Conectare
Ultimele subiecte
Calendar
Cine este conectat?
În total sunt 12 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 12 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 221, Joi Mar 17, 2011 5:28 pm
Parteneri
Ady.Biju br>
br>maria-fotomaria.blogspot.com
hmshop.wordpress.com
artizele.blogspot.com
miriamknittedstuff.blogspot
bratari magice
Shop/candles
art3lier.blogspot.com
cadouri-handmade.ro
carteacopiilor.ro
vicovia.ro
biosens.ro
bijuterii-eoti.blogspot.com
reginamaria.ro
organicbaby.ro
mastercosty.blogspot.com
magazinuldebrazi.ro
Retete cu peste
+9
sandy
alinapopa1969
STEF30IASI
mona_mami
flo09
paul_A
david
elena
teodoraion
13 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Retete cu peste
si eu as manca peste cu mamaliga!
teodoraion- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Joburi/Distractii : cititul...credinta..copilasii :)
Re: Retete cu peste
Biban la cuptor
Ingrediente:
1 biban mare de cca.
1kg, 1 capatana mare de usturoi,
2 lamai,
100g bulion,
250ml ulei de masline,
1 pahar vin rosu
sare grunjoasa
, boabe de piper,
1 varf de cutit de boia iute.
Se curata si se spala pestele; presarati-l cu sare atat in interior cat si in exterior. Pisati usturoiul impreuna cu cateva boabe de piper si presarati pestele in interior cu o parte din acest amestec. Asezati pestele pe folie de aluminiu, infasurati-l si inchdeti-l in folie asa incat sa ramana aer inauntru.
Se pune in tava si se tine la cuptor timp de 40 de minute. La amestecul ramas se adauga bulionul, vinul, sucul de la lamai si boiaua iute. Cand e gata pestele, se scoate din folia de aluminiu, se aseaza pe farfurie si se serveste cald, cu sosul preparat alaturi.
Pofta buna
Ingrediente:
1 biban mare de cca.
1kg, 1 capatana mare de usturoi,
2 lamai,
100g bulion,
250ml ulei de masline,
1 pahar vin rosu
sare grunjoasa
, boabe de piper,
1 varf de cutit de boia iute.
Se curata si se spala pestele; presarati-l cu sare atat in interior cat si in exterior. Pisati usturoiul impreuna cu cateva boabe de piper si presarati pestele in interior cu o parte din acest amestec. Asezati pestele pe folie de aluminiu, infasurati-l si inchdeti-l in folie asa incat sa ramana aer inauntru.
Se pune in tava si se tine la cuptor timp de 40 de minute. La amestecul ramas se adauga bulionul, vinul, sucul de la lamai si boiaua iute. Cand e gata pestele, se scoate din folia de aluminiu, se aseaza pe farfurie si se serveste cald, cu sosul preparat alaturi.
Pofta buna
Re: Retete cu peste
Stiuca cu sos
Ingrediente
1 stiuca mare,
1 lamaie, sare,
4-5 fire ceapa verde,
1 lingura faina,
1 lingurita boia dulce,
1 ceasca ulei,
1 pahar smantana,
patrunjel tocat, cimbru
Mod de preparare
Stiuca curatata se taie felii si se sareaza. Se lasa cu sarea pe ea cat se pregateste sosul: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura de faina si o lingurita de boia dulce.
Se fierbe acoperit 15 min., apoi se sareaza si se pipereaza si se mai lasa sa fiarba acoperit inca 15 min.
Stiuca se pune sa fiarba in putina apa calda, cu sare si zeama de la 1/2 de lamaie.
Dupa 10 min. de fierbere se rastoarna sosul peste stiuca si se mai lasa sa fiarba 10 min.
Se scoate pestele, se pune pe un platou, se stropeste cu zeama de lamaie, se acopera cu un pahar de smantana subtiata cu sos strecurata, se presara cu verdeata tocata si se serveste cu garnitura de cartofi fierti stropiti cu unt.
Pofta buna!!!!!
Ingrediente
1 stiuca mare,
1 lamaie, sare,
4-5 fire ceapa verde,
1 lingura faina,
1 lingurita boia dulce,
1 ceasca ulei,
1 pahar smantana,
patrunjel tocat, cimbru
Mod de preparare
Stiuca curatata se taie felii si se sareaza. Se lasa cu sarea pe ea cat se pregateste sosul: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura de faina si o lingurita de boia dulce.
Se fierbe acoperit 15 min., apoi se sareaza si se pipereaza si se mai lasa sa fiarba acoperit inca 15 min.
Stiuca se pune sa fiarba in putina apa calda, cu sare si zeama de la 1/2 de lamaie.
Dupa 10 min. de fierbere se rastoarna sosul peste stiuca si se mai lasa sa fiarba 10 min.
Se scoate pestele, se pune pe un platou, se stropeste cu zeama de lamaie, se acopera cu un pahar de smantana subtiata cu sos strecurata, se presara cu verdeata tocata si se serveste cu garnitura de cartofi fierti stropiti cu unt.
Pofta buna!!!!!
Re: Retete cu peste
Plachie de stiuca
Ingrediente
:1,5 kg. peste -stiuca
7-8 buc. ceapa mari,
2 cesti de ulei,
3-4 buc. rosii,
1 pahar vin,
1-2 legaturi patrunjel verde, sare, piper
Mod de Preparare
Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper.
Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei.
Se adauga rosiile curatate si taiate, piper, mult patrunjel tocat si vin,amestecind totul bine.
Dupa ce s-au prajit se pune totul intr-o tava, se asaza bucatile de peste deasupra si se da la cuptor la foc potrivit, iar din cind in cind se toarna sos deasupra pestelui.
Pofta buna!!!!!!
Ingrediente
:1,5 kg. peste -stiuca
7-8 buc. ceapa mari,
2 cesti de ulei,
3-4 buc. rosii,
1 pahar vin,
1-2 legaturi patrunjel verde, sare, piper
Mod de Preparare
Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper.
Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei.
Se adauga rosiile curatate si taiate, piper, mult patrunjel tocat si vin,amestecind totul bine.
Dupa ce s-au prajit se pune totul intr-o tava, se asaza bucatile de peste deasupra si se da la cuptor la foc potrivit, iar din cind in cind se toarna sos deasupra pestelui.
Pofta buna!!!!!!
Re: Retete cu peste
STIUCA UMPLUTA
Ingrediente
* O stiuca de peste 1 kg
* 50 ml ulei
* 2-3 cepe
* 1 albitura
* 1 morcov
* o legatura patrunjel verde
* 3 oua
* condimente aromate uscate
* piper, sare, delikat
*5 catei usturoi
* 100 g bulion
Mod de preparare
Se curata stiuca ( se scot intestinele si urechile), apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea .
Se scot oasele din carne, apoi se da carnea prin masina de tocat, ( se toaca de doua ori). Prin masina de tocat se dau si legumele.
Carnea si legumele tocate se amesteca cu ouale si se condimenteaza .
Cu aceasta umplutura se umple stiuca, apoi cu ata se coase burta.
Se aseaza stiuca intr-o tava,se toarna peste ea uleiul , se condimenteaza se adauga bulionul si se completeaza cu apa pana se acopera stiuca , da la cuptor pana se rumeneste usor, se uda zeama din tava,din cand in cand. Se serveste rece sau calda taiata rulouri alaturi cartofi natur .
POFTA BUNA!
Ingrediente
* O stiuca de peste 1 kg
* 50 ml ulei
* 2-3 cepe
* 1 albitura
* 1 morcov
* o legatura patrunjel verde
* 3 oua
* condimente aromate uscate
* piper, sare, delikat
*5 catei usturoi
* 100 g bulion
Mod de preparare
Se curata stiuca ( se scot intestinele si urechile), apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea .
Se scot oasele din carne, apoi se da carnea prin masina de tocat, ( se toaca de doua ori). Prin masina de tocat se dau si legumele.
Carnea si legumele tocate se amesteca cu ouale si se condimenteaza .
Cu aceasta umplutura se umple stiuca, apoi cu ata se coase burta.
Se aseaza stiuca intr-o tava,se toarna peste ea uleiul , se condimenteaza se adauga bulionul si se completeaza cu apa pana se acopera stiuca , da la cuptor pana se rumeneste usor, se uda zeama din tava,din cand in cand. Se serveste rece sau calda taiata rulouri alaturi cartofi natur .
POFTA BUNA!
Re: Retete cu peste
aoleu Adriana tu ma inbolnavesti cu preparatele tale din peste...aici nu am mancat decat batoane de peste congelate , deja trecute prin ou si peesmet, sunt bune dar parca tot un macrou sau un merluciu prajit cu malai as manca
...in Franta mi-am dat seama ce buna e mancarea din Romania ...
...in Franta mi-am dat seama ce buna e mancarea din Romania ...
paul_A- Mamica cocheta
- Varsta : 38
Joburi/Distractii : mamy - full time
Re: Retete cu peste
multumesc florina pentru complimente...... intradevar bucataria romaneasca este cea mai buna!!!!!!
Re: Retete cu peste
super arata stiuca umpluta! am si eu patru, le-am curatat aseara si le-am bagat la congelator..zilele acestea o sa incerc sa o pregatesc si eu asa
elena- Mamica cocheta
Re: Retete cu peste
nu ne place , stiuca are un miros foarte puternic, eu nu pot sa o mananc...nici copiii nu se omoara...am incercat diverse, am si prajito, am fiert, dar nicicum nu imi place, e singurul este care nu mi place pana acum......maine dezghet merluciu,il fac prajit si piftelute
elena- Mamica cocheta
Re: Retete cu peste
da elena are intradevar un miros specific, eu insa iam pus legume, ceapa si usturoi si sa mai dus din gust si miros
Re: Retete cu peste
File de pangasius pane cu garnitura de orez
Fileul spalat l-am pus la scurs si apoi l-am sters de apa intr-un prosop curat,l-am presat , i-am dat cu sare si piper apoi l-am trecut prin faina si prin ou batut si pus la prajit.
Pentru orez am tocat o ceapa si 2 ardei grasi rosii,le-am pus la calit si cand s-au rumenit am pus o cana de orez si 3 de apa calda am sarat si piperat,l-am lasat sa fiarba la foc mic mic, cand a fost gata i-am adaugat patrunjel.
Fileul spalat l-am pus la scurs si apoi l-am sters de apa intr-un prosop curat,l-am presat , i-am dat cu sare si piper apoi l-am trecut prin faina si prin ou batut si pus la prajit.
Pentru orez am tocat o ceapa si 2 ardei grasi rosii,le-am pus la calit si cand s-au rumenit am pus o cana de orez si 3 de apa calda am sarat si piperat,l-am lasat sa fiarba la foc mic mic, cand a fost gata i-am adaugat patrunjel.
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Re: Retete cu peste
da anka ai dreptate si bine ai facut
vroiam sa te intreb , pangasius pane nu este gras?
eu stiu ca am facut o data si era cam gras!
vroiam sa te intreb , pangasius pane nu este gras?
eu stiu ca am facut o data si era cam gras!
Re: Retete cu peste
e putin uleios Adriana,...dar de data asta mi`a iesit foarte bun..
arata f bine si macroul tau....eu zilele trecute am facut macrou gratar, a iesit super bun
arata f bine si macroul tau....eu zilele trecute am facut macrou gratar, a iesit super bun
anka9mai- Mamica cocheta
- Varsta : 41
Re: Retete cu peste
multumesc anka , si mie imi place macroul la gratar cu zeama de lamaie .....o bunatate!!!!!!
Re: Retete cu peste
fetele fitofagul este mai bun la gratar sau prajit?...astazi am cumparat unul la 1 kg si nu stiu cum sa il fac .... o avea multe oase?
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Retete fara carne .......retete de post
» Scumpetea -retete
» Retete frantuzesti
» Retete cu ciuperci
» Retete Raluca30
» Scumpetea -retete
» Retete frantuzesti
» Retete cu ciuperci
» Retete Raluca30
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Sam Aug 17, 2019 5:12 pm Scris de DaNuTzA
» cum slabim?
Mier Sept 04, 2013 6:51 pm Scris de adriana
» Sarbatoritii lunii septembrie
Mier Sept 04, 2013 6:48 pm Scris de adriana
» Vizitatori - parerea voastra este importanta pentru noi!
Mier Sept 04, 2013 6:45 pm Scris de adriana
» Stirea zilei(3)
Mier Sept 04, 2013 6:44 pm Scris de adriana
» Ce ii lipseste forumului mamici cochete
Mier Sept 04, 2013 6:40 pm Scris de adriana
» Soacra -soacra poama acra..(3)
Mier Sept 04, 2013 6:39 pm Scris de adriana
» HOROSCOP ZILNIC
Mier Sept 04, 2013 2:00 pm Scris de anka9mai
» Cuvinte din 3 litere!
Mier Sept 04, 2013 3:44 am Scris de DaNuTzA