Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 95 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 95 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
principii generale despre rugaciune
+2
mona_mami
teodoraion
6 participanți
Mamici cochete :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente
Pagina 1 din 1
principii generale despre rugaciune
Despre Rugaciune: Ce Este Rugaciunea?
Ca si copil am avut ocazia sa il vad pe tata reparand bicicleta familiei. Uneori el schimba lantul, alteori schimb cate un cauciuc si alteori schimba anumiti rulmenti. Ori de cate ori se ivea cate o problema, tata isi lua uneltele si incepea lucrul. Multe din aceste unelte nu au fost folosite pentru numic altceva decat pentru bicicleta.
Doresc sa impartasesc cu dumneavoastra cateva lucruri despre rugaciune. Marturisesc de la bun inceput ca este mult mai usor sa vorbim despre ce NU este rugaciunea, decat sa vorbim despre ce rugaciunea este.
In primul rand rugaciunea nu este o unealta pe care o folosim ori de cate ori avem probleme si pe care o uitam in restul timplului. Probabil ca ati observat ca atunci cand vin necazurile, orice om, incearca rugaciunea, oricat de pagan ar fi el.
Rugaciunea nu este o unealta prin care oamenii Il manipuleaza pe Dumnezeu.
Rugaciunea nu este nici dorinta emotionala.
Rugaciunea nu este fuga de responsabilitate. Multi se roaga « Doamne faca-se voia ta ». Prin aceasta ei isi spala mainile de orice responsabilitate un fel de fatalism. Dumnezeu face doar ceea ce Dumnezeu poate face. In acelasi timp noi trebuie sa invatam responsabilitate si sa facem ceea ce noi putem face. (Ex. Cineva descopera ca are cancer. Este extrem de important ca acea persoana sa se roage si impreuna cu el/ea, toata biserica si familia. In acelasi timp, acea persoana trebuie sa mearga la doctor si sa vada ce tratament este disponibil )
Rugaciunea nu este unealta prin care il informam pe Dumnezeu despre ceea ce se intampla sau ceea ce ne dorim. Domnul Dumnezeu nu este luat prin surprindere de absolut nimic.
CE ESTE RUGACIUNEA ?
In rugaciune admitem ca avem nevoi si ca suntem dependenti de Dumnezeu. Desi citim in Biblie ca rugaciunea este importanta, de foarte multe ori incercam sa aducem la implinire prin vointa si puterile proprii lucrurile, pe care le vrem.
Adevarul este ca Dumnezeu, care este suveran si plin de dragoste stie ce este bun si bine pentru noi, chiar si atunci cand noi nu intelegem.
Rugaciunea este vederea realitatii din punctul de vedere al lui Dumnezeu.
Relatiile dintre oameni se adancesc si solidifica atunci cand oamenii impartasesc lucruri intime unii cu altii. Bariera intimitatii este rupta atunci cand noi ii incredintam lui Dumnezeu lucrurile, pe care El deja le stie despre noi. Philip Yancey il citeaza pe C.S. Lewis in carte sa « Prayer » ca spunand ca noi trebuie sa aducem la picioarele Domnului ceea ce este in inimile si sufletele noastre si nu ceea ce ar trebui sa fie in inima si in suflet.[1]
Rugaciunea este un act de dragoste in care ne aratam iubire pentru Dumnezeu si in care ne lasam iubiti de El.
Poate o femeie să uite copilul pe care -l alăptează, şi să n’aibă milă de rodul pîntecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuş Eu nu te voi uita cu niciun chip:. Isaia 49 :15
Ca si copil am avut ocazia sa il vad pe tata reparand bicicleta familiei. Uneori el schimba lantul, alteori schimb cate un cauciuc si alteori schimba anumiti rulmenti. Ori de cate ori se ivea cate o problema, tata isi lua uneltele si incepea lucrul. Multe din aceste unelte nu au fost folosite pentru numic altceva decat pentru bicicleta.
Doresc sa impartasesc cu dumneavoastra cateva lucruri despre rugaciune. Marturisesc de la bun inceput ca este mult mai usor sa vorbim despre ce NU este rugaciunea, decat sa vorbim despre ce rugaciunea este.
In primul rand rugaciunea nu este o unealta pe care o folosim ori de cate ori avem probleme si pe care o uitam in restul timplului. Probabil ca ati observat ca atunci cand vin necazurile, orice om, incearca rugaciunea, oricat de pagan ar fi el.
Rugaciunea nu este o unealta prin care oamenii Il manipuleaza pe Dumnezeu.
Rugaciunea nu este nici dorinta emotionala.
Rugaciunea nu este fuga de responsabilitate. Multi se roaga « Doamne faca-se voia ta ». Prin aceasta ei isi spala mainile de orice responsabilitate un fel de fatalism. Dumnezeu face doar ceea ce Dumnezeu poate face. In acelasi timp noi trebuie sa invatam responsabilitate si sa facem ceea ce noi putem face. (Ex. Cineva descopera ca are cancer. Este extrem de important ca acea persoana sa se roage si impreuna cu el/ea, toata biserica si familia. In acelasi timp, acea persoana trebuie sa mearga la doctor si sa vada ce tratament este disponibil )
Rugaciunea nu este unealta prin care il informam pe Dumnezeu despre ceea ce se intampla sau ceea ce ne dorim. Domnul Dumnezeu nu este luat prin surprindere de absolut nimic.
CE ESTE RUGACIUNEA ?
In rugaciune admitem ca avem nevoi si ca suntem dependenti de Dumnezeu. Desi citim in Biblie ca rugaciunea este importanta, de foarte multe ori incercam sa aducem la implinire prin vointa si puterile proprii lucrurile, pe care le vrem.
Adevarul este ca Dumnezeu, care este suveran si plin de dragoste stie ce este bun si bine pentru noi, chiar si atunci cand noi nu intelegem.
Rugaciunea este vederea realitatii din punctul de vedere al lui Dumnezeu.
Relatiile dintre oameni se adancesc si solidifica atunci cand oamenii impartasesc lucruri intime unii cu altii. Bariera intimitatii este rupta atunci cand noi ii incredintam lui Dumnezeu lucrurile, pe care El deja le stie despre noi. Philip Yancey il citeaza pe C.S. Lewis in carte sa « Prayer » ca spunand ca noi trebuie sa aducem la picioarele Domnului ceea ce este in inimile si sufletele noastre si nu ceea ce ar trebui sa fie in inima si in suflet.[1]
Rugaciunea este un act de dragoste in care ne aratam iubire pentru Dumnezeu si in care ne lasam iubiti de El.
Poate o femeie să uite copilul pe care -l alăptează, şi să n’aibă milă de rodul pîntecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuş Eu nu te voi uita cu niciun chip:. Isaia 49 :15
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: principii generale despre rugaciune
am invatat-o pe adela ingerasul si tatal nostru. dar aucm e cand face religie la scoala trebuie sa o invat mai multe lucruri despre religie. nu prea am carti religioase pentru copii, cred ca-mi voi face timp si ma voi duce la libraria religioasa de langa catedrala sa-mi caut ceva pe intelesul ei.
mona_mami- Mamica cocheta
cum stati fetele cu rugaciunea?
da copilasii vostrii ?de la ce varsta spun rugaciuni?
da copilasii vostrii ?de la ce varsta spun rugaciuni?
stam bine,,cu cea de dinanintea mesei nu stam bine!!decat cand vii tu!!... criss spune de la 2 ani si ceva in fiecare seara,,pana atunci,,,ii spuneam eu tatal nostru inainte de somn!!
sandy- Mamica cocheta
- Varsta : 40
Joburi/Distractii : mamica-acest fapt de a fi mamik
fabi stie tatal nostru si inger ingerasul meu..dar le spune cand vrea el .
alinagherman- Mamica de cariera
si copii mei stiu rugaciunile si le spun singuri,bineinteles caci sunt si mai mari,dar spre rusinea mea inainte de masa nu spun rugagiunea
Maria- Administrator
lasa sormi ca sunt convinsa ca daca incercati o saptamna pe urma Cristy singur va spune inainte de masa...o sa va traga el de maneca, oricum eu consider ca totate rugaciunile sunt importante , si e bine si inainte de somn sa ne rugam si dimineata sa-I multumim Domnului ca ne-a pazit si ne va pazi in ziua ce intram ..asta e o relatie cu Dumnezeu.,....
si Larisa stie de mititica Tatal Nostru si Inger,ingersul meu,plus alte 2-3 rugaciuni de la gradi invatate
cecilia_7625- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Joburi/Distractii : plimarile prin parc cu familia
Subiecte similare
» Despre spovedanie
» o rugaciune frumoasa
» rugaciune superba...ascultati-o!!!
» Asigurarile de viata-principii generale
» Despre henna
» o rugaciune frumoasa
» rugaciune superba...ascultati-o!!!
» Asigurarile de viata-principii generale
» Despre henna
Mamici cochete :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente :: Calendar Crestin-Ortodox, Traditii si Evenimente
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA