Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 136 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 136 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Dulciuri de Craciun
+20
Elena23
alinagherman
sandy
Raluca30
roxana ,mamica finuta
jolinutza
anka9mai
cecilia_7625
flo09
amalia-carmen
muraru raluca
celina74
mona_mami
paul_A
adriana
elena
STEF30IASI
ari05
teodoraion
Maria
24 participanți
Pagina 1 din 8
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Dulciuri de Craciun
Mai este putin si sarbatorile de iarna ne bat la usa,momente deosebite pe care le petrecem cu familia si cei dragi. :bradut verde c
va astept aici cu retete specifice sarbatorilor de iarna pe care le pregatitii pentru a va intampina colindatorii :lumanari:
:christmas--wel
am sa vin si eu cu retete in special de dulciurii :prajiturica: :bombonele:
va astept pentru a face schimb de idei :ghiveci cu flo
va astept aici cu retete specifice sarbatorilor de iarna pe care le pregatitii pentru a va intampina colindatorii :lumanari:
:christmas--wel
am sa vin si eu cu retete in special de dulciurii :prajiturica: :bombonele:
va astept pentru a face schimb de idei :ghiveci cu flo
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
Fursecuri cu bezea
Ingrediente:2 oua,50 lingurite zahar pudra,1 pachet margarina,o lingurita cacao,o punga nuca de cocos,2 cani si jumatate cu faina,o lamaie.
Cum procedezi:Faci un aluat din galbenusuri,un pachet de margarina,20 lingurite zahar,faina si coaja de lamaie,putin praf de copt.Framanti totul la un loc ,apoi intinzi o foaie pe care o tai rondele cu un capac de sticla.Le asezi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Pe fiecare asezi sub forma unui melc,bezeaua pe care o faci astfel:bati bine 2 albusuri peste care adaugi treptat 30 lingurite de zahar pudra si zeama de la o lamaie.
Le dai la cuptor si le coci la foc potrivit.Cand sau racit se umplu cu crema din margarina,zahar si cacao.La final se dau pe partile laterale prin nuca de cocos.
este o reteta pe care am incercat-o dar din pacate nu am poze
Ingrediente:2 oua,50 lingurite zahar pudra,1 pachet margarina,o lingurita cacao,o punga nuca de cocos,2 cani si jumatate cu faina,o lamaie.
Cum procedezi:Faci un aluat din galbenusuri,un pachet de margarina,20 lingurite zahar,faina si coaja de lamaie,putin praf de copt.Framanti totul la un loc ,apoi intinzi o foaie pe care o tai rondele cu un capac de sticla.Le asezi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Pe fiecare asezi sub forma unui melc,bezeaua pe care o faci astfel:bati bine 2 albusuri peste care adaugi treptat 30 lingurite de zahar pudra si zeama de la o lamaie.
Le dai la cuptor si le coci la foc potrivit.Cand sau racit se umplu cu crema din margarina,zahar si cacao.La final se dau pe partile laterale prin nuca de cocos.
sursa Carticica Draga mea
este o reteta pe care am incercat-o dar din pacate nu am poze
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
te asteptam maria cu cat mai multe ca stiu ca tu esti specialista :pupicei:
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Dulciuri de Craciun
super !! eu nu prea am retete de praji... ca nu prea fac dar anul asta sigur voi face... si nmai bun topicul asta, am de unde sa ma inspir
ari05- Mamica cocheta
- Varsta : 43
Re: Dulciuri de Craciun
COLACI DE CRACIUN
Colacii preparaţi la Crăciun din aluat dospit de femeile "curate", mâncaţi la mesele şi ospeţele rituale, dăruiţi colindătorilor şi, prin pomană, spiritelor morţilor sunt alimente sacre fără de care nu se poate concepe petrecerea sărbătorilor Crăciunului.
Ei pot avea forme de cerc, potcoavă şi stea, închipuind Soarele, Luna şi stelele de pe Cer, de păpuşa şi cifra opt(8), care reprezintă trupul antropomorf al divinităţii indo-europene şi creştine, de cerc umplut, fără gaură la mijloc, reprezentând divinitatea neolitică geomorfă, şi de diferite animale şi pasari sacre (taurul, pupăza etc.).
Cantităţi:
1 kg făina, 50 g drojdie, 1 pahar mare de lapte, 250 g ulei, 50 g unt topit, 8 ouă, 300 g zahăr, 2 linguri rom, 2 linguri smântâna, 1 linguriţă sare, vanilie, coajă de lămâie rasă, 100 g stafide, 1 ou pentru uns, puţin zahăr pentru presărat.
Din făina cernută se prepară mai întâi maiaua. 0 parte din făină se opăreşte cu 3/4 pahar de lapte clocotit, se amestecă bine până se răceşte, se adaugă drojdia dizolvată în restul de lapte uşor călduţ.
Se amestecă bine şi se lasă să crească. În timp ce maiaua creşte se bat gălbenuşurile (ajutor) pe marginea aragazului şi se amestecă cu sare şi zahăr până ce acestea se topesc fără să se încălzească prea tare compoziţia.
Se adaugă apoi 2 linguri de ulei, rom, smântână, vanilie, stafide şi coaja de lămâie.
Dupa ce se amestecă bine se adaugă albuşurile bătute spumă şi se pune totul peste maiaua crescută.
Se amestecă uşor cu restul de făină şi se începe frământatul care durează cam 1/2 oră, până ce coca nu se mai lipeşte de mâini.
Se începe încorporatul uleiului amestecat cu untul călduţ.
Se netezeşte la sfârşit coca, se acoperă vasul şi se lasă să crească.
O cocă reuşită creşte în circa 4 ore.
Coca crescută se aşează în forme unse, pregatite astfel: se iau bucăţi de cocă, care, după apreciere, ar umple forme cam ceva mai mult de jumătate.
Se lucrează pe planşetă şi cu mâinile unse cu grăsime.
Se întinde coca cât lungimea formei, se unge cu unt sau cu ulei şi se rulează.
Rulourile se pot împleti în două sau în trei şi în acest caz vor fi subţiri, iar dacă rămâne un singur rulou, acesta se face mai gras.
Se fac rulouri subţiri şi atunci când cozonacul se umple cu nuci, rahat, cacao etc.
Coca crescută în forme se unge cu ou bătut, se presară pe deasupra cu zahăr tos sau cu mac.
Se pot adăuga şi bucăţi de miez de nucă.
Se coc la început la foc domol, iar după 1/4 oră la un foc potrivit.
Se încearcă des ca să nu stea mai mult de 3/4 oră în cuptor, deoarece se înnegreşte.
POFTA BUNA SI MARE !!!!!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
Colacii preparaţi la Crăciun din aluat dospit de femeile "curate", mâncaţi la mesele şi ospeţele rituale, dăruiţi colindătorilor şi, prin pomană, spiritelor morţilor sunt alimente sacre fără de care nu se poate concepe petrecerea sărbătorilor Crăciunului.
Ei pot avea forme de cerc, potcoavă şi stea, închipuind Soarele, Luna şi stelele de pe Cer, de păpuşa şi cifra opt(8), care reprezintă trupul antropomorf al divinităţii indo-europene şi creştine, de cerc umplut, fără gaură la mijloc, reprezentând divinitatea neolitică geomorfă, şi de diferite animale şi pasari sacre (taurul, pupăza etc.).
Cantităţi:
1 kg făina, 50 g drojdie, 1 pahar mare de lapte, 250 g ulei, 50 g unt topit, 8 ouă, 300 g zahăr, 2 linguri rom, 2 linguri smântâna, 1 linguriţă sare, vanilie, coajă de lămâie rasă, 100 g stafide, 1 ou pentru uns, puţin zahăr pentru presărat.
Din făina cernută se prepară mai întâi maiaua. 0 parte din făină se opăreşte cu 3/4 pahar de lapte clocotit, se amestecă bine până se răceşte, se adaugă drojdia dizolvată în restul de lapte uşor călduţ.
Se amestecă bine şi se lasă să crească. În timp ce maiaua creşte se bat gălbenuşurile (ajutor) pe marginea aragazului şi se amestecă cu sare şi zahăr până ce acestea se topesc fără să se încălzească prea tare compoziţia.
Se adaugă apoi 2 linguri de ulei, rom, smântână, vanilie, stafide şi coaja de lămâie.
Dupa ce se amestecă bine se adaugă albuşurile bătute spumă şi se pune totul peste maiaua crescută.
Se amestecă uşor cu restul de făină şi se începe frământatul care durează cam 1/2 oră, până ce coca nu se mai lipeşte de mâini.
Se începe încorporatul uleiului amestecat cu untul călduţ.
Se netezeşte la sfârşit coca, se acoperă vasul şi se lasă să crească.
O cocă reuşită creşte în circa 4 ore.
Coca crescută se aşează în forme unse, pregatite astfel: se iau bucăţi de cocă, care, după apreciere, ar umple forme cam ceva mai mult de jumătate.
Se lucrează pe planşetă şi cu mâinile unse cu grăsime.
Se întinde coca cât lungimea formei, se unge cu unt sau cu ulei şi se rulează.
Rulourile se pot împleti în două sau în trei şi în acest caz vor fi subţiri, iar dacă rămâne un singur rulou, acesta se face mai gras.
Se fac rulouri subţiri şi atunci când cozonacul se umple cu nuci, rahat, cacao etc.
Coca crescută în forme se unge cu ou bătut, se presară pe deasupra cu zahăr tos sau cu mac.
Se pot adăuga şi bucăţi de miez de nucă.
Se coc la început la foc domol, iar după 1/4 oră la un foc potrivit.
Se încearcă des ca să nu stea mai mult de 3/4 oră în cuptor, deoarece se înnegreşte.
POFTA BUNA SI MARE !!!!!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
:pupicei: :pupicei: :pupicei:
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Dulciuri de Craciun
Figurine de Craciun
Pentru fursecuri iti trebuie:
· 350 g faina, 75 g miere
· 175 g zahar
· 50 g unt, 1 ou, 1 lingurita praf de copt
· 1/2 lingurita scortisoara, sare
· 1 lingura zeama de lamaie., coaja rasa de la o lamaie
Pentru ornat iti trebuie:
3 albusuri, 200 g rahat, 50 g stafide, 1 plic gelatina rosie
4 colorant alimentar rosu, 5 linguri zahar pudra.
Pregatesti asa:
1. Cerni faina cu praful de copt intr-un castron.
2. Separat amesteci untul cu mierea si zaharul pe baie de abun pana se topeste acesta din urma, apoi torni peste faina.
3. Adaugi oul, scortisoara, coaja si zeama de lamaie si framanti pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
4. Il intinzi apoi intr-o foaie de 3 mm grosime: decupezi cu un pahar mic doar din jumatate de foaie de aluat iti ies 30 de bucati de fursecun mici.
5. Cu alte 2 pahare de marimi diferite decupezi din cealalta jumatate a foii de aluat fursecuri mai mari ca sa formezi corpul oamenilor de zapada.
6. Trebuie sa-ti iasa alte 10 fursecuri mijlocii si aite 10 fursecuri mari.
7. Pe toate cele 30 de fursecuri mici lipesti jumatati de stafide drept ochi.
8. La 10 dintre fursecurile mici adaugi prin lipire cate un fursec mijlociu si unul mare ca sa formezi oamenii de zapada.
9. Atat cele 20 de fursecuri mici, cat si cei 10 oameni de zapada ii asezi in tava unsa cu margarina din abundenta si dai la cuptor pentru 10 minute.
10. Topesti apoi rahatul taiat marunt cu 3 lingun de apa, pe baie de aburi.
11. Dupa ce s-a topit adaugi gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.
12. Separat, bati albusurile cu zaharul pe baie de aburi pana ce devin lucioase.
Cum ornezi oamenii de zapada:Glazurezi fursecurile cu bezeaua pregatita, le faci nasturi din stafide, nas din compozitia de gelatina si gura o desenezi cu colorant alimentar.
1. Palaria le-o faci din rahat verde.
Cum il ornezi pe Mos Craciun:
Iei fursecurile mici,le faci barba din bezea, nas, bujori in obraji si caciula din compozitia de gelatina si le lasi pana a doua zi sa se usuce putin glazura.
Coacere: 10 minute
Pentru obraj, gura si caciula Mosului, poti folosi si fructe rosii din compot sau jeleuri.
Pentru fursecuri iti trebuie:
· 350 g faina, 75 g miere
· 175 g zahar
· 50 g unt, 1 ou, 1 lingurita praf de copt
· 1/2 lingurita scortisoara, sare
· 1 lingura zeama de lamaie., coaja rasa de la o lamaie
Pentru ornat iti trebuie:
3 albusuri, 200 g rahat, 50 g stafide, 1 plic gelatina rosie
4 colorant alimentar rosu, 5 linguri zahar pudra.
Pregatesti asa:
1. Cerni faina cu praful de copt intr-un castron.
2. Separat amesteci untul cu mierea si zaharul pe baie de abun pana se topeste acesta din urma, apoi torni peste faina.
3. Adaugi oul, scortisoara, coaja si zeama de lamaie si framanti pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
4. Il intinzi apoi intr-o foaie de 3 mm grosime: decupezi cu un pahar mic doar din jumatate de foaie de aluat iti ies 30 de bucati de fursecun mici.
5. Cu alte 2 pahare de marimi diferite decupezi din cealalta jumatate a foii de aluat fursecuri mai mari ca sa formezi corpul oamenilor de zapada.
6. Trebuie sa-ti iasa alte 10 fursecuri mijlocii si aite 10 fursecuri mari.
7. Pe toate cele 30 de fursecuri mici lipesti jumatati de stafide drept ochi.
8. La 10 dintre fursecurile mici adaugi prin lipire cate un fursec mijlociu si unul mare ca sa formezi oamenii de zapada.
9. Atat cele 20 de fursecuri mici, cat si cei 10 oameni de zapada ii asezi in tava unsa cu margarina din abundenta si dai la cuptor pentru 10 minute.
10. Topesti apoi rahatul taiat marunt cu 3 lingun de apa, pe baie de aburi.
11. Dupa ce s-a topit adaugi gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.
12. Separat, bati albusurile cu zaharul pe baie de aburi pana ce devin lucioase.
Cum ornezi oamenii de zapada:Glazurezi fursecurile cu bezeaua pregatita, le faci nasturi din stafide, nas din compozitia de gelatina si gura o desenezi cu colorant alimentar.
1. Palaria le-o faci din rahat verde.
Cum il ornezi pe Mos Craciun:
Iei fursecurile mici,le faci barba din bezea, nas, bujori in obraji si caciula din compozitia de gelatina si le lasi pana a doua zi sa se usuce putin glazura.
Coacere: 10 minute
Pentru obraj, gura si caciula Mosului, poti folosi si fructe rosii din compot sau jeleuri.
Re: Dulciuri de Craciun
asa fetele puneti m ulte retete sa avem de unde alege
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Dulciuri de Craciun
ISLERE
Compozitie:un pachet de margarina,4 linguri lapte,150 gr. zahar,un ou,praf de copt,500 gr.faina.Se amesteca toate impreuna si la gata se pune faina si praful de copt.Se lasa sa stea o ora la rece si se taie cu forme de biscuiti.
Crema:2 oua,200 gr.zahar,2 lingurite cacao,esenta rom,un pachet unt
Preparare:se bat ouale cu zaharul bine apoi se pun pe o oala la aburi si se amesteca bine pana se ingroasa,se ia apoi si se pune cacaua si cand e rece se amesteca cu un pachet de unt,se pune si esenta
Se umplu cu crema si se lipesc doua cate doua.
Se glazureaza cu glazura de cacao si se decoreaza dupa bunul plac.
Compozitie:un pachet de margarina,4 linguri lapte,150 gr. zahar,un ou,praf de copt,500 gr.faina.Se amesteca toate impreuna si la gata se pune faina si praful de copt.Se lasa sa stea o ora la rece si se taie cu forme de biscuiti.
Crema:2 oua,200 gr.zahar,2 lingurite cacao,esenta rom,un pachet unt
Preparare:se bat ouale cu zaharul bine apoi se pun pe o oala la aburi si se amesteca bine pana se ingroasa,se ia apoi si se pune cacaua si cand e rece se amesteca cu un pachet de unt,se pune si esenta
Se umplu cu crema si se lipesc doua cate doua.
Se glazureaza cu glazura de cacao si se decoreaza dupa bunul plac.
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
Rulada cu crema de lamaie
Se face un blat de pandispan din 5 oua care se ruleaza si se umple cu urmatoarea crema.
Crema:se amesteca un galbenus de ou,2 linguri de amidon alimentar,3 linguri zahar se adauga apoi treptat 175 ml.lapte si se fierb la foc mic.
-o jumatate de pliculet de gelatina de la dr.oetker se pune la muiat in zeama de la o lamaie.
-cand crema de mai sus este fiarta se adauga gelatina pe care o topim punand putin cana cu gelatina in apa calduta
crema racita se amesteca cu 200 ml.frisca batuta.
Se umple rulada si tot cu crema se imbraca .
Se razaleste putina coaja de lamaie deasupra.
Se face un blat de pandispan din 5 oua care se ruleaza si se umple cu urmatoarea crema.
Crema:se amesteca un galbenus de ou,2 linguri de amidon alimentar,3 linguri zahar se adauga apoi treptat 175 ml.lapte si se fierb la foc mic.
-o jumatate de pliculet de gelatina de la dr.oetker se pune la muiat in zeama de la o lamaie.
-cand crema de mai sus este fiarta se adauga gelatina pe care o topim punand putin cana cu gelatina in apa calduta
crema racita se amesteca cu 200 ml.frisca batuta.
Se umple rulada si tot cu crema se imbraca .
Se razaleste putina coaja de lamaie deasupra.
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
PRAJITURA INGHETATA
Ingediente blat:
6 oua
150 gr. zahar
30 gr.cacao
70 gr. faina
o lingurita otet
un praf de copt
Crema:
4 galbenusuri
200 ml.lapte
200 gr. zahar
vanilie,zeama de lamaie
o lingura faina
un pachet margarina sau unt
Spuma:
4 albusuri
200 gr. zahar pudra
vanilie
Decor:
ciocolata
Mod de preparare:
Se
bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se pun
galbenusurile,faina,cacaua,praful de copt stins cu o lingurita de
otet.Se amesteca bine si se da la copt.
Crema:se amesteca 4
galbenusuri cu zaharul,faina,vanilia si se adauga treptat
laptele.Compozitia obtinuta se fierbe la foc mic pana se
ingroasa,amestecandu-se continuu.Lasam sa se raceasca si o amestecam cu
margarina spumata.La gata adaugam zeama de lamaie dupa gust.
Crema o punem pe blat deasupra.
Spuma:batem pe aburi albusurile cu zaharul pudra,vanilie.
Intindem spuma peste crema.
Se rade ciocolata deasupra.
Va doresc pofta buna!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingediente blat:
6 oua
150 gr. zahar
30 gr.cacao
70 gr. faina
o lingurita otet
un praf de copt
Crema:
4 galbenusuri
200 ml.lapte
200 gr. zahar
vanilie,zeama de lamaie
o lingura faina
un pachet margarina sau unt
Spuma:
4 albusuri
200 gr. zahar pudra
vanilie
Decor:
ciocolata
Mod de preparare:
Se
bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se pun
galbenusurile,faina,cacaua,praful de copt stins cu o lingurita de
otet.Se amesteca bine si se da la copt.
Crema:se amesteca 4
galbenusuri cu zaharul,faina,vanilia si se adauga treptat
laptele.Compozitia obtinuta se fierbe la foc mic pana se
ingroasa,amestecandu-se continuu.Lasam sa se raceasca si o amestecam cu
margarina spumata.La gata adaugam zeama de lamaie dupa gust.
Crema o punem pe blat deasupra.
Spuma:batem pe aburi albusurile cu zaharul pudra,vanilie.
Intindem spuma peste crema.
Se rade ciocolata deasupra.
Va doresc pofta buna!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
arata super...ca toate prajiturile facute de tine :pupicei:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Dulciuri de Craciun
fetelor dar nu faceti prajituri de Craciun?
va asteptam cu retete mai am si eu retete dar nu am cu poze
va asteptam cu retete mai am si eu retete dar nu am cu poze
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
Fursecuri fragede
4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
400 g faina
esenta de vanilie
- se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul pana se topeste acesta
- se adauga uleiul, putin cate putin
- se pune apoi faina, in ploaie
- la sfarsit adaugam si esenta de vanilie
Se obtine o pasta care se pune cu seringa in tava .
Se coc la foc iute.
Eu le-am facut si anul trecut,un capat l-am dat prin ciocolata de menaj topita ,iar jumatate au ramas albe.
4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
400 g faina
esenta de vanilie
- se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul pana se topeste acesta
- se adauga uleiul, putin cate putin
- se pune apoi faina, in ploaie
- la sfarsit adaugam si esenta de vanilie
Se obtine o pasta care se pune cu seringa in tava .
Se coc la foc iute.
Eu le-am facut si anul trecut,un capat l-am dat prin ciocolata de menaj topita ,iar jumatate au ramas albe.
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
Fursecuri cu cacao
Ingrediente:120 gr.unt,70 gr.zahar pudra,1 plic zahar vanilat,putina sare,un ou,putin praf de copt,o lingura cacao,faina.
Pregatire:Untul se amesteca bine cu zaharul pudra,zaharul vanilat si sarea.Mai departe se adauga oul si se amesteca bine pana se incorporeaza apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Faina se pune in asa fel sa obtinem un aluat pe care sa-l punem in tava in gramajoare.Se coc si se lipesc cate doua cu ce fel de crema doriti.
Ingrediente:120 gr.unt,70 gr.zahar pudra,1 plic zahar vanilat,putina sare,un ou,putin praf de copt,o lingura cacao,faina.
Pregatire:Untul se amesteca bine cu zaharul pudra,zaharul vanilat si sarea.Mai departe se adauga oul si se amesteca bine pana se incorporeaza apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Faina se pune in asa fel sa obtinem un aluat pe care sa-l punem in tava in gramajoare.Se coc si se lipesc cate doua cu ce fel de crema doriti.
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
o reteta de tort as vrea ...de fapt crema..blatul stiu sa-l fac
celina74- Mamica de cariera
- Varsta : 50
Re: Dulciuri de Craciun
SARATELE
Ingrediente :
-1 pahar margarina topita (margarina unirea de preferat pentru prajituri )
-1 pahar ulei
-1 pahar lapte
-2 pahare de cascaval ras sau telemea sarata sau cas sarat
-seminte de chimion sau de susan sau de mac ---depinde ce preferati, sau nu puneti deloc si puneti mai multa sare ....
-faina cat cuprinde
-daca e nevoie mai adaugi un varf de cutit de sare
-ou pentru uns saratelele
-ulei pentru uns tava
Mod de preparare :
Amestecati toate ingredientele si framantati bine de tot .
Intindeti aluatul cu sucitorul , apoi taiati cu un cutit sau cu forma de saratele .
Ungeti dosul tavii de aragaz cu un penson cu ulei si apoi puneti saratelele una cate una pana se umple tava .
Ungeti apoi saratelele cu ou si apoi daca mai doriti adaugati pe saratele mac sau chimion sau susan , daca nu doriti nu mai puneti .
Dati tava in cuptor pentru 10-15 minute si apoi le intoarceti daca este cazul.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente :
-1 pahar margarina topita (margarina unirea de preferat pentru prajituri )
-1 pahar ulei
-1 pahar lapte
-2 pahare de cascaval ras sau telemea sarata sau cas sarat
-seminte de chimion sau de susan sau de mac ---depinde ce preferati, sau nu puneti deloc si puneti mai multa sare ....
-faina cat cuprinde
-daca e nevoie mai adaugi un varf de cutit de sare
-ou pentru uns saratelele
-ulei pentru uns tava
Mod de preparare :
Amestecati toate ingredientele si framantati bine de tot .
Intindeti aluatul cu sucitorul , apoi taiati cu un cutit sau cu forma de saratele .
Ungeti dosul tavii de aragaz cu un penson cu ulei si apoi puneti saratelele una cate una pana se umple tava .
Ungeti apoi saratelele cu ou si apoi daca mai doriti adaugati pe saratele mac sau chimion sau susan , daca nu doriti nu mai puneti .
Dati tava in cuptor pentru 10-15 minute si apoi le intoarceti daca este cazul.
POFTA MARE SI BUNA !!!!!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Vin Mar 12, 2010 5:17 pm, editata de 1 ori
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Dulciuri de Craciun
Am notat si eu reteta Stefi, arata foarte bine saratelele tale si voi la fel de bine :pupicei:
Drojdie nu se pune deloc?nu trebuie sa creasca ?
Drojdie nu se pune deloc?nu trebuie sa creasca ?
elena- Mamica cocheta
Re: Dulciuri de Craciun
CORNULETE DE CRACIUN CU NUCA
Ingrediente:
-1 pahar de smantana
-1 pahar nuca macinata
-1 pachet margarina topita unirea
-drojdie cat o nuca sau puteti folosi de la doctor oetket, e foarte buna---eu pun pentru o reteta 2 pliculete
-faina cat cuprinde
-zahar pudra pentru pudrat fursecurile la sfarsit
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele si framantati foarte bine .
Lasati 20 minute sa se odihneasca si sa creasca aluatul .
Apoi intindeti aluatul cu sucitorul si taiati cu formele aluatul
Aceste cornulete se coc in tava de cuptor fara sa se unga tava .
Deci le puneti in tava si dati tava in cuptor cam 10-15 minute apoi intoarceti-le daca este cazul .
Cand sunt gata le scoateti si le pudrati cu zahar vanilat .
POFTA MARE SI BUNA !!![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente:
-1 pahar de smantana
-1 pahar nuca macinata
-1 pachet margarina topita unirea
-drojdie cat o nuca sau puteti folosi de la doctor oetket, e foarte buna---eu pun pentru o reteta 2 pliculete
-faina cat cuprinde
-zahar pudra pentru pudrat fursecurile la sfarsit
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele si framantati foarte bine .
Lasati 20 minute sa se odihneasca si sa creasca aluatul .
Apoi intindeti aluatul cu sucitorul si taiati cu formele aluatul
Aceste cornulete se coc in tava de cuptor fara sa se unga tava .
Deci le puneti in tava si dati tava in cuptor cam 10-15 minute apoi intoarceti-le daca este cazul .
Cand sunt gata le scoateti si le pudrati cu zahar vanilat .
POFTA MARE SI BUNA !!![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre STEF30IASI in Vin Mar 12, 2010 5:17 pm, editata de 1 ori
STEF30IASI- Mamica cocheta
- Varsta : 46
Re: Dulciuri de Craciun
aha..am inteles, o sa fac si eu saratele de craciun :pupicei: MULTUMESC :buchet:
elena- Mamica cocheta
Re: Dulciuri de Craciun
vai stefy cat de bine arata..si eu fac...sa vad daca ma invrednicesc poate fac chiar astazi...acum nu prea am chef iar gabita nu vrea sa doarma.....vad ca tu ai avut un ajutor de nadejde langa tine.....pupici piticului
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Subiecte similare
» Obiceiuri de Craciun si traditii de Craciun
» Exista sau nu Mos Craciun???
» Colaj Craciun!!!
» Bradul de Craciun
» Poezii de Craciun
» Exista sau nu Mos Craciun???
» Colaj Craciun!!!
» Bradul de Craciun
» Poezii de Craciun
Pagina 1 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA