Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 42 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 42 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Portocale, Lamai, Mandarine, Clementine - sursa de vitamina A, B, C, intarirea sistemului imunitar
2 participanți
Pagina 1 din 1
Portocale, Lamai, Mandarine, Clementine - sursa de vitamina A, B, C, intarirea sistemului imunitar
Portocalele, Clementinele, Mandarinele sunt printre cele mai gustoase fructe exotice.
- toate aceste fructe sunt foarte bune pentru organism. Pline de vitamine, citricele ne apără împotriva virozelor.
Clementinele - sunt pline de vitamina C, fibre şi folaţi. Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, ele te protejează de viroze.
-sunt recunoscute pentru faptul că protejează împotriva formării pietrelor la rinichi.
Lămâile- alungă stresul
- ele sunt pline de vitaminele C şi B, dar şi de calciu, fosfor şi fier, minerale care sunt foarte uşor asimilate de organism. De aceea, cu cât consumaţi mai multe lămâi, cu atât aveţi mai multe „arme” antistres.
Dintre toate citricele, lămâia este cea mai bogată în acidul citric de aceea nu e recomandată persoanelor cu sensibilitate gastrică.
Portocalele- previn răceala
-bogate în vitaminele A, B şi C, portocalele ne întăresc sistemul imunitar şi ne protejează de infecţii, răceală şi gripă.
Puteţi amesteca zeama de la jumătate de portocală într-o cană cu apă foarte caldă, cu o linguriţă de miere. Consumaţi sucul o dată pe zi. Este o metodă bună de a întări organismul.
Cum alegem portocalele
In general ne spunem ca daca alegem un fruct cu coaja stralucitoare, lucioasa, si continutul acestuia va fi la fel de bun. Ei bine, nu este chiar asa.
- culoarea portocalei este influentata de cantitatea de lumina, de temperatura la care a fost pastrata si, in unele cazuri, de aditivii alimentari, asa ca nu este un indicator tocmai bun pentru calitatea fructului.
- in acelasi sens, nici dimensiunea fructului nu poate garanta cat de zemos sau dulce va fi acesta. Fructele mari si usoare pot avea coaja groasa si pulpa uscata si fara gust.
- de obicei, un fruct zemos este mai greu. O portocala ''perfecta'', cu mult suc, este grea si tare, nu usoara si moale.
- petele mai inchise la culoare sunt un semn ca fructul a inceput sa fermenteze.
- coaja moale, la portocala, este un semn ca fructul este uscat; la mandarina insa, coaja trebue sa fie moale.
Mandarinele-sunt foarte bune în tratarea tusei.
-atunci când ai dureri în gât sau tuşeşti, consumă cel puţin 3 mandarine, asociate cu puţină miere. Mandarinele conţin vitaminele C, D şi K, măresc pofta de mâncare şi acţionează benefic asupra sistemului imunitar.
- mandarinele nu trebuie sa aiba coaja foarte moale, pentru ca aceasta indica fructele vechi.
Portocalele si mandarinele se pastreaza bine si la temperatura camerei, insa numai pentru cateva zile. Pentru a le avea mai mult timp si pentru ca ele sa isi pastreze gustul deosebit, cel mai bine este sa le tineti la frigider.
- toate aceste fructe sunt foarte bune pentru organism. Pline de vitamine, citricele ne apără împotriva virozelor.
Clementinele - sunt pline de vitamina C, fibre şi folaţi. Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, ele te protejează de viroze.
-sunt recunoscute pentru faptul că protejează împotriva formării pietrelor la rinichi.
Lămâile- alungă stresul
- ele sunt pline de vitaminele C şi B, dar şi de calciu, fosfor şi fier, minerale care sunt foarte uşor asimilate de organism. De aceea, cu cât consumaţi mai multe lămâi, cu atât aveţi mai multe „arme” antistres.
Dintre toate citricele, lămâia este cea mai bogată în acidul citric de aceea nu e recomandată persoanelor cu sensibilitate gastrică.
Portocalele- previn răceala
-bogate în vitaminele A, B şi C, portocalele ne întăresc sistemul imunitar şi ne protejează de infecţii, răceală şi gripă.
Puteţi amesteca zeama de la jumătate de portocală într-o cană cu apă foarte caldă, cu o linguriţă de miere. Consumaţi sucul o dată pe zi. Este o metodă bună de a întări organismul.
Cum alegem portocalele
In general ne spunem ca daca alegem un fruct cu coaja stralucitoare, lucioasa, si continutul acestuia va fi la fel de bun. Ei bine, nu este chiar asa.
- culoarea portocalei este influentata de cantitatea de lumina, de temperatura la care a fost pastrata si, in unele cazuri, de aditivii alimentari, asa ca nu este un indicator tocmai bun pentru calitatea fructului.
- in acelasi sens, nici dimensiunea fructului nu poate garanta cat de zemos sau dulce va fi acesta. Fructele mari si usoare pot avea coaja groasa si pulpa uscata si fara gust.
- de obicei, un fruct zemos este mai greu. O portocala ''perfecta'', cu mult suc, este grea si tare, nu usoara si moale.
- petele mai inchise la culoare sunt un semn ca fructul a inceput sa fermenteze.
- coaja moale, la portocala, este un semn ca fructul este uscat; la mandarina insa, coaja trebue sa fie moale.
Mandarinele-sunt foarte bune în tratarea tusei.
-atunci când ai dureri în gât sau tuşeşti, consumă cel puţin 3 mandarine, asociate cu puţină miere. Mandarinele conţin vitaminele C, D şi K, măresc pofta de mâncare şi acţionează benefic asupra sistemului imunitar.
- mandarinele nu trebuie sa aiba coaja foarte moale, pentru ca aceasta indica fructele vechi.
Portocalele si mandarinele se pastreaza bine si la temperatura camerei, insa numai pentru cateva zile. Pentru a le avea mai mult timp si pentru ca ele sa isi pastreze gustul deosebit, cel mai bine este sa le tineti la frigider.
Re: Portocale, Lamai, Mandarine, Clementine - sursa de vitamina A, B, C, intarirea sistemului imunitar
multumi de informatii Adriana
cecilia_7625- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Joburi/Distractii : plimarile prin parc cu familia
Re: Portocale, Lamai, Mandarine, Clementine - sursa de vitamina A, B, C, intarirea sistemului imunitar
cu drag ceci , eu nu stiam ca mandarinele sunt bune pentru tuse , dar ma bucur poentru ca gabi mananca in fiecare seara cate 2-3
Subiecte similare
» Banana-Beneficii nutritive si sursa de vitamina A, B si B6, acid folic, vitamina C, calciu, magneziu, si chiar fier si zinc.
» Zmeura - sursa de vitamina A si vitamina C.
» Rosiile- sursa de vitamina A si vitamina C,
» Porumbul - sursa de vitamina A,B,C, E, K,
» Varza- sursa de vitamina C
» Zmeura - sursa de vitamina A si vitamina C.
» Rosiile- sursa de vitamina A si vitamina C,
» Porumbul - sursa de vitamina A,B,C, E, K,
» Varza- sursa de vitamina C
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA