Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 4 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 4 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Reteta tort cu mac si mere
5 participanți
Pagina 1 din 1
Reteta tort cu mac si mere
Dragi mamici ,vreau sa impartasesc o reteta f buna pe care am primit-o de la un cofetar ungur .Imi place f mult pt ca nu e prea cremoasa si are si mere
TORT CU MAC si MERE
BLATUL :6 albusuri,6 linguri zahar,180 gr mac,1 plic zahar vanilat,60 gr fulgi de ovaz,coaje rasa de lamaie,un varf de cutit sare,2 linguri din compozitia de mere rase.
CREMA :6 galbenusuri,7 linguri de zahar,60 ml lapte,40ml frisca.2 pliculete zahar vanilat. sau,mai simplu, dintr-un praf de budinca de vanilie se face o budinca ceva mai consistenta care se amesteca cu frisca batuta.
COMPOZITIA din MERE:800 gr mere ,80 gr zahar,1 plic de zahar vanilat,coaje rasa de lamaie,scortisoara macinata.o lingura de zeama de lamaie.
PREPARARE
In primul rand preparam compozitia de mere,se rad merele curatate de coaja ,se aduga scortisora ,zaharul,putina zeama de lamiie apoi toata compozitia se pune intr-un vas pe foc mediu si se amesteca continuu pana devine o pasta,apoi se lasa sa se raceasca.Urmeaza crema de vanilie ,se prepara o crema simpla de vanilie ,din lapte ,galbenusuri,zahar,zahar vanilat care se amesteca,dupa ce se raceste, cu frisca batuta.
Blatul: Se bat albusurile spuma se amesteca cu zaharul,macul macinat pe care anterior l-am amestecat cu 2 linguri de mere rase,scortisoara,coaja de lamaie,2 linguri de fulgi de ovaz,un varf de cutit sare.
Se pun 2/3 din compozitia blatului intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt(tava dreptunghiulara sau rotunda),se coace la 180 grade,in aprox 20 min,se scoate din tava ,se taie in trei ,se pune o noua hartie de copt in tava si se intinde compozitia de blat ramasa ,se coace la fel.
Tortul il aranjam astfel : primul va fi baltul pe care l-am copt ultimul apoi crema de vanilie,unul din cele trei blaturi mac,compozitia de mere si restul in continuare in aceeeasi ordine.Pofta buna!!!
TORT CU MAC si MERE
BLATUL :6 albusuri,6 linguri zahar,180 gr mac,1 plic zahar vanilat,60 gr fulgi de ovaz,coaje rasa de lamaie,un varf de cutit sare,2 linguri din compozitia de mere rase.
CREMA :6 galbenusuri,7 linguri de zahar,60 ml lapte,40ml frisca.2 pliculete zahar vanilat. sau,mai simplu, dintr-un praf de budinca de vanilie se face o budinca ceva mai consistenta care se amesteca cu frisca batuta.
COMPOZITIA din MERE:800 gr mere ,80 gr zahar,1 plic de zahar vanilat,coaje rasa de lamaie,scortisoara macinata.o lingura de zeama de lamaie.
PREPARARE
In primul rand preparam compozitia de mere,se rad merele curatate de coaja ,se aduga scortisora ,zaharul,putina zeama de lamiie apoi toata compozitia se pune intr-un vas pe foc mediu si se amesteca continuu pana devine o pasta,apoi se lasa sa se raceasca.Urmeaza crema de vanilie ,se prepara o crema simpla de vanilie ,din lapte ,galbenusuri,zahar,zahar vanilat care se amesteca,dupa ce se raceste, cu frisca batuta.
Blatul: Se bat albusurile spuma se amesteca cu zaharul,macul macinat pe care anterior l-am amestecat cu 2 linguri de mere rase,scortisoara,coaja de lamaie,2 linguri de fulgi de ovaz,un varf de cutit sare.
Se pun 2/3 din compozitia blatului intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt(tava dreptunghiulara sau rotunda),se coace la 180 grade,in aprox 20 min,se scoate din tava ,se taie in trei ,se pune o noua hartie de copt in tava si se intinde compozitia de blat ramasa ,se coace la fel.
Tortul il aranjam astfel : primul va fi baltul pe care l-am copt ultimul apoi crema de vanilie,unul din cele trei blaturi mac,compozitia de mere si restul in continuare in aceeeasi ordine.Pofta buna!!!
minolamiha- Mamica incepator
- Varsta : 44
Joburi/Distractii : calatorii,ciclism,munte,inot
Re: Reteta tort cu mac si mere
Interesanta reteta,Multumim Mina.Eu la capitolul desert stau fff prost..fac doar clatite,chec ...cred ca totul mi se trage de pe vremea cind trebuia sa nu ma ating de dulciuri sa nu ma ingras pt ca am facut balet de la 8 ani la 18 ani .Eram cantarite in fiecare trimestru si cine nu era in grafic cu kg era exclusa .......
nadvio1973- Mamica sexy
Re: Reteta tort cu mac si mere
Multumesc de reteta Miha,am mutat-o aici,te mai asteptam si cu alte retete,iar daca vrei poti sa iti deschizi un topic doar cu retetele tale
Maria- Administrator
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA