Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 95 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 95 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Cere o reteta
+30
mofturaki
nadvio1973
crina_oc
roxanik
alinagherman
Elena23
cecilia_7625
lilia
Raluca30
Rania
anka9mai
ari05
sandy
Rody
flo09
muraru raluca
buburuza
theodora
amalia-carmen
alinapopa1969
celina74
macoveianca
paul_A
elena
deriana
paula_mami
claudia_mami
STEF30IASI
mona_mami
teodoraion
34 participanți
Pagina 1 din 12
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Cere o reteta
daca vrei o reteta si nu o ai cere aici si sigur o mamica gospodina ti-o va da :pupicei:
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
fetelor, voi cum faceti papanasii? imi plac foarte mult .... :papa:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Cere o reteta
PAPANASI DIN BRANZA DE VACI PRAJITI
1/4 kg branza de vaci
un ou mare
coaja rasa de lamaie
un varf de cutit sare
30 g faina
zahar pudra pentru pudrat
Branza se amesteca cu oul, coaja de lamaie, sarea si faina. Amestecul nu trebuie sa fie nici prea moale, dar nici prea tare. Se presara faina pe masa. Mainile trebuie sa fie mereu cu faina. Se ia cu lingura mici bucati si se pun pe masa. Se tavalesc putin prin faina ca sa nu se mai lipeasca, se formeaza "mingiute" si se preseaza intre palme pana au cam un cm grosime. Se prajesc in ulei (sa fie ulei cat sa le acopere). La sfarsit se pudreaza cu zahar.
Se pot servi cu gem sau simpli.
POFATA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI CU DULCEATA SI SMANTANA
- un pachet de branza de vaca (pachetul meu avea 400g insa nu l-am folosit chiar pe tot. Ideea este sa fie branza de vaca grasa)
- doua oua
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
- faina (in principiu 10-15 linguri)
- un pliculet de zahar vanilat
Tot ce v-am scris mai sus se pune intr-un castron si se intervine cu mixerul pt aluat (sau cu linguroiul) si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.
Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica .
Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.
Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul. Pentru aceasta reteta merge foarte bine si gemul de capsuni sau de caise , sau de piersici...
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI FIERTI
1 kg branza vaci
250 gr gris
4 linguri zahar
2 esente vanilie
3 oua mari
100 gr unt
200 gr pesmet
4 linguri zahar
1/4 cana rom (optional)
Sfaramam bine branza cu furculita. Adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. In functie de cum e branza, mai uscata sau mai cu zer s-ar putea sa aveti nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul sa se odihneasca cam jumatate de ora.
In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa. Daca doriti adaugati rom in apa, chiar se simte diferenta.
Intr-o tava larga topiti untul si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute, cam cat mingile de ping-pong. Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi, merge mai usor.
Cand apa fierbe dati focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.
Ii scoateti pe o farfurie si serviti pudrati cu zahar vanilat, cu dulceata preferata sau cu un sos delicat (de capsuni, de vanilie, de scortisoara etc).
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI CU MERE
500 g de faina,
2 pahare lapte sau apa,
2 oua,
2 linguri unt,
1 lingura zahar,
1/2 lingurita sare,
25 g drojdie,
3-4 mere
Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batand bine se toarna treptat faina; dupa aceea vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri(sau se dau prin razatoare). Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in ulei incins.
Se serveste cu smantana dulce si dulceata(de mere).
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI CU PRUNE
Ingrediente:
750 g brânză dulce de vacă, 3 ouă, 225 g făină, coaja de la o lămâie, un praf de sare, prune întregi proaspete sau din compot (se pot folosi şi jumătăţi de prune), zahăr amestecat cu scorţişoară, unt şi frişcă.
Mod de preparare:
Punem brânza într-un vas, apoi batem ouăle şi le încorporăm în brânză. Adăugăm coaja de lămâie, sarea şi făina şi amestecăm totul până se omogenizează.
Tăiem prunele pe jumătate, scoatem sâmburii şi mijlocul lor îl umplem cu zahăr amestecat cu scorţişoară. Din compoziţia de mai sus luăm câte o lingură, o aşezăm în palma umedă, punem peste aluat pruna umplută şi apoi îl închidem, rotunjindu-l. Repetăm operaţia până terminăm aluatul.
Într-un vas punem apă cu sare la fiert şi, când aceasta dă în clocot, punem pe rând papanaşii umpluţi şi îi lăsăm să fiarbă 15 minute.
Între timp, într-o tigaie, prăjim pesmet în puţin ulei, adăugând şi un praf de sare. Când pesmetul e prăjit, îl dăm deoparte. După 15 minute de fierbere scoatem papanaşii din apă, îi lăsăm câteva secunde să se răcorească, apoi îi tăvălim prin pesmetul prăjit. Papanaşii se pot da şi prin nucă măcinată şi prăjită.
Se servesc calzi, cu un pic de frişcă lichidă şi smântână, şi se presară totul cu zahăr şi scorţişoară. Cui nu îi plac dulci poate să îi servească doar cu smântână. Papanaşii se mai pot umple cu vişine, căpşune sau piersici.
Menţiuni: Papanaşii se mai pot servi şi altfel: se stropesc cu unt topit, fierbinte, apoi se presară cu zahăr şi scorţişoară. În cazul în care alegem varianta aceasta, nu mai tăvălim papanaşii prin pesmet.
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
SPER SA ITI PLACA VREO RETETA , DIN CELE DATE DE MINE ....EU LE-AM INCERCAT PE TOATE , ...IN TIMP ...SI ITI POT SPUNE CA SUNT GUSTOASE .
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
1/4 kg branza de vaci
un ou mare
coaja rasa de lamaie
un varf de cutit sare
30 g faina
zahar pudra pentru pudrat
Branza se amesteca cu oul, coaja de lamaie, sarea si faina. Amestecul nu trebuie sa fie nici prea moale, dar nici prea tare. Se presara faina pe masa. Mainile trebuie sa fie mereu cu faina. Se ia cu lingura mici bucati si se pun pe masa. Se tavalesc putin prin faina ca sa nu se mai lipeasca, se formeaza "mingiute" si se preseaza intre palme pana au cam un cm grosime. Se prajesc in ulei (sa fie ulei cat sa le acopere). La sfarsit se pudreaza cu zahar.
Se pot servi cu gem sau simpli.
POFATA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI CU DULCEATA SI SMANTANA
- un pachet de branza de vaca (pachetul meu avea 400g insa nu l-am folosit chiar pe tot. Ideea este sa fie branza de vaca grasa)
- doua oua
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
- faina (in principiu 10-15 linguri)
- un pliculet de zahar vanilat
Tot ce v-am scris mai sus se pune intr-un castron si se intervine cu mixerul pt aluat (sau cu linguroiul) si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.
Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica .
Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.
Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul. Pentru aceasta reteta merge foarte bine si gemul de capsuni sau de caise , sau de piersici...
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI FIERTI
1 kg branza vaci
250 gr gris
4 linguri zahar
2 esente vanilie
3 oua mari
100 gr unt
200 gr pesmet
4 linguri zahar
1/4 cana rom (optional)
Sfaramam bine branza cu furculita. Adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. In functie de cum e branza, mai uscata sau mai cu zer s-ar putea sa aveti nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul sa se odihneasca cam jumatate de ora.
In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa. Daca doriti adaugati rom in apa, chiar se simte diferenta.
Intr-o tava larga topiti untul si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute, cam cat mingile de ping-pong. Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi, merge mai usor.
Cand apa fierbe dati focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.
Ii scoateti pe o farfurie si serviti pudrati cu zahar vanilat, cu dulceata preferata sau cu un sos delicat (de capsuni, de vanilie, de scortisoara etc).
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI CU MERE
500 g de faina,
2 pahare lapte sau apa,
2 oua,
2 linguri unt,
1 lingura zahar,
1/2 lingurita sare,
25 g drojdie,
3-4 mere
Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batand bine se toarna treptat faina; dupa aceea vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri(sau se dau prin razatoare). Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in ulei incins.
Se serveste cu smantana dulce si dulceata(de mere).
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
PAPANASI CU PRUNE
Ingrediente:
750 g brânză dulce de vacă, 3 ouă, 225 g făină, coaja de la o lămâie, un praf de sare, prune întregi proaspete sau din compot (se pot folosi şi jumătăţi de prune), zahăr amestecat cu scorţişoară, unt şi frişcă.
Mod de preparare:
Punem brânza într-un vas, apoi batem ouăle şi le încorporăm în brânză. Adăugăm coaja de lămâie, sarea şi făina şi amestecăm totul până se omogenizează.
Tăiem prunele pe jumătate, scoatem sâmburii şi mijlocul lor îl umplem cu zahăr amestecat cu scorţişoară. Din compoziţia de mai sus luăm câte o lingură, o aşezăm în palma umedă, punem peste aluat pruna umplută şi apoi îl închidem, rotunjindu-l. Repetăm operaţia până terminăm aluatul.
Într-un vas punem apă cu sare la fiert şi, când aceasta dă în clocot, punem pe rând papanaşii umpluţi şi îi lăsăm să fiarbă 15 minute.
Între timp, într-o tigaie, prăjim pesmet în puţin ulei, adăugând şi un praf de sare. Când pesmetul e prăjit, îl dăm deoparte. După 15 minute de fierbere scoatem papanaşii din apă, îi lăsăm câteva secunde să se răcorească, apoi îi tăvălim prin pesmetul prăjit. Papanaşii se pot da şi prin nucă măcinată şi prăjită.
Se servesc calzi, cu un pic de frişcă lichidă şi smântână, şi se presară totul cu zahăr şi scorţişoară. Cui nu îi plac dulci poate să îi servească doar cu smântână. Papanaşii se mai pot umple cu vişine, căpşune sau piersici.
Menţiuni: Papanaşii se mai pot servi şi altfel: se stropesc cu unt topit, fierbinte, apoi se presară cu zahăr şi scorţişoară. În cazul în care alegem varianta aceasta, nu mai tăvălim papanaşii prin pesmet.
POFTA MARE SI BUNA !!!
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
SPER SA ITI PLACA VREO RETETA , DIN CELE DATE DE MINE ....EU LE-AM INCERCAT PE TOATE , ...IN TIMP ...SI ITI POT SPUNE CA SUNT GUSTOASE .
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Cere o reteta
o, oho, ho ... stefi m-ai terminat! noroc ca e noapte, altfel m-as apuca sa-i fac! dar astept pana maine dupa ce venim de la scoala!
multumesc mult!! pupici!
multumesc mult!! pupici!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Cere o reteta
ioanasimona_pop@yahoo.com a scris:fetelor, voi cum faceti papanasii? imi plac foarte mult .... :papa:
sora mea face cu smantana si sunt bunicei
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
fetelor voi ce mai preparati din piept de pui ?
claudia_mami- Mamica rafinata
- Varsta : 42
Re: Cere o reteta
Musaca de cartofi cu piept de pui
Pentru umplutura de carne am folosit: 1 ceapa, 2 morcovi, un piept mare de pui, 3 linguri de sos de rosii cu busuioc (Barrila), 2 albusuri ou, o legatura mica de patrunjel proaspat, miezul de la o felie de paine inmuiat si stors bine, sare, piper, putin ulei pentru prajit. Pentru sosul bechamel am folosit: 30 g unt, 350 ml lapte, 50 g faina, 2 galbenusuri de ou, sare, piper. Am mai folosit: 6 cartofi mari, unt pentru uns tava, 2 linguri de pesmet, 3 linguri de cascaval ras, frunze de patrunjel pentru decor.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)
Pentru preparare am procedat in felul urmator.
Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morcovii prin masina de tocat,dar ceapa e preferabil sa fie tocata la cutit, altfel lasa prea multa zeama) si le-am calit impreuna pana cand carnea de pui a fost aproape gata.
Le-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, am adaugat albusurile, painea, sosul de rosii, sarea, piperul si verdeata tocata si am amestecat bine.
Cat timp s-a racit amestecul de carne, am curatat cartofii si i-am taiat felii, pe care le-am prajit pe rand,in ulei incins. I-am scos si i-am pus la scurs pe hartie absorbanta.
m trecut la pregatirea sosului Bechamel. Am topit untul la foc mic, am adaugat toata faina si am amestecat bine cu lingura de lemn.
Am adaugat cate putin lapte caldut, amestecand continuu, pana la omogenizare. Am adaugat apoi sare, piper, o lingurita de praf de parmezan si galbenusurile de ou.
Am trecut la ansamblare. Am uns cu unt o tava de cozonac, si am presarat pesmet pe fundul ei.
Am asezat apoi un strat de cartofi, un strat de carne, apoi din nou un strat de cartofi.
Am turnat deasupra sosul, am presarat cascaval ras si am decorat cu frunze de patrunjel.
Am pus-o in cuptor la 200 grade pana cand s-a rumenit bine. Nu necesita un timp de coacere foarte mare, deorece toate componentele sunt in mare parte preparate.
Pofta buna mamicilor! :pupicei:
Pentru umplutura de carne am folosit: 1 ceapa, 2 morcovi, un piept mare de pui, 3 linguri de sos de rosii cu busuioc (Barrila), 2 albusuri ou, o legatura mica de patrunjel proaspat, miezul de la o felie de paine inmuiat si stors bine, sare, piper, putin ulei pentru prajit. Pentru sosul bechamel am folosit: 30 g unt, 350 ml lapte, 50 g faina, 2 galbenusuri de ou, sare, piper. Am mai folosit: 6 cartofi mari, unt pentru uns tava, 2 linguri de pesmet, 3 linguri de cascaval ras, frunze de patrunjel pentru decor.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)
Pentru preparare am procedat in felul urmator.
Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morcovii prin masina de tocat,dar ceapa e preferabil sa fie tocata la cutit, altfel lasa prea multa zeama) si le-am calit impreuna pana cand carnea de pui a fost aproape gata.
Le-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, am adaugat albusurile, painea, sosul de rosii, sarea, piperul si verdeata tocata si am amestecat bine.
Cat timp s-a racit amestecul de carne, am curatat cartofii si i-am taiat felii, pe care le-am prajit pe rand,in ulei incins. I-am scos si i-am pus la scurs pe hartie absorbanta.
m trecut la pregatirea sosului Bechamel. Am topit untul la foc mic, am adaugat toata faina si am amestecat bine cu lingura de lemn.
Am adaugat cate putin lapte caldut, amestecand continuu, pana la omogenizare. Am adaugat apoi sare, piper, o lingurita de praf de parmezan si galbenusurile de ou.
Am trecut la ansamblare. Am uns cu unt o tava de cozonac, si am presarat pesmet pe fundul ei.
Am asezat apoi un strat de cartofi, un strat de carne, apoi din nou un strat de cartofi.
Am turnat deasupra sosul, am presarat cascaval ras si am decorat cu frunze de patrunjel.
Am pus-o in cuptor la 200 grade pana cand s-a rumenit bine. Nu necesita un timp de coacere foarte mare, deorece toate componentele sunt in mare parte preparate.
Pofta buna mamicilor! :pupicei:
paula_mami- Mamica eleganta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : Fetita mea si forumul Mamici Cochete
Re: Cere o reteta
fetele dati-mi si mie o reteta cu ciuperci...as vrea o salata ceva apeitiv cu maioneza...ma juta cineva..vreau ceva probaty sigur
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
eu am facut salata aceasta de sarbatori:
- 1 borcan de ciuperci taiate se caleste in putin ulei de porumb (are o aroma deosebita) cu putin praf de usturoi
- 1 telina de marime potrivita se da pe razatoarea mare;
- 2 gogosari murati sa taie feliute
- toate ingredientele se amesteca, se condimenteaza dupa gust - sare, piper
- se pune peste un pahar mic de iaurt simplu
si .... pofta buna :papa:
- 1 borcan de ciuperci taiate se caleste in putin ulei de porumb (are o aroma deosebita) cu putin praf de usturoi
- 1 telina de marime potrivita se da pe razatoarea mare;
- 2 gogosari murati sa taie feliute
- toate ingredientele se amesteca, se condimenteaza dupa gust - sare, piper
- se pune peste un pahar mic de iaurt simplu
si .... pofta buna :papa:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Cere o reteta
Salata de ciuperci cu maioneza:
Ingrediente:
Aveti nevoie de o cutie de ciuperci (sau mai multe) , lamaie,oua pentru maioneza,vegeta,branza,mustar,usturoi ( optional).frunze de patrunjel tocate ( optional).
Mod de preparare:
Amestecati ciupercile cu vegeta,putin ustoroi ( praf sau pasat ) si cu zeama de lamaie ( dupa gust).Apoi pregatiti maioneza si amestecati cu ciupercile ,verdeata si branza taiata bucati mici.
Este simplu si rapid de preperat si foarte gustoasa
Pofta buna!
Ingrediente:
Aveti nevoie de o cutie de ciuperci (sau mai multe) , lamaie,oua pentru maioneza,vegeta,branza,mustar,usturoi ( optional).frunze de patrunjel tocate ( optional).
Mod de preparare:
Amestecati ciupercile cu vegeta,putin ustoroi ( praf sau pasat ) si cu zeama de lamaie ( dupa gust).Apoi pregatiti maioneza si amestecati cu ciupercile ,verdeata si branza taiata bucati mici.
Este simplu si rapid de preperat si foarte gustoasa
Pofta buna!
paula_mami- Mamica eleganta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : Fetita mea si forumul Mamici Cochete
Re: Cere o reteta
paula_mami eu folosesc ciuperci proaspete..sa le fierb nu?
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
eu as vrea o reteta cu gogonele pt iarna murate cu otet...tot asa probate sigur
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
DA MAMI TEODORAION TREBUIE FIERTE CIUPERCILE :pupicei:
paula_mami- Mamica eleganta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : Fetita mea si forumul Mamici Cochete
Re: Cere o reteta
multumesc paula_mami.
mona sigur va veni si cineva s ate lamureasca cu borsul mama mea face daca nu vine nimeni o intreb pe ea.
mona sigur va veni si cineva s ate lamureasca cu borsul mama mea face daca nu vine nimeni o intreb pe ea.
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
lavinia a mancat cu o pofta bors la mare! si vreau si eu sa-i fac. am cumparat bors de la real dar nu prea seamana la gust cu cel facut de casa!
mai astept, poate vine vreo mamica si-mi va spune!
mai astept, poate vine vreo mamica si-mi va spune!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Cere o reteta
cu mare drag mami teodoraion :pupicei:
paula_mami- Mamica eleganta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : Fetita mea si forumul Mamici Cochete
Re: Cere o reteta
vlllleauuu bors! :lacrimi: :lacrimi: :lacrimi: :lacrimi: :lacrimi:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Cere o reteta
mamici nu faceti niciuna bors??
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
Bors moldovenesc
mamici care vrea sa faca sa stiti ca este un bors tare bun arata bine ,miroase bine si e foarte gustos
Ingrediente:
o gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei
Preparare:
Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sint gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors
nu se drege.
Pofta buna mamici!! :pupicei:
mamici care vrea sa faca sa stiti ca este un bors tare bun arata bine ,miroase bine si e foarte gustos
Ingrediente:
o gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei
Preparare:
Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sint gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors
nu se drege.
Pofta buna mamici!! :pupicei:
paula_mami- Mamica eleganta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : Fetita mea si forumul Mamici Cochete
Re: Cere o reteta
multumesc mami paula pentru promptitudine. esti tare draguta!
:buchet: :buchet: :buchet: :buchet: :buchet:
dar, borsul ala, zeama nu veti reteta. stiu ca se pune apa, tarate, drojdie. dar cam atat!
:buchet: :buchet: :buchet: :buchet: :buchet:
dar, borsul ala, zeama nu veti reteta. stiu ca se pune apa, tarate, drojdie. dar cam atat!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Cere o reteta
ba da mona..mama mea facea cu tarate..vad ca nimeni nu-ti spune asa ca azi o sun :pupicei:
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Cere o reteta
CUM SE UMPLE BORSUL TRADITIONAL ROMANESC !!!!!!!!
Un vas neoxidabil/borcan de 5l,o cana de huste,2 cani de tarite,2cani de faina de porumb,(cel mai bine ese daca puneti totul aproximativ...),toate aceste igrediente sa nu depaseasca 1/2 din volumul vasului.
Amestecati totul cu apa rece, foarte important sa fie rece altfel opariti taritea si nu se mai inacreste.
Cantitatea de apa sa fie atit cit sa omogenizati ingredientele si sa le amestsi bine.
Intre timp ,ceelalta jumatate din volumul vasului completati cu apa fiarta...... fierbeti apa intrun vas, ideal ar fi sa aveti si citeva crengute de vita de vie si, sau,de visin sa le puneti in vasul de apa in clocot.
Dupa care lasati apa sa se mai raceasca adica ,sa puteti tine degetul in apa citeva secunde(nu clocotita) .
Daca umpleti borsul in borcan, inainte de a pune apa fierbinte, puneti dedesubtul borcanului lama unui cutit(nu se sparge borcanul),dupa care amestecati totul, inveliti vasul in prosoape sa stea inabusit si la cald, din cand in cand mai amestecati cu facaletul sau o paleta din lemn continutul din borcan , acesta este defapt secretul ,ingredientele se stratifica si merge greu procesul de inacrire.
Daca respectati intocmai aceasta reteta si sa presupunem ca umpli borsul vineri seara cind vii de la servici simbata dimineata poti prepara borsul traditional romanesc.
Foarte important!!!!!!
- nu lasati borsul inacrit in borcan mai mult de 3-4 zile, se imputeste.
Puneti borsul in pet de plastic, in frigider.
Poate sta 1-2 luni, deasemenea si o parte din huste intr-un borcanel cu filet si le pastrati la frigider.
Astfel veti avea in permanenta hustele voastre, si borsul vostru.
Pentru ca, necesita timp, faceti o cantitate mai mare .
Daca vam putut fi de folos...succes.
Un vas neoxidabil/borcan de 5l,o cana de huste,2 cani de tarite,2cani de faina de porumb,(cel mai bine ese daca puneti totul aproximativ...),toate aceste igrediente sa nu depaseasca 1/2 din volumul vasului.
Amestecati totul cu apa rece, foarte important sa fie rece altfel opariti taritea si nu se mai inacreste.
Cantitatea de apa sa fie atit cit sa omogenizati ingredientele si sa le amestsi bine.
Intre timp ,ceelalta jumatate din volumul vasului completati cu apa fiarta...... fierbeti apa intrun vas, ideal ar fi sa aveti si citeva crengute de vita de vie si, sau,de visin sa le puneti in vasul de apa in clocot.
Dupa care lasati apa sa se mai raceasca adica ,sa puteti tine degetul in apa citeva secunde(nu clocotita) .
Daca umpleti borsul in borcan, inainte de a pune apa fierbinte, puneti dedesubtul borcanului lama unui cutit(nu se sparge borcanul),dupa care amestecati totul, inveliti vasul in prosoape sa stea inabusit si la cald, din cand in cand mai amestecati cu facaletul sau o paleta din lemn continutul din borcan , acesta este defapt secretul ,ingredientele se stratifica si merge greu procesul de inacrire.
Daca respectati intocmai aceasta reteta si sa presupunem ca umpli borsul vineri seara cind vii de la servici simbata dimineata poti prepara borsul traditional romanesc.
Foarte important!!!!!!
- nu lasati borsul inacrit in borcan mai mult de 3-4 zile, se imputeste.
Puneti borsul in pet de plastic, in frigider.
Poate sta 1-2 luni, deasemenea si o parte din huste intr-un borcanel cu filet si le pastrati la frigider.
Astfel veti avea in permanenta hustele voastre, si borsul vostru.
Pentru ca, necesita timp, faceti o cantitate mai mare .
Daca vam putut fi de folos...succes.
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Pagina 1 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA