Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 63 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 63 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti
+6
florares
mona_mami
adriana
tatiana
pupkiss
GABITA
10 participanți
Pagina 1 din 1
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti
Relatiile intre parinti si copii presupun un mecanism deosebit, filtrat social, ele au la baza statuarea comunicarii in care se realizeaza un model, un pattern de conduita. In cadrul acestor relatii parintii incearca si de multe ori multi dintre ei reusesc sa socializeze copiii, contribuie la modificarea si perfectionarea stilului de interrelationare din copilarie; ambele parti ale ecuatiei au nevoie de deprinderi, abilitati sociale pentru facilitatea intercomunicarii.
Exista desigur studii privind forma si marimea familiilor, exista studii privind familiile dezorganizate, influenta divortului asupra atmosferei si formarii trasaturilor psihosociale ale minorilor, sunt numeroase cercetari privind copiii adoptati, privind copiii aflati in plasament familial, privind cupluri cu sau fara copii - pentru a enumera doar cateva din cele mai frecvente preocupari in domeniu. Binecunoscuta realitate psihologica potrivit careia interrelatia are obligatoriu la baza comunicarea este abordata si in acest tronson de studiere a relatiilor parinti-copii.
Exista desigur studii privind forma si marimea familiilor, exista studii privind familiile dezorganizate, influenta divortului asupra atmosferei si formarii trasaturilor psihosociale ale minorilor, sunt numeroase cercetari privind copiii adoptati, privind copiii aflati in plasament familial, privind cupluri cu sau fara copii - pentru a enumera doar cateva din cele mai frecvente preocupari in domeniu. Binecunoscuta realitate psihologica potrivit careia interrelatia are obligatoriu la baza comunicarea este abordata si in acest tronson de studiere a relatiilor parinti-copii.
Re: Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti
nu stiu ce sa mai zic , dar cred ca in cea mai mare masura comunicare dintre parinti si copii e ff scazuta.. ff rau , asa apar si dispute intre acestia , certuri ,
pupkiss- Mamica rafinata
- Varsta : 33
Daca e vorba de adolescenti, intrebati-ma pe mine cum e.....Baiatul meu are aproape 18 ani si are o viteza ......Si eu am fost adolescenta(si va asigur ca nu-s din cea care se fandoseste :steluta: ), dar vreau sa va spun ca adolescentii nostrii se grabesc in toate-vor sa faca repede orice si sa scape, Incerc sa tin pasul cu el, chiar daca mi-e greu, dar consider ca daca noi, parintii nu suntem in stare sa ne adaptam stilului lor, atunci cum le putem cere lor sa ne inteleaga.Aplicand aceasta strategie reusim sa ne intelegem reciproc fara mari divergente de opinii.Va pupic si astept si alte opinii! :pupicei:
tatiana- Mamica incepator
- Varsta : 56
bine ai venit tatiana, sati traiasca copii si sa fie sanatosi, ai baiat mare , deja un cavaler si imi imaginez ca iti este greu sa ti pasul cu el, tineretuldin ziua de astazi evolueaza repede in absolut orice....vei fi pregatita pentru andreea, deja sti cum trebuie sa procedezi asa ca asteptam sa ne spui si noua
da, trebuie sa tinem pasul cu adolescentii fapt ce duce la consolidarea relatiilor dintre parinte si copil. trebuie sa-l faci pe copil sa iti spuna totul pur si simplu ca "asa-i vine" si nu sa se ascunda. asa il faci sa aiba incredere in tine, practic sa-i fi si mama-tata, dar si prieten. altfel, s-ar putea sa coste ... :doua inimioare
mona_mami- Mamica cocheta
copii mei sunt mari asa ca eu vreu sa le fiu o prietena sa pot vb cu ei ....dar cuanturajul si colectivul clasei e cam greu sa ti piept ...
:lumanari:
:lumanari:
florares- Mamica rafinata
- Varsta : 49
ai dreptate florares...
si sa nu mai spunem....ca vb ca televizorul langa ei si asa ma abtin sa nu suflic una....si repet de 10 ori un lucru si-mi dezvolt si corzile vocale :yes!!:
si sa nu mai spunem....ca vb ca televizorul langa ei si asa ma abtin sa nu suflic una....si repet de 10 ori un lucru si-mi dezvolt si corzile vocale :yes!!:
macoveianca- Mamica rafinata
- Varsta : 50
as vrea sa fie mai deschis fata de mine si sa intrebe cand are vreo problema
flo09- Mamica rafinata
cred ca trebuiesc formati de mici, sa fim deschisi cu ei , sa ii facem sa aiba incredere in noi , sa ne spuna deschis orice problema si sa nui certam atunci cand gresesc ci sa le explicam unde au gresit .....
Asa este Adriana,mie imi este frica cand sor face feteler mai mari
Raluca30- Mamica de cariera
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : ador plimbarile
nu putem sti in ce anturaj va intra copilul nostru,toti parintii le doresc doar binele copiilor dar ei nu inteleg acest lucru
cecilia_7625- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Joburi/Distractii : plimarile prin parc cu familia
da ceci aici ai dreptate , insa eu raman la ideea ca depinde mult de parinti , dar si de copil , de gena ....
Subiecte similare
» REGULI PENTRU PARINTI_REGULI PENTRU ADOLESCENTI
» Relatiile dintre frati
» Suicidul la adolescenti
» Serbare fara parinti
» Copiii si nevoia lor de a fi cu ambii parinti
» Relatiile dintre frati
» Suicidul la adolescenti
» Serbare fara parinti
» Copiii si nevoia lor de a fi cu ambii parinti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA