Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 4 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 4 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 296, Mier Oct 30, 2024 12:58 am
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Dulciuri de Craciun
+20
Elena23
alinagherman
sandy
Raluca30
roxana ,mamica finuta
jolinutza
anka9mai
cecilia_7625
flo09
amalia-carmen
muraru raluca
celina74
mona_mami
paul_A
adriana
elena
STEF30IASI
ari05
teodoraion
Maria
24 participanți
Pagina 2 din 8
Pagina 2 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Dulciuri de Craciun
Cozonac cu nuca
Ingrediente
1 kg faina
300 grame zahar
200 grame unt
8 linguri ulei
50 grame drojdie
1/2 litru lapte
1 lingurita rasa sare
8 oua
cat de multa nuca macinata
mirodenii (coaja rasa de lamaie, esenta rom, zahar vanilat)
Mod de preparare
Aluatul
Amestecam 200 ml lapte fierbinte cu 250 g faina si se toarna peste toata faina;
Se amesteca cu o lingura de lemn apoi se framanta putin cu mana pentru a nu se forma cocoloase;
Apoi se face maiaua: drojdia cu o lingurita rasa de zahar si putin lapte caldut se lasa la crescut;
Dupa ce a crescut se toarna peste faina;
Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu zaharul si cu laptele ramas plus sarea si uleiul. Atentie: uleiul se toarna putin cate putin ca la maioneza;
Se framanta bine cu mana si atunci cand s-au incorporat (fara cocoloase), se toarna untul topit (caldut) si mirodeniile si se mai framanta pentru inca 15 minute;
Umplutura pentru cozonac cu nuca
Albusurile de la cele 8 oua, batute spuma cu o cana de zahar (dupa gust), in care se toarna nuca data prin masina de tocat.
Ingrediente
1 kg faina
300 grame zahar
200 grame unt
8 linguri ulei
50 grame drojdie
1/2 litru lapte
1 lingurita rasa sare
8 oua
cat de multa nuca macinata
mirodenii (coaja rasa de lamaie, esenta rom, zahar vanilat)
Mod de preparare
Aluatul
Amestecam 200 ml lapte fierbinte cu 250 g faina si se toarna peste toata faina;
Se amesteca cu o lingura de lemn apoi se framanta putin cu mana pentru a nu se forma cocoloase;
Apoi se face maiaua: drojdia cu o lingurita rasa de zahar si putin lapte caldut se lasa la crescut;
Dupa ce a crescut se toarna peste faina;
Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu zaharul si cu laptele ramas plus sarea si uleiul. Atentie: uleiul se toarna putin cate putin ca la maioneza;
Se framanta bine cu mana si atunci cand s-au incorporat (fara cocoloase), se toarna untul topit (caldut) si mirodeniile si se mai framanta pentru inca 15 minute;
Umplutura pentru cozonac cu nuca
Albusurile de la cele 8 oua, batute spuma cu o cana de zahar (dupa gust), in care se toarna nuca data prin masina de tocat.
Re: Dulciuri de Craciun
Alba ca Zapada
Ingrediente
Foi:3 oua
100 g zahar pudra
6 linguri ulei
3 linguri lapte
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf de cutit sare
500 g faina
Crema:500 ml lapte
2 linguri cu varf faina
250 g margarina
275 g zahar pudra
1 lamaie
Etapa finala:3 linguri zahar pudra,2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Foile
1)Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
2)Se imparte coca rezultata in trei parti egale, din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu 27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu unt, margarina sau ulei. Daca aveti pergament, cu atat mai bine: decupati o coala de marimea unui „dos” de tava si o puteti folosi pentru toate foile si nu mai aveti nevoie sa ungeti tava.
3)Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic. O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie.
Crema:
4)Se amesteca intr-o craticioara de 1 litru faina cu laptele. Amestecati bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar cocoloasele, si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Calda, crema are consistenta laptelui batut. Se lasa la racit.
5)Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine (daca puneti amestecul de faina cald peste margarina se va taia). Amestecati bine. Se da lamaia pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga la compozitie si se amesteca. E nevoie cam de jumatate din coaja si de tot sucul; gustati si ajustati dupa preferinta. Se imparte in doua parti egale (trei, daca aveti patru foi).
Etapa finala:
6)Pe masa se aseaza prima foaie, jumatate din crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Peste prajitura se aseaza un tocator, iar pe tocator o greutate de 800 g–1 kg. Se lasa 12 ore (peste noapte) sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara probleme.
7)Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra. Se taie in forma de romb.
Sugestii:La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale. Presati bine prajitura si lasati-o cel putin 12 ore; foile absorb o parte din crema si se inmoaie. Puteti inveli prajitura in folie de plastic inainte sa o puneti la presat.
Daca vreti o prajitura mai inalta, sau daca nu aveti un tocator atat de mare cat foaia, impartiti crema in cinci. Puneti o foaie, doua cincimi de crema, a doua foaie, inca doua cincimi de crema, si a treia foaie. Taiati cu grija prajitura in doua, puneti restul de crema pe una dintre jumatati, si puneti cealalta jumatate deasupra. Lasati 12 ore la presat
pofta buna
sarbatori fericite
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente
Foi:3 oua
100 g zahar pudra
6 linguri ulei
3 linguri lapte
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf de cutit sare
500 g faina
Crema:500 ml lapte
2 linguri cu varf faina
250 g margarina
275 g zahar pudra
1 lamaie
Etapa finala:3 linguri zahar pudra,2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Foile
1)Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
2)Se imparte coca rezultata in trei parti egale, din care rezulta trei foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu 27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu unt, margarina sau ulei. Daca aveti pergament, cu atat mai bine: decupati o coala de marimea unui „dos” de tava si o puteti folosi pentru toate foile si nu mai aveti nevoie sa ungeti tava.
3)Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic. O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie.
Crema:
4)Se amesteca intr-o craticioara de 1 litru faina cu laptele. Amestecati bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar cocoloasele, si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Calda, crema are consistenta laptelui batut. Se lasa la racit.
5)Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine (daca puneti amestecul de faina cald peste margarina se va taia). Amestecati bine. Se da lamaia pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga la compozitie si se amesteca. E nevoie cam de jumatate din coaja si de tot sucul; gustati si ajustati dupa preferinta. Se imparte in doua parti egale (trei, daca aveti patru foi).
Etapa finala:
6)Pe masa se aseaza prima foaie, jumatate din crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Peste prajitura se aseaza un tocator, iar pe tocator o greutate de 800 g–1 kg. Se lasa 12 ore (peste noapte) sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara probleme.
7)Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra. Se taie in forma de romb.
Sugestii:La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale. Presati bine prajitura si lasati-o cel putin 12 ore; foile absorb o parte din crema si se inmoaie. Puteti inveli prajitura in folie de plastic inainte sa o puneti la presat.
Daca vreti o prajitura mai inalta, sau daca nu aveti un tocator atat de mare cat foaia, impartiti crema in cinci. Puneti o foaie, doua cincimi de crema, a doua foaie, inca doua cincimi de crema, si a treia foaie. Taiati cu grija prajitura in doua, puneti restul de crema pe una dintre jumatati, si puneti cealalta jumatate deasupra. Lasati 12 ore la presat
pofta buna
sarbatori fericite
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Dulciuri de Craciun
ce de retete!poate anul viitoe le voi incerca...anul acesta sunt gata!
amalia-carmen- Mamica de cariera
- Varsta : 52
Re: Dulciuri de Craciun
amalia ,sunt gata facute ,mancate sau esti si tu gata dupa atata treaba
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Dulciuri de Craciun
am facut si eu astazi Alba ca Zapada, reteta e aproape ca a ta Raluca :pupicei: Abia astept sa le si gust,mai e putin, ce a fost mult, a trecut :mos craciun si
elena- Mamica cocheta
Re: Dulciuri de Craciun
da elena ,e super buna ,anul asta eu am cumparat alba ca zapada
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Re: Dulciuri de Craciun
eu am acum cozonacul in cuptor, mai este putin si este gata...maine va arat pozici
Re: Dulciuri de Craciun
eu am facut cozonaci si nuga...o sa va pun si poze...si am incercat si tortul Mariei, e inca in frigider , o sa-l ornez diseara :pupicei:
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Dulciuri de Craciun
astept sa vad poze Florina!paul_A a scris:eu am facut cozonaci si nuga...o sa va pun si poze...si am incercat si tortul Mariei, e inca in frigider , o sa-l ornez diseara :pupicei:
:bradut verde c :bradut verde c :bradut verde c
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
o sa pun..vad ca s-a intarit forte bine
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Dulciuri de Craciun
alba ca zapada am facut si eu dar difera un picfata de raluca si tavalita
flo09- Mamica rafinata
Re: Dulciuri de Craciun
aici v-am lasat reteta de islere,acum vin cu o pozaMaria a scris:ISLERE
Compozitie:un pachet de margarina,4 linguri lapte,150 gr. zahar,un ou,praf de copt,500 gr.faina.Se amesteca toate impreuna si la gata se pune faina si praful de copt.Se lasa sa stea o ora la rece si se taie cu forme de biscuiti.
Crema:2 oua,200 gr.zahar,2 lingurite cacao,esenta rom,un pachet unt
Preparare:se bat ouale cu zaharul bine apoi se pun pe o oala la aburi si se amesteca bine pana se ingroasa,se ia apoi si se pune cacaua si cand e rece se amesteca cu un pachet de unt,se pune si esenta
Se umplu cu crema si se lipesc doua cate doua.
Se glazureaza cu glazura de cacao si se decoreaza dupa bunul plac.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
nu am observat ca nu am bombonele si au ramas decorate doar pe jumatate
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
Maria a scris:aici v-am lasat reteta de islere,acum vin cu o pozaMaria a scris:ISLERE
Compozitie:un pachet de margarina,4 linguri lapte,150 gr. zahar,un ou,praf de copt,500 gr.faina.Se amesteca toate impreuna si la gata se pune faina si praful de copt.Se lasa sa stea o ora la rece si se taie cu forme de biscuiti.
Crema:2 oua,200 gr.zahar,2 lingurite cacao,esenta rom,un pachet unt
Preparare:se bat ouale cu zaharul bine apoi se pun pe o oala la aburi si se amesteca bine pana se ingroasa,se ia apoi si se pune cacaua si cand e rece se amesteca cu un pachet de unt,se pune si esenta
Se umplu cu crema si se lipesc doua cate doua.
Se glazureaza cu glazura de cacao si se decoreaza dupa bunul plac.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
nu am observat ca nu am bombonele si au ramas decorate doar pe jumatate
arata superrrrrrrrrrrrrr
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 42
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Dulciuri de Craciun
si ce ii plac lui Gabi si bineinteles si mie,desi dintr-o portie ies destul de multe,nu ne tin prea mult
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
Eu am scapat de prajituri de Sarbatori ... Mi-am gasit "bucatareasa"!
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Dulciuri de Craciun
A mea e mai aproape nu trebuie sa vina din Laponia! :hug:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Dulciuri de Craciun
va astept fetelor la colindat :rencusania: :rencusania: :rencusania:
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
L-ai gasit pe Rudolf, Maria, e pentru Lavinia? :rencusania: Atunci poate venim la colindat! :bradulet:
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Dulciuri de Craciun
Pornim din timp Maria! Am observat si ghirlandele ... Ce prajituri vei face? :
mona_mami- Mamica cocheta
Re: Dulciuri de Craciun
eu de obicei aleg in ultimele zile ce prajituri fac,asa ca inca nu stiu :bradulet:
Maria- Administrator
Re: Dulciuri de Craciun
si eu atunci cu o saptamana inainte ma pregatesc si caut prajituri :
muraru raluca- Mamica cocheta
- Varsta : 48
Pagina 2 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Subiecte similare
» Obiceiuri de Craciun si traditii de Craciun
» Exista sau nu Mos Craciun???
» Colaj Craciun!!!
» Bradul de Craciun
» Poezii de Craciun
» Exista sau nu Mos Craciun???
» Colaj Craciun!!!
» Bradul de Craciun
» Poezii de Craciun
Pagina 2 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA