamna Iubirea suprema!
-oaule rosii-sunt o traditie,ele simbolizeaza sangele lui IIsus,poate tocmai sa apreciem mai mult aceasta sfanta sarbatoare,si implicit ce a facut Dumnezeu ptr noi!
-Prin lumina luata de la preot,eu ca si crestin simt,o bucurie sufleteasca,ma infior de cele rele,facute,si imi dau seama ce mica sunt ,in fata Lui,Lumina,reprezinta prin traditie ,invierea Domnului Nostru IIsus!
Cu atat mai mult cu cat lumina de Pasti, care se aduce de fiecare credincios acasa, a devenit pentru unii doar un ritual – Invierea inseamna deci doar aprinderea lumanarii (se intampla sa fie aprinsa de unii chiar de la bricheta) si aducerea ei acasa, ca si cum ar fi vorba de un fel de talisman, un obiect purtator de noroc. De aceea multi au grija sa nu se stinga lumanarea pe drum, ca sa nu aiba ghinion tot anul. De fapt, intelesul luminii pascale crestine este doar acela de a impartasi celor adunati in fata bisericii lumina simbolica a Domnului, increderea in viata viitoare, in nemurire. Desi pare ca marea parte a traditiilor de Paste sunt doar niste ritualuri, fondul pe care acestea se impun este mult mai profund si vine chiar din esenta gestului facut de Mantuitor. In fond, Pastele crestin sarbatoreste exact acet lucru: moartea si Invierea Domnului pentru noi oamenii.mi-a placut aceste lucruri..pentru majoritatea,tineriilor,cam asa este,vin sa ia lumina,si incep sa bea in biserica...totul tine de ritual..din pacate si nu de spiritual,de semnificati profunda a acestei traditii!
-Inaltarea are loc La 40 de zile de la inviere, Iisus Hristos s-a inaltat la Cer de pe Muntele Maslinilor, in prezenta apostolilor.
Ma gandesc deseori,cat de mult ne poate iubi Dumnezeu,cat de multe face ptr noi,fara a astepta nimik in schimb,asta inseamna Iubirea suprema!
-oaule rosii-sunt o traditie,ele simbolizeaza sangele lui IIsus,poate tocmai sa apreciem mai mult aceasta sfanta sarbatoare,si implicit ce a facut Dumnezeu ptr noi!
-Prin lumina luata de la preot,eu ca si crestin simt,o bucurie sufleteasca,ma infior de cele rele,facute,si imi dau seama ce mica sunt ,in fata Lui,Lumina,reprezinta prin traditie ,invierea Domnului Nostru IIsus!
Cu atat mai mult cu cat lumina de Pasti, care se aduce de fiecare credincios acasa, a devenit pentru unii doar un ritual – Invierea inseamna deci doar aprinderea lumanarii (se intampla sa fie aprinsa de unii chiar de la bricheta) si aducerea ei acasa, ca si cum ar fi vorba de un fel de talisman, un obiect purtator de noroc. De aceea multi au grija sa nu se stinga lumanarea pe drum, ca sa nu aiba ghinion tot anul. De fapt, intelesul luminii pascale crestine este doar acela de a impartasi celor adunati in fata bisericii lumina simbolica a Domnului, increderea in viata viitoare, in nemurire. Desi pare ca marea parte a traditiilor de Paste sunt doar niste ritualuri, fondul pe care acestea se impun este mult mai profund si vine chiar din esenta gestului facut de Mantuitor. In fond, Pastele crestin sarbatoreste exact acet lucru: moartea si Invierea Domnului pentru noi oamenii.mi-a placut aceste lucruri..pentru majoritatea,tineriilor,cam asa este,vin sa ia lumina,si incep sa bea in biserica...totul tine de ritual..din pacate si nu de spiritual,de semnificati profunda a acestei traditii!
-Inaltarea are loc La 40 de zile de la inviere, Iisus Hristos s-a inaltat la Cer de pe Muntele Maslinilor, in prezenta apostolilor.
sandy- Mamica cocheta
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
foarte frumos sandy ...... felicitari , arata super bine toate preparatele
sandicafrumusica, mi-ai facut pofta cu cozonacu' ala al tau..
mofturaki- Mamica sexy
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» AMALIA VA INVITA LA CONCURS-MENIU DE SARBATORI
» Mona va invita la concurs ***E vremea ... colindelor!***
» Linkurile lui muraru raluca
» anka va invita la concurs .... Mami si puiul ei !!!
» anka9mai va invita iar la concurs: Mamici in pijama !
» Mona va invita la concurs ***E vremea ... colindelor!***
» Linkurile lui muraru raluca
» anka va invita la concurs .... Mami si puiul ei !!!
» anka9mai va invita iar la concurs: Mamici in pijama !
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA